orkidenin yaprakları neden sarkar / Orkide yapraklarında sararma

Orkidenin Yaprakları Neden Sarkar

orkidenin yaprakları neden sarkar

Orkidenin Yaprakları Neden Kurur Ve Neden Sararır?

Orchidaceae ya da orkide renkli ve hoş kokulu olan ve çiçek açan genelde yaygın bir biçimde orkide ailesi eklinde bilinen çiçekli bitkinin çok sayıda ve yaygın olan bir familyasını ifade etmektedir. Salepgiller ya da Orchidaceae (Orkidegiller), Asparagales takımına ait bir familyadır.

Orkidenin Yaprakları Neden Sararır ve Kurur?

Orkideninyaprakları çeşitli nedenlerden dolayı sararmaktadır ve aynı zamanda kurumaktadır. Bu nedenler şu şekilde ifade edilmektedir

Orkideye gereğinden fazla su verilmesi

Orkideye yetersiz düzeyde su verilmesi

Orkidenin yoğun bir güneşin atında uzun süre bırakılması

Orkidenin üzerinde mantar ya da bakterilerin üremesi

Şeklinde ifade edilmektedir.

Orkidenin Sararan ve Kuruyan Yapraklarına Ne Yapmak Gerekir?

 İlk olarak sararan orkide yapraklarının hemen kesilip atılmaması gerekmektedir. Genel olarak zamanla kendiliğinden düşmektedir ve bu sayede bitkiye herhangi bir zarar verilmemiş olmaktadır. Sararma geri döndürülebilir olan bir durumdadır. Bu nedenle sararan orkide yaprağına dokunmamak gerekmektedir.

 Kuruyan yapraklar ise kesilebilmektedir. Orkidenin fazla sulanmış olduğu düşünülüyor ise 1 ya da 2 hafta su vermemek gerekmektedir. Daha sonra ise normal sulama düzenine dönülmelidir. Unutulmamalıdır ki, kökler bütünüyle gri rengini almadan orkidenin sulanmaması gerekmektedir. Orkideye direkt olarak güneş ışığı geliyor ise bitki yarı aydınlık olan bir tarafa çekilmelidir. Güneş kaynaklı yaprak sararmasında genel olarak güneş gören kısım beyazlaşmaktadır ve çevresi yanık kahverengi olmaktadır. Orkidenin yaprağı beyaz ve çevresi yanık kahverengi ise bu durumda bitkinin çok fazla güneş aldığı bilinmelidir.

Orkide yaprakları neden kırışır ve sararır?

Sararma ve kırışan orkide yaprakları, bakım hataları veya bazı orkidelerde meydana gelen tamamen doğal bir süreçten kaynaklanan bir hastalık belirtisi olabilir. Peki sararmış orkide yaprakları ile ne yapmalı? İşte orkidenin kırışık bırakıp sararmasına neden olan en önemli 5 neden ve bitkinizi yeniden şekillendirmek için bazı pratik ipuçları!

Orkide neden kırışır ve sararır?

Orkide yaprakları neden kırışır ve sararır?

1. Orkide yaprakları zayıf sulandığı için sararır

Bir orkideyi çok yüksek sıcaklıkta, yüksek nem oranını ve düzenli sulamayı korumadan yetiştirirsek, susuz kalmasına neden olabiliriz. Bu, bitkinin tüm katlarında orkide yapraklarının kademeli olarak kırışması, sararması ve kurumasıyla kendini gösterir . Ayrıca orkidenin kökleri düz, buruşuk ve kurudur. Bu durumda orkide hemen hidrasyon gerektirir. Orkide ile birlikte saksıyı bir kase suya koyun ve bitkinin yaprakları ve kökleri yeniden şişene kadar yavaşça su çekmesine izin verin. Bitkinin tüm kuru organlarını çıkarıyoruz.

Yaprakların sararmasının nedeni de orkidenin çok yoğun sulanması olabilir. Su basan kökler havadan kesilir, böylece su ve besinleri almayı bırakırlar. Sonuç olarak, orkide yaprakları sararır, sertliklerini kaybeder, zamanla yaprak bıçağında kahverengi lekeler oluşur ve kök sistemi azalırken bitki saksı içinde yalpalar. Daha sonra orkideyi taze bir alt tabakaya yeniden dikmeniz ve haftada bir kez sulamanız gerekir.

2. Orkide yaprakları çok koyu olduğu için sararır

Orkide yaprakları da zayıf aydınlatma nedeniyle sararır. Bu genellikle doğal ışık miktarının düşük olduğu sonbahar ve kış mevsiminde olur. Özellikle yüksek hava sıcaklığı ve yüksek yüzey nemi koşullarında ışık eksikliğinden dolayı , orkide yaprakları önce açık yeşile, ardından sararır . Ayrıca yapraklar sulu ve kırılgan hale gelir. Bu durumda orkide mümkün olan en parlak yere taşınmalı ve sulaması sınırlandırılmalıdır.

3. Orkide yaprakları çok sıcak veya çok soğuk olduğu için sararır

Uygun olmayan hava sıcaklığı da orkide yapraklarının sararmasına neden olabilir. Sıcaklık çok yüksek olduğunda, orkidenin yaprakları hızlı su kaybı nedeniyle hızla sararır ve kurur . Yetiştirme sıcaklığının çok düşük olması da orkide yapraklarının sararmasına neden olur ve ayrıca yeni yaprakların gelişmesini engeller . Bu, tüm yaprakların kaybına ve tüm bitkinin ölümüne yol açar. Orkideler, çoğu tür için ° C arasında değişen optimum sıcaklıklarında yetiştirilmelidir. Ayrıca geceleri hava sıcaklığının her zaman gündüze göre birkaç derece daha düşük olması gerektiği unutulmamalıdır. Aksi takdirde orkide çabuk ölür. Gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkı, orkidelerin doğal olarak metabolize olmasına ve büyümesine izin verir.

4. Orkide yaprakları döllenme eksikliğinden sararır

Bazı besin eksiklikleri, orkide yapraklarının sararmasıyla kendini gösterebilir. Çoğu zaman, nitrojen veya demir eksikliğinin bir belirtisidir. Azot noksanlığında yaşlı orkidenin yaprakları yavaş yavaş açılır, erken sararır ve ölür . Bununla birlikte, demir eksikliği durumunda, en genç yapraklar sararır ve genellikle sadece gelişen yapraklar . Orkidelerdeki besin eksikliklerini önlemek için nisan ayından eylül ayına kadar haftada bir yüksek nitrojen içerikli gübreler ve mikro elementler kullanıyoruz.

orkide nasıl sulanırOrkide gübreleme. Güzel çiçek açmaları için orkide ne zaman ve nasıl gübrelenir?

Orkidelerin verimli bir şekilde ve uzun süre çiçek açması için orkidelerin doğru gübreleme tarihi ve doğru gübre çok önemlidir. Orkidelerinizi ne zaman ve nasıl gübreleyeceğinizi ve bitkilerinize gerekli tüm besinleri sağlamak için ne tür orkide gübresini kullanacağınızı öğrenin. Orkideleri gübrelemenin tüm sırlarını öğrenin ve güzel çiçekli bitkilerin tadını çıkarın! Daha

5. Orkide yaprakları yaşlandıkça sararır

Bir orkide yapraklarının sararması ve kuruması her zaman bir ihmal veya hastalık belirtisi değildir. Orkide yaprakları sararır ve doğal bir süreç olan zamanla kendiliğinden ölür. Phalaenopsis ve Cattleya cinsinin orkidelerinde, alt yapraklar yavaş yavaş sararır ve kurur ve bunların yerine, gövdenin tepesinde yeni yapraklar filizlenir. Dendrobium gibi sözde ampul üreten türlerde, çiçeklenmeyi bitiren sözde ampuller yıl sonra ölürler. Bu süre zarfında yapraklar sararır ve çekici görünümünü kaybeder . Ölen organlar bitkiden nazikçe çıkarılmalıdır.

Çoğu zaman, örneğin bir orkide nakledilmesi veya mağazadan evinize taşınmasının neden olduğu stres, orkidelerin sararmasına ve dökülmesine neden olabilir . Bu tamamen normaldir ve yapraklar bitkinin her yerinde çok hızlı sararmadığı sürece herhangi bir endişe yaratmamalıdır. Orkideyi eve getirdikten veya yeni bir saksıya diktikten sonra, bitkiyi yeni ortama alışması ve stresten sonra yenilenmesi için rahat bırakmalıyız.

MSc. Agnieszka Lach

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası