1 aylık kediye ne verilir / Yavru Kedilerin Beslenmesi ? Yavru Kedilere Kaç Ay Sonra Kuru Mama Verilir ? - Kedi Blog

1 Aylık Kediye Ne Verilir

1 aylık kediye ne verilir

Çalışma Saatlerimiz

Anasayfa › Makaleler › Kediler › Yetim yavru kedilerin beslenmesi

Yetim yavru kedilerin bakımı, beslenmesi ve gelişimi

Kedi yavruları, anneleri bireylerden birini kabul etmez ise ya da yavrularını terk ederse, hastalanır ya da ölürse yetim kalırlar. Yetim kedi, henüz altı haftalık olmadan annesinden - hangi nedenle olursa olsun - ayrılmak zorunda kalmış olan kedidir. Altı haftalık olduklarında genelde anne sütünden ayrılmış, katı besin yiyebilir hale gelmiş, ve kritik 'yetimlik' dönemini aşmış olurlar.

Sizin elinize günün birinde bir yetim kedi düşerse, önce başka bir anne kedi bulmaya çalışın. Nasıl mı? Arkadaşınızı ve yakınlarınızı arayın, doğum yapmış bir kedileri olup olmadığını öğrenin. Buradaki amaç, sizin yetim kedinize annelik yapabilecek bir kedi bulmaktır.

Eğer bir süt anne bulamıyorsanız, bu işi kendi başınıza üstlenmeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var. Yetim kedi yavrularını büyütmeye çalışmak kolay değildir ve bazen de, ne kadar uğraşırsanız uğrasın. başarısız olabilir. Haftalar boyunca zamanızı alacak, sizden büyük fedakarlıklar isteyecek ve çok çalışmanızı gerektirecektir. Ancak yetim kedileriniz sağlıklı yetişkin kedilere dönüştükçe bu yoğun emeğinizin karşılığı da unutulmaz bir ödül olacaktır.

İlk adımlar

Yetim kedi yavrularını büyütmek, mantık, sevgi ve güvenilir bilgileri uygulama becerisi gerektirir.

Önce, derhal yetim kediyi veteriner hekime götürün. Sizinle, sizi destekleyici bir şekilde çalışmaya hazır olacak bir veteriner hekim seçin. Veteriner hekim, kedi yavrusunu su kaybı, sağlık sorunları ve genel durumu konusunda muayene edecektir. Dışkısı parazitler yönünden incelenir. Veteriner hekim, gerek duyacağınız mama ve donanımlari sağlayacak, öneriler ve bilgiler sunacaktır. Yetim kedilerin, kedi sahibi gerekli zamanı ayırdığında ve doğru bilgiler edindiğinde, yaşama şansı son derece yüksektir.

Ve altın kurala kesinlikle uyun: yani, kedi yavrusunu evinizdeki diğer hayvanlardan uzak funduszeue.info kedilerde, anne kedinin antikorları bulunmaz ve bu yüzden de özellikle gençlik hastalığına daha kolay yakalanabilirler. Kedi yavrusu son derece sağlıklı görünse bile virus taşıyor olabilir. Kedi yavrularını evin içinde karantinada tutmak, hem onların, hem de evinizdeki diğer hayvan-ların herhangi bir bulaşıcı hastalığı kapma olasılığını azaltır. Kedi yavrularını elledikten sonra ellerinizi yıkayın. Havlular, örtüler, aletler ve tuvalet kutuları su ve çamaşır suyu karışımı ile yıkanarak, hastalıkların önüne geçilebilir.

Kedi yavrum kaç aylık

Kedi yavrularının gelişimi çok hızlıdır ve yaşamlarının bu erken aşamalarında ihtiyaçları farklıdır. Veteriner hekimler, yetim bir kedinin, annesi tarafından beslenen kediler kadar hızlı gelişemeyeceklerini söyler, çünkü travmatik bir deneyim yaşamıştır ve annesinin ona verebileceği ideal besini alamamaktadır. Buna göre, normal gelişim göz önünde tutularak hazırlanmış olan aşağıdaki liste, kedi yavrunuzun kaç günlük olduğunu tespit etmenize yardım eder.

Doğum sırasında bir kedi yavrusunun ağırlığı gr. arasıdır; yedi gün içinde beden ağırlığının iki katına çıfunduszeue.info doğan kediler günün 24 saatini uyuyarak ve meme emerek geçirirler.

İlk haftasında kedi yavrusunun koku, işitme ve tat alma duyuları gelişmeye başlar. Gözleri kapalıdır.

İkinci haftada gözler açılıp odaklamaya başlar. Kulaklar dik durmaya başlar. Kedi yavruları, yuvalarının çevresinde sürünüp etrafı koklarlar.

Üçüncü hafta içinde, kedi yavruları oyun oynamaya. komik, sallapati adımlar atmaya ve bebek dişlerini çıkartmaya başlarlar. Görme yetenekleri artar.

Dört haftalık olduklarında, kediler meraklı bir şekilde çevrelerini araştırırlar ve oyun oynarlar. Sırtüstü yuvarlanıp tekrar doğrulmayı becerirler.

Beş haftalık yavru kedinin artık bebek dişlerinin tümü çıkmıştır, kediler birbirleri ile ateşli bir biçimde oynarlar ve kişilikler oluşmaya başlar. Sütten kesilme ve bir kaptan katı mama yeme yavaş yavaş başlayabilir.

Yaşamda kalmanın anahtarı

Bir anne kedinin yerini almak zor bir iştir. Yetim bir kediyi büyütme görevini üzerinize aldıysanız, unutmayın ki ancak sıcaklık, kabul etme ve kararlılık sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için gerekli olan vasıfların aynısı sağlıklı bir kedi olmasını sağlayacaktır. Kedi yavrusunun temel gereksinimlerini karşılamak, başlangıçtaki en iyi adımdır.

Kedi yavrusunu sıcak tutun: Yetim kediler,özellikle tek başına olanlar, soğuktan korunmalıdıfunduszeue.infor çok küçük ise, sizin beden ısınız eve gidinceye kadar onları koruyabilir. Ama kedi yavrusu kendisini savunmaya kalkıyorsa, elinizi bir eldiven ile korumadan ona uzanmaya çalışmayın. Eve vardığınızda ise, hava akımlarından uzak sessiz bir köşe bulun. Bir karton kutunun içine yerleştirilmiş bir ısıtıcı lamba gerekli ısıyı sağlamakta faydalı olabilir. Isıtıcı en düşük düzeyde ayarlanmalıdır.

Beslenme saati: size ürkütücü gelebilir,ama yetim kedi yavrularını beslemek hiç de göründüğü kadar zor değildir. Kedi yavruları için hazırlanmış özel sıvı besinler (süt yerini tutan) tercih edilmelidir. İnek sütü ishale neden olabilir. Eğer bu ürünlere ulaşamıyorsanız 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı krema. ml su, 1 yemek kaşığı bal, gram süt tozu, 2 paket jel alın. Bunları sayılan sırayla karıştırıp düşük ısıda ısıtın ve kullanmayacağınız kısmını buzdolabında saklayın. Yetim kedi emecek kadar güçlü ise şişeden verebilirsiniz. Ememiyorsa veteriner hekimine danışın.şişe ile beslemek zor değildir, ama çok zaman alır. Bir göz damlalılığı, bir şişe edinilinceye kadar iş görebilir, ama yavru kediyi zorla beslememeye dikkat edin. Akciğerlerinin sütle dolmasını önlemek için, yavru kedinin kendi başına emmesine izin verin. Her beslemeden önce şişeyi sterilize edin ve sütü oda sıcaklığı ısısında funduszeue.infoşlangıçta her saat ya da daha sık beslemelisiniz. Ancak fazla beslememek de önemlidir. Genel bir kurala göre, bir kedi yavrusu günde öğünlere bölerek süt içirilmelidir. Aşağıdaki tabloya bakın ama her bir kedi yavrusunun biraz farklı olduğunu ve beslenmenin de kesin bir bilim olmadığını göz önünde bulundurun. Sağlıklı bir kedi yavrusu uyanıp ağlarsa, büyük bir olasılıkla karnı açtır. Beslenme tablosunu, onun gereksinimlerine göre ayarlayın.

Bir kedi yavrusunu şişe ile beslemek için, karın üstü tutunabileceği bir havlunun üstüne, yaklaşık 45 derecelik bir açı ile koyun. Ağzını yumuşakça açın ve memeyi dikkatle alt ve üst çenenin arasına yerleştirin. 45 derecelik açı, midesine hava girmesini önler ve şişe ile yapacağınız hafif bir baskı emmeye başlamasını sağfunduszeue.infonden süt emerken gireceği pozisyonu göz önünde tutun.

Besleme sırasındada kediyi havada ya da sırtüstü tutmayın. Bir eliniz ile kaymasını önlerken, diğeri ile şişeyi tutun. Ama her şeyden önce rahat olun. Siz ve kediniz kısa zamanda bu işi öğreneceksiniz. Kedicik, sütün bir kısmını akciğerlerine alsa da paniklemeyin. Boğulma kesilinceye kadar kediyi derhal baş aşağı tutun. Kedinin karnı doyduğunda ağzından çevresinde baloncuklar oluşacak ve karnı şişecektir. Her öğünden sonra 'bebeğinizi' dik bir şekilde omzunuza yaslayarak gazını çıkartın. Kedinin sırtını yumuşak bir şekilde ovarak bunu yapabilirsiniz.

Dışkılama: 3 haftalıktan daha küçük olan kedi yavruları kendi başlarına dışkılayamaz, sizin yardımınıza ihtiyaçları vardır. Gazını çıkarttıktan sonra, sıcak su ile ıslatmış olduğunuz bir parça pamuk, kumaş ya da kağıdı çok ve yumuşak bir şekilde kedinin karnını ve alt kısmını ovuşturun. Bu şekilde anne kedinin yalamasını taklit etmiş olursunuz ve kedi yavrusunun çişini ve kakasını yapabilmesini sağlarsınız.

Temiz ve sağlıklı: Minik kediler pis ve genellikle yapış yapıştır. Yavruyu kesinlikle yıkamayın, solunum sorunlarına yol açabilirsiniz. En iyisi, annenin dilini taklit edin ve bunun için kediciği ılık, nemli, yumuşak bir bez ve süngerle temizleyin. Havluyla kurulayın. Kedinin yüzüne hava üflemekten kaçının. Kediciği kuru ve temiz tutmak, ileride kendi tüylerini temiz tutmalarını öğretir ve cilt sorunlarınıda önler. Bu işlemi yaparken kedinizin bedenini de tanırsınız ve aranızda bir bağın oluşmasını da sağlarsınız. Kedinizde pire var ise (pire anemisi kedi yavrusunu öldürebilir), veteriner hekiminizden, kedi yavrusuna zarar vermeyecek bir pire ilacı isteyin. Son olarak, eğer kedi yavrunuz garip davranmıyorsa, ishali varsa yada iştahsız ise, onu hemen veteriner hekiminize götürün.

Sosyalleşme: Kedi yavrulanın insanlarla sosyalleşmesi ve sizinle arasında güzel bir bağ kurması için ona her zaman yumuşaklık ve şefkat ile yaklaşın. Sert davranışlar kedinizin canını acıtıp insanlardan korkmasına neden olabilir. Asla başka birisinin kedinizi ensesinden ya da bacaklarından tutup kaldırmasına izin vermeyin. Kedi yavrularına yaklaşan çocukları kontrol altında tutun. Bir kedi yavrusu, annesi tarafından büyütüldüğünde pek çok şey oluşuyor. Sürekli olarak kardeşleri ve annesi tarafından üzerine basılıyor ve itilip kakılıyor. Bu yüzden de tek başına olan bir kedi yavrusu uzun süreli yalnız bırakılmamalı. Sık sık kedi yavrusunu tutun ve kaldırın, cildinize değdirin. Emme ihtiyacını karşılamak için parmağınızı ya da yumuşak bir bez parçasını uzatın. Yanına oyuncak hayvanlar da koyabilirsiniz: böylelikle kedi yavrusunun yanında, üzerine tırmanabileceği ve sokulabileceği tüylü bir şeyler olur.

Sosyalleşme, sadece insanlara alışması, demek değildir. Yetim bir kedinin karşılaşabileceği en büyük sorun, kendi türü ile iletişimsizliğidir, yani başka kediler ile sosyal olarak nasıl iletişim kuracağını bilmemesi. Bu nedenle de, genç bir kedinin sosyalleşmesi için nazik yetişkin kedilerle bir araya getirilmesi çok önemlidir.

Yetim kediciğiniz dört haftalık olduğunda onu sütten kesmeye başlayabilirsiniz. Kediye mamasını sığ bir kapta verin. Kedicik kabin içinden değil de, kabın dışından yemeyi öğreninceye kadar oldukça eğlenceli sahnelere hazırlıklı olun. Aynı zamanda yine sığ bir kabın içinde her zaman taze su bulundurmaya da başlayın.

Yavaş yavaş katı besin verin. Bunun pek çok yolu vardır, en iyisi yavru kedi konservesi ile başlamaktır. Sütten keserken, sütüne yaş mama eklenir, ta ki kedi yavrusu sadece yaş mamayı yiyene kadar. Sonra kuru mama verilir. Kaptan yemeye başladıktan sonra kedi yavrusunun sütünü de azaltın. Sabırlı olun. Yavrunuz sizin istediğiniz günde kuru mama yemeye başlamaz ise sinirlenmeyin. Beş haftalık olduklarında kedi yavrulan günde yaklaşık 3 öğün kuru mama yerler, ama sütlerini içmeye de devam ederler. Sütten kestiğiniz dönemde dışkısına dikkat edin,çünkü beslenme değişimi ishale yol açabilir.

Sütten kesilme dönemine gelmiş bir kediye artık bir tuvalet kutusu da gerekir. İlk önce, içinde ince bir seviyede kum bulunan bir kap ile işe başlayın. Yemeklerden sonra kediyi tuvaletine koyun. Kedi yavruları hakkındaki yanlış bilgilerden biri, tuvalet kutusunu nasıl kullanacağını bilmediği ve bunun için eğitilmesi gerektiğidir. Oysa bu tamamen yanlıştır.

beslenme tablosu
beslenme tablosu

1 Aylık Kedi Ne Yer Ve Nasıl Beslenir? 1 Aylık Yavru Kediler Ne Kadar S&#;t İ&#;er Ve Ne Kadar A&#; Kalabilir

Haberin Devamı

1 Aylık Yavru Kediler Ne Kadar Süt İçer?

  1 aylık yavru kedinin gramlık vücut ağırlığı için 30 ml süt içmesi gerekir. Eğer kedinizin gelişmesini yeterli görmüyorsanız öğünlerinin tam olarak karşılanıp karşılanmadığını araştırın. Sütten kesilmiş bir yavru kediyse kedi mamasına geçiş yapabilir ve 8 saatte bir günde 3 kez kedi maması da verebilirsiniz. Eğer kedinizin herhangi bir besine alerjisi yoksa ya da gelişiminde bir problem yoksa düzenli olarak beslenmelerine devam etmekte fayda vardır.

   haftalık yavru kedilere gram olan kedi sütünü günde 8 kez olmak üzere 3 saatte bir verebilirsiniz. Kediler büyüdükçe büyümelerine oranla yedikleri besinlerin de artırılması gerekir. Bu sayede gelişimlerini destekleyebilir ve sağlıklı olmalarını da ağlayabilirsiniz. 

Ne Kadar Aç Kalabilir

  Sağlıklı bir kedi en fazla 1 haftaya kadar aç kalabilir. Fakat bu süreçte hem aç hem de susuz kalırlarsa hasta olabilirler ve bu durum da kötü sonuçlara sebep olabilir. Ancak yavru kediler henüz gelişimlerini tam olarak tamamlamadıkları için 1 gün bile aç kalmaması gerekir. Bu durum daha hızlı hastalanmalarına ve sonucunda da hayati tehlikelere sebep olabilir. Bu nedenle yavru kedilerin beslenmesine ekstra özen göstermek gerekir. 

Haberin Devamı

 Hamile, yaşlı ya da yavru kedilerin beslenmesine özen göstermek onların sağlıkları için önemlidir. Hem susuz hem de aç kalmaları onları kısa sürede ölmelerine sebep olabilir. 1 aylık kedinin besin ihtiyacı daha iyi gelişebilmesi için önemlidir. Eğer 1 aylık yavru kediniz varsa neler yiyebileceğine ve ne kadar yemesi gerektiğine dikkat etmelisiniz. Ayrıca veterinere giderek herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığını da kontrol ettirmeniz gerekir.

Günümüzde yavru kedi sahibi olan veya minik bir kedi sahiplenmek isteyen herkesin merak ettiği konulardan biri de yavru kediler ne kadar mama yer konusudur.

Bu içeriğimizde minik dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarından bahsedecek ardından da bir yavru kedinin aylara göre ne kadar mama tüketmesi gerektiği hakkında konuşacağız.

Ancak unutmayın ki bütün sorularınıza en iyi cevapları daima veterineriniz verecektir. Çünkü bütün kediler sağlık durumları, gelişme düzeyleri farklılık gösterir. Veterinerinize danışmadan mamada artış ya da azalmama yapmamalısınız. Eğer hazırsanız içeriğimize geçebiliriz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Kedinizi farklı hediyelerle dolu bir kutu ile şaşırtmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise Muhiku’nun kediler için hazırladığı hediye kutusu seçeneklerini değerlendirmenin tam zamanı. İçerisinde; tasma, malt, oyuncak ve ödül maması gibi ürünlerin bulunduğu kıymetli kutulara bizce sevimli dostunuz bayılacak.

Yavru Kediler Günde Ne Kadar Mama Yer?

yavru-kediler-gunde-ne-kadar-mama-yer

Yavru kediler günde kaç gram mama yemeli gibi sorulara sık sık rastlarız. Kedilerin mama yeme aşamasına gelebilmesi için önce biraz büyümeleri ve anne sütü içmeleri gerekir.

Aylara göre kedi beslenmesinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. Bu yazımızda özellikle yavru kedilerin nasıl beslenebileceğine değindik. Gelin yavru kedilerin nasıl beslenmesi gerektiğine bir bakalım.

Yavru kediler yetişkin kedilere göre çok hareketlidir ve daha fazla enerjiye ihtiyaçları vardır. Mamaların yavru kediler için bu enerjiyi sağlaması önemlidir. Bu sebeple yavru kedi ve yetişkin kedi maması ayrışır.

Ayrıca mamadaki protein miktarı, zorunlu etobur bir canlı olan yavru kedi için oldukça önemlidir.  Yavru kedilerin büyürken yeteri miktarda proteini alabileceği kaliteli mamalar yemeleri gerekir.

Bu mamalar sayesinde, yavru kedinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca yavru kedi mamasının içinde yüksek miktarda protein ve sağlıklı yağlar bulunması kedinin gelişimi açısından önemlidir.

Yavru Kedi Günde Ne Kadar Kuru Mama Yer?

Yavru kediler ne kadar kuru mama yer? Kuru mama kedilerin her gün ana öğün olarak tükettiği mama çeşididir. Öncelikle, kedinize fazla mama vermenin onun fazla kilo almasına ve sonunda obeziteye sebep olacağını bilmelisiniz. Bu sebeple kedinize gereğinden fazla mama vermemeye özen gösterin.

Kedilere çok fazla mama vermenin onların sağlığını kötü etkilediği konusunda artık hemfikiriz, değil mi? Peki sizce kedilere ne kadar mama verilmeli, kediler günde ne kadar yemek yer?

Yavru kedinin günlük olarak yemesi gereken besin miktarı büyük değişiklikler gösterir. Bir kedi 12 aylık olana kadar yavru kedi olarak adlandırılır. Ve bu 12 ay içinde çok büyük bir gelişim gösterir. İlk 2 ay anne sütü ile beslenmesi yeterliyken ikinci ayda mama yemeye alışmaya başlar. Yemesi gereken mama miktarı ise yaşı ve kilosuyla birlikte artış gösterir.

Yavru kedinizi yediği mama miktarını arttırırken her adımda veterinerinizi haberdar etmeyi unutmayın.

Yavru Kediler Ne Kadar Yaş Mama Yer?

Peki yavru kediler ne kadar yaş mama yemeli? Yaş mamalar, kediler için şüphesiz önemli bir yere sahiptir. Genelde ödül maması olarak verilen yaş mamalarını kediler çok sever.

Kedi sahipleri de yavru kedilerinin kalori ihtiyacını karşılamak için onlara yüksek bir miktarda yaş mama verir.  Ancak yaş mamaları kedinize verirken dikkatli olmalısınız. Çünkü fazla yavru kedilerin mideleri henüz çok hassastır ve aşırı yaş maması tüketmek kedinizde ishale sebep olabilir.

Yavru kedi ayda ne kadar yaş mama yer? Yavru kedilere genelde haftada kere yaş mama verilir ancak bu miktar kedinin yaşına, cinsine, kilosuna ve sağlık durumuna göre değişebilir. Bu sebeple veterinerinize danışmanız en doğrusu olur.

Yavru Kedi Ayda Ne Kadar Mama Yer?

yavru-kedi-ayda-ne-kadar-mama-yer

Evinizin yeni üyesi minik bir yavru kedi mi? Öyleyse aklınıza onun beslenmesi ile ilgili pek çok farklı konu takılıyor olabilir. Özellikle de yavru kedilerin beslenme alışkanlığı günümüzde kedi sahibi olan herkesin merak ettiği konulardan biri. Peki sizce yavru kedi ayda ne kadar mama yer? Gelin bu sorunun yanıtına hep birlikte bir bakalım.

1 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Bir aylık yavru kedinin anne sütü içiyorsa mama yemesine ihtiyacı yoktur. Eğer yavru annesinden ayrı ise ona belli miktarlarda süt tozu vermeniz daha doğru olacaktır.

2 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

2 aya kadar yavru kedilerin anne sütü ile beslenmeleri gerekir. Anne sütünden ayrılmak durumunda kalan yavru kediler için anne sütüne benzer olan kedi sütü tozu sağlıklı bir seçim olacaktır.

Ancak ek olarak mama vermek isteyebilirsiniz. 2 aylık kedi kaç gram mama yer?  aylık kedilerin tüketmesi gereken ortalama mama miktarı: 20 – 30 gramdır.

3 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Artık yavru kedinizin tüm dişleri gelişmiş ve hatta yavaş yavaş dökülmeye başlamıştır. Artık anne sütünden tamamen kopan 3 aylık kedilerin ana besin maddesi mamadır. O halde yavru kediye ne kadar mama vermeli? 3 aylık kediye günlük olarak toplam gram mama vermek yeterli olacaktır.

4 aylık kedi ne kadar mama yemeli?

Artık gittikçe daha çok yetişkin kedilere benzemeye başlar. Protein miktarı fazla olan bir mama ile yavru kedinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

Mamasının içinde yüksek miktarda protein ve sağlıklı yağlar bulunması kedinin gelişimi açısından önem taşır. Beslenme sıklığı ürüne göre değişir. Bu noktada en uygun yönlendirme için veterinerinize danışabilirsiniz.

7 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Artık kediniz yetişkin kedi olma yolunda ilerliyor. Veterinerinizin önerilerine göre yavru kedinize uygun bir beslenme bulabilir ve onlara göre bir sıklık belirleyebilirsiniz.

8 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Minik dostunuz yetişkin olmaya bir adım daha yaklaştı. Yetişkin olmaya çok yaklaşan dostunuz 8 aylık kedi ne kadar yemeli diye düşünüyorsanız tam bir miktar veremeyiz. Çünkü mama miktarı kedinin enerji seviyesine, davranışlarına ve sağlık durumuna göre değiştirilir.

Veterinerinize 8 aylık kedi ne kadar mama yemeli diye sorarsanız size en doğru cevabı verecektir. Genelde 8. aydan itibaren öğünleri günde 2&#;ye düşürebilirsiniz.

9 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Yetişkinlik yolunda hızlı adımlarla ilerleyen 9 aylık kedi ne kadar mama yemeli? 9. ayın 8. aya göre pek bir farkı yoktur. Aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Yavru Kediye Fazla Mama Verilir mi?

yavru-kedi-gunde-ne-kadar-kuru-mama-yer

Bazı kedi sahipleri, kedilerinin hızlı büyümesini ister ve daha sağlıklı olacaklarını düşünerek vermesi gerekenden çok daha fazla mama verir. Ancak kediye fazla mama vermeniz onun için sağlıklı bir durum değildir. Aksine, kediye aşırı fazla mama vermek birçok hastalığa yol açabilir.

Yavru kedilerin zaten büyümeleri için gereken enerjiyi almaları için fazla mama yemeleri gerekir. Ancak bu zaten mamanın talimatlarında yazar ya da veterineriniz bunu size belirtir. Bu miktarın üstüne çıkmak ileride kötü sonuçlar doğurabilir.

Kediler Çok Mama Yerse Ne Olur?

Kedilerde aşırı kilo çok sık görülen bir durumdur. Kilolu kedilerin çok sevimli göründüklerini düşünebilirsiniz ancak kilo sağlıkları için bir tehdit unsurudur. Kedilere çok mama vermek de aşırı kiloya neden olarak birçok hastalığı da beraberinde getirir.

Bir kerelik kediniz gereğinden fazla mama yediyse endişelenecek bir şey yoktur ancak bunun tekrarlanmasına izin vermeyin. Fakat eğer kediniz bir anda aşırı mama tükettiyse veterinerinize danışmak isteyebilirsiniz.

Dilerseniz Kediler Ne Yer, Kedilere Mama Dışında Ne Verilir? blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yavru kedi ne yer, nasıl beslenir? Yavru kediye ne verilir, en çok ne sever?

Yavru kediler doğduklarında sakindirler, gözleri kapalı olmasına rağmen sizi işitebilirler. Bu süreçten itibaren ortalama 5 günlük olduklarında yavaş yavaş gözlerini açar ve dünyayı keşfetmeye başlarlar. İlk haftalarda her gün gr. aralığında kilo almaya başlar ve zamanla motor becerileri gelişerek daha aktif bir yaşama adımlarını atarlar. Yaşamlarının ilk döneminde yavru kediler için beslenme, en kritik dönüm noktasıdır. Peki, yavru kediye ne verilir? 2 aylık kedi ne kadar mama yer? 1 haftalık kedi nasıl beslenir? İşte yavru kedilerin beslenmesine dair ayrıntıları bazı püf noktaları ile birlikte paylaşıyoruz…

YAVRU KEDİ NASIL BESLENİR?

Yavru kedilere verilebilecekler listesinde akla ilk gelen inek sütüdür fakat inek sütünün kedilere verilmemesi önerilmemekle birlikte ishal gibi bazı semptomların görülmesi kaçınılmazdır. 1 haftalık yavru kediye verebileceğiniz en güzel besin anne kedi sütü tozudur. Bu süt tozunu yavru kedi biberonu ile verebilirsiniz. Biberonda uygun şekilde hazırlandıktan sonra kediyi tıpkı bir bebeği kucağınıza alır gibi 45 derece açı ile tutarak sütü biberondan kolaylıkla içmesini sağlayabilirsiniz. Ancak veteriner kliniklerinden yavru kediniz için, anne kedi sütü tozu bulamadığınızda ona verebileceğiniz diğer besin ise keçi sütüdür. Kedinizi besledikten sonra gazını çıkarmak için hafifçe sırtını ovabilirsiniz. 1 haftalık kedinizi saat saatte bir beslemeniz gerekir. Yavru kediniz haftalık olduğunda artık kedi konserve mamaları ile beslemeniz daha faydalı olabilir. Balık, karides, bazı kümes hayvanları ve daha birçoğunu deneyebilirler.

YAVRU KEDİYE NE VERİLİR?

Annesinden ayrılmış yavru bir kedi gördüğünüzde onun yeni bir aileyle tanışmasına yardımcı olmak için veterinerden yardım alabilirsiniz. Yavru kedilere, hakkında bilgi sahibi olmadığınız yiyecekler vermekten kaçının ve bu konu hakkında da veterinere danışın. Yavru kedilere sunacağınız en iyi yiyecekler anne kedi sütü tozları, bebek muhallebisi ve yavru kedi mamasıdır.

YAVRU KEDİ NE YER?

Yavru kedinizin ne yiyeceği konusunda endişe duyuyor olabilirsiniz. Yavru kedinizi zorlamaktan kaçının ona vereceğiniz yiyecekleri küçük parçalara ayırın. Örneğin, hindi, tavuk, sığır eti, geyik eti gibi yağsız etleri pişmiş halde verebilirsiniz. Az pişmiş ya da çiğ etler zehirlenme riskine yol açabilir.

Etobur olmaları sebze yemeyecekleri anlamına gelmez. Onlara biraz marul, brokoli çiçeği ve mevsim yeşillikleri verebilirsiniz. Yiyeceklerinin yanı sıra mutlaka temiz su vermeyi ihmal etmeyin. Su ihtiyacını karşıladığınızda her yaştaki kediyi sağlıklı tutabileceğinizi unutmayın.

2 AYLIK KEDİ NE KADAR MAMA YER?

Kediler 2 aylık olduğunda ona ne kadar mama vermeniz gerektiğini, kilosunu baz alarak hesaplayabilirsiniz. Yani 1,,5 kg aralığındaki kedilere gr. mama verildiğini düşünecek olursak kg arasındaki kedinize gr. mama verebilirsiniz. kg ağırlığındaki kedinize de gr. mama verebilirsiniz.

Köpekler Ne Yer, Ne İle Beslenir? Yetişkin ve Yavru Köpekler Mama Dışında En Çok Neyi Sever? Muhabbet Kuşu Ne Yer, Ne İle Beslenir? Muhabbet Kuşu Yemden Başka Ne Yer, Neyi Sever? Tavşan Bakımı ve Özellikleri - Tavşan Nasıl Bakılır ve Eğitilir, Çok Tüy Döker Mi?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası