tip plasti ekşi / Revizyon Rinoplasti

Tip Plasti Ekşi

tip plasti ekşi

Ok&#;loplasti

Vücudumuzda gelişen çeşitli sağlık sorunlarının çoğunluğu ilaç tedavisiyle giderilmeye çalışılsa da; kimi durumlarda bu tedavi yöntemi yeterli olmayabilir. Bu nedenle, bazı sağlık problemlerinin çözümünde daha girişimsel metotların kullanımına ihtiyaç duyulur. Göz hastalıklarının genelinde cerrahi yöntem ilk sırada tercih edilen tedavi şeklidir. Göze yönelik yapılan cerrahi işlemlerden biri de oküloplastidir.

Oküloplasti Nedir?

Oküloplasti; gözümüzün kafatasında bulunduğu göz çukuru (orbita) bölgesinin çevresi ve içindeki dokuları kapsayan genel bir cerrahi yaklaşıma verilen addır. Bu kapsamda, orbitaya ait çeşitli rahatsızlıklarda; göz kapağı, gözyaşı bezi ve gözyaşı bezine ait kanallar ile göz küresi ve etrafındaki kasları ilgilendiren her çeşit hastalığın cerrahi tedavisinde oküloplastik yöntemlere başvurulmaktadır.

Benzer şekilde, göz çevresine yapılacak estetik girişimlerde de oküloplastiden faydalanılmaktadır. Göz civarına gerçekleştirilen her türlü cerrahi girişim, bu bölge anatomisine zarar verme ihtimalini de barındırdığı için, oküloplastik göz ameliyatı konusunda uzmanlaşmış bir göz hastalıkları hekimi tarafından yapılmalıdır.

Oküloplastik yaklaşım; genel olarak göz çukuru ve çevresindeki dokuların ve cildin rekonstrüksiyonunu, yani işlevsel ve estetik açıdan onarımını hedefler. Buna göre; göz çukurunda gelişen tümörler, şalazyon, hipertiroidiye bağlı göz hastalığı gibi çeşitli göz hastalıklarının cerrahi tedavisi gibi bölgenin işlevsel ve estetik özelliklerinde gerilemeler gerçekleşebilecek işlemlerde oküloplastik yöntemlerden yararlanılır. Benzer şekilde göz altı torbalarının alınması, göz çevresine yönelik yaşlanma karşıtı girişimler ve yüze uygulanan plastik cerrahi girişimlerinde de oküloplasti oldukça önemli bir rol oynar.

Oküloplasti Kimlere Yapılır?

Oküloplasti, temelde göz hastalıkları ve estetik tedaviler olmak üzere iki ayrı uygulama alanına sahiptir. Bu bağlamda aşağıdaki sağlık sorunlarına sahip kişilerde oküloplastik yöntemlere başvurulabilir:

    Pitozis: Çeşitli tıbbi durumlara bağlı olarak göz kapaklarının istemsiz şekilde düşmesi ve görmeyi engellemesi durumuna pitozis denir. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda, cerrahi olarak göz kapağının yukarı alınması işlemi yapılabilir. Bu işlem oküloplastik yöntemlerin kullanılmasını gerektirir.

    Entropion: Göz kapaklarının göz içe doğru dönmesi durumu olan entropionda, göz kapaklarının normal yapısının geri kazandırılması işleminde oküloplastiye ihtiyaç duyulur.

    Ektropion: Göz kapaklarının dışa doğru kıvrılması durumu olan ektropionun tedavisinde de oküloplasti temel yöntemdir.

    Tiroit göz hastalığı: Graves hastalığı gibi tiroit kaynaklı bazı hastalıklarda, göz küresinin arkasında biriken çeşitli maddeler nedeniyle gözler dışa doğru çıkar. Tedavide göz küresinin yeniden yapılandırılması gerektiği için oküloplastiden yararlanılır.

    Kanser: Göz küresinin ve burada bulunan gözyaşı bezi, göz kasları gibi yapıların tümörlerinde; bu yapıların cerrahi yolla çıkarılması esnasında oküloplasti ile bölgenin yeniden düzenlenmesi gerekebilir.

    Gözyaşı kanal tıkanıklıkları: Gözyaşı bezine ait kanallardaki tıkanıklıkların bazen cerrahi olarak düzeltilmesi gerekebilir. Bu durumda, girişim sonrası bölgenin düzenlenmesi oküloplasti vasıtasıyla sağlanır.

    Travma: Göze dışarıdan gelen darbeler sonucu çeşitli seviyelerdeki yaralanmaların onarımında oküloplastik yöntemler esastır.

    Estetik uygulamalar: Blefaroplasti olarak da bilinen göz kapağının yukarı kaldırılması işlemi veya kaşların yukarı alınması gibi çeşitli kozmetik nedenlerle yapılan müdahalelerde oküloplastik yöntemlerden sıklıkla yararlanılır. Aynı zamanda, botoks uygulamaları ve yüz dolgu işlemleri de bu kapsamda yapılan işlemler arasındadır.

    Gözün çıkarılması: Gözün işlevsel özelliklerini yitirmesi veya kanser gibi belirli hastalıklarda gözün çıkarılmasının gerektiği durumlarda oküloplastik yöntemle gözün çıkarılması sağlanır.

    Protez göz uygulamaları: Çıkarılan göz yerine protez göz yerleştirilmesi de oküloplastinin uygulama alanları arasındadır. 

Oküloplasti Neden Yapılır?

Gözlerimiz vücudumuzdaki en hassas organlarımızın başında gelir. Bu nedenle, göze yönelik yapılan cerrahi işlemler hem teknik açıdan hem de sonuçları açısından büyük dikkat gerektirir. Kulak-burun-boğaz hastalıklarına yönelik yapılan cerrahi işlemler ve plastik cerrahi girişimleri göz ve çevresindeki dokularla yakından ilişkili olduğundan, çeşitli hastalıklarda göz hastalıkları konusunda uzman bir cerrahın da bu disiplinlerle iş birliği içinde çalışması gerekebilir.

Her koşulda, göz ve çevresine yapılan cerrahi girişimlerde; dokuların azami düzeyde işlevsel ve kozmetik yönden korunması, mevcut kayıpların ise onarılarak telafi edilmesi gerekir. Bu bakımdan oküloplasti alanında uzman bir hekimin cerrahi uygulaması ile ilgili hastalığın tedavisi sağlanırken, ameliyat sonrası bölgenin sağlığının korunması ve iyileştirilmesi mümkün olmaktadır. 

Yine çeşitli estetik girişimlerin uzman bir hekim tarafından yapılması, kozmetik anlamda maksimum seviyede tatmin edici sonuçların alınmasını sağlar. Bölge anatomisine ve dokuların işleyişine hâkim bir uzman tarafından yapılan çeşitli cerrahi işlemler ve botoks uygulamalarıyla daha güzel bir sonuç elde etmek mümkündür.

Oküloplastinin Riskleri Nelerdir?

Oküloplasti, genel anlamda cerrahi bir girişim olması nedeniyle cerrahiye bağlı çeşitli riskleri de beraberinde getirir. Bu anlamda, oküloplastik ameliyat geçiren bir kişide aşağıdaki komplikasyonların gelişme riski mevcuttur:

    Kanama: Cerrahi işlemin yapıldığı bölgede yer alan kan damarlarının hasar görmesi sonucu, çeşitli düzeylerde kanamalar meydana gelebilir. Kanamalar, cilt dışında görülebileceği gibi doku altındaki bölgelere doğru gelişerek, hematom adı verilen doku içi kanamalar şeklinde de kendini gösterebilir.

    Ağrı: İşlemin yapıldığı bölgedeki sinir hücrelerinin uyarılması veya cerrahi yaranın iyileşme sürecinin bir parçası olarak belirli süre ve şiddette ağrı hissedilebilir. Ameliyat esnasında sinir yaralanması söz konusu olduğunda, ilgili sinirin uyardığı bölgeye bağlı olarak ağrı uzun süreli olabilir veya his kaybı gelişebilir.

    Bölgesel enfeksiyon: Cerrahi alanın yeterince steril hale getirilmemesi veya yara bakımının özensiz yapılması sonucu cerrahi yara enfekte olabilir. Buna bağlı olarak; bölgesel iltihabi reaksiyon gelişerek yara iyileşmesi bozulabilir, çeşitli seviyelerde doku hasarı oluşabilir, dikişler zarar görebilir, apse gelişebilir veya nadiren de olsa ciddi hastalık tablosu ortaya çıkabilir. Bununla beraber, cerrahi işlem öncesinde doğru şekilde antisepsi ve cerrahi sonrası düzenli yara bakımı yapılması ile cerrahi alan enfeksiyonu önlenir.

    Anestezi: Oküloplastik yönteme bağlı olarak hastalara genel veya lokal anestezi uygulanır. Anestezi ile ilişkili olarak; anestezik maddeye alerjik reaksiyon gelişmesi, çarpıntı, tansiyon yüksekliği veya tansiyon düşmesi, nefes darlığı, öksürük, halsizlik ve geçici olarak bilişsel fonksiyonlarda yavaşlama görülebilir.

Burun Ucu Estetiği

Burun ucu estetiği, burun kemiğinde anatomik açıdan herhangi bir yapısal bozukluk olmamasına rağmen burun ucu kıkırdaklarındaki şekil bozukluğu nedeniyle yapılan bir estetik ameliyat türüdür. Burun ucunda asimetri, düşüklük, genişlik ya da bir mandalla sıkılmış gibi görünen burun sorunlarının düzeltildiği işlemler burun ucu estetiği olarak adlandırılır. Tip Plasti olarak adlandırılan bu operasyon, son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiş ve burun ucundan memnun olmayan kişilerde çok sık uygulanmaya başlanmıştır. Özellikle burnun yüze uyum sağlamadığı ve hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığı durumlarda çok fazla tercih edilir.

Kimler Burun Ucu Estetiği Yaptırabilir?

Burun ucu estetiği yaptırmak isteyen bir kişinin öncelikle psikolojik açıdan sağlıklı olması gerekir. Ayrıca anatomik açıdan gelişimini tamamlamış olması da yine bulundurması gereken şartlar arasında yer alır. Kişide kemik gelişiminin tamamlanması genel olarak 17 yaşına kadar devam eder. Her ne kadar kişiden kişiye göre farklılık gösterse de burun ucu estetiği için bu yaş düzeyi baz alınır. Tabi özel durumlarda bu yaş sınırı gevşetilebilir. Ancak kemik yapısı ve kıkırdak doku 17 yaşına kadar gelişimini devam ettirdiği için daha erken dönemlerde burun ucu estetiği ameliyatı önerilmez. Burun Ucu Estetiği Yaptırmak İçin;

Tip Plasti ameliyatında kişiye özel inceleme ve planlamalar yapılması ve buna göre operasyon sürecine dahil olunması önem arz eder. Ayrıca burun ucu estetiği operasyonu için kişinin, burun ucunda düşüklük, genişlik, asimetri sorunu ya da burun ucunda daralma gibi problemler yaşaması gerekir. Bu şekilde burun ucunda meydana gelmiş olan yapısal bozuklukların giderilmesi mümkün olur.

Diğer yandan operasyon geçirecek olan kişinin ameliyat öncesinde doktor tarafından verilen tavsiyeleri uygulaması şarttır. Bu tür estetik operasyonlarda işlem sonrası kadar işlem öncesi de önemlidir. Bu nedenle hastanın uzman doktor tarafından verilen öneriler ile operasyon için hazırlık yapması göz ardı edilmemesi gereken durumdur.

Burun Ucu Estetiğinde Anestezi Çeşitleri

Burun ucu estetiğinde anestezi çeşitleri iki farklı şekilde karşımıza çıkar. Bunlar lokal ve genel anestezidir. Operasyon sırasında uzman doktor tarafından lokal ya da genel anestezi önerilebileceği gibi hasta anestezi türlerinden istediği birini de tercih edebilir. Ancak hasta konforu açısından genel olarak önerilen anestezi türü, genel anestezidir. Lokal anestezi sırasında hastanın sadece burun bölgesi ve çevresi uyuşturulur ve bu şekilde işlemler yapılır. Genel anestezide ise hasta tamamen uyutulur ve burun üzerinde işlemler bu şekilde gerçekleştirilir. Hasta kısa sürede uyutulmasının ardından operasyon başlar ve tamamlanmasının ardından hasta kısa bir süre sonra uyanır. Bu sırada hiçbir şey hissetmez ve burun ile ilgili tüm işlemler tamamlanmış olur.

Burun Ucu Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun ucu estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler iyileşme sürecine olumlu ya da olumsuz etkiler sunduğu için özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Buna göre ameliyat sonrasında hastanın dikkat etmesi gerekenler aşağıdaki gibidir;

  • Hasta bir süre ağır ve sert spor aktivitelerinden uzak durmalıdır.
  • Ayrıca ağır çerçeveli gözlüklerin bir süre kadar kullanılmaması gerekir.
  • Dişlerin fırçalanması sırasında yumuşak bir fırça kullanılmalı ve bunun yanında fırçalama sert hareketler ile yapılmamalıdır.
  • Ameliyat sonrasında yüzme ve buna benzer aktivitelerden uzak durulması gerekir.
  • Bunların yanı sıra sümkürme gibi burnu çok fazla zorlayacak hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • Diğer burun estetiği operasyonlarında olduğu gibi güneş ışığından bir süre korunmak doğru olur.

Burun Ucu Estetiği (Tip Rhinoplasty)

Burun Ucu, BURUN UCU ESTETİĞİ, BURUN UCU ESTETİK, BURUN UCU ESTETİĞİ YAPTIRMAK İSTİYORUM, Burun Ucu Estetiği (Tip Rhinoplasty), Burun Ucu Estetiği ( Tip Plasti ), burun ucundaki şekil bozuklukları, Tip plasti burun ucu estetiği, burun kaldırma estetiği, burun ucu ameliyatı, burun ucu estetiği, burun ucu estetiği ameliyatı, burun ucu kaldırma, burun ucu operasyonu, burun ucu şekillendirme, estetik burun ucu operasyonu, tipplasti

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti), burun ucundaki şekil bozukluklarını burun kemik yapılarını kırmadan düzeltmek için yapılan burun estetiği ameliyatıdır. Burun ucu estetiği ameliyatı; septuma yani burnu ikiye ayıran ortadaki kıkırdak yapıya, burun sırtını ve yanlarını oluşturan kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucunda ki kıkırdaklara yapılan düzeltme işlemidir. Burun Ucu Estetiği (Tipplasti) ile Burun sırtında kemer ve eğriliği olmayan fakat burun ucunda düşüklük,genişlik,uzunluk,asimetri gibi şekil bozuklukları olan kişilerde burun ucu estetiği yapılarak bu deformiteler giderilmektedir.

BURUN UCU ESTETİĞİ

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti), burun ucundaki şekil bozukluklarını burun kemik yapılarını kırmadan düzeltmek için yapılan burun estetiği ameliyatıdır. Burun sırtında kemer ve eğriliği olmayan fakat burun ucunda düşüklük,genişlik,uzunluk,asimetri gibi şekil bozuklukları olan kişilerde burun ucu estetiği yapılarak bu deformiteler giderilmektedir.

tiphinoplasty

Ayrıca burun deliklerinde ve burun kanatlarındaki genişlik ve şekil bozuklukları düzeltilebilir.

Burun ucu estetiğinde burun ucundaki şekil bozukluğuna bağlı olarak yumuşak doku veya kıkırdakların bir kısmı çıkartılabilir ayrıca çeşitli kıkırdak parçaları biçimlendirilerek eklemeler veya dikişler kullanılarak burun ucu şekillendirilebilir.

Burun ucu estetiğinde tüm burun ameliyatlarında olduğu gibi dokular, özellikle kıkırdaklar eskiye oranla daha çok korunmaktadır. Ayrıca kıkırdaklar burnun kıkırdak yapılarının güçlendirilmesinde kullanılmaktadır.

Burun ucu estetiği açık teknik ile veya burun içinden kapalı teknik ile yapılabilir.

Burun Ucu EstetiğiAmeliyatı öncesinde doktorunuzla yapacağınız görüşme önemlidir.

Burun ucu estetiğiameliyat sonrası burun ucu estetiğinde burun kemiklerine dokunulmadan sadece burun ucundaki kıkırdaklar ve yumuşak dokulara işlem yapıldığından tam bir burun estetiği ameliyatına göre iyileşme süreci daha hızlı ve rahattır. Kemiklerin kırılmaması daha az kanama, şişlik ve morluk yaratır.

Burun sırtında alçı veya plastik kalıp kalma süresi kısalır. Burun ucu estetiğinde işe dönüş daha hızlı olabilir.

Kemik kırılması ile ilgili riskler ortadan kalkar. Burun içindeki kesiler kendiliğinden eriyen dikişlerle kapatılır, burun dışında belirgin bir iz oluşmaz. Burun ucu estetiği genellikle genel anestezi ile yapılmaktadır.Burun ucu estetiği işlemi ortalama 45 dk-1 saat süfunduszeue.infoattan saat sonra kişi aynı gün hastaneden taburcu edilebilir.

Burnun en dikkat çeken kısmı burun ucudur ve bu bölge estetik açıdan da çok önemlidir. Burun kanatlarını yapan iki adet “n” harfi şeklindeki kıkırdağın en üst birleşme noktalarından oluşur.

Çok değişik tipleri vardır ve ırklar arasında da karakteristik özellikler taşımaktadır. Yüksekliği, genişliği ve açıları oldukça önemlidir. Bu bölgenin cildi burundaki en kalın cilt yapısına sahiptir. Burun kökünde cilt en ince iken burun ucuna geldikçe kalınlaşır ve cilt içi sebase bezlerin sayı ve yoğunluğu artar.


Sadece bu bölgenin cerrahi olarak düzeltilmesi de mümkündür ancak hastanın burnunun geri kalan kısmının elde edilecek sonuca uyum sağlayabilmesi içinde ameliyat öncesinde iyi bir planlama yapılması gerekmektedir.

Her hasta burun ucu estetiği için uygun aday olmayabilir o nedenle hasta bu konuyu doktoruyla çok detaylı bir şekilde tartışmalıdır.

BURUN UCU ESTETİĞİ İSTANBULNormalde üçgen bir geometriye sahip olması gereken burun ucunun şeklini bozan çeşitli nedenler vardır.

Burun derisi kalınlığı, burun derisi altı yumuşak doku fazlalığı, burun ucu kıkırdakların kaba yapısı. Burun ucu kıkırdakları arasında bulunan 30 derecelik açının bozulması, burun ucunda bulunan ve poligonal ışık reflesi veren kıkırdak çıkıntılarının yerlerinin bozulması, burun ucu kıkırdak desteğinin bozulması bunlardan bazılarıdır.

Bu nedenlerin önceden saptanması ile nedene yönelik bir tedavi gerçekleştirilir. Yanlış geometri yapısal, enfeksiyon, travma ya da önceki cerrahi işlemlere bağlı olabilir.


Burun ucundaki başlıca şekil bozuklukları ise, top burun ucu, sivri burun ucu, parantez burun ucu, asimetrik burun ucu, burun ucu düşüklüğü, şeklinde özetlenebilir.

Tip plasti olarak da bilinen burun ucu estetiği tam burun operasyonunun bir parçası olsa da, bazen tek başına yapılabilir.

Özellikle burnunda küçük değişiklikler isteyen ya da tek sorunu burun ucu olan kişilerde tip plasti önerilir. Özellikle yaş arttıkça burun ucu düşer. Bu nedenle ileri yaş yüz gençleştirme işlemlerinin bir parçası olarak da tip plasti kullanılır. Gülümsediği zaman ya da konuştuğu zaman burun ucu düşen ya da oynayan kişilerde tip plastinin başka bir türü kullanılır.

Burun ucu ile dudak kaslarını birleştiren kaslara yönelik bir işlem ile kişi sorunundan kurtulur.


Burun ucundaki sorun fazla değil ise, işlem tamamen kapalı ve dikişsiz halledilebilir. Burun ucunda fazla sorunu olan kişilerde, fazlaca kıkırdak desteğine ihtiyaç varsa bu durumda açık burun estetiği operasyonu gerekebilir.

Burun ucunu oluşturan kıkırdakların şekillendirilmesi, fazla ise traşlanması, burun ucu kıkırdak açılarının oluşturulması, burun ucu asmalar ya da kıkırdak destekleri tip plasti sırasında yapılan işlemlerdir.

Tip plasti yapılacak burunlarda burun ucu derisinin işleme hazır olması gerekir Sorunlu burun derisi olanlarda ya da yeni bir cerrahi işlem geçirmiş ancak henüz burun ucu derisinin şişliği geçmemiş ya da yeterince esneklik kazanmamış kişilerde istenmeyen sonuçlar doğabilir.

Kalın burun ucu derisi burun ucu kıkırdak iskeletinde yapılan değişiklikleri göstermez. Bu durumda örneğin, yuvarlak burun ucu düzeltmesi yapılacak ise var olan durum düzelmeyebilir.


Burun ucu estetiği sorunu olan bazı kişilerde yanlış bir şekilde bütün sorunun burun ucunda olduğu yorumu yapılabilir. Bu kişilerde ayrıntılı bir inceleme yapıldığında, burnun geri kalan kısmında da bir harmoni bozukluğu olduğu fark edilir. Bu durumda sadece burun ucu estetiği işe yaramaz. Tam bir burun operasyonu gerekir.


BURUN UCU ESTETİĞİ - ESTETİK BURUN Burun ucu tek başına değerlendirilmez. Burun ucunun bulunduğu burun önü projeksiyonu, dudak üstü ile yakından ilişkilidir. Bu iki yapı arasında uyum olmaz ise yüz ortasında denge bozulur. Burun ucu düşüklüğü üst dudak mesafesini gölgeler. Bu durum dudak estetiğini gizler. Bu tür durumlarda yapılan işlem sonrası dudak estetiğinin de değiştiği fark edilir.


Burun estetiğinde cerrahi dışında dolgu ve botoks gibi seçenekler vardır. Dolgu ile burun sırtı estetiğinde geçici, iyi sonuçlar alınsa da, dolgunun burun ucunda fazlaca yeri yoktur. Burun ucundaki derinin esnek olmayan doğası bu bölgeye dolgu yapılmasını engeller.

Botoks ise hafif burun ucu kaldırmalarında etkili olabilir. Ancak sadece gülümsediği zaman burun ucunu indiren kasın aktif olduğu saptanan kişilerde botoks işe yarayacaktır.


Burnu kemerli olan bir hastanın burun ucu estetiği istemesi her zaman çok da doğru değildir. Genellikle doğru adaylar burnun diğer estetik ünitelerinin sorunsuz olduğu hastalardır.
Burun ucu estetiği ameliyatı; septuma yani burnu ikiye ayıran ortadaki kıkırdak yapıya, burun sırtını ve yanlarını oluşturan kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucunda ki kıkırdaklara yapılan düzeltme işlemidir.

Bu sayede kalın, sarkık, uzun, yüksek, dar veya geniş burun uçları yeniden şekillendirilebilir. Burun kanatları daraltılabilir.

Gerekiyorsa ameliyat bitiminde tamponlar yerleştirilebilir ve alçı yapılabilir. Tamponsuz ve alçısız yapılması da mümkündür. Karar ameliyatınızı gerçekleştiren plastik cerraha bırakılmalıdır. Eğer tampon yerleştirilmiş ise 2.günde çekilir, alçınız var ise 5. günde çıkarılır veya değiştirilir ve yeni alçı yapılabilir. günde de alçı tamamen çıkarılır ve masaja başlanır.

Hedeflenen sonuca ulaşılması şişliklerin tamamen geçmesi genellikle 3 ayı bulmaktadır. Bu sürede özellikle cilt kalınlığı önemli bir rol oynar.

Burun cildi kalın olan hastalarda veya daha önce burundan cerrahi bir müdahale geçirmiş hastalarda cildin eski kalınlığına geri dönme süresi 3 ay ile bir yıl arasında bir sürede alabilmektedir.
Bu ameliyatta standart Rinoplasti (estetik burun ameliyatı) ameliyatına göre çok daha az morarma, şişlik olur ve bu işlemden sonra normal hayata dönüş oldukça kısadır ve genellikle ağrı olmaz.
Burun ucu estetiği olmaya karar vermiş bir hastanın normal burun estetiği ameliyatı hakkında da bilgisi olması gerekmektedir.

Burun yüzün merkezinde bulunan ifadeyi her yönden etkileyen karakteristik özel bir organdır. Genişliği, yüksekliği, derinliği ve çok önemli fonksiyonları vardır. Şekli kişisel farklılıklar göstermektedir.

Estetik burun ameliyatlarında da elde edilecek sonuçların bir standart burun olmasından ziyade; her hasta için özel olarak tasarlanması, her hastanın yüz şekli ve oranlarına uygun doğal bir sonuç elde edilmesine uğraşılması gerekmektedir. Burnun kendi içindeki oranları ve yüz ile ilgili oranları, kendi içindeki açıları ve yüz ile yaptığı açılar detaylı olarak değerlendirilmeli ve planlama hasta ile birlikte hastanın beklentileri göz önüne alınarak ayrıntılı bir görüşme ile yapılmalıdır.
Estetik burun ameliyatı olmak isteyen kişinin atması gereken en önemli adım bir plastik cerraha başvurmaktır. Ameliyattan önce hasta beklentilerini ve mevcut problemlerini kendisi ne kadar iyi tanımlayabilirse ve bunu ameliyatını yapacak doktoruna anlatabilirse ameliyat sonrasında elde edilecek sonuçta o kadar istediği gibi olacaktır.

Estetik burun ameliyatının planlanmasında daha önce kaza veya travma geçirip geçirilmediği, ameliyat olup olmadığı, doğuştan bazı problemlerinin olup olmadığı çok önemlidir.
Solunum problemlerinin olması estetik ameliyat olmaya engel değildir. Her iki problemde aynı ameliyatla rahatlıkla tedavi edilebilir.

Estetik burun ameliyatı olmak isteyen kişilerin arzuladıkları sonucun kusursuzluk değil düzeltme olduğunu akılda tutarak cerrahi sonrası daha iyi görünme ve daha iyi hissetme konusundaki beklentilerini doktorlarına net bir şekilde anlatmalıdır.

Kısacası estetik burun ameliyatı yani rinoplasti, burnunuza yeni bir şekil verebilir ama hayatınızın akışına yön veremez.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası