4 aylık bebek boy kilo erkek / 4 Aylık Bebek - funduszeue.info

4 Aylık Bebek Boy Kilo Erkek

4 aylık bebek boy kilo erkek

4 Aylık Bebek Neler Yapar?

  •   Karnının üzerinde duruyorken başını 90 derece kaldırabilir.
  • Yüksek sesle gülebilir.
  • Yüzünün yaklaşık 15 cm üzerinde tutulan bir cismi derecelik bir yay boyunca takip edebilir (bir taraftan diğer tarafa)
  • Dik durumda iken başını tutabilir.
  • Bir taraftan diğerine yuvarlanabilir.
  • Bir üzüm kadar küçük nesnelere dikkat edebilir.
  • Neşe ile çığlıklar atabilir.
  • Ellerinden tutularak oturtulduğunda başını gövdesi ile aynı seviyede tutabilir.
  • Ses yönüne (özellikle annesinin sesine) döner.
  • Dik tutulduğunda bacakları üzerine biraz ağırlık verebilir.
  • Destekli oturmaya başlayabilir.
  • Sese doğru dönebilir.

4 Aylık Bebek Beslenmesi

Sevgili anneler, bebeğinizi bu aylarda da emzirmeye devam etmelisiniz. Bu aylarda meme reddi ile karşılaşılabilir. Bebeğinizi bıkmadan sabırla emzirmeye devam etmelisiniz.

Acaba sütüm kalitesiz mi? Sütüm bebeğime yetmiyor mu? Gibi düşünceler sütünüzü olumsuz etkilemekten, sizi üzmekten başka hiçbir işe yaramaz. Olumlu düşünün ve evrene güzel mesajlar verin! 🙂

İlk 6 ay sadece anne sütü bebeğinizin gelişimi için çok önemli.

Eğer doktorunuz önermediyse ve mamayla beslenmesi gerektiğini düşünmüyorsa kesinlikle mama kullanmayın. 4 ay, ek gıdaya geçiş için çok erkendir. 6 aydan önce ek gıdaya geçilmesini istemiyoruz.

6 aydan önce ek gıdaya geçmenin zararları için 6 aylık bebek beslenmesi makalemizi inceleyebilirisiniz.

4 Aylık Bebek Ne kadar Emer?

Her bebek özeldir. Her bebeğin beslenme düzeni farklıdır. Genel olarak dört aylık bebeğin mide kapasitesi ml’dir. Günde kez emzirilmelidir.

Unutulmamalıdır ki, ne kadar çok emzirilirse süt üretimi o kadar fazla olur. Bu sebeple bebeğinizi bol bol emzirin.

Anne Sütü Nasıl Artar? Konulu yazımızı aşağıdaki bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Anne Sütü Nasıl Artar? funduszeue.info

4 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?

4 aylık erkek bebek ortalama gr, 4 aylık kız bebek ise ortalama gr ağırlığındadır.

4 Aylık Bebek Boyu Kaç cm Olmalıdır?

  • 4 aylık kız bebek boy alt sınırı: 56
  • 4 aylık kız bebek boy üst sınırı: 68
  • 4 aylık erkek bebek boy alt sınırı: 57
  • 4 aylık erkek bebek boy üst sınırı: 68

4 Aylık Bebek Uykusu

4 aylık bebek çoğunlukla günde 15 saat uyurlar. Yaklaşık 10 saat gece, 5 saat ise gündüz uykusuna yatarlar. İlk aylarda olduğu gibi sık sık uyanma durumları olmamaktadır. Eğer sık sık uyanıyorlarsa doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Bebeğinizin uykusuyla ilgili yaşadığınız tüm sorunlar için &#;Bebeklerde Uyku Problemleri&#; makalemizi okuyabilirsiniz.

Onun uyku eğitimine yavaş yavaş başlayabilirsiniz, uykudan önce rutinler oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu dönem için en ideal uyku rutini ona masaj yapmak olacaktır. Minik hareketlerle onu rahatlatacak masajlar yaparak uykuya daha rahat dalmasını sağlayabilirsiniz.

4 Aylık Bebek Gelişimi videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

4 Aylık Bebek Oyunları

Bu dönem bebeğinizin sosyalleştiği dönemdir. Etrafa daha meraklı olduğunu ve olup biteni dikkatle izlediğini görürsünüz. 4 aylık bebek oyuncağı tutmaya başlayabilir bu nedenle onunla oyun oynarken, bebeğinize oyuncakları uzatmasını ve onun almasını sağlamalısınız. Tabi bu oyuncaklar onun tutabileceği kadar hafif olmalıdır.

Peki 4 aylık bebek oyuncakları nelerdir?

Oyun halıları bu dönemde ideal oyuncaklardan biri olabilir. Uzanmasını destekleyecek ve bedensel gelişimine katkı sağlayacaktır. Onu yüzüstü yatırarak oyun halısının oyuncakları ile oynamasını sağlayabilirsiniz.

4 Aylık Bebek Doktor Kontrolü

Her doktorun kontrollerdeki yaklaşımı farklı olabilmekle beraber genel olarak bu ay ki kontrolde şunlara dikkat edeceğini söyleyebiliriz.

  • Sizin, bebeğinizin ve ailenin geri kalanının evde bir sıkıntılarının olup olmadığı, bebeğinizin beslenmesi, uyuması ve genel gelişimi ile ilgili sorular sorulması.
  • Bebeğinizin boyunun, ağırlığının, baş çevresinin ölçülmesi ve doğumdan itibaren tutulan gelişim çizelgesine eklenmesi.
  • Daha önceki sorunlarında kontrol edildiği genel fizik muayene yapılması.
  • Bebeğin gelişiminin değerlendirilmesi. Muayene eden kişi bebeğin baş kontrolünü, el becerisini, görme, duyma ve sosyal etkileşimini değerlendirir.
  • Eğer bebeğinizin sağlığı iyi ise ve bir engel yok ise ikinci dönem aşılar uygulanır.(DTB:difteri-tetanoz-boğmaca; OPV:çocuk felci; Hib:hemofilus influenza;Hepatit-B:sarılık)
  • Bebeğiniz anne sütü ile besleniyorsa D vitamini takviyesi ve flor desteği ile ilgili bilgi verilir.
  • Katı gıdalara geçiş hakkında bilgi verilir.

Alışveriş Önerisi – Satın Alın

4 aylık bebeğiniz, kavrama ve hareket ettirme yetileri gelişmiş olduğundan oyuncakların tümüne ilgi duyabilir ancak onun yüzüne zarar vermemesi için yumuşak yapıda olan oyuncakları tercih etmenizi öneriririz. Tam da ona göre ebebek’te bulabileceğiniz pelüş oyuncaklar ürünlerini inceleyip, diğer bebeveynlerin yorumlarını okuyup uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Şimdi Sıra Sizde – Yorum Yazın

4 Aylık bebeğinizi nasıl büyütüyorsunuz? Bu ay içerisinde yaşadığınız sorunlar nelerdi? Nasıl üstesinden geldiniz? Diğer anneler için, yorumlarınızı bekliyoruz.

Beğenip Paylaşmayı Unutmayın!

Diğer annelerin ve anne adaylarının da okuyup bilgilenmesi için 4 aylık bebek gelişimi konulu makalemizi beğenip paylaşmayı unutmayın!

4 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

Bebekler için 4’üncü ay oldukça ciddi bir gelişim evresini ifade ediyor. Peki, küçük bebeğinizin oyunlar oynadığı, gülümsediği, serpilip büyüdüğü bu sürece dair ayrıntıları merak ediyor musunuz?

Bebekler 4 ay dönemine girdiklerinde belli değişimler göstermeye başlıyor. Bu değişimler, onların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine dair bazı önemli ipuçları veriyor. 4’üncü aydan itibaren hızlı bir şekilde vücut hareketleri üzerinde kontrol sahibi olmaya başlayan bebeklerin görme, duyma, dokunma duyuları da önemli ölçüde gelişiyor. Bu da onların daha kıpır kıpır ve etraflarıyla iletişim kurmaya daha istekli bir halde olmalarını sağlıyor.

4 aylık bir bebeğin beklendiği gibi gelişip gelişmediğini anlayabilmek için belirli tespit noktaları bulunuyor. Ancak bazı bebekler diğerlerinden daha erken gelişim gösterirken bazılarında bu gelişim biraz daha fazla zaman alabiliyor. Bu, aileler için endişe verici bir durum gibi gözükse de aslında normal kabul edilenlerin skalası o kadar da sınırlı değil. Öyleyse gelin, 4 aylık bebek gelişimi nasıl olmalı, birlikte inceleyelim!

1. 4 Aylık Bebeklerin Fiziksel Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

1. 4 Aylık Bebeklerin Fiziksel Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

Ebeveynler için bebekleri ile geçirdikleri 4 aylık sürecin ardından onların birçok yönden ne kadar büyüyüp geliştiklerini görmek heyecan verici! Bilhassa anne babalarıyla iletişim kurmaya çok daha istekli ve açık oluşları, bebekleri çok daha eğlenceli ve sevimli bir hale getiriyor. Bu aşamada bebeklerde görülmesi beklenen bazı fiziksel gelişim özellikleri bulunuyor ki, bunların takip edilmesi fazlasıyla önem taşıyor.

4 aylık bebekler renk tonlarındaki ayırt edici noktaları, özellikle de kırmızı ve yeşil tonlarını fark etmeye başlıyor. Hatta ayırt edebildikleri tonlar içinden belirli renklere özel ilgi duyabiliyor. Ayrıca, gözleriyle daha hızlı hareketleri takip edebiliyor, derinliği algılayarak hareketli nesneleri yakalayabiliyor. UNICEF’e göre bu dönemde bebeklerin hareket etme ve fiziksel gelişimlerine yönelik özellikler ise şöyle sıralanıyor:

  • Ellerini ağzına götürmeye başlar.
  • Başını desteksiz olarak da dik tutabilir.
  • Ayakları sert bir yüzeydeyken bacaklarını aşağı doğru itebilir.
  • Kavradığı oyuncağı elleri ile sallayabilir.
  • Karnı üzerine yatarken dirsekleri ile kendisini itebilir.
  • Sırtüstü dönebilir.

Ailelere bu evrede, bebeklerinin yanında çıngırak gibi elle kavranabilir bir oyuncak bulundurmaları tavsiye ediliyor. Bununla bebeğin çıngırağa ulaşarak onu sallaması amaçlanıyor. Bebeği sert bir yüzeye koyarak yuvarlanabilmesi için alan yaratmak da bu aşamada yapılabileceklerden bir diğerini oluşturuyor.


4 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?


Bebeklerde kilo alımı ile ilgili bir ortalama belirlenmiş olsa da bu bebekten bebeğe farklılık gösterebiliyor. Genellikle 1’inci aydan 6’ncı aya kadar olan süreçte bebekler her ay yaklaşık 1 kilo alıyor. Yeni doğmuş bir bebeğin ortalama ağırlığı yaklaşık 2,6 ile 3,8 kilogram arasında değişirken 4 aylık bir bebek için bu 6,4 ile 7,0 kilogram olarak kaydediliyor.

6 Aya Kadar Olan Bebeklerde Ortalama Kilo Tablosu


Logo
6 Aya Kadar Olan Bebeklerde Ortalama Kilo Tablosu
 KIZERKEK
14,2 kilogram4,5 kilogram
25,1 kilogram5,6 kilogram
35,8 kilogram6,4 kilogram
46,4 kilogram7,0 kilogram
56,8 kilogram7,5 kilogram
67,3 kilogram7,9 kilogram

Kaynak: funduszeue.info

4 Aylık Bebeğin Boyu Kaç Olmalıdır?


Bebeklerin boy uzunluğu genetik, cinsiyet, fiziksel aktivite, uyku düzeni ve beslenme gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebiliyor. Ortalama olarak ilk 6 ay boyunca her ay, bebeğinin boyunun 2,54 santimetre uzaması bekleniyor. 4 aylık bir bebeğin ortalama uzunluğu ise 62,1 ile 63,9 santimetre olarak belirleniyor.

Siz de bebeğinizin gelişiminin yaşıtlarına göre nasıl ilerlediğini görmek istiyorsanız, bebeklerde boy ve kilo takibi için geliştirilen persentil hesaplama aracımızı deneyebilirsiniz!

6 Aya Kadar Olan Bebeklerde Ortalama Uzunluk Tablosu


Logo
6 Aya Kadar Olan Bebeklerde Ortalama Uzunluk Tablosu
 KIZERKEK
153,7 santimetre54,7 santimetre
257,1 santimetre58,4 santimetre
359,8 santimetre
61,4 santimetre
462,1 santimetre
63,9 santimetre
564,0 santimetre
65,9 santimetre
665,9 santimetre
67,6 santimetre

Kaynak: funduszeue.info

4 Aylık Bebek Oturabilir mi?


İlk aylarda bebeklerin kafaları sabit bir şekilde duramadığından, başlarını destek almadan dik tutmaları mümkün olmuyor. 4’üncü aydan itibaren ise bebeğin başını artık kendi başına tutabilmesi kolaylaşıyor. 4 aylık bebekler genellikle oldukça iyi bir baş kontrolüne sahip oluyor ve bu kontrolü zamanla daha da geliştiriyor. Bununla beraber, söz konusu oturma pozisyonu olduğunda düşünülenin tersine 4 aylık bebeklerin ancak destek alarak oturabildikleri görülüyor.

2. 4 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

2. 4 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Beslenme bir bebeğin gelişim evrelerini ideal seviyede tamamlayabilmesi için büyük öneme sahip. Özellikle de ilk 6 aylık periyotta anne sütünün ihmal edilmemesine çok dikkat etmek gerekiyor. 4’üncü aylarında bebekler, ellerini ağızlarına yaklaştırarak aç olduklarını anlatmaya başlayabiliyor. Bu işaret geldiğinde, bebeğin yakın sürede anne sütü ile beslenmesi tavsiye ediliyor.

4 Aylık Bebek Ne Yiyebilir?


4 aylık bebekler anne sütü ve formül mama ile beslenebiliyor. Bazı bebekler ise henüz 4 aylıkken katı yiyeceklere geçiş yapabiliyor. Katı mamaya geçebilmek için de öncelikle bebeğin, yiyecekleri yutmak yerine ağzından dışarı itmesine sebep olan doğal dil itme refleksinin kaybolmasını beklemek gerekiyor. Ayrıca, kafasını sabit tutabilmesi ve oturur pozisyonda kalabilmesi de önem taşıyor. Bu sebepler doğrultusunda bebeklere ilk 6 ay katı gıda verilmemesi öneriliyor.

Hekim onayı olduğu takdirde, 4’ücü aylarında bebeklere katı mama olarak kolay sindirilebilir gıdalardan olan esmer pirinç gevreği yedirilebiliyor. Ayrıca havuç, avokado, bezelye, muz, tatlı patates gibi gıdalar da püre haline getirilerek verilebiliyor. Bu durumda, günde iki sefer bir yemek kaşığı kadar katı mama vermek bebeğin ihtiyacını karşılayabiliyor.

4 Aylık Bebekler Ne Kadar Emzirilir?


4’üncü aylarında bebekler, tüm güne yayılmış olarak yaklaşık beş ya da altı kere anne sütü emmeye ihtiyaç duyuyor. Bebeklere her bir beslenme periyodunda mililitre anne sütü verilmesi öneriliyor.

3. 4 Aylık Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

3. 4 Aylık Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Bebekleri söz konusu olduğunda ailelerin en dikkat ettikleri şeylerden biri de uyku düzeni oluyor. Bu düzeni takip etmek, ebeveynlere bebeklerinin gelişimine dair birçok ipucu veriyor. 4’üncü aya gelindiğinde ise bebeklerin yenidoğan dönemindeki gibi günün büyük kısmını uyuyarak geçirmediği görülüyor. Çünkü bebekler, bu ay itibarıyla artık daha sosyal ve dış dünyaya karşı daha ilgili hale geliyor.

4 aylık bebekler günde yaklaşık 12 ila 17 saat uykuya ihtiyaç duyuyor. Bu zamanın yaklaşık saati geceleri uyunuyor. Çünkü bu dönemde bebekler, gece ile gündüz arasındaki farkı kavramaya başlıyor. Gündüz vakitlerinde ise her biri ortalama 30 dakika ila 2 saat olan üç veya dört şekerleme seansı yaşanıyor. Elbette, tüm bu sürelerin her bebek için özel olabileceğini ve her durumda bir soruna işaret etmediğini bilmek gerekiyor.

4’üncü ayda bebeğin gece uykusunun sık sık bölündüğü uyku regresyonu sorunu ile karşılaşılabiliyor. Bu durum kaygı verici görünse de genelde büyüme atağının bir sonucu olarak, geçici bir şekilde ortaya çıkıyor. Diğer yandan, bebeğin uyku düzenini oluşturmak için istikrarlı bir uyku programına uymayı da ihmal etmemek gerekiyor. Özellikle de bebeğe kendi başına sakinleşmeyi ve uykuya dalmayı öğretmenin, bebeğin gelecek aylardaki uyku kalitesini de artıracağı unutulmamalı.


4. 4 Aylık Bebekler için Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

4. 4 Aylık Bebekler için Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

4 aylık bir bebek çevresindeki dünyayı keşfetmekle daha fazla ilgilenmeye başlıyor. Bu evrede bebeğin elleri, ilk 3 ayda olduğu gibi yumruk şeklinde sıkılı olmuyor. Hatta elleri çoğu zaman açık olduğu için bebek, sürekli etrafındaki kavranabilen nesnelere ulaşmaya çalışıyor. Aynı zamanda kendi ellerine de ilgiyle bakıyor ve eline geçen çıngırak vb. nesneleri sallamayı oldukça seviyor.

4’üncü ayda seçilecek oyuncakların da bebeklerin gelişimine uygun olarak tercih edilmesi gerekiyor. Bebekler ellerini ağızlarına götürmeye yönelik davranış sergileyebileceğinden, yutulabilecek kadar küçük parçalara sahip olan oyuncakların alınması önerilmiyor. Aynı zamanda, bebeklerin her istediği oyuncağı ellerine koymak yerine, oyuncaklara uzanarak onları kavraması için bebekleri teşvik etmek gerekiyor. 4 aylık bebeklere oyuncak seçerken üzerinde durulması gereken noktalar ise şöyle:

  • Bebeğin motor becerilerini ve koordinasyonunu geliştirecek çıngıraklı oyuncaklar
  • Bebeğin ritmi algılaması ve sesleri yorumlama kabiliyetinin artması için müzikli oyuncaklar
  • Bebeğin zihinsel becerilerini geliştirmeye yönelik desenli ve rakamlı oyuncaklar
  • Bebeğin beşiğinde bulunduğu esnada ilgisini çekebilecek oyuncaklar
  • Bebeğin hayal gücünü ve yaratıcılığını destekleyecek oyuncaklar
  • Farklı canlılar arasında ayrım yapmasına yardımcı olarak hayvan figürlü oyuncaklar
  • Bebeğin dişlerini kaşımasına yönelik oyuncaklar

Bu dönemde annelerin ve babaların, bebeklerinin kendi seslerini ayırt edip tanımaya yardımcı olması adına oyun esnasında onunla konuşması öneriliyor.


*Bu sayfada yer alan bilgiler, doktorunuzun ya da bir sağlık hizmetleri uzmanının verdiği önerilerin yerine geçmemelidir. Bebeğinizin fiziksel gelişimi hakkında en doğru bilgiyi edinmek için mutlaka pediatri uzmanınıza danışmanız gerekmektedir.

Kaynaklar:


4 Aylık Bebek

4 AYLIK BEBEK

4 Aylık Bebek, artık büyümeye başladığını ve oyun bebeği olduğunu anlamanızı sağlar. Bu süreçte 4 aylık bebek beslenmesinden gelişimine, görme yetisinden, uyku düzenine kadar farklılık gösterir. Bu aydan itibaren bebeğinizin davranışları çeşitlenir. 4 Aylık bebek neler yapar? 4 ayın onlarına doğru; karnı üzerinde yatarken elleri ve dirsekleri ile destek alarak doğrularak göğsünün üstüne kadar kalkabilir, yüzüstü yatarken başını 90 derece kaldırabilir, sırtını dayarak oturduğunda başını dik tutabilir, yüksek sesle gülebilir ve elindeki ya da yanındaki oyuncağı almanıza itiraz edebilir. İlk dişini bu ay çıkarabilir. 4 Aylık bebek boy kilo gelişimi ise, - gr arasında boyu ise, 56 cm ile 62 cm arasındadır.   Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

4 AYLIK BEBEK GELİŞİMİ

Bu aydan itibaren bebeğinizde diş çıkarma dönemi başlar. Bebeğinizin ilk dişleri bu ayda çıkmaya başlar. Bu durum huzursuzluğa, diş etlerinin şişmeye başlamasıyla ağrıya neden olabilir. Elbette bu, bebekten bebeğe değişiklik gösterebilir. Ağızda sulanma ve salya miktarında artış gibi durumlar gözlenebilir. Bunlar diş çıkmadan uzun zaman önce meydana gelen belirtilerdir. Burada genetik faktörde önemli rol oynar. Sizin ve ailenizdekilerin diş çıkarma zamanlarını öğrenmeniz, bebeğinizin de ne zaman diş çıkaracağına dair bazı tahminlerde bulunmanızı sağlayabilir. Eğer bu belirtiler bebeğinizde görülüyorsa, elini sık sık ağzına götürdüğüne tanıklık edebilirsiniz. Bir kaç ay ilk beyaz dişler ortaya çıkmaz ancak bazı bebeklerin 3 aylık dönemde de diş çıkardığı görülmüştür. Bebeğinizin diş çıkardığına dair belirtiler şu şekildedir:   4 aylık bebek ilk diş

4 AYLIK BEBEK İLK DİŞ ÇIKARMA BELİRTİLERİ

  • Ağızda sulanma
  • Salya miktarında artış ve salyadan kaynaklanan yüzde pullanma ve döküntü
  • Diş etlerinin kaşınması ve objeleri ısırmaya çalışmak
  • Ateşte hafif artışın olması ve hafif ishal görülmesi
  • Ağrıyan çeneye ve yanağa dokunmak
  • Memeyi veya biberonu reddetmek

  4 aylık bebek beslenmesi    Bebekler genel olarak 4. aydan itibaren ilk yuvarlanmalarını yüzü koyundan dışa doğru yaparlar. Bazı bebekler bunu yaptıklarını fark ettikleri anda korkar, bazılarıysa hemen tekrar yuvarlanmak ister. Karnın esnek ve yuvarlak şekli, bebeklerin yuvarlanmasını kolaylaştırır. Yuvarlanırken nefes alamayacağı ve düşeceği bir şekilde, yüz üstü olmamasına dikkat edin. Bebeğiniz ayrıca destek verildiğinde oturabilecek bir durumdadır.  

4 AYLIK BEBEK KİLOSU

  • 4 aylık kız bebeklerde kilo; alt sınır gr, ortalama gr. üst sınır gr.
  • 4 aylık erkek bebeklerde kilo; alt sınır gr, ortalama gr. üst sınır gr.

4 AYLIK BEBEKLERDE BOY

  • 4 aylık kız bebeklerin boyu; alt sınır; 56 cm ortalama 62 cm. üst sınır 68 funduszeue.info
  • 4 aylık erkek bebeklerin boyu; alt sınır; 57 cm ortalama cm ortalama 68 cm. dir.



4 AYLIK BEBEK NELER YAPAR?

4 aylık bebek hızla gelişmeye devam eder. Yüzünüzü, ifadenizi, etrafındakileri inceleyerek dünyasını keşfetme yolunda ilerler. Ses çıkaran bir oyuncağa vurduğunuzda, bebeğinizin beyninde yer alan sinirler arasında bir bağlantı gerçekleşir ve bebeğiniz daha hızlı öğrenmeye başlar. Algılama gücü gittikçe artmaya başlar. Önüne koyduğunuz bir objeyi ve onun hareketini fark edebilir. Sırt üstü yattığında eline verdiğiniz oyuncağı tutup sallayabilecek beceriyi kazanmıştır. Ayrıca istediği bir objeyi uzanarak almaya başlayacaktır. Unutmayın, bebeğinizi en iyi siz tanırsınız, neler yapacağını da en iyi siz tahmin edebilirsiniz. Onu gözlemleyerek, ilgisini çeken şeyleri anlamaya çalışın.   4 aylık bebek gelişimi   Objelere uzanmaya çalışması, onları sallaması gibi durumlarda, ona ne yaptığını tane tane anlatmaya çalışın. İlgisine ve hareketlerine destek olmayı ihmal etmeyin. Ancak bebeğinizin gelişim sürecinde olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle onu zorlamamaya özen gösterin, bu sağlıklı bir birey olarak gelişmesinde önemli bir adımdır. Her zaman sabırlı ve anlayışlı olmaya çalışın. Eğer gözlemleriniz sonrasında bebeğinizin gelişimiyle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız bunu kendi başınıza çözmeye kalkmayın. Mutlu doktoruyla konuşup, tüm detayları paylaşın.

SOSYAL VE BİLİŞSEL GELİŞİM

Bebeğinizin bu ayda duygularını belli etme konusundaki becerileri daha da artmaya başlar. Sizin gülüşünüze karşı gülecek, konuşmanıza karşılık daha çok ses çıkarmaya başlayacaktır. Rahatsız olduğu bir durum varsa bunu ağlayarak veya mimikleriyle size belli edecektir. Etrafındaki kişilerle ilişki kurmaya çalışarak değişik sesler çıkaracaktır. Bebeğinizin doktorundan onay aldıktan sonra ona hafif egzersizler yaptırabilirsiniz. Bu, onun harekete geçmesi açısından çok önemlidir. Egzersiz yaptırmak için öncelikle bebeğinizin ayak bileklerini tutun, bacaklarını hafif ve nazikçe kıvırarak aşağı yukarı şekilde hareket ettirin. Kollarını, çapraz şekilde açıp kapatarak göğsünde birleştirin. Bu egzersizler esnasında onunla sohbet edebilir, hafif bir müzik dinletebilir ve tabi ki sık sık gülümseyebilirsiniz. Bebeğinizin sosyalleşmesi için en sağlıklı yollardan birisi de egzersiz yaptırmaktır. Durumdan rahatsız olması halinde ağlayarak size bunu belli edecektir.

Dil Gelişimi ve Konuşma

Bebeklerin espri duyguları bu aydan itibaren gelişmeye başlar. Abartılı hareketler, ilginç mimikler, oyuncaklar ona kahkaha attırabilir. Bu ayda da en gözde oyuncakları; sesli aparatlar, çıngıraklar ve dokunma duygusunu uyaran oyuncaklardır. Sürekli farklı oyuncak alarak onun hem sosyalleşme becerisini hem de iletişim becerisini artırarak zihinsel gelişim sürecine destek olabilirsiniz.   4 aylık bebek beslenmesi  

4 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Bebeğinizin kilo ve boyu yeterli düzeydeyse anne sütü kullanımına devam edebilirsiniz. Ancak gelişimi yeterli düzeyde değilse doktorunuz ek takviyelerde bulunmanızı önerebilir. Bu ayda bebeğinize; meyve püresi, yoğurt, ev yapımı doğal mama gibi katı gıdaların verilmesi önerilir. Doktorunuz bu önerilerde bulunmadıysa kesinlikle doktorunuza danışmadan bebeğinizi katı gıdayla beslemeyin. Bebekler için asıl besininin anne sütü olduğunu unutmayın. Bebeğinizin öğün sayısı zamanla düşmeye başlayacaktır. Yine de yatmadan önce süt istemeye de devam edecektir. Şayet, 4 aylık bebek ek gıda olarak ne yemeli diyorsanız, çoğunlukla bebeğinizin yoğurt ve püre gibi kolay yutabileceği gıdalara yönlenmeniz önerilir. Zaten bebeğiniz 4. ayı doldurduktan sonra doktorun hangi gıdaları hangi ölçüde vermeniz gerektiği konusunda sizi bilgilendirecektir.

4 AYLIK BEBEK UYKU UYKU DÜZENİ

4. ayla birlikte bebeğinizin gece boyunca deliksiz uyumaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu dönemde gece uykuları yaklaşık 11 saat civarına kadar çıkabilir. Gün içinde de 2 ila 3 saat arasında uyuyabilir. Bebeğinizin uykuya geçebilmesi ve dalabilmesi için yorgunluk belirtileri gösterdiği sırada onu yatağına yatırın. Böylece hem kendi kendine uyumaya çalışacak hem de daha rahat bir uyku geçecektir. Uyku belirtileri gösteren bebeğinizi yatağına götürdüğünüz ve orada uyumasını sağladığınız sürece yatağında uyumaya alışması çok daha kısa sürecektir.   Bakmanızda Fayda Var: Yenidoğan Uyku Düzeni

DOKTOR KONTROLÜ VE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

  • Doktorunuz bebeğinizin uyuması, beslenmesi ve genel gelişimiyle ilgili sorular soracaktır. Aynı zamanda sizin, ailenin geri kalanının ve bebeğinizin evde bir sıkıntı yaşayıp yaşamadığını da öğrenmek isteyecektir.
  • Bebeğinizin kilosu, boyu ve baş çevresinin ölçümü yapılacak, doğumdan itibaren tutulan gelişim çizelgesine son durum eklenecektir.
  • Daha önce yaşanılan bir sorun varsa bunun için genel bir fizik muayenesi yapılacaktır.
  • Bebeğinizin görme, işitme, el becerisi, sosyal etkileşimleri kontrol edilecektir.

Yapılacak Aşı/Aşılar

  • Bebeğinizin sağlığından herhangi bir problem yoksa ikinci dönem aşıları uygulanır. Bu aşılar: Beşli Karma Aşı (DaBT, İPA, Hib) 2. doz, KPA (Konjuge Pnömokok Aşısı ) 2. doz, Rotavirüs (RVA) 3. doz

4 Aylık Bebek Boy Kilo Ve Baş Çevresi Ölçüleri Kaç Olmalı?

Bebeğin düzgün bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için ideal kilo sınırı içinde olması gerekir. Düşük kilolu ve aşırı kilolu bebekler sağlık sorunları açısından risk altındadırlar. Bebeğiniz 4 aylıksa ve (4 aylık bebek kaç kilo olmalı, boyu kaç olmalı?) konusunu merak ediyorsanız, öncelikle şunu söyleyelim ki; WHO (Dünya Sağlık Örgütü'ne) göre 4 aylık kız ve erkek bebeklerde ortalama boy ve kilo değerleri şöyledir; erkek bebekler boy cm, kilo ise 7 kg, kız bebeklerde ise boy 62 cm, kilo ise kg'dir. (6 kilo gr.)

4 aylık bebeklerde baş çevresi nedir?

4 aylık kız bebeklerde baş çevresi; altı sınır; 38 cm, ortalama, cm, üst sınır; cm.

4 aylık erkek bebeklerde baş çevresi; altı sınır; cm, ortalama, cm, üst sınır; 44 cm.

4 aylık kız veya erkek bebek için en fazla ve en az kilo kaçtır?

Bebeklerdeki boy ve kilo oranı ırktan ırka göre değişiklik gösterebilmektedir. Ülkemizde 4 aylık erkek bebek için en düşük kilo ağırlığı gr, en yüksek kilo ise gr.'dır. 4 aylık erkek bebek için en kısa boy 57 cm iken, en uzun boy ise 68 cm'dir.

4 aylık kız bebek için en düşük kilo gr, en yüksek kilo ise  gr'dır. 4 aylık kız bebek için en kısa boy 56 cm, en uzun boy ise 68 cm'dir.

4 aylık bebeğin kilosu kaç olmalı? Ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?

4 aylık kız bebeklerde kilo; altı sınır; gr., ortalama kilo gr., üst sınır; gr.'dır. 4 aylık erkek bebeklerde ise kilo; altı sınır; gr., ortalama kilo gr., üst sınır; gr.'dır.

4 aylık bebeğin boyu kaç olmalı, ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?

4 aylık kız bebeklerde boy; altı sınır;56 cm., ortalama boy 62 cm., üst sınır; 67 cm'dir. 4 aylık erkek bebeklerde ise boy; altı sınır; 56 cm, ortalama boy 62 cm., üst sınır; 67 cm'dir.

4 aylık bebeklerde baş çevresi kaç olmalı?

4 aylık baş çevresi kız bebeklerde; altı sınır; 38 cm, ortalama,  cm, üst sınır; cm. 4 aylık baş çevresi erkek bebeklerde; altı sınır; cm, ortalama, cm, üst sınır; 44 cm.

4 aylık bebek boy, kilo, baş çevresi ile ilgili doktorlara sorular

Sual: Bebeğim 4 aylık. 4 aylık bebek kaç kilo olmalı?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Aydın'ın cevabı: (6 kilo olması gerekir.)

Sual: Oğlum 4 kilo, 52 cm doğdu. Şu an 4 aylık, kiloda ve 68 cm. Gelişimini değerlendirir misiniz?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Seydi Battal Gölgeli'nin cevabı: (Oğlunuz akranlarının hepsinden uzun ve % 95 inden ağır. İri yapılı bir bebek.)

Sual: Kızım 3 kilo, 50 cm doğdu. Şimdi 4 aylık kilo ve 67 cm. Boyunda gelişimi nasıl sizce?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Aydın'ın cevabı: (Gelişimi gayet normal.)

Sual: Kızım 4 aylık. gr ve 49 cm boyda doğdu. Şimdi 6, kilo 63,5 cm boy. Gelişimi nasıl sizce?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Seydi Battal Gölgeli'nin cevabı: (Kızınız akranlarının % 50 sinden ağır ve % ından uzun.)

Sual: Bebeğim 4,5 aylık, baş çevresi 43 cm, normal mi?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Halit Özkaya'nın cevabı: (Bebeğinizin kafa çevresi p. olup aylık bebeğe göre normal sınırlar içindedir.)

Sual: 4 aylık kızımın doğum kilosu 3, şu an 6, boyu 65,5 ilk günler kilo kaybı çok olduğundan (3, e kadar) mama + anne sütü verdik. Ama mamayı çok vermedik. İlk ay sonunda gr oldu sonra sadece anne sütü ile devam ettik. Aylık kilo alımları çok farklı (2 ay , 3 ay gr, 4 ayı gr) Şu an ki durumu normal mi kilo alımı daha düşecek mi?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Halil Değirmencioğlu'unun cevabı: (İlk 3 ayda bebekler ayda yaklaşık gr, ikinci 3 ayda, ayda sonraki 3 aylarda sırasıyla ayda ve gr alırlar. Çocuğunuzun 4. ayda kilo alımı oldukça normaldir.)

4 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı? Çocuk Doktorları Cevaplıyor Tıklayınız

4 (Dört ) Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalı 4 Aylık Bebek Neler Yapar? Tıklayınız

4 Ay Aşısı Nedir, 4 Ay Aşısıyla İlgili Doktorlara Sorular Ve Cevapları Tıklayınız

4 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Beslenmeli Ve Kaç Saat Arayla Emer? Tıklayınız

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası