kınalıada sahili nerede / Kınalıada Kumluk Plajı, Adalar nerede, Vapur, Otobüs, Tren veya Minibüs / Dolmuş ile nasıl gidilir?

Kınalıada Sahili Nerede

kınalıada sahili nerede

Kınalıada'da denize girilebilecek 3 yer

Prens adalarının en küçüğü olan Kınalıada, sessiz ve sakin zaman geçirmek isteyenlerin gözde lokasyonlarından biri. Yaz aylarında kış aylarına göre daha kalabalık olan adada deniz ve güneş keyfi yapacak pek çok plaj bulmak mümkün. Şirin sokakları ve huzuru bulabileceğiniz sevimli mekanları ile öne çıkan adada bisiklet turu ile adayı gezmek de çevreyi keşfetmek için en iyi alternatiflerden biri. Kınalıada'ya gelmişken en tepedeki Manastırı görmeden adadan ayrılmamalısınız. Faytonun olmadığı tek ada olan Kınalıada yürüyüş yapmak için de oldukça uygun.

İşte Kınalıada'da denize girilebilecek plajlar;

1. Ayazma Plajı

Yeni dekore edilmiş haliyle hem şık hem de konforlu bir plaj haline gelen Ayazma plajı adanın en çok tercih edilen plajı konumunda. Saunası, barları, spor salonu ve havuzu ile her isteğinizi karşılayacak olan mekanda restoran kısmı da oldukça fazla yemek alternatifine sahip. Adanın arka tarafında yer alan bu plaja yokuş çıkarak adadan yürüyebileceğiniz gibi küçük tekneler vasıtasıyla da ulaşabilirsiniz. Bütün gün deniz keyfi yapmak için Ayazma plajı adanın en iyilerinden.

Kınalıadada denize girilebilecek 3 yer

2. Kamos Beach

Kınalıada'nın Manastır koyunda yer alan Kamos beach'te denizin yanında havuza girme imkanı da var. Adaya iskeleden ücretsiz teknelerle gidilebildiği gibi yürüyerek ulaşmak da mümkün. Zaman zaman aktivite ve konserlere ev sahipliği yapan plajın denizi biraz taşlık olsa da temizliğiyle dikkat çekiyor. Günübirlik denize girilebilecek bir mekan olan Kamos beach'te yiyecek alternatifleri bulmak da mümkün. Plaj erken saatlerde dolmaya başladığı için erken gitmek şezlong bulma konusunda size kolaylık sağlar.

Kınalıadada denize girilebilecek 3 yer

3. Kınalıada Kumluk Plajı

Sığ ve kumluk bir denize sahip olan plaj özellikle çocuklar için rahat bir deniz keyfi sağlıyor. Sahilde akşama kadar eğitimli cankurtaranların hizmet verdiği plajda ayrıca acil durumlara karşı ambulans bulmak da mümkün. Kınalıada iskelesinden ücretsiz teknelerle kumluk plaja ulaşılabildiği gibi yürüyerek de plaja gelebilirsiniz. Plaj içerisinde yer alan restoran ve büfelerden sıcak ve soğuk içeceklerin yanında öğle ve akşam yemeği seçenekleri bulmak da mümkün.

False

Görüntülenme

Kınalıada gezilecek yerler söz konusu olunca diğer adalardan geri kalmıyor. Kınalıada gezi rehberi okumak uzun sürebilir. Ancak gezerken size hiç öyle gelmeyecek. Çünkü her dakikanızı dolu dolu geçireceksiniz ve ne ara akşam olup bittiğini anlamayacaksınız.

Tatilcilerin popüler destinasyonlarından biri olmaya başladı Kınalıada. Prens Adaları içerisinde İstanbul’a en yakın ada burası. Ayrıca en küçük adalardan. Prens Adaları içerisinde büyüklük bakımından 4. Sırada geliyor. Adayı bir uçtan öbür uca yürüyerek yarım saatte dolaşmak mümkün. Ele avuca sığmayan bu sevimli ada, sakinlik arayanların çözüm noktası. Diğer adalara göre çok turist akınına uğramıyor. Ama bu daha iyi. Genellikle sessiz-sakin oluyor.

İş-güç nedeniyle İstanbul’dan fazla uzaklaşma imkânınız olmayabilir. Belki de ‘zaten karantina psikolojisini üzerimden atamadım, kalabalık yerler beni boğuyor.’ Diyorsunuz. İşte Kınalıada, sessizliği, sakinliği ve yoğun huzuruyla sizin için doğru tercih.

Neyse, gezilecek yerler Kınalıada ve etrafında sıra sıra. Kınalıada’da ne yenir? Kınalıada’da ne yapılır?Kınalıada plajları nasıl? Bu tarz onlarca soru yarışmanın ilerleyen etaplarında sizi bekliyor. Cevaplar bizden, uygulama konusunda size başarılar!

Kınalıada Hakkında Bilgi

Ada küçük olduğundan gezilecek çok fazla yeri yok. Daha ziyade kitap okumak, kafa dinlemek, kalabalıktan uzaklaşıp huzur bulmak isteyenlere hitap ediyor. Yeşil konusundaki eksikliğini tarihi yapılarıyla telâfi ediyor.

Bu bölgenin Bizans döneminde sürgün yeri olarak kullanıldığı biliniyor. Gözden düşen veya tahttaki prense rakip olabilecek prensler adalara sürgüne gönderiliyormuş. Onun için İstanbul’un hemen karşısındaki 9 ada , Prens Adaları olarak biliniyor.

Kınalıada da sürgün amaçlı kullanılmış bölgelerden. Yerleşim fazla yoğun değil.

Nüfusunun büyük çoğunluğu Ermenilerden oluşuyor. Fakat yaz mevsiminde nüfusu artış gösteriyor. Ada zaten küçük. Öteki adalara göre ev sayısı da az. Tüm sokaklar birbirine çıkıyor ve her yer yürüme mesafesinde.

Adanın büyük bir kısmını yerleşim alanları kaplıyor. Bu yüzden öteki adalara göre doğal güzellikler açısından çok iddialı değil. Özellikle tarihi yerleri ve tertemiz plajlarıyla ilgi odağı.

Adada fayton kullanılmıyor. Ulaşım genelde normal veya akülü bisikletlerle sağlanıyor. Bisikletin yanı sıra kasalı küçük araçlar da yaygın olarak tercih ediliyor. Zaten hepi topu 1,5 km’lik bir alana sahip. Adayı bir uçtan öbür uca gezmeniz fazla zamanınızı almaz. Bu bakımdan çocuklu ziyaretçiler için gayet uygun. Kınalıada gezisi için saat yeterli olur. Fakat plajlarında daha çok zaman geçirmeyi tercih edebilirsiniz.

Adanın içinde motorlu araçlar göremezsiniz. Bozulmamış dokusunu buna borçlu. Sokaklarının her bir köşesi çiçek kokularıyla insanı mest ediyor. Pırıl pırıl plajları deniz ve güneş keyfini en doyumsuz hâliyle sunuyor. Kısaca keşfedilmeye değer bir kaçış noktası.

Kınalıada hava durumu genellikle İstanbul ile aynı oluyor. Bu yüzden bavulunuzu rahatça hazırlayabilirsiniz, fazla düşünüp taşınmanıza gerek yok. Mavinin ve yeşilin ilgi çekici tonlarını bir araya getiren Kınalıada, masmavi sularıyla kartpostallık kareler yakalamayı garantiliyor.

Zengin tatil aktiviteleriyle gezginleri cezbeden bu şirin yerin dört yanı denizlerle çevrili. Temiz plajlarında su sporları yapılabiliyor. Trekking ve benzeri doğa aktiviteleriyle farklı deneyimler yaşamak da mümkün. Yürüme mesafesinde bulunan doğal ortamlar ve piknik için tercih edebileceğiniz yeşil tepeler de kayıtsız kalamayacağınız diğer mükemmel alternatifleriniz.

Tepe demişken adada üç tepe bulunuyor. Manastır Tepesi (93 metre), Teşrifiye Tepesi ( metre) ve Çınar Tepesi ( metre).

Ne yazık ki ada biraz çıplak. Prens Adaları içinde yeşili en az olan yer burası. Yine de, doğal güzellikler bakımından sıfıra sıfır değil tabii ki. Çınar, Teşvikiye ve Manastır tepelerinde yeşil bir manzara hâkim. Şezlonglar sahil boyu dizilmiş durumda.

Estetik mimarisiyle göz dolduran Kınalıada evleri, bölgeye farklı bir atmosfer katıyor. Her mevsim albenisini hiç kaybetmiyor.

Kayası bol. Bizanslılar döneminde kemerleri inşa etmek için buradan çok taş getirilmiş.  Adadan çıkarılan taşlar İstanbul surlarını işgal etmek için kullanılmış. Haydarpaşa Limanı ve Tophane Rıhtımı&#;nın yapımında ada taşlarından faydalanılmış.

Denizi de taşlı. Bunun için deniz ayakkabısı getirmeniz önerilir. Denizinin suyu tatlı, dalgasız ve temiz. Kıyısında güneşlenirken hiç bunalmazsınız.

Deniz kıyısında bir polis karakolu var. Bütün kıyıyı boydan boya görüyor. Bu ise adanın müdâvimleri için ekstra avantaj, iki kat güvenli hâle getiriyor bölgeyi.

Adanın rüzgarlı havası size enerji verirken, tepedeki güneş de içinizi ısıtıcak. Hele adanın tertemiz havası, her şeyden güzel gelecek. Heybetli evler gözünüzü kamaştıracak. Bakımsız olmasına şaşıracaksınız ama yine de güzel oldukları inkâr edilemez.

Sahiline adım atar atmaz huzura ve sessizliğe hayran kalacaksınız. Çünkü trafik yok. Öyle çok eğlenceli, kop kop bir yer değil evet. Ancak bakmasını bilenlere upuzun bir sahil, renk renk çiçekler, martılar, güneş ve deniz ile harika bir doğa tablosu çiziyor. Mis gibi havası tüm bu güzellikleri tamamlıyor.

Adada görmeniz gereken en önemli iki yapıdan biri ikiz Sirakyan Evleri. İskelenin tam karşısında. Diğeri Fazıl Ahmet Aykaç sokağında yer alan Taş Köşkü.

Denizin pırıltısını seyredebileceğiniz, zihninizi dinlendirebileceğiniz, masmavi sularda tüm stresinizi bırakabileceğiniz sevimli bir yer Kınalıada. Öyleyse onu daha yakından tanıtalım ki iyice cezbetsin sizi. 😊

Kınalıada İsmi Nereden Geliyor?

Ada eskiden Akoni ve Proti (ilk) diye anılıyormuş. Fakat İstanbul&#;un fethinden sonra ismi değiştirilmiş. Demir oksitli toprağının kızıla çalan renginden dolayı &#;Kınalıada&#; şeklinde meşhur olmuş.

Kınalıada Tarihi

’li yıllardan itibaren adanın Ermeni nüfusu artmaya başlıyor. tarihinde Nersesyan Ermeni Mektebi ve Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi inşa ediliyor.

’da ise Rum İlkokulu ve Ortodoks Panayia Kilisesi yapılıyor. Ada, tarih boyunca çeşitli medeniyet ve kültürleri misafir ediyor. İlk Türk ilkokulu da itibariyle eğitime başlıyor. yılında ise Kınalıada Camii açılıyor.

Ayrıca Kınalıada’nın tarihinde öne çıkan değerli şahsiyetler çok. Bunlardan biri Horoz Reis. Büyük kahramanın, vefat ettikten sonra Kınalıada&#;daki Surp Kirkor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne defnedildiği biliniyor.

Kınalıada Gezilecek Yerler

Plajları, cami, kilise ve manastırları derken Kınalıada’nın gezilecek yerleri bir gününüzü alabilir. O zaman biz vaktinizi almadan başlayalım:

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

kınalıada gezilecek yerlerBurayı farklı kılan bir özellik var: İçinde sürekli müzik çalması. Çan kulesi de oldukça gösterişli. İçindeki ve dışındaki kabartma detayları dikkat çekici.

yılına tarihlenen bu Ermeni kilisesi; iki şapel, bir mihrap ve ibâdet bölümünden oluşuyor. Karagözyan Yetimhanesi Dinlenme Evi ile patriklik yazlık konutu da kilisenin hemen yanında. Akgünlük Sokak’ta bulunan kilise, Kınalıada’da gezilecek yerler listelerinin tarihi aktörlerinden!

Kilisenin geinş avlusunda 5 adet mezar ve bir çeşme var. Prens Adaları’ndaki tek Ortodoks Ermeni Kilisesi burası.

Kilisenin arkasındaki Ermeni mezarlığı 76 sene mezarlık olarak kullanılmış. Sonra ortasından yol geçirilmiş. ’lü yıllarda üst kısmı Türk Vakfı’na bağışlamışlar. Böylelikle hem Ermeni hem Müslüman kabristanı hâline gelmiş. İstanbul’un kozmopolit hazinelerinden biri olarak, Kınalıada’nın zenginlikleri içerisinde yer alıyor.

Panayia Rum Ortodoks Kilisesi

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada gezilecek yerler pek fazla doğal güzellik içermiyor demiştik. Elimizde kilise, manastır gibi tarihi yapılar var, bunlarla idare edeceğiz.

yılında inşa edilen bu kilise, Kınalıada Kilisesi diye de biliniyor. Meryemana&#;ya ithaf edilen kilise, gümüşle kaplı bir ikonaya ev sahipliği yapıyor. Çınarlı Köşk Sokağı&#;nda konumlanan kilise, denize de çok yakın.

Kısa süre önce onarımdan geçirilen kilise, bugün tarihi dokusunu korumaya devam ediyor. Kilisenin narteksi, Meryem Ana’nın doğumunu sembolize ediyor. Narteks bölümüne avlu kısmından geçiyorsunuz. Bazilika şeklindeki bu kilise üç geçitli ve pek çok ikona barındırıyor. Sunduğu estetik ve tarihi dokuyu yakından görmelisiniz.

Kınalıada Camii

kınalıada gezilecek yerler yılında hizmete sunulan cami, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor. Uzaktan gördüğünüzde müzeye benzetebilirsiniz. Ya da sanat galerisi gibi gelebilir. Modern görünümünün yanı sıra mânevî atmosferi de oldukça güzel. Çarşı Caddesi’nde konumlanan cami, Kınalıada gezilecek yerler listesiyaparken not almanız gerekenlerden.

İskelenin yakınında, sahilde, tam merkezde yer alan bu caminin fütüristik bir görünümü var. Üçgen biçimindeki minaresiyle ve camla kaplanmış cepheleriyle dikkat çekiyor.

Ülkemizdeki en özgün cami mimari örneklerinden birini burada görebilirsiniz. Kubbe yerine üst üste iki parçalı bir çatı yapılmış ve ışığın içeri girmesi böyle sağlanmış. Caminin minaresi de fazla uzun değil. Camiden bağımsız gibi, anıt görünümünde âdeta.

Kınalıada Sahili

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada gezilecek yerler arasında en doğal bölgelerden biri burası. Sahili dakikada baştan sona yürümeniz mümkün. Deniz manzaralı kareler yakalayabileceğiniz Kınalıada Sahili’ni gezerken temiz havası da size çok iyi gelecek.

Önce iskeleye inerek bir külah dondurma almanızı öneririz. Sahili dolaşırken tarihi evleri de yakından görebilirsiniz. Sağ tarafınıza denizi, sol yanınıza beyaz ada köşklerini alarak huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Hristos Manastırı

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada gezilecek yerler içinde tepe olarak üç tepe var: Manastir Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Çınar Tepesi. İşte burası Manastır Tepesi&#;nde (Hristos Tepesi’nde) yer alıyor. Mimarisi ve manzarası görülmeye değer. Tarihi ve doğayı bütünleştiriyor. Şimdi Rum çocukları burayı yazlık yerleşke olarak kullanıyor.

Buraya ulaşmak son derece kolay. Vapurdan indiğinizde iskeleden sola dönüp biraz ilerleyerek rahatlıkla bulabilirsiniz.

Dört kemerli yeraltı sarnıcından ve dört sütun başından meydana gelen bu yapı birçok tarihi kalıntı da ihtiva ediyor.

Pek çok insanın adaya sürgün edildiğinden bahsetmiştik. Onlardan biri de Romen Diyojen.

Kınalıada tarihi ile ilgili notlarda adı sıkça geçer. Araştırmalara göre yılının Haziran ayında Diyojen’in gözlerine mil çekilmiş. Kınalıada’daki bu manastıra gönderilmiş.

Söylendiğine göre manastırda onun mezarı yer alıyor. Tarihi süreçte yetimhane ve karargâh olarak da kullanılmış. Beyaz Ruslara da sığınak olmuş. Yüksek bir tepeye kurulu bu manastıra 15 dakikalık bir yokuştan sonra ulaşabiliyorsunuz.

Adaya hâkim bir noktada bulunuyor. O yüzden bakınca insanın içini ferahlatan bir manzarası var. Hatta havanın açık olduğu zamanlarda Prens Adaları ve İstanbul’un sahil şeridi buradan rahatça görülebiliyor. Mistik havasını hissedebiliyorsunuz. Kısaca bu deneyimi mutlaka yaşamalısınız. Ayrıca tepenin ağaçlık alanında piknik yapabilirsiniz.

Kınalıada gezilecek yerler listelerinde Rum Ortodoks Hristo Manastırı olarak da geçiyor. Tepede yer alan Manastır Koyu, güneyindeki ve kuzeyindeki maden çukurlarıyla dikkat çekiyor.

Fener Rum Patrikhanesi&#;nin kuralları nedeniyle buraya ziyaretçi alımı yasak. Önünde bulunan geniş çimenlik alanda selfie çekebilirsiniz mesela.

Eskiden her yıl 6 Ağustos tarihinde dans, müzik ve yemekten oluşan bir şenlik düzenleniyormuş burada. Umarız tekrar başlar. Bu tepeyi geçerek biraz aşağı indiğinizde Ayazma Plajı ile karşılaşacaksınız.

Dönüşüm Manastırı

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada’da gezilecek yerler daha çok dini yapılardan oluşuyor. Burası da bir başka örnek. Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen manastır. İstanbul fethedildikten sonra kendi hâline bırakılmış. Yıkılmaya yüz tutunca Sakızadalı bir tüccar manastırın yapım masraflarını karşılayıp burayı restore ettirmiş.

Rus yapımı ikonlarıyla dikkat çeken kilisenin yanında yer alan şapel, Aziz Paraskevi’ye adanmış. Oymacılık sanatının örnekleri arasında bulunan piskoposluk ve İconostasis tahtı da Dönüşüm Manastırı’nda görebileceğiniz yapılardan.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus mülteciler bu manastıra yerleşmiş. Görüyorsunuz Kınalıada gezi rehberi en ince ayrıntısına kadar haber veriyor size! Biz, ‘bilmediğiniz şey kalmasın’ diyoruz. Gezmediğiniz bir yer kalmasın diye!

Kınalıada Tarihi Konakları

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada gezi rehberi içinde isimlerini vermekle yetineceğimiz bu konakların her biri farklı hikâyelere tanık olmuş aslında. Hepsinde farklı yaşanmışlıklar var. Adalıların sevip saydığı insanların evleri Kınalıada’nın tarihi değerleri içinde öne çıkıyor.

Sahil boyunca uzanan konaklar tarihi dokusuyla nostaljik anlar yaşatıyor. Kendinizi asırlar öncesine gitmiş gibi hissediyorsunuz. İçine girmeseniz bile, dışarıdan görmek o duyguları tatmanız için yetiyor. Tabii bu köşklerin önünde fotoğraf çekmeyi ihmâl etmemelisiniz.

Görey Köşkü, Apraham Ağa Evi, Derunyan, Yazıcıoğlu, Krespi, Sukyas ve Hacıyan konakları bunlara örnek. İhap Hulasi Görey Evi, Acemyan Evi, Kazazyan Evleri, Sirikyan İkiz Evleri, Hancıyan Evleri de bunlardan.

Yıllara meydan okuyarak bugüne kadar gelmeyi başaran bu görkemli yapıları muhakkak ziyaret etmelisiniz.

İkiz Sirakyan Evleri

Kınalıada gezilecek yerler ve plajlara ulaşmak için geldiniz. Önce sizi bu evler karşılayacak. ’lü yılların başında Ermeni aileler inşa edilen bu zarif yapılar, aynı zamanda oldukça ihtişamlı.

İskeleden indiğinizde bu evlerin selamını alın, ondan sonra turlamaya devam edin. Sirakyan Ailesinin yaptırdığı bu ahşap köşkler üç katlı. Simetri harikası mimarisiyle ve dik çatısıyla değişik bir görünüm arz ediyorlar.

Ali Boran meydanında bulunan bu evlerin yakınında birçok dondurmacı, kafe ve restoran var. Kınalıada gezi turunuza buradan başlayıp, sahil yolu üzerinden ilerleyebilirsiniz. Ali Baran Meydanı zaten Kınalıada’da görülecek yerler içinde başlı başına ayrı bir ortam. Adanın kalbi burada atar desek yanlış olmaz.

Papazyan Yalısı

  1. yüzyıl eseri olan bu yalı, Beyaz Rus ordusunun askerlerine tedavi hizmeti veren bir hastane olarak kullanılmış. Kınalıada Mahallesi, Alsancak Caddesi, No: 11 adresinde bulunan yalı Diran Paşa tarafından yaptırılmış. Önceden mesken olarak kullanılsa da Bolşevik İhtilali&#;yle birlikte Rus göçmenler için hastane hâline getirilmiş.

&#;de yanan bina, apartman olarak tekrar inşa edilmiş. Ahşap ikiz ev mimarisinde tasarlanan bu yapı üç kattan oluşuyor.

Raşit Kara Çınarı

Sahilden yukarı doğru yürüyerek manastıra ulaşabilirsiniz. O sırada yaşlı, koca bir çınar ağacına rastlayacaksınız. Yol üzerindeki bu ağacın solunda sıralı evler dizilmiş. Burada mola verip fotoğrafını çekmeyi unutmayın.

Kınalıada Aktivite Önerileri

Kınalıada gezilip görülecek yerler sınırlı. Bu yüzden etkinlik açısından da çok fazla alternatifimiz yok. Ama yukarıdaki tarihi yerleri ziyaret etseniz, plajlarına uğrasanız zaten epey tatillik ve fotoğraflık malzeme çıkar! Tabii plaj restoranlarında manzaraya karşı yemek yemeyi unutmadan.

Kınalıada Piknik

Kınalıada’da piknik yapılabilir tabii ancak burası öteki adalar gibi ‘tam pikniklik’ diyebileceğimiz bir yer değil. Adanın bazı bölgelerinde yeşil bitki örtüsü var, bazı yerleri ağaçsız, yapılaşmanın hâkim olduğu bölgeler.

Kınalıada mesire yeri bakımından bize pek bir alternatif sunmuyor ama olsun. Deniz manzaralı ve bahçeli restoranları yeter de artar. O kadar kafe, pastane, restoran varken pikniği düşünmeye gerek yok.

Metin’in Yeri adlı mekâna da uğrayabilirsiniz. Çünkü burası kendin pişir-kendin ye tarzına sahip. Denize sıfır bir manzarası var. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi alıp gelirseniz onlar 35 TL’ye size mangal veriyorlar.

Plastik çatal, tabak, bardak ve su da işletme tarafından sağlanıyor. Bunlara karşılık hizmet ücreti olarak 20 TL alınıyor. Burayı da Kınalıada piknik yeri olarak düşünebilirsiniz. Salata, meze, patates kızartması ve içecek gibi şeyleri de buradan temin edebilirsiniz.

Kınalıada Bisiklet Turu

Bunun için bisiklet kiralayabilirsiniz. Ancak fiyatlar biraz pahalı. Bizce yürüyere turlamanız daha mantıklı. Ne de olsa ufacık tefecik bir yer. Bisiklet kiralamakta ısrarcıysanız saatliğine yaklaşık TL ödüyorsunuz.

Günlük bisiklet kiralama fiyatları ise hafta içi TL civarı. Hafta sonları TL’yi bulabiliyor.

Kınalıada Manzara

kınalıada gezilecek yerlerÇınar, Manastır ve Teşvikiye tepelerinde adanın doyumsuz manzarasını izleyebilirsiniz. Adayı sokak sokak dolaştıktan sonra bu tepelerden birinde soluklanabilir, manzaranın keyfini bir de buralarda yaşayabilirsiniz.

Deniz manzarasının, ada sokaklarının ve tarihi köşklerin tadını çıkarabilirsiniz. Bu anları fotoğraflayarak her baktığınızda sizi kocaman gülümsetecek hatıralara sahip olabilirsiniz.

Kınalıada Gece Hayatı

Akşamları burada en popüler aktivite balık-rakı ikilisini denemek. Onun dışında Teos Beach Club, Strand gece kulübü, Ayazma Koyunda Beach Club gidebileceğiniz diğer yerler arasında. Ayrıca pek çok bar ve kafe de mevcut. Aşağıda birçoğunu bulacaksınız.

Kınalıada’da Ne Yapılır?

Eee hepsi bu kadar mı? Başka? Kınalıada’da neler yapılabilir? Diyorsanız en önemli tavsiyelerimizden bir diğeri tabii ki bolca fotoğraf çekmeniz olacak. Birçok hatıra biriktirebileceğiniz bu yerde, keyifli anlarınızı muhteşem karelerle ölümsüzleştirebilirsiniz.

Nostaljik sokakların resimleriyle fotoğraf albümünüzü şenlendirebilir, takipçilerinizi imrendirebilirsiniz. 😊 Hele ilkbahar-yaz mevsiminde geldiyseniz rengârenk ortamını her fırsatta kayda almalısınız.

Kınalıada Plajları

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada plaj bakımından oldukça zengin. İstanbul’dan kaçamak yapmak isteyenler, henüz şehirleşmemiş olan bu adada güneşin ve denizin tadını doyasıya çıkarma imkânı buluyor.

Kınalıada’da denize girilir mi? Diye tereddüt etmenize gerek yok. Burası fazla kalabalık olmadığı için daha temiz ve bakımlı bir ada. Fakat mesela Büyükada öyle değil. Halk plajları da özel işletmelerin denetimine girerek cep yakıyor. Olsun,yine de  onları tercih edelim deseniz plajlar maalesef kirli.

Kınalıada şu an böyle bir felâkete maruz kalmadı. Umarız hiçbir zaman kalmaz!

Kınalıada’nın denizi nasıl? Derseniz sığ, temiz ve serin olduğunu söyleyebiliriz. Serin suların ve manzaranın keyfini çıkaracağınız Kınalıada plaj seçenekleri ilkbahar-yaz tatilinizi renklendirmeye aday. Bilhassa çocuklu ailelerin favorisi durumundaki Kınalıada plajları, çok yoğun olmadığı için sessiz-sakin, huzurlu bir plaj deneyimi yaşamaya olanak tanıyor.

Kınalıada’da Ne Zaman Denize Girilir?

Tüm adalarda olduğu gibi, en uygun dönem ilkbahar-yaz mevsimleri. Sıcak havanın üzerinizde oluşturduğu baskıyı serin sulara bırakarak rahatlayabilir, kışın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Fakat gelmeden Kınalıada hava durumu ile ilgili bilgi sahibi olmanızı ve planınızı buna göre şekillendirmenizi öneririz.

Ön bilgileri verdikten sonra, Kınalıada’da Nerelerde Denize Girilir? Sorusunu cevaplandırmaya başlayabiliriz:

Kumluk Plajı

kınalıada gezilecek yerler yılından beri hizmet veren plaj, adanın en fazla tercih edilen plajı. Çocuklu aileler için de uygun. Tek gelen erkekleri plaja almıyorlar. ‘Damsız’ girilmiyor.

İlkyardım, doktor ve cankurtaran da olası risklere karşı her an tetikte bekliyor. 😊 Soyunma kabini, WC, duş ve restoran gibi imkânlar mevcut.

Adının kumluk olduğuna bakmayın. Sahili taşlık. Denizi de taşlık ve oldukça sığ. Buraya Kınalıada iskelesinden kalkan servislerle ulaşabilirsiniz.

Kınalıada Kumluk Plajı giriş ücreti  itibariyle şöyle:

Adres: Rami Yeni Mahallesi, Fazıl Ahmet Aytaç Sokak, No Kınalıada, Adalar / İstanbul

Telefon: 0 () 53 37

Teos Beach

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada plajlar ve beachler listesinde bir hayli popüler olan Teos Beach, güzel bir restorana da sahip. Yani hem deniz, hem yemek ve akşam eğlencesi keyfini bir arada sunuyor. Denizi de, plajın etrafı da gayet temiz.

Boncuk Plajı diye de biliniyor. Sahili çakıl taşlı ve genellikle sevgililer ve çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor.

Denizi berrak ve sakin. Akşamları düzenlenen eğlence programları da deniz keyfinin üzerine iyi gidiyor.

Kınalıada Teos Beach giriş ücreti:

İskeleden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Restoran bölümü kahvaltı hizmeti de sunuyor. Et yemeklerinin, ızgara ve balık çeşitlerinin de servis edildiği bu plaj restoranında serpme kahvaltının tadına mutlaka bakmalısınız. Bunun için 55 TL ödemeniz gerekecek.

Hamburger ve benzeri atıştırmalıkların 35 TL’den başladığını söyleyebiliriz. Diğer ada plajlarıyla karşılaştırıldığında fiyatlar biraz pahalı.

Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd. No, Adalar/İstanbul

Telefon: 44 10

Onur Beach

Yine Kınalıada plajları içinde çakıl taşlı, sevimli bir plaj daha. İskeleye ortalama dk yürüme mesafesinde. Sakin bir atmosferi var, denizi de sığ yapıda. Şemsiye ve şezlong kiralama ücreti 30 TL. Genellikle ’dan sonra kapanıyor.

Telefon: 74 56

Adres: Kınalıada, Sahilhaneler Sk., Adalar/İstanbul

İskele Halk Plajı

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada halk Plajı adından da anlaşılacağı gibi ücretsiz. Bu yüzden ada sakinleri ve İstanbulluların en çok tercih ettiği yerlerden. İhtiyacınız olan tek şey bir havlu!

Tabii şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz o ücretli, 40 TL. Taşlık sahilinde yürümek de oldukça keyifli. Güneşlenirken adaya gidip gelen vapurları yakından izleyebilirsiniz.

Yeme-içme ihtiyacını plajın restoranında karşılayabilirsiniz.

Kınalıada plaj alternatifleri arasında sessiz-sakin bir yer arıyorsanız burası pek size göre değil. Enteresan bir şekilde plajın büyük bir kısmını çocuklar dolduruyor genellikle.

Ayazma Kamo’s Beach Club

kınalıada gezilecek yerlerNâm-ı diğer Kınalıada Ayazma Plajı. Diğer Öteki ınalıada plajlarıile arasında bir fark var: Yüzme havuzları mevcut. Deniz suyuyla doldurulan havuzlardan bazıları sadece çocuklara özel.

Kumlu bir plaj fakat denizi taşlık. Sunduğu olanaklar, manzarası, denizi, berraklığı ve temizliğiyle Kınalıada plaj listesi içinde gayet iddialı. Ayrıca plajın restoranı da var.

Kınalıada Kamo’s Beach Club giriş ücreti  yılında hafta içi 40 TL olarak fiyatlandırılıyor. Hafta sonu ise 50 TL. Adanın arkasında yer alan bu plaja iskeleden hareket eden vapurlara binerek ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yürümek isterseniz hafif yokuşlu bir yolu takip etmeniz gerekecek. dakikada buradasınız.

Adres: Kınalı Çarşı Cd. No, Kınalıada/İstanbul

Telefon: 0 ()

Ülker Halk Plajı

Burası da hem plaj hem restoran olarak hizmet veriyor. Denizi derin değil. Plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye için 40 TL isteniyor, o kadar. (Duş ve soyunma kabini için ayrı ücret ödemiyorsunuz.)

Restoranına gelecek olursak alkollü içeceklerden böreklere, mezelerden ızgaralara kadar geniş bir menüsü var. Plaja yürüyerek de gelebilirsiniz, Kınalıada iskelesinden ücretsiz tekne servislerini de kullanabilirsiniz.

Yürüyerek ulaşım daha kısa sürse de yokuş biraz zorlayıcı olabilir. Sahil yolundan gitmeyi tercih ederseniz yokuş çıkmayacağınız için fazla yorulmazsınız.

Yuka Beach

Burası Kınalıada plajları listesine henüz birkaç yıl önce katıldı. Fazla bilinmeyen bir yer. Vapurların yakınındaki beachler ilginizi çekmezse burası sizi tatmin edecek. Program akışlarını sosyal medyadan takip etmek, ne zaman hangi DJ’in performans sergileyeceğini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kınalıada Yuka Beach nerede? Derseniz: Vapurdan indikten sonra sola dönüp dk yürüyün. Çiçeklerle ve güzel bir manzarayla sarıp sarmalanmış ada evlerinin muhteşem görüntüsüne hayran kalacaksınız bu arada tabii.

Neyse dümdüz yoldan devam ederek Kamo’s beach’in içerisinden geçin. Aşağı doğru inerek Yuka Beach’e ulaşabilirsiniz.

Beach keyfi yaptıktan sonra merkeze iner , vapura binmeden önce akşamüstü yorgunluğunuzu sıcak bir kahveyle giderebilirsiniz. Bunun için İki Kapı Cafe’yi tercih etmenizi öneririz. Arka sokaktan da girilebiliyor, o yüzden iki kapı denmiş.

Bizce ön tarafa oturun, karşınıza çiçekçiyi alın. Kahvenizin fotoğrafını bu manzarayla birlikte çekin. Harika bir fon olur.

Jarden Beach

Kınalıada plajları içinde restoran-plaj konseptiyle hizmet veren bir başka yer burası. yılından beri hizmet veren Jarden Gazino, eğlenceyi deniz keyfiyle bir araya getiriyor. Restoranı çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Ada sakinlerinin ve dışarıdan gelenlerin uğrak noktası olan bu yer; doğallığın tam ortasında, gürültüden uzak bir kaçış noktası arayanların doğru adresi. Catering, ziyafet, kutlama, toplantı gibi organizasyonlar da burada düzenleniyor.

Yüzme ve dinlenme haricinde keyifli vakit geçirmek için birçok imkân mevcut: Mangal, nargile, dama, satranç, okey, kâğıt oyunları, tavla vb.

Kınalıada Jarden Plajı giriş ücreti  sezonunda hafta içi 10 TL. Hafta sonu ise 15 TL. Bu ücrete kabin, şemsiye ve şezlong dâhil.

Kınalıada Su Sporları Kulübü

kınalıada gezilecek yerlerSu topu, yüzme ve benzeri alanlarda dersler veriliyor. Temiz ve konforlu bir tesisi de var. Su Sporu Kulübü&#;ne üye olanlar tesisteki teknelik yat limanından faydalanabiliyor. Üye değilseniz ve yer müsaitliği varsa palamar bedeli ödeyerek siz de katılabilirsiniz.

Çocuklara ve gençlere yönelik yaz sezonu aktiviteleri düzenleniyor. Hem Prens Adaları&#;nın hem de Türkiye&#;nin sportif anlamda tanıtımına katkı sağlayan bir oluşum kısaca.

yılından beri faaliyet gösteren kulüp, su sporları dalında Adalar&#;daki ikinci kulüp olma özelliğini taşıyor. İlki de Burgazada&#;da kurulmuş. Prens Adaları Yüzme Şampiyonası gibi etkinlikler de organize eden kulüp, sporu eğlenceyle buluşturuyor.

NORTH adlı gece kulübünde ise deniz kenarında, tesisin alt katında bulunuyor. Hafta sonu DJ performansları ve canlı müzik keyfiyle hareketli anlara sahne olan bu kulüp, İstanbul&#;un eşsiz manzarasını da gözler önüne seriyor. Yine burada doğum günü partileri, sinema gecesi ve maskeli balo etkinliği de gerçekleştiriliyor.

Kınalıada Konaklama

Kınalıada otel ve pansiyonların çok yaygın olduğu bir bölgede bulunmuyor. Fakat yine de mevcut seçenekler, keyifli bir konaklama deneyimi yaşamanızı sağlamaya yeter.

Prens Adaları&#;nın incisi Büyükada ve Heybeliada. Onlarla kıyaslandığında Kınalıada konaklama imkânları bakımından daha fakir kalıyor. Fakat küçük olması bir dezavantaj değil. Bu sevimli adanın manzarasına karşı konforunuzdan taviz vermeksizin konaklayabileceğiniz birçok yer var.

Kınalıada otel ve pansiyonları samimi atmosferiyle ziyaretçilerine kucak açıyor. Böylelikle hayalini kurduğunuz huzurlu ada tatilini daha da uzatmanız mümkün.

Otel fiyatları aldığınız hizmete ve seçtiğiniz odanın özelliklerine göre değişiyor. Yaz aylarında geceliği en düşük TL&#;den, kış mevsiminde ise en ucuz tl’den başlıyor.

Kınalıada otelleri arasından seçim yapmanızı kolaylaştırmak için küçük bir liste hazırladık:

Kınalı Butik Otel

kınalıada gezilecek yerlerBurası adadaki ilk ve tek otel. Kınalıada&#;nın güzel plajlarına yürüme mesafesinde! Bu da demek oluyor ki, denizden çıktıktan sonra fazla yorulmadan kendinizi odanıza atabilirsiniz. Otelin içinde de bir tane açık yüzme havuzu var.

Superior, Deluxe ve Standart olmak üzere üç farklı oda tipi mevcut. Terastaki odalardan birinde konaklarsanız, adanın göz kamaştıran âhengini tek noktadan seyredebilirsiniz.

Klima, çamaşırhane ve temizlik gibi hizmetler sunuluyor.

Tabii ki restoranı bulunuyor. Havuz başında yer alan bar, lezzeti ve serinliği bir araya getiriyor. Güne havuzun yanında organik kahvaltıyla başlangıç yapabilirsiniz. Sıcaktan bunaldığınızda içeceğinizi alıp havuz kenarına oturabilir, hem ferahlayıp hem eğlenebilirsiniz.

Bu arada otele evcil hayvan sokmak yasak.

Bedeninizi suya bırakırken ruhunuzu arındıracağınız, masmavi gökyüzünü izleyerek uyuyacağınız, kuş sesleriyle huzur bulacağınız bir yer burası. Kınalıada sokaklarındaki konakları tüm ihtişamıyla burada seyredebilirsiniz.

Adayı, denizi ve İstanbul manzarasını bir arada sunuyor. Muhteşem doğanın tam ortasında kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir ortam.

Neyse şimdi Kınalıada’da nerede kalınır? Diye sorduk, Kuponall bize reklam yapıyor arkadaş demeyin!

Rıta Inn

Otantik atmosferiyle misafirlerini ağırlayan Rıta Inn, tarihi bir konakta hizmet veriyor. Adanın ruhunu en iyi şekilde yansıtan bu tesis, lüksü rahatlıkla buluşturuyor. Kahvaltı servisi bile ayağınıza geliyor. Bisiklet kiralama hizmeti de mevcut. Temizlik konusunda hassaslar. Bünyesinde açık yüzme havuzu yer alıyor. Restoranı a la carte hizmeti veriyor.

Konuklar için ortak mutfak bulunuyor. Dilerseniz burada ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İsterseniz de barbekü alanına giderek yemeğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Burayı tercih edecekseniz rezervasyonunuzu erkenden yaptırmanızı öneririz.

Hababam Pansiyon

kınalıada gezilecek yerlerKınalıada’da konaklama için bir başka alternatifiniz olan bu pansiyon, ev konforunu aratmıyor. 5 tane odası var. Son derece sıcak bir atmosfere sahip. Hijyen konusunda burası da tam not alıyor. Ada merkezine çok yakın olduğu için Kınalıada’nın gezilecek yerlerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Cana yakın çalışanlarıyla, eski Rum mimarisiyle ve konforlu imkânlarıyla Kınalıada konaklama için iyi bir alternatif.

Kınalıada Yeme-İçme

Adaların yöresel lezzetleri genellikle deniz mâmüllerinden yapılıyor. Kınalıada da misafirlerine enfes mezelerle, midye tavalarla ve ızgara balıklarla muhteşem bir ziyafet sunuyor. Sahil kenarında birçok restoran mevcut. Bunlardan birine oturup İstanbul&#;un manzarasını seyrederek yemeğinizi yiyebilirsiniz. Bu sırada denizden esen serinletici tatlı meltem de teninizi okşar.

Hem Ermeni hem de Osmanlı mutfağından lezzetler bulabileceğiniz Kınalıada restoranları, modern ve geleneksel lezzetleri bir araya getiriyor. Gelmişken özellikle Ermeni Pilakisi yemenizi tavsiye ederiz.

Günün yorgunluğunu çay bahçelerinde veya pastanelerde de atabilirsiniz. Yeni çıkmış, taptaze ve sıcacık böreklerin tadına bakabilir, mis gibi pastalarla tatlı yerken tatlı konuşabilirsiniz!

Kınalıada restoranlar konusunda hayal kırıklığına uğratmıyor. Bölgeye yakın birçok işletme var. Örneğin demin sözünü ettiğimiz Kınalı Butik Otel, etkileyici havası ve göz kamaştıran dekoruyla çeşitli restoran ve kafeler barındırıyor.

Kafeler açık ve kapalı olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Her iki bölüm de havuz manzaralı. Böyle bir yerde içilen kahvenin 40 yıl hatırı olur tabii!

Mekânda serinletici içeceklerle ferahlayabilirsiniz. Yahut sıcak bir mola vererek Kınalıada gezinizin geri kalanı için enerji toplayabilirsiniz. Ayrıca burası sevgiliyle baş başa yemek yemek için de doğru adres.

Özel davetlerin de gerçekleştirildiği Kınalıada restoran ve kafeleri, muhteşem lezzetleri eşsiz manzara keyfiyle taçlandırıyor. Şimdiden iç geçirmeye başladıysanız, daha fazla zaman geçirmeyin o halde!

Kınalıada Kahvaltı

 

Bizim ilk önerimiz Teos Beach Restoran. Ayrıca Bahar Pastanesi de Kınalıada kahvaltı mekânları içinde ön plana çıkıyor. Adadaki en meşhur kahvaltı yeri olan Bahar Pastanesi’nde zengin bir çeşitlilik söz konusu. Klasik kahvaltı tabağı bile dopdolu geliyor. Hafif kahvaltı ve serpme kahvaltı çeşitleri de doğal ürünleriyle beğeni topluyor. Menemen ve omlet seçeneklerinin iştahınızı kabartmaması mümkün değil. Geceleyin sularına kadar açık olan pastane, Kınalıada yemek ve tatlı denilince ilk akla gelen yerlerden.

Tabii ki alternatifler bunlardan ibaret değil. Kınalıada’da kahvaltı için birazdan listeleyeceğimiz mekanlar arasından da seçim yapabilirsiniz.

Kınalıada’da Ne Yenir?

Kınalıada Popüler Mekanlar

  1. Ömer Usta Dondurmacısı

Telefon:

Adres: Kınalıada Mahallesi, Kınalı Çarşı Caddesi, No 18, Adalar, İstanbul

  1. Meydan Sahil Cafe

Telefon:

Adres: Kınalıada Mahallesi, Yalı Caddesi, İskele Meydanı, No 8, Adalar, İstanbul

  1. Jash İstanbul

Tel: 44 32

Adres: Kınalıada Mahallesi Alsancak Caddesi No Kınalıada/İstanbul

Web Sitesi: Burada

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Harbiye Börekçisi

Tel: 54 54

Adres: Çarşı Cad. No Kınalıada/İstanbul

  1. Çınaraltı Restaurant

Tel: 54 07

Adres: Çınarlı Köşk Sok. No Kınalıada/Istanbul

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Bahar Pastanesi

Tel: 72 72

Adres: Kınalıada Mah. Alsancak Cad. No: 19/A Kınalıada/İstanbul

  1. Mimoza Restaurant

Tel: 52 67

Adres: Çarşı Cad. No:8 Kınalıada/Istanbul

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Teos Beach Club

Telefon: 44 10

Adres: Kınalıada Mahallesi, Kınalı Çarşı Cd. No, Adalar/İstanbul

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Nefi Restaurant

Tel: 44 32

Adres: Alsancak Caddesi,  No Kınalıada

  1. Çınar Restaurant

Tel: 48 59 – 54 56

Adres: Çarşı Caddesi,  No Kınalıada

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Ada Unlu Mamülleri

Tel: 43 51

Adres: Çarşı Caddesi,  No Kınalıada

  1. Fani Usta

Adres: Kınalıada, Ferit Tüzün Sk. 5/C, Adalar/İstanbul

Tel: () 60 64

  1. Cunda&#;s Kınalıada

Adres: Kınalıada, Çınarlı Köşk Sk. No:2, Adalar/İstanbul

Tel: () 43 41

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Metin&#;in Yeri

Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd. No, Adalar/İstanbul

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Kınalı Ada Elmas Döner

Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd. No, Adalar/İstanbul

Yol tarifi için tıklayın!

  1. Yeşil Roma Dondurma

Telefon: 62 62

Adres: Kınalıada Mah. Kınalı Çarşı Cad. No: 8/1 Adalar, İstanbul

  1. İki Kapı Cafe

Tel: 54 58

Adres:  Kınalıada Mahallesi, Kınalı Çarşı Caddesi, No: 30/B Adalar, İstanbul

Instagram Hesabı: Burada!

Kınalıada Nerede?

İstanbul&#;un Adalar semtinde. Her şeyden uzak, aslında her şeye yakın! Tarihi dokusu ve benzersiz manzarasıyla doğanın tam ortasında.

Ya bu ne biçim Kınalıada yol tarifi be! dediyseniz daha teknik olanını paylaşalım:

Adres: Kınalıada Mh. Adalar, İstanbul

Deniz otobüsü seferleri tarifelerine  buradan bakabilirsiniz.

Kınalıada’ya Nasıl Gidilir?

Adaya Eminönü, Kadıköy, Kabataş ve Bostancı&#;dan vapur seferleri mevcut. Avrupa ve Anadolu yakasından kolaylıkla ulaşım sağlamak mümkün.

Beşiktaş – Adalar hattı ise Beşiktaş’tan başlayarak direkt Adalar’a gidiyor. Kadıköy’e uğramıyor.

Kabataş – Adalar hattı Kabataş’tan başlıyor. Önce Kadıköy&#;e, oradan Kınalıada&#;ya uğruyor. Sonraki duraklar Burgazada, Heybeliada ve Büyükada.

Bostancı – Adalar hattı da Bostancı’dan başlıyor. Yine doğrudan Adalar&#;a uğrayarak devam ediyor.

Şehir hatları vapuruna binerseniz ilk ulaşacağınız ada burası. Yani siz kapıya yönelirken, bakacaksınız ki vapurda sepetler dolusu piknik malzemeleriyle zar-zor bir yere sığmaya çalışan aileler hâlâ oturuyorlar. Çünkü onlar muhtemelen Büyükada yolcusu. 😂

Kınalıada’ya bisikletinizi getirmek isterseniz bir tam kişi ücreti daha ödeyerek vapurlara veya motorlara bisikletinizi yükleyebilirsiniz.

7 Haziran Eylül yaz tarifesinde Şehir Hatları Vapurları için kalkış saatlerinin ayrıntıları yazıyor. Tarifeyi görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kınalıada konum için buraya tıklayabilirsiniz.

Kınalıada Ulaşım

İstanbul Deniz Otobüsleri, İstanbul Şehir Hatları, Turyol ve Mavi Marmara firmaları tarafından düzenlenen seferlerle buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Vapurla yaklaşık dakika içinde gelebilirsiniz.

Beşiktaş’tan Kınalıada’ya düzenlenen vapur seferleriyle yarım saat içinde gelebiliyorsunuz. Ada içindeki plajlara iskeleden kalkan ücretsiz teknelerle ulaşabilirsiniz.

Plajlar birbirine yakın. Hepsine yürüyerek varabilirsiniz. Fakat yollar biraz yokuşlu. Çocuklarla gelirseniz gideceğiniz plajı arayıp ücretsiz servis hakkında bilgi edinebilirsiniz.

yılında hizmete giren elektrikli araçlar sayesinde toplu ulaşım daha kolay sağlanıyor. Adalar’da yaşayanlar bu araçlardan 3,5 TL gibi cüz’i bir ücrete yararlanabiliyor. İstanbul’dan gelenler ise Kınalıada elektrikli araç seferleri için 12 TL ödüyor.

Kınalıada’ya Ne Zaman Gidilir?

Yazın denize girmek isteyen insanlarla dolup taşıyor burası. Kınalıada plajları bu yüzden sezon öncesine göre kalabalık oluyor. Adanın en güzel zamanları ilkbahar ve sonbahar.

Burası diğer Prens Adaları’na kıyasla daha açıklıkta kalıyor. Bundan dolayı rüzgar esti mi sert esiyor. Kış mevsimini sevmiyorsanız soğuk havalarda sizin için hiç de câzip olmayacaktır.

Kınalıada Yakınında Gezilecek Yerler

Sedef Adası buraya oldukça yakın. Diğer 8 Prens Adası da aynı ilçede bulunuyor. Adalar’da gezilecek yerlerle ilgili daha detaylı bilgiye İstanbul gezilecek yerler yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kınalıada Hakkında En Çok Merak Edilenler

Uzun uzun Kınalıada gezi rehberi okumaya üşenecek olanlar için kısa bir soru-cevap yapalım:

Kınalıada&#;da Neler Yapılır?

Kınalıada Nerede?

İstanbul’un Adalar semtinde yer alır.

Açık adresi şöyle: Kınalıada Mh. Adalar, İstanbul

Kınalıada Nerede Kalınır?

Rıta Inn, Kınalı Butik Otel ve Hababam Pansiyon Kınalıada konaklama için tercih edebileceğiniz alternatifler. Kınalıada yakınındaki otelleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kınalıada’nın Gezilecek Yerleri Neler?

İkiz Sirakyan Evleri, Kınalıada Tarihi Konakları, Dönüşüm Manastırı, Hristos Manastırı, Kınalıada Camii, Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi.

Kınalıada Plajları Neler?

Jarden Beach, Yuka Beach, Ülker Halk Plajı, Ayazma Kamo’s Beach Club, İskele Halk Plajı, Onur Beach, Teos Beach, Kumluk Plajı.

 

Sonuç olarak Kınalıada gezilecek yerler arayanların eli boş dönmeyeceği sevimli mi sevimli, bol manzaralı, harika bir tatil destinasyonu. Tarihi evleriyle, kilise ve manastırlarıyla, şirin sokaklarıyla, temiz plajlarıyla, ünlü restoran ve kafeleriyle Kınalıada gezi deneyimleriniz içinde unutulmazlardan biri olacak.

Kınalıada gezilecek yerler çoğunlukla plajlardan oluşsa da, saydığımız turistik noktalar ve tarihi yapılar da ilginizi çekecek.

Prens Adaları içinde İstanbul’un en yakınında bulunan ve denize girmenin en rahat olduğu yer Kınalıada.

Öyleyse Kburada hayata mola verin. ada sokaklarını keşfedin, tepede manzaraya karşı güzel fotoğraflar çekin, eşsiz seyir keyfini yaşayın. Yürüyerek adım adım gezin, o tarihi ve doğal atmosferi iliklerinizde hissedin. İmkânınız olursa güneşi burada batırın, en azından 1 gün konaklayın. Tabii karşılaştığınız ada kedilerini de beslemeyi ihmâl etmeyin. 😺

Hiçbir şeyi olmasa, sevimli evlerini seyretmek için bile gelmeye değer. ‘Şunları cebime koyup gitsem’ diyeceğiniz o tatlı evler adanın en güzel süsü.

Egzoz kokusu, taşıt gürültüsü, insan karmaşası olmayan bir yer hayal edebiliyor musunuz? Hayale gerek yok, işte gerçeği Kınalıda! Sakin ve samimi ortamıyla huzurun adresi olan Kınalıada, en kısa zamanda gezi güzergâhlarınızdan biri olmalı.

Ada ‘artık bahar geçti, yaz bitti’ diye kepenklerini indirmeden acele edin! İstanbul’u daha çok sevme nedenlerinizden biri olacak bu muhteşem tatil yerini tüm detaylarıyla keşfedin!

Tabii sadece Kınalıada değil. İstanbul’un karşısındaki diğer adalar da –deyim yerindeyse- ‘o koca şehirde ne işiniz var?’ der gibi gezginleri çağırıyor. Dört tarafı denizlerle çevrili bu huzur parçaları, size nefes aldığınızı hissettirecek oksijen istasyonları = Prens Adaları!

İstanbul’un prensleri bir yana, en kral yerlerini sizin için yazmıştık. ’den fazla yeri anlattığımız en uzun İstanbul gezi rehberi buna bir örnek.

Eğer bu sayı gözünüzü korkuttuysa daha spesifik önerilerde bulunabiliriz:

Fatih Korusu,Çamlıca Kulesi,Maçka Parkı vb. vb. Siz gezmek isteyin, bizde gezilecek yerler çok!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası