atatürkün hayatı resimli performans ödevi / atatürkün hayatı | Çocuk

Atatürkün Hayatı Resimli Performans Ödevi

atatürkün hayatı resimli performans ödevi

Mustafa Kemal Atatürk&#;ün eğitim hayatı başlıklı yazımızda Atatürk&#;ün gittiği tüm okullar hakkında ayrıntılı bilgilere yer verdik.

Atatürk&#;ün gittiği okullar;

  • Mahalle Mektebi ()
  • Şemsi Efendi Okulu ()
  • Eğitime Ara (Çiftlik Hayatı)
  • Selanik Mülkiye Rüştiyesi ()
  • Selanik Askeri Rüştiyesi ()
  • Manastır Askeri İdadisi ()
  • Harp Okulu ()
  • Harp Akademisi ()

Bu Yazının İçindeki Başlıklar:

Mustafa Kemal Atatürk&#;ün Öğrenim Gördüğü Okullar

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye için önemli bir liderdir. Hem Türklerin hem de dünyanın genel olarak sevdiği bir liderdir. Birçok savaşın kazanılmasını, Türkiye’nin zor durumlardan çıkmasını sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bunun gibi başarıları elde etmesinin en büyük sebeplerinden biri de yaşadığı eğitim hayatıdır. Eğitim hayatı sayesinde düşünce yapısında ve kişilik özelliklerinde belirli değişimler olmuştur. Özellikle okullarda ders veren öğretmenleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün değişen kişilik ve düşünce yapısında büyük rol oynamıştır.

Not: Bu konuyla ilgili olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Fikir Hayatını Etkileyen Gelişmeler başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Mahalle Mektebi

Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim hayatı ilkokulla başlamıştır. İlk başta annesi ile babası arasında fikir ayrılığı yaşanmıştır. Annesi Zübeyde Hanım dine önem veren biri olduğu için oğlunun dini eğitim almasını istiyordu. Bunun için oğlunun mahalle mektebine gitmesini istiyordu. Babası Ali Rıza Bey ise oğlunun daha modern bir eğitim almasını istiyordu. Yaşadıkları dönemde iki farklı çeşitte eğitim veren okullar vardı. Bir taraf dini ağırlıklı eğitim verirken diğer bir taraf Batı tarzı modern eğitim veriyordu. Zübeyde Hanım ve Ali Rıza Bey arasında yaşanan bu fikir ayrılığından sonra Ali Rıza Bey, eşini kırmamak için oğlunu mahalle mektebine göndermiştir. Mustafa Kemal Atatürk mahalle mektebine gittikten kısa bir süre sonra oradan ayrılmıştır ve Şemsi Efendi İlkokulu’na gitmiştir. Şemsi Efendi İlkokulu’yla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim hayatı başlamıştır.

Okuma Önerisi: Bu konuyla ilgili olarak Mahalle Mektebi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Şemsi Efendi İlkokulu

Mustafa Kemal Atatürk, Şemsi Efendi İlkokuluna yılında gitmiştir. Okuma ve yazmayı ilk defa bu okulda öğrenmiştir. Bu zamanlarda Şemsi Efendi, Mustafa Kemal Atatürk gibi zeki bir öğrenciye sahip olduğu için çok mutlu olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, Şemsi Efendi İlkokulunda belli bir süre eğitim görmüştür fakat bir gün babası hayatını kaybetmiştir. Bunun üzerine Atatürk çok üzülmüştür.

Okuma Önerisi: Bu konuyla ilgili olarak Şemsi Efendi Okulu başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Eğitime Ara (Çiftlik Hayatı)

Babası hayatını kaybettikten sonra annesi Zübeyde Hanım tek başına kalmıştır ve üç çocuğunu da toplayıp Selanik’e yakın bir yer olan Langaza’ya gitmişlerdir. Burada Zübeyde Hanım’ın kardeşi, Hüseyin Efendi yaşamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, yeni taşındığı bu yerde eğitim hayatına bir süreliğine ara vermek zorunda kalmıştır çünkü Langaza’daki çiftlik hayatı onu zorlamıştır. Langaza’da bir süre geçirdikten sonra Mustafa Kemal Atatürk, Selanik’te yaşayan akrabasının yanına gitmiştir.

Selanik Mülkiye Rüştiyesi

Mustafa Kemal Atatürk, Selanik Mülkiye Rüştiyesi yılında gitmiştir. Atatürk’ün bu okulda okuması çok sürmemiştir. Öğretmenlerinden birisinin şiddetli hareketleri ve bilgisizliği Atatürk’ü rahatsız etmiştir. Bu sebepten dolayı okulu bırakmak istemiştir. Selanik Mülkiye Rüştiyesi’ nde eğitim gördüğü bir gün, Kaymak Hafız lakaplı bir öğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ü ağır bir şekilde dövmüştür. Hatta vücudunda bazı yaraların ortaya çıkmasına da sebep olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, öğretmeninden gördüğü bu şiddetten sonra Selanik Mülkiye Rüştiyesi’nden ayrılmıştır. Atatürk’ün, Selanik Mülkiye Rüştiyesi’ni bırakması aslında onun için bir dönüm noktası olmuştur çünkü bu sayede Atatürk’ün gelecekti mesleği olan askerliğe ilgisi artmıştır.

Selanik Askeri Rüştiyesi

Mustafa Kemal Atatürk, çocukluğundan beri asker olmak istemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’le aynı mahallede yaşayan başka çocukların asker üniformasıyla askeri okullara gitmesi Atatürk’ü asker olmaya daha da heveslendirmiştir. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk, askeri bir okula gitmek istemiştir. Fakat Annesi Zübeyde Hanım, bu duruma karşı çıkmıştır çünkü oğlunun asker olmasını istememiştir. Mustafa Kemal Atatürk, annesine rağmen gizlice askeri okul sınavına girmiştir. Daha sonra okulu kazandığını öğrenen Atatürk, annesinin de izniyle Selanik Askeri Rüştiyesi ’ne yılında girmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim hayatı bu okulda çok iyi geçmiştir. Öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla arası hep iyi olmuştur. Selanik Askeri Rüştiyesi’ nde eğitim gördüğü bir gün, Mustafa Kemal Atatürk’ün matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi, aralarındaki isim benzerliğinden dolayı ona “Kemal” adını vermiştir. Aynı zamanda “Kemal” bilgili, olgun anlamına da gelmektedir.

Manastır Askeri İdadisi

Mustafa Kemal Atatürk, lise hayatını Manastır Askeri İdadisi ’nde geçirmiştir. Bu okulu da girdiği sınavı kazanarak kazanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu okuldaki öğretmenlerinden birkaçı İttihat ve Terakki Cemiyet’inin üyeleriydi. Öğretmenlerinin bu cemiyete üye olması, okulda ordu hakkında konuşulmasına sebep oluyordu. Bu sayede Mustafa Kemal Atatürk, kendi devleti hakkında birçok bilgi sahibi olmuştur. Manastır Askeri İdadisi, zorlu bir eğitime sahipti. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bu eğitim yılları boyunca birçok zorluğun üstesinden gelmiştir. Eğitimin bu kadar ağır olmasının sebebi, okulun öğrencilerini harp akademisine hazırlamalarıydı. O yıllarda Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih öğretmeni olan Mehmet Tevfik Bilge, Atatürk’ün tarihe olan ilgisini arttırmıştır. yılında Mustafa Kemal Atatürk, Manastır Askeri İdadisi’ni bitirmiştir. Okulda eğitim gördüğü dönemde birçok Rumeli arkadaş edinmiştir. Bu arkadaşları ileride onun savaş arkadaşları olmuştur.

İstanbul Harp Okulu

Mustafa Kemal Atatürk, Manastır Askeri İdadisi’ni bitirdikten sonra İstanbul’a gitmiştir. yılında “piyade” bölümüne girerek Harp Okulunda okumaya başlamıştır. yılında Harp Okulu’nu “Teğmen” olarak bitirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, Harp Okulu’nu bitirdikten sonra Harp Akademisi’ne girmiştir.

Okuma Önerisi: Bu konuyla ilgili olarak Harp Okulu başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

İstanbul Harp Akademisi

Mustafa Kemal Atatürk, yılında Harp Akademisi’ne girmiştir. Burada; bilgili, tecrübeli ve dil bilen öğretmenler tarafından eğitilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, bu dönemde birçok kitap okumuştur. Fransızca öğrenen Atatürk, Fransızca kitaplar okumuştur ve Fransızca öğretmenlerinden dersler almıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Harp Akademisi’nde okuduğu bu dönemde arkadaşlarıyla birlikte bir gazete çıkarmıştır fakat Mektepler Nazırı İsmail Paşa bu durumu fark edip onları uyarmıştır. Bu zorlu eğitim sürecinin ardından Mustafa Kemal Atatürk yılında Harp Akademisi’ni “Kurmay Yüzbaşı” olarak bitirmiştir.

Okuma Önerisi: Bu konuyla ilgili olarak Harp Akademisi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası