bülent sakarya ortopedi / Doç. Dr. Gökhan Bülent SEVER | Ortopedi Ve Travmatoloji | Emsey Hospital

Bülent Sakarya Ortopedi

bülent sakarya ortopedi

Bülent Sakarya

Bülent Sakarya

Ortopedi ve Travmatoloji

Bay, Meslekte 23 yıl

Bülent Sakarya Hakkında

Bülent Sakarya, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak Mersin Akdeniz ilçesinde Toros Devlet Hastanesi isimli sağlık kuruluşunda görev yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

Tıp Fakültesi: Fırat Üniversitesi,

Uzmanlık: Ortopedi ve Travmatoloji, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi,

Randevu Bilgileri

Toros Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir sağlık kuruluşudur. Bülent Sakarya için nolu MHRS telefonu üzerinden veya internet sitesi üzerinden randevu alabilirsiniz. MHRS üzerinden randevu alın.

Yakındaki Diğer Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Hekimler

Mersin'de görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Hekimler

Mersin'de görev yapan 67 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı bulundu. Görmek için tıklayın.

Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Avcil’le konuştuk

Değerli okuyucularım, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi yıllardan beri Aydın’da şifa dağıtmaya devam ediyor. Bu hastanede hizmet veren, profesöründen doktoruna ve hemşiresine tüm personeli bir Aydınlı olarak kutluyorum. Özellikle pandemide bu hastanemiz çok önemli hizmetlerde bulundu. Önceki Başhekim Prof. Dr. Serkan Öncü ve Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş’la çok güzel diyaloglarımız oldu.

Değerli Okuyucularım, Adnan Menderes Üniversitesi rektörlüğüne Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun görmesiyle Profesör Dr. Bülent Kent getirildi. Bülent Bey ise, kendi ekibiyle çalışmak amacıyla Adnan Menderes Hastanesi Başhekimliğine Sn. Mücahit Avcil’i tayin etti. Bu vesileyle, göz bebeğimiz Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nin yeni tayin edilen Başhekimi Sn. Mücahit Avcil’le yaptığım röportajı paylaşıyor sizlerle paylaşıyorum.

Ahmet Gözen: Mücahit Bey kendinizi tanıtır mısınız, kimsiniz, nerelisiniz, nerde doğdunuz, hangi okullarda eğitim aldınız?

Mücahit Avcil: Ben Dinar doğumluyum. Yaklaşık 10 senedir Aydın’da yaşıyorum. yılları arasında Ege Tıp’ta okudum. Annem ve babam öğretmendi. Annem rahmetli oldu. İlkokul dörde kadar Afyon’un Döğer Kasabası’nda, daha sonra Elazığ’da okudum. Sonra tekrar Afyon’a geldik.

ve yılları arasında Afyon Fen Lisesi’nde okudum ve oradan Ege Tıp’ı kazandım. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 5 yıl içinde uzmanlığımı aldım ve daha sonra zorunlu hizmetime başladım. Ardından Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştım. ’in Kasım ayından itibaren Adnan Menderes Üniversitesi’nde görev yapıyorum.

O zamanlar Prof. Dr. Mustafa Birinci rektör, Prof. Dr. Cavit Bircan ise yardımcısıydı. ADÜ’de yardımcı doçent olarak başladım. 10 yıl hizmet verdikten sonra kadrom ADÜ’de olmasına rağmen devletimizin görevlendirmesiyle Azerbaycan’a gittim.   Azerbaycan’da acil tıp üzerine birçok seminere ve konferansa katıldım. Türkiye acil tıp konusunda dünyada çok ileri bir noktada. Bunu pandemide de gördük. Sağlıkta Kalite Kurulu’nda yer aldım. Türkiye ve ’de sağlıkta bir dönüşüm başlatmış; Ak Parti iktidarı yaklaşık hastanede sağlıkta kalite uygulamasına geçmişti. Sağlık Bakanlığı kurduğu ekiplerle hastanelerin bu bağlamda konulan kurallara uyup uymadığını kontrole başladı. Ben kurulda yönetmeliklerin hazırlanması dahil tüm çalışmalarda yer aldım.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nda kalite değerlendiricisi ve eğitmenim. Azerbaycan Türkiye’yi sağlıkta başarıya ulaştıran uygulamaları hayata geçirmek için beni Bakü’ye davet etti. Ben de bir yıllığına Azerbaycan’a gittim. yılında, Azerbaycan’da sağlık alanında amiral gemisi olarak görülen, en büyük hastanesi Tedris Cerrahi Hastanesi’nde (yaklaşık yataklı eğitim hastanesi) yetkili direktörlük yapmaya başladım. Burada Türkiye’de başarılı olan hastane sistemini kurdum. Azeriler bizim başarıya ulaşan hastane sistemimizi uygulamak istiyorlardı. Ben de bu sistemi Azerbaycan’da uygulamaya başladım. Ak Parti iktidarının Türkiye’de başlattığı modern hastane sistemini, teçhizatlar ve idari uygulamalar dahil, Bakü’de hayata geçirdim.

Ahmet Gözen: Şimdi gelelim ADÜ’deki görevinize. Rektör Sn. Bülent Kent sizi Azerbaycan’da çalışırken mi bulup göreve getirdi? ADÜ’de bu kadar profesör ve doçent varken tayininiz nasıl gerçekleşti?

Mücahit Avcil: 15 Mart’ta Sn. Rektörümüz göreve gelince kadrosunu kurmak için çalışmalara başladı. Beni de arayarak bu görevi teklif etti. Zaten benim kadrom da ADÜ’deydi. Azerbaycan’da başarıyla yürüttüğüm çalışmadan ayrılarak burada göreve başladım.

yılında Adnan Menderes Üniversitesi’nde başhekim yardımcısı oldum. O dönemde rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’ydu. Rektör yardımcısı ise Prof. Dr. Cavit Bircan’dı. Başhekim yardımcılığına Sn. Mustafa Birincioğlu tarafından tayin edildim. 1 Aralık tarihinde Mustafa Birincioğlu Bey rektörlükten ayrıldı; Prof. Dr. Cavit Bircan rektör oldu. Cavit Bey, beni hastaneye başhekim tayin etti. 1 ila 1,5 yıl sonra doçentlik sınavım vardı. Başhekimlikten ayrılarak başhekim yardımcılığı yapmaya başladım ve rektör yardımcılığına tayin edildim.

Ahmet Gözen: 1 Haziran tarihinde ADÜ Rektörü Sn. Bülent Kent sizi Aydın Adnan Menderes Hastanesi Başhekimi olarak tayin etti. Hastaneyi devraldınız, bu süreci anlatır mısınız? Yeni görevinizle birlikte hastanede ne gibi değişiklikler yapacaksınız? Öte yandan, basında “hastanenin milyon borcunu devraldım” gibi bir ifadenizi gördüm. Geçmişi eleştirmek ve kötülemek yerine “artık dün dünde kalmıştır” diyerek devam etmek lazım. ADÜ Hastanesi Aydınlıların göz bebeğidir. Geçmişi kötülemek bana da size de yakışmaz. Bu röportajda sizin bilgi ve birikiminizle burada yapacaklarınızı konuşalım. Sizden ricam geçmişi bir tarafa bırakıp yeni şeylere odaklanmanız. Ülkemiz benzer dedikodulardan bıktı. Ancak, şu anda Aydınlı Adnan Menderes Hastanesi’nden memnun değil. Bu bağlamda siz ve Bülent Kent Bey ne yapacaksınız, bundan bahsedebilir misiniz?

Mücahit Avcil: Hastanemiz sadece Aydın için değil çevre iller için de çok önemli. Çünkü üst seviyede sağlık hizmetlerinin verildiği, alt yapısı çok kuvvetli bir hastane. Sağlık Bakanlığı’na ait ikinci seviye hastaneler tabii önemli. Ancak birinci seviye Adnan Menderes Hastanesi hocalarıyla daha da ileride. Aydın’daki diğer hastaneler ile Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi arasında koordinasyon olmalı. Adnan Menderes Hastanesi örneğin kemik iliği naklinde, organ naklinde, kopmuş parmağın, kopmuş bacağın tekrar dikilmesinde, kanser hastaları başta olmak üzere ağır hastalara hizmet sunulmasında öncelikli bir yere sahip. yılında burada başhekimken organ naklini ben başlattım. Ancak benden sonra bu operasyonlar yapılmamış. Ben organ nakli için hocalarımızı yurt dışına eğitime gönderdim, cerrahi setleri temin ettim ve organ nakli sürecini hızlı şekilde uygulamaya koydum. Ama pandemi döneminde bunlara maalesef ara verildi. Kurumların zaman zaman inişleri çıkışları olur. Ben tekrar göreve başlayalı 15 gün oldu. Planlarımızı yaptık, ödevimize çalıştık. Aynı, Azerbaycan’da uyguladığımız gibi 3’er aylık periyotlarla yapacağımız işleri programladık.

Ahmet Gözen: ADÜ Hastanesi’nde eskiden organ nakli yapılırdı. Maalesef Çine Belediye Başkanımız karaciğer naklini Malatya’da yaptırdı, hem de pandemi döneminde. ADÜ Hastanesi’nin performansı bu konuda neden düştü? Neden hocalar gitti? Siz ilk üç ay içinde neler yapmayı planlıyorsunuz?

Mücahit Avcil: Hemen yan tarafımızda yapılan hastanemizi eksiksiz olarak hizmete açacağız. Şu an bu hastanemiz boş durumda. O bina bizim için fırsat. Buradaki kemik iliği nakil ünitesini 4’ten 10’a çıkaracağız. Kemik iliği transferi çok zor bir iş. Bu konu bölgemiz için çok önemli. Bu yazıyı okuyanlar dediklerimi net şekilde anlayacaklardır. Şu anda biz bu transferi çocuklarda yapamıyoruz. İzmir’e gitmek durumunda kalıyorlar. Yetişkinler için 4 yatak kapasitesini 10’a çıkarırken çocuklar için ise 4 yataklı kemik iliği transfer ünitesi oluşturacağız.

Koroner damar ve kalp ünitesi bu binada açılmak üzere. 2. katta kardiyoloji bölümünü geçen hafta hizmete soktuk. 52 yataklı kardiyoloji bölümümüz var. Bölgenin en büyük kalp damar bölümü olacak. Hemen yanına 10 yataklı koroner hastalığı bölümünü de ekleyeceğiz. Hepsi aynı katta olacak, lojistik eksiğimiz kalmayacak. Burada kapalı kalp kapağı ameliyatı yapabileceğiz. Önümüzdeki hafta da kalp ritmi bozukluğu tedavi bölümünü faaliyete alacağız. Bu cumadan itibaren hasta almaya başlayacağız; sizin vasıtanızla da bunu duyurmuş olalım.

Ortopedi-kalp bölümleri yeni binaya taşınacak. Bu bölümler çok güzel servislere kavuşacaklar. Burada 5 tane daha ameliyathane açacağım. İkinci 3 aylık sürede yapacaklarım ise şunlar: Özellikle yeni binada radyoterapi ünitesini faaliyete geçireceğiz. Kanser hastalarımızın kemoterapi bölümünü yeni binada çok güzel hale getireceğiz. Onkoloji hastaları bizim göz bebeğimiz olacak.  Bunların ağrıları ve bulantıları olur. Bu insanların tedavilerini daha konforlu hale getirmemiz, bu hastalarımızın kemoterapi sırası beklememeleri lazım.

Onkoloji bölümüne özel önem vereceğim. Kanserle ilgili genetik testlerin yapıldığı bölüm var, burayı iyileştireceğiz. Kemoterapi asla gecikmeyecek. 3. katta ilik nakli yapılacak, 4. katta ortopedi ve kalp damar hastalarına hizmet verilecek. 5. katta özel odalarımız ve onkoloji bölümü olacak. Radyo-tedavi bölümünü kuracağız. Bunun için Maliye Bakanlığı yetkilileriyle görüşüyoruz. Radyo-tedavi bölümünü mutlaka kurmak istiyoruz. Bu konuda Aydın Ak Parti milletvekillerimizden yardım talep ediyoruz. KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Aydın Milletvekili Sn. Mustafa Savaş.

Öte yandan, hibrit ameliyathane açacağız. Yeni binada 11 modern ameliyathanemiz var. 5’ini ilk 3 ayda faaliyete alacağız. Kalp ameliyatı, beyin ameliyatı, organ nakli gibi operasyonları hibrit ameliyathanede yapacağız. Bu ameliyathanede anjiyo cihazı olacak, ameliyat sırasında gerektiğinde tomografi çekilebilecek.

Ahmet Gözen: Tüm bunları yapacağınızı söylüyorsunuz. Diğer taraftan, basından hastaneyi milyon TL borçla aldığınızı ifade ettiğinizi öğrendim. Paranız yok mu, nasıl yapacaksınız yukarıda söylediklerinizi? İleride param yoktu, yapamadım mazeretine sığınmayın sakın.

Mücahit Avcil: Hastaneler yatırım yaptıkları sürece borçludurlar. Borçlu olmazsanız hastanenizi geliştiremezsiniz. Basına intikal eden ifadelerim yanlış bir algının oluşmasına sebebiyet verdi. Hastane yönetimlerinin görevi hastaneleri sıfır borçla devretmek değildir. Burada amaç parayı iyi kullanarak hastane faaliyetlerini karlı şekilde yönetmek; halka hizmet etmektir. Ciro ile hastane borcu arasında bir oran vardır; bu oranı yakalamak gerekir. milyon borç çevrilebilir bir borçtur, hastane için harcanmıştır. Yanlış anlaşılmak istemem.

Ahmet Gözen: Sn. Tayyip Erdoğan iktidara geldiği zaman hastanelerde çalışan doktorların ayrıca bir de muayenehaneleri vardı. Çünkü o dönemde doktorların maaşları maalesef iyi değildi. O yıllarda hastanede tedavi görebilmek için önce doktorların muayenehanelerine gitmek gerekirdi. Doktorların hastanede kendi hastaları için tahsis ettikleri yatakları vardı. O yıllarda bir profesörün veya doktorun muayenehanesine uğramadan hastanede ameliyat olmanız mümkün değildi. İşte Sn. Tayyip Erdoğan bu duruma son verdi. Tıp camiası ayağa kalktı; birçok profesör hastaneleri bıraktı. Ama bu gelişmeden halk çok büyük memnuniyet duydu. Burada zikretmediğim birçok iyileştirme Tayyip Bey’in döneminde oldu. Ama Aydın’da, İzmir İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla bu doktor arkadaşlar muayenehanelerini açmaya başladılar. Bu doktorların muayenehanesine uğramadan ADÜ Hastanesi’ne gelen hastalara gerekli ilginin gösterilmediği, hatta iş o kadar ileri gitmiş vaziyette ki, bir takım gayri resmi uygulamaların yapıldığı iddia ediliyor. Diğer devlet hastanelerinde çalışan doktorlara muayenehane açmaları için izin verilmiyor. O halde muayenehane açan bu doktorlar ADÜ gibi devlet hastaneleriyle ilişiklerini kessinler, özel hastanelerde veya kendi muayenehanelerinde çalışsınlar.

Şimdilerde bir üst mahkemenin verdiği kararın ardından bu profesörler ya ADÜ Hastanesi’ni terk ediyor ya da geri dönüyorlar. Devletimizin doktorların maaşlarını ciddi anlamda düzettiği ifade ediliyor. Siz döner sermaye konusunda doktorlar lehine bir düzeltmeye gidecek misiniz?

Mücahit Avcil: Ahmet Ağabey, Aydın halkımızın ADÜ’ye ilişkin serzenişlerinde haklılık payı var. Bu muayenehanelerin açılmasının nedeni motivasyon konusu, diğer ise personelin çektiği sıkıntılardır.  Burada hekimlerimiz bir karar vermeli. Ya özel hastanelerde ya da ADÜ Hastanesi’nde çalışacaklar. Benim kanaatim şu: Hem muayenehane hem hastane bir arada yürümez. Bu doktorlarımız, profesörlerimiz muayenehanelerini kapatarak üniversiteye dönmeye başladılar. Bizim öncelikle bu doktorlarımızın motivasyonlarını yükselterek çalışma şartlarını iyileştirmemiz gerekiyor. Ben bu konuda üzerime düşeni yapacağıma söz veriyorum.

Mesela doktorlarımız ameliyathanede sıra alamadığında hastayı dışarı götürüyor. Döner sermayelerde de mutlaka iyileştirmeler olacak. Şahsen bu döner sermayeden ben de şikâyetçiydim. Şimdi bunu çözeceğim. Ahmet Ağabey, bu sorunları bize aktardığınız ve biz doktorların ve halkın sesi olduğunuz için size ayrıca teşekkür ederim. Bu döner sermaye konusunu bir ayda çözüme kavuştururuz. Bunu köşenizde müjde olarak paylaşabilirsiniz.

Ahmet Gözen: Mücahit Bey, biraz da özel hayatınızdan söz eder misiniz? Evli misiniz, kaç çocuğunuz var? Sporla aranız nasıl? Sizin profesyonel dağcı olduğunuzu, triatlon sporuyla ilgilendiğinizi, iyi bir tenis oyuncusu olduğunuzu öğrendim. Okuyucularım bu yönlerinizden de haberdar olsunlar.

Mücahit Avcil: Ahmet ağabey, ben 20 yıldır dağcılıkla uğraşıyorum, bu sporun eğitimini her düzeyde aldım. Dağcılığa Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübünde başladım. Türkiye’nin en önemli dağlarının zirvelerine tırmandım. Siz sohbet ederken “Everest’e tırmandınız mı? diye sordunuz. Çok isterdim ama Everest’e tırmanmak için bir milyon dolarınız olması gerekir. O da bende yok Ahmet abi. Ayrıca benim tırmanma limitim metre. Ağrı Dağı’nın silüeti güneş doğarken ovaya düştüğünde inanılmaz güzeldir, görmenizi isterim. Niğde Demirkazık Dağı’nı halkımız pek bilmez. Oraya tırmandım. Demirkazık benim âşık olduğum bir dağdır, yaklaşık metredir. Oraya her yaz giderim. Antrenmanlarımı devamlı yaparım. Bisiklete binerim. Triatlon yaparım. ve yıllarında İzmir Yarımadası’nda 21 km koştum. Tenis hastasıyım. Evliyim ve iki çocuğum var. Eşim ADÜ’de doçent. Ailem şu anda Azerbaycan’da, bu yaz gelecekler.

Ahmet Gözen: Mücahit Bey, Adnan Menderes Üniversitesi’nin kampüsünde spor konusunda maalesef herhangi bir çalışma yok. Mesela kapalı-açık yüzme havuzu, aydınlatmalı tenis kortu, velodrom yok. Bu bağlamda ne söylersin?

Mücahit Avcil: Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diyor Atatürk’ümüz. Bunun kadar altına rahatlıkla imza atacağım başka bir söz yok. Sizin de dediğiniz gibi, Adnan Menderes Üniversitesi’nde yüzme havuzu yok. Bu konuyu birlikte gündemde tutmaya devam edelim. Sayın Rektörümüzden yüzme havuzu isteyelim. Gerçekten büyük ihtiyaç. Gençlerimiz için mutlaka bir yüzme havuzu yapmamız gerekiyor.

Ahmet Gözen: Mücahit Bey son sözleriniz ne olur?

Mücahit Avcil: Ahmet Ağabey, bana vakit ayırıp sesimizin duyulması için bu röportajı yaptığınız için özellikle size ve Aydınpost ailesine teşekkür ederim. Sağ olun, var olun. Aydın halkına selamlarımı sunuyorum. Onlara daha iyi hizmet vermek için gecemizi gündüzümüz katarak çalışacağız.

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ NEDİR?

Ortopedi ve Travmatoloji; Kas iskelet sistemi hastalıkları, travma yaralanmaları, el, omuz, dirsek, diz rahatsızlıklarının tanı ve tedavilerini gerçekleştirir. Ortopedi ve Travmatoloji, öncelikle doğuştan gelen sakatlıklarda tedavi amaçlı oluşturulmuş, zaman içerisinde gelişerek birçok rahatsızlığın ve yaralanmanın tedavisini kapsayan bir tıbbi bölüm dalı haline gelmiştir.
ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ ALT DALLARI

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?
– Artroplasti cerrahisi (eklem protezleri)
– Spor travmatolojisi
– Boy uzatma ve bacak eşitsizlikleri
– Çocuk ortopedi ve travmatolojisi
– El cerrahisi ve mikrocerrahi
– Diz cerrahisi ve artroskopik cerrahi
– Omuz ve dirsek cerrahisi
– Ortopedik onkoloji
– Ayak ve ayak bileği cerrahisi
– Kemik iltihapları tedavisi
– Doğumsal kalça çıkıkları
– Bacaklardaki eşitsizlikler
– Menisküs yaralanmaları
– Eklem bağlarındaki ezilme ve burkulmalar
– Sinir sıkışmaları
– Tetik parmak
– Tenisçi dirseği
– Eklem kireçlenmeleri
– Siyatik
– Topuk dikeni
– Kıkırdak yaralanmaları
– Lif kopmaları
– Kemik kırıkları
– Kemik iltihapları
– Farklı eklemlerdeki çıkıklar
– Eklem ağrıları
– Romatizmalar
– Boyun ve bel fıtıkları

Doktor Bülent Sakarya

Ortopedi ve Travmatoloji

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi /
  • Salı /
  • Çarşamba /
  • Perşembe /
  • Cuma /
  • CumartesiKAPALI
  • Pazar KAPALI

Saat Sonra Açık

İletişim Bilgileri

Doktor Bülent Sakarya
Ortopedi ve Travmatoloji
En Yakın Ortopedi Ve Travmatoloji Doktoru

Yeni Mahalle Cemalpaşa Caddesi 1 Akdeniz/Mersin

  • Telefon Numarası :
  • Fax :
  • Mobil/WhatsApp :
  • E-posta : [email&#;protected]
  • Web :

  • *Bilgi güncellemek için yorum kısmından veya mail yoluyla bildirimde bulunabilirsiniz.
En Yakınındaki İşletmeler:

Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji hakkında telefon numarası, iletişim bilgileri, en yakınındaki işletmeleri, çalışma saatlerini yukarıdan bulabilirsiniz.  Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji hakkında yapılmış şikayet ve yorumları okuyabilirsiniz. 


Kullanıcı Yorum ve Değerlendirmeleri

Başak –

Randevu saatim idi fakat beyefendi saat 'de geldi. Rahatsızlığımı dinler dinlemez sadece kan tahlili istedi. Ertesi hafta kan tahlilimi götürdüğümde göz ucuyla baktı, bir sorunun yok üniversiteye git seafoodplus.infoe gitmemesi gerektiğini söylüyorum çünkü ciddi bir problemim varmış ve Bülent Bey yüzünden tedavim gecikti. İlgilenmeyeceğini bilseydim en başından başka hastahaneye giderdim.


Şikayet Görüş Değerlendirme

Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji haftasonu açık mı, mesai saatleri, Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji nerede, açık mı, kapanış saati, müşteri hizmetleri,  En Yakın Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji nasıl gidilir, çalışma saatleri, iletişim, şikayet var mı, Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji hakkında şikayet, Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji hakkında yorumlar

Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji Harita Konumu ve Yol Tarifi

Aşağıdaki haritayı kullanarak Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji nerede bulunduğunu görebilir, Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji Yol Tarifi alabilir, en yakın Doktor Bülent Sakarya - Ortopedi ve Travmatoloji görebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir