3 hekim onaylı sağlık raporu / 3 Doktorlu Heyet Raporu & Nasıl Alınır? - SGK Bilgisi

3 Hekim Onaylı Sağlık Raporu

3 hekim onaylı sağlık raporu

3 Doktorlu Heyet Raporu nasıl alınır İki tür heyet raporu bulunmaktadır. Birisi işgöremezlik yani istirahat için verilen heyet raporu diğeri ise özürlü heyet raporudur. Burada her iki rapor için ayrı ayrı ve nereden alınabileceği konusunda ayrıntılı bilgi verilecektir.

Bu yazımızda sağlık kurulu raporu nasıl alınır, sağlık kurulu raporu kaç günde çıkar , sağlık kurulu raporu kaç doktor imzalar gibi konu hakkında sık sorulan soruların cevabını bulabilir ayrıca başvuruda izlenecek yol ve güncel ücretler konusunda ayrıntıları bulabilirsiniz.

Heyet raporu nedir ?

Özürlü heyet raporu en az üç doktor imzası ile verilen raporlar heyet raporu olarak adlandırılır. Heyet raporu çeşitli Kurum ya da Kuruluşlar tarafından istenebilmektedir. Örneğin engelli maaşı ya da bakıcı maaşına başvurmak, vergi indiriminden yararlanmak ya da iş başvurusunda engelli kadrosunda başvuru yapmak gibi birçok işlem için rapor istenebilmektedir.  Birden fazla doktora muayene sonucu verilen bu rapor heyet raporu olarak adlandırılmaktadır.

İstirahat raporlarında ise 20 günü geçen raporlar heyet raporu olarak adlandırılmaktadır. Tek hekim tek seferde en fazla 10 gün, uzatma olması halinde de en fazla 10 gün daha istirahat raporu yazabilmektedir. 20 günden fazla olması durumunda en az 3 doktor imzası ile verilmesi gereken raporlar ise geçici iş göremezlik heyet raporu olarak adlandırılmaktadır.

Heyet raporu nasıl alınır ?

Özürlü raporu ile istirahat heyet raporlarının alınış şekli birbirinden farklıdır. Bu yüzden ayrı başlıklar altında nasıl alabileceğiniz aşağıda ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

Özürlü heyet raporu nasıl alınır ?

Yazının giriş kısmında da belirttiğimiz üzere heyet raporunun Türkiye&#;de Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş tam teşekküllü özel hastaneler, devlet hastaneleri ya da üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir. Rapor çıkartmak için öncelikle hastanenin rapor merkezine başvuru yapılır. Rapor merkezi heyete girecek olan kişiden vesikalık fotoğraf ile rapor ücretini talep eder.

Heyet raporu için gerekli belgeler tamamlandıktan sonra kişiye ilgili birimler için randevu oluşturulur. Kişi belirtilen bu randevu tarihinde hastalığı ile alakalı tüm birimlerde muayene olur ve gerekli tahlil ile tetkikler yapılır. Tüm muayene işlemi tamamlandıktan sonra son olarak rapor düzenlenir ve başhekim onayına sunulur. Başhekim onayının ardından raporun aslı yani bir nüshası kişiye elden verilir.

İş göremezlik heyet raporu nasıl alınır ?

Geçici iş göremezlik durumunda heyet raporlarını aile hekimleri veremez. Bu durumda istirahat için heyet raporu yani 20 günden fazla rapor alabilmek için öncelikle devlet hastanesi, üniversite hastanesi ve ya özel hastanede hastalığınız ile ilgili birim doktoruna muayene olmanız gerekmekte. Muayene ardından doktorunuz en az 20 gün ve ya üzerinde istirahatli kalmanızı uygun görürse heyet raporu düzenler. Diğer doktorların elektronik imzası sonucunda raporun bir nüshası elektronik ortamda işverene otomatik olarak gider.

Almış olduğunuz iş göremezlik heyet raporu için raporlu sürelerde SGK tarafından ne kadar ödeme yapılacağını öğrenmek yani rapor parası hesaplamak için hemen rapor parası hesaplama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

45 günlük heyet raporu nasıl alınır ?

Raporlu yani istirahatli kalmanız gereken gün sayısı doktor tarafından belirlenir. Yukarıda belirttiğimiz yolu takip ederek doktorunuzun da uygun görmesi halinde 45 gün geçici iş göremezlik raporu düzenlenebilir.

3 aylık heyet raporu nasıl alınır?

Tedavisi uzun süre alacak kanser, ayak kırıkları gibi rahatsızlıklarda heyet 3 aya kadar geçici iş göremezlik raporu verebilmektedir. Bu durumda tam teşekküllü bir hastane ya da özel hastanelerden rapor alınması gerekmektedir.

Hamilelikte heyet raporu

Hamileliğinde sıkıntı yaşayan kadınlara heyet kararı ile 10 günden fazla hastalık raporu verilmesi gereken durumlarda 3 doktor imzasıyla yazımızda belirtilen hükümler doğrultusunda heyet raporu verilebilmekte. Hamilelik heyet raporu almak için hastanede kadın doğum uzmanına muayene olmanız ve bu kararın yine uzman tarafından verilmesi gerekiyor. Eğer kadın doğum uzmanı uzun süre istirahat kararı verirse rapor düzenlenir ve eğer kişi sigortalı çalışıyorsa rapor aldığı bu süreler için iş göremezlik ödemesi SGK tarafından yapılır.

Okul için heyet raporu nasıl alınır

Kimi zaman öğrenciler sınava hazırlık için ya da başka sebeplerle heyet raporu alma gereği duyabilmekte. Aile hekiminden alınamayacağını öncelikle belirtmek isteriz. Devlet hastanesi ya da özel hastanede ilgili birimdeki doktor tarafından uygun görülmesi halinde okul için rapor düzenlenebilir.

Üniversite için heyet raporu nasıl alınır ?

Üniversitelerce heyet raporu istenmesi durumunda raporun alımı için izlenecek yol da aynen yukarıdaki gibi olacaktır. Yapmanız gereken öncelikle devlet ya da üniversite hastanesi rapor merkezinden randevu almak. Sonrasında zaten size randevuya geleceğiniz saat, heyete gireceğiniz gün yanınızda getirmeniz gereken evraklar ve sağlık kurulu raporu ücreti konusunda bilgi verilecektir.

Heyet raporu için gerekli evraklar

Heyet raporu başvurusunda istenen evraklar genel olarak şöyledir ;

  • Kimlik fotokopisi,
  • Rapor ya da muayene ücreti,
  • 2 adet vesikalık fotoğraf.

Heyet raporu hangi günler alınır ?

Özürlü sağlık kurulu raporları için hastaneler kendi belirledikleri bir gün toplanır ve o günlerde rapor düzenlenerek verilir. İşgöremezlikler için belirlenmiş herhangi özel bir gün yoktur. Doktora muayene olunan gün eğer şartlar uygunsa rapor aynı gün düzenlenir.

Heyet raporu ücreti

Alınacak heyet raporu fiyatı özel ya da devlette olmasına göre farklılık gösterir. Sağlık raporu fiyatı özelde ve devlette aşağıdaki gibi olacaktır.

Devlet hastanesi sağlık raporu ücreti

Özürlü sağlık raporunda ödenecek ücret tutarı hastaneden hastaneye farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak devlet hastanesi heyet raporu ücreti lira arasında değişmektedir. Tam teşekküllü sağlık raporu ücretine  ilave olarak ayrıca tahlil, muayene ve diğer tetkikler için ayrıca ücret talep edilebilir. Talep edilecek ücret tutarları hastaneden hastaneye farklılık gösterebilir. İstirahat yani iş göremezlik için verilen heyet raporlarından ücret talep edilmez.

Özel hastane sağlık raporu ücreti

İş göremezlik sağlık raporları için sadece doktor muayene ücreti ödersiniz. Eğer heyet raporu ya da özürlü raporu için başvuru yaptıysanız TL aralığında bir özel hastane heyet raporu ücretleri sizden talep edilebilir.  Detaylı bilgi için öncelikle hastane mutemet yani muhasebe biriminden bilgi almanızı öneririz.

İş için sağlık raporu ücreti

İşe giriş için istenen işe giriş sağlık raporu aile hekimleri tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. İşe giriş sağlık raporu nasıl ve nereden alınır, almak için gerekenler nelerdir öğrenmek için hemen  işe giriş sağlık raporu nasıl alınır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Heyet raporu kaç günde çıkar ?

Peki sağlık raporu kaç günde çıkar ? Özürlük sağlık kurulu raporuna başvuru yapıldıktan sonra kaç gün içerisinde hazırlanacağı farklılık göstermektedir. Genelde hastanelerde heyet belli günlerde toplanmaktadır. Bazı hastaneler aynı gün de verebilmektedir. Ancak raporun hazırlanması için ortalama süre genel olarak 7 iş günüdür. İş göremezlik heyet raporları ise aynı gün hazır olur ve sisteme düşer.

Heyet raporu kaç doktor tarafından imzalanır ?

Bir raporun heyet raporu olarak nitelendirilebilmesi için Başhekim ya da yardımcısı hariç en az 3 doktor imzası gerekmektedir. En az 3 doktor imzası olmayan raporlar heyet raporu sayılmaz.

Heyet raporu randevusu nasıl alınır ?

Özürlü/engelli sağlık kurulu raporu almak için öncelikle ilgili hastanenin rapor birimine başvurup randevu almanız gerekiyor. Randevu tarihi ve gelirken almanız gereken belgeler burada size iletilir.

İstirahat heyet raporu için ise doktorunuzdan randevu almanız yeterli olacaktır. Devlet hastaneleri için randevuyu hattını arayarak ya da funduszeue.info adresinden alabilirsiniz. Hastane randevusu almasayfamızdan randevuyu nasıl alabileceğiniz konusunda bilgi alabilirsiniz.

Randevusuz heyet raporu veren hastaneler

Devlet ya da üniversite hastanelerinden heyet raporu alabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Hiç bir devlet hastanesi ya da üniversite hastanesi randevusuz olarak rapor başvurusu kabul etmemektedir.

Özel hastaneden heyet raporu alınır mı ?

Engelli sağlık raporlarının geçerli sayılabilmeleri için tam teşekküllü devlet hastaneleri ve ya üniversite hastanelerinden alınması gerekmekte. Engelli maaşı, evde bakım maaşı ya da diğer sosyal yardım başvuruları için özelden alınan raporlar kabul edilmemekte.

İş göremezlik için heyet raporları özel hastaneden alınabilir. Bu raporlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kabul edilir ve şartlar sağlanıyorsa ödeme yapılır.

Heyet raporu geçerlilik süresi

Özürlü raporlarında eğer tedavi ile iyileşebilecek yani düzelecek bir durum mevcutsa rapor süreli olarak verilir ve sağlık raporu geçerlilik süresi yani bitiş tarihi raporda yazar. Tedavi ile düzelemeyecek rahatsızlıklar için verilen raporlarda bitiş süresi belirtilmez. Bu raporlar süresiz olarak geçerlidir.

Parayla heyet raporu veren hastaneler

3 hekim istirahat raporu tam teşekküllü devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinden alınabilir. Geçici iş göremezlik heyet raporları ise özel hastanelerden de alınabilmektedir.

Sağlık kurulu raporu ile heyet raporu arasındaki fark

SGK sağlık kurulu raporu ile heyet raporu aynı şeydir. Fark bulunmamaktadır. Halk arasında farklı olduğu düşünülür ama aynıdır.

Heyet raporu olumsuz olursa ne olur?

Engel raporu başvurularında genellikle %40 altında gelen ya da engel oranı beklenenin altında gelenler bu durumda ne yapacaklarını bilememektedir. Bu durumda yapılacak olan engel oranına ve heyet raporuna itiraz etmek ve tekrardan engelli heyet raporu değerlendirmesi istemektir.

3 doktorlu heyet raporu kaç gün?

3 doktorlu heyet raporu ortalama gün arasında çıkmaktadır. Eğer geçici iş göremezlik heyet raporu alınacaksa gibi gün seçenekleri ile heyet raporlu olunacak gün süresini belirlemektedir.

Heyet raporu en fazla kaç kere alınabilir?

Heyet raporlarında kanunen belirlenmiş bir sınır bulunmamaktadır. Heyet uygun gördüğü sürece birden fazla defa rapor verilebilmektedir.

Heyet raporu kaç hekimden alınır?

Heyet raporu için alanında uzman en az 3 doktor imzası gerekiyor.

Üst üste heyet raporu alınır mı?

Birbirini takip eden tarihlerle heyet raporu alınabilir. Ayrıca iş başı yaptıktan sonra tekrar rapor alınabilir.

2-SAĞLIK KURULU RAPORLARI        

Rapor Çeşitleri        

TAM TEŞEKKÜLLÜ RAPORLAR         
  • İşe Giriş Raporu
  • Silahlı / Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Raporu
  • Huzur Evinde ya da Bakımevinde kalabilmek için Rapor
  • Silah Ruhsatı Raporu
  • Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışır / Çalışamaz Raporu
  • Polislik Raporu
  • Evlat Edinme Raporu
  • Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu
  • Usul ve Fenne Uygunluk Raporu*

 

ENGELLİ RAPORLARI 
  • Engelli Kimlik Kartı Raporu
  • Sosyal Bakım Haklarından Yararlanmak için Rapor
  • Özel Eğitim Raporu (18 yaş altı hastalar)
  • Fiziksel Rehabilitasyon Raporu (18 yaş altı hastalar)
  • Engelli Kadrosunda İşe Girmek için Rapor
  • Gelir Vergisi İndirimi için Rapor
  • Sayılı Yasadan Faydalanmak için Rapor
  • Engelli Raporuna İtiraz için Rapor *
  • ÖTV İndirim Raporu **

 

ÜÇ UZMANLI SAĞLIK KURULU RAPORLARI
  • Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu
  • Nöbetlerden Muaf Olabilmek için Rapor
  • Sağlık Mazereti Tayini "Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez" İbareli Rapor
  • 3 (üç) Aylık Refakat İzni Raporu ( sayılı kanuna tabi memurlar)

 

KAZA TAZMİNAT RAPORLARI          
  • Terör ve Kazaya İlişkin Oran Belirtir Durum Raporu Tespitini Belirtir Rapor***


Müracaat Şekli

TÜM SAĞLIK KURULU RAPORI İÇİN ONLİNE YA DA TELEFON İLE RANDEVU ALINACAKTIR.

  • Tam Teşekküllü ve Üç Uzmanlı Sağlık Kurulu Raporları için hastanemiz web sayfasındaki Online Randevu SAĞLIK KURULU (DİĞER) sekmesinden randevu alınacaktır. Engelli raporları için ise SAĞLIK KURULU (ENGELLİ) sekmesinden randevu alınacaktır.  
  • * İl Sağlık Müdürlüğünün yazısı ile başvuracaktır.
  • ** Ücretli kurul raporudur.
  • *** Maliye ve Hazine Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu sigorta firması yazısı ile başvuracaktır.   


Gerekli Evraklar

Tam Teşekküllü raporlar için;
  • 1 adet fotoğraf
  • 1 adet kimlik fotokopisi

Engelli raporları için;  

  • 1 adet fotoğraf
  • 1 adet kimlik fotokopisi

Kurum resmi yazısı ile talep

  • 1 adet fotoğraf
  • 1 adet kimlik fotokopisi
  • Daha önce alınan rapor var ise 1 adet fotokopisi
  • İlgili kurumlardan sevk yazısı ve 1 adet fotokopisi   



S. NO

HİZMETİN ADI

İSTENİLEN BİLGİ / BELGELER

HİZMETİN EN GEÇ SUNULMA SÜRESİ

1

Poliklinik Muayenesi

T.C. Kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi, adres ve telefon bilgileri beyanı, ücretli hastalar için vezne makbuzu,

1 Saat

2

Hekim seçme hakkının kullandırılması

Randevu istenilen günde sıra bulunması durumunda hekim ismi bildirilmesi

10 Dakika

3

MR Çekilmesi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

10 İş Günü

4

CT (Tomografi çekilmesi)

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

7 İş Günü

5

Ultrason Çekilmesi****

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

3 İş Günü

6

Doopler USG****

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

5 İş Günü

7

Kemik Dansitometrisi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

7 İş Günü

8

Mammografi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

7 İş Günü

9

EKO çekilmesi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

5 İş Günü

10

EEG çekilmesi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),EEG istek formu

20 İş Günü

11

EMG çekilmesi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

20 İş Günü

12

Röntgen çekilmesi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

24 Saat

13

Biyokimyasal Tetkikler *

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

24 Saat

14

Hızlı kardiyak Testler (CK-CK-MB, Troponin I)

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

1 Saat 30 Dakika

15

Mikrobiyoloji Tetkikleri Hepatit Markerları, Anti HIV

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

48 Saat

16

Laboratuvar Tetkikleri (kültür)

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

48 Saat

17

Hemogram, Sedim, VDRL

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

3 Saat

18

Kan Grubu

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

3 Saat

19

Endoskopi, Gastroskopi, Kolonoskopi

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),

25 İş Günü

20

Patoloji Tetkikleri**

Poliklinik muayenesi veya ameliyat sonrası numune alınması ve hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır), tetkik numunesi

10 Gün **

21

Sürücü olur raporunun düzenlenmesi B, A2, E sınıfı

T.C. Kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi, 3 adet fotoğraf (Son altı aylık), ücretli poliklinik muayenesi evrağı, Vezne makbuzu

1 İş Günü

22

Sağlık Kurulu Raporu ***

3 adet fotoğraf (Son altı aylık), T.C. Kimlik Numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) Kimlik fotokopisi, Vezne makbuzu, Muayene evrağı

7 İş Günü

23

İstirahat Raporu (sağlık kurulu) düzenlenmesi

İstirahatı veren hekim tarafından düzenlenen istirahat süresinin belirtildiği rapor kağıdı, hizmet akdi ile çalışanlar için vizite kağıdı aslı

1 İş Günü

24

Malzeme temin raporları düzenlenmesi, Durum bildirir raporu

2 adet fotoğraf (Son altı aylık), T.C. Kimlik Numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) Kimlik fotokopisi

1 İş Günü

25

Akli Meleke Raporu

T.C. Kimlik Numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) Kimlik fotokopisi, Noterden yazı, 3 adet fotoğraf (Son altı aylık), Muayene evrağı, Vezne makbuzu

24 Saat

26

Tek Doktor Onaylı Sağlık Raporu

T.C. Kimlik Numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) Kimlik fotokopisi, 2 adet fotoğraf (Son altı aylık), Sağlık Raporu Formu, Vezne makbuzu

24 Saat

27

Hasta Hakları Birimine başvurusunun kabulü ve cevaplanması

Yazılı başvuru yapacak hasta ve yakınlarının kimlik ve adres beyanlarını doğru yapmaları ve verilen formu doldurarak imzalamaları veya Sağlık Bakanlığı sitesinin hasta hakları sayfası üzerinden internet başvurusu

15 Gün

28

Hastaya ait hastane kayıtlarının verilmesi

Elden takipli ibareli savcılık veya mahkeme yazısı veya Talep dilekçesi, (Kendisi,18 yaş altı için anne babası, vasi veya vekili imzalı), T.C. Kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi

10 Gün

29

Şikâyet başvurusuna cevap verilmesi

Dilekçe (Kimlik ve adres bilgilerini içeren),

15 Gün

30

Bilgi edinme başvurusuna cevap verilmesi (Dilekçe)

Dilekçe (Kimlik ve adres bilgilerini içeren)

15 Gün

31

Bilgi edinme başvurusuna cevap verilmesi (Sözlü Başvuru)

Sözlü Başvuru

10 Dakika

32

İşitme Testleri

Poliklinik muayenesi sonrası hekimin istemi (otomasyon üzerinden yapılır),İstem Formu

3 İş Günü

İlk Müracaat Yeri

İkinci Müracaat Yeri

Adı Soyadı

funduszeue.infoir TAYFUR

funduszeue.info OCAKOĞLU

Unvan

Başhekim Yardımcısı

Başhekim

Adres

4 Etap 1.Kısım İETT Son Durak Başakşehir/İstanbul

4 Etap 1.Kısım İETT Son Durak Başakşehir / İstanbul

Telefon

() 01 70

() 01 70

Faks

() 15 05

() 15 05

e-posta

[email protected]

[email protected]

 

(Tam idrar, Rutin Biyokimya, ASO, CRP, RF, Gaitada Gizli Kan, Plano Test, Koagülasyon Testleri, Hormon)

 

** (Özel Boya, Tekrar Kesit, Dekalsifikasyon, ve Dış Konsültasyon gerekli vakalarda süre uzayabilir)

 

*** Ağır ve tehlikeli işlerde çalışmak için Sağlık Kurulu Raporu, Silah ruhsatı almak için (dilekçe ile birlikte), Av teskeresi, Silahsız Özel Güvenlik olabilmek için Sağlık Kurulu Raporu , Sağlık Kurulu Raporu, İşe giriş için Sağlık Kurulu Raporu, Şoför olabilmek için Sağlık Kurulu raporu, T.C. vatandaşı olmak için Sağlık Kurulu raporu

 

**** Acil ve yatan hastaların USG ve Dopplerleri aynı gün içinde çfunduszeue.infoğer USG ve Dopplerler 3 iş günü içinde, yoğunluk olduğunda ise 3 iş günü aşmaktadır.

 

Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenilmesi veya başvuru eksiksiz belge ile yapıldığı halde, hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası