ağda yaparken püf noktalar / Acısız Ağda Yapmak İçin 8 Kesin Çözüm ve Püf Noktaları - Mavi Kadın

Ağda Yaparken Püf Noktalar

ağda yaparken püf noktalar

Ağda Yapmayı Bilmeyenlere Bile Güzellik Salonlarını Unutturacak Evde Uygulanabilen Acısız ve Pratik Püf Noktalar

Haberler

Yaşam

Ağda Yapmayı Bilmeyenlere Bile Güzellik Salonlarını Unutturacak Evde Uygulanabilen Acısız ve Pratik Püf Noktalar

Cesaretinizi toplayıp, marketten gerekenleri alarak başlayabilirsiniz.

Daha önce hiç ağda yapmayı denemeyip, karantina sürecinde tüylerinizi başka yöntemler ile almak zorunda kaldıysanız eğer daha fazla zaman kaybetmeden hemen işe koyulun derim.

Daha önce hiç ağda yapmayı denemeyip, karantina sürecinde tüylerinizi başka yöntemler ile almak zorunda kaldıysanız eğer daha fazla zaman kaybetmeden hemen işe koyulun derim.

1. Öncelikle tüylerinizin yeterince uzamış olduğuna dikkat edin.

1. Öncelikle tüylerinizin yeterince uzamış olduğuna dikkat edin.

2. Ağdayı her zaman temiz ve kuru cildinize uygulayın.

3. Ağdanızın ısının yeterli olduğuna ve kıvamına önem verin.

3. Ağdanızın ısının yeterli olduğuna ve kıvamına önem verin.

4. Cildinizi ağda yaparken gergin tutmaya özen gösterin.

4. Cildinizi ağda yaparken gergin tutmaya özen gösterin.

5. Ağdanızı ince bir tabaka halinde uygulayın.

5. Ağdanızı ince bir tabaka halinde uygulayın.

6. Ağdayı tüylerinizin çıkış yönünün tersine olacak şekilde sürün.

6. Ağdayı tüylerinizin çıkış yönünün tersine olacak şekilde sürün.

7. Ve son olarak, ağdayı yavaş çekmeyin. Hızlı bir şekilde çekin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ağda yaparken dikkat edilmesi gereken 7 kural

Kuaförde para ve vakit harcamayı sevmeyip evde ağda yapanlardan mısınız? Bu yazımız tam size göre. Çünkü evde ağda yaparken kadınların pek çoğu kısa tüyleri alamamaktan yakınıyor. İşte size ağda yaparken dikkat edilmesi gerekn 7 kural

BACAK TEMİZLİĞİ

Ağda yapmadan önce mutlaka bacaklarını sabun ve suyla yıkayın. Temiz bacaklara ağda yapmak kısa tüylerinizi rahat almanızı sağlayacak.

PUDRALAYIN

Bir diğer önemli husus da bacaklarınızı temizledikten sonra pudralamak. Pudra uygulamadaki amaç, terlemeyi önlemiktir. Böylece tüyleriniz çok daha rahat gelecek.

KÜÇÜK BANTLAR

Ağdanız hızlıca bitsin diye büyük büyük bantlar kullanmayın. Ağda bantları ne kadar küçük olursa o kadar etkli sonuç alırsınız.

UZUN TÜYLER

Kısa tüyleri almak zor olduğu için tüylerinizi uzatıp ağda yapıyorsanız bu da yanlış. Tüylerin fazla uzun olmaması gerekiyor. Fazla uzayan tüylerini ince makasla kesin

AĞDA SÜRME YÖNÜ

Ağdayı sürerken tüylerinizin çıkma yönünün tersine değil düzüne şekli sürmelisiniz. Yani yukardan aşağıya doğru.

BEZ ÇEKME YÖNÜ

Ağdayı sürme işlemi bittikten sonra bez çekme yönü de son derece önemli. Bezi çekerken tüyleriniz çıkış yönünün tersine çekmelisiniz. Yani aşağıdan yukarı doğru.

AĞDA SONRASI

Eğer hassas bir cilde sahipseniz ağda sonra mutlaka krem kullanın. Bebek pişik kremleri cildin tahriş olmasını önler.

 

 

Evde Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Ağda yapmak, istenmeyen tüylerden kurtulmanın hiç şüphesiz en etkili, en sağlıklı fakat en oyalayıcı çözümü. Bu nedenle ağdayı tercih eden kadınların birçoğu bu işi profesyonellere bırakmaktan yana. Bu kararlarında da onlara hak vermemek pek de mümkün değil. Evde saatler harcayarak yapabildiğiniz bir ağdayı kuaförler çok daha kısa sürede ve mükemmel bir şekilde halledebiliyor.

 

Ancak yine de hijyen konusuna takıntılıysanız veya düzenli olarak buna para ayırmak istemiyorsanız, evde ağda işini daha kolay şekilde halledebilmeniz mümkün. Aşağıdaki ipuçlarına göz atarak bir sonraki ağda deneyiminizde kızarıklık, acı, tahriş gibi olumsuz durumlarından kurtulabilir, evde çok daha pratik bir şekilde bu işin üstesinden gelebilirsiniz.

1.     Tüylerinizin Yeterince Uzamış Olduğuna Dikkat Edin

Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız, tüylerinizin en az yarım santim kadar uzamasını beklemeniz gerekiyor. Sir ağdayla daha kısa boyuttaki tüyleri almanız da mümkün, ancak bazı tekniklere dikkat etmeniz gerekiyor. İsterseniz tüylerin uzamasını bekleyebilir veya kalan kısa tüyleri iple almayı deneyebilirsiniz.

2.     Ağdayı Yeterince Sıcak Tutun

Ağdanızı ısıttıktan sonra ısı kaynağından alıyorsanız, ağdanız bir müddet sonra soğumaya ve sertleşmeye başlar. Bu da ağdanın hem daha etkisiz olmasına hem de canınızı daha çok yakmanıza neden olur. Ağdayı sürekli aynı ısıda tutabilmek için ağda ısıtıcılarından edinebilirsiniz.

3.     Cildinizi Gergin Tutun

Ağdayı çekerken cildinizi gergin tutmaya özen göstermelisiniz. Özellikle yumuşak ve hassas bölgelerde cildinizi germeden ağdayı çekmeye çalışırsanız canınız çok yanabilir ve ağdadan hiçbir sonuç alamazsınız. Burada asıl amaç, ağdayla cildi değil, tüyleri çekmektir. Fakat ağdayla cildinizi de çekerseniz, bu kez birkaç dakika içinde oluşan morluklara merhaba demeye hazırlanın!

4.     Cildinizi Ağdaya Hazırlayın

Cildiniz temiz ve kuruysa, ağdadan en iyi sonucu alacaksınız demektir. Temizlenmemiş bir cilde ağda yapmak, kızarıklık ve sivilcelere davetiye çıkarır. Eğer sir ağda kullanacaksanız ve cildiniz de yağlıysa, sir ağda hiçbir işe yaramayabilir. Bu nedenle sadece su ve hassas bir sabun kullanarak ağda yapacağınız bölgeyi temizleyin ve nazikçe kuruladıktan sonra ağdaya başlayın. Aynı zamanda ağdadan önce cildinizi hafifçe pudralarsanız, ağdanın tahriş etkisini de en aza indirmiş olursunuz.

5.     İnce Tabaka Halinde Uygulayın

Ağdayı kalın bir tabaka halinde sürmek size daha etkili bir sonuç alacağınız izlenimini uyandırsa da, buna inanmayın. Ağdayı ince bir tabaka halinde sürerseniz, ağda bandını çektiğinizde tüm ağdanın cildinizden kurtulması çok daha kolay olur ve canınız daha az yanar. Düşünülenin aksine, ince bir tabaka ağda da tüm tüylerinizi almakta oldukça etkilidir. Ağdayı sürerken tüylerin çıkış yönüne doğru, cildinize 45 derecelik bir açıyla sürmeye dikkat edin.

6.     Ağdayı Yavaş Çekmeyin

Ağdayı yavaş çekmek, yapılacak en kötü hatalardan biridir. Bu şekilde hem canınız çok daha fazla acır, hem de tüm tüyler olduğu yerde kalır. Ağda bandını, tüylerin çıkış yönünün aksine, hızlıca ve tek harekette çekmelisiniz. Bunu kendi kendinize yapmak size çok zor geliyorsa, evdeki birinden yardım alabilirsiniz.

Evde sir ağda nasıl yapılır? Acısız ve ağrısız sir ağda yapılışı, cilt tipinin önemi ve diğer detaylar

Vücut ağdası için kullanılabilecek birden fazla ağda tipi bulunur. Sir ağda, ılık ağda, çam sakızı gibi ağda çeşitleri bunlara örnektir. Aynı şekilde sir ağda kendi içinde farklı çeşitleri ve özellikleri bulunan bir ağda türüdür. Natürel sir ağda, pudralı ve pudrasız gibi farklı özelliklere sahip olması ile ağda yapımını daha kolay bir hale getirmeyi hedeflerler. Pudralı sir ağdalar parfüm sevmeyen ya da parfüme alerjisi olanlar tarafından kullanılır. Hassas bölgeler için ideal olan bu ağdalar daha kalın sürülür. Pudrasız sir ağdalar ise yine doğal ve katkısızdır. Pudralı sir ağdadan farkı ise şeffaf olması ve kuvvetli bir yapıda olmasıdır. Bu ağda uygulanmadan önce özellikle hassas cilde ve bölgelere önden talk pudra sürülmesi önerilir. Peki, evde sir ağda nasıl yapılır? Ilık ağda nasıl yapılır? Şekersiz sir ağda yapımı nasıldır? Evde ağda nasıl yapılır? Acısız ve ağrısız sir ağda nasıl yapılır? İşte bu gibi tüm sorularınızın yanıtları ile sizlerleyiz…

ACISIZ VE AĞRISIZ SİR AĞDA NASIL YAPILIR?

Pek çok kadın ağdanın yaşattığı acı hissinden dolayı jilet kullanıma başvurmak zorunda kalabilir. Jiletle tüyleri yok etme fikri çoğu zaman cazip gelse de kıl köklerinde zamanla istenmeyen değişiklikler meydana gelebilir. Ancak acısız ve ağrısız ağda yapmanın inceliklerini öğrendiğinizde sir ağda yapma konusunda daha cesur davranabilirsiniz. İşte acısız ve ağrısız sir ağda yapımında işinize yarayacak bazı ipuçlarını şimdi sizlerle paylaşacağız. Gelin hep birlikte bir göz atalım…

ACISIZ AĞDA YAPMAK İÇİN UYGUN ZAMAN SEÇİMİ

Kadınlar adet dönemine ya da adet dönemine yakın zamanlarda ağda yapımından kaçınmalıdırlar. Adet döneminde vücut daha da hassaslaşır ve yaşanacak acının neredeyse iki katına çıkması kaçınılmaz hale gelir. Ağdanın işkenceye dönmesini istemiyorsanız adet döneminde ve öncesinde muhakkak ağda yapmaktan kaçınmalısınız.

ACISIZ AĞDA ÖNCESİ CİLDİ AĞDAYA HAZIRLAYIN

Ağda işleminden önce cildinizi yumuşak bir sabunla yıkayın, ılık su ile durulayın ve iyice kurulayın. Bu işlemin ardından cildinize talk pudrası sürerek ağrısız bir ağda deneyimine başlayın. Böylelikle cildinizin daha esnek ve yumuşak hale gelecek ve ağda yapımını da kolaylaştıracaktır.

ACISIZ AĞDA İÇİN ORTAM SICAKLIĞI

Acısız ağda yapımında en önemli detaylardan biri de ortamdaki havanın ısı derecesidir. Yaz aylarında klimalı, kışın ise soğuk alanda ağda yapmak yapışma problemlerini ortadan kaldırır ve böylelikle ağrı hissini de engeller.

ACISIZ AĞDA YAPMINDA AĞDA TİPİNİN ÖNEMİ

Ilık ağdalar şeker içerdiğinden deriye daha yoğun bir şekilde nüfuz eder ve çekme işlemi sırasında ciltten daha zor ayrılır. Bu da doğal olarak acıya neden olacaktır. Ilık ağda kullanırken vücudunuzda çok bekletmemeye özen göstermek gerekir. Çünkü bekledikçe yapışma sorunu artabilir. Ancak sir ağdalar bu tip ağdalara göre acı hissini daha az hissettirir.

AĞDA ACISINI AZALTACAK BAKIM KREMİ KULLANIMI

Ağda yaparken verdiği acı hissinden dolayı adeta işkenceye dönen bu işlem için özel olarak üretilen kremler bulunur. Eczaneden temin edebileceğiniz bu özel kremleri ağda öncesi yaklaşık 12 saat önce uygulayabilirsiniz. Ancak öncesinde eczanıza danışın ve prospektüsünü mutlaka inceleyin.

TÜY ÇEKİŞ YÖNÜNE DİKKAT

Tüm ağda çeşitlerini kullanırken ağdayı tüylerin çıkış yönüne çekme kuralı geçerlidir. Aynı zamanda ağdayı ince bir kat halinde uygulamanız gerekir. Aksi takdirde ağdayı çekerken canınız yanabilir. Ağdayı sürüp çekme işleminden sonra aynı bölgeye art arda ağda kullanımından da muhakkak kaçının.

EVDE SİR AĞDA NASIL YAPILIR?

Kuaför ya da güzellik salonlarına gitmeden evde kendi kendinize sir ağda yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken kolay bazı ipuçları bulunur. İşte evde sir ağda nasıl yapılır? sorusunun yanıtları şu şekildedir;

  1. Kartuş sir ağdayı ağda makinesinde ısıtabilir ya da su dolu cezvede kaynatarak hazırlayabilirsiniz.
  2. Sir ağdanın kesinlikle içine su kaçmamalıdır. Bu nedenle cezvede kaynatacaksanız sir ağda kartuşunun dik bir konumda olduğundan emin olun.
  3. Sir ağda sıvı hale geldiğinde kullanıma hazır hale gelecektir.
  4. Bu aşamadan sonra sir ağdayı tüylerin çıkış yönüne uygulamanız gerekir.
  5. Ağdayı uyguladıktan sonra sıcak suyun içine tekrar yerleştirin. Böylelikle soğumasını, dolayısıyla sertleşmesini önleyebilirsiniz.
  6. Ağda bezini yapıştırdıktan sonra elinizle hafif kıllara yapışması için sıvazlayın ve tüylerin çıkış yönüne doğru çekin.
  7. Ağda kalıntılarını ya da birkaç tüyün kaldığı alanları yapıştırdığınız bezle tampon hareketlerle uygulayarak ortadan kaldırabilirsiniz.
  8. Ağda işleminizi sonlandırdıktan sonra sir ağda için özel temizleyici losyonu veya bebe yağını uygulayın.

ILIK AĞDA NASIL YAPILIR?

Yine koltuk altı, bikini bölgesi, bacak ve kollarınıza uygulayacağınız güvenilir bir ağda olan ılık ağdanın nasıl yapıldığından söz edeceğiz. İşte ılık ağda yapımına ilişkin detaylar şu şekildedir;

  1. İlk etapta ılık ağdayı mikrodalga ya da su dolu küçük bir tencereye alın. Sürülebilecek kıvam alması için dakika ısınmasını bekleyin. Ağzının sıkıca kapalı olmasına ve içine su kaçırmamaya dikkat edin.
  2. Ağda yapacağınız bölgeleri temizleyip kuruladıktan sonra ağdayı spatula yardımı ile ince bir şekilde tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın.
  3. Ağdayı sürme işleminden sonra ağda bezini üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırın.
  4. Ağda bezini bu kez tüylerin çıkış yönüne değil tam tersi olacak şekilde yukarı doğru hızlıca çekin.
  5. Ağda işlemini bitirdikten sonra cildinizi su ile durulayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası