patoloji laboratuvar teknikeri maaşları / Patoloji Laboratuvar Teknikleri Sağlık Teknikeri Maaşı Ne Kadar? İş İlanları ve Maaşları

Patoloji Laboratuvar Teknikeri Maaşları

patoloji laboratuvar teknikeri maaşları

Patoloji laboratuvar teknikleri maaşı son dönemde en çok araştırılan konuların başında geliyor. Ülkemiz sağlık alanında her geçen gün önemli adımlar atıyor ve gelişmeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda sağlık turizmi açısından ülkemizin önemli bir yere geleceği varsayıldığında sağlık personeline ve özellikle de patoloji teknikerlerine olacak ihtiyaç da artmış olacak. Bu yazımızda patoloji laboratuvar teknikeri nedir maaşı ne kadar, özel sektörde ve kamuda patoloji ve laboratuvar teknikleri maaşları konusunda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Nasıl patoloji teknikeri olunur?

Patoloji teknikeri olarak görev alabilmek, Kamuda ya da özelde çalışabilmek için üniversitelerin en az önlisans seviyesinde öğrenim veren bölümlerinden mezun olmanız gerekiyor. Önlisans olarak ilgili bölümler ise şu şekildedir;

  • Patoloji labaratuvar,
  • Patoloji labaratuvar teknikleri bölümü.

Patoloji laboratuvar teknikeri ne iş yapar?

Başlıca görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Labaratuvara gelen örnekleri kayıt altına almak, fizyolojik ve anatomik özelliklerini esas alarak fiksasyonunu sağlamak, fiksasyon yaparken kullanılacak solüsyonları hazır hale getirmek,
  • Yapılan makroskobik çalışmalara katılmak, elle doku takibi sağlamak,
  • Hekimin talebi üzerine istenen ölçüde kesit almak, test işlemleri için hazır hale getirmek,
  • Enfeksiyon kontrolü ve testi yapmak,
  • Hekim ve çalışılan işletme tarafından verilen diğer iş ve işlemleri gerçekleştirmek.

Patoloji maaşları ne kadar?

Patolog maaşları özel sektör ve devlette farklılık göstermektedir. Özel sektörde patoloji teknikeri maaşları çalışanın tecrübesine ve işyeri politikalarına göre belirlenirken Kamuda tıbbi laboratuvar teknikeri maaşları Sayılı Devlet Memurları Kanunu esas alınarak ödenmektedir. Bu yüzden patoloji ne kadar maaş alır sorusunun cevabını özel ve devlet olarak ayrı ayrı vermek daha doğru olacaktır.

Patoloji teknikeri devlet maaşları TL
Özelde patoloji teknikeri maaşı TL

Özelde patoloji teknikeri maaşı

Özel sektörde patoloji laboratuvar teknikeri maaşları tecrübe kriteri esas alınarak ödenmektedir. İlk defa göreve başlayan ve deneyimsiz bir teknikere ödenecek patoloji maaşı deneyim sahibi birisine ödenecek patoloji laboratuvar teknikeri maaşı ile aynı olmayacaktır. Özelde ilk defa göreve başlayan tekniker için ödenecek ortalama maaşlar yılı için TL arasında olmaktadır. 5 yıldan fazla tecrübeye sahip birisine ödenecek tıbbi laboratuvar teknikleri maaşları ise yılı için ortalama TL arasındadır.

Kamuda patolog maaşı

Günümüzde kanser vakalarının artışı ile birlikte Kamuda da teknikerlere olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Devlette tıbbi laboratuvar teknikeri maaşı sayılı Kanuna göre hesap edilmektedir. Ayrıca medeni durum ve çocuk sayısı da Kamuda ödenecek tıbbi laboratuvar maaşları üzerinde etki sahibidir. Güncel zamlarla birlikte ilk defa Devlete memur ya da sözleşmeli memur kadrosunda atanan bir kişinin alacağı güncel maaş yılı için bekar ve çocuksuz olması durumunda TL aralığında olacaktır.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Patoloji ne kadar maaş alıyor?

Patoloji teknikeri güncel devlet maaşı için ortalama TL aralığındadır. Özel sektörde ise ortalama TL civarında maaş ödenmektedir.

2 yıllık patoloji laboratuvar teknikleri ne iş yapar?

Laboratuvarda görev alırlar. Örneklerin kayıt altına alınması, sonuçların sisteme yüklenmesi ve takibi gibi işlemleri yürütürler.

Patoloji laboratuvar teknikleri iş imkanı var mı?

Sağlık alanındaki diğer bölümler gibi iş alanı geniştir. Ancak mezun sayısı arttığı için iş bulmak gün geçtikte zorlaşmaktadır. Araştırmanızı iyi yapmanızı öneririm.

Patoloji teknikeri nöbet tutar mı?

Genellikle nöbet tutması gerekmeyen bir kadrodur. Ancak ihtiyaç olması durumunda görev verilebilmektedir.

 Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü nedir, puan türü nedir, Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Patoloji Laboratuvar Teknikleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Patoloji yeni gelişmekte olan bir bilim dalıdır. Günümüzde hastalıkların tanısında patolojik tanı önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizde tıpta patoloji alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenci adaylarının tercihlerinde daha fazla yer almaktadır. Yetişen uzman doktorların sayısıyla orantılı olarak tekniker ihtiyacı da gün geçtikçe artmaktadır.

2 Yıllık Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Nedir?

Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü; ilgili hekimler tarafından laboratuvara gönderilen vücut sıvısı ve dokuların mikroskobik incelemelerini yapan, patoloji laboratuvarına gelen materyal örneklerini çalışan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü, doku ve vücut sıvılarının mikroskobik incelemesini yapan sağlık personellerini yetiştirir. Hastalıkların tanılanması aşamasında en ileri teknolojiyi ve tekniklerin kullanıldığı bu alanda, tam donanıma haiz patoloji laboratuvar teknikerleri önemli bir yere sahiptir.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Patoloji Laboratuvar Teknikleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü için de baraj puanı puandır.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri nedir
Patoloji Laboratuvar Teknikleri

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Patoloji Laboratuvar Teknikleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Patoloji Laboratuvar Teknikleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Adli Tıp Kurumu Patoloji Laboratuvarları

2- Kamu Hastaneleri

3- Moleküler Patoloji Laboratuvarları

4- Özel Hastaneler

5- Özel Patoloji ve Sitopatoloji Laboratuvarları

6- Sitogenetik Laboratuvarı

7- Tıp Fakültesi Histoloji Laboratuvarları

8- Üniversite Hastaneleri

Üniversite, devlet ve özel hastanelerin patoloji laboratuvarları, özel patoloji laboratuvarları, Adli Tıp Kurumu Patoloji Laboratuvarları, Tıp Fakültesi Histoloji Laboratuvarları, Moleküler Patoloji Laboratuvarlarında çalışabilmektedirler.

 

Patoloji yeni gelişmekte olan bir bilim dalıdır. Günümüzde hastalıkların tanısında patolojik tanı önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizde patolojik alanında tıpta uzmanlık yapmak isteyen öğrenci adaylarının tercihlerinde daha fazla yer vermektedirler. Yetişen uzman doktorların sayısı ile orantılı tekniker ihtiyacı artış gösterecektir.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Patoloji Laboratuvar Teknikleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Patoloji Laboratuvar Teknikleri mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Su banyosunu kesit işlemi için hazırlar.

2- Otomatik veya manuel doku takibini yapar.

3- Farklı özellikte dokuları bloklayarak kesit alır.

4- Doku bloklarından elde edilen kesitlere boyama işlemi yapar.

5- Doku örneklerini mikroskopta inceleyerek, normal ve normal dışı hücrelerin ayrımını yapar.

6- Deney, test ve analiz bulgularını rapor eder.

7- Laboratuvar araç gereçlerini dezenfekte ederek temizler.

8- Lam ve blok arşivi yapar.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Patoloji Laboratuvar Teknikleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Patoloji Laboratuvar Teknikleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Kapalı bir ortamda çalışırlar. Kimyasal madde buharlaşması ve enfeksiyon tehlikesi olasılık dahilindedir. Çalışırken laborantlarla, meslektaşları ve diğer çalışanlarla iletişim halindedirler.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- Cihazlar; mikroskop kan sayım cihazı, santrifuj, yarı otomize sistemler, otoanalizörler, elektronik terazi, eküv, mikrodalga fırın

3- Otomatik doku takip cihazı, mikrogam

4- Cam ve porselen malzemeler; Deney tüpü, pipet, buret, desikatör, mezur, erlent, balon, baget, joje, lam, lamem, parafin, alkol ve oksilen gibi kimyasal maddeler

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Patoloji Laboratuvar Teknikleri maaşlar lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Patoloji Laboratuvar Teknikleri maaşları lira arasındadır.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Patoloji Laboratuvar Teknikleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-Biyoloji

-Biyomühendislik

-Biyoteknoloji

-Genetik ve Biyomühendislik

-Hemşirelik

-Moleküler Biyoloji ve Genetik

-Sağlık Yönetimi

2 Yıllık Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Hücre Biyolojisi, Histoloji ve Patoloji, Laboratuvar Aletleri, Tıbbi Terminoloji, Anatomi ve Fizyoloji, Biyokimya, Genel Mikrobiyoloji ve Asepsi, Yabancı Dil I, Türk Devrim Tarihi I, Türk Dili I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Histoteknoloji, İmmünoloji, Hematoloji, Laboratuvar Teknikleri Uygulaması, Yabancı Dil II, Türk Devrim Tarihi II, Türk Dili II.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Tıbbi Mikrobiyoloji, Moleküler Patoloji Teknikleri, Sitoteknoloji, Temel Sağlık Uygulamaları, Sağlık Hukuku ve Meslek Etiği, İletişim Becerileri, İlkyardım.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Parazitoloji, Mesleki Gelişim, Farmakoloji, Staj.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Patoloji Laboratuvar Teknikleri KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Patoloji Laboratuvar Teknikleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Dikkatli ve sorumlu olmalı.

3- Ekip çalışmasına uygun olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Göz ve el koordinasyonunu rahat sağlayabilmeli.

6- İnsan biyolojisi ve kimya ile ilgili ve bu alanda başarılı olmalı.

7- Kapalı yerlerde çalışmaktan hoşlanmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

Reaktif hava yolları hastalığı ve kokulara karşı alerjisi olmamalı.

Renkleri ayırt edebilmeli.

Sağ elini rahat kullanabilmeli.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Okuyanlar ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Patoloji Laboratuvar Teknikleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Patoloji Laboratuvar Teknikleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

Patoloji Teknikeri İçin Maaş Geçmişi

funduszeue.info verilerine göre, Patoloji Teknikeri yılında ortalama TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Patoloji Teknikeri, Temmuz yılında ortalama TL maaş alırken, Ocak 'de ise ortalama TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için funduszeue.info maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

YılEn Düşük MaaşOrtalama MaaşEn Yüksek Maaş
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Temmuz
Ocak

Patoloji Teknikeri Ne İş Yapar?

Patoloji Teknikeri Kimdir?

Patoloji laboratuvarlarına gönderilen vücut dokularının ve sıvılarının mikroskop gibi cihazlar kullanarak incelemesini yapan kişilere patoloji teknikeri ismi verilir. Doku ve sıvıların incelemesini yaparken yeni teknolojilerden yararlanırlar. Böylelikle patoloji test sonuçlarının en doğru şekilde çıkmasını sağlarlar.

Patoloji Teknikerinin Görevleri Nelerdir?

Patoloji teknikerleri hastanelerin patoloji laboratuvarlarında, adli tıp kurumlarında ve tıp fakültelerinin patoloji bölümlerinde çalışırlar ve doktorlar tarafından istenilen patolojik incelemelerin yapılmasını sağlarlar. Ayrıca çalıştıkları laboratuvarlarda şu görev ve sorumlulukları yerine getirirler;

  • Doku kesitleri üzerinde mikroskobik incelemeler yapmak
  • İstenilen boyutlarda ve özelliklerde doku kesitleri alarak inceleme yapmak
  • Ameliyatlardan ya da otopsilerden elde edilen örneklerin incelemesini yapmak
  • Laboratuvara gönderilen dokuların ya da sıvıların kayıtlarını tutmak
  • Mikroskobik incelemeleri tamamlanan dokulara sahip hastaların dosyalarını kapatmak
  • Patoloji laboratuvarlarında bulunan malzemelerin temizliğini sıklıkla yapmak
  • Laboratuvarlardaki malzeme eksiklerini tespit etmek ve yeni malzeme taleplerinde bulunmak
  • İncelediği dokular veya sıvıların analizinde elde ettiği sonuçları rapor olarak hazırlayıp ilgili birimlere sunmak
  • Hücrelerin incelemesini yapmak ve sonuçları uzmanlara bildirmek

Kimler Patoloji Teknikerliği Eğitimlerine Başvurabilir?

Patoloji teknikerliği eğitimine başvurmak için laboratuvar ortamında çalışmak istemek yer alır. Böyle bir isteği olan kişiler üniversitelerin patoloji bölümlerinde eğitim alabilirler. Ayrıca üniversitede patoloji bölümlerinde okuyabilmeleri için öncelikle üniversite sınavına girmeleri ve sağlık meslek yüksekokullarına bağlı olan patoloji bölümünü tercih etmeleri gerekir.

Patoloji Teknikerliği Eğitimi

Patoloji teknikerliği eğitimi iki yıllık Patoloji Laboratuvar Teknikerliği bölümünde alınabilir. Bu bölüm üniversitelerin sağlık meslek yüksekokullarına bağlı olan tıbbı hizmetler ve teknikler bölümünde verilen bir eğitimdir. Bu eğitimi tamamlayan kişiler tekniker diplomasına sahip olarak sağlık kuruluşlarında yer alan patoloji laboratuvarlarında çalışabilirler. Ayrıca patoloji teknikerliği için eğitim sonrasında düzenlenen sertifika programlarına katılarak mesleki bilgi edinmekte mümkündür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası