türk telekom nakil süresi / İnternet Aboneliği Nakil Dilekçesi Örneği - Dilekçe Örneği

Türk Telekom Nakil Süresi

türk telekom nakil süresi

Türk Telekom’da bu hafta istifa eden eski Genel Müdür Rami Aslan, veda mesajında yaklaşık 1000 gün çalıştığı şirketin elemanlarına seslenerek “diğer tüm oyunculardan ayırt edilebilen, ulusal ve bölgesel bir güç haline getirdik. Şirketimizi eşi görülmemiş seviyelere ve başarılara taşıyabilecek güçlü temeller inşa ettik” şeklinde ifadeler kullandı. Baktığımızda gerçekten “eşi, benzeri görülmemiş bir seviye ile karşı karşıyayız; Türkiye’de bugün internet hattınızı başka bir adrese transfer ettirmeye kalkarsanız, başınıza ne geleceği çok belirsiz. Yani 5 ay, 3 ay gibi süreler boyunca, hiç bir bilgi alamadan, bekliyor … bekliyor… bekliyor.. olabilirsiniz.

Bunu biz söylemiyoruz. İnterneti biraz karıştırın. Arama motorlarından “TTnet” + “Nakil” yazın, hemen 5 ay ya da 3 ay şikayetlerini görebileceksiniz. Zaten bu konuyu uzun zamandır duyuyoruz; sadece bireylerden değil, kurumlardan da işitiyoruz. Hatta Türk Telekom omurgasından hizmet almaya çalışan diğer servis sağlayıcılar da bir süredir Türk Telekom’un teknik anlamda yetersiz kaldığına ve sürelerin uzadığına dair hikayeler anlatıyorlar.

Bunlardan birisini hemen bu sabah yaşadık. Bir süre önce avukat Gökhan Ahi TTnet’i şu sözlerle şikayet etti ; “Kaç gün oldu, evimi taşıdığım için nakil dilekçesi vermiştim, fiziki bağlantı yapılmasına rağmen hâlâ aktivasyon yapmadılar. Herhangi bir işlem yapmadıkları gibi, çağrı merkezine bıraktığımız kayıtlara da dönmüyorlar”. Sonra bu sabah Ahi’den bir mail aldım. Ekinde Sikayetvar.com ve Twitter üzerindeki başka kişilere ait benzer şikayetlerin yer aldığı linklerin olduğu mailinde,


    “22 Ağustos’da nakil başvurusu yaptım. Bugün 5 Eylül, hâla bir şey yok. Ümraniye’den Ataşehir’e..

    Sorun sadece bende değil, nakil problemi herkeste var galiba. örnek: Twitter / İnternet Nakil

    Bu da Şikayetvar sayfası: Sikayetvar.com / TTnet Nakil

    Bu çok saçma bir sorun. Bu kadar reklam yapıp, bu kadar cafcaflı rakamlar açıklayıp 3 günde hallolacak nakil işini aylarca nasıl bekletebiliyorlar? Sorumsuzluk!!!?


yazmıştı. Gökhan Ahi bu maili gönderirken, diğer tarafta TTnet hattını iptal edip, bir başka servis sağlayıcıdan sabah başvurup, akşam üstü hattını bağlatarak sorununu çözdü.

Biz ise verdiği linklere bakıp, etraftaki başka insanlarla konuştuğumuzda, gerçekten de bir süredir TTnet’te bu konuda büyük bir sorun olduğunu gördük. Üstelik bu diğer servis sağlayıcılara da yansıyor. Çünkü BTK tarafından yapılan ilgili düzenlemelerin –mahkemelere taşınması ve oradan gecikmesi– yapısı nedeniyle TTnet, ADSL’de tekel durumunda kaldı. Diğer operatörler al-sat yaparak hattı Türk Telekom’dan alıp, size satıyorlar. Dolayısıyla bu sorun diğer internet servis sağlayıcıları da aynı şekilde etkileyebiliyor.

ŞikayetVar sayfasına baktığımızda 5 aya varan nakil edememe sorunu ile karşılaştık. Hatta bazıları aynı mahalle içinde olduğu halde 2 aydır nakledilemediği gibi mesajlar var.

Türk Telekom’un kendi sayfasına baktık. Acaba nakil için kaç gün veriyor diye; (Türk Telekom Nakil İşlemi


    Nakil işlemi kaç günde tamamlanmaktadır?

    Cevap :

    Nakil işlemi ortalama 7 gün içinde tamamlanmaktadır.


Bunu görünce Türk Telekom yetkililerine internet erişim hatlarının nakil işlemlerinin neden bu kadar geciktiğini sorduk. Şu ana kadar bir cevap alamadık. Bu konuda sorun çekenler bize [email protected] adresinden mail atarlarsa, bu yazının altına ekleyeceğiz.

Ayıplı Hizmet

Sonuçta, Türk Telekom’un 7 günde yapacağını ilan ettiği bir hizmeti 5 ay ya da 3 ay ya da 15 gün içinde yapmaması durumu “ayıplı hizmet” kapsamına girebilir. Tüketicilerin bu durumda başvuracağı 2 merci var; kalite standartları çerçevesinde BTK ya da Tüketici Hakem heyetleri. Ama isterseniz ayıplı hizmet kavramını biraz açalım;

Ayıplı hizmet, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4/A maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre bir hizmetin ayıplı sayılabilmesi için “Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilanlarında, standardında, teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren” hizmetlerin ayıplı hizmet olduğunu belirtmektedir.

Maddenin ikinci fıkrasında ayıbın varlığı halinde bildirim süresi belirlenmiştir. Buna göre tüketici, hizmetin ifa edildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde bu ayıbı sağlayıcıya bildirmekle yükümlüdür. Eğer ihbar edilmez ise bu halde artık ayıplı haliyle kabul edilmiş sayılacaktır. Ondan sonra seçimli haklar talep edebilir;

Kanunda belirlenen seçimlik haklar;

  • sözleşmeden dönme hakkı,
  • hizmetin yeniden görülmesi hakkı
  • ayıp oranında bedel indirimi hakkı

olarak üçe ayrılmaktadır. Bunların dışında tüketici, bu haklarla birlikte ve/veya bu haklardan bağımsız olarak tazminat isteme hakkına da sahiptir.

Başka Ülkelerde Durum

Başka ülkelerden bir örnek bakalım dedik; ABD AT&T’de nasıl oluyor diye baktık (AT&T Movers) ; diyor ki,


    How quickly can I transfer or set up my services at my new address?

    It takes only a few minutes online to move your AT&T services or to order new AT&T services for your new address. You can select an installation date that is convenient for you. Within 24 hours of letting us know about your move, you will receive an email to confirm your AT&T services at your new home and your installation date.

    You can choose from all of the products available at your new address, along with any promotional pricing, and you may make selections based on your needs.


Özetle tercüme edelim;


    “Yeni adresinize başvuruyu online yapmanız bir kaç dakikanızı alır. Sonra sizin için uygun kuruluş tarihini seçebilirsiniz. Taşındığınızı bize bildirmenizden itibaren 24 saat içinde kuruluş tarihini konfirme eden bir mail alacaksınız.

    Bütün ürünlerinizi taşıyabilirsiniz, promosyon fiyatları ile birlikte.”


Türk Telekom’da Teknik Bölümde Uzun Zamandır Sorun var

Sektörden bir uzman ile konuştuk; Türk Telekom’un uzun süredir teknik anlamda sorun yaşadığını söyledi. Bunun bir nedeni yatırımlarının durmuş olması. Öyle ki, Ankara ya da İstanbul’da bazı yeni açılan sitelerin hem internet, hem de telefon için hat beklediğini ama alamadığını öğrendik.

Ancak Türk Telekom’dan hizmet alan servis sağlayıcılar da, arıza konusunda sorun yaşadıklarını belirtiyorlar. Arıza oranlarının ve çözülme süresinin yükseldiğine dair şikayetler var. Bu konu BTK’nın konusu olduğu için onlara soru gönderdik. Cevap geldiğinde yayınlayacağız. Çünkü ADSL’de halen sürmekte olan tekel nedeniyle tüm servis sağlayıcıların da etkilendiği görülüyor.

Yarın başka bir konuya bakacağız; Internet Throttling yani bant genişliğini kısma olayına..

7 Eylül 2016 Güncelleme : İsmi bizde saklı bir okuyucumuzun benzer şikayeti şöyle;


    Benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayı içindeTürk Telekom Müşteri Hizmetleri binasına gidip TTNET ve Tivibu üyeliğimi iptal ettirme talebinde bulunup gerekli evrakları doldurdum, TTNET’e ait cihazları teslim ettim ve Turkcell Superonline üzerinden internet ve televizyon servislerini almaya başladım; fakat halen TTNET kendi internet ve televizyon servislerine ait aboneliğim iptal edemedi ve tarafıma Eylül ayı itibariyle halen fatura çıkıyor. Şu an faturaları ödemiyorum ve ileride başıma gelecek olanı da az çok tahmin edebiliyorum. Muhtemelen Türk Telekom kendi hatası olduğu halde bir de bana borç takibi çıkaracaktır. Müşteri hizmetlerine gittiğimde, işlemin askıda kaldığını, konu ile ilgili Türk Telekom müdürlüğüne haber verdiklerini söylüyorlar fakat çözüm üretmiyorlar. BTK üzerinden yaptığım şikayete de henüz bir dönüş alabilmiş değilim.

    Özetle Türk Telekom 4 ayda; bir internet aboneliğini bile iptal edebilmekten, sistemlerinde bir sorun varsa bunu 4 ayda giderebilmekten aciz bir şirkettir.


Bu fatura konusu da başka ilginç bir taraf. Bunu da ayrıca yayınlayacağız.

Etiketler:Haber

İnternet Nakil İşlemi Nasıl Yapılır? (2022)

Taşınmak, yeni bir evin bulunması ve eşyaların nakliye işlerinin hallolmasının yanında, aboneliklerin taşınması gibi bir iş yükünü de ortaya çıkarıyor. Elektrik, su, doğalgazda olduğu gibi, internet için de yeni adreste yeni bir abonelik başlatılıyor veya var olan abonelik yeni adrese nakil olabiliyor.

İnternet aboneliğinin devam eden bir taahhüdü bulunuyorsa, abonelik işlemini sonlandırmak yerine yeni adrese nakil yapmakta fayda var. Çünkü taahhüdü dolmamış işe operatörünüz internet paketinizin iptali için daha önce belirtilmiş miktarda bir cayma bedeli talep ediyor. Ancak var olarak internet sağlayıcınızın yeni taşınacağınız adresin olduğu bölgede bir altyapısı bulunmuyorsa bu durumda cayma bedeli ödemek zorunda olmadan abonelik iptal işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Peki internet nakil işlemi nasıl yapılır? Şimdi hep birlikte işlem adımlarına göz atalım…

  • İlk olarak, evde kullandığınız internetiniz bir sabit hat numarası üzerine ise öncelikle bu sabit hat numaranızı yeni adrese taşımanız, buraya kaydettirmeniz gerekiyor.
  • Aboneliğiniz hangi servis sağlayıcısına bağlıysa buranın müşteri hizmetlerini arayarak veya yakın bir merkezine giderek internet aboneliğinizi yeni bir eve nakil etmek istediğinizi bildiriyorsunuz.
  • Başvuru merkezlerinde sizden vatandaşlık numaranız ve kimlik bilgileriniz talep ediliyor. İstenen başka belgeler de varsa bunlar da hazır olunca başvuru işlemini gerçekleşiyor.
  • Sonraki adım modemin kurulması. Bunun için internet operatörünüz modemin bağlanması için evinize bir teknik ekip gönderiyor. Eğer mevcut bir modem bulunmuyorsa sizden modem için ücret talep ediliyor. Bu ücret bazen tek seferde alınabiliyorken bazen de taksitlendirilerek aylık internet ücretinizle birlikte tahsil ediliyor.
  • Modem kurulumu gerçekleştikten sonra operatörünüz internet bağlantınızın açılmasını sağlıyor ve kullanıma başlayabiliyorsunuz.

En temelde yapılacaklar benzer olsa da, farklı internet servis sağlayıcıların abonelik nakil işlemlerinde farklılıklar bulunabiliyor.

TTNET İnternet Aboneliği Nakil İşlemi Nasıl Yapılır?

TTNET, kullanıcılarına Türkiye’nin her yerinde nakil işlemi yapma garantisi taahhüt ediyor. Nakil işlemi herhangi bir Türk Telekom Müdürlüğüne veya TTNET bayilerine kimlik kartı veya başkası adına ise noter onaylı vekaletname ile müracaat edilerek gerçekleşiyor. Ayrıca 444 5 444 numaralı TTNET Müşteri Hizmetleri aranarak ve e-Devlet üzerinden de nakil başvurusu yapılabiliyor. 2022 fiyatlandırmalarıyla, TTNET internet kullanıcılarının nakil işlemi için vergiler dahil olmak üzere 57 TL ücret ödemesi gerekiyor ve bu ücret nakil işleminden sonraki ilk faturaya yansıtılıyor.

TTNET interneti kullanan kurumsal müşteriler nakil başvurusunda bulunuyorlarsa, bu durumda kurum adına yetkili kişi veya kişilerin kimliklerini ibraz ederek başvuru yapması gerekiyor.

TTNET nakil işlemleri ortalama 7 günde tamamlanıyor.

TTNET’e bağlı internet aboneliğinizi yeni adresinize taşımak için TTNET Nakil Talep Formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca TTNET internet kullanımı ve nakil işlemleri için gerekli tüm detaylara kendi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Superonline İnternet Aboneliği Nakil İşlemi Nasıl Yapılır?

Turkcell Dijital operatöre bağlı Superonline internetinizin nakil işlemleri için bayilikler, e-Devlet ve ​0532 532 0 000 numaralı müşteri hizmetleri ile kayıt bırakılabiliyor. Bunun için öncelikle e-Devlet üzerinden adres güncellemesi yapılması ve eski adresteki aboneliğin borçtan dolayı askıya alınmış olmaması gerekiyor. Askıda olan aboneliklerin nakil işlemleri, ancak gecikmiş faturalar ödendikten ve abonelik aktif hale geldikten sonra gerçekleşebiliyor.

Superonline internet nakil işlemleri sırasında sabit telefon hizmeti de yeni adrese taşınıyor, alan kodunun değiştiği durumlarda yeni bir numara almak gerekiyor. Nakil durumunda statik IP değişmiyor.

Superonline nakil işlemlerinde yeni adreste fiber internet veya DSL hizmetlerden faydalanmak üzere evinize gelen ekipler modem kurulumunu gerçekleştiriyor, bu nakil işleminin ücreti toplam 150 TL olmak üzere tek seferde veya 5 taksit ile ödenebiliyor.

Turkcell Superonline internetinizin nakil işlemleri ve diğer tüm bilgilere Turkcell web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Vodafone İnternet Aboneliği Nakil İşlemi Nasıl Yapılır?

Vodafone evde internet abonelik nakil işlemi için 0542 542 00 00 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak veya Vodafone Net satış merkezlerine giderek nakil başvurusu yapmak gerekiyor. Gerekli tüm adımlar Vodafone web sitesi nakil sayfasında yer alıyor.

Nakil işleminin gerçekleşebilmesi için ödenmemiş fatura bulunmaması gerekiyor. Önceden imzalanmış bir taahhüt bulunuyorsa yeni adreste kalan ay kadar devam ediyor, istenirse farklı bir paket seçilerek yeni bir taahhüde geçilebiliyor. İstenilen ileri bir tarihte de nakil sağlanıyor ve o tarihe kadar eski internet aboneliği kullanılabiliyor.

Vodafone’da nakil işleminin ücreti 110 TL ve istenilen taksit sayısı kadar ay boyunca faturaya yansıyor. Yeni adreste yeterli altyapı bulunmuyorsa, abonelere cayma bedelsiz iptal seçeneği sunuluyor. İptal işlemi ise Vodafone satış merkezleri, müşteri hizmetleri veya e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. Tüm detaylar ve daha fazlası Vodafone web sitesinde yer alıyor.

Diğer tüm internet sağlayıcıların ana sayfalarında başvuru ve nakil işlemleri için gerekli bilgiler bulunuyor. Dilediğiniz operatörden bilgi almak için kendi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır