izmirde aktivite / Kültürpark İzmir

Izmirde Aktivite

izmirde aktivite

İZMİR

Antik kentleri merak edenlerin ve su sporu sevenlerinin başkenti İzmir; harika bir doğaya sahiptir. Dalıştan Biniciliğe birçok doğa sporunu yapabileceğiniz İzmir, Türkiye’nin önemli turizm şehirlerinden biridir ve “görülmesi gereken yerler” listenizde mutlaka olmalıdır. Dağcılık sporu için birden fazla tırmanış noktası bulunan şehirde, Karavan Kampı için de uygun merkezler bulunmaktadır. Dalış, Kanyonlu Geçiş, Yelken ve birden fazla doğa harikası Kamp merkezinde Karavan Kampı yapmanın yanı sıra tarihi ve kültür gezileri de İzmir’de yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler arasındadır. Saat kulesiyle simgeleşmiş şehir, yöresel tatlıları: İzmir köfte, İzmir lokma ve Kemalpaşa tatlısıyla ünlüdür, yemeden dönmeyin bizce.

İzmir’de nerede, hangi aktivite yapılır sizin için listeledik:

ATV: Balçova, Bornova, Ödemiş, Urla
BİNİCİLİK: Bayraklı, Gaziemir, Urla, Buca
BİSİKLET: Altınyunus, Çeşmealtı, Güzelbahçe, Payamlı
DAĞCILIK: Bozdağ, Çamiçi, Çiçekli, Harmandalı, Kamberler, Kavacık Köyü, Kaynaklar, Kurudere, Madra Dağı, Tıraça, Yukarıkızılca, Zeamet, Buca
DALIŞ: Çeşme, Fener Adası, Karaburun
FOTOĞRAFÇILIK: Cihanbeğendi Kanyonu, Ekmeksiz Tabiar Parkı, Karagöl Tabiat Parkı, Madra Dağı
KAMP & KARAVAN: Acarlar, Bergama, Bozdağ, Çeşme, Çukuraltı, Dikili, Ekmeksiz Tabiat Parkı, Foça, Gümüldür, Karagöl Tabiat Parkı, Menderes, Sazlıca, Seferihisar, Selçuk, Urla
KANO: Çeşme, Karaburun, Urla , İnciraltı
KANYON GEÇİŞİ: Cihanbeğendi Kanyonu
KAYAK & SNOWBOARD: Bozdağ
KITEBOARD: Pamucak Sahili, Urla, Alaçatı
KÜREK: İnciraltı
OFF-ROAD: Çamlı, Menderes, Yağcılar, Yukarı Demirci
PARAŞÜT & YAMAÇ PARAŞÜTÜ: Bozdağ, Güzelbahçe, Ödemiş, Tire
PATEN & KAYKAY: Bostanlı, Güzelyalı
RÜZGAR SÖRFÜ: Çandarlı, Çeşme, Foça, Urla, Alaçatı
TREKKING: Bozdağ, Çamiçi, Çiçekli, Harmandalı, Kamberler, Kavacık Köyü, Kaynaklar, Kurudere, Madra Dağı, Tıraça, Yukarıkızılca, Zeamet, Buca
WAKEBOARD: Çeşme, Alaçatı
YELKEN: Alsancak, Çeşme, Foça, Güzelyalı, Karaburun, Karşıyaka, Narlıdere, Urla, Alaçatı

İzmir'de yapılacak en güzel 48 aktivite

Ege’nin İncisi olarak anılan ve tarih boyunca önemli bir liman kenti olmayı başarmış İzmir, bugün hem kültürel mirası hem de doğal güzellikleri ile milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Bugüne kadar birçok imparatorluğun ve en sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi altında yaşamayı başaran kent, ilk günden bu yana biriktirdiği önemli eserleri ile öne çıkıyor.

İzmir’in bugününe bakacak olursak modern bir kent görebiliriz. Dünyadaki diğer büyük şehirlerde olan birçok aktivite ve özelliğin İzmir’de de olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kenti ziyaret eden ve burada nasıl aktiviteler yapacağını düşünen misafirlere uygun olacak rehber niteliğinde bir listeyi hazırladık. Bu yazıyı ve içerikteki listeyi oluştururken de popülerlik sıralaması yapmayı ihmal etmedik. İzmir’de yapılacak aktiviteler sıralamamızı en çok kullanılan sosyal medya ağlarından birisi olan Instagram’da yapılan etiketlemeler üzerinden yaptık. Böylece hem kenti detaylı bir şekilde keşfedebilir, hem de en popüler yerleri rahatlıkla bulabilirsiniz. İşte yalnızca bir İzmir uçak bileti alarak yapabileceğiniz keyifli aktiviteler. Keyifli okumalar.

1- Alaçatı’da Sörf Yapın

Alaçatı

İzmir’in belki de en popüler mekanlarından birisi olan Alaçatı aynı zamanda rüzgarlı olması ile de biliniyor. Bu durumu avantaja çeviren Alaçatı, rüzgar sörfü konusunda da ülkenin en iyi lokasyonları arasında yer almayı başardı. Alaçatı, rüzgar sörfü konusunda Avrupa’nın en bilinen noktalarından birisi olması dolayısıyla “Alaçatı Sörf Paradise” olarak isimlendiriliyor. Birçok ünlü sörf okulunun bulunduğu bir yer olan Alaçatı, deniz sığlığı ve yıl boyunca rüzgarlı olması dolayısıyla sık sık rüzgar sörfü yarışlarına da ev sahipliği yapıyor. Alaçatı’da yer alan ünlü sörf okullarında kısa bir eğitim alınarak, amatör de olsa rüzgar sörfü yapabilmek mümkün.

Tatilinizi Alaçatı ve civarında geçiriyorsanız ve farklı bir etkinlik yapmayı hedefliyorsanız, Alaçatı’da rüzgar sörfü yapmak size göre olabilir. Alaçatı’da Çark Plajı bu iş için en fazla kullanılan alanlar arasında yer alıyor. Ayrıca Yumrukoy ve Seaside da rüzgar sörfü için tercih edilen alanların arasında bulunuyor. İzmir’de yapılacak aktiviteler arasına mutlaka bu etkinliği almalısınız.

2- Kent Merkezindeki Tarihi Agora’yı Ziyaret Edin

İzmir Tarihi Agora

İzmir kent merkezinde yer alan Agora, görenleri adeta büyülüyor. Yunan site devletleri döneminde yapılan bu yerde devlet işleri, siyasal tartışmalar ve ticaret işleri görüşülüyordu. Böylesine kapsamlı bir yerin yapılan kazı çalışmaları sonrasında ortaya çıkartılması ve günümüz dünyasına kazandırılması oldukça önemli. İzmir’de bulunan Agora milattan önce 4. yüzyılda inşa edilmiş ve uzun yıllar kullanıldı. Milattan sonra yılında meydana gelen depremle zarar gören Agora, kullanılamayacak duruma geldi. Ancak Roma İmparatoru Marcus Aurelius tarafından bu yer yeniden inşa edildi ve kullanıma açıldı. yılından bu yana aralıklarla devam eden kazılar sonucunda ortaya çıkartılan İzmir Agora’sı Çankaya bölgesinde konuklarını bekliyor. yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen bu yer, kent tarihi için oldukça önemli bir yerde konumlanıyor.

İzmir merkezinde dolaşırken tarihi bir mekan görmek istiyorsanız mutlaka İzmir Agorası’nı görmelisiniz. Kentte yapılacak aktiviteler arasında yer alabilecek Agora ziyareti, size yeni ufuklar açabilir ve Antik Yunan’ın yaşam tarzı konusunda fikir verebilir.

"Kişi başı giriş ücreti: TL. Ayrıca saatleri arasında ziyarete açık."

3- Bostanlı Kafeler Sokağı’nda Dinlenin

İzmir Bostanlı

İzmir denilince akla gelen yerlerden birisi olan ve “35 buçuk” tabiri ile akıllarda yer eden Karşıyaka’nın semti olan Bostanlı’da kafeler sokağı yılın her dönemi ilgi çekiyor. Birçok ünlü kahve zincirinin bulunduğu bir yer olan bu sokak, bölgeyi dolaşırken dinlenebileceğiniz bir yer olması açısından önem kazanıyor. Sokağın içerisinden tramvay hattının geçmesi dolayısıyla kolay ulaşım imkanı da sunuluyor. Bostanlı sahilinin karşısından başlayarak iç kesimlere doğru devam eden kafelerde her tür içeceği bulabilmeniz mümkün.

İzmir’in en gözde mekanlarının bulunduğu bu yerde hem gündüz hem de akşam eğlenebilirsiniz. Ayrıca kendinizi aç hissediyorsanız yine kafeler sokağında bulunan restoranlarda yemek yeme şansına da sahipsiniz. Bunun yanı sıra bölgede yer alan gece çeşitli eğlence mekanlarında günü sonlandırabilir ve yeni güne kendinizi hazırlayabilirsiniz. Bostanlı’ya gelebilmek için mahallede yer alan iskeleyi, tramvay hattını ve taksi gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.  

4- Kordon’da Yürüyün ve Çimlerde Vakit Geçirin

İzmir Kordon

İzmir’e henüz gitmeden adını duyduğunuz meşhur sahil şeridi Kordon’da yer alan parkta yürüyüş yapmak ve çimlerinde vakit geçirmek kentte yapılacak en güzel etkinlikler arasında yer alıyor. Birçok organizasyonun yapıldığı bir yer olan Kordon’da vakit geçirilecek birçok mekan da bulunuyor. İçerisinde Gündoğdu Meydanı, Alsancak İskelesi gibi önemli yerler barındıran Kordon’da çok sevilen midyecileri de bulabilirsiniz. 

Geçmişi ’lere kadar uzanan Kordon, eskiden küçük bir kıyıyken, yılında yapılan dolgu çalışmaları ile birlikte bugünkü halini aldı. Özellikle yaz aylarında birçok kişinin çimlerinde oturduğu, sohbet ettiği, müzik dinlediği ya da yaptığı bir yer olan bu mekan, kozmopolit yapısı ile öne çıkıyor. Kordon, İzmir’in önemli eğlence yerlerinden birisi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yakın olması sayesinde de çokça tercih ediliyor. İzmir’de yapılacak aktiviteler arasına mutlaka Kordon’da turlamayı almalısınız.

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait BİSİM aracılığıyla bisiklet kiralayabilir ve Kordon Boyunca sürebilir ve hatta Karşıyaka'ya geçiş yapabilirsiniz."

5- Mavişehir ile İnciraltı Arasında Bisiklet Sürün

İzmir Mavişehir

Mavişehir ve İnciraltı kentin iki farklı noktasında yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahil şeridi boyunca yaptığı bisiklet yolunu kullanarak hem kentin farklı noktalarını görebilir hem de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Karşıyaka’ya bağlı olan Mavişehir’deki sahil yolundan başlayıp, Karşıyaka İskelesi’ne kadar bisikletinizi sürebilirsiniz. Ardından buradan vapur ile Alsancak’a geçebilirsiniz.

Ayrıca yine Karşıyaka’dan devam ederek Bayraklı Sahili boyunca da bisikletinizi sürerek, Alsancak’a ulaşmanız mümkün. Alsancak’a geldiğinizde Kordon’da kısa bir mola verip, ardından yeniden sahilden devam ederek, Pasaport, Konak, Karataş, Küçükyalı sahillerinin güzergahından devam ederek Üçkuyular İskelesi’ne ulaşabilirsiniz. Bu noktadan sonra yolunuza kara yolu üzerinde bisikletli sürücüler için ayrılan bölümden devam ederek İnciraltı’na ulaşıp, kent turunuza son verebilirsiniz.

Bisikletiniz yoksa ve kiralama istiyorsanız çıkış noktanızda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait BİSİM istasyonlarından bisiklet kiralayabilirsiniz. BİSİM’den yapacağınız kiralama ile İnciraltı’nda yer alan istasyonda bisikletinizi bırakarak konaklama tesisinize herhangi bir araç ile dönebilirsiniz. İzmir’de yapılacak aktiviteler listenizde Mavişehir – İnciraltı bisiklet turu mutlaka olsun.

6- Şirince’de Şarap Evlerinde Tadım Yapın

İzmir Şirince

Şirince hem tarihi hem kültürü hem de doğası ile öne çıkan, İzmir’in efsane yerleşim birimlerinden birisi. İzmir’in güneyinde yer alan Selçuk ilçesine bağlı bulunan Şirince, oldukça köklü bir geçmişe sahip. İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alan ve birçok aracın servis imkanı sunduğu bu yer Osmanlı döneminde Rumlar tarafından kurulmuş. Cumhuriyet döneminde nüfus mübadelesi ile Türklerin yaşamaya başladığı köy, yaşayanlar değişse de özünden çok fazla bir şey kaybetmediğini misafirlerine gösteriyor. Halen daha Rumlardan kalma kiliselerin varlığını gözlemleyebildiğimiz Şirince, yılın her dönemi turistler tarafından mutlaka ziyaret ediliyor. yılında Maya Takvimi’ne göre kıyametin kopacağı ve bu durumdan etkilenmeyecek birkaç yerden birisi olarak gösterilen köy, bu dönemde popülaritesini ciddi anlamda artırdı.

Şirince denilince akla gelen ilk özelliklerden birisi olan şaraplarını hemen her noktada bulabilirsiniz. Gittiğiniz her şarap evinde farklı meyvelerin aromalarına sahip birçok içeceği tadım yapma şansına sahip olabilirsiniz. Böylece dünyaca ünlü Şirince şaraplarının birbirinden farklı aromasını tadarak içlerinden damak zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz. Şirince’ye gittiğinizde Aziz Nesin tarafından kurulan Matematik Köyü’nü mutlaka ziyaret edin. Ayrıca Meryem Ana Evi de ziyaret listenizde yer almalı. Şirince'yi günübirlik ziyaret edebileceğiniz gibi konaklama da gerçekleştirebilirsiniz. Butik Şirince otelleri her bütçe ve zevke uygun alternatiflere ev sahipliği yapıyor.

"

7- Bornova’yı Keşfederken Küçükpark’ta Mola Verin

Ege Üniversitesi kampüsünün varlığı sebebi ile 24 saat boyunca aktif kalabilen Küçükpark, Bornova’nın en canlı noktaları arasında yer alıyor. Gece mekanları, kafeleri, barları ve yemek salonları ile öne çıkan Küçükpark, Bornova geziniz sırasında mutlaka uğranılması gereken yerler arasında bulunmalı.

Birbiri ile karşılıklı kafelerden oluşan Küçükpark’ın merkezi, arka sokaklarında açılan mekanlarla büyüdü ve bugünkü halini aldı. Merkezinde trafiğe kapalı alan olması birçok misafirin rahat hareket etmesini sağlıyor. Burada bulunan mekanlardan dilediğinizde Bornova gezisi molasını başlatabilirsiniz. Dilerseniz gecenin ilerleyen saatlerinde eğlence yerlerine gidip farklı bir şekilde günü tamamlayabilirsiniz. Küçükpark’ı gördükten sonra biraz ilerisinde yer alan Büyükpark’ta da vakit geçirebilirsiniz. Böylece Bornova aklınızda hep canlı ve hareketli görüntüsü ile kalabilir.

"Bornova'da bulunan Ege Üniversitesi Kampüsü'nü ziyaret edebilir, yeşil alanlarda yürüyüş yapabilir veya kampüs içindeki müzeleri keşfedebilirsiniz.”

8- Sığacık Kaleiçi Pazarı’ndan Alışveriş Yapın

Sığacık Pazarı

Seferihisar’a bağlı olan Sığacık, özellikle hafta sonları birçok kişiden ilgi görüyor. Sığacık Kalesi içerisinde yer alan yerleşim biriminin dar sokaklarında Pazar günleri kurulan pazara binlerce turist akın ediyor. Sığacık Üretici Pazarı ya da Sığacık Kaleiçi Pazarı olarak isimlendirilen organizasyonda kadınlar ön plana çıkıyor. Her hafta yaptıkları ürünlerle tüketiciye hitap etmeye çalışan satıcılar, birçok ziyaretçinin ilgisi ile karşılaşıyor.  Pazar içerisinde el işi ürünler ve hamur işi yiyecekler bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra ev yapımı reçeller, doğadan toplanmış ve tüketici için kurutulmuş otlar ve yerli üretici tarafından yetiştirilmiş sebze pazarda satışa sunuluyor.

Sığacık pazarına gittiğinizde hem tarihi gözlemleyip, hem de alışverişinizi yapabilirsiniz. Seferihisar’a gittiğinizde uğramalısınız. Bunun yanı sıra yerleşim biriminin yakınında yer alan Teos Antik Kenti’ni dolaşabilir, Sığacık’ın ünlü plajlarında denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Seferihisar ilçe merkezine 8 kilometre mesafede yer alan Sığacık Kaleiçi Pazarı, İzmir’de yapılacak aktiviteler listenizin başlarında yer almalı.

“Kaleiçi'nde gezerken, tarihi taş evleri ve sokakları keşfedebilir, küçük butikleri ziyaret edebilir ve yerel el sanatları ürünlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca Sığacık Kalesi'ni ziyaret edebilir ve kaleye çıkarak çevredeki manzarayı seyredebilirsiniz.”

9- Karagöl Milli Parkı’nda Kamp Yapın

İzmir Karagöl Milli Parkı

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı olan Karagöl Milli Parkı, yazın özellikle ferahlamak ve sıcağın bunaltıcı etkisinden kurtulmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Karagöl, her ne kadar kilometre olarak kent merkezine yakın gözükse de yolunun dolambaçlı olması dolayısıyla gidiş ve geri dönüş oldukça uzun sürüyor. Bu nedenle gidiş saatinizi ona göre ayarlamanızda fayda var. Yaklaşık olarak 19 hektar alana kurulu olan park yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Milli Park” statüsü içerisine alındı. Burada ister günübirlik ziyaret edebilir, isterseniz de çadır ile konaklama yapabilirsiniz. Karagöl yüksek konumda yer aldığı için genellikle serin bir havaya sahip. Bu nedenle yazın dahi gitseniz yanınıza uzun kollu giyecek almanız gerekiyor.

Karagöl, Milli Park statüsünde olduğu için giriş ücretli. Araç ile gittiğinizde büyüklüğüne göre belirlenen ücreti ödeyerek içeri girebilirsiniz. Ancak içeriye araç ile giriş yapmayacaksanız kişi başı ücret tarifesinden yararlanabilirsiniz. İçeride belirlenen alanlar dışında ateş yakmak kesinlikle yasak. Elektrik misafirlerin kullanımına sunulsa da çadırlara bu hizmet verilmiyor. İzmir’e geldiğinizde Karagöl Milli Parkı’nda kamp yapma deneyimini kesinlikle ihmal etmeyin.

“Göl kenarında piknik yapabilir ve çevredeki ormanlık alanlarda kuş gözlemi yapabilirsiniz. Ayrıca kamp yapma imkanı da bulunuyor.”

Saat Kulesi’nde Fotoğraf Çektir ve Güvercinleri Besle

İzmir Saat Kulesi

İzmir’in en ikonik mekanı neresi? diye sorulsa hiç kuşkusuz herkesin aklına Saat Kulesi gelir. Bu yer aynı zamanda kentin merkez noktası olarak da biliniyor. Hem İzmir Valiliği hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkez binaları burada yer alıyor. Saat Kulesi, Kurtuluş Savaşı’nın da başlangıcı olarak kabul edilen Hasan Tahsin’in İlk Kurşun’u attığı yer olması açısından da önemli. Konak Meydanı’na gittiğinizde hem Hasan Tahsin’in İlk Kurşun Anıtı’nın hem de Saat Kulesi’nin önünde fotoğraf çektirebilirsiniz.

Saat Kulesi’nin bir diğer özelliği ise önünde yer alan güvercinler. Bu güvercinler özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor. Burada yaz kış satış yapan yem satıcılarından alacağınız yemleri güvercinlere vererek eşsiz bir görüntü oluşturabilirsiniz. İzmir’in en önemli yerlerinden birisi olan Saat Kulesi’ne uğradığınızda mutlaka bu aktiviteleri yapmalısınız. Ayrıca meydanda yer alan Yalı Camii’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Kalabalığa Karışın

İzmir Kemeraltı Çarşısı

’lerden bu yana İzmir’in alışveriş noktası olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Konak Meydanı’nda yer alan Saat Kulesi ziyareti sonrasında görülebilecek yerler arasında bulunuyor. Kemeraltı Çarşısı üzeri açık Kapalıçarşı olarak da nitelendirilebilir. Dar sokaklarında karşılıklı bulunan dükkanları ile birçok kişiyi kendisine çeken bu yerde, kendinize ve sevdiklerinize göre birçok ürünü bulabilirsiniz. Çarşı Konak ile Çankaya semti arasında yer alıyor. Bu alan içerisinde yaklaşık olarak 15 bin dükkan bulunuyor. Dolayısıyla burası yılın hemen her günü kalabalığı ile de dikkat çekiyor. Her hanı her dükkanı ve her sokağı burayı keşfetmek isteyen kişilerle dolup taşıyor.

Kemeraltı Çarşısı içerisinde hem yüz yılı aşkın dükkanları hem de uluslararası mağazaları bulabilirsiniz. Burada baharatçılar, kuruyemişçiler, kahve dükkanları, ayakkabıcılar, gelinlikçiler, nevresimciler ve daha birçok çeşit dükkan ve mağaza bulunuyor. Kemeraltı içerisinde yer alan tarihi ve turistik mekanlardan Kızlarağası Hanı’nı da mutlaka ziyaret edin. İçerisinde gümüş ve hediyelik eşya satan dükkanların olduğu bu yer yapısı itibari ile Kapalıçarşı’yı andırıyor. İzmir’e geldiğinizde mutlaka Kemeraltı’ndaki kalabalığa karışın.

“Ayrıca gitmişken Kızlarağası Hanı ve Hisar Camii gibi tarihi yapıları da ziyaret edebilirsiniz.”

İnciraltı’ndaki Deniz Müzesi’ni Gezin

Kent Ormanı bitiminde yer alan İnciraltı, kafe ve restoranları, alışveriş merkezi ile cazibe merkezleri arasında bulunuyor. Birçok kişi İnciraltı’nı hem deniz havası almak hem de sakinliği hissetmek için tercih ediyor. Ancak İnciraltı yalnızca bu özellikleri ile değil, sınırları içerisinde barındırdığı müzesi ile de ilgi odağı olabiliyor. yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltı ve bir savaş gemisi burada sergileniyor. Yılın her dönemi kapıları açık olan iki deniz müzesi, ziyaretçilerinin merakını gideriyor.

TCG Ege Fırkateyni ve TCG Pirireis Denizaltısı, İnciraltı Sahili’nde Türk denizcilik tarihine merak salan kişiler tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle denizaltının ziyaretçiler tarafından merak edildiği müzede, gemilerin içerisinde yer alan cansız mankenlerle görev sırasında yaşananlar canlandırılmış oluyor. Oldukça zor koşullar altında görev yapan denizcilerin mesailerini nasıl geçirdiği, hangi ekipmanları kullandığı rahatlıkla gözlemleniyor. Müzeye iki geminin yanı sıra daha sonraları bir hücumbot ve bir helikopter de eklendi. Ziyaretçiler bu iki aracı da gezip görebiliyorlar. İzmir’e gittiğinizde mutlaka İnciraltı’ndaki Deniz Müzesi’ni ziyaret edin.

Kültürpark’taki İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Vakit Geçirin

İzmir Enternasyonel Fuarı

İzmir’in en merkezi yerlerinden birisi olan Kültürpark, yılından bu yana hem kentin nefes alacağı bir alan hem de etkinlikleri için mekan oluyor. İçerisinde bulunan fuar alanları ile her yıl düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na da ev sahipliği yapan bu alan, geri kalan günlerde kültür-sanat ve diğer faaliyetler için kullanılıyor. İçerisinde evlendirme dairesi, açık hava tiyatrosu, yapay göl, tenis kortları, sanat merkezi, lunapark, müze ve daha birçok etkinliğe ortak olan binayı bulunduran Kültürpark, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Kültürpark’a gittiğinizde eğer sezonuna denk gelirseniz İzmir Sanat binası içerisinde yapılan “Yeniden Sinematek” aktivitesine ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Bunun yanı sıra İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yılın belli dönemlerinde yapılan sanatsal aktiviteler de sizleri bekliyor. Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen konser ve oyunları da kesinlikle kaçırmayın. Kültürpark’ta dilerseniz çimlerde oturup, yeşilin ve huzurun da keyfini çıkarabilirsiniz. İzmir’e gittiğinizde yapılacak aktiviteler arasına mutlaka Kültürpark ziyaretini ve orada yapılan faaliyetleri almalısınız.

Boyozun Tadına Bakın

Boyoz

İzmir denilince akla gelen ilk maddelerden birisi boyoz oluyor. Gerçi son zamanlarda bomba tatlısı boyozun tahtını biraz sarstı ancak yine de ondan vazgeçemeyen birçok insan var. ’lerin başından bu yana İzmir’de yapılan ve tüketilen boyoz, buraya Sefarad Yahudileri tarafından getirilmiş. O dönemden bu yana yapıldığı için de İzmir’e gittiğinizde boyozu hemen her fırında bulabilmeniz mümkün. İçerisinde şeker, tuz, un, sıvı yağ ve suyun bulunduğu basit gibi görünen ancak maharetli ellerde bir sanat eserine dönüşen boyozun özellikle kahvaltılarda çayın yanında vazgeçilmez bir lezzet olduğunu söyleyebiliriz.

İzmir’de boyoz öylesine seviliyor ki onun için festival dahi düzenleniyor. İzmir Boyoz Festivali her yıl binlerce kişinin katıldığı geniş bir etkinlik. Burada birçok farklı formatta yapılan boyozun tadına bakan tüketiciler, sevdikleri besinin başka versiyonlarına erişme imkanına sahip oluyorlar. İzmir’i keşfetmek için gittiğinizde mutlaka boyozun tadına mutlaka bakın. Siz de bu eşsiz lezzeti yerinde tatmak istiyorsanız İzmir otobüs bileti seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Sahilevleri’nde Huzurlu Bir Gün

İzmir’in sakin köşelerinden birisi olan Sahilevleri, huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için iyi bir alternatif sunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere kendisine ait bir sahil şeridi ve bu şerit boyunca uzanan parkı ile İzmir’in önemli alternatifleri arasında yer alıyor. Sahilevleri’nde yalnızca parkında değil, etrafında bulunan kafe ve restoranlarda da vakit geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Bu yerler balıktan tatlıya kadar birçok seçeneği bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra salaş bir yer istiyorsanız burada bulunan balıkçı barınağı da iyi bir alternatif olabilir. Barınak içerisinde yer alan mekanda balık ekmeğin lezzetine varabilir, yerel içecekleri tadabilirsiniz.

Sahilevleri, İzmir’in gün batımını izleyebileceğiniz en nadide noktalar arasında bulunuyor. Karşıyaka Bostanlı’da yer alan gün batımı terasına benzer bir yapının da burada kurulu olması bu imkanı daha mümkün kılıyor. Güneş kenti ve denizi terk ederken sizler de bu anda ortaya çıkan eşsiz görüntünün tadını çıkartabilirsiniz. İzmir’de yapılacak aktiviteler arasında Sahilevleri’nde geçireceğiniz bir günü ve güneşin batışını izleme etkinliğini eklemeyi unutmayın.

Gül Sokak’ta Kafelerde Vakit Geçirin

İzmir’in eğlence duraklarından birisi olan Alsancak’ta yer alan Gül Sokağı, içerisinde barındırdığı kafeleri ve restoranları ile kentin gözde duraklarından birisi olmayı başarıyor. İzmir’de sokaklara isim yerine numara verilmesine karşın Gül Sokak gibi ender bazı noktalar kendi ismi ile anılıyor. Sokak öylesine popüler bir nokta ki her an bir ünlü ile karşılaşabilirsiniz. Dünyaca ünlü kafe zincirlerinin yer aldığı bu sokakta yerel mekanlarda da vakit geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Dolayısıyla İzmir’in ve Alsancak’ın en ünlü ve uğrak noktalarından birisi olması da buradaki kafelerin sayısını açıklıyor.

Alsancak, Pasaport veya Konak’ta vakit geçirdiyseniz. Sahilden ya da ara yolları keşfederek Gül Sokağa ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir’e gelindiğinde en azından bir kahve içmek için mutlak buraya gitmelisiniz.

Sevgi Yolu Kitapçılarına Uğrayın

İzmir Sevgiyolu Kitapçıları

Alsancak veya Çankaya’da dolaşıyorsanız mutlaka uğramanız gereken yerlerden birisi Sevgi Yolu. Burası edebiyatın ve onu takip edenlerin mekanı olarak biliniyor. Trafiğe kapalı olan ve tamamen kitapseverlerin buluştuğu bir alan olan Sevgi Yolu’nda karşılıklı birçok kitapçıyı bulabilir, dükkanların sahipleri ile edebiyat sohbeti yapabilirsiniz. Merkezi konumda olması ve yakınında yer alan diğer gezilecek alanlar ile dikkat çeken Sevgi Yolu’ndaki kitapçılar genellikle akşam 8’e kadar açık kalıyorlar.

Sevgi Yolu’nda hem sıfır hem de ikinci el kitap bulabilirsiniz. Bu da uzun zaman aradığınız ve basımı olmayan eserleri burada bulabilme şansını size sunuyor. Ayrıca buraya kadar gelip de hemen 10 metre ötesindeki Karaca Sineması’nda bağımsız film izlemeden gitmek olmaz. İzmir’in en nadide köşelerinden birisi olan Alsancak Sevgi Yolu’nda kısa bir gezinti ve sinema keyfi ile günü noktalamak kentte yapılabilecek aktiviteler arasında kendisine yer bulabilir.  Sevgi Yolu’na İzmir Metro ve Tramvay ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Metro ve Tramvay’ın Çankaya duraklarında inmeniz buraya gelmeniz için yeterli.

İzmir Bombasını Yerinde Keşfedin

İzmir Bomba

İzmir’in son dönemlerde belki de boyozdan daha fazla tüketilen ürünü olan İzmir Bomba Tatlısı, içerisinde akışkan çikolata barındıran bir hamur işi tatlısı olarak biliniyor. İnce bir kurabiyenin içerisinde bulunan akışkan çikolata şekerden dolayı yiyenlerin enerjisini ciddi anlamda yükseltiyor. Bu nedenle, “Bomba” olarak isimlendirilen tatlı için Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yer alan ve bu tatlıyı icat eden mekanın önünde birçok kişi uzun kuyruklar oluşturuyor. Pek çok kişinin üçten fazla tüketemediği bir tatlı olması aslında içerisinde bulunan çikolatanın ne kadar tatmin edici boyutta olduğunu gösteriyor.

Bomba tatlısı son dönemlerde öylesine popüler oldu ki ünü artık İzmir sınırlarını aştı. Bugün İstanbul’da ve diğer büyük kentlerde dahi bomba tatlısını bulabilmek mümkün. Ancak bu tatlının ilk çıktığı yer olan Alsancak’taki unlu mamullerden bunu yemenin keyfi kesinlikle başka bir duruma değişilmez. O nedenle İzmir’e geldiğinizde mutlaka bomba tatlısı tadımını yapılacaklar listenize ekleyin. Böylece boyozdan sonra bir başka İzmir yemeği olan ve son dönemlerde ciddi anlamda popüler olan bomba tatlısını da keşfetme şansını elde edin.

Bozdağ’da Kayak Yapın

İzmir Bozdağ

İzmir denildiğinde akla ilk gelen öğeler deniz, kum ve güneş oluyor. Ancak son zamanlarda İzmir denilince akla hiç gelmeyen etkinlikler de artık kentte yapılabilir hale geldi. İzmir’in merkez dışında yer alan ilçelerinden Ödemiş’te bulunan Bozdağ kışları ciddi anlamda kar yağışı alıyor. Bozdağ’ın bu kadar çok kar yağışı alması sonucunda yılında buraya tesis yapıldı ve o günden beri kayak yapılıyor. Bu da Bozdağ’ı bir süredir kayak severlerin ve kış sporları ile ilgilenenlerin gözdesi haline getirdi.  Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir’e en yakın kayak alanlarından birisi, bu nedenle daha çok kent merkezinden gelen misafirler tarafından kullanılıyor. Bunun yanı sıra şehre gelen turistler de burayı keşfetmek ve kayak yapabilmek için Ödemiş, Bozdağ’a geliyor. Burada bulunan tesiste aynı anda 15 binin üzerinde kişiye hizmet verilebiliyor. Konaklamak isterseniz de 60 adet odadan birisini kendiniz için rezerve ettirmeniz gerekiyor.

Bozdağ’da kayak yapmanın yanı sıra çevresinde bulunan tarihi ve turistik yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Özellikle her turistin merak ettiği yerler Ödemiş’in Birgi ve yüksek rakımda bulunan Gölcük oluyor. Bunun yanı sıra Salihli Kaplıcaları, Sart gibi yerleri de ziyaret listeniz içerisine dahil edebilirsiniz.

Tarihi Asansör Balkonundan İzmir’i Seyredin

İzmir Tarihi Asansör

Karataş bölgesinde yer alan Tarihi Asansör, İzmir Körfezi’nin izlenebileceği en güzel noktaları arasında bulunuyor. Bu asansör, Mithatpaşa Caddesi ve Halil Rıfat Paşa Caddesi’nin tam ortasında yer alan uçurum eskiden yalnızca merdivenlerle aşılabiliyordu. Ancak ’lerin başında iş insanı Nesim Levi tarafından yaptırılan o dönem için son derece modern olan asansör ’lı yıllara kadar bu ailenin elinde kalan Tarihi Asansör daha sonra yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi ve o günden bu yana işletmeci olarak belediye görev yapıyor.

Tarihi Asansör’ün balkonunda yer alan iki adet dürbün ile İzmir Körfezi’ni ve kenti detaylı bir şekilde seyretmek mümkün. Bunun yanı sıra dürbün kullanmadan da İzmir’i ve gün batımını izleyebilir, eşsiz anlara tanıklık edebilirsiniz. Bu etkinlik sonrasında Asansör’de bulunan restoranda vakit geçirebilir ya da asansörü kullanarak Dario Moreno’nun da bir dönem yaşadığı ve onun adını verdiği sokaktaki kafelere gidebilirsiniz.

"İzmir Tarihi Asansör'ü artık ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Tarihi Asansör’den İzmir’i ve günbatımını seyretmeden dönmeyin derim."

Alaçatı’daki Ot Festivali’nde Tadım Yapın

Alaçatı Ot Festivali

Her yıl bahar aylarında yapılan ve bölgede büyük ses getiren Alaçatı Ot Festivali, İzmir’de yapılacak aktiviteler listesine eklenecek bir etkinlik. İzmir’i’n cazibe ve tatil merkezlerinden birisi olan Alaçatı’da yapılan bu etkinlikte birbirinden farklı ve lezzetli otları keşfedebilir, bu malzemeler ile yapılan ürünlerin tadına bakabilirsiniz. Festival kapsamında her yıl farklı konularda uzmanlaşmış olan konukların katıldığı etkinlikler ve konser de veriliyor. Bu yıl Mart tarihlerinde gerçekleşen Alaçatı Ot Festivali, geçtiğimiz iki yıl boyunca pandemi dolayısıyla sanal ortamda yapılmaz zorunda kalınmıştı. İki yılın ardından yeniden fiziksel ortamda yapılma kararı alındı.

Alaçatı Ot Festivali’ne gelip, tadım yaptıktan sonra etrafı dolaşmak isteyebilirsiniz. Alaçatı’nın o eşsiz güzellikteki taş evlerini dolaşabilir, birbirinden farklı plajlarında gününüzü sonlandırabilirsiniz. İzmir’de yapılacak aktiviteler listesine mutlaka bu etkinliği eklemeli ve Alaçatı’yı keşfetme şansını kaçırmamalısınız.

"Bu sene Nisan tarihlerinde gerçekleşen festivale katılım ücretsiz ve güncel tarihler her sene değişiyor."

Kent Ormanı’nında Yürüyüş Yapın

İzmir Kent Ormanı

İzmir’in önemli ormanlık alanlarından olan Kent Ormanı, kentte yaşayan kişilerin uğrak mekanı haline geldi. Özellikle yaz aylarında deniz kıyısında ve iç kesimlerde bulunan piknik ve yürüyüş alanları birçok kişiyi cezbediyor. Şehrin keşmekeşinden yorulanların tercihi olan İzmir Kent Ormanı, tatiliniz sırasında gidilip görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Burada yer alan ve belediyeye ait kafede yürüyüş sonrası dinlenerek deniz kıyısında içeceğinizi yudumlayabilir ya da yine denize sıfır konumda bulunan masalarda piknik yapabilirsiniz. Buna ek olarak ağaçların arasında eşsiz bir gezinti yapabilir, güneşi burada batırabilirsiniz.

Kent Ormanı yürüyüşünüzü parkurun sonuna dek yapmanız halinde İnciraltı’na varabilirsiniz. Ormanın bitiminde başlayan İnciraltı Sahili ve çevresinde de birçok güzelliği keşfedebilirsiniz. En önemlisi de TCG Pirireis ve TCG Ege Fırkateyn müzelerini dolaşabilir yürüyüşe ek farklı aktiviteleri de yapmış olursunuz. Kent Ormanı’nı mutlaka ajandanıza kaydetmeli ve görmelisiniz.

Çiçekli Köyde Kahvaltı

Ege’nin İncisi İzmir’in şirin köyleri arasında yer alan Çiçekli köy, meşhur kahvaltıcıları ile de dikkat çeken bir yaşam birimi haline geldi. İzmir’de kahvaltı mekanı denilince son yıllarda akla ilk gelen yerlerden birisi olmayı başaran Çiçekli köyde otantik köy kahvaltısını bulabilirsiniz. Birbirinden harika mekanlar barındıran köyde hemen her noktada kahvaltı yapılacak mekan bulabilirsiniz. Ancak buraya yalnızca kahvaltı için gelirseniz eksik bir gezi olur. Köy içerisinde mesire alanı olarak kullanılan, içerisinde çam ormanının olduğu Çiçekli Tabiat Parkı da görülüp, keşfedilmeye değer alanlar arasında yer alıyor. Burada ister mangalınızı alıp etinizi pişirebilir, isterseniz de sandalyenizi atıp kuş sesleri arasında gününüzü tamamlayabilirsiniz.

Çiçekli köy yalnızca kahvaltı mekanı değil demiştik. Burada akşamları profesyonel hizmet veren restoranlar da faaliyete geçiyor. Köy havasını hissederek Çiçekli akşamlarını kurulacak enfes sofralarda yaşayabilirsiniz. Bu bağlamda Çiçekli köy mutlaka gezilip, görülmeli ve keşfedilmeli.

Varyant’tan İzmir’i Seyredin

Varyant İzmir

Varyant, İzmir’in en ikonik yerlerinden birisi olarak biliniyor. Varyant’ı genellikle İzmir’de çekilmiş eski Türk filmlerinde sıklıkla gördük. Birçok jön ve aktris oradan İzmir’e baktılar ve büyüleyici şehir belki hiç bu kadar güzel görünmedi. Bugün halen daha eski formundan hiçbir şey kaybetmeyen bu yerden İzmir’i ve günbatımını seyretmek paha biçilemez zevklerden birisi. yılında yapımına başlanan ve aynı yıl içerisinde tamamlanan Varyant, ulaşımı sağlamak ve Konak ile iç bölgeleri birbirine bağlamak amacıyla yapıldı. Dolambaçlı yolları ile dikkat çeken bu yer, İzmir’in en güzel göründüğü alanlar arasında yer almaya devam ediyor. Yokuşun aşağısında yapıldığı dönemlerden kalma taşlar yolları süslemeye devam etse de yukarısında yılında yapılan yenileme çalışmaları sonrasında asfalt uygulaması yapıldı.

Varyant’tan İzmir’i seyrettikten sonra aşağıya doğru yürüyerek İzmir Etnografya Müzesi’ni ziyaret edebilir, gününüzü kültürel aktivitelere de ayırabilirsiniz. Bunun haricinde Konak’taki Saat Kulesi ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı da bu bölge içerisinde kalan diğer yerler arasında bulunuyor.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Kalabalıklara Karışın

İzmir Kıbrıs Şehitleri

İzmir’in gözde mekanlarından birisi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, kent turunda mutlaka uğranması gereken yerler arasında bulunuyor. Şehrin hemen her gün en canlı bölgelerinden birisi olan bu yerde her türden eğlence mekanı, restoran, kafe ve dünyaca ünlü zincir markaları bulabilirsiniz. Buraya gündüz ya da gece fark etmeksizin gittiğinizde birçok kişi ile karşılaşabilirsiniz. Her daim kalabalık olan bu yer İstanbul’daki İstiklal Caddesi benzeri trafiğe kapalı olması ile öne çıkıyor. Karşılıklı birçok mekanın bulunduğu bu yerde esas eğlenceyi arıyorsanız mutlaka ara sokaklara bakmalısınız. Dar ve kalabalık sokaklarda birbirinden farklı eğlence mekanlarını bulabileceğiniz caddede, dans etmek diskoları, canlı müziğin keyfine varabilmek için barları ve kafeleri, sohbet edebilmek için şarap evlerini tercih edebilirsiniz.

Alsancak’ta yer alan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ve çevresinde özellikle akşamları eşsiz anlar geçirebilirsiniz. Kordon Boyu ve Gündoğdu Meydanı caddenin çok yakının da yer aldığı için, buralarda da vakit geçirebilirsiniz. İzmir’de yapılacak aktiviteler arasına Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni ve mekanlarını mutlaka eklemelisiniz.

Balıklıova Kurabiyelerinin Tadına Bakın

İzmir’in önemli tatil yerlerinden birisi Karaburun’a giderken yol üzerinde bulunan Balıklıova, yöreye has meşhur kurabiyesi ile öne çıkıyor. Deniz kıyısında yer alan bu küçük ve şirin köyde yer alan birçok pastanede bu lezzetli kurabiyeler yapılıyor. Yörede üretilen tereyağından yapılan leziz yiyecek, ağzınıza attığınız anda dağılıp, damağınızda hoş bir tat bırakıyor.

Balıklıova’ya geldiğinizde herhangi bir fırına girin o an çıkan kurabiyelerden mutlaka alın. İçeriğinde tereyağı, sıvı yağ, nişasta ve tarçın bulunan kurabiyeler, özellikle çayın yanında harika gidiyor. Eğer Balıklıova’ya kurabiyeler için uğradıysanız ve kendiniz cidden aç hissediyorsanız eski yol olarak bilinen asfalttan devam ederek Balıklıova’yı Karaburun yönüne doğru ilerleyerek ardınızda bıraktığınızda kıyı şeridi üzerinde birbirinden güzel restoranlara rastlayabilirsiniz. Salaş olarak tabir edilen bu restoranlarda Ege’nin en lezzetli mezelerini bulabilirsiniz. İzmir’e dönüyorsanız da yine sahilden giderek Gülbahçe köyünü de mutlaka görün. İzmir’de Karaburun’a gidiyorsanız Balıklıova’ya uğramayı ve kendine has kurabiyelerinden tatmayı sakın unutmayın.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu İzle

İzmir Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

İzmir kendine has bir kent ve bu özelliğini her seferinde göstermeyi seviyor. Şehirde etkinliklerin bazıları da oldukça ilginç ve bir o kadar da ilgi çekici olabiliyor. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu da bu etkinliklerden birisi. İzmir’de ilk olarak yılında yapılan ve o zamandan bu yana aralıksız olarak devam eden Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, her yıl Eylül ayının üçüncü Pazar günü düzenleniyor. Genellikle sportif kıyafetle binilen bisiklete farklı bir yorum getiren İzmirli kadınlar alışılmışın dışına çıkıyor ve makyajlı ve gündelik kıyafetleri ile biniyor. Bu da ortaya oldukça enteresan ve hoş görüntü ortaya çıkartıyor. Kadınların toplum içerisinde daha görünür olması amacıyla başlatılan etkinlik, daha fazla kadının bisiklet ile tanışmasını amaçlıyor. Tüm bunlara ek olarak kentlerin daha az otomobilsiz hale gelmesini de amaçlıyor.

İzmir’de en dikkat çekici etkinliklerden birisi olan bu turu ise geçiş güzergahlarından rahatlıkla izleyebilirsiniz. İzmir’de Eylül ayı içerisinde bahsedilen tarihler içerisinde bulunacaksınız mutlaka Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu izlemelisiniz. Bu etkinlik mutlaka İzmir’de yapılacak etkinlikler listesinde yer almalı.

Arkas Sanat Merkezi’ndeki Eserleri İnceleyin

Arkas Sanat Merkezi

İzmir’de sanat denilince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Arkas Sanat Merkezi, kentin kültür ve sanat ihtiyacını yılından bu yana karşılıyor. Alsancak, Kordon Boyu üzerinde yer alan sanat merkezi, yılında yapılan ve günümüzde Fransa Fahri Konsolosluğu olarak kullanılan binanın denize bakan kısmının Arkas şirketinin sanatsal faaliyetlerine verilmesi sonucunda oluşturuldu. Toplam iki kattan oluşan bina içerisinde 10 adet sergi salonu yer alıyor. Yerleşik eserlerin yer aldığı ve yılın her dönemi görülebilir. Bunun yanı sıra yıl içerisinde ulusal ve uluslararası birçok eser de dönemsel olarak Arkas Sanat Merkezi’ne getiriliyor ve sergileniyor. Arkas Sanat Merkezi,  bugüne kadar Pablo Picasso’dan Salvador Dali’ye, Van Gogh’dan Ara Güler’e kadar pek çok sanatçının eserleri sergilendi. Dolayısıyla hem koleksiyonu hem de zaman zaman düzenlenen bu sergileri görme şansı her zaman bulunuyor.

"Pazartesi dışındaki tüm günler tarihleri arasında ziyarete açık. Sanat merkezine girişler ücretsiz."

Aşıklar Şelalesi’nde Ferahlayın

İzmir’in kuzeyinde yer alan tatil noktalarından birisi olan Dikili’nin Nebiler Köyü sınırlarında yer alan Aşıklar Şelalesi (Nebiler Şelalesi olarak da biliniyor), yazın kenti ziyaret edenler için vazgeçilmez durak noktalarından birisi haline geldi. Doğası, manzarası ve suların o eşsiz sesi ile sizi dinlendirecek ve yazın o bunaltıcı sıcağını üzerinizden atmanızı sağlayacak olan Aşıklar Şelalesi, kısa bir doğa yürüyüşü sonrası ulaşılacak noktada yer alıyor. Bugüne kadar birçok turist tarafından keşfedilen bu doğal güzelliğe, ormanın içerisinden yapacağınız yarım saatlik yürüyüş ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Şelalenin olduğu yere vardığınızda 86 basamaklı ahşap merdivenden iniş yaparak tam konumuna varabilirsiniz.

Aşıklar Şelalesi’nin döküldüğü gölette yüzerek kendinizi buz gibi sulara bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra şelalenin yakınında yer alan ve bugün birçok kişi tarafından ziyaret edilen Ece Çağlayanı, Ağlayan Mağara ve Sümeyra Şelalesi’ni de görme şansına sahip olabilirsiniz. İzmir’de yapılacak listesinde Aşıklar Şelalesi yol güzergahındaysa yer almalı.

Bademler Köy Tiyatrosu’nda Oyun İzleyin

İzmir Bademler Köyü

Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü’nü diğer yerleşim birimlerinden ayıran en önemli özellikle köy tiyatrosunun bulunması. Bademler Köy Tiyatrosu, o kadar eski bir kurum ki, henüz İzmir’de Devlet Tiyatrosu yokken burada tiyatro sahnesi vardı. Dolayısıyla burada çıkan oyunlar her daim kıymetli ve burada sergilenen performanslar bir o kadar değerli. yılında Bademler’e atanan öğretmen Mustafa Anarat tarafından kurulan tiyatro bugüne kadar hep köylüler tarafından çıkartılan oyunlar ile ayakta kaldı. Halen daha köylülerin bu geleneği sürdürdüğü ve yılın belirli dönemlerinde tiyatro oyunlarını sahnelediklerini söyleyebiliriz. Bademler’deki tiyatro aynı zamanda Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olma özelliğini de taşıyor.

Her yıl Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel oyunlar çıkan Bademler Köy Tiyatrosu’nda oyun izlemeden önce köyü dolaşabilirsiniz. Eğer Pazar günü gittiyseniz Bademler Köyü pazarına uğrayabilir, organik ot, sebze ve meyve satın alabilirsiniz. Köyde Hıdırellez ve Nevruz büyük bir coşku ile kutlanıyor dolayısıyla bu etkinlikler zamanında köydeyseniz katılma şansınız bulunuyor. İzmir’e gittiğinizde Bademler Köy Tiyatrosu’nda mutlaka bir oyun izleyin.

Homeros Vadisi’nde Duraklayın

Homeros Vadisi

İzmir’de hem merkeze yakın olsun hem de doğa ile baş başa kalalım diyorsanız Homeros Vadisi tam aradığınız yer olabilir. Adını Truva Savaşı’nı şiirsel bir dille ele alan İlyada ve savaşın ardından evine varmaya çalışan Odysseia destanlarını yazan Homeros’tan alan vadi, yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete açıldı. Vadi içerisinde Homeros’un yaşadığı varsayılan bir mağaranın da olması burayı ufak çaplı cazibe merkezi haline getirdi. Yaklaşık olarak 7 kilometre uzunluğunda olan Homeros Vadisi, kentin gürültüsü ve keşmekeşinden uzaklaşmak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor. Piknik alanları, su kenarları ile serin bir zaman geçirmenizi sağlayan vadide restoran hizmeti de alabilirsiniz.

Bornova’ya bağlı Kayadibi Köyü ile Çamiçi Köyü’nin arasında bulunan Homeros Vadisi, araçla yaklaşık 10 dakikada ulaşılabilecek mesafede yer alıyor. Homeros Vadisi’nde toplamda kuş türünün yaşadığı biliniyor. Bölgede çınar ve akasya ağaçlarının yoğun olduğu görülse de iğne yapraklı çam ağaçları da vadi çevresinde sık görülüyor. Homeros Vadisi, kentte duraklamak ve nefes almak isteyenlerin ilk adresi oluyor ve burayı İzmir’e geldiğinizde mutlaka keşfetmelisiniz.

"Piknik için burayı ziyaret ediyorsanız kendi piknik masanızı ve sandalyenizi götürmelisiniz."

Balçova’daki Teleferikten İzmir’i Seyredin

Balçova Teleferik

Uzun yıllar kapalı kalan ve geçtiğimiz senelerde yeniden hizmete başlayan İzmir’in en güzel noktalarından birisi olan teleferik, kenti izlemek isteyenler için eşsiz bir yer haline geldi. İlk olarak yılında İzmirlilerin hizmetine sunulan teleferik, yılında yenileme çalışmaları için kapatılmıştı. Yaklaşık olarak sekiz yıllık bir aranın ardından yılında yenilenmiş şekli ile tekrar hizmete açıldı. metre yükseklikteki Dededağı’nın zirvesine çıkartan araç, buradan tüm İzmir’i ayaklarınızın altına serebilir. Teleferik ile dağın zirvesine çıktığınızda manzara sizi acıktırabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen kendin pişir kendin ye konsepti ile mangal ürünleri satın alabilir ve piknik yapabilirsiniz. Bunu tercih etmiyorsanız tesislerin içerisinde yer alan kafelerde hazır yiyecekleri de deneyimleyebilirsiniz.

Balçova ilçesinde yer alan ve neredeyse 50 yıla yaklaşan teleferik, İzmirlilerin ve turistlerin en büyük eğlence kaynaklarından birisi olmaya devam ediyor. Hem kenti izlemek hem de doğanın içerisinde güzel bir gün geçirmek istiyorsanız burası tam aradığınız yer olabilir. Tüm İzmir’i alabildiğine görmenin keyfine varabilmek için burayı yapılacaklar listenizden kesinlikle çıkartmayın.

Karaburun’da Dalış Yapın

İzmir Karaburun

Karaburun, İzmir’in henüz keşfedilmemiş noktalarını barındıran, bakir koyları ile ünlü bir noktası. Açık deniz olması sebebiyle birçok kişinin dalış yapmak için tercih ettiği Karaburun, aynı zamanda sakin olması ve deniz altındaki yaşam çeşitliliği de dikkat çekiyor. Yerleşim biriminin çevresindeki kıyılarda Karaburun Kaymakamlığı tarafından belirlenmiş dalış noktaları bulunuyor. Bunlar arasında Büyük Ada, Küçük Ada, Domuzburnu, Aslan Kayası gibi yerler bulunuyor. Büyük Ada mevkiinde 50 metreye, Küçük Ada mevkiinde 35 metreye, Domuzburnu’nda 20 metreye ve Aslan Kayası’nda ise 30 metre derine kadar dalma imkanı bulunuyor.  

Profesyonel dalgıçlarla birlikte denizin altını keşfedip, Ege’nin sularındaki canlı yaşamı gözlemleyerek yeni bir deneyim elde etmek isteyenleri bekliyor. Karaburun’a kadar gitmişken yarımadanın arka kısmına yolculuk yaparak Küçükbahçe Köyü’ne uğramalısınız. Burada özellikle Ekim ayında yapılan Mandalina Festivali ilgi çekici bir etkinlik olması dolayısıyla defterinizin bir köşesinde dursun.

Uzay Kampı’nda Eşsiz Bir Gün Geçirin

İzmir Uzay Kampı

Uzay her zaman insanlığın ilgisini çeken bir yer olarak kaldı. Sonunda ’lı yıllarda uzaya çıkmayı insanoğlu başardı ve ardı arkası kesilmeyen nefis serüvenler başladı. Ancak halen daha seçili bilim insanları uzayı görüp, keşfetme şansına sahip oluyorlar. İzmir’e çocuklarınız ile geldiyseniz, onların uzaya olan meraklarını gidermek istiyor ve özel bir gün yaşatmayı hedefliyorsanız Uzay Kampı tam da aradığınız yer olabilir. Gaziemir’de bulunan Serbest Bölge içerisine kurulan Uzay Kampı bu hasreti biraz olsun azaltıyor. Çocuklara yönelik geliştirilen bir projenin sonucunda ortaya çıkan bu kamp içerisinde bilimi, teknolojiyi ve uzayın tüm sırlarını rahatlıkla keşfedebilirsiniz.

Uzay Kampı’nda günlük gezinti yapabileceğiniz gibi uzun süreli kamp macerası da yaşayabilirsiniz. Genellikle çocuklar için olan Uzay Kampı, yetişkinler için de program geliştirdi ve bu sistem dahilinde onlara da uzayı tanıtıyor. Yetişkin programlarında etkin problem çözme ve takım çalışması becerileri gibi konulara eğilen kampta eğlenceli etkinlikler ile eşsiz zaman geçirebilirsiniz. İzmir’e geldiğinizde çocuklarınızla ya da tek başınıza mutlaka Uzay Kampı’na gitmeli, buradaki bilgi ve birikimi deneyimlemelisiniz.

"Hem çocuklar hem de yetişkinler için hazırlanan deneyimlere katılmak için TL arasında değişen bir tutar ödemeniz yeterli."

Ödemiş’teki Gölcük’ü Keşfedin

Ödemiş Gölcük Gölü

İzmir’in tepe noktalarından birisi olan Bozdağ mevkiinde yer alan Gölcük, yerleşim birimi olarak Ödemiş sınırlarında yer alıyor. Gölcük Yaylası olarak da geçen bu yere özellikle yazın su kenarında serinlemek için gelen turistler aradıklarını buluyorlar. Yaklaşık olarak 5 kilometrelik bir çapa sahip olan Gölcük, tamamen doğal yolla oluşmuş. Daha çok hafta sonları mesire alanlarının dolu olduğu gözlemlenen Gölcük Yaylası dağların arasında bulunması sebebiyle Trabzon’daki Uzungöl’e benzetenlerin sayısı da oldukça fazla. Yaklaşık olarak metre yükseklikte bulunan bu eşsiz yer adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Ödemiş merkezi ile arasındaki bu yükseklik farkından dolayı 8 ila 9 derecelik ısı farkı oluşuyor. Bu da Ödemişlilerin yazın buraya akın etmesine neden oluyor.

Ödemiş’te bulunan Gölcük Yaylası’na özel araçla çıkabileceğiniz gibi turlarla da gelebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Ödemiş’e gelerek otogardan kalkan Gölcük minibüslerini de ulaşım için kullanabilirsiniz. Gölcük’te aynı zamanda yerleşim de olması dolayısıyla burada bulunan pastanelerde yapılan töngül pidesinin de tadına bakabilir yeni tatlar deneyimleme şansını elde edebilirsiniz.

İzmir’in Uç Noktası Sarpıncık Fenerinde Gün Batımını İzleyin

Sarpıncık Feneri

Ege Denizi’nden İzmir Körfezi’ne giriş yapacaksanız mutlaka Karaburun’da bulunan Sarpıncık Feneri’nin önünden geçeceksiniz. İzmir’e giriş yaptığınızı belli eden fener, aynı zamanda kent sınırlarının en uç kısmında yer alması ve gün batımının en keyifli izlendiği yer olması ile öne çıkıyor. yılında yapılan Sarpıncık Feneri bugün daha teknolojik sistemi ile gemilere yol göstermeye devam ediyor. Batıya doğru Karaburun’u arkanızda bıraktığınızda ilk ulaşacağınız duraklardan birisi Sarpıncık Köyü’nde yer alan fener, araçla patika yolda yavaş bir şekilde ilerlenerek ulaşılacak noktada yer alıyor. Sarpıncık Feneri, 12 metre yüksekliğe sahip ve tamamen güneş enerjisi ile çalışan bir yapı olması ile öne çıkıyor.

Sarpıncık Feneri’ne ulaştığınızda Midilli ve Sakız Adaları’nı rahatlıkla görebilirsiniz. Akşamüzeri giderseniz gün batımını ve alev topu görünümü alan güneşi izleyebilirsiniz. Kaldı ki birçok kişi sadece bu sebeple fenere gidiyor. Sarpıncık ve çevresine gittiğinizde Hamzabükü ve Kumbükü mutlaka görülmeli. Bunun yanı sıra Karaburun’un girintili çıkıntılı yerlerinde bulunan irili ufaklı birçok koyunu keşfedebilir, berrak sularında serinleme şansını elde edebilirsiniz.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Açık Hava Sineması Keyfini Yaşayın

Eskiden yaz günlerinde açık hava sinemaları olurdu ve burada gösterilen filmler hep izleyenler için unutulmaz oldu. İzmir’de yazın sıcak günlerinde film izlemek isteyenler sinema salonlarına kapanmasın diye İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda (Yeni adıyla Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi) açık hava sinema keyfi sunuluyor. “Yeniden Sinematek” olarak isimlendirilen etkinlik kışın kapalı salonda yapılırken yazın açık ortamda yapılarak o eski sinema izlediğimiz günlere götürüyor. İzleyenler çimlerin üzerine yerleştirilmiş armut koltuklarda yere uzanarak film izliyor ve eşsiz bir gece yaşıyor.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki Yeniden Sinematek gösterimleri her hafta Çarşamba günü yapılıyor. Her ayın bir konusunun olduğu ve bu doğrultuda film gösterimlerinin yapıldığını da hatırlatmakta fayda var. Filmler tamamen ücret alınmadan gösteriliyor. Ayrıca belediyenin sosyal tesisinin de bulunduğunu ve ihtiyaçlarınız varsa buradan karşılayabileceğinizi belirtelim. İzmir’de yapılacak aktiviteler arasına Tarihi Havagazı Fabrikası’nda açık hava sinemasını mutlaka eklemelisiniz.

Balçova Termal’de Rahatlayın

Tarihi çok eskilere dayanan Balçova Termal, 2 bin yıldan bu yana varlığını sürdürüyor. Son derece modern bir tesis olan bu yerin bir diğer adı ise Agamemnon Kaplıcaları olarak geçiyor. Bu ismi almasının sebebine gelecek olursak, Truva Savaşı’nda kumandan Agamemnon yaralanan askerlerini savaş alanına en yakın yer olan Balçova’daki kaplıcalara gönderir. Askerlerin hızlı bir şekilde iyileştiğini gören ve o günlerde bu mucizeyi yaşayan kumandan, buradaki suların şifalı olduğunu, bölgenin ise çok özel söyler. Kaplıcalar o zamanlardan bugünlere kadar da bu özelliği sebebiyle Agamemnon ismi ile anılmaya devam eder. Büyük bir kampüs alanı içerisinde konaklama tesisi, kaplıca, havuz gibi birçok yeri bir arada barındıran komplekste tesisler günübirlik olarak da kullanılabiliyor.

Balçova Termal içerisinde konaklamalı ve konaklamasız tedavi seçenekleri bulunuyor. Balneoterapi, hidroterapi, elektroterapi, kineziterapi, masaj gibi birçok yöntem tesis içerisindeki uzmanlar tarafından misafirlere veriliyor. İzmir’e gelip şifalı sularının keyfini sürmek ve rahatlamak istiyorsanız Balçova Termal Tesisleri size bu imkanı sunabilir. Bunu mutlaka deneyimlemelisiniz.

Bostanlı Gün Batımı Terası’nda Güneşi Batırın

Bostanlı İzmir

İzmir’de güneşi çok farklı noktalarda batırabilir ve eşsiz görüntülerle günü noktalayabilirsiniz. Kent Ormanı, Karaburun’daki Sarpıncık Feneri seçenekler içerisinde olabilir. Ancak hem kentin canlı noktalarından uzaklaşmamak hem de bu zevki tatmak isteyenler için harika bir yer bulunuyor. Karşıyaka ilçe sınırları içerisinde bulunan Bostanlı Sahili’nde yer alan Gün Batımı Terası’nda uzanıp, güneşin kenti terk etme saatini bekleyerek arkadaşlarınızla sohbet edebilir ve günün artık son bulduğu noktada güneşin yaydığı o kızıllıkları ve tonlarını hafızanıza kazıyabilirsiniz. O an eşsiz görüntüler sunan Gün Batımı Terası’na gelen bu renkler telefonunuz ile çekerek sonsuza dek sizinle gelecek bir ânı yakalayabilirsiniz.

Büyük kentlerde griliklerin arasından sıyrılıp, doğanın bu güzelliğini keşfetmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gün Batımı Terası projesi, kentte yaşayanlar ve şehri keşfetmek için gelenler tarafından ilgi ile karşılanıyor. İzmir’e gidip de Gün Batımı Terası’ndan güneşin gökyüzündeki dansını izlememek olmaz. Dolayısıyla mutlaka İzmir’de yapılacak aktiviteler listenize burayı eklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu eşsiz gösteriyi izledikten sonra hemen caddenin karşısında yer alan Bostanlı Kafeler Sokağı’na uğrayarak günü burada noktalayabilirsiniz.

Çeşme Tekne Turları ile Koyları Keşfedin

Çeşme Tekne Turu

Çeşme, hem İzmir’in hem de Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden birisi. Berrak denizi ve muhteşem kumsalları ile birçok insanı kendisine hayran bırakan ilçede bazı kumsallar ve koylar yalnızca deniz yoluyla ulaşılabilir durumda. Bu da tekne turlarını ciddi anlamda cazip hale getiriyor. Çeşme’de tekne turları ile yeni koylara yelken açabilir, daha önce birçok kişinin görmediği yerlerde denize girebilirsiniz. Çeşme’de tekne turları genellikle aynı yerden Çeşme Limanı’ndan hareket ediyor. Bazı turlar sabah bir kısmı ise gibi yolcuları ile birlikte tura başlıyor. Bütün tekneler aynı rota üzerinden ilerliyor ve gittikleri yerler birbiri ile benzer oluyor. Tur kapsamında Eşek Adası, Akvaryum Koyu (Mavi Koy), Makri Adası, Kış Limanı ve Mercan Koyu’na gidiliyor. Birçok tekne ücretin içerisine öğlen yemeğini de dahil edip, misafirlerine ona göre bir ücret çıkartıyor. Akşam dönüş yolunda ise çay ve bisküvi ikram ediliyor. Buna ek olarak bir kısım teknede animasyon gösterileri de yapılıyor.

İzmir’e gelip de Çeşme’de tekne turu yapmamak olmaz. Dolayısıyla yapılacak etkinlikler listenize bunu mutlaka ekleyin. Tekneye giderken yanınıza havlu, güneş gözlüğü ve krem almayı sakın unutmayın.

Balçova Terapi Ormanı’nda Doğa ile Baş Başa Kalın

Balçova Terapi Ormanı

Balçova’da yer alan Terapi Ormanı isminin hakkını kesinlikle veriyor. Kent merkezinde yer alan ancak yürüdükçe doğanın içindeymiş gibi bir his uyandıran Terapi Ormanı, gerçekten şehrin tüm stresini ve yorgunluğunu alıyor. Önce bir yokuş çıkıyorsunuz ardından düzlük bir yolda yürüyüşünüze devam ediyorsunuz. Eğer yorulduysanız belediyenin yapmış olduğu teraslarda dinlenmek isteyebilirsiniz. Burada dinlenirken İzmir’i tepeden rahatlıkla görebilirsiniz. Önce Balçova’yı hemen körfezin karşısındaki Çiğli’yi çok net bir şekilde tepeden süzebilirsiniz. Balçova Terapi Ormanı’nda yürüyüş yaparken bir süre sonra tarihi manastır kalıntılarının olduğu alana ulaşacaksınız. Dilerseniz ekipmanınız da varsa burada kamp yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra yine yola devam ettiğinizde karşınıza şelale çıkacak. Burada durup dinlenebilir, kendinizi doğanın kollarına atabilirsiniz.

İzmir’deki tatilinizde şehirden bunaldıysanız ve bir kaçış rotası arıyorsanız Balçova Terapi Ormanı tam da doğru adres olabilir. Doğanın huzuru, kuşların cıvıltısı ve harika manzarası ile burası doğaseverlerin mutlaka uğramak isteyeceği bir yer. Balçova Terapi Ormanı’na araç veya otobüs ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ormanın girişi Balçova Termal Tesisi içerisinde yapılıyor.

Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda Balık Ekmek Ziyafeti ve Gün Batımı

İstanbul’da balık ekmek denildiği zaman akla ilk gelen yer Eminönü oluyor. İzmir’de ise bu güzel ve salaş yiyecek için mekanınız mutlaka Bostanlı Mahallesi sınırlarında yer alan Balıkçı Barınağı olmalı. Bu mekan hem salaş olması hem de akşam vaktinde eşsiz manzaralar sunması dolayısıyla birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Denizde martıların o hoş uçuşlarını izlemek, açıklardan gelen hoş tuzlu havayı solumak o an yorgunsanız dahi bunu unutturuyor. Balık ekmek ve daha birçok seçeneğin bulunduğu tek bir mekanda deniz kıyısındaki masaya oturup balık ekmeğinizi, dalgaların sesini dinlemek adeta hoş bir şarkının notaları gibi geliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yılında yenilenen Balıkçı Barınağı, o dönemden bu yana birçok kişi tarafından sıklıkla ziyaret edilen duraklar arasında yer alıyor. Kafede balık ekmeğinizi yedikten sonra söyleyeceğiniz yorgunluk kahvesi ile günü ağır ağır batırabilirsiniz. Bu sayede tüm gün kenti keşfetmenin verdiği o tatlı yorgunluğu da bir kenara bırakabilirsiniz. Balıkçı Barınağı’na ulaşım ise oldukça kolay. Otobüs ile barınak ile aynı isme sahip durakta inerek buraya ulaşabilirsiniz.

Konak Sahnesi’nde Oyun İzleyin

İzmir’in kültür dünyasında önemli bir yere sahip olan Konak Sahnesi, hem tarihi binası hem de eşsiz güzellikteki salonu ile oyun izleyenlerin üzerinde önemli etkiler bırakıyor. Mimar Necmettin Emre tarafından tasarlanan ve yılında açılan bu sahne yılında Devlet Tiyatroları’na bırakıldı ve o günden bu yana da burada her yıl sezon içerisinde oyun çıktı. Devlet Tiyatroları sahneyi aldıktan sonra ciddi restorasyon çalışmaları gerçekleştirdi ve bugünkü sahne ortaya çıktı. Sahne, Konak’ta ulaşılabilir bir konumda bulunması dolayısıyla birçok kişinin gelip oyun izleyebilmesine önemli katkı sağladı, bu da İzmir’in bu anlamda gelişmesine vesile oldu. Eğer sezonu içerisinde İzmir’e gelirseniz mutlaka bu sahnede oyun izlemelisiniz.

Konak Sahnesi’nde hem yerli hem de yabancı birçok oyun çıkartılıyor ve sezonun belirli dönemlerinde bu oyunlar izleyici ile buluşuyor. Tarihi bir sahne olması ve İzmir’in ilk tiyatro yuvalarından birisi kabul edilmesi açısından önemli bir yere sahip olan sahnede kesinlikle eşsiz bir deneyim yaşayacaksınız.

"Güncel oyun ve gösterilere erişmek için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı devlet tiyatroları sitesinden ulaşabilirsiniz.

Dünya Barış Anıtı’nı Ziyaret Edin

Dünya Barış Anıtı

İzmir’de inşa edilen ve ’te Sivas’ta yaşanan katliamda hayatını kaybedenler için yapılan Dünya Barış Anıtı kentin en görülesi alanları arasında yer alıyor. Sivas’ta Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren 33 aydın, müzisyen ve düşünür adına yapılan anıt bugün halen daha o günlerin izlerini taşıyor. Bayraklı ilçe sınırları içerisinde kalan Dünya Barış Anıtı, İzmir’in hakim tepelerinden birisinde yer alıyor. Bu açıdan da değerli bir konuma sahip olan anıt, ziyaret edildiğinde kişilere aynı zamanda manzara da sunuyor. İzmir Körfezi’nin ve kentin net bir fotoğrafı çekilebiliyor.

Dünya Barış Anıtı, aynı zamanda restoran bölümü de bulunan bir yer. Buraya normal şartlarda giriş ücretli ancak restoran bölümüne geldiyseniz bu ücret alınmıyor. Anıtta bulunan bu dinlence yerinde çay veya kahve içerek İzmir manzarası seyredebilir, günü burada sonlandırabilirsiniz. Dünya Barış Anıtı’na özel araçla gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra İzmir Metro’nun Halkapınar Durağı’ndan kalkan ve 77 numaralı otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alaş Kazak Vadisi’nde Kımız İçin

Kemalpaşa’da yer alan Alaş Kazak Vadisi, Doğu Türkistan’dan gelen Kazak Türkleri tarafından kuruldu. Buraya gelen Kazakların öyküsü oldukça ilginç, yılında başlayan Büyük Kazak Yürüyüşü iki yılın ardından Taklamakan Çölü ve Himalayaları aşarak Hindistan’a kadar sürdü. Bu yürüyüş iki yılın sonunda tamamlandı. En sonunda yılında Türkiye’ye ulaştılar ve burada eski Türk kültürünü yeniden canlandırma çalışmalarına başladı. Bugün Kemalpaşa’da yer alan bu yeri Altay Dağları’nı andırdığı için satın alan Kazak Türkleri burada bir kımız çiftliği kurdu ve o günden bu yana birçok insan tarafından ilgi ile karşılandı.

Kemalpaşa’da eski Türk geleneklerine göre yaşayan Kazaklar, halen daha burada birçok misafire çeşitli hizmetler sunmaya devam ediyor. Özellikle Orta Asya’da yaşayan Türkler arasında yaygın olan kımızı el değmeden üreten Kazaklar, buna ek olarak restoranda yine kök kültüre uygun yiyecekler sunuyorlar. Alaş Kazak Vadisi hem eski Türk geleneklerini keşfetmek hem de kendi kültürümüz ile ilgili bilgi alabilmek için ideal bir yer. İzmir’de yapılacak etkinlikler arasına kımız içmeyi kesinlikle almalısınız. 

Kavacık Üzüm Festivali’nde Tadım Yapın

Karabağlar Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın daha sağlıklı bir şekilde yapılması ve İzmir üzümünün tanıtılması amacıyla yapılan Kavacık Üzüm Festivali, kent ziyaretleriniz sırasında katılmanız gereken etkinlikler arasında yer alıyor. Her yıl Eylül ayında düzenlenen festivalde birçok katılımcı üzüm ile ilgili bilinmeyen bilgiye ulaşıyor. Festival yörenin aynı zamanda kültür sanat alanında da gelişmesine de katkı sağlıyor. Kavacık Üzüm Festivali’nde yarışmalar, panel konuşmaları, konserler ve çeşitli gösteriler düzenleniyor. Köy ve çevresinde üretilen yörenin en meşhur üzümü olan Kavacık Karası da festival boyunca stantlarda tadıma sunuluyor.

Kavacık Üzüm Festivali dolayısıyla köye geldiğinizde çevrenizde mutlaka turlayın. Çam ağaçlarının yeşilliğinde kaybolup, kendinizi doğanın kucağına atabilirsiniz. Yine köyün yakınlarında bulunan Efemçukuru’nu da görebilirsiniz. Eylül ayında İzmir’deyseniz mutlaka Kavacık Üzüm Festivali için zaman ayırın.

İzmir Atatürk Evi Müzesi’ni Ziyaret Edin

İzmir Atatürk Evi Müzesi

Kordon Boyu’nda yer alan Atatürk’ün bir dönem çalışma evi olarak kullandığı ve bugünlerde müze olarak bilinen bu yerde, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşyaları ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz. Kent tarihinde önemli bir yere sahip olan bu mekan İzmir Atatürk Evi ve Müzesi olarak biliniyor. Aslında yılında inşa edilen ve bir Ermeni tüccara ait olan bu ev, İzmir’in kurtuluşu sonrası terk edilmiş ve devletin himayesine geçmiş. Genç Cumhuriyetin ekonomi alanında önemli kararların alınacağı İzmir İktisat Kongresi sırasında Atatürk tarafından kullanılan ev, yılında müze olarak tekrar düzenlenmiş ve o zamanlardan bugüne kadar gelmiş.  

Atatürk Evi ve Müzesi, oda oda düzenlemiş yer. Dolayısıyla her odada farklı bir düzen ve anlatı bulunuyor. İki katlı olarak dizayn edilen müzede üst katta Atatürk’ün kaldığı odalar düzenlenmiş ve eşyaları birebir korunmuş. Kordon’da dolaşırken gitmeniz gereken bir yer olan bu eşsiz yerde, Kurtuluş Savaşı ve İzmir’in kurtuluşu ile ilgili bilgi ve belgelere de ulaşabilirsiniz. Eğer şehri en konforlu bir şekilde keşfetmek istiyorsanız araç kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

“ saatleri arasında hizmet veren müzeyi ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Gişe kapanışının olduğunu belirtmek lazım.”

Buca’daki Rum Evlerini Görün

Buca Rum Evleri

Buca, bugün İzmir’in en kalabalık ilçeleri arasında yer alıyor. Eski tarihlerde Rumların yaşadığı bir köy olarak bilinen bu yerde halen daha o günlerden izler taşınmaya devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Kampüsü karşısında yer alan bu evler, Buca’nın kalbi denilebilecek noktada yer alıyor. Bir mahalle olarak bazı binaların restore edildiğini bazıları ise birbirinden farklı yapıda ve rengarenk olması ile öne çıkıyor. Rum evi denilince akla gelen cumba bu evlerin bazılarında bulunuyor. Sokaklarda dolaşırken kendinizi sanki o günlere gitmişsiniz gibi hissedebilirsiniz. Sokaklarında bulunan Arnavut kaldırımları sizi çocukluğunuza ve ilk gençlik yıllarına götürebilir.

Buca’daki Rum Evleri’ni dolaşmaya Barış Manço Sokağı’ndan başlayabilirsiniz. Kaldırımlarda yürürken daha önce bu sokaklarda yaşanılanları ve tarihi derinliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Evler arasında yer alan şarap evini, sahaf dükkanına da uğrayabilir, Barış Manço Sokağı’ndaki dükkanlardan burayı hatırlatacak hediyeliklerden alabilirsiniz. İzmir’de yapılacaklar listenize Buca’daki Rum Evleri’ni kesinlikle eklemelisiniz. 

Şehirde yapılacak en güzel 48 aktiviteyi sizler için listeledik. Eğer İzmir'de daha detaylı bir seyahat planı yapmak isterseniz İzmir'de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

İzmir'in Çocuk Aktivite Alanları

Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü

yılından beri 7 bin metrekarelik bir alanda hizmet veren Evrensel Çocuk Müzesi, çocukların merak duygularını ateşleyip onların hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve eleştirel düşünme becerilerini oyunlarla geliştirmeyi amaçlıyor. Müzede dev dinozorların ve farklı hayvanların replikaları bulunuyor. Bunların dışında paleontoloji sergisini, entomoloji sergisini, evrensel değerlerin anlatıldığı sergi alanını, inşaat adasını, bilim adasını ve cep sinemasını ziyaret edebilirsiniz. Müzede ziyaretçilerin yararlanması için piknik alanı, restoran, büfe, hediyelik eşya ve fotoğraf dükkanı da bulunuyor. 

Sergi ve programları web sitesinden inceleyebilirsiniz!

Detay gör

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi

Türkiye’nin ilk, dünyanın üçüncü çocuk müzesi olan Ümran Baradan Çocuk ve Oyuncak Müzesi, yılından beri Konak Varyant'ta ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzede dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan’ın dünyanın farklı ülkelerinden topladığı oyuncaklar ve düzenlediği yarışmalarda derece kazanan yetenekli çocukların yaptığı eserler sergileniyor. Sunay Akın’ın katkılarıyla ’lü yıllardan kalan oyuncakların da görülebildiği müzenin alt katı sergileme salonu, üst katı ise etkinlik salonu olarak tasarlanmış. Kuruluş amacı çocukları güzel sanatlara heveslendirmek olan müzede düzenlenen atölyelerde çocuklar kendi oyuncaklarını üretme imkanı yakalıyorlar. Ayrıca resim, heykel, müzik gibi sanat dalları hakkında temel bilgi alıyorlar.  

 

 

Detay gör

Neşe ve Karikatür Müzesi

İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi, yılından beri Alsancak'ta eski bir konakta ziyaretçilerini ağırlıyor. İzmir’in ve Türkiye’nin görsel alandaki mizahi birikimini halkla buluşturma amacıyla kurulan müze, ziyaretçilerin gezerken keyif alacağı şekilde tasarlanmış. Müzede Türk karikatür sanatçılarının eserleri arşivlenmekte, karikatüre ilgi duyan öğrenciler için atölye çalışmaları yapılmaktadır. Müze kütüphanesinde bulunan kitap, albüm, katalog, broşür, dergi, plak ve efemeralar araştırmacılar için belge niteliğindedir. Ayrıca müzede çizgi kahramanların çizimleriyle tasarlanmış hediyelik ürünler satılmaktadır. 

Detay gör

İzmir Mask Müzesi

Türkiye’nin ilk mask müzesi olan İzmir Mask Müzesi, Alsancak’ta tarihi bir levanten köşkünde yılından beri faaliyet gösteriyor. Müzede Ritüel Masklar, Tiyatro Maskları, Anadolu Maskları, Ölüm Maskları ve İz Bırakanlar olmak üzere 5 farklı kategoride ’ün üzerinde mask bulunuyor. Müzede çocukların ve gençlerin kendilerini sanatla ifade edebilmeleri ve yeteneklerini geliştirebilmeleri için mask atölyesi de düzenleniyor. Müze, farklı medeniyetlere ait gelenekleri öğrenebilleceğiniz bir deneyim sunuyor.

Detay gör

Uzay Kampı Türkiye

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na beş dakika, şehir merkezine 15 dakika uzaklıkta bulunan Uzay Kampı Türkiye dünyanın ikinci, Türkiye'nin ilk ve tek uzay kampı. Uzay Kampı Türkiye, gençleri bilim ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanıyor. Son teknoloji ile donatılmış tesis farklı uluslardan gençlerin bir araya gelip uzun süreli arkadaşlıklar kurabilecekleri ve diğer kültürleri anlayabilecekleri ideal bir ortam sunuyor. Uzay Kampı Türkiye programlarında, katılımcılara uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörler kullanılıyor. Gerçek hayatta yıllarca süren uzay uçuş görevi eğitimleri Uzay Kampı Türkiye’de bir buçuk günlük, iki günlük, beş günlük ve altı günlük programlarla sunuluyor. Ayrıca ailelere özel günlük turlar da düzenleniyor, çocuğunuzun uzay macerasına ortak olabilirsiniz.

Yoğun talep nedeniyle erken rezarvasyon yapmanızda fayda var. Detaylı bilgi için tıklayınız!

Detay gör

Key Museum

Torbalı’da  metrekare alana kurulu olan Key Musem, Türkiye’nin en büyük otomobil müzesi. Müzede yılından beri titizlikle bir araya getirilen parçalarla oluşmuş farklı koleksiyonlar sergileniyor. ’lerden günümüze üzanan otomobil ve 40 motosikletin dışında oyuncak araba koleksiyonu, ’li yıllara ait Shell benzin istasyonu ve aksesuarları görülmeye değer. Müzede babalar ve çocuklar harika vakit geçirecekler.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Detay gör

TCDD Selçuk Çamlık Açıkhava Buharlı Lokomotif Müzesi

Selçuk’un Çamlık Köyü’nde dönümlük bir arazi üzerinde kurulan Çamlık Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, ’den beri ziyarete açık. Tarihe tanıklık etmiş lokomotifleri açık alanda görebileceğiniz müzede Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan, İsveç ve Çekoslovak yapımı 30 adet buharlı lokomotif sergileniyor. Lokomotiflerin en eskisi , en yenisi ise yılı yapımı. Müzenin en önemli eserleri arasında dünyada sadece iki tane bulunan, odun ateşi ile çalışan İngiliz yapımı bir lokomotif ile Hitler tarafından 2. Dünya Savaşı’nda yaptırılan bir lokomotif bulunuyor. Müzenin hemen yanında Türk mutfağından yemekler sunan restoran bulunuyor.

Detay gör

Karşıyaka Belediyesi Bahçeşehir Koleji Bilim Merkezi

yılından beri  metrekarelik alanda 7'den 70'e her yaştan bilim meraklılarını ağırlayan Karşıyaka Bilim Müzesi, katılımcıların keşif metodu ile bilimin temelini oluşturan prensip ve kuramları gözlemleyerek, deneyler yaparak öğrenmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmiş. Ege’de ilk olan müzede, bilim ve teknolojinin günlük yaşantımız üzerindeki etkilerini anlatmayı amaçlayan 43 öğrenme istasyonunda 'e yakın deney düzeneği ile 15 civarında interaktif kiosklar bulunuyor. 

Müze, pazar hariç haftanın 6 günü - saatleri arasında açık. Detaylı biligi için tıklayınız!

 

 

Detay gör

Tay Park

Karşıyaka'da bulunan belediye tarafından işletilen bu şirin parkta pony cins atlar ve evcil hayvanlar bulunuyor. Çocuklar doğayla ve evcil hayvanlarla birebir temas halinde olmanın dışında ücretsiz ata binme keyfi de yaşıyorlar. Tay Park'ta çocuklar uzmanlar tarafından denetlenerek atlara binerlerken ailelerin yemek yiyip harika vakit geçirebilecekleri bir kafe de bulunuyor.

İzmir'in en iyi binicilik kulüpleri için tıklayınız! 

Detay gör

Lunapark

Lunapark, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 45 yıldır hizmet veriyor. Lunaparkta adrenalin oyuncaklarının dışında çarpışan arabalar, dönme dolap, gondol, tren gibi çocuklara yönelik güvenli oyuncaklar da bulunuyor. Çoğunuzla çocuk gibi eğlenmek için daha güzel bir yer olamaz.

Detay gör

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti

İzmir'de buz pateni yapmak için akıllara gelen ilk yer olan Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, ekim ayı itibariyle kullanıma açıldı. Olimpik Buz Sporları Salonu’na girişler, bu yıl da sadece İzmirim Kart ile gerçekleşiyor. İzmirliler, tesisten hafta içi , hafta sonu ise saatleri arasında yararlanabiliyor. Tesiste, buz pateni kursları pazartesi, cuma, cumartesi günleri verilecek. Buz hokeyi kursları ise sadece pazar günleri gerçekleşiyor. Salonda, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrenciler ise randevu sistemiyle hafta içi her gün ve seanslarında ücretsiz olarak buz keyfi yaşıyor. 

Detay gör

Monkey Jungle Çocuk Oyun Parkı - Gaziemir

yılından beri metrekarelik alanda hizmet veren Monkey Jungle oyun parkı, Türkiye’nin ilk ve tek AVM dışı kapalı oyun parkı olma özelliğini taşıyor. yaş arasındaki çocuklara hitap eden Monkey Jungle, çocuklu ailelerin uğrak noktası konumunda. Monkey Jungle çocuklar için yüzlerce metrekare kapalı alanlarda son derece ilginç, sıra dışı ve yeni nesil oyuncaklarla hizmet verirken, çocuklarını oyun parkına getiren aileler için ise kafe hizmeti ve eğlenceli aktiviteler de sunuyor. 

Detay gör

Teleferik

Teleferik tertemiz, baş döndüren havasıyla her türden kafelerin bulunduğu, eşi benzeri olmayan bir yer. Et evinden kahvecisine, tatlıcısından dondurmacısına, piknik alanından çocuk parkına aradığınız her şeyi burada bulacaksınız. Ailenizle unutulmaz bir gün geçirmek, en önemlisi İzmir'i tüm ihtişamı ile izlemek, doğanın yemyeşil kollarında keyif yapmak istiyorsanız, İzmir Balçova teleferiğe mutlaka çıkın.

Detay gör

Masal Dünyası Çocuk Parkı

Torbalı Belediyesi tarafından yılında açılan parkta masal kahramanlarının yer aldığı oyun alanları, suyun içerisinde bulunan oyun adaları, yapay dere ve piknik alanıyla aileler hoşça vakit geçiriyor.

Detay gör

Sihirli Kitap - Kahve - Konuk Evi

Hem kafe hem konaklama hem kütüphane hem masal evi olarak Urla'da hizmet veren Sihirli'de, her gün masallar anlatılıyor, birbirinden güzel etkinlikler düzenleniyor. Bu iyilik dolu masal evinde gerçekleşen görüntülü masal dinletilerin gelirleri de bir başka çocuğun hayatına dokunmak için Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na bağışlanıyor. Urla'da hizmet veren Sihirli'ye çocuğunuza sihirli bir gün yaşatmak için, buram buram kokan kahvelerini kitaplar eşliğinde tatmak için, masal temalı odalarda konaklayıp Urla'nın en doğal kahvaltısını denemek için mutlaka uğrayın!

Detay gör

İçindekiler

*İlaç Niteliğinde Bilgiler 

Hakkında; Dünyaca ünlü turizm merkezlerine ve el değmemiş köylerine ev sahipliği yapan İzmir, Türkiye&#;nin en güzel şehirlerinden biridir. Aynı zamanda Türkiye&#;nin en büyük üçüncü şehri olan İzmir, doğal yerleri ve tarihi yerleri ile birçok turistik noktayı bünyesinde barındırıyor. Ege&#;nin incisi İzmir, gezilecek yerlerinin yanı sıra yapılacak pek çok aktiviteyi de ziyaretçilerine sunmaktan çekinmiyor. Şimdi sizin için bir araya getirdiğimiz İzmir&#;de yapılacak şeyler listesini okumaya devam edin ve bu listede neler varmış bir göz atın!

Kullanılan kartlar;

  • Türkiye&#;nin genelinde geçerli olan Müzekart&#;ı temin ederek, şehirdeki birçok gezi noktasını ücretsiz veya indirimli bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.
  • İzmir&#;in şehir içi ulaşımında ve birçok gezi noktasında, İzmirim Kart&#;ı kullanarak avantajlardan faydanalanabilirsiniz.

Şehir içi ulaşım; Gelişmiş bir ulaşım hattına sahip olan İzmir&#;de, tramvay, metro, otobüs, minibüs, dolmuş ve taksi gibi ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz. Toplu taşımaların saatlerini ve güzergahlarını daha detaylı öğrenmek için yapmanız gereken şey çok basit; İzmir Ulaşım&#;a tıklamak.

İkonik gezi noktaları; Bir çoğunuzun tahmin edeceği gibi İzmir Saat Kulesi, Kordon, Kemeraltı Çarşısı, Konak Meydanı ve Tarihi Asansör, İzmir&#;in en ikonik noktalarındandır.

Pazar günü ne yapılır; İzmir&#;de pazar günü yapılacak şeyler arasında; Kordon&#;da çimlere yayılmak, Kültürpark&#;ta eğlenmek ve Karagöl Tabiat Parkı&#;nda piknik veya kamp yapmak yer alıyor.

Bir günde ne yapılır; İzmir&#;de 1 günde yapılacak şeyler için ise; Doğal Yaşam Parkı&#;nı ziyaret edebileceğinizi, İzmir Saat Kulesi&#;nde fotoğraf çekilebileceğinizi, Alsancak Sevgi Yolu&#;nu gezebileceğinizi, meydanlarını keşfedebileceğinizi, Kemeraltı Çarşısı&#;nda alışveriş yapabileceğinizi ve teleferiğe binebileceğinizi söyleyelim.

*Ücretsiz Aktiviteler

1.Kıbrıs Şehitleri Caddesi&#;nde Yürüyüş Yap!

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Burası neresi? İzmir&#;in meşhur caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, kentin en kalabalık caddelerinden biri olmakla beraber İzmirlilerin vazgeçilmez buluşma noktalarından biridir. Akşam saatlerinde enstrüman çalıp şarkı söyleyen ve canlı heykel performansı yapan sokak sanatçıları ile adeta İstanbul&#;un İstiklal Caddesi&#;ni andırıyor diyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Sağlı sollu dükkanlarında alışveriş yapabileceğiniz gibi, her biri ayrı konsepte sahip restoran ve cafelerinde de oturup bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Trafiğe kapalı olduğu için sık sık tercih edilen Kıbrıs Şehitleri Caddesi, aynı zamanda rahatlıkla yürüyüş yapıp, istediğiniz gibi dolaşabileceğiniz bir yerdir. Bunun yanı sıra eğlenceli mekanlara, barlara ve publara ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, gönlünüzce eğlenebileceğinizi mutlaka aklınıza not edin!

Kaçırmayın! Kıbrıs Şehitleri Caddesi&#;nde yer alan ve İzmir&#;in en ünlü boyozcusu olan Alsancak Dostlar Fırını&#;na gitmeyi ve boyoz yemeyi unutmayın! Ayrıca tarihi bir pastane olan Alsancak Sevinç Pastanesi&#;ne de gidin ve lezzetli pastalardan poğaçalara kadar her şeyin tadına bakın! Tabii ki yiyebildiğiniz kadarıyla. 🙂 Okumaya devam ettikçe bu yerler hakkında daha detaylı bilgiye de ulaşacaksınız, merak etmeyin.

seafoodplus.info&#;da Çimlere Uzan ve Gün Batımını İzle!

Burası neresi? İzmir&#;i en iyi hissedebileceğiniz yerlerden biri olan Kordon, İzmirlilerin bir diğer buluşma noktalarındandır. Evcil hayvanını, gitarını, çocuğunu, sevgilisini, eşini veya dostunu alıp gelenlerle dolu olan Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi&#;ni gezdikten sonra uğrayabileceğiniz bir yerdir. Hafif rüzgar esintisi ile keyif yapanları, yayılan örtülerde piknik yapanları, gitar çalıp eğlenen gençleri, çiğdem çitleyenleri, yürüyüş yapanları ve çimlere uzananları sıklıkla görebileceğiniz en popüler duraktır.

Neden gitmeliyim? İzmir Limanı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kıyı şeridini kapsayan Kordon, özellikle bahar ve yaz aylarında kıpır kıpır olmasıyla biliniyor. Tüm kenti uçtan uca görebileceğiniz bir körfez manzarasına ev sahipliği yapan Kordon&#;da, aynı zamanda cafeler, barlar, restoranlar, balık lokantaları, şık mağazalar, yemyeşil çim alanları ve parklar yer alıyor. Uzun bir sahil şeridinden oluşan Kordon, gerçekten sıcak bir yaz akşamında İzmir&#;de yapılacak şeyler arasında en güzeli olabilir.

Kaçırmayın! Masmavi denizi ve yemyeşil çimlerin arasında sevdiklerinizle beraber gün batımını izlemek oldukça hoşunuza gidecek. Hafta sonları bir hayli kalabalık olan sahil şeridi, her yaştan kesime hitap ediyor ve üstelik herkesi kendine hayran bırakıyor. İster bisiklete binerek ister yürüyüş yaparak kordunu gezintiye çıkın! Ancak ne olursa olsun Kordon&#;un bu cıvıl cıvıl atmosferinin tadını çıkarıp, İzmir&#;in manzarasını soluyun! Ayrıca bol bol fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmeyin.

  • Adres: Alsancak, Atatürk Cd. D:A No, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Yol tarifi al >

seafoodplus.infoak&#;ta Eski Kilise ve Tarihi Evleri Gör! 

Alsancak

Burası neresi? İzmir&#;in en kalabalık semtlerinden biri olan Alsancak, içerisinde barındırdığı her olanak ve imkanla yerli ve yabancı birçok turistin beğenisini topluyor. Tarihi binaları, butik müzeleri, deniz manzarası ve eğlence mekanları ile gelenleri etkisi alan Alsancak&#;ın, neredeyse her saat başı oldukça hareketli olduğunu söylemeliyiz. Geçmişte &#;Punto&#; olarak adlandırılan Alsancak&#;ın, İzmir&#;in merkezi olarak anıldığını ve kentin en zenginlerinin bu semt civarında yaşadığını da belirtmeliyiz.

Neden gitmeliyim? Geçmişten günümüze kadar gelen ve tarihe ışık tutan eski kilise ve tarihi evleri ile muazzam bir yerdir Alsancak. Rum mimarisine göre yapılmış yaklaşık tarihi ev, semtin ara sokaklarını süslüyor ve sizlerin ziyaretini bekliyor. Bazı evler cafe ya da restoran olarak işletmeye dönüşmüş, bazı evler de bakımsızlıktan harap hale gelmiştir. Ancak yine de bu evler ve kiliseler, semtin eski günlerini aratmıyor diyebiliriz.

seafoodplus.infoltı Çarşısı&#;nda Gezintiye Çık! 

Kemeraltı Çarşısı

Burası neresi?Konak ilçesine bağlı olan Kemeraltı Çarşısı, &#;lü yıllara kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Kurulduğu dönemden günümüze kadar önemli bir ticaret merkezi olarak hizmet veren çarşı, İzmir&#;in simgesi haline gelmiş ve İzmir&#;de alışverişin kalbi olmuştur. Mezarlıkbaşı Semti ile Konak Meydanı arasında kalan Kemeraltı Çarşısı, dünyanın en eski çarşılarından biri olmasıyla da büyük bir önem taşıyor. İstanbul&#;un Eminönü&#;ne benzetilen Kemeraltı Çarşısı, neredeyse her gün binlerce turisti ağırlıyor.

Neden gitmeliyim? Geniş bir alana yayılan çarşıda, 15 bin iş yeri hizmet veriyor ve çarşı yüzyıl mimarisini yansıtan hanlara, hamamlara, camilere, çeşmelere ve tarihi dükkanlara ev sahipliği yapıyor. Bayramlarda, özel günlerde ve hafta sonlarında tıklım tıklım olan çarşıda, şerbetçiler, tarihi kahveciler, kuyumcular, gelinlikçiler, baharatçılar, tarihi restoranlar, hediyelik eşya dükkanları, işportacılar, hazır giyim mağazalarının yanı sıra 19 han ve 13 cami yer alıyor. Çeyiz, düğün ve sünnet gibi özel gün ya da okul, ev ve kıyafet gibi gündelik ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer olmasıyla fazlasıyla tercih ediliyor.

Kaçırmayın! Kemeraltı sokaklarında kaybolun, atölye çalışmalarını izleyin, tarihi restoranlarında yemek yiyin, kahvecilerinde közde Türk kahvesi için, hediyelik eşya dükkanlarında gezinin ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan Hisar Camisi&#;ni ziyaret edin!

seafoodplus.infolı Sahili&#;nde Anın Tadını Çıkar! 

Bostanlı Sahili

Burası neresi? Karşıyaka&#;da yer alan Bostanlı Sahili, cıvıl cıvıl bir sahil olmasının yanı sıra oldukça farklı bir atmosfere sahiptir. Konak için Alsancak ne ise, Karşıyaka için de Bostanlı odur diyebiliriz. Geniş bir alana yayılan sahil, Türkiye&#;nin en büyük kaykay pistine sahip olmasıyla da gençlerin vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor. Sahilin içerisinde; çocuk oyun parkları, spor alanları, kamelyalar, oturma grupları ve etkinlik alanları bulunuyor. Tüm bunların dışında, Bostanlı Sahili&#;nde mini konserler ve gösteriler gibi etkinlikler de düzenleniyor.

Neden gitmeliyim? İzmirlilerin sürekli olarak akın ettiği bir yer olan sahilde, bisiklet sürebilir, çimlere yayılabilir, piknik veya yürüyüş yapabilir, manzarayı seyredebilir, herhangi bir cafe veya barda takılabilir, fotoğraflar çekilebilir ve denk geldiğiniz zamana göre etkinlik veya konserlere katılabilirsiniz. İstanbul&#;un Caddebostan Sahili&#;ne benzetilen Bostanlı Sahili&#;ne gelin ve canınız neyi yapmak istiyorsa onu yapın! Kısacası anı yaşayın!

seafoodplus.info Kuş Cenneti&#;nde Kuş Gözlemciliği Yap! 

İzmir Kuş Cenneti

Burası neresi? Çiğli ilçesinin Çamaltı Tuzlası&#;nda yer alan İzmir Kuş Cenneti, İzmir şehir merkezine 30 km uzaklıkta yer alıyor. Doğa severlerin ve fotoğraf tutkunlarının bir numaralı adresi olan İzmir Kuş Cenneti, 8 bin hektarlık bir alanda konumlanıyor. Kuşların göç yolları arasında bulunan bu alana, her yıl yaklaşık 50 binden fazla kuş ziyaret ediyor. Ayrıca içerisinde kuş ve bitki türüne ev sahipliği yapan kuş cenneti, sizler için de gözlem kuleleri, dürbün ve bisiklet yollarına sahiptir.

Neden gitmeliyim? Yaklaşık 40 bin hektarlık alandaki sazlıklara, küçük adalara, yarımadalara ve tuzlu havuzlara yer veren İzmir Kuş Cenneti&#;nde; tepeli pelikan, gümüş martı, küçük sumru, pembe kanatlı flamingolar, gri ve siyah leylekler, çamurçullu, kukumav, yalıçapkını, balıkçıl kuşlar ve kızılbacak gibi birçok kuş türüne rastlayabilirsiniz. Devlet tarafından arkeolojik sit alanı olarak korunan kuş cenneti, ayrıca Türkiye&#;nin tuz ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Çamaltı Tuzlası&#;na da ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

seafoodplus.infoak Sevgi Yolu&#;ndaki Stantları Karıştır! 

Burası neresi? Konak ilçesinin Alsancak semtinde yer alan Alsancak Sevgi Yolu, 26 Şubat yılından itibaren İzmirlilere ve şehre gelen turistlere hizmet veriyor. Palmiye ağaçlarıyla süslenmiş, uzun bir yürüyüş yolu olan Alsancak Sevgi Yolu, İzmir&#;in önemli sembollerinden biridir. Yıl boyunca yerli ve yabancı pek çok ziyaretçi tarafından rağbet gören Sevgi Yolu, aynı zamanda İzmir&#;in parlayan yıldızı olarak biliniyor.

Neden gitmeliyim? Yol boyunca, sağlı sollu sıralanmış stant ve tezgahlarda; takılar, kitaplar, yöreye özgü eşyalar, magnetler, hediyelik eşyalar, dövmeciler ve kara kalem portre çalışması yapan ressamların eserleri yer alıyor. İzmir&#;den dönmeden önce, buraya gelip tezgahları dilediğiniz gibi karıştırabilir ve sevdiklerinize hediyeler satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yol üzerinde yer alan cafelerde oturup bir şeyler yiyip içerek mola verebilirsiniz.

Bunu biliyor muydunuz?Hollywood&#;dan esinlenerek yapılmış olan ve yolda yer alan, ünlülerin isimlerinin yazılı olduğu yıldızlar da Alsancak Sevgi Yolu&#;nda yer alıyor.

8.Eğlenmek İstiyorsan Rotayı Bornova&#;ya Çevir!

Bornova

Burası neresi? Üniversitelilerin en büyük yerleşkesi olan Bornova, cafe, restoran, çocuk oyun alanları ve barlar gibi çok sayıda tesisi bünyesinde barındırıyor. Özellikle oldukça ucuz olabiliyor! Eğer buraya kadar gelmişken eğlenmek isterseniz, Küçükpark, Meydan veya Süvari Caddesi&#;ni tercih etmenizi öneririz.

seafoodplus.info&#;da Alışverişe Çık!

Bostanlı Pazarı Bospa

Burası neresi? Karşıyaka&#;da yer alan Bospa, bir diğer adıyla da bilinen Bostanlı Pazarı, her hafta Çarşamba günleri kuruluyor. Sosyete Pazarı olarak da adlandırılan bu pazarda; taze sebze ve meyve çeşitlerinden peynir çeşitlerine kadar, kıyafetlerden makyaj malzemelerine kadar her şey yer alıyor. Ürünlerin oldukça ucuza satıldığı bu pazara gelip, isterseniz alışveriş yapabilir isterseniz de sadece gezip göz atabilirsiniz.

Cumhuriyet Meydanı&#;ndaki Atatürk Anıtı&#;nı Gör!

Cumhuriyet Meydanı

Burası neresi? Konak ilçesinin, Çankaya ve Alsancak semtleri arasında yer alan Cumhuriyet Meydanı, şehrin en popüler noktalarından biri olup, aynı zamanda İzmirlilerin bir diğer buluşma noktasıdır. Taksim Meydanı gibi halkın kutlamalarda, protestolar veya mitinglerde bir araya geldiği meydan, İzmir&#;deki önemli meydanlar arasında yer alıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça hareketli olan meydanda, Mustafa Kemal Atatürk&#;ün anıtı en dikkat çekici kısmıdır.

Neden gitmeliyim? Atatürk&#;ün &#;Ordular ilk hedefiniz Akdeniz&#;dir, ileri!&#; komutunu simgeleyen bu anıt, yılında çıkan yangından zarar görse de yeniden onarılıp düzenlenerek geri kazandırılmıştır. İzmir&#;in meşhur yerlerinden biri olan Cumhuriyet Meydanı&#;na gelin ve hem Atatürk&#;ün anıtını görün hem de bolca yürüyüş yapın. Belki de bir kutlamaya denk gelir ve böylece siz de eğlencenin bir parçası olabilirsiniz.

Gündoğdu Meydanı&#;nda Midye-Bira Keyfi Yap!

Gündoğdu Meydanı

Burası neresi? İzmir&#;in bir diğer önemli meydanları arasında yer alan Gündoğdu Meydanı, Konak ilçesinin Alsancak mevkiinde konumlanıyor. Yine yıl boyunca miting, konser, kutlama ve geçit töreni gibi birçok etkinliği bünyesinde barındıran meydan, yılında hizmete açılmıştır.

Neden gitmeliyim? Heykeltıraş Ferit Özşen tarafından yılında yapılan Cumhuriyet Ağacı Heykeli de meydanda dikkat çeken yapılardan biridir. Yaz aylarında gelirseniz, birbirinden eğlenceli ve hareketli etkinliklere katılabileceğinizi belirtelim. Ayrıca midye-bira keyfi yapmak için en güzel noktalardan biri olduğunu da ekleyelim.

İnciraltı Sahili&#;nde Otur!

İnciraltı

Burası neresi? Eskiden sadece barakaların bulunduğu İnciraltı, günümüzde çok güzel ve görkemli evlere ev sahipliği yapmasıyla İzmir&#;de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Aynı zamanda İzmir&#;in en turistik bölgelerinden olan İnciraltı, sahili, plajları, temiz havası ve ormanlık alanlarıyla gelenleri büyülüyor. Açık hava tiyatrosu, sebze bahçeleri, rengarenk çiçekleri, balık lokantaları, kır kahveleri ve turunçgilleri ile oldukça meşhur olan bu yerde, yeşilin ve mavinin bir arada buluşmasına tanıklık edeceksiniz.

Neden gitmeliyim? Uzun bir sahil şeridine sahip olan İnciraltı&#;nda; yürüyüş yapabilir, sahil kenarında oturabilir, cafe ve restoranlarında lezzetli yemekler yiyebilir, gün batımını izleyebilir, Deniz Müzesi&#;ni ziyaret edebilir, İnciraltı Kent Ormanı&#;nda piknik yapabilir ve Sahilevleri&#;nde bisiklet sürebilirsiniz. Daha birçok mükemmel noktasıyla İnciraltı, kesinlikle listenizde olmalı!

Cumhuriyet Bayramı&#;nı İzmir&#;de Kutla! 

Cumhuriyet Bayramı

Deneyimle! Belki de İzmir&#;de mutlaka yapmanız gereken en güzel şeylerden biridir Cumhuriyet Bayramı&#;nı İzmir&#;de kutlamak. Tabii ki her şehirde bu tarz kutlamalar güzel oluyor ancak tahmin edersiniz ki İzmir&#;de bir başka oluyor. 🙂 Çim konserleri ve havai fişek gösterileri gibi daha birçok farklı etkinliklerle kutlanan bayram, her zaman çoşkuyla karşılanıyor.

Konak Meydanı&#;na Git!

Konak Meydanı

Burası neresi? İzmir&#;in kalbi olan Konak Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Gündoğdu Meydanı ile şehirdeki en önemli üç meydandan biridir. Ayrıca Türkiye&#;deki en büyük ve en meşhur meydanlardan biri olan Konak, İzmir&#;i tam anlamıyla hissedeceğiniz yerlerdendir. İzmirlilerin buluşma noktası olan Konak Meydanı içerisinde; meşhur Saat Kulesi, Hükümet Konağı, Konak Yalı Cami, İzmir Büyükşehir Belediye Binası, Konak Vapur İskelesi ve İlk Kurşun Anıtı gibi yapılar yer alıyor.

Homeros Vadisi&#;nde Piknik Yap!

Homeros Vadisi

Burası neresi? İsmini Homeros’tan alan Homeros Vadisi, yılında hizmete açılmıştır. M.Ö 8. yüzyılda İzmir’de yaşadığı kabul edilen Homeros’un burada doğduğu rivayet ediliyor ve bu vadide yer alan bir mağarada yaşadığına inanılıyor. Rivayetleri bir kenara bırakalım, biz vadiyi anlatmaya devam edelim…

Neden gitmeliyim? Beş yüz bin metrekarelik bir alana yayılan vadide; 18 gölet, mini amfi tiyatro, piknik alanları, bisiklet, koşu ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra farklı kuş türü yer alıyor. Su bentleri, ahşap oturma grupları ve göletleri ile 7 km uzunluğundaki bir vadiye yayılan Homeros Vadisi Piknik Alanı, özellikle hafta sonu tercih edebileceğiniz harika alternatiflerden birisidir.

Buca Gölet&#;e Git ve Doyasıya Eğlen!

Buca Gölet

Burası neresi? Buca Belediyesi tarafından yılında hizmete açılan Buca Gölet, göl manzarası ile gelenleri büyülerken, konser ve tiyatro gibi etkinlikleri ile herkesi eğlendiren bir yerdir. İçerisinde; restoran, göl salonu, piknik alanı, seyir cafe, şarküteri, mangal alanı, amfi tiyatro, ada cafe & pub, seyir terasları, market, çocuk oyun parkları, mescid, otopark ve bebek bakım odası yer alıyor. İhtiyacınız olan her şeyi bünyesinde barındıran Buca Gölet, aynı zamanda konserleri, tiyatro oyunları, animasyonları ve dans gösterileri ile de gelenleri mest ediyor.

Kadifekale&#;de Şehrin Manzarasını Seyre Dal!

Kadifekale

Burası neresi? Körfeze hakim bir noktada yer alan Kadifekale, M.Ö 3. yüzyılda Büyük İskender’in talimatı ile General Lysimachos tarafından inşa edilmiştir. Yüksekliği km olan Kadifekale, 6 kilometrelik bir alan üzerinde konumlanıyor. Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait izler taşıyan bu yer, şehre hakim bir manzaraya sahip olduğu için oldukça farklı bir atmosfere sahip. Özellikle de gün batımında harika bir ambiyansa bürünüyor.

*Ücretli Aktiviteler

Efes Antik Kenti&#;nde Zamanda Yolculuğa Çık! 

Efes Antik Kenti

Burası neresi? İzmir&#;in Selçuklu ilçe sınırlarında yer alan Efes Antik Kenti, hem ülkenin hem de dünyanın en meşhur tarihi yerlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Kuruluşu M.Ö 6 bin yıllarına kadar dayanan antik kent, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine kadar yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda kentin, amazon adı ile bilinen kadın savaşçılar tarafından kurulduğu ve isminin Arzawa (Ana Tanrıça) krallığındaki bir kentten geldiği söyleniyor.

Atina Prensi Androklos ile başlayan ve Bergama Kralı Attolos&#;un bölgeyi Romalılara bırakmasıyla zirveye çıkan Efes Antik Kenti, zamanla dini bir merkez haline gelmiştir. Nasıl mı? Hristiyanlığın ortaya çıkışı ile Aziz Paul&#;un burada bir süre vaaz vermesi ve Aziz John ve Meryem Ana&#;nın gelişiyle tabii ki&#; Bu tarihten sonra ise, sürekli el değiştiren antik kent, en sonunda Türklerin eline geçmiştir. Böylelikle her dönemden tarihi izler taşıdığını çok net bir şekilde hissedecek ve tüm bunlara yakından şahit olacaksınız.

Neden gitmeliyim? Dünyanın 7 harikasından biri olan Efes Antik Kenti, içerisinde oldukça önemli yapılara ev sahipliği yapıyor. Artemis Tapınağı, Efes Antik Tiyatrosu, Celsus Kütüphanesi, Yamaç Evler, Meryem Ana Evi, Yedi Uyurlar, Liman Caddesi, Agora, Mermer Caddesi, Hadrianus Tapınağı, Kuretler Caddesi ve Domitianus Tapınağı gibi yapıları görmeli ve tarihi bir yolculuk yapmalısınız. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi&#;nde yer alan antik kent, İzmir&#;de gezip görebileceğiniz en turistik bölgelerden biridir. Bu sebeple sadece bir gününüzü ayırmalı ve bu antik kenti tamamen keşfetmelisiniz.

  • Adres: Acarlar, Efes Harabeleri, Selçuk/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 60 10
  • Giriş ücreti: ₺ / Yamaç Evler: 45₺ **Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al >

Balçova&#;da Teleferiğe Bin! 

Balçova Teleferik Tesisleri

Burası neresi? Balçova&#;da, İzmir Ekonomi Üniversitesi&#;nin hemen karşısında yer alan Balçova Teleferik Tesisleri, İzmir&#;i panoramik seyretmenizi sağlayacak en mükemmel fırsattır. Seyir terasları, yürüyüş yolu ve çocuk parkı ile bir rekreasyon alanı olan bu yerde, aynı zamanda restoran ve cafeler de bulunuyor. Yüksekliği metre olan Balçova Teleferikleri, metre boyunca hareket ediyor ve saatte yolcu taşıyabiliyor.

Neden gitmeliyim? Seyahatin dakika sürdüğü gezintiden sonra oldukça farklı bir deneyim yaşayacak ve bir tarafı ormanlarla kaplı olan bu yere bayılacaksınız. Belki de hayatınızın en güzel yolculuğunu yaşayacaksınız. Hem eğlenecek hem dinlenecek hem keyifli dakikalar geçirecek hem manzaraya doyacak hem de alanda yer alan olanaklardan yararlanacaksınız. Bundan daha ötesi yoktur sanırım!

  • Adres: Sakarya Caddesi Teleferik Mah. No Teleferik, Balçova/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; / Bilet gişe kapanış: **Pazartesi günleri kapalı.
  • Giriş ücreti: 17₺ / 5 yaş ve altı çocuklar: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Mavişehir&#;den İnciraltı&#;na Bisiklet Sür! 

Bisim Bisiklet

Deneyimle! İzmir&#;in en ilgi çekici ve en turistik bölgelerinden biri olan İnciraltı&#;na gitmeye ne dersiniz? Hem de bisikletle! Var mısınız bir challenge yapmaya? Mavişehir&#;den İnciraltı&#;na yaklaşık 40 km sürecek bir rota var önünüzde. Ancak bu rotanın tüm körfezi kapladığını düşünmeli ve bu yolculuğa değeceğini tahmin etmelisiniz! İzmir&#;in yeni trendi olan Bisim&#;le yapacağınız bu yolcukta, körfez boyu gezecek ve ara ara mola verip manzara karşısında dinlenip sefa yapacaksınız. Bence bunu bir kez olsun deneyin&#;

Nasıl kiralarım?Bisim&#;i üye kartı, kredi kartı veya İzmirim Kart ile kiralama şansına sahipsiniz. Sürekli yeşil ışık yanan bisikletlerin bulunduğu park ünitesine giderek, kolaylıkla bisikleti kiralayabilirsiniz. En kolay çözüm bir üye kartı çıkarmak olsa da, web sitesinden ve duraklardaki kiosk cihazlarından kredi kartı ile ya da Konak İskelesi&#;nde yer alan üye noktalarından nakit ödeme yapabilirsiniz. Üye kart bedeli 5₺ olup, bisiklet kiralama ücreti her saat için 3,5₺&#;dir. Ayrıca bisiklet sisteminin, &#; saatleri arasında kredi kartı kiralamalara kapalı olduğunu belirtelim. Konak İskelesi&#;nin ise, &#; saatleri arasında açık olduğunu da ekleyelim.

Derbi Heyecanını Yaşa!

Futbol Taraftarı

Deneyimle! Öncelikle futbol tutkunlarını bu tarafa doğru alalım. İzmir&#;in dört büyüklerinin rekabetine şahit olmak istemez misiniz? Ya Altınordu-Karşıya derbisini ya Göztepe-Altay derbisini ya da İzmir&#;in en büyük derbisi olan Göztepe-Karşıyaka derbisini izleme şansına sahipsiniz. İzmir Atatürk Stadyumu veya Alsancak Stadı&#;nda oynanan bu maçlardan birine denk gelirseniz, kesinlikle bu heyecanı yaşamalısınız.

  • Atatürk Stadyumu Adres: Mersinli, Konak/İzmir
  • Yol tarifi al >
  • Alsancak Stadı Adres: Umurbey, Şehitler Cd. No:9, Konak/İzmir
  • Telefon: 20 20
  • Yol tarifi al >

Kendini Balçova Kaplıcaları&#;na At! 

Spa Masajı

Burası neresi? Günümüzde modern bir tesis olan Balçova Termal Tesisleri, tarihte &#;Agamemnon Kaplıcaları&#; olarak bilinen ve 2 bin yıldan beri insanlara şifa olan kaplıcadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak dünyamıza ve insanoğluna sağladığı hizmetleri ile sağlık turizmi açısından, ülkenin en önemli ve en kapsamlı görevini üstlenmesiyle biliniyor. Hatta günümüzde bu işi yapan ilk ve tek merkez olmasıyla da adından sıkça söz ettiriyor.

Neden gitmeliyim? Termal tesis içerisinde; Balneoterapi, Hidroterapi, Elektroterapi, Ergo-Kineziterapi, Parafin, Aktinoterapi, Teşhis ve Tedavi Ünitesi, Individual Bireysel Terapi, Aktivite ve Egzersiz salonları ve Diş Kliniği bulunuyor. Bunların yanı sıra 8 farklı büyüklükte ve ısıda termal havuz, 37 termal küvetli banyo odası, saunalar, buhar odası, SPA & Masaj ve Fitness-Center yer alıyor.

Kaçırmayın! Kaplıca ve Kür Merkezi olarak hizmet vermesinin dışında içerisindeki otelde konaklayabilir, davet ve organizasyonlar düzenleyebilir, restoran ve barında bir şeyler içip yiyebilir ve farklı aktivitelere katılıp eğlenebilirsiniz.

Vapurla Göztepe&#;den Karşıyaka&#;ya Geç!

Karşıyaka Vapur

Burası neresi? Konak ilçesi sınırlarında yer alan Göztepe, özellikle futbol takımı ile fazlasıyla tanınmış bir semttir. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Göztepe, ufak bir vapur iskelesi, cafeler, restoranlar, mağazalar, marketler ve dinlenme alanları ile hareketin hiç bitmediği bir yerdir. Karşıyaka ise, İzmir&#;in en ünlü ilçelerinden biri olup, geldiğiniz zaman ilk uğrayacağınız yerlerdendir. Karşıyaka Çarşısı, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ve daha birçok gezilecek yeri ile kesinlikle görülmesi gereken bir rotadır.

Deneyimle! Göztepe İskele&#;den ya da Karşıya İskele&#;den vapurla karşı tarafa geç ve bu iki ezeli rakip kenti yakından keşfet. Oldukça keyif dolu anlar yaşayacak ve istediğiniz yerde dilediğiniz gibi takılacaksınız. Karşıyaka Çarşısı&#;nda alışveriş yaparken, Göztepe Sahili&#;nde bira yudumlayabilirsiniz. Ayrıca vapur sefer saatlerini daha detaylı öğrenmek için tık tık yapmalısınız!

Seyir Tepesi&#;nden İzmir&#;in Panoramik Manzarasını Seyret!

Seyir Tepesi

Burası neresi? İzmir&#;in Bayraklı ilçesinde yer alan Seyir Tepesi, muhteşem manzarası ile gelenlerin gözünü kamaştırıyor diyebiliriz. Şehrin önemli turizm merkezlerinden biri olan tepe, gündüz ayrı gece ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Özellikle yaz aylarında sıcaklardan bunalanların tercih ettiği bir yer olan Seyir Tepesi, mükemmel körfez manzarası ile doğanın birleştiği bir noktada konumlanıyor. Tabiat parkı, seyir terası, restoranı, organizasyonları ve dinlenme alanları ile hem doğa hem de fotoğraf tutkunlarının adresi olan tepeye, Karşıyaka ve Konak&#;tan kalkan servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Adres: Postacılar, /5. Sk. 15/D, Bayraklı/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 39 99
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Bergama Antik Kenti&#;nde Tarihi Kalıntıları Keşfe Çık!

Bergama Antik Kenti

Burası neresi? İzmir&#;in km kuzeyinde Bakırçay Havzası&#;nda yer alan Bergama Antik Kenti, 8 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahiptir. Uygarlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bergama, tarihi mirası ve kültür zenginlikleri ile adeta şehrin tarihe açılan kapısıdır. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan antik kent, dünya tarihi açısından fazlasıyla büyük önem taşıyor. Doğal güzelliği ve şifalı kaynaklarıyla Orta Çağın önemli stratejik şehirlerinden biri olan antik kent, aynı zamanda Bergama Krallığı&#;nın da başkentidir.

Kuruluşundan günümüze kadar bilim ve kültür tarihi alanında birçok ilkeye imza atan Bergama, çeşitli bilimlerin doğuşuna ve Anadolu&#;da gelişen tıp biliminin ilk örneklerine tanıklık etmiştir. Hatta tıpta kullanılan ilk aletlerin bu antik kentte ve civarında bulunması bu kanıyı destekler niteliğindedir. İyon, Hellen, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlere yer veren antik kent, Helenistik Dönemi&#;n de kültür, bilim ve sanat merkezi olarak oldukça büyük önem arz ediyor.

Neden gitmeliyim? Tarihteki ilk büyük hastane olan Asklepion&#;un kurulması, deriden kağıt yapılması ve ilk parşömenin bulunması, ciltlik koleksiyonu ile ilk Asya kütüphanesinin inşa edilmesi, ilk tıp ve eczacılık simgesi olan yılanın bulunması, ilk afyon modeli ilacın bulunması, müzik, tiyatro, spor, güneş ve çamur gibi doğal tedavi yöntemlerinin ilk defa kullanılması&#; Bunun gibi daha birçok yeniliğe ev sahipliği yapan Bergama&#;nın, yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi&#;ne girdiğini de söylemeden geçmeyelim.

Kaçırmayın! İçerisinde yer alan antik dönemin en büyük kültürel mirası olan Asklepion Sağlık Merkezi ve Akropol&#;deki en dik amfi tiyatrosu dışında, Athena Tapınağı, Zeus Sunağı, Bergama Kütüphanesi, Yukarı Agora, Pergamon Tiyatrosu, Dionysos ve Trojan Tapınağı, Bergama Müzesi ve Kızıl Avlu&#;yu mutlaka gezmelisiniz.

  • Adres: Hamzalısüleymaniye, Bergama/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Giriş ücreti: 50₺ **Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al >

Agora&#;yı Ziyaret Et!

Agora Açık Hava Müzesi

Burası neresi? Konak ilçesinde yer alan Agora, bir diğer adıyla da bilinen Smyrna Agorası, İzmir&#;in tam göbeğinde konumlanıyor. M.Ö 4. yüzyılda Helenistik Dönem&#;de kurulduğu tahmin edilen Agora, yılında yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Yunancada &#;kent meydanı, çarşı ve pazar yeri&#; anlamlarına gelen Agora, İyon agoraları arasında en büyük olanıdır. Aynı zamanda Agora&#;nın, Antik Çağ&#;da ticari, sosyal, dini ve siyasi olayların yanı sıra sanatsal etkinliklerin de gerçekleştiği önemli noktalardan biri olduğunu belirtelim.

Neden gitmeliyim? İçerisinde; sütunlar, yıllık mezar kalıntıları, su kanalları ve bazilikanın dışında Tanrıça Vesta kabartması, Zeus Sunağı kabartmaları, heykeller, taş, mermer, kemik, maden, cam ve pişmiş topraktan yapılmış eserler, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait birçok mezar kalıntısı gibi daha pek çok şey yer alıyor. Arkeolojik kazı çalışmaları, günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi&#;nin de katkılarıyla hala devam ediyor.

  • Adres: Namazgah, Tarık Sarı Sk. No, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 46 96
  • Giriş ücreti: 18₺ **Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al > 

Kültürpark&#;ta İzmir Enternasyonal Fuarı&#;na Katıl!

Kültürpark

Burası neresi? İzmir&#;in en meşhur parklarından biri olan Kültürpark, yılında kurulmuştur. Konak ilçesinde yer alan bu park, İzmir&#;in en bilinen fuarına ev sahipliği yapıyor. Bünyesinde bir yığın etkinliğe yer veren Kültürpark, bin metrekarelik bir alan üzerinde konumlanıyor ve 8 binden fazla ağaç ile civarı bitki türünden oluşuyor.

Neden gitmeliyim? İçerisinde; koşu parkuru, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, halı saha ve tenis kortları dışında konferans salonları, kapalı sergi salonları, Atatürk Açık Hava Tiyatrosu, İzmir Sanat, Fuar Evlendirme Dairesi, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Celal Atik Spor Salonu, Hayvanat Bahçesi, lunapark, Paraşüt Kulesi, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, Resim-Heykel Müzesi ve Gençlik Tiyatrosu yer alıyor. Parka geldiğinizde, hem doğayla iç içe olacak ve birçok farklı aktiviteye katılacak hem de fuarın eğlencesini doyasıya yaşayacaksınız.

Deneyimle! Her yıl Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, kısa adıyla İzmir Fuarı, ülkenin en köklü, en tanınmış ve en kapsamlı fuarı olma özelliğine sahiptir. Genellikle İzmir&#;in kurtuluş günü 9 Eylül&#;ü de içine alacak şekilde düzenlenen fuar, ilk olarak yılında Atatürk&#;ün yönlendirmeleri ile başlamıştır. Neredeyse yıldır hiçbir soruna aldırmadan gerçekleşmeye devam eden fuar, tiyatrolar, konserler, sergiler, sokak gösterileri, film gösterimleri ve caz geceleri ile oldukça hareketli ve canlı bir festivaldir.

*Fuar giriş ücreti: 4,5₺ &#; Konser günleri: 10₺

Alaçatı Ot Festivali&#;ni Kaçırma!

Alaçatı Ot Festivali

Neden gitmeliyim? İzmir ve Ege Bölgesi&#;nin çeşit çeşit otlarının sergilendiği ve bu otlarla yapılan lezzetli zeytinyağlıların tadına bakabileceğiniz benzersiz bir festivaldir Alaçatı Ot Festivali. Her sene farklı bir ot teması düzenlenen bu festivalde, örneğin geçen yıl Pazı teması sergilenmişti. Dört gün boyunca Alaçatı sokaklarında, restoranlarda ve meyhanelerde yer alan stantlarda hem yerli kadınların hem de ünlü şeflerin pazı otu ile hazırladığı yemekler sunulmuştu.

Deneyimle! Eğer zeytinyağlı yemekleri seviyor ve Ege mutfağını merak ediyorsanız, bu festivali takip etmeli ve kaçırmamalısınız. Bu festival sadece dünyaya ve Türkiye&#;ye Ege otlarını tanıtmakla kalmıyor, aynı zamanda birbirinden eğlenceli yarışmalara da yer veriyor. Her yıl şevketibostan, turpotu, deniz börülcesi, kekik ve enginar gibi otların da tanıtıldığı bu festivalde, lezzetli yemeklerin tadına bakacak, yemek atölyelerine ve yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerine katılacak, konserlerde eğleneceksiniz.

Not:Festivalin bu yıl iptal edildiğini üzülerek belirtelim. Ancak bu meşhur festivale listemizde yer vermesek olmazdı. Bilgilerin taze olduğunu ve tekrardan güncelleneceğinden emin olabilirsiniz. 

Hafta Sonu Karagöl&#;e Kaç ve Kamp Yap!

Karagöl Tabiat Parkı

Burası neresi? Menemen ilçesinin Yamanlar mevkiinde yer alan Karagöl Tabiat Parkı, yemyeşil doğa harikası bir yerdir. Hafta sonu kaçamak yapmak adına sıklıkla tercih edilen park, yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. İçerisinde kır gazinosu, piknik ve mangal üniteleri, karavan alanı ve çadırlı kamp alanı gibi hizmetlere yer veren parkı, Mayıs ve Eylül aylarında ziyaret edebilirsiniz. Ekstra bir güzelliğe bürünüyor!

Neden gitmeliyim? Volkanik olaylar sonucunda ortaya çıkan Karagöl, bir krater gölüdür ve volkanik bir oluşum olan Karadağ&#;ın üzerinde yer alır. Yüksekliği metre olan Karagöl, toplamda 35 dekarlık bir su yüzeyine sahiptir. Çam ormanları ile çevrili olan gölde, doğa yürüyüşleri, piknik, mangal, fotoğraf çekimi, göl turu ve olta balıkçılığı gibi daha pek çok aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca göl alanındaki restoranda köy kahvaltısı yapabilir ya da yöresel yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Kaçırmayın! Sessiz, sakin ve huzur dolu ortamına hayran kalacağınızı şimdiden belirterek, daha uzun süre kalmak isterseniz kamp yapabileceğinizi ekleyelim. Eğer düşünerseniz, çadır veya karavan yeri kiralamanın 34₺ olduğunu da söyleyelim.

  • Adres: Yamanlar, Menemen/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 35 58
  • Giriş ücreti: Kişi: 8,5₺ / İndirimli kişi: 4,5₺ / Çadır: 13₺ / Otomobil: 25₺ / Minibüs: 76₺ / Midibüs: ₺ / Otobüs: ₺ / Motosiklet-ATV: 12,50₺ / Bisiklet-Mobilet: 8,5₺
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Fotoğraf Noktaları

İzmir Saat Kulesi&#;nde Fotoğraf Çekil! 

İzmir Saat Kulesi

Burası neresi? İzmir&#;in meşhur simgesi olan Saat Kulesi, yılında Sultan Abdülhamit&#;in tahta çıkışının yılını kutlamak adına Sadrazam Küçük Said Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Asıl adı Atatürk Meydanı olan ancak herkes tarafından Konak Meydanı olarak bilinen yerde konumlanan İzmir Saat Kulesi, zarif görünümüyle şehrin en önemli ve en ilgi çekici sembolik yapılarındandır.

Neden gitmeliyim? İzmir&#;e kadar gelip, Saat Kulesi&#;nin önünde fotoğraf çektirmeden döneyim demeyin sakın. Sonuçta İzmir&#;de ne yapılır sorusuna verilecek ilk cevaplardan biri&#; Ayrıca bir anı bırakmış olun kendinize! İnşa edildiği zamandan bu yana İzmir&#;de bir buluşma noktası olan Saat Kulesi, özellikle akşam saatlerinde ışıklandırılmasıyla da ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Demedi demeyin!

Varyant&#;ta İzmir&#;in Manzarasına Karşı Poz Ver!

Varyant

Burası neresi? İzmir&#;in şehir manzarasını en güzel seyredebileceğiniz yerlerden biri olan Varyant, yılından itibaren varlığını sürdürüyor. Virajı ve dönemeci bol bir yol olan Varyant, bir diğer adıyla da bilinen Birleşmiş Milletler Caddesi, yapıldığı günden beri trafik kazalarına neden olmuş ancak yıllar geçtikçe birçok tadilattan geçerek bugünkü halini almıştır.

Neden gitmeliyim? Seyir noktası olarak hizmet verdiği için, içerisinde çay bahçesi ve cafe gibi işletmeler yer alıyor. Geldiğiniz zaman hem manzarayı seyre dalacak hem de bir yerlerde oturup soluklanacaksınız. Ama bundan öte bu mükemmel manzara karşısında harika fotoğraflar ortaya çıkaracaksınız!

Dario Moreno Sokağı&#;na Mutlaka Uğra!

Dario Moreno Sokağı

Burası neresi? Konak ilçesinin Mithatpaşa Caddesi&#;nde yer alan Dario Moreno Sokağı, ismini İtalyan-Yahudi asıllı bir Türk gitarist, piyanist ve sinema oyuncusu olan Dario Moreno&#;den almıştır. Asıl adı David Arugete Moreno olan ünlü sanatçı, İzmir&#;de yaşamış en büyük sanatçılardan biridir. Aynı zamanda İzmir&#;e aşık bir sanatçı olarak bilinen Dario, bu aşkını tüm eserlerine yansıttığı için neredeyse herkes tarafından biliniyor.

Neden gitmeliyim? Moreno&#;nun ailesi ile birlikte yaşadığı evin de içerisinde yer aldığı bu sokak, değerli sanatçıyı onurlandırmak adına düzenlenmiştir. Düzenlenen Dario Moreno Sokağı, İtalyan usülü sakız evleri ile oldukça göz dolduruyor. Günümüzde müze olarak hizmet veren Moreno Evi, şirin mi şirin tatlı cafeleri, sanat okulları, eski Rum evleri ve hediyelik dükkanları ile oldukça popüler bir duraktır.

Kaçırmayın! Sokağın girişinde Dario Moreno&#;ya ait bir büst ile yine İzmir&#;i eserlerine konu eden İzmirli sanatçı Enrico Macias&#;a ait bir büst yer alıyor. Görüp görebileceğiniz en harika sokaklardan biri olan Dario Moreno Sokağı, bazı zamanlarda küçük kutlamalara ve eğlenceli etkinliklere de yer veriyor.

Basmane&#;yi Dolaş ve Turistik Bir Noktasını Fotoğrafla!

Basmane

Burası neresi? Kemeraltı&#;ndan sadece bir cadde ile ayrılan Basmane, Konak&#;a bağlı tarihi bir bölgedir. İzmir&#;in azınlık yerleşimleri ve dini yapıları ile ünlü olan Basmane, yüzyıla kadar Yahudi ve Türklerin bir arada yaşadığı yerlerden biriymiş. Geçmişi Antik Çağ&#;a kadar uzanan bölgeye, birçok göçmen şehre yakın ve ucuz olduğu için burayı tercih etmiş. Günümüze gelene kadar her dönemden izleri bünyesinde taşıyan semtte, eski Türk evleri ve Yahudi evleri, çeşme, hamam, sebil, sur ve agora gibi birçok tarihi eser bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Basmane&#;nin ara sokaklarını keşfetmeye çıktığınızda; Rumlardan kalma tarihi taş binalarını, ahşap Osmanlı konaklarını, nostaljik otellerini, Yahudilerin yaşam alanı olan ve kortejo denilen toplu konutlarını görmelisiniz. Ayrıca Oteller Sokağı, Sinagoglar, Yahudhane, Eski Yıldız Sineması, Basmane Tren Garı, Aziz Vukolos Kilisesi, Basın Müzesi, Kadın Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi, cami ve kilise gibi birçok turistik noktaya da uğramalısınız.

Kaçırmayın! Uğrayabildiğiniz kadar turistik noktasına uğrayın ve muhteşem çekimler yapın. Semtte yılın belli zamanlarında &#;Basmane Günleri&#;adı altında birçok etkinlik düzenlendiğinin de altını çizelim.

Akşam Saatlerinde Dünya Barışı Anıtı&#;nda Zaman Geçir!

Dünya Barışı Anıtı

Burası neresi? Bayraklı ilçesinin Doğançay mevkiinde yer alan Dünya Barışı Anıtı, İzmir’in manzarasını en yüksek tepeden izlemek isteyenlerin bir numaralı adresidir. İnşaat Mühendisi Bülent Kantarcı tarafından yaptırılan anıt, yılında Sivas Katliamı yangınında hayatını kaybeden 33 aydının anısına inşa edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Anıt özelliği dışında içerisinde restoran, kafeterya ve seyir terasına yer veren bu yerde, İzmir’in panoramik manzarasını doyasıya izleme şansına sahipsiniz. Ayrıca çevresindeki piknik alanında mangal yakıp dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Akşamları ışıklandırılması ile oldukça farklı görünüme sahip olan Dünya Barışı Anıtı, aynı zamanda fotoğraf çekmek için de ideal yerlerdendir.

  • Adres: Doğançay, Bayraklı/İzmir
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 32 05
  • Giriş ücreti: 3₺ **Eğer restorana gidecekseniz giriş ücreti vermenize gerek yok.
  • Yol tarifi al > 

*Çocuklar İçin Uygun Aktiviteler 

Doğal Yaşam Parkı&#;nda Birbirinden Farklı Türü Yakından Gör!

İzmir Doğal Yaşam Parkı

Burası neresi? İzmir&#;in Çiğli ilçesinde yer alan Doğal Yaşam Parkı, bir diğer adıyla da bilinen Sasalı Hayvanat Bahçesi, yılında hizmete açılmıştır. Hem Türkiye hem de dünya çapında büyük bir öneme sahip olan park, bin metrekarelik bir arazi üzerinde yer alıyor. Bahar aylarında, İzmirlilerin ve şehre gelen turistlerin ilk tercihleri arasında olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, yılda 1 milyondan fazla ziyaretçi tarafından yoğun ilgi görüyor. Memeliler, sürüngenler ve kuşlar olmak üzere temelde 3 türe yer veren hayvanat bahçesi, çeşitten hayvana ev sahipliği yapıyor.

Neden gitmeliyim? Diğer hayvanat bahçelerine nazaran, hayvanların son derece geniş alanlarda kendi doğal ortamlarındaymış gibi yaşadığını söyleyebiliriz. İçerisinde 35 farklı tür memeliye yer veren hayvanat bahçesinde; Afrika cüce keçisi, Afrika aslanı, Bengal kaplanı, boz ayı, gri kurt, Güney Afrika antilobu, Gine domuzu, hipopotam, mirket, vaşak, puma, zebra, zürafa ve lemur gibi nesli tükenmekte olan birçok hayvana rastlayabilirsiniz. Sürüngenler sınıfında; Bengal varanı, burma kaplan pitonu, zümrüt ağaç boası, kahverengi basilisk, leopar gekko, Nil timsahı, sarı anakonda, yeşil iguana ve farklı türde kaplumbağalar yer alıyor.

Aynı zamanda 50&#;den fazla kuş türüne de ev sahipliği yapan Doğal Yaşam Parkı içerisinde; beyaz mandarin, hadada ibisi, himalaya gri tavuskuşu sülünü, karolin, kızıl akbaba, silkiye ve swinhoe sülünü gibi az bilinen türler ile daha çok bilinen türler bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra Afrika savanı, çocuk hayvanat bahçesi, kanatlı barınağı, yırtıcı kuşlar, maymun adaları, tropik merkez, ördek ve kuğuların yaşadığı bir gölet ile birlikte Asya filleri için ayrılmış 14 bin metrekarelik bir alan da burada yer alıyor.

Bunu biliyor muydunuz? Hayvanat bahçesinin en üst seviyede doğal bir ortam oluşturduğunu belgeleyen Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği Üyeliği (EAZA) bulunuyor.

  • Adres: Tuzla, Ahmet Piriştina Cd. No 3, Çiğli/İzmir
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: &#; / Hafta sonu, resmi tatil ve bayramlarda: &#;
  • Telefon: 39 00
  • Giriş ücreti: Tam: 10₺ / İndirim: 5₺
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Botanik Bahçesi&#;ndeki Bitki Zenginliğini Keşfet!

Burası neresi? Ege Üniversitesi Fen Fakültesi önderliğinde yılında kurulan Botanik Bahçesi Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi, biyoloji bilimine katkıda bulunmak adına açılmıştır. Ülkenin ilk botanik kurumu olan bu yerin, Türkiye&#;nin bitkisel zenginliğini korumak ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla hizmet verdiğini belirtmeliyiz. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu merkez, yılda 20 binden fazla kişi tarafından rağbet görüyor.

Neden gitmeliyim? Rengarenk çiçeklerle süslenmiş olan Botanik Bahçesi, 48 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor ve içerisinde 3 binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor. İçerisinde; 13 ayrı sera, gösteri bahçesi, sistematik parseller, arboretum, meyve bahçesi, havuzlar yer alırken, tropikal, kaktüs, soğuk, süs bitkileri ve araştırma seraları gibi bölümlere ayrılan seralarda ise; tropikal kökenli ağaç, çalı süs bitkisi taksonu ve &#;e yakın kaktüs türü yer alıyor. Ayrıca birçok farklı ülkeye ait mum çiçekleri de bu botanik bahçesinde fazlasıyla ilgi görüyor.

  • Adres: Erzene, Bornova/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; **Hafta sonları kapalı.
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Hancı Go Kart&#;ta Eğlenmene Bak!

Go Kart

Burası neresi? Go kart yapabileceğiniz en iyi yerlerden biri olan Hancı Go Kart, içerisinde yer verdiği eğlence merkeziyle de hem çocuklarınız hem de sizler için mükemmel bir adrestir. Burada ata binebilir, eğer bilmiyor ve denemek istiyorsanız eğitmenlerden kısa bir tur alabilir ve dönem dönem açılan binicilik kurslarına katılabilirsiniz. Ayrıca atların olduğu bölümde dolaşabilir ve çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra düğün ve nişan gibi özel günler ve çeşitli davetleri burada kutlayabilir, düzenlenen konserlere veya canlı müziğe katılabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Çocuklarınızı oyun alanına bırakabilir ve onlar eğlenceli vakit geçirirken sizlerde rahat bir nefes alabilirsiniz. Tüm bunların dışında, jetonlu oyuncakların bulunduğu bir bölüm, spor aletlerinin yer aldığı bir park, piknik ve mangal alanı ve kafeterya da burada yer alıyor. Özellikle mangal ve piknik alanında ki her şeyin onlara ait olması da cabası. Siz sadece cüzdan getiriyorsunuz. 🙂

Kaçırmayın! Hancı Go Kart&#;ta, yaş arası çocuklar için karting araçları yer alıyor.

Başka nerede go-kart yapabilirim? Şehirde go kart yapabileceğiniz yerler arasında; Gaziemir&#;de yer alan İzmir Go Kart, Balçova&#;da yer alan Balçova Karting ve Çiğli&#;de yer alan Aksiyon Karting bulunuyor.

Arkas Sanat Merkezi&#;nde Sanat Işığını Yakala!

Arkas Sanat Merkezi

Burası neresi? Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas tarafından, yılında hizmete açılan Arkas Sanat Merkezi, dokuz sergi odası ve bir atölyeden oluşuyor. Fransız Fahri Konsolosluk Binası&#;nda yer alan sanat merkezi, uluslararası ressamların eserlerinin sergilendiği ilk sanat merkezi olma özelliği taşıyor. Arkas Sanat Merkezi, sadece her yaştan kesime sanatı aşılamak ve sevdirmek için değil, aynı zamanda İzmir&#;in kültürünü de dünyaya tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

Neden gitmeliyim? İçerisinde yaklaşık bir yıldır &#;Picasso Gösteri Sanatı&#; sergisine yer veren sanat merkezi, ülkede bu sergiye ev sahipliği yapan ilk sanat merkezidir. Tablo, kostüm, heykel eskizleri, orijinal sahne kostümleri, dekorları ve Picasso&#;nun özel hayatı ile ilgili fotoğrafları kapsayan bu serginin fazlasıyla yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Aynı zamanda bu sanat merkezi, fotoğraf sanatçısı Ara Güler&#;in eserlerinin de yer aldığı bir sergiye yer veriyor.

Kaçırmayın! Hem çocuklarınız hem de sizler için harika bir deneyim olacak sanat merkezini gezmek. Sanat merkezinde, çocuklarınızın sıkılacağını düşünürseniz yanılırsınız. Neden mi? Çocukların sanatsal yeteneklerini geliştirmek adına bir atölyenin bulunması ve Sanat Dolu Çocuk Gezegeni gibi etkinliklerin düzenlenmesi gibi sebeplerden dolayı sıkılmaları imkansız da ondan. İzmir&#;de çocuklarla yapılacak şeyler arasında kesinlikle Arkas Sanat Merkezi&#;ni eklemeli ve çocuklarınız ile birlikte keyifli dakikalar yaşamalısınız. Ayrıca ücretsiz bir aktivite olduğunu da unutmayın!

  • Adres: Kültür, . Sk. , Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 66 00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Eğlencenin Adresi Aqua Fantasy Park&#;ına Git!

Aqua Fantasy Parkı

Burası neresi? İzmir&#;in Selçuklu ilçesi ile Kuşadası arasında kalan ve Pamukcak mevkiinde yer alan Aqua Fantasy Park, Türkiye&#;nin en büyük aqua parklarından birisidir. sezonunda dünyanın en iyi Aqua Park Hotel&#;i seçilen aqua park, günde 5 bin kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahiptir. İçerisinde; oyun parkurları, su kaydırakları, dalga havuzu, çocuk havuzu, yetişkin havuzu, sauna, hamam ve masaj salonu yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Bunun dışında Süper Combo, X-treme, Screamer, Crazy Raft, Master Blast, Boomerango, Proracer, Space Bowl, Kara Şövalye, Kara Şimşek, Anaconda, Cobra, Viper, Gang Slides, Mavi Göl, Macera Nehri, Plaj, Nilüfer Yolu, Korsan Şelalesi, Korsan Tüneli, Korsan Gemisi, Ahtopat, Timsah, Kurbağa, Batık Sandal, Balina, Kaplumbağa ve Mantar gibi birçok eğlenceli ve renki alternatifler yer alıyor. 7&#;den 70&#;e herkese hitap eden bu aqua parkta, ister parkın otelinde konaklayabilir, ister günübirlik vakit geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! İçerisinde yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilir ve çeşitli organizasyonlar düzenleyerek katılım sağlayabilirsiniz.

Başka nerede aqua parka gidebilirim? Çeşme&#;de yer alan Oasis Aquapark ve Aqua Toy City, Bornova&#;da yer alan Aquapark İzmir ve Adaland, Buca&#;da yer alan Gümüldür Aquapark, Balçova&#;da yer alan Aqua City, Karabağlar&#;da Aqua Yaşam Uzundere Yüzme Havuzu, Gaziemir&#;de yer alan Aqua Gaziemir, Dikili&#;de yer alan Alder Aquapark&#;ını tercih edebilirsiniz.

Tay Park&#;ta Atları Sev!

Tay Park

Burası neresi? Karşıyaka ilçesinin Mavişehir Mahallesi&#;nde yer alan Tay Park, atların ve midillilerin yaşam alanıdır. Geniş bir arazide bulunan bu yerde, genellikle at biniciliği faaliyetleri düzenleniyor. Ayrıca hafta sonları kahvaltı servisi yapan Tay Park&#;ta, sadece midilli ve atları değil aynı zamanda koyun, keçi, güvercin ve tavukları da görebilme imkanına sahipsiniz.

Neden gitmeliyim? Çocuklarınız bu sevimli hayvanlarla oynarken, sizler ise kafetaryasında güzelce zaman geçirebilirsiniz. Hatta yaş arası çocukların ücretsiz olarak taylara binebileceğini belirterek, küçük çaplı hayvanat bahçesini de gezebileceklerini ekleyelim.

  • Adres: Mavişehir, Aziz Nesin Blv., Karşıyaka/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazartesi günleri atlara binme izni yok.
  • Telefon: 49 98
  • Yol tarifi al >

Masal Ev&#;de Yeteneklerini Ortaya Çıkar!

Burası neresi? Bostanlı&#;da ve Konak&#;ta iki şubesi bulunan Masal Ev, yılında hizmet vermeye başlamıştır. Masal Ev, sevgi, saygı, nezaket, empati ve şefkati yaymayı amaç edinmiş ve bebek, çocuk, genç ve yetişkinlerin yeteneklerini keşfetmesini ilke edinmiş bir etkinlik şirketidir. Çocuğunuz ile birlikte hem eğlenceli hem de eğitici bir gün geçirmek isterseniz, kesinlikle buraya gelmelisiniz.

Kaçırmayın! Ayrıca burada; sanat, teknoloji, bilim, tarım, kültür ve edebiyat alanlarında kişilerin özgün üretim yapmaları destekleniyor. Bu sayede hem çocuklarınız hem de sizler yeteneklerinizi ortaya çıkaracaksınız.

  • Adres: Bostanlı, Denizbostanlısı, Sk. No: 26/C, Karşıyaka
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazar günleri kapalı.
  • Telefon: 30 46
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

Butik Bir Müze Olan İzmir Mask Müzesi&#;ni Keşfet! 

İzmir Mask Müzesi

Burası neresi? Kıbrıs Şehitleri Caddesi&#;nin ara sokaklarında hizmete açılan İzmir Mask Müzesi, butik müze olmasıyla dikkat çekiyor ve İzmir yapılacak şeyler listesinde yerini alıyor. İki katlı bir binadan oluşan İzmir Mask Müzesi&#;nin, yılında hizmete açıldığını ve açıldığı dönem Türkiye&#;nin ilk mask müzesi olma özelliğini taşıdığını hemen belirtelim. İçerisinde kafetarya, dinlenme alanı, sergi salonu, atölye, etnik mask sergisi, Anadolu seçkisi ve iz bırakanlar gibi bölümler yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Ritüel Masklar, Anadolu Maskları, Tiyatro Maskları, İz Bırakanlar ve Ölüm Maskları olmak üzere beş ayrı kategori sergileniyor ve yaklaşık &#;den fazla parça bulunuyor. Konak Belediyesi tarafından işletilen Mask Müzesi içerisinde, aynı zamanda birçok ünlü simanın maskeleri de yer alıyor. Aziz Nesin, Atatürk, Mehmet Akif Ersoy, Aşık Veysel, İsmet İnönü, Attila İlhan ve Nazım Hikmet gibi birçok ünlünün maskelerini yakından görebilirsiniz. Ayrıca Anadolu kültürüne ait Kalo Gağan ve Kose Geli Mask kostümlerine de şahit olabilirsiniz.

  • Adres: Alsancak, Cumbalı Sk No, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazar ve Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 31 07
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Neşe ve Karikatür Müzesi&#;nde Düzenlenen Etkinliklere Katıl!

Burası neresi? Yine Kıbrıs Şehitleri Caddesi&#;nin ara sokaklarında hizmete açılan ve Konak Belediyesi tarafından işletilen Neşe ve Karikatür Müzesi, yılında faaliyete geçmiştir. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan Pembe Konak adlı tarihi bir binada kurulan müze, aynı zamanda yine butik bir müze olma özelliğine sahiptir.

Neden gitmeliyim? Eflatun Nuri Erkoç, Güngör Kabakçıoğlu ve Niyazi Yoltaş gibi ünlü isimlerin karikatürleri, çizim çalışmalarında kullanılan kalem ve ekipmanlar, karikatür konulu dergi ve kitapların sergilenmesinin yanı sıra uluslararası sergiler de düzenleniyor. Yıl boyunca karikatür atölyelerine ve tematik film gösterilerine yer veren müze, daha pek çok etkinliği bünyesinde barındırıyor.

  • Adres: Alsancak, Yzb. Şerafettin Bey Sk. No:9, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazar ve Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 31 05
  • Giriş ücreti: Tam: 4₺ / İndirimli: 2₺
  • Yol tarifi al >

Key Museum&#;daki Koleksiyonları Gör!

Key Müzesi

Burası neresi? Torbalı ilçesinde yer alan Key Museum, Özgörkey ailesinin koleksiyonundan doğmuştur. yılında hizmete açılan müze, 7 bin metrekarelik bir alana sahip olup, içerisinde otomobil, 40 motosiklet, 2,5 bin model amblemi, 3 bin maket otomobil, motorlu araç temalı eşarp koleksiyonu, geçmiş tarihlere ait benzin pompaları ve aksesuarları, &#;li yıllarına ait Shell benzin istasyonu, maskotlar ve traktörler yer alır.

Neden gitmeliyim? Günümüze gelene kadar özenle toplanıp bir araya getirilen parçalar ile müze, Türkiye&#;nin en büyük klasik otomobil müzesi olma özelliğine sahiptir. Mercedes, Cadillac, Porsche, BMW ve Ford gibi klasik arabalar, motosikletler, maskot ve maket otomobillerin yer aldığı Key Museum, aynı zamanda Batmobile ve Batcycle gibi Batman özel araçları ile yoğun ilgi görüyor.

  • Adres: Çapak, Özgörkey Cd. No:5, Torbalı/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazartesi ve Salı günleri kapalı.
  • Telefon: 35 35
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 30₺ / Öğrenci ve 65+ yaş: 15₺ / 6 yaş altı çocuk: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Uzay Kampı Türkiye&#;de Astronot Gibi Hisset!

Uzay Kampı Türkiye

Burası neresi? Gaziemir ilçesinde yer alan Uzay Kampı, Türkiye&#;nin en önemli uzay ve bilim merkezi kamplarından biri olma özelliğine sahiptir. Bilim, teknoloji, matematik ve diğer alanlarda yetenekleri olan çocukları, odaklamaya ve kariyer hedefi sunmayı amaçlayan kamp, yılında faaliyete geçmiştir. Uzayda bir astronot gibi çalışma hissi veren Uzay Kampı Türkiye, içerisinde çeşitli kamplar düzenliyor.

Neden gitmeliyim? İki günlük, beş ya da altı günlük programlara katılarak harika hisler yaşayacağınız bu kampta, sürekli görevde bulunan doktor ve sağlık ekibi, kızlar ve erkekler için ayrı konaklama alanları, eğitimciler, güvenlik kameraları, özel tuvaletler, banyo ve yemekhaneler yer alıyor. Yani içinizin rahat etmesi için ellerinden geleni yapmışlar!

Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği&#;nde Yeşillikler İçinde Takıl!

Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği

Burası neresi? Kemalpaşa&#;da yer alan Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği, Nif Dağı eteklerinde konumlanıyor. Zeytin, çam ve pek çok çeşit meyve ağaçlarından oluşan yemyeşil bir ormanın yanı başında bulunan çiftlik, Türkiye&#;ye göç eden Kazak Türkü Şirzat Doğru tarafından kurulmuştur. İki ata kültürünü yaşatma amacı ile kurulan bu yerde; otağ, kımız üretme çiftliği, Orta Asya lokantası ve at binicilik alanları yer alıyor.

Kış aylarında sadece hafta sonları açık olup, Nisan ayından Ekim ayına kadar her gün ziyaret edilen Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği, İzmir&#;de çocuklarla yapılacak şeyler arasında mutlaka yerini almalı.

  • Adres: Alaş Kımız Çiftliği, Kemalpaşa/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 14 43
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi&#;nde Oyuncakların İçinde Kaybol!

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi

Burası neresi? Konak ilçesinde yer alan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, yılında Ümran Baradan tarafından kurulmuştur. Türkiye&#;deki altı oyuncak müzesinden biri olan bu müze, Sunay Akın&#;ın konsept danışmanlığında zenginleştirilerek yenilenmiş ve yılında Konak Belediyesi&#;ne devredilmiştir. İçerisinde; geçmiş yıllara ait tahtadan, kağıttan ve plastikten yapılma birçok oyuncak, bebek, pelüş oyuncaklar, oyuncak arabalar, bebek evleri, masal kahramanları ve antika oyuncaklar sergileniyor.

Neden gitmeliyim? Aynı zamanda müzede sergilenen ilk gerçek saçlı oyuncak bebek, Mickey Fare ve Laterna Magica&#;ya ait oyuncak ise en çok dikkat çeken parçalardır. Yıl içerisinde düzenlenen Karagöz-Hacivat gösterilerine ve tasvir atölyelerine çocuklarınızla birlikte katılım gösterebilirsiniz. Bunun dışında müze, her yaşa hitap eden kurslara ve eğitim programlarına da yer veriyor.

  • Adres: Fatih, Halil Rıfat Paşa Cd. No, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazartesi ve Pazar günleri kapalı.
  • Telefon: 75 13
  • Giriş ücreti: Tam: 4₺ / İndirim: 2₺
  • Yol tarifi al >

Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi&#;ni Ziyaret Et!

Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi

Burası neresi? Selçuk ilçesinin Çamlık Köyü’nde yer alan Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi, yılında hizmete açılmıştır. dönümlük bir arazi üzerinde kurulu olan müzede, Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan, İsveç ve Çekoslovak yapımı 30 adet buharlı lokomotif bulunuyor. Dünyada sadece iki tane bulunan ve odunla çalışan İngiliz yapımı bir lokomotif ile Hitler tarafından II. Dünya Savaşı’nda yaptırılan üç silindirli bir lokomotif, müzenin en önemli eserleri arasında yer alıyor. En eski lokomotif yılına aitken, en yeni lokomotif ise yılına aittir.

  • Adres: Çamlık, İzmir Aydın Yolu No, Selçuk/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Giriş ücreti: 5₺
  • Yol tarifi al >

Evrensel Çocuk Müzesi&#;nde Bilimle Tanış!

Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü

Burası neresi? Karşıyaka Belediyesi tarafından yılında açılan Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, 7 bin metrekarelik bir alan üzerinde kuruludur. Çocukları bilim ve eğitimle buluşturan müzede, paleontoloji sergisi, entomoloji sergisi, inşaat adası ve bilim adası yer alıyor. Dev dinozorların ve farklı hayvanların kopyalarının görüldüğü müzede, aynı zamanda piknik alanı, etkinlik tiyatro ve gösteriler için bir sahne, belgeseller için cep sineması, restoran ve büfe, hediyelik eşya ve fotoğrafçı dükkanı da yer alıyor.

  • Adres: Yalı, Ahmet Kemal Baysak Bulvari No:1, Karşıyaka/İzmir
  • Telefon: 63 43
  • Giriş ücreti: 10₺
  • Yol tarifi al > 

Karşıyaka Bilim Müzesi&#;nde Deneylere Ortak Ol!

Karşıyaka Belediyesi Bahçeşehir Koleji Bilim Merkezi

Burası neresi? Bilim meraklıların bir durak noktası olan Karşıyaka Belediyesi Bahçeşehir Koleji Bilim Merkezi, çocukların deneyler eşliğinde bilimle tanışmasını sağlayan birbirinden farklı etkinliklere yer veriyor. İçerisinde; 60 adet öğrenme istasyonu, ’den fazla deney düzeneği ve 15 interaktif kiosk yer alıyor. Ege Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin ise ikinci bilim müzesi ünvanına sahip olduğunu söylemeden geçmeyelim.

  • Adres: Yalı, Caher Dudayev Blv, Karşıyaka/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 60 60
  • Yol tarifi al >

*Özel Gün Aktiviteleri

-Sevgililer Günü

Tarihi Asansör&#;de Körfez&#;in Eşsiz Manzarasını Seyret! 

Tarihi Asansör

Burası neresi? İzmir&#;in en muhteşem manzarasına tanıklık edeceğiniz bir yer olan Tarihi Asansör, yılında Nesim Levi tarafından inşa ettirilmiştir. Tipik bir sokak asansörü özelliği taşıyan bu tarihi yer, aynı zamanda İzmir&#;in en gözde turizm yerlerinden biridir. Asansörün, birinden diğerine basamaklı merdiven vasıtasıyla ulaşılan Mithatpaşa Caddesi ile Şehit Nihatbey Caddesi&#;nin zorlu ulaşımını kolaylaştırmak adına inşa edildiği biliniyor. Zamanla el değiştirip sürekli olarak restorasyona giden Tarihi Asansör Binası, İzmir&#;de şehir manzarasının seyredildiği en popüler seyir noktalarındandır.

Neden gitmeliyim? Hem içerisinde yer verdiği restoran ve cafeleriyle hem de benzersiz manzarasıyla Tarihi Asansör, günümüzde turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Asansörle yukarıya çıkıp, seyir terasından İzmir&#;in panoramik manzarasına bakmak, tahmin edersiniz ki bir İzmir klasiği. Özellikle de gün batımında&#; Buraya çıktığınızda, hem harika fotoğraflar yakalayabilir hem de manzara karşısında ufkunuz genişleyebilir. Buraya ister erken saatlerde gelin ve sabah kahvaltısını bu manzara eşliğinde yaparak güne başlayın, ister geç saatlerde gelin ve akşam yemeğini bu manzara eşliğinde yaparak günü bitirin.

Kaçırmayın! Burada yer alan Kırkmerdiven Cafe&#;de oturmalı veya Asansör Restoran&#;da dünya mutfaklarının lezzetlerini mutlaka tatmalısınız.

  • Adres: Turgut Reis, Şht. Nihatbey Cd. 76/A, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 47 80
  • Yol tarifi al >

Şirince&#;de Şarap Tadımı Yap! 

Şirince

Burası neresi? Selçuklu ilçesinde yer alan Şirince, arnavut kaldırımlı sokakları, Rumlardan kalma sevimli evleri, tarihi kiliseleri, meyve şarapları ve meşhur Matematik Köyü ile adeta tepelerin arasında saklı kalmış bir cennettir. Küçük ama bir o kadar da şirin bir köy olan Şirince, Türkiye&#;nin en güzel üzüm bağlarına ve en lezzetli şaraplarına ev sahipliği yapmasıyla adından sıkça söz ettiriyor. Zeytin ve mandalina ağaçlarıyla çevrelenmiş sokakları, etkileyici mimarisi ve özgün yapısıyla gelenleri fazlasıyla kendine hayran bırakan Şirince, Efes Antik Kenti&#;nden sonraki ilk durağınız olmalı!

Neden gitmeliyim? Öncelikle fotoğraf makinenizin ya da telefonunuzun şarjının dolu olduğundan emin olmalı, sonrasında ise muhteşem kareler yakalamaya başlamalısınız. Fotoğraf makine ya da telefon eşliğinde keşif yaptıktan sonra, o enfes şarapların tadımına bakmak için yola koyulmalısınız. Bin bir çeşit şarapları ile oldukça meşhur olan Şirince&#;ye, şarap severlerin bayılacağından o kadar eminiz ki! 🙂 Üstelik bir o kadar da ucuz olduğunu söyleyerek, şarap kadehlerinin ₺ arasında değiştiğini eklemeliyiz.

Kaçırmayın! Biraz daha uzun kalmak istediğiniz takdirde, Şirince&#;deki taş otellerde konaklayabilir ve sevdiklerinizle baş başa harika bir tatile imza atabilirsiniz. Özellikle kış aylarında, şömine karşısında şarap yudumlama fikri kulağa oldukça hoş geliyor. Ayrıca Şirince&#;ye kadar gelmişken, Aziz John Baptist Kilisesi, Tiyatro Medresesi, Nesin Matematik Köyü, Saint Dimitrios Kilisesi ve daha birçok yeri ziyaret etmeyi unutmayın! Dilerseniz daha detaylı bilgi için Şirince&#;de gezilecek yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

*Lezzet Durakları

Boyoz &#; Yumurta Kahvaltısı Yapmadan Güne Başlama!

İzmir Boyoz Yemeği

Deneyimle! İzmir&#;in klasiklerinden olan boyozu yemeden güne başlamak olmaz tabii ki, öyle değil mi? İzmir&#;e gidince yapılması gereken şeyler arasında ilk işiniz boyoz yemek olmalı, bunu unutmayın! İster sade -ki bunu daha çok öneririz- ister ıspanaklı ister çikolatalı ister beyazlı&#; Hangisini tercih ederseniz edin, o boyoz illa ki yenilecek. Çoğu insanın yanında haşlanmış yumurta da yediğini duymuşsunuzdur. Bu kısımda artık sizin zevkinize kalmış.

Nerede yemeliyim? Mayasız ve milföye benzeyen bol yağlı bir hamur işi olan boyozu, Alsancak Dostlar Fırınıya da Tarihi Zeynel Ergin Gevrek Fırını&#;nda yemeniz gerektiğinin altını çizelim.

Bunu biliyor muydunuz? İsmini, İspanyolca&#;da &#;küçük somunlar&#; anlamına gelen &#;bollos&#;dan alan Boyoz, İspanya&#;dan İzmir&#;e göç eden Sefarad Yahudileri&#;nin yöre mutfağına kattığı lezzetlerden biridir.

Kumrucu Ömür&#;de Lezzetli Bir Kumru Ye!

İzmir Kumru Yemeği

Deneyimle! İzmir&#;in meşhur susamlı sandviç ekmeği olan kumru, şekil itibariyle bir kumruya benzetildiği için bu ismi almıştır. Zamanla İzmir&#;e özgü bir fast food olan bu yemeğin ismi, ekmeğin içine envai çeşit ürün doldurulmasıyla oluşan sıcak sandviç ile özdeşleşmiş. Günün her saatinde yiyebileceğiniz bir atıştırmalık olan kumru, salam, sucuk, peynir, domates ve isteğe göre ketçap ve mayonezden oluşuyor. Dilerseniz içine daha pek çok ürün koydurabilirsiniz.

Burası neresi?İzmir&#;in yöresel lezzetleri arasında yer alan kumrudan bahsettik. Peki ya &#;kumruyu nerede yiyeceğim&#; derseniz, işte cevabı geliyor. İzmir&#;de kumrunun en iyi adreslerinden biri olan Kumrucu Ömür&#;de tabii ki! Bostanlı&#;da yer alan bu mekanda, klasik kumrudan ziyade fast food tarzı karışık kumru daha çok bulunuyor. Muhteşem sunumuyla kumrunuzu yerken, yanında da yeni demlenmiş çay ya da taze sıkılmış meyve suyunu tüketmelisiniz.

Başka nerede yemeliyim? Tabii ki kumru sadece bu mekanda yok. İzmir&#;in pek çok noktasında lezzetli kumruların tadına bakabilirsiniz. Biz İzmir&#;de yapılacak şeyler listemizde en popülerine yer verdik. Dilerseniz Kardeşler Büfe, Kırkmerdiven Cafe, Asucan, Kumrucu Hikmet ve Kumrucu Hüseyin&#;de de yiyebilirsiniz.

  • Adres: Bostanlı mah, Cemal Gürsel Cd. No, Karşıyaka/İzmir
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 60 66
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Kızlarağası Hanı&#;nda Fincanda Pişen Türk Kahvesi&#;ni İç! 

Kızlarağası Hanı

Burası neresi? Kemeraltı Çarşısı içinde Halim Ağa Çarşısı olarak bilinen bölgede yer alan Kızlarağası Hanı, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. İzmir&#;deki hanların en büyüğü ve en görkemlisi olan Kızlarağası Hanı, aynı zamanda İzmir&#;in en iyi korunmuş tarihi hanlarından birisidir. Diğer Osmanlı Hanları gibi çarşılı ve avlulu olan han, Hacı Beşir Ağa tarafından yılında inşa ettirilmiştir. Alt katı kahve ocağı, ikinci katı ise işyeri olarak kullanılan han, yılları arasında restore edilerek günümüzde turistik bir çarşı olarak faaliyet gösteriyor.

Neden gitmeliyim? Çok çeşitli el sanatları, halı, kilim, gümüş takı, giyim eşyası ve malzemeleri, deri kıyafetler ve hediyelik eşya dükkanları gibi daha pek çok şey bu handa yer alıyor. Avlusunda veya hanı çevreleyen sokaklarda çay içebileceğiniz gibi İzmir&#;e özel &#;fincanda pişen türk kahvesini&#; de içebilirsiniz. Evet yanlış okumadınız, fincanda pişen kahve. Diğer kahve yerlerinden ayrılan en önemli özelliği de budur zaten. Kahveler herkesin bildiği usulde cezvede değil, fincanda pişirilerek servis ediliyor. Ayrıca Kızlarağası Hanı&#;nda kahve keyfinin, İzmirlilerin en çok yaptığı aktivitelerden birisi olduğunu hatırlatalım.

  • Adres: Konak, Sk. no D, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 51 17
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Midyeciler Sokağı&#;na Git ve Bir Tezgah Kapat!

İzmir Midye Yemeği

Deneyimle! Kemeraltı&#;nın az bilinen figürlerinden biri olan Midyeciler Sokağı, hem ucuz hem temiz hem de lezzetli olmasıyla gelenleri oldukça mutlu ediyor. Neredeyse bir tabak dolusu midyeyi, sadece 5₺&#;ye yiyebiliyorsunuz! Ayrıca midyesi azalmış bir tezgaha yanaşarak, 20₺ karşılığında komple tezgahı kapatma şansınız var. Bu tezgahta yaklaşık midye yiyebileceğinizi de unutmayın!

Lokma Kuyruğuna Girmeden Olmaz!

Deneyimle! Un, maya, su ve tuz ile hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılması ve üzerine şerbet dökülüp tarçınla sonlandırılması ile ortaya çıkan lokma, oldukça basit bir lezzettir. İzmir&#;in bir diğer sevilen kültürü olan lokmayı, Karşıyaka, Bostanlı, Alsancak ya da Bornova&#;da gezerken yiyebilme şansına sahipsiniz. Eğer kocaman bir yağ kazanının yanında upuzun bir kuyruk görürseniz, şaşırmayın. Bu bir ritüeldir. Hatta İzmir&#;e yılın herhangi bir zamanında geldiğinizde, sokakta ücretsiz lokma dağıtan bir araca rastlayabilirsiniz. Çünkü sünnet, kandil, mevlüt ya da cenaze gibi dini olaylarda lokma dökmek ve halka dağıtmak burada bir tür gelenektir.

Kemeraltı&#;nda Atom İç!

İzmir Atom İçeceği

Deneyimle! Çeşit çeşit egzotik meyvelerden yapılan atomu, aslında taze meyve suyu olarak da nitelendirebiliriz. Lezzetli bir içecek türü olan atom, Kemeraltı&#;nda gezintiye çıktığınızda mutlaka içmeniz gereken bir tattır. Küçük bardağı 1₺ olan atomu, ister kendi seçeceğiniz meyvelerden oluşturup için ister hazır oluşturulmuş menülerden tercih edip için. Tercihi size bırakıyoruz.

Çelebi Unlu Mamülleri&#;nde Bomba Ye!

Burası neresi? İçi sıcak akışkan çikolata ile dolu olan kurabiye, son yıllarda İzmir&#;in her pastanesinde karşımıza çıkıyor. Ancak bomba tatlısını ilk yapan yerin Çelebi Unlu Mamülleri olduğunu belirtelim. Hatta işletme sahibi Orhan Çelebi&#;nin &#;Bomba İzmir&#;e değil bize özgüdür.&#; dediği de bir gerçektir.

Neden gitmeliyim? Şu an neredeyse İzmir&#;in her yerinde ve şehir dışında birçok yerde yapılıp satılan bomba, ılık servis edildiğinden dolayı içindeki çikolata daha da akışkan bir kıvama geliyor ve parmak ısırtıyor diyebiliriz. Bomba, Konakta yer alan Çelebi Unlu Mamülleri&#;nin icadı olduğu için, en iyisinin burada yapıldığını belirtelim ve eve dönerken de bir paket yaptırmanızı tavsiye edelim.

  • Adres: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Cd. No/A, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 33 01
  • Yol tarifi al >

Sevinç Pastanesi&#;nde Mola Ver! 

Sevinç Pastanesi Pavlova

Burası neresi? En az 60 yıllık bir pastane olan Sevinç Pastanesi, İzmir ile özdeşleşmiş tarihi bir yerdir. İzmir&#;de iki şubesi bulunan pastanede; klasik pastane ürünlerinden kahvaltısına kadar, lezzetli eklerden pastalara kadar, poğaçalardan dondurmalara kadar her şey mevcut. Özellikle pavlovası ve fıstıklı dondurmasının oldukça meşhur ve lezzetli olduğunun altını çizelim. Lezzetli ürünlerinin yanı sıra bu yerin ayrı bir özelliği de var. İzmirlilerin buluşma noktası olduğunu ve Alsancak&#;a gidiliyorsa çoğunlukla bu pastanenin önünde buluşulduğunu belirtelim.

  • Adres: Alsancak, Ali Çetinkaya Blv No: 27 D:C, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 75 90
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Tarihi Zeynel Ergin Gevrek Fırını&#;ndan Bir Gevrek Kap! 

İzmir Gevrek Yemeği

Deneyimle! İzmirlilerin simite gevrek dediğini hepimiz biliyoruz. Bu ismi almasının en önemli sebebi ve diğer simitlerden ayrılan özelliği ise, iki kez pişirilmesidir. Bu nedenle de daha ince, daha çıtır ve daha gevrek oluyor. İzmir&#;de gevreğin yanında, haşlanmış yumurta ve zeytin gibi kahvaltı tamamlayıcılarından da satın alıp yemeniz gerekiyor.

Burası neresi? İzmir&#;de &#;en iyi gevreği nerede yiyebilirim&#; derseniz, tabii ki cevabımız Tarihi Zeynel Ergin Gevrek Fırını olacaktır. Eskiden sadece alışveriş yapıp çay içebileceğiniz bir taş fırın olan bu yer, günümüzde kahvaltı yapabileceğiniz bir cafeye de sahip. İzmir&#;in her yerinde ve her tezgahta gevrek bulabilirsiniz ancak gevreğin en hasını bu mekanda yiyebilirsiniz. Unutmayın!

Kaçırmayın! Size bonus olarak, bir yerden bahsetmek istiyoruz. Konak&#;taki Fransız Kültür Merkezi&#;nin duvarında çizili olan &#;Gevrekçi Muralı&#; ile fotoğraf çektirebileceğinizi de belirtelim.

  • Adres: Alsancak, Sk. no: 2, Konak/İzmir
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 40 04
  • Yol tarifi al >

Temiz Havanın Adresi Çiçekliköy&#;de Kahvaltı Yap! 

Çiçekliköy Kahvaltı

Burası neresi? Bornova ilçesine bağlı Çiçekliköy, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşıp, tam kafa dinlemelik bir yerdir. Yeşilliklerin arasında, ormanın içindeki işletmeleriyle oldukça popüler olan bu yere, özellikle hafta sonları kahvaltı yapmak için akın edildiğini söyleyebiliriz. Manisa-İzmir karayolu üzerinde yer alan Çiçekliköy, Bornova&#;ya 6 km, İzmir&#;e ise 20 dakikalık mesafede yer alıyor. yüzyılda birkaç Boşnak ailenin Saraybosna&#;dan buraya göç ederek kurulduğu düşünülen bu yer, günümüzde kahvaltı mekanlarıyla dolup taşmış durumdadır.

Neden gitmeliyim? Restoranları, organik ürünlerle donatılmış köy kahvaltıları, temiz havası ve yemyeşil alanları ile harika bir yer olan Çiçekliköy, resmen nefes alma alanıdır. Aynı zamanda doğayla iç içe olacağınız, dinleneceğiniz, doğanın tadını çıkaracağınız ve huzurlu bir şekilde vakit geçireceğiniz sessiz ve sakin bir yerdir. Siz de güzel bir kahvaltı yapmak istediğinizde, kesinlikle Çiçekliköy&#;e gelip dilediğiniz bir mekana oturmalısınız. Ancak erkenden gelmenizde fayda var çünkü çok kalabalık oluyor. Sıkma portakal suyu ve sahanda yumurta ekstraya girerken, semaverde çay keyfi de bir başka oluyor.

Kaçırmayın! Ayrıca kahvaltı mekanları dışında piknik alanlarının da bulunduğunu ekleyerek, kendi mangalınızı pişirebileceğinizi ve doyasıya piknik yapabileceğinizi belirtelim.

Nerede yemeliyim? Bölgede en sevilen kahvaltı mekanları arasında; Kozalak Butik Restoran, Luka Restaurant, Pino Restaurant, Aktuğ Köy Kahvaltısı, Çamaltı Restaurant ve Nirvana Kahvaltı Evi yer alıyor. Kahvaltı ücretlerinin fiyatları ise ₺ arasında değişiyor.

Söğüş&#;ün Tadına Mutlaka Bak!

İzmir Söğüş Yemeği

Deneyimle! İzmir mutfağında önemli bir yer edinen sakatat, genellikle söğüş, ciğer, kokoreç, kelle paça ve dil gibi lezzetlerle ön plana çıkıyor. Bütün parça halinde kaynatılıp soğuk olarak tüketilen beyinden oluşan söğüş ise, çok sık tüketiliyor ve bir hayli beğeniliyor.

Nerede yemeliyim? Kemeraltı&#;nda yer alan Söğüşçü Cimbom ve Meşhur Hisar Söğüşçüsü&#;nü tercih etmelisiniz.

*Ekstrem Spor Noktaları

Selçuk&#;ta Skydiving Yaparak Gökyüzünde Süzül! 

Paraşütlü atlama

Burası neresi? Efes Antik Kenti ile ünlü olan Selçuk, İzmir&#;in en sakin beldesi olarak biliniyor ve her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Hazır Efes Antik Kenti&#;ne ve Şirince&#;ye kadar gelmişken, Selçuk&#;u da uğramadan dönmek olmaz öyle değil mi? Bolca vaktiniz varsa, içerisinde yer verdiği daha pek çok turistik noktaya da gitmenizi öneriyoruz. Peki gezmek dışında, farklı bir deneyim yaşamak istemez misiniz? Bir adrenalin patlaması gibi&#; O zaman okumaya devam edin!

Neden gitmeliyim? Skydiving yani gökyüzü dalışı yapacağınız Efes Drop Zone, Efes Harabeleri ve Meryem Ana Kilisesi&#;nin bitişiğinde yer alıp, İzmir&#;e 70 km mesafede konumlanıyor. Uluslararası paraşüt yarışmalarına ev sahipliği yapmış turistik bir atlayış merkezi olan bu yer, metre uzunluğunda asfalt piste sahiptir. Yılın her ayı atlayış yapabilmeye müsait bir bölge olmasıyla fazlasıyla tercih edilen Efes&#;te, yıl boyunca atlayış yapabilir veya branş eğitimleri alabilirsiniz. Saatte km hızla, 4 bin metreden atlayıp gökyüzünde süzülmek mi? Macera ve adrenalin tutkunları hazırsa, sizleri İzmir semalarından aşağıya doğru inmeye davet ediyoruz! 🙂

İpuçları;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir