malatya karaciğer hastanesi yorumlar / Yeniçağa Belediye Başkanı Çağlar, Malatya'da karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu:

Malatya Karaciğer Hastanesi Yorumlar

malatya karaciğer hastanesi yorumlar

Dünyada ilk karaciğer nakli hastanesi Malatya'ya

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, yılında, dünyada ilk kez karaciğer nakli hastanesini inşa etmeye başlayacaklarını bildirdi.

Dünyada ilk karaciğer nakli hastanesi Malatya'ya

Abone Ol:

Medimagazin google abone ol

İnönü Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreni TBMM Başkanı Cemil Çicek'in katılımıyla gerçekleşti. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bin öğretim elemanı, 5 enstitü, 14 fakülte, 3 yüksekokul, bir konservatuar, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de aralarında yer aldığı 20'ye yakın araştırma ve uygulama merkezi ve 12 meslek yüksekokul ile 30 bine yakın öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Türkiye'nin en köklü ve gelişmiş üniversitelerinden biri olmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlatan Çelik, kent merkezi ile ilçelerdeki yerleşkelere ek olarak Hekimhan ve Kale ilçelerinde yapımı süren kampüslerin gelecek yıl açılmasıyla yerleşke sayısını 7'ye çıkaracaklarını belirtti.

Öz kaynaklar kullanılarak inşa edilen alışveriş merkezi ile Kale ilçesindeki 4 yıldızlı uygulama otelinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını aktaran Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Eczacılık ve mühendislik fakültesi laboratuar blokları, Hekimhan ve Kale meslek yüksekokulları, Hekimhan öğrenci yurdu ile TOKİ konut inşaatları yılı içinde bitirilecek. yılı bütçesindeki öz gelirlerinin payı yüzde 39 olan üniversitemiz, yılı sonunda bu payı yüzde 50'lere yükseltme başarısını göstermiştir. Bu yılın sonunda ise öz gelirlerimiz devletimizin verdiği desteğin önüne geçmiş olacak. Gelecek beş yılda da öz gelirlerimizin bütçe içindeki oranını yüzde 70'lere çıkartmayı hedefliyoruz."

Üniversite bünyesinde bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi'nin hastane işletmeciliği açısından Türkiye'ye model hale geldiğini vurgulayan Çelik, hasta yakınlarına hizmet veren otelin de bir sosyal sorumluluk projesi olarak ülkede bir ilki temsil ettiğini ifade etti. Gelecek yıl dünyada örneği bulunmayan karaciğer nakli hastanesinin inşaatına başlayacaklarını dile getiren Çelik, şöyle devam etti: " yılı içinde 'Karaciğer Nakli Hastanesi'nin inşaatına başlayacağız. Bu da dünyada bir ilk olacaktır.

yılında, karaciğer nakli ile bu alanda dünya lideri olmayı planlıyoruz. Artık Amerika ve Avrupa ülkelerinden eğitim alan değil, başka ülkelerin bilim insanlarına eğitim veren bir üniversite konumuna yükselmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda üniversitemizin sağlık turizminde de ülkemizin önemli merkezlerinden biri olacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda farklı ülkelerle görüşmelerimiz ve işbirliğimiz devam ediyor."

Yeni anayasa ile uyumlu, özgür, bilimsel ve daha işlevsel, yeni bir YÖK yasası çıkarılmasını beklediklerinin altını çizen Çelik, üniversitelerin kendinden bekleneni tam olarak yerine getirebilmesi ve yapmakta olduğu işlerde daha fazla başarı gösterebilmesi için, söz konusu yasal değişikliklerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

dünyada

ilk

karaciğer

nakli

hastanesi

malatya'ya

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Dünyanın en yaşlı karaciğer nakil hastası Malatya'da sağlığına kavuştu

Dünyanın en yaşlı karaciğer nakil hastası Malatya'da sağlığına kavuştu

Ürdünlü hasta Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan nakille sağlığına kavuştu

MALATYA - Dünyada canlıdan canlıya karaciğer nakli yapılan en yaşlı hasta olarak bilinen 77 yaşındaki Ürdünlü Abdel Hamit Methkal, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde sağlığına kavuştu.

Ürdün'de Kulak Burun Boğaz Uzmanı olan 77 yaşındaki Prof. Dr. Abdel Hamit Methkal, 9 ay önce yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle şiroz hastası olduğunu öğrendi. Ürdün'deki hastanelerde yaşı ilerlediği için nakil olamayacağını öğrenen hasta bunun üzerine dünya karaciğer naklinde ikinci olan Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'ne başvurdu. Malatya'ya gelerek tedavilerine başlanılan Abdel Hamit Methkal, Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde dünyada canlıdan canlıya karaciğer nakli gerçekleştirilen en yaşlı hasta olarak kızından alınan karaciğer ile yeniden sağlığına kavuştu.

Malatya'da adeta yeniden doğan 77 yaşındaki Ürdünlü Hasta Methkal, "Malatya'ya gelmeden 9 ay önce karnımda su toplanması ayaklarımda şişme oldu. Doktora gittim beni karaciğer bölümüne tahlil yapmak için gönderdiler. Tahlilden sonra bana şiroz teşhisi konuldu. Doktorlar bu teşhisi koyduktan sonra yaşım ileri yaş olduğu için ameliyat riskli dediler. Aynı hastanede çalışan aile hekimimim bana Turgut Özal Tıp Merkezini tavsiye etti. Sonra buraya geldim. Buradaki doktorlarla görüştüm, ne kadar riskli olursa olsun buraya güvendiğim için burada ameliyat olacağıma kadar verdim" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran ise hasta Abdel Hamit Methkal yaşı itibariyle dünyada canlıdan canlıya karaciğer nakli olan en yaşlı hasta olduğuna değinerek, " Hasta için beni aradılar 77 yaşında olduğu için il başta reddettim. Dünya karaciğer Nakil Merkezi olduğu için burada karaciğer nakli için eğitime gelen Ürdün'den doktor arkadaşımız beni arayarak hastamızın fiziksel olarak uygun olduğunu ve tekrar değerlendirilmesini rica etti. Ürdün'den gelen cerrah arkadaşımızın tavsiyeleriyle hastamızı buraya davet ettik. 8 ay önce burada değerlendirilmesi yapıldı ve transplantasyon için uygun bulundu. Verilere baktığımız zaman dünyanın en yaşlı karaciğer nakli olan hastası İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi dünya Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde Malatya'da ameliyatını gerçekleştirdik biz de bununla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Hatice Yetmen - Sağlık

Tıp MerkeziTurgut ÖzalMalatyaÜrdünSağlıkHaberler

Yeniçağa Belediye Başkanı Çağlar, Malatya'da karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu:

"Yeniden doğdum. Nasıl minnettar kalmam ki, nasıl burası için çalışmam ki. Artık kendimi Malatyalı hissediyorum"

Çağlar'ın taburcu edilmesi dolayısıyla Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği'nde basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 26 Nisan'da hastanelerine gelen Çağlar'ın, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibince 12 Mayıs'ta ameliyata alındığını ve canlı vericiden nakilinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Enstitülerinde 'den bu yana karaciğer nakli yapılan hasta sayısının 3 bin 'e yaklaştığını dile getiren Kızılay, Çağlar'ı sağlıkla taburcu ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Çağlar'ın karaciğerine gelen damarlardan birinin tıkalı olduğunu, bu hastaların karaciğer nakli ameliyatlarının zorlu geçtiğini dile getirdi. Çağlar'ı ameliyata hazırlarken çeşitli sağlık sorunlarının da çıktığını ifade eden Yılmaz, "Süratle karaciğer naklini yaptık, iyi seyretti. Birkaç günlük yoğun bakım periyodundan sonra serviste takip ettik. Her şey iyi, şu anda kendisini taburcu ediyoruz, sağlıklı bir şekilde evine gönderiyoruz. Bundan kendisinin olduğu kadar biz de mutluluk duyuyoruz, kendisine de uzun ömürler diliyorum." diye konuştu.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar ise üniversite ve hastane yönetimi ile Sezai Yılmaz ve ekibine minnettar olduğunu söyledi.

Ekibin sadece Malatya'da ve Türkiye'de değil dünyada da saygın bir yeri bulunduğunu dile getiren Çağlar, 4 yıldır karaciğerle ilgili sorun yaşadığını, 3 ayda bir hastaneye gittiğini, nakil olmak için orada yatış yapıldığını ancak doktorların ameliyattan vazgeçtiğini anlattı.

Çağlar, eski Malatya Valisi Aydın Baruş'un Bolu'da çalıştığını, kendisiyle irtibat kurduğunu ve onun da yönlendirmesiyle Malatya'ya geldiğini dile getirerek, "Donör bulundu ve şu anda sağlığımıza kavuştuk. İnsanlar gidip de başka yerlerde sıkıntı çekmesin, gelsin burada bütün tedavisini görsün gitsin. Ben yeniden doğdum. Nasıl minnettar kalmam ki, nasıl burası için çalışmam ki. Artık kendimi Malatyalı hissediyorum. Malatya'nın bütün bürokratlarına teşekkür ediyorum. Hepsi geldiler, ilgilendiler. Büyükşehir, ilçe belediye başkanları, halkı, nereye gittiysek hürmet gördük." dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı

Bu haber toplam defa okunmuştur

Sudanlı Genç Kız Karaciğer Nakil Enstitüsü'nde Şifa Buldu

Sudan’ın Hartum kentinde karaciğer nakli olması gerektiği belirtilince Türkiye’ye getirilen 17 yaşındaki Sudanlı kız çocuğunun tedavisi Hastanemize bağlı Karaciğer Nakil Enstitüsü’nde ameliyata gerek kalmadan  yapıldı.

Sudan’da karaciğer nakli olması gerektiği teşhisi konulan Sudanlı 17 yaşındaki Samahır Magdı’yı ailesi, daha sonra Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü’ne getirildi. Burada Karaciğer Nakil Enstitüsü’nde tedavi altına alınan Samahır Magdı, Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın ilaçlı tedavisi sonucunda nakil yapılmadan sağlığına kavuştu. Samahır Magdı ailesi ile birlikte yeniden ülkesine döndü.

Samahır Magdı’nın eniştesi Suhaıl Mohamed ve ablası Sara Magdı gösterilen ilgi için teşekkür etti.

SUDAN’DA “AMELİYAT” DENDİ, MALATYA’DA İLAÇLI TEDAVİ İLE İYİLEŞTİ

Suhaıl Mohamed, “Buraya gelmeden önce durumu iyi değildi, fakat şuanda elhamdülillah çok iyi. Türkiye tıp alanında çok gelişmiş ve çok önde.” derken,  hasta Samahır Magdı, “Buraya gelmeden önce çok kötüydüm, fakat buraya geldikten sonra daha iyi oldum. Şuanda çok iyiyim.” dedi. Abla, Sara Magdı, “Sudan’da karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Buraya geldik. Karaciğer nakli olmadan medikal tedavi alarak sağlığına kavuştu.” ifadesini kaydetti.

Sudanlı aile Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a, doktorlara, hemşirelere ve hastane yönetimine teşekkür ederek,  yakın ilgi ve destek gördüklerini ifade ettiler.

“AMELİYATI EN SON DÜŞÜNÜYORUZ..”

Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “İnönü Üniversitesi Karaciğer nakil Enstitüsü’ne çeşitli ülkelerden karaciğer nakli için veya karaciğer tedavisi için başvuran onlarca hasta mevcut. Ülkemizde en fazla karaciğer nakli yapan merkez Malatya’daki İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü. Buna rağmen biz yurtdışından gelen hastalar dahil olmak üzere karaciğer hastalarını tam anlamıyla değerlendiriyoruz.  Tabi karaciğer nakli son derece zor bir ameliyat. Bizim karaciğer hastalarında son düşüneceğimiz bir tedavi yöntemi.  Çok ağır bir prosedür olduğundan dolayı, dolayısıyla biz aklımızın en sonunda tutuyoruz karaciğer naklini.” diye konuştu.

TEDAVİ İLE DURUMU DÜZELDİ

Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Bu hastaya gerekli tedavileri verdikten sonra karaciğer nakline şuanda gereksinim duymadık ve tıbbi tedavi ile çocuğun durumunu düzelttik. Şimdi gönderiyoruz, 6 ay sonra tekrar kontrole çağırdık. Dediğim gibi en fazla karaciğer nakli yapmamıza rağmen karaciğer naklini karaciğer naklini en sonda düşünmekteyiz. Mutlak suretle mecbur kalırsak biz karaciğer nakli yapmaktayız. Bu kız çocuğu da buna güzel bir örnek oldu diye düşünüyorum.” dedi.

FİLİSTİN’DEN DE HASTA GELMEYE BAŞLADI

Prof. Dr. Yılmaz, “Hastalarımızın yaklaşık yüzde 10’u’i yurtdışında gelmekte. Gerek Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde, gerek Kuzey Afrika ülkelerinde, gerekse de Ortadoğu’da şuanda yaklaşık yılda 30 civarında hastamız mevcut. Referans merkezi olarak görülmesinin birkaç sebebi var. Bunlardan bir tanesi oradaki hastanelerle veya ilgili hekimlerle yakın temasınız lazım. Çünkü oralarda hastaları bu doktorlar görüyorlar ve bunlar refere ediyorlar. Birde son yıllarda sağlık turizmi alanında çok ciddi gelişmeler var.  Ülkemiz Sağlık Bakanlığı da bunun üzerinde çok duruyor.  Çeşitli ülkelerle değişik anlaşmalar imzalanıyor. Bizim de bu tarz anlaşmalarımız oldu. Örneğin şimdiye kadar hiç hasta almadığımız Filistin’den son 1 yıl içerisinde 3 tane hasta geldi, burada karaciğer nakli ameliyatı oldu. Yine sanıyorum ki, Pakistan ile bir anlaşma yapıldı, Umman ile bir anlaşma yapılıyor şuanda. Tabi ülkemizin de bu sağlık turizmine katkısı çok fazla. V e dediğim gibi, oradaki merkezlerle yakın temaslar bu hastaların ilgili yerlere refere edilmesine sebebiyet veriyor diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası