hasta bezi raporu sorgulama / Tedavi Bilgileri Sorgulama

Hasta Bezi Raporu Sorgulama

hasta bezi raporu sorgulama

Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır? Hasta bezi raporu çeşitli sağlık sorunlarından dolayı idrarını yada dışkısını tutamayan hastalara verilen sağlık raporudur. Her hangi nedenlerden dolayı yatarak yada ayakta idrar kaçırma sorunları yaşayan kişilerin alacağı hasta bezi raporu sayesinde ücretsiz olarak hasta bezi yardımı yapılmaktadır.

Tek kullanımlık olarak hasta bezi SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından karşılanmaktadır. Hasta bezi raporu alanında uzman doktor tarafından yapılan muayene sonrası uygun görülmesi halinde verilecek hasta bezi raporu sayesinde ücretsiz olarak hasta bezi yardımından yararlanabilirsiniz. Doktor tarafından düzenlenen hasra bezi raporu geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.

Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır

Hasta bezi raporu almak için her hangi özel yada devlet hastanesinden muayene olmanız gerekmektedir. Hekim tarafından hasta bezi kullanmanız doktor tarafından belirlendiğinde rapor düzenlenir ve sisteme düşen rapor ile ücretsiz hasta bezi yardımından yararlanırsınız.  Hasta bezi raporu için bir üroloji ya da nöroloji doktoruna gidebileceğiniz gibi dilerseniz aile hekimine gidebilirsiniz.

Eğer hasta bezi raporu alacak kişi yatalak ise hastaneye gidecek konumda değilse 38 33 numarasını Türkiye&#;nin her yerinden arayarak evde sağlık sisteminden yararlanarak evde muayene olabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporu Kimlere Verilir?

Hatsa bezi raporu kimlere verilir sorusuna cevap vermek gerekirse bu rapor idrarını ya da dışkısını tutamayan hastalar için verilmektedir Hasta bezi, idrar ya da dışkısını kaçıran, yatarak ya da ayakta tedavi için kullanılmakta ve doktor rapor ile kullanması uygun görülen hastalara verilir.

Hasta Alt Bezi Raporu Online Başvuru

Hasta aşlt bezi raporu online başvuru için internetten funduszeue.info linke tıklayarak hemen başvurunuzu adınlarını takip ederek yapabilirsiniz. Hasta lat bezi online başvuru yapmak için ise funduszeue.info linke tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hasta alt bezi raporu online olarak yaparken mutlaka funduszeue.info Numarası ve Telefon numaranızı girdikten sonra telefonuza gelen doğrulama kodunu girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporu Özel Hastaneden Alınabilir Mi?

Hara bezi raporu almak için her bir devlet hastanesine yada özel hastaneye gidebilirsiniz. Hasta bezi raporu almak isteyen kişiler tam teşekküllü herhangi bir özel hastaneden bu raporu alabilir.

Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi

Muayene sonrası hasra bezi raporu alan hasta Hata bezi raporu geçerlilik süresi olan 2 yıl boyunca kullanabilir.

Hasta Bezi Raporu Nereye Verilir?

Hata bezi raporu nereye verilir sorusuna cevap verek gerekirse Hasta Bezi Raporunuz ile birlikte ikamet etmiş olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na bizzat giderek teslim etmeniz gereklidir.

Hasta Bezi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler

Hasta bezi almak için gerekli olan belgeler ise;

  • Doktor tarafından yazılmış hasta bezi yardımı raporu
  • Reçete
  • Hasta bezi alacak kişinin kimlik bilgileri

Reçete ile aylık tane 2 aylık ise tane hasta bezi verilmektedir.

Hasta Bezi Raporu Hangi Doktor Tarafından Yazılır

Devlet yada özel hastaneden hasta bezi raporu aldığınızda bu raporun geçerlilik süresi 2 yıldır. Hasta bezi raporu sonrası reçete yazdırmak için aile hekimine giderek aylık yada 2 aylık hasta bezi reçetesi yazdırabilirsiniz. Aile hekiminden hasta bezi reçete yazdırırken mutlaka doktorun imzası ve kaşesi olması gereklidir.

Hasta Bezi Raporu ile Nerelerden Hasta Bezi Alabilirim

Doktor tarafından yapılan muayene sonra hasta bezi kullanmasına karar verilen hasta için 2 yıl geçerli olacak şekilde rapor düzenler. Hasta bezi raporu sayesinden hasta bezinin bittiğinde doktorunuzun düzenleyeceği reçete ile  Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı eczaneden ya da medikalden hasta bezini aylık tane yada 2 aylık tane olacak şekilde alabilirsiniz.

Hasta bezi alacağınız eczane yada medikalin Sağlık Bakanlığı ile anlaşma olması yeterli olacaktır.

SGK Hasta Bezi Ödemesinin Ne Kadarını Karşılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hasta bezi yardımı için size ödeme yapmaz. Hasta olan kişi yada hasta yakını SGK ile anlaşması bulunan eczaneden ya da medikalden hasta bezini reçete ile beraber alabilir. SGK hasta bezi için ödemeyi hasta bezi aldığınız yere yapmaktadır.

SGK hasra için günlük 4 tane hasta bezi olacak şekilde aylık tane ve 2 aylık olacak şekilde en fazla tanesini karşılamaktadır.

Hasta Bezi Raporunu Aile Hekimi Yazabilir Mi

Hasta bezi raporu olan kişiler 2 yıl boyunca aile hekimi başta olmak tüm doktorlara bu reçeteyi yazdırabilir. Hasta bezi raporu e-nabız üzerinden tüm doktorlar tarafından görülebileceği için en fazla 2 ay yetecek kadar hasta bezi reçetesi yazabilir.

Hata Bezi Raporu Sorgulama

Hata bezi raporu sorgulamak için e-devlet üzerinden funduszeue.info bu linke tıklayarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporu Özel Hastaneden Alınır Mı?

Hasta bezi raporu her hangi devlet yada özel hastenden alınabilir. Hasta bezi raporu Aile hekimi, üroloji, dahiliye dahil bir çok özel hatanede ve devlet hastanedinden alınabilir.

Hasta Bezi Raporu E- Nabızda Görünür Mü?

Hasta bezi raporu e-nabızda görünmesi için hastaneye gittikten sonra dokrunuz tarafından raporunuz hazırlanıp sisteme girilmesi gereklidir. Doktorunuz raporunuzu hazırladıktan sonra bazen sisteme düşmesi 3 günü bulabilir.

Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi

Doktorunuz tarafından hasta bezi raporu yazıldıktan sonra raporun başla tarihi itibari ile 2 yıl boyunca geçerlidir.

Sizlere bu yazımızda Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır? hakkında bilgi vermeye çalıştım. Aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz.

Hasta Bezi Yardımı Nasıl Alınır? Ne Kadar? E-Devlet Başvurusu ; Ülkemizde mesane ve büyük tuvaletini kontrol edemeyen hastalara devlet tarafından yapılan hasta bezi yardımı sayesinde vatandaşlar; hasta bezi raporu çıkardıktan sonra bezlerini SGK anlaşmalı eczanelerden birine giderek alabiliyorlar.

Eskiden para yardımı yani nakdi yardım olarak yapılan hasta bezi yardımı; günümüzde bez yardımı şeklinde yapılıyor.

Yani vatandaşlar; hasta bezi raporları sayesinde eczanelerden 2 aylık bezlerini alabiliyorlar.

Bu yazımızda merak edenler için kısaca hasta bezi yardımı nasıl alınır? Hasta bezi yardımı  başvuru şartları neler? vb. konuyla ilgili olarak merak edilen soruları yanıtlamaya, bu yardımdan kimlerin yararlanabileceğine değinmeye çalışacağız.

Hasta Bezi Yardımı Nedir?

İdrar ve büyük tuvalet kontrolü olmayan engelli vatandaşların alabilecekleri hasta bezi yardımı; SGK tarafından yapılan yardıma deniliyor.

Bu yardım kapsamında SGK, hasta vatandaşların hasta bezi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yani hasta bezi ya da çocuk bezi ücretleri; SGK tarafından karşılanıyor.

Bununla birlikte kişinin hasta bezi yardımı alabilmesi için birtakım başvuru şartlarını karşılıyor olması gerekiyor.

Eskiden vatandaşlar, öncelikle eczaneden kendi bütçeleri doğrultusunda hasta bezi alıyorlardı. Daha sonra da SGK; hasta bezi yardım parasını hastanın banka hesabına yatırıyordu.

Ancak yapılan son güncelleme ile birlikte artık vatandaşların kendi bütçeleri ile bez alma şartı ortadan kaldırıldı.

Artık vatandaşlar, doktordan alabilecekleri hasta bezi raporu sayesinde SGK anlaşmalı eczanelerden birine gidebiliyor ve 2 ay boyunca kullanabilecekleri bezleri herhangi bir ücret ödemeksizin eczaneden alabiliyorlar.

Hasta Bezi Yardımı Başvuru Şartları

Hasta bezi yardımı almak isteyen kişilerin bazı başvuru şartlarını karşılıyor olmaları gerekiyor.

Başvuru şartlarını yani kimlerin hasta bezi yardımı alabileceklerini kısaca aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Hasta bezi raporunun devlet hastanesinden ve alanında uzman bir doktordan alınması
  • Çocuklar için alınacak olan hasta bezi söz konusu olduğunda çocukların en az 2 yaşında olması
  • Kişinin hasta bezi ihtiyacı olduğunu gösteren reçeteye sahip olması

Hastalar; hasta bezi ihtiyaçları için kendi doktorlarına reçete yazdırabilecekleri gibi sağlık ocağına giderek, aile hekimlerine de reçete yazdırabiliyorlar.

Hastalar; hasta bezlerini sadece SGK anlaşmalı eczanelerden birine giderek temin edebiliyorlar.

Kolostomoli hastalığı mevcut olan hastaların hasta bezi ihtiyaçları SGK tarafından karşılanıyor. İdrar ya da gata inkontinansı olan hastaların bez ihtiyaçları ise ne yazık ki SGK tarafından karşılanmıyor.

Mesane ya da rektum kontrolleri doktor tarafından yapılmamış yetişkinler ya da çocuklar, günlük en fazla 4 adet hasta bezi alabiliyorlar.

Şayet hasta bezi ihtiyacı olan çocuğun bel çevresi, kilo ya da boy ölçüleri yoksa bu durumda çocuk hastalar için A SUT kodlu hasta alt bezi alınabiliyor.

Hasta Bezi Yardımı İçin Nereye Başvurulur?

hasta bezi yardımı almak için nereye başvur yapılacak sorusuna cevap vermek gerekirse Hasta bezi raporu aldıktan sonra ikametgah adresinizi en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu raporu ile beraber başvuruda bulunmanız gereklidir. Hasta bezi raporu olmadan SGK işleminizi değerlendirmeye koymayacaktır.

Hasta Bezi Başvurusu Nasıl Yapılır?

hasta bezi yardımı almak için başvuruda bulunmak isteyen kişiler yakın il veya ilçe sağlık müdürlüğüne yada arayarak bilgi alabilirler. Hasta bezi yardımı için başvurular SGK yapılacaktır.

Hasta bezi yardımı başvuru için funduszeue.infolinke tıklayabilirsiniz.

E-Devlet Hasta Bezi Yardımı Başvurusu

Hasta bezi yardımı e-devlet başvurusu yoktur. E-Devlet üzerinden sadece ödeme almak için IBAN bilgileri tanımlayabilirsiniz. Hasta bezi yardımı SGK üzerinden yapılmakladır.

Hasta Bezi Raporu Nasıl Çıkarılır?

Hastalar, devlet hastanelerine ya da sağlık ocaklarına giderek hasta bezi raporu çıkartabiliyorlar.

Dışarıya gidemeyen hastalar, ‘evde bakım hizmetleri’ telefon numarasını arayarak, yetkili kişilerden hasta bezi raporu çıkarmalarını talep edebiliyorlar.

Evde bakım hizmeti alıp, hasta bezi raporu çıkarmak isteyen hastaların ise 38 33 telefon numarasını aramaları gerekiyor.

Hastalar; hasta bezi raporuna ve evde bakım hizmetine dair ayrıntılı bilgi edinmek istediklerinde de bu telefon numarasını arayabiliyorlar.

Hasta Bezi Yardımı Nasıl Alınır?

Hasta bezi raporunuz ve reçeteniz ile birlikte SGK anlaşmalı bir eczaneye giderek, hasta bezinizi alabiliyorsunuz.

Hasta bezi reçetenizi bezleriniz bittiğinde sağlık ocağına giderek, aile hekiminize yazdırabiliyorsunuz.

Bu noktada reçetenin üzerinde mutlaka alabileceğiniz hasta bezi miktarının yazılı olması, raporda ise doktorun kaşesinin ve imzasının bulunması gerektiğinden bahsedebiliriz.

Hasta bezi reçetenizde 2 aylık bez alabileceğiniz yazıyorsa adet bez alabiliyorsunuz.

Devletten Hasta Bezi Yardımı

Devletten hasta bezi yardımı almak için her hangi bir sağlık kuruluşundan rapor alındıktan sonra devletten hasta bezi yardımı alma hakkı elde edersiniz. Hasta bezi yardımı ödemesi nakit yapılan yardımlardan biri değildir. Her hangi bir eczaneye giderek toplamda 2 ay yetecek kadar hasta bezini vermektedir. Günlük verilen hasta bezi adeti 4 tane 2 ay için ise tanedir.

Devletten hasta bezi yardımı almak isteyen sigortasız kişiler ve sosyal güvencesi bulunmayan kişiler ise Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfına giderek başvuruda bulunabilirler.

Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi Nedir?

Uzman doktor tarafından yazılan hasta bezi raporlarının 2 yıl geçerlilik süresi bulunuyor.

2 yıllık süre dolduğunda tekrar doktora gitmeniz ve raporunuzu yenilemeniz gerekiyor.

Rapor süresince 2 aylık bezlerinizin tamamını kullandığınızda sağlık ocağına giderek, reçete yazdırabiliyorsunuz.

Hasta Bezi Reçetesi Geçerlilik Süresi Nedir?

Hasta bezi reçetesinin 5 günlük geçerlilik süresi bulunuyor. Yani hastaların reçetenin yazıldığı tarihten sonra maksimum 5 iş günü içerisinde SGK anlaşmalı eczaneden hasta bezlerini almaları gerekiyor.

5 günlük süre olduğunda ise hastanın tekrar reçete yazdırması gerekiyor.

Hasta Bezi Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Daha önce de bahsettiğimiz gibi hastalar; hasta bezi reçeteleri ile birlikte bezlerini alabiliyorlar.

Ancak bezlerini aldıktan sonra da hastaların birtakım işlemler yapmaları gerekiyor.

Hastaların ‘Hasta Alt Bezi Raporu’, ‘Hasta Alt Bezi Reçetesi’, ‘Hasta Kimlik Fotokopisi’, ‘Hasta Alt Bezi Faturası’ ile birlikte bağlı oldukları il ya da ilçe sağlık müdürlüğüne gitmeleri ve bu dört belgeyi teslim etmeleri gerekiyor.

Hasta Bezi Devlet Ödemesi Ne Kadar

Devlet; aylık adet hasta bezi yardımı yapıyor.  Bezler, aylık alınabileceği gibi iki aylık da alınabiliyor. Bu noktada reçetede belirtilen miktar belirleyici oluyor.

Devlet; eskiden hastalara bir miktar para yardımı yapıyordu. Ancak günümüzde bez yardımı, para yardımı olarak yapılmıyor. Hastalar, direk SGK anlaşmalı eczanelerden bezlerini alabiliyorlar.

  • 1 Aylık Hasta bezi için  Adet (aylık bez adedi) x 1,88 = ,2 TL Sgk ödeme yapacak.
  • 2 Aylık hasta bezi için  Adet ( 2 aylık bez adedi) x 1,88 = ,4 TL Sgk ödeme yapacak.

Hasta bezi fiyatları şimdilik SGK 2 aylık raporlarda bezin adet fiyatını 1,88 TL’sini karşılıyor. Fiyat değişikliği durumunda SGK tekrar fiyat güncellemesi yapacaktır.

Hasta Bezi Yardımı için Gerekli Belgeler Nelerdir

Hasta bezi yardımı almak isteyen hastalardan SGK tarafından talep edilen belgeleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Devlet hastanesindeki ya da sağlık ocağındaki uzman tarafından yazılan ve uzman hekimin isminin, kaşesinin ve imzasının bulunduğu hasta bezi raporu
  • Hasta bezi sayısının açıkça belirtildiği reçete
  • TC kimlik kartının arka ve ön yüz fotokopisi
  • TC kimlik kartı aslı
  • Başvuru sahibine ait olan, son 6 ay içerisinde çekilmiş, 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Hasta bezi başvuru formu
  • Engelli hastalar için engelli raporu

Yukarıdaki belgeleri il ya da ilçe sağlık müdürlüğüne teslim ederek, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

SGK Tarafından Karşılanan Hasta Bezi Türleri Nelerdir?

SGK; her bez için hasta vatandaşlara ödeme yapmıyor. Yani tüm bez ihtiyaçlarını karşılamıyor.

SGK tarafından karşılanan hasta bezi çeşitlerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Hasta alt bezleri
  • Külotlu hasta alt bezleri
  • Çocuk hasta alt bezleri
  • Çocuk külotlu hasta alt bezleri

Çocuk bezleri, normal şartlar altında SGK tarafından karşılanmasa da söz konusu çocuk hasta alt bezleri olduğunda anne ve babalar, çocukları için rapor yazdırabiliyorlar.

Hasta Bezi Yardımı Başvuru Sorgulama

Vatandaşlar, e-devlet üzerinden kolaylıkla hasta bezi sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Sorgulama işlemi yapmak isteyen hastaların funduszeue.info linkini tıkladıktan sonra TC kimlik no ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yapmaları, ardından da Hasta Bezi Sorgulama seçeneğine tıklamaları gerekiyor.

Aile Hekimi Hasta Bezi Yazabiliyor mu?

Hasta bezi raporu olan hastalar, bezleri bittiğinde aile hekimine giderek, reçete yazdırabiliyorlar.

Aile hekimleri; hastanın durumuna göre bir aylık ya da iki aylık hasta bezi yazabiliyorlar.

Hasta Alt Bezi Raporu Hangi Doktor Yazar?

Hasta bezi raporu, genellikle üroloji ya da nöroloji doktorları tarafından yazılıyor.

Rapor yazdırılan doktorun mutlaka uzman doktor olması gerekiyor.

Hasta Bezi Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor?

Hasta bezi yardımı almaya hak kazanan kişilere ödemeler her ayın 1&#;de tanımlanan banka hesabına yatmaktadır. Belirlenen tutar her ay otomatik olarak yatırılmaktadır.

Hasta Bezi Yardımın Yatıp Yatmadığını Nerden Öğrenebilirim?

hata bezi yardımı yatıp yatmadığını sorgulamak için e-devlet üzerinden giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Hasta bezi yardımının yatıp yatmadığını sorgulamak için funduszeue.info linke tıklayabilirsiniz.

Belediye Hasta Bezi Yardımı Yapıyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi büyükşehir belediyelerin yanı sıra ülkemizdeki birçok belediye; işsiz, muhtaç, engelli, yoksul ve dar gelirli vatandaşlara ücretsiz hasta bezi dağıtabiliyor.

Bu noktada ikametgahınızın bulunduğu yerdeki belediyenin hasta bezi yardımı yapıp yapmadığını öğrenmek için belediyeyi arayabilirsiniz.

ALO Beyaz Masa hattını arayarak da bez yardımıyla ilgili olarak bilgi edinebilirsiniz.

Hasta Bezi Yardımı Nereden Alınır?

Hasta bezi yardımı ve hasta bezi parası nereden alınır sorusuna cevap vermek gerekirse yapılan yasal düzenleme ile beraber Haziran ayında yayınlanan Resmi Gazete Tebliğine göre “Hasta Alt Bezi ödemeleri “Şahıs ödeme” kapsamında ödenecektir.” Raporunuz ile birlikte ikamet etmiş olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na 01 Temmuz  itibari ile başvuru yapmanız gerekmektedir.

Bu yazımızda hasta bezi yardımı nasıl alınır? sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Çocuk Bezi ve Hasta Bezi (Engelliler İçin) Yardımı (Tahkikat + Hizmet) İşlemi

Sosyal Yardım Hizmetleri

Çocuk Bezi ve Hasta Bezi (Engelliler İçin) Yardımı (Tahkikat + Hizmet) İşlemi
Başvuruda İstenen Belgeler
Birinci Müracaat Yeri
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü
Ümraniye Belediyesi, Ana Bina, funduszeue.info, Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63 PK Ümraniye / İSTANBUL

Büro Personeli
Telefon : 0 56 00 Dahili:
E-Posta : [email protected]
Web :

Hizmet Süresi : 5 GünBütün evraklar eksiksiz teslim edildikten sonra
İkinci Müracaat Yeri
Halit TOK / Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü
Küçüksu Cad No (Aşevi) Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63, kat, PK Ümraniye / İstanbul
Telefon : (+90) 56 00 - Dahili:
E-Posta :
Ayşe YANIK / Konuyla İlgili Başkan Yardımcısı
Telefon :
E-Posta : [email protected]

Yazdır

Hasta Alt Bezi/Külotlu Hasta Alt Bezi Temini Hakkında SGK Duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından, 03/06/ tarihinde yayımlanan “Hasta Alt Bezi/Külotlu Hasta Alt Bezi Temini Hakkında” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir;


“ tarihli ve sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile SUT eki Ek-3/C-4 listesinde yer alan için A SUT kodlu “Çocuk Hasta Alt Bezi/ Çocuk Külotlu Hasta Alt Bezi” ve A SUT kodlu “Hasta Alt Bezi/ Külotlu Hasta Alt Bezi” isimli tıbbi malzemelerin ödeme kural/kriterleri, Sağlık Uygulama Tebliğinin “Hasta Alt Bezi/Külotlu Hasta Alt Bezi” başlıklı maddesi ile yeniden düzenlemiştir.


Bilindiği üzere hasta alt bezi bedelleri sadece Kurumumuzla sözleşmeli merkezler/eczanelerden temin edilmesi halinde Kurumumuzca karşılanmaktaydı. Yapılan düzenleme doğrultusunda bundan sonra söz konusu tıbbi malzeme bedelleri günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere sağlık raporunda öngörülen günlük kullanım adeti doğrultusunda aylık olarak nakdi ödeme şeklinde doğrudan hak sahiplerine yapılacak olup, hak sahipleri bahse konu tıbbi malzemeleri istedikleri yerden temin edebileceklerdir. Başvurular tarihi itibariyle alınacak olup, ödeme başlangıç tarihi hak sahibinin başvuru tarihi olarak esas alınacaktır.


Bu doğrultuda; hak sahiplerinin Kurumumuz mevzuatında belirtilen ödeme kural/kriterlerine uygun olarak ikinci ya da üçüncü basamak resmi sağlık hizmet sunucularınca düzenlenen hasta alt bezi teminine ilişkin uzman hekim raporu (e-rapor) ile ikamet ettikleri ilde bulunan il müdürlüklerimize dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. MEDULA sisteminde hali hazırda kayıtlı olan sağlık raporları süreleri bitimine kadar geçerli olacaktır. Başvuruları uygun bulanan hak sahiplerinin banka hesap numaralarına her ayın 1’inde hak ettikleri tutarlar rapor süresince otomatik olarak aktarılacaktır.”


Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

 


Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası