gitara başlayanlara tavsiyeler / gitara yeni başlayanlara tavsiyeler - sayfa 8 - ekşi sözlük

Gitara Başlayanlara Tavsiyeler

gitara başlayanlara tavsiyeler

elektro gitar çalmak isteyen yazarların faydalanabileceği tavsiyelerdir.
Benim bildiklerim;
1-Gitar çalarken kalorifer'e dokunmayın. (bkz: kızarmış tavuk)
2-Akdeniz akşamlarını unutun.
3-Çin malı amfilerden kaçının.
4-Evinizdeki prizlerin topraklı olmasına dikkat edin.
5-Islak ellerle gitara veya amfiye temas etmeyin.
edit:hatamın farkındayım başlayacaklara olucaktı özür dilerim. (bkz: dalgınlık)

internetten video izleyerek başlayın.

edit: ayıp etmişiz editleyelim.

ayak olmadan tek başına bi halta yaramadığını unutmayın.

yani popi olmaya hazır olun derim ben, en tipsizi bile çalsa bu meredi, ortamdaki kızları götürüyor bilen biri olarak söylüyorum doğru yoldasın dostum.

yazı yazmaya başlıcaksın önce sonra okuyup büyük adam olup elektrogitara başlıcaksın. başlayacaksın demedim bak uzun bir zaman dilimi olmasın diye başlıcaksın dedim.

gerçekten elektro gitarın sizin tarzınızı yansıttığını düşünüyorsanız başlayın aksi taktirde hiç bulaşmayın. Bunun için iyice bir düşünün boşuna para vermeyin amfiye gitara. Yani rock, blues, hard rock, metal vb müzik türleri dinlemiyorsanız sevmiyorsanız gidin elektro akustik veya elektro klasîk gitar alın. Bunu hallettiyseniz çevrenizde sağlam bir elektro gitaristen de ders almıyacaksanız klasik gitadan başlayın hem gitara alışırsınız hemde gitar üzerindeki akorlara ritimlere daha hakim olursunuz cünkü aynı akorlar elektro gitarda da var yani kaybınız olmaz. Kazancınız klasik ve akustik gitarda da iyi olursunuz. Yok ben elktrodan basliyacam derseniz size tek tavsiyem selim ışık abimizin videolarını izleyerek çalışmanız.

elektro gitara başlıcaklara tavsiyeler yazanları dikkate almayın. türkçeye hakim olamayan adam nası sana öğüt versin di mi ama?

o değil de amacınız karı kız ise unutun. bunca yıldır gitar çalarım ama bir kere bile bak ben gitar çalıyorum ayağına kız düşürdüysem cümle alem beni boğaz köprüsünde siksin. kızlar gitar çalan erkeklere veriyolarmış falan yok öyle bi şey yeğenim. ha amacın karı kız düşürmekse de o zaman metal çalma bi zahmet bu müziği buna alet etme.

nota bilmiyorsan tab okumayı ve guitar pro denen programı dene. hemen öyle bilmemne xyf model prosesör vs. alma. ihtiyacına göre takıl. hemen öyle solo atayım vs. işlerine girişme, önce ritm çalış solo zamanla olur. her enstrümanda olduğu gibi yavaş çalış, kimse hızlı çalıyorsun diye madalya vermez. yavaş yavaş çalışa çalışa olacağını unutma, parmaklarına kramp vs girince bırak, gitar çalamayan bir sürü insan hala hayatta merak etme bir şey olmuyor. anfi ile çalışırken komşuları rahatsız etmemek için kulaklık takabilirsin.

bol parmak alıştırması yap, yavaştan duman şarkılarıyla başla sonrası akar zaten.

wah pedalı takın, rasgele gitara abanın, elbet güzel bir solo ortaya çıkacaktır.

klasik gitarla başla diyenleri dinlemeyin.

elektro gitar çalmak isteyen birisi mutlaka elektro gitar çalmalıdır. boşuna başka tarz gitarlarla hevesinizi kırmayın. fazla bir tavsiyeye gerek yok bir gitar, bir amfi alın ve şu abilere yapışın

(bkz: marty schwartz)
(bkz: papa stache)

"önce klasik gitar çalmayı öğren" diyenlerden uzak durun ve hevesiniz kırılmadan ders almaya başlayın. başlangıç olarak bu yeter.

elektro gitar çalmaya başlayacak arkadaşlara, hem hızlı bir şekilde müziğin içine girip, kolaylıkla parçalarını çalabileceklerinden, hem de ekipman açısından çok aman aman paralar harcamayı gerektirmediğinden dolayı nirvana şarkılarına çalışmalarını tavsiye ediyorum. şarkıları kolay olmakla beraber başlangıç için son derece eğlencelidir. kolayca gitara alışmanızı sağlayacaktır. özetle gitarı keşfetme sürecinde, çok fazla para harcamadan ve elinizdeki gitarın kalitesine bakmadan özgürce müziğini yapabileceğiniz yegane gruptur.

kurt cobain'in ekipmanlarıyla ilgili sayfalarca yazılacak birşey yok aslında. kendisi fender gitarları kullanmaktadır. kullandığı bazı modeller;

(bkz: fender mustang)
(bkz: fender stratocaster)
(bkz: fender jaguar)

amfi olarak konserlerde de görüldüğü gibi (bkz: marshall) amfileri kullanıfunduszeue.info dışında pek çok amfi kullanmıştır ama özetle kendisi için marshall kullanır demek yanlış olmaz.

pedal olarak ise en temel olan ve kariyeri boyunca hiç değiştirmedikleri;

electro-harmonix small clone chorus pedalı,
boss ds-1 distortion pedalı,
boss ds-2 turbo distortion pedalıdır.

tel olarak ise (bkz: dean markley)in signature serisinden lthb nikel tellerini kullanmaktadır.

bunlar nirvana müziğini oluşturan gitarlar, amfiler ve efekt aletleridir. gel gelelim nirvana müziği icra etmek için bunların hepsi mutlaka gereklimidir? kesinlikle hayır çok net bir şekilde elinizde çin malı strat bile olsa, distortion kanalı olan herhangi bir amfiniz varsa rahatlıkla nirvana parçalarını cover yapabilirsiniz. tecrübeyle sabit. tabi ki sahneye çıkılacak kadar değil.* onu belirtmekte fayda var.*

gelelim yapmanız gerekenlere;

ilk olarak, gitarınızı standart akor sistemine göre değil, "half step down" olarak pek çok kaynaktan bulabileceğiniz, özetle yarım nota daha kalın olacak şekilde akor etmeniz gerekmektedir.
standart akor sistemi "e-a-d-g-b-e" yani "mi-la-re-sol-si-mi" şeklindedir. tüm tellerinizi yarım nota indirdiğinizde, bu akor düzeni "eb-ab-db-gb-bb-eb" yani "mi bemol-la bemol-re bemol- sol bemol- si bemol- mi bemol" olacaktır.

not: yarım nota daha kalın akor edeceğiniz gitarlarda en az teller kullanmanız performans açısından daha iyi olacaktır. zira yarım nota kalınlaştırmak demek, tellleri yarım nota gevşetmek demektir. çok ince tel kullanırsanız, çok gevşek tellere sahip olursunuz. gevşek teller de çalım sırasında rahatsızlık ve ton kaybına neden olabilir. bu konuda kurt cobain'in kullandığı dean markley telleri öneririm. zaten sıradan bir telle aynı fiyattadır. ortalama tl arası bulabilirsiniz ve uzun ömürlüdür.

sonrasında, kullandığınız amfinin distoriton kanalı varsa bu kanalı kullanarak, bass'ı yüksek, tiz'i normal veya daha az, gain'i de yüksek ayarladıktan sonra midleri yaz normal halinde bırakıp, ya da biraz daha kısarak amfi ayarınızı yapmalısınız. genel olarak amfinizden çıkacak ses bass karakterli olmalıdır. özetle bass,gain yüksek, tiz, midler normal olmalı. amfinin kalitesine ve boyutuna göre bu ayarlar farklılık gösterebilir. ufak tefek oynamalar yaparak ekipmanınıza uygun tonu bulabilirsiniz.

son olarak elinizdeki gitarın, ki bunun bir fender veya fender kopyası olduğunu varsayarak yazıyorum, üzerinde bulunan switch'i kullanarak, köprü ve orta manyetiği birlikte kullanacağınız 2. pozisyona veya sadece köprüyü kullanacağınız 1. pozisyona getirmeniz gereklidir.

artık bir nirvana sever olarak umursamadan, sert, basit ama güzel müzik yapmaya ve herşeyden önemlisi eğlenmeye hazırsınız. şimdi gitarınızı elinize alın ve umursamayın. müzik sadece milyarlar harcanarak yapılmaz.

umarım, müziği sevmeniz ve yeni başladığınız bu harika aktiviteyi yarıda bırakmamanız için paylaştıklarım faydalı olur/olmuştur. asla pes etmeyin ve kısıtlı bütçeyle müzik yapılabileceğini asla unutmayın.

parçaların ritim olan kısımlarına çalışın, sololarla başlamak zordur ve soloyu hemen atamayacağınız için canınızı sıkar ve soğumanıza sebep olur, nirvana parçaları eğlenceli olur, elektro gitar alıp akdeniz akşamları çalacaksanız gidin kumda oynayın.

elektroyla akdeniz akşamları çalması zordur dışarda, plajda nerde bulacaksınız piriz falan , amfiyi taşı ohooo.
siz en iyisi klasikle yola devam edin.

o gitarı gerçekten hak edin, hakkını verin. sıkılınca çalmak için zorlamayın kendinizi. yemek yemek gibi düşünün acıkınca çal doyunca bırak.

edit: soloyla başlamayın demişler ama bence soloyla başlayın. öğretmen falan değilim ama ben öyle başlamıştım, şimdi şükrediyorum soloyla başladığım için.

edit 2: kursa mursa da gitmeyin hiç gerek yok. bilgisayarınız ve internetiniz varsa tamamdır. bu devirde başlayıpta öğrenememek ayıp harbiden. o kadar çok imkan var ki.

gelen bir uyarı üzerine edit 3: sakın slash'e özenip de daha ilk günden sweet child, november rain solosu atmaya çalışmayın. basitlerden başlayın.**

bence ikinci el elektro gitar alınmaz bazıları gitarı mal edip öyle satıyor eğer almakta kararlıysanız şöyle nikkisixx zack wlyde veya eddie van halen gitarlarından alın hem ortamınız olur hem çalması zevkli olur akustik gitarla başlaya bilirsiniz elektroya göre ucuzdur marka bakıyorsanız jackson ve ibanez den şaşmayın

ya da bu yazdıklarımı unutun elektro gitar veya akustik gitar çalmayı bilmem çalamam da sadece bir metalhead olarak yazıyorum.

Paranın çoğunu Gitara değil, amfiye harcayın,

Sees gitardan değil amfiden çıkıyor.

Gitar çalmaya yeni başlayanlara tavsiyeler vereceğimiz bu yazımızda Hangi gitarı çalmalıyım? Gitar çalarken nelere dikkat etmeliyim? Gitardaki püf noktalar neler? gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağız.

Hangi Gitarı Çalmalıyım?

Gitar çalmaya yeni başlayanlara tavsiyeler yazımızın ilk üzerinde duracağımız konusu olan hangi gitar türünü çalmanız gerektiği ile başlayalım. Tercih edeceğiniz gitar türü tamamen size çalarken keyif verecek olan tür olması gerek ama gitar türlerinin başlangıç seviyesinde birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Çoğu eğitimci klasik gitar ile başlamanın faydalı olacağını düşünür. Bizim de önerimiz bu yönde. Klasik gitar, çalım esnasında naylon yapıda telleri ile elektro gitar ve akustik gitardaki çelik tellere göre çok daha az parmaklarınızı acıtacaktır. Ayrıca klasik gitarın tellerinin birbirine olan uzaklıkları başlangıçta diğer gitar türlerine göre fazlasıyla çalım kolaylığı sağlayacaktır. Elektro gitar ile kıyaslandığında ise başka bir boyut daha ortaya çıkar. Müzik eğitiminin başlangıcında elektro gitarın ürettiği dijital seslerin algılanmasındansa klasik gitardan çıkan doğal seslerin algılanması kulak gelişiminiz için çok daha faydalı olacaktır.

İlk Zamanlardaki Ağrılar

Hangi tür gitarı çalarsanız çalın başlangıçta yumuşak olan parmak uçlarınız zamanla nasır tutmaya başlayacaktır. Nasır kelimesi biraz antipatik gelebilir ama bu iyi bir şeydir. Tellere basarken doğru ve temiz ses çıkması için yeterli kuvvet uygulanıp tellerin klavyede ezilmesi gerekir. Bu durum parmak uçlarınızdaki yumuşak dokuyla zordur çünkü telleri ezmeye çalıştığınızda, parmağınıza doğru gömülür ve yeteri kadar klavyeye doğru bastırılamaz. Uçları nasır tutan parmaklarda teller artık parmağın içine gömülmeyecek aksine çok daha az kuvvetle klavyeye doğru ezilerek temiz ve güzel sesler oluşması sağlanacaktır.

Başlangıçta biraz ağrılı bir süreç olabilir çünkü kaslarınız gitar çalmaya elverişli değildir. Bazı kaslar hiç olmadığı kadar yorulacaktır ama bu kısa bir süreçtir. Spora başladınız ve ilk günlerde ağrılarınız oldu ama kısa süre sonra vücudunuz bu duruma alıştı ve ağrı hissetmemeye başladınız. Bunun daha minimal ve bölgesel olduğunu düşünün.

Sakın Vazgeçmeyin

Gitar çalmaya başladınız ve hemen sevdiğiniz eseri çalmak istiyorsunuz. Bu amacınıza çok uzak olmayacaksınız çünkü gitar, çoğu enstrümana göre hedeflere daha kolay ulaşmanızı sağlayacak bir enstrümandır. Ancak biraz egzersiz yapmak, kısa sürecek sıkıcı bir yolculuğa çıkmak gerek. Başlangıçtaki sıkıcı ve yorucu sürecin sizin çalmayı hayal ettiğiniz eserler için yapılan altyapı süreci olduğunu unutmayın.

Yukarıda bahsettiğimiz süreç çok uzun değil. Ortaya güzel ve tatminkar şeyler çıkmaya başladığında emin olun ömür boyu elinizden gitarı bırakamayacaksınız.

Akort Çok Önemli

Hangi enstrümanı çalarsanız çalın doğru akortlanmış bir gitarda çalışmak çok önemlidir. Akort, gitar üzerinden anlatacak olursak, tellerin doğru gerginliğe ulaştırılıp doğru frekansta sesler çıkmasını sağlamaktır. Başlangıçta bunu yapmanız biraz güçtür. Günümüzde akıllı telefonlarımıza ücretsiz olarak yükleyebildiğimiz akort programları vardır. Gitar eğitmeninizin de tavsiyeleriyle kısa sürede el alışkanlığı edinip gitarınızı kısa sürede akort edebilirsiniz.

Doğru akort edilmiş enstrüman ile doğru sesler duymanız kulak gelişiminiz ve dolayısıyla gitar çalmayı geliştirmeniz açısından çok önemli bir konudur.

Enstrüman Biraz Nankör Olabiliyor

Gitarı hangi seviyede çalarsanız çalın kısa bir ara vermek sizi olduğunuz yerde tutmayacak, geriye atacaktır. Bu yüzden düzenli çalışma yapmak çok önemlidir. Ara verdiğinizde önceki performansınızı hemen yakalayamasanız da kısa bir çalışma temposu ile yeniden eski formunuza kavuşabilirsiniz. Bu durumu da bisiklete binmek gibi düşünün. Yıllar boyunca hiç binmeseniz bile unutmazsınız. Başta biraz tökezleseniz de kısa sürede eski hakimiyetinize kavuşursunuz.

Hangi Gitarı Almalıyım?

Hangi tür gitarı çalmanız gerektiğine dair net bir karar verdikten sonra onlarca marka, model arasından hangi gitarı almanız gerektiğine geldi sıra. Başlangıçta çok kaliteli bir gitar almanıza gerek yok ama çalım rahatlığı olarak iyi bir gitar almanız önemli. Diğer bir önemli konu ise gitarın boyutu. Fizyolojik yapınıza uygun boyutta bir gitar almanız çok önemli. Bunu da anlamanın en iyi yolu gitarı denemekten geçiyor.

Diyelim ki 2. el bir gitar satın alacaksınız. Satın alacağınız gitarın herhangi bir yerinde çatlak olması yüksek ihtimalle kötü bir yola girildiği anlamına gelir ancak ufak tefek derin olmayan çizikler bir problem teşkil etmeyecektir. Ayrıca tellerin gitarın klavyesine olan uzaklığı da çok önemlidir. Aynı marka ve model iki gitarın tellerinin klavyeye olan uzaklığı aynı olmayabilir. Bu düzeltilebilen bir durumdur ancak başlangıçta zaten çok kaliteli bir gitar almayacağınız için bir gitar fiyatının yarısı kadar da bunun için bütçe ayırmanız anlamsız olacaktır. Çevrenizde gitar çalan insanlar varsa gitar seçimini beraber yapmanızı tavsiye ederiz. Birçok ayrıntı var ama tecrübeli birisiyle yanlış seçim yapmanızı engelleyebilirsiniz.

Biz Maya Sanat Akademisi olarak gitar satışı da yapmaktayız. Tüm bu ayrıntıları uzman eğitmenlerimiz eşliğinde gitarlarımızda inceleyebilir ve doğru gitarı edinebilirsiniz. Ayrıca klasik gitar kurslarımız ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan, elektro gitar kurslarımız ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan, bas gitar kurslarımız ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Eğitimlerimizi ve etkinliklerimizi daha yakından takip edebilmek de için Instagram adresimize buradan ulaşabilirsiniz.

Sanatla kalın!

Bu gönderi Müzik’ te gönderildi ve Gitar, gitar kursu’ te etiketlendi.

Enstrüman denilince akla gelen ilk şeylerden birisi klasik gitar. Başlangıç için seçilen gitarın temel özellikleri ve bu özellikler ile neler yapılabileceği aslında çoğu kullanıcının göz ardı ettiği bir konu. Gitarı oluşturan materyallerin ve bu materyallerin müzik kalitesine olan etkisi oldukça önemli. Başlangıç için en kaliteli klasik gitar seçimi her zaman çok değişkenli ve kafa karıştırıcı bir durum. Bu süreçte seçilen yanlış bir gitarın, gitar öğrenme yolunda yapılan en büyük hatalardan biri olduğu konusunda birçok müzik otoritesi hemfikir. Başlangıç seviyesi klasik gitar seçiminde; gelin hep beraber gönül rahatlığıyla satın alınabilecek en iyi klasik gitarlara bir göz atalım.

1. Ohri BLS

Ohri markasının ürettiği bu gitar yeni başlayanlar için oldukça ideal bir yapıya sahip. Tasarımıyla ön plana çıkan Ohri BLS, el yapımı İspanyol gitarlarında kullanılan üretim formuna sahip. Bu sayede klasik görüntüyü ve hesaplı fiyatı kullanıcılarıyla buluşturuyor. Bunlara ek olarak gitar eğitmenlerinin yeni başlayacaklara yönelik tavsiyelerinde kendisinden sıkça söz ettiren Ohri markası başarılı entonasyonu ile dikkat çekiyor. Nato yani uzakdoğu maunundan üretilen gövdeye ve akçağaç sapa sahip. Gülağacı klavye ile tamamlanan Ohri BLS yeni başlayanlara güzel ve tatminkar bir çalım deneyimi vadediyor.

Kullanıcı yorumu: çok güzel ve kaliteli

2. Cadenza NC

Kalitesini ispatlamış bir fiyat performans markası olarak karşımıza çıkan Cadenza NC tamamı ıhlamur ağacı gövdeye sahip. Akçaağaç sapa sahip olan Cadenza NC’un klavyesi ise gülağacı olarak geliyor. Ayrıca klavyesinin ise abanoz görünümünde olmasıyla oldukça şık bir görüntüye sahip. Fiyatına göre oldukça kaliteli bir işçilik ve ton kalitesine sahip olan Cadenza NC klasik gitara yeni başlayanlara eğitmenler tarafından sıkça tavsiye ediliyor. Başlangıç seviyesinde olmasına şaşırtacak kararlı tonları ve sağlam gövdesiyle öne çıkıyor. Üstelik altın rengi burguları ve kesik gitar görüntüsü ile yeni başlayanlar için şık bir klasik gitar modeli.

3. Madrid MCG

Yine fiyatına göre kararlı tonlara sahip olan bir başka marka olan Madrid Mcg modeli farklı renk seçenekleri ile ilgi çekici bir klasik gitar modeli. Gövdesi nato yani uzakdoğu maun ağacından imal edilen Madrid Mcg, akçaağaç sapa ve gülağacı klavyeye sahip. Ürün Truss-Rod demirine sahip olması sayesinde uzun süreler akort ayarını koruyor. Gitarını sıkça akort etmekten hoşlanmayan kullanıcılar için Madrid firmasının bu modeli oldukça tatmin edici. Her zevke hitap edilen farklı renklerde versiyonları bulunan Madrid Mcg İspanyol gitar görünümüne sahip. Gövde üzerinde kullanılan yarı transparan cilası ile oldukça şık görünüyor. Üstelik altın rengi akort burguları da bu şık görünüme katkı sağlamış.

Kullanıcı yorumu: Ürün görseldeki gibi bire bir aynı sağlam paketlenmişti bu zorlu süreçte teslimat çok çok hızlı fiyatının hakkını veren bir ürün ve çok güzel bir duruşu var

4. Manuel Raymond MRC70GY

Oldukça iddialı bir fiyat performans ürünü olan Manuel Raymond MRC70GY yeni başlayanlar için sıkça tavsiye edilen bir model. Gövdesinde nato yani uzakdoğu maun ağacı kullanılmış. Akçaağaç sapa sahip olan Manuel Raymond MRC70GY klasikleşmiş vernikli ahşap ile oldukça dikkat çekici. Manuel Raymond MRC70GY Yeni başlayanlar için müzik eğitiminde eğitmenler tarafından tavsiye edilen bir model. Sağladığı fiyat performans avantajı ve kalitesi ile aynı zamanda uygun fiyatlı bir klasik gitar arayışında olan profesyoneller tarafından da tercih ediliyor. Yeni başlayanlar için her zevke hitap eden farklı renklerde versiyonları oldukça tercih edilesi bir klasik gitar modeli.

Kullanıcı yorumu: Ürün beklediğimden de kaliteli

5. Cremonia ACR

Yine iyi bir fiyat performans ürünü olan Cremonia Acr modeli, hem yeni başlayanlar hem de uygun fiyata profesyonel beklentilere cevap verebilen bir gitar arayışında olan profesyonellere hitap eden bir klasik gitar. Ön ve arka kapaklarında kullanılan Linden ağacı sayesinde sayesinde uygun bir fiyata sahip bir gitardan beklenmeyecek kadar hoş tonlara sahip. Sap ve klavyede kullanılan kırmızı ağaç ile oldukça sağlam ve akort kaçırmayan bir yapıda. İkonik İspanyol gitar görünümü ve krom burguları ile oldukça şık bir görünüme sahip. Uygun fiyatlı bir klasik gitar modeli olan Cremonia Acr hem yeni başladığınızda seviyenizi ilerletirken hem de bir profesyonel olduğunuzda sahne performanslarında kullanabileceğiniz bir klasik gitar modeli.

Kullanıcı yorumu: Bu fiyata bu kalite. Süper!

6. Valencia VC

Valencia’nın Vc modeli gitara yeni başlayanların yanında gitar konusunda yol almış profesyoneller tarafından dahi tercih edilen ürünlerden birisi. Göğüs kısmında kullanılan sitka ladini, gövdede nato yani uzakdoğu maunu ağacı ve sap kısmında kullanılan Japon ağacı ile kaliteli ve tok tonlara sahip hibrit bir klasik gitar modeli. Üstelik karartılmış maun görüntüsü ile premium bir klasik gitar havasına sahip. Valencia VC, üzerinde kullanılan kullanılan mat saten cilası ile oldukça şık. Müzik yolculuğunuzun her anında size yol arkadaşı olabilecek oldukça kaliteli ve güzel tonlara sahip fiyat performans modeli olan Valencia VC nikel kaplama burgulara sahip. Oldukça sağlam bir yapıya sahip olan burguları ile yapılan akort ayarını uzun süre koruyabiliyor. Ürünü incelemek ya da satın almak için buraya tıklayın.

Kullanıcı yorumu: Gayet iyi bir gitar tavsiye ederim

Amazon&#;da Fiyatını Gör

7. Barcelona Lc

Hem ritmik açıdan hem de melodi çalımındaki kolaylığı nedeniyle listede kendisine yer edinmeyi başaran Barcelona Lc modeli tamamı ıhlamur ağacı gövdeye sahip. Sapı akçaağaç, klavye ve köprüsü ise gül ağacından imal edilmiş. Cutaway tipi gövde yapısı sayesinde gitarın daha tiz notalarını yani sapın deliğe yakın olan bölümündeki sesleri kullanmak konusunda kolaylık sağlıyor. Böylelikle farklı müzik türlerinin icrası konusunda oldukça başarılı bir çalım deneyimi vaat ediyor. Gitar eğitmenleri tarafından sıkça önerilen bir başlangıç gitarı olarak bu model hayranlık uyandıracak tonlara ve rahat bir çalıma sahip. Fiyat performans anlamında oldukça başarılı olan Barcelona Lc klasik gitar ile müzik yolculuğuna yeni başlayanlar için harika bir yol arkadaşı olabilir. Ürünü incelemek ya da satın almak için buraya tıklayın.

Kullanıcı yorumu: Çok güzel, yeni başlayanlar için çok makul bir kalitede ve işçiliği de sesi de güzel bir gitar.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

8. Midex Lea CGBK

Cutaway gövde yapısına sahip bir başlangıç seviyesi klasik gitar olan Midex Lea CGBK modeli; ön kapağı ladin, arka kapağı ise ıhlamur ağacından imal edilmiş bir klasik gitar modeli. Gövdeye eşlik eden akçaağaç sap ve klavyesi ile güzel tatminkar tonlara sahip. Fiyatına göre üst bir kaliteye sahip olan Midex Lea CGBK mat cilası ile şık bir görünüme sahip. Klasik gitar eğitimi veren eğitmenler tarafından sıkça tavsiye edilen modellerden birisi olan Midex Lea CGBK yeni başlayanlar için kaliteli ibr alternatif. Tamamen yeni başlayanlara özel olarak tasarlanmış bir klasik gitar modeli olan Midex Lea CGBK set olarak satılıyor ve içerisinde; Kılıf, tuner, klasik gitar standı, Metod kitabı ve Pena gibi yeni başlayanların en çok ihtiyaç duyacağı ekipman ve aksesuarlarla beraber geliyor. Bu sayede klasik gitara başladığınızda ihtiyacınız olan her şeyi tek seferde uygun fiyata satın alabilirsiniz. 

Kullanıcı yorumu: Çok güzel kalitesi

gitara yeni başlayanlara tavsiyeler

  • herkes resim yapamaz mesela. yada herkes başarılı bir aşçı olamaz. herkese edebiyatçı gözüyle bakıp şiir de yazdiramayiz. müzik gerçekten doğuştan gelen bir yetenektir. bunu gördüm ve hala görüyorum. kimseden tavsiye beklemez içinde müziği yaşayan. zaten kafasının içinde mani olamadığı ve olmak da istemediği bir armoni orkestrası vardır. kafasında calana vokal bile yapar. müzik hayattır onun için. hayat.

  • akdeniz akşamları parçasının modası geçtiğinden, gitara yeni başlayanlar kümesinin = 0 olacağı gerçeğidir.

  • (ara: gitar* tavsiye*)

  • 9 yıl önce gitar çalmaya uğraştığım için çoğu şeyi hatırlamıyorum ama en altta bulunan " mi " telini geliştirmek için " jingle bells " çalabilirsiniz neredeyse sadece " mi " ile çalınıyor.

  • başlamayın. şu gitar bi çıkmasın artık yeter.

  • üniversitenin ilk yılında kaldığım orduevinde benden 5 yaş büyük konservatuar okuyan abiye ne tavsiye edeceğini sormuşfunduszeue.info gitar al diye cevap vermişti

  • hemen gitar satın almayın.

    yapabiliyorsanız bir arkadaşınızdan ödünç alın ve öyle deneyin. daha sonra eğer devam edeceğinizi düşünüyorsanız güzel bir gitar satın alırsınız.

    bu bütün enstrümanlar için geçerli. etrafımda bir hevesle enstrüman satın alıp daha sonra yarı fiyatına elden çıkartmaya çalışan onlarca kişi oldu.

  • asla hızlı çalınmamalıdır.. yavaş yavaş parmaklar alışa alışa öğfunduszeue.infoıca uzun aralar verilmemeli her gün duzenli egzersiz yapılmalıdır

  • ilk aşama gitar çalmayı gerçekten istemektir. bol bol egzersiz yapmak gerekir. bugün gitar virtüözleri bile gün içerisinde saatlerce çalışıyorsa, gitara yeni başlayacak kişinin de vakit ayırması gerekmektedir. yaklaşık 20 günlük bir kurs deneyimim olmuştu ve 'bunu iki haftadan önce çalamazsın' dedikleri parçaları iki günde çalmıştım. istek, müzik tutkusu sahibiyseniz önünüzde duracak engel en fazla kendiniz olursunuz.

    parmak egzersizleri faydalıdır. serçe parmak kullanımı önemlidir. serçe parmağınızla basacağınız yerde yüzük parmağınızı kullanmamanızı tavsiye ederim. serçe parmak yüzük parmağına oranla daha güçsüz olacağından kolaya kaçmak için çoğu insan bunu tercih edebiliyor. tüm parmaklar çalışmalıdır ve tembelleştirilmemelidir. genelde insanlar serçe parmağını tembelleştirirler ama bana göre yapılan en büyük hatalardan biridir.

    bol bol müzik dinlemeniz, elinize gitarı alıp acaba burda hangi noktaya yahut akora basıyor diye düşünüp üzerinde çalışmanız, denemeniz müzik kulağınızı, enstrümana olan hakimiyetinizi geliştirecektir.

    eğer işin gerçekten başındaydanız tab okumayı öğrenmek kendi tatmininiz açısından ve ortaya bir şeyler koymak açısından iyidir. internet gibi bir imkan var. çoğu parçanın tabları paylaşılıyor. oradan bulup kendi kendinize melodiler elde edebilirsiniz.

  • başlangıç için 2. el ve durumu çok da kötü olmayan mümkünse yıllanmış bir gitarla başlamanız tavsiye edilir. piyasada en iyi gitar liradan başlıyor ama belki sana göre değilmiş bu gitar işi, belki sıkılacaksın kaldırıp kenara atacaksın hiç belli olmaz.

    youtube'da parmak alışkanlığı için bir takım egzersizler var bunlarla başlayın.
    sakın ama sakın "ya ben bu işi çözmüşüm" demeden pena ile olaya girişmeyin. temel akorlar ve temel ritim [özellikle (bkz: folk ritmi)] öğrenildikten sonra zaten kafadan parça müzik çalabiliyorsunuz. sonrasında bare basmaya ve arpej çalışmalarına başlayabilirsiniz.

    gitar çalışmalarında araya boş gün koymayın min 20 dakika alıştırma ve egzersizler yapın alışkanlık haline getirin.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası