bankadan kredi çekip borç ödemek caiz mi / Nihat Hatipoğlu'na Soruldu: Hangi Durumda Kredi Çekmek Caiz - Dailymotion Video

Bankadan Kredi Çekip Borç Ödemek Caiz Mi

bankadan kredi çekip borç ödemek caiz mi

CEVAP:

Borçlarınızı ödemek için bir kez daha harama yönelmeyin. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Sonra borcunuz daha büyük bir sarmala dönüşebilir.

Acil olarak yapmanız gereken ya bir dosttan karz-ı hasen temelinde faizsiz borç alarak yahut-varsa -herhangi bir varlığınızı satıp nakde çevirerek borcunuzu kapatmak ya da bunların hiçbiri mümkün değilse mevcut borcu yeni faizli kredi almadan, masraflarınızdan bir miktar kısarak bir an önce kapatmaktır.

Aksi durumda bahsettiğiniz yöntem de faiz olur ve caiz olmaz.

Allah Teala, İnşirâh suresinde şöyle buyurmaktadır:

“Gerçekten zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

Hakikaten her zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

Öyleyse boş kalınca kalk, yorul.

Ve yalnızca Rabbine giden yola sarıl.” (İnşirâh, 94/5-8)

Bu ayetlere göre her daim çalışmamız, bir işi bitirdiğimizde başka bir işe yönelmemiz ve sadece Allah’a güvenmemiz gerektiği emredilmiştir. Biz bu emirlere uyarsak Allah da bize kolaylıklar ihsan edeceğini müjdelemektedir. Dolayısıyla kesinlikle harama tevessül etmeyin. Sabredin ve çok çalışın. Bunun yanı sıra bu zor durumu kolaylığa çevirmesi için Allah’a dua edin. Unutmayın ki yardım erken gelmez. Allah sizi dener, sıkıntılara sokar, sarsar… Bakar ki sabrediyor ve harama tevessül etmiyorsunuz işte o zaman yardımını gönderir. Şu ayet bunu açık bir şekilde ifade etmektedir:

Öncekilerin başlarına gelenlerin bir benzeri sizin de başınıza gelmeden Cennet’e girebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Baskılar ve zorluklar onları öyle sarmış, öylesine sarsılmışlardı ki Allah’ın elçisi ve beraberindeki müminler: ‘Allah’ın yardımı ne zaman gelecek!’ diyecek hale gelmişlerdi. Bilin ki Allah’ın yardımı yakındır. (Bakara, 2/214)

Görüldüğü gibi Allah imtihanı tamamlamadan yardımını göndermez. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

Bu insanlar, inandık deyince rahat bırakılacaklarını, sıkıntıya sokulmayacaklarını mı sanıyorlar? Onlardan öncekilerini de sıkıntılara sokmuştuk. Allah kimlerin samimi olduğunu elbette bilecektir. Kimlerin yalancı olduklarını da bilecektir.(Ankebût, 29/2-3)




Emekli Olmak İçin Kredi Çekmek Caiz mi?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

Borcunu ödemek için kredi çekmek caiz mi?

Sartlari.com Soru-Cevap bölümünde bu yazımızdaki soru ”Borcunu ödemek için kredi çekmek caiz mi?” ve cevaplarını aşağıda okuyabilirsiniz. İşte Borcunu ödemek için kredi çekmek caiz mi? sorusunun alimlerce verilmiş cevapları;

Kredi çekip ödememek haram mı?

Zaruretsiz kredi kartından nakit çekip faiz ödemek caiz değildir. Bir de, zaruret olmadıkça, kredi kartı borcunu vaktinde ödemeyip, kalanı için ceza ödemek caiz olmaz. … CEVAP Zaruret olunca faizle de kredi çekmek caiz olur; çünkü (Zaruret, haramları mubah kılar) buyuruluyor.

Kredi çekmek faiz yemek mi?

Kutsal kitabımız Kur’an da faizcilik ile bir çok ayet ve hadis yer almaktadır. Tüm bu hadisler de ve ayetlere de faizcilik yasaklanmış ve haram kılınmıştır. İster devlet bankasından çekin ister özel bankalardan kredi çekin kullanılan para haramdır.

Faizi parayı faizle ödemek caiz mi?

İslam’a göre faizin her çeşidi haramdır (Bakara, 2/275-279; Buhari, Libas, 96; Müslim, Müsâkât 105, 106). Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak veya vermek caiz değildir. … Bu bakımdan bir kişinin, malını faizli kredi kullanarak satın almak isteyen kişiye satmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

İlginizi Çekebilir;

İş kurmak için banka kredisi çekmek caiz midir?

Denizbank Kredi Kartı Başvurusu Sorgulama (Nasıl Yapılır, Ne Zaman Sonuçlanır?)

Yurtdışı Çıkış Harcı İnternetten Ödeme

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.