dış kanamalarda yapılan hatalı ilk yardım / Diş Eti Kanaması Nedir - Klinik43 Kütahya Diş

Dış Kanamalarda Yapılan Hatalı Ilk Yardım

dış kanamalarda yapılan hatalı ilk yardım

Lowden

Lipid düşük dozlarda (1 g / günden fazla) siklosporin, fibratlar, nikotinik asit veya CYP3A4 izofement inhibitörleri (örn. redytromisin, klaritromisin, antifungal ajanlar - türev azot) miyopati riskini artırır. "Özel talimatlar").

Çıkarma inhibitörleri CYP3A4. Atorvastatin CYP3A4 izoderi tarafından metabolize edildiğinden, atorvastatinin CYP3A4 izofenium inhibitörleri ile birlikte kullanılması, kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda bir artışa yol açabilir. Etkileşim derecesi ve güçlenmenin etkisi, etkinin CYP3A4 izopurmiyum üzerindeki değişkenliği ile belirlenir.

Güçlü CYP3A4 izofeni inhibitörlerinin kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda önemli bir artışa yol açtığı bulunmuştur. Mümkün olduğunda, güçlü CYP3A4 izofeni inhibitörlerinin eşzamanlı kullanımı (ör. siklosporin, telitromisin, klaritromisin, dyvirpentol, cerifinazol, variconazole, itrakonazol, periconazole ve ritonavir, lopinavir, atazavir dahil HIV proteaz inhibitörlerinden kaçınılmalıdır. Bu ilaçların eşzamanlı alımı gerekiyorsa, tedaviye minimum dozla başlamayı ve maksimum atorvastatin dozunu azaltma olasılığını değerlendirmelisiniz. CYP3A4 izofenmentinin orta inhibitörleri (ör. redimisin, diltiazem, verapamil ve flukonazol) kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda bir artışa yol açabilir. İnhibitörlerin eşzamanlı kullanımının arka planına karşı, GMG-KoA-reduktaz (stans) ve redromisin miyopati gelişme riskinin arttığını kaydetti. Amiodaron veya verapamil ve atorvastatin etkileşimi üzerine çalışmalar yapılmamıştır. Amiodaron ve verapamilin CYP3A4 izofenyumunun aktivitesini inhibe ettiği ve bu ilaçların atorvastan ile eşzamanlı kullanımının atorvastatin maruziyetinde bir artışa yol açabileceği bilinmektedir. Bu bağlamda, orta derecede inhibitörlerle CYP3A4 izofeni kullanırken maksimum atorvastatin dozunun azaltılması ve hastanın durumunun uygun şekilde izlenmesi önerilir. Kontrol, tedavinin başlamasından sonra ve inhibitörün dozundaki bir değişikliğin arka planına karşı yapılmalıdır.

OATR1B1 protein inhibitörlerini taşır. Atorvastatin ve metabolitleri, taşıma proteini OATR1B1'in substratlarıdır. OATR1B1 inhibitörleri (ör. siklosporin) atorvastatinin biyoyararlanımını artırabilir. Bu nedenle, 10 mg'lık bir dozda atorvastatin ve mg / kg / gün'lük bir dozda siklosporinin birlikte kullanılması, kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda kat artışa neden olur (bkz. “Uygulama yöntemi ve dozlar”). Hepatik yakalama konveyörlerinin fonksiyonunun inhibisyonunun hepatositlerde atorvastatin konsantrasyonu üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Bu tür ilaçların eşzamanlı kullanımından kaçınmanın imkansız olması durumunda, dozu azaltmanız ve tedavinin etkinliğini kontrol etmeniz önerilir.

Humphybrozil / lifler. Monoterapide fibrat kullanımının arka planına karşı, istenmeyen reaksiyonlar periyodik olarak kaydedildi (dah. rabdomiyoliz) iskelet sistemi ile ilgili. Bu reaksiyonların riski, fibratların ve atorvastatinin eşzamanlı kullanımı ile artar. Bu ilaçların eşzamanlı kullanımından kaçınılamıyorsa, minimum etkili atorvastatin dozu kullanılmalı ve hastaların durumunun düzenli olarak izlenmesi yapılmalıdır.

Ezetimib. Ezetimibus kullanımı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere istenmeyen reaksiyonların gelişimi ile ilişkilidir. H. iskelet sisteminin yanından rabdomiyoliz. Azetimib ve atorvastatinin eşzamanlı kullanımı ile bu tür reaksiyonların riski artar. Bu tür hastalar için dikkatli izleme önerilir.

Eritromisin / klaritromisin. Atorvastatin ve kırmızı kanmikin (günde 4 kez mg) veya klaritromisin (günde 2 kez mg) ile birlikte CYP3A4 izopherment inhibitörleri, kan plazmasında atorvastatin konsantrasyonunda bir artış gözlenmiştir (bkz. "Özel talimatlar").

Proteaz inhibitörleri. Atorvastatinin CYP3A4 izopurme inhibitörleri olarak bilinen proteaz inhibitörleri ile eşzamanlı kullanımına, kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda bir artış eşlik eder.

Diltiazem. mg'lık bir dozda diltiasem ile 40 mg'lık bir dozda atorvastatinin eklem kullanımı, kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda bir artışa yol açar.

Simetidin. Atorvastatinin simetidin ile klinik olarak anlamlı etkileşimi bulunamamıştır.

İtrakonazol. Atorvastatinin 20 ila 40 mg'lık dozlarda ve itrakonazolün mg'lık bir dozda eşzamanlı kullanımı AUC atorvastatin değerinde bir artışa yol açtı.

Greyfurt Suyu Greyfurt suyu, CYP3A4 izoferasyonunu inhibe eden bir veya daha fazla bileşen içerdiğinden, aşırı tüketimi (günde litreden fazla) kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda bir artışa neden olabilir.

Çıkıntı indükleyicileri CYP3A4. Atorvastatinin CYP3A4 izoderment indükleyicileri ile birlikte kullanımı (ör. epavireksiyon, rifampisin veya perikum preparatları) kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda bir azalmaya yol açabilir. Rifampisin ile ikili etkileşim mekanizması nedeniyle (CYP3A4 izofeni indükleyicisi ve OATR1B1 hepatosit taşıma protein inhibitörü) atorvastatin ve rifampisin eşzamanlı kullanımı önerilir, çünkü rifampisin aldıktan sonra atorvastatin alımının gecikmesi, kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunda önemli bir azalmaya yol açar. Bununla birlikte, rifampisinin hepatositlerde atorvastatin konsantrasyonu üzerindeki etkisi bilinmemektedir ve eşzamanlı kullanımdan kaçınılamıyorsa, böyle bir kombinasyonun tedavi sırasında etkinliği dikkatle izlenmelidir.

Antasitler. Magnezyum hidroksit ve alüminyum hidroksit içeren süspansiyonun eşzamanlı alımı, kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonunu yaklaşık% 35 oranında azalttı, ancak X-LPD konsantrasyonundaki azalma derecesi değişmedi.

Fenazon. Atorvastatin, fenazonun farmakokinetiğini etkilemez, bu nedenle, aynı sitokrom izoperikleri tarafından metabolize edilen diğer ilaçlarla etkileşim beklenmez.

Coleshipol. Klestipolün eşzamanlı kullanımı ile kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonu yaklaşık% 25 azalmıştır; bununla birlikte, atorvastatin ve christipol kombinasyonunun hipolipidemik etkisi her ilacı ayrı ayrı aşmıştır.

Digoksin. Digoksin ve atorvastatinin 10 mg C'lik bir dozda yeniden kabul edildiğindess kan plazmasındaki digoksin değişmedi. Bununla birlikte, digoksin 80 mg / gün dozunda atorvastanin ile kombinasyon halinde kullanıldığında, digoksin konsantrasyonu yaklaşık% 20 artmıştır. Atorvastan ile kombinasyon halinde digoksin alan hastalar uygun gözlem gerektirir.

Azitromisin. Günde 10 mg 1 dozda atorvastatin ve günde mg 1 dozda azitromisin ile eşzamanlı olarak kan plazmasındaki atorvastatin konsantrasyonu değişmedi.

Oral kontraseptifler. Atorvastatin ve noretistero ve etinil estradiol içeren oral kontraseptiflerin eşzamanlı kullanımı ile AUC noretistero ve etinil estradiolde sırasıyla yaklaşık% 30 ve 20 oranında önemli bir artış olmuştur. Atorvastatin alan bir kadın için oral kontraseptif seçerken bu etki göz önünde bulundurulmalıdır.

Terfenadin. Atorvastatin ve terfenadinin eşzamanlı kullanımı ile terfenadinin farmakokinetiğinde klinik olarak anlamlı değişiklikler tespit edilmemiştir.

Warfarin. Atorvastatin'i günde 80 mg'lık bir dozda kullanırken düzenli olarak baffarin tedavisi alan hastalarda yapılan bir klinik çalışmada, tedavinin ilk 4 günü boyunca PV'de yaklaşık s hafif bir artışa neden oldu. Gösterge, atorvastan tedavisinden sonraki 15 gün içinde normale döndü. Sadece nadir durumlarda antikoagülan fonksiyonunu etkileyen önemli bir etkileşim olmasına rağmen, Kumarin antikoagülan tedavisi alan hastalarda atorvastin tedavisinden önce PV belirlenmelidir, ve tedavi sırasında PV'de önemli bir değişikliği önlemek için yeterli. Kararlı PV sayıları not edildikten sonra, kontrolü Kumarin antikoagülanları alan hastalar için önerilen şekilde yapılabilir. Atorvastatin dozunu değiştirirken veya tedaviyi durdururken, PV kontrolü yukarıda tarif edilen ilkelere göre yapılmalıdır. Atorvastan tedavisi, antikoagülanlarla tedavi almayan hastalarda kanama veya PV'deki değişikliklerin gelişimi ile ilişkili değildi.

Kolşisin. Kolşisin ve atorvastatinin eşzamanlı kullanımı ile ilgili çalışmaların yapılmamasına rağmen, bu kombinasyonu kullanırken miyopatinin geliştiğine dair raporlar vardır. Atorvastatin ve kolşisin kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Amlodipin. 80 mg'lık bir dozda atorvastatin ve 10 mg farmakokinetik dozunda amlodipin ile eşzamanlı kullanımda, dengede atorvastatin değişmedi.

Pusidrik asit. Pazarlama sonrası çalışmalar sırasında, atorvastatin ve fuzidik asit dahil olmak üzere aynı anda statina alan hastalarda rabdomiyoliz gelişimi vakaları kaydedildi. Bu etkileşimin mekanizması bilinmemektedir. Fusiydrik asit kullanımının gerekli olduğu düşünülen hastalarda, fusiydrik asitin tüm kullanım süresi boyunca statinlerle tedavi kesilmelidir. Statik tedaviye, son fusitik asit alımından 7 gün sonra devam edilebilir. Fusidik asit ile uzun süreli sistemik tedavinin gerekli olduğu istisnai durumlarda, örneğin ciddi enfeksiyonların tedavisi için, her durumda ve bir doktorun sıkı gözetimi altında atorvastatin ve fusidik asidin ortak kullanımı ihtiyacı göz önünde bulundurulmalıdır. . Kas zayıflığı, duyarlılık veya ağrı belirtileri ortaya çıktığında hasta derhal tıbbi yardım almalıdır.

Diğer eşlik eden tedavi. Klinik çalışmalarda, atorvastatin, ikame hormonal tedavinin bir parçası olarak hipotensif ilaçlar ve östrojenlerle kombinasyon halinde kullanıldı. Klinik olarak anlamlı istenmeyen etkileşim belirtisi yoktu; spesifik ilaçlarla etkileşimler üzerinde herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Ek olarak, inhibitörlerle (lopinavir ve ritonavir, sakinavir ve ritonavir, darunavir ve ritonavir, fosamprenavir, ritonavir ve nelfinavir ile fosamprenavir), hepatit ile HIV proteaz kullanılırken atorvastatin konsantrasyonunda bir artış olmuştur. Bu ilaçları aynı anda kullanırken dikkatli olunmalı ve en düşük etkili atorvastatin dozu kullanılmalıdır.

Вакцина антирабическая культуральная концентрированная очищенная инактивированная сухая

Anti-rap kültürü konsantre, saflaştırılmış, kuru inaktive aşı
Tıbbi kullanım talimatları - RU No. P N / 01

Son değişiklik tarihi:

Tıbbi form


Kas içi uygulama için bir çözelti hazırlamak için liyofilizat.

Kompozisyon


Bir doz ( ml) aşı şunları içerir:

Aktif bileşen: kuduz virüsü suşunun spesifik antijeni “Vnukovo” - ME (Uluslararası Birimler);

Yardımcı maddeler: albümin - mg; sükroz - mg; jelatin - mg

Çözücü - enjeksiyon için su.

İlaç koruyucu ve antibiyotik içermez.

Dozaj formunun tanımı


Gözenekli beyaz renk kütlesi higroskopiktir. Çözünmüş bir aşı, renksizden açık sarıya şeffaf veya hafif opalescuating bir sıvıdır.

Farmakolojik grup


MIBP aşısı

Farmakolojik etki


Aşı, Suriye hamsterlarının böbreklerinin hücrelerinin birincil kültüründe yetiştirilen, ultraviyole ışınları ve formalin tarafından inaktive edilen, daha sonra jel kromatografisi ile ultrafiltrasyon ile konsantre edilen Vnukovo suşunun aşı kuduzlarıdır.

Aşı, kuduz virüsüne karşı bağışıklık gelişimini indükler. WHO önerilerine göre ME / ml'den (RFFIT) daha yüksek anti-rabik antikor başlığı koruyucu kabul edilir.

Endikasyonları


  •          terapötik ve önleyici aşılama: kuduz hayvanlarla temas ve ısırıklar, kuduzdan şüphelenilen sıcak kanlı hayvanlar, vahşi veya bilinmeyen sıcak kanlı hayvanlar;
  •          önleyici aşılama: hayvan yakalama yapan hizmetlerde çalışanlar (balıkçılık ajanları, sürücüler, avcılar, ormancılar, vb.). hayvan hastalıklarına karşı mücadele için veteriner istasyonları çalışanları, hayvanlarla temas halinde olmak (veterinerler, sağlık görevlileri, laboratuvar asistanları, genç personel) araştırma enstitüleri ve teşhis laboratuvarları çalışanları, kuduz üzerine araştırma yapmak; vivariev ve diğer kurumların çalışanları, hayvanlarla çalışmak; sağlık kurumlarının bakım personeli, yüksek enfeksiyon riski altındadır (patologlar, uzmanlar, kuduz hastaları için parenteral müdahalelerde yer aldı).

Kontrendikasyonlar


Terapötik ve önleyici aşılama için

  •          yok

Önleyici aşılama için

  •          akut bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar, alevlenme veya dekompansasyon aşamasında kronik hastalıklar - aşılar iyileşmeden (remisyon) en geç bir ay sonra yapılır;
  •          bir anti-rabic aşısının önceki girişine alerjik reaksiyonlar;
  •          güçlü reaksiyon (40 ° C'nin üzerindeki sıcaklık, 8 cm'nin üzerindeki enjeksiyon bölgesinde şişme ve hiperemi) veya ilacın önceki uygulamasına komplikasyon;
  •          gebelik.

Gebelik ve emzirme


Terapötik ve önleyici aşılama durumunda, hamilelik ve emzirme süresi bir kontrendikasyon değildir.

Emzirme sırasında hamile kadınlar ve kadınlar için koruyucu aşılama yapılmaz.

Uygulama şekli ve dozlar


Ampullerin açılması ve aşılama prosedürü aseptik kurallarının sıkı bir şekilde uygulanmasıyla gerçekleştirilir.

Ampulün aşı ile içeriği ml enjekte eden suda çözülür. Çözünme süresi 5 dakikayı geçmemelidir. Çözünmüş bir aşı, 5 yaşın altındaki çocuklar için - uyluğun önkol yüzeyinin üst kısmına yavaşça omzun deltoid kasına kas içine uygulanır. Çözünmüş aşının 5 dakikadan fazla saklanmasına izin verilmez.

Dikkat! Gluteal bölgeye aşı yapılmasına izin verilmezyetersiz aşılama riski nedeniyle.

Dozlar ve aşılama şemaları çocuklar ve yetişkinler için aynıdır.

Anti-rapça yardım sağlanması

Anti-rapic yardım şunlardan oluşur:

  •          yaraların lokal işlenmesi (ısırık, çizikler, sıyrıklar), tuzdan arındırma yerleri;
  •          terapötik ve önleyici aşılama (bir anti-rabik aşının sokulması veya kanıt varsa, bir anti-rabik aşı ve anti-rabik immünoglobulin (AIG) kombine uygulaması).

1.                 Yaraların lokal tedavisi Rusya Federasyonu funduszeue.info M3 sırasına göre yapılır. tarihli "Kuduzun hastalanmasını önlemek için önlemlerin iyileştirilmesi hakkında.". Yaraların lokal tedavisi (ısırıklar, çizikler, sıyrıklar) ve tuzdan arındırma yerleri ısırma veya hasardan hemen sonra veya mümkün olduğunca erken başlamalıdır. Yara yüzeyinin en az 15 dakika sabun veya başka bir deterjan (deterjan) ile su ile bol miktarda yıkanmasını içerir. Sabun veya deterjan olmadığında, hasar yeri bir su akışı ile yıkanır. Bundan sonra, yaranın kenarları% 70 alkol veya% 5 su-alkol iyot çözeltisi ile muamele edilmelidir.

Mümkün olduğunda, ilk üç gün boyunca dikişli yaralardan kaçınılmalıdır. Dikişler sadece aşağıdaki durumlarda gösterilir:

  •          geniş yaralarla - yaranın ön tedavisinden sonra birkaç önde gelen cilt dikişi;
  •          kozmetik endikasyonlar için (yüzün yaralarına cilt dikişlerinin uygulanması);
  •          dış kanamayı durdurmak için kanama damarlarının dikilmesi.

Yaraların lokal tedavisinden (hasarlar) sonra, terapötik ve önleyici aşılama hemen başlar.

AIG kullanımı için endikasyonlar varsa, yaranın lokal tedavisinden hemen sonra, yaraya ve yaranın etrafındaki dokuya sızarak kullanılır.

2.                 Tıbbi ve önleyici aşılama

Kuduz riski altındaki herkes terapötik ve önleyici aşılamaya tabidir.

Terapötik ve önleyici bağışıklama süreci, kurbanın anti-rabik bakım tedavisinin süresine bakılmaksızın, sıcak kanlı hayvanlarla kuduzdan şüphelenilen kuduz bir hayvanla, vahşi veya bilinmeyen sıcakkanlı hayvanlarla temas ettikten birkaç ay sonra bile reçete edilir.

 

Anti-rabik aşı ile terapötik aşıların diyagramı

Kategori

hasar

Temasın doğasıHayvan verileriTedavi
1Cilde hasar yok, cildin tükürülmesi yok, mukoza tükürüğü yokBoğaz kuduzAtanmamış
2Evsel ve tarımsal sıcakkanlı hayvanların verdiği bozulmamış cilt, sıyrıklar, çizikler, vücudun yüzeysel ısırıkları, üst ve alt ekstremiteler (baş, yüz, boyun, fırça, parmaklar ve bacaklar hariç) komplikasyonları

Hayvanı izledikten sonraki 10 gün içinde sağlıklı kalırsa, tedavi durdurulur (yani. 3. enjeksiyondan sonra)

Hayvanın klinik belirtileri yoksa ve kuduzun yokluğu laboratuvar kanıtlanırsa, kuduz yokluğu tespit edildiği andan itibaren tedavi durdurulur.

Diğer tüm durumlarda, hayvanları 10 gün boyunca gözlemlemek imkansız olduğunda (öldürüldü, öldürüldü, kaçtı, kayboldu vb.).), belirtilen şemaya göre tedaviye devam edin

Tedaviye hemen başlayın: ml aşı

0, 3, 7, 14, 30 ve 90 günde

3

Mukoza zarlarının herhangi bir tükürüğü, baş, yüz, boyun, fırça, parmak ve ayak parmakları, genital organlar; evcil ve tarımsal sıcak kanlı hayvanların uyguladığı tek veya çoklu derin laserasyonlar.

Vahşi etçil hayvanlar, yarasalar ve kemirgenlerin neden olduğu tükürük ve hasarlar

Hayvanları gözlemlemek mümkünse ve 10 gün boyunca sağlıklı kalırsa. daha sonra tedavi sonlandırılır (ör. 3. enjeksiyondan sonra)

Hayvanın klinik belirtileri yoksa ve hayvanda kuduz bulunmaması laboratuvar olarak kanıtlanırsa, kuduz yokluğu tespit edildiği andan itibaren tedavi durdurulur

Diğer tüm durumlarda, hayvanı gözlemlemek imkansız olduğunda, tedaviye belirtilen şemaya göre devam edilmelidir

Anti-rabik immünoglobulin ile derhal kombine tedaviye başlayın: AIG sabah 0'da. ve bir anti-rabik aşı: 0, 3, 7, 14, 30 ve 90 günde ml

Kişiler için, tam bir terapötik ve önleyici veya önleyici aşı almış olanlar, sonundan bu yana 1 yıldan fazla bir süre geçmedi, 0'da ml'de üç anti-rabik aşı enjeksiyonu reçete edin, 3, 7 gün; bir yıl veya daha fazla geçmişse, veya eksik bir aşılama kursu gerçekleştirildi, aşılar verilen "Teslim Edilebilir Tedavi ve Önleme Aşılama Şeması" na göre yapılır. AIG ve anti-rabik aşının birlikte kullanımı ile, her iki ilaç da anti-rabik bakım tedavisinin zamanlamasına bakılmaksızın farklı yerlere aynı anda uygulanır. İmmünoglobulin ve aşı bir şırıngada karıştırılamaz ve vücudun aynı bölgesine sokulamaz.

AIG'yi at kanı serumundan sokmadan önce, hastanın at proteinine karşı bireysel duyarlılığını kontrol etmek gerekir. Heterolog AIG, ısırmadan en geç 3 gün sonra sokulur, homolog AIG, ısırmadan en geç 7 gün sonra sokulur. Hesaplanan AIG dozunun çoğu, yaranın etrafındaki dokuya ve yaranın derinliğine sızabilir. Hasarın anatomik konumu (parmak uçları vb.).) tüm anti-rabik immünoglobulin dozunun yaranın etrafındaki dokuya sokulmasına izin vermez, daha sonra geri kalanı aşı uygulama yeri dışındaki diğer yerlere kas içine uygulanır.

Aşı ihtiyacı, şeması, hacmi ile ilgili nihai karar nitelikli bir tıp uzmanı tarafından verilir.

Önleyici aşılama

Kuduz enfeksiyonu riski yüksek olan kişilerin önleyici aşılanması, tıbbi kurumların aşılama odalarında gerçekleştirilir. Aşı, 0, 7 ve 30 gün boyunca ml boyunca omzun deltoid kasına kas içine uygulanır. Yeniden aşılama bir kez, bir yıl sonra ml'lik bir dozda ve daha sonra her üç yılda bir gerçekleştirilir.

Önleyici aşılama şeması

Birincil aşılama1 dozda ( ml) - 0'da 3 enjeksiyon; 7 ve 30 gün
1 yıl içinde ilk yeniden aşılama1 dozda ( ml) - 1 enjeksiyon
Sonraki her 3 yılda bir yeniden aşılar1 dozda ( ml) - 1 enjeksiyon

Terapötik ve önleyici veya önleyici aşılama sürecinden sonra aşıya, gerekli bilgileri (ilaç serisinin adı ve sayısı, son kullanma tarihleri, aşılama oranları, post-vokal reaksiyonların varlığı) gösteren bir sertifika (“önleyici aşılar sertifikası”) verilir. ).

Yan eylemler


İstenmeyen fenomenlerin ortaya çıkma sıklığını değerlendirmek için aşağıdaki kriterler kullanıldı: sıklıkla (≥1 / ila <1/10), seyrek olarak (≥1 / ila <1/), nadiren (≥1 / ila <1/) , çok nadiren (<1/).

Sıklıkla:

Lokal reaksiyonlar: enjeksiyon bölgesinde ağrı

Nadiren:

Lokal reaksiyonlar: hafif şişme, sıkıştırma, kızarıklık, enjeksiyon bölgesinde kaşıntı, bölgesel lenf düğümlerinde artış.

Sistemik reaksiyonlar: halsizlik, baş ağrısı, halsizlik, ateş. Semptomatik tedavi, hiposensitizan ve antihistaminiklerin kullanılması önerilir.

Çok nadiren:

Nörolojik semptomlar (parestezi, geçici nöropati), alerjik reaksiyonlar.

Aşı verildiğinde, kural olarak AIG'nin eşzamanlı atanmasıyla anti-rabik alerjik reaksiyonlar gözlendi (bkz. AIG kullanma talimatları).

Doz aşımı


Potansiyel aşırı doz riski araştırılmamıştır.

Etkileşim


Terapötik aşılama sırasında, ömür boyu reçete edilen ilaçlar hariç, diğer ilaçlarla aşılama yasaktır. Kuduz aşılamasından sonra, diğer aşılarla aşılamaya en geç 2 ay sonra izin verilir. Önleyici aşılama, başka bir bulaşıcı hastalığa karşı aşılamadan en geç 1 ay sonra yapılır.

Kortikosteroidler ve immünosüpresanlar aşı tedavisinin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle, kortoosteroidlerin ve immünosüpresanların arka planına karşı aşılama durumunda, viral nötralize edici antikorların seviyesinin belirlenmesi zorunludur. Viral nötralize edici antikorların yokluğunda veya koruyucu ( ME / ml) altındaki antikorlar seviyesinde, 0, 7 ve 30 günlük şemaya göre aşının ek bir seyri gereklidir.

Önlemler


Hastanın nörolojik semptomlarının gelişmesi durumunda hastaneye yatmak acildir.

Genel ve lokal reaksiyonların gelişmesiyle semptomatik tedavi, hiposensitizasyon ve antihistaminikler reçete edilir.

Alerjik reaksiyonlar da dahil olmak üzere istenmeyen reaksiyonlarla karşılaşırsanız, bir doktora danışmalısınız.

Özel yönler


Bir veya daha fazla doz aşı eksik olduğunda doktor ve hastanın eylemleri

Kuduzun ölümle sonuçlandığı göz önüne alındığında, tedavi ve profilaktik aşılama sırasında hiçbir aşı dozu kaçırılamaz. Anti-rabik aşıların seyrindeki çeşitli bozukluklar durumunda (aşılama sürelerine uyulmaması, ilacın uygulama sırasının ihlali, vb.).) yürütülen spesifik tedaviyi daha da ayarlamak için aşıların bağışıklık durumunun belirlenmesi yapılmalıdır (s. SP - 10). Gerçekleştirilen spesifik tedaviyi daha fazla ayarlamak da dahil olmak üzere viral nötralize edici antikorların koruyucu seviyesini belirlemek gerekirse, lütfen Rusya Sağlık Bakanlığı Federal Devlet Bütçe Kurumu “NCESMP” ile temasa geçin (Savaş Merkezi) Kuduzlara karşı (tel. 8 () )).

Araç, mekanizma kullanma yeteneği üzerindeki etkisi

Nörolojik semptomlar (baş dönmesi, halsizlik) gelişme olasılığı göz önüne alındığında, aşılama döneminde araçların ve hareket mekanizmalarının dikkatle kullanılması önerilir.

Serbest bırakma formu


Kas içi uygulama için bir çözelti hazırlamak için liyofilizat.

Aşı aşağıdaki gibi mevcuttur: ml (1 doz) için 1 ampul aşı ve ml için 1 ampul çözücü (enjeksiyon için su). Karton paket 5 set (aşı ile 5 ampul ve çözücü ile 5 ampul), kullanım talimatları ve gerekirse geniş bir bıçak içerir.

Depolama koşulları


Depolama koşulları

SP uyarınca, + 2 ° C ila + 8 ° C sıcaklıkta saklayın.

Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun.

Ulaşım koşulları

SP uyarınca, + 2 ° C ila + 8 ° C sıcaklıkta taşıyın.

Raf ömrü


Aşının raf ömrü 2 yıldır.

Çözücünün raf ömrü 4 yıldır.

Son kullanma tarihinden sonra ilacı kullanmayın.

Eczanelerden ayrılma şartları


Tıbbi ve önleyici ve sıhhi kurumlar için.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası