onluk bozmadan çıkarma işlemi 2 sınıf / 2. Matematik – Onluk Bozmadan Çıkarma İşlemi - Elit Öğretmen

Onluk Bozmadan Çıkarma Işlemi 2 Sınıf

onluk bozmadan çıkarma işlemi 2 sınıf

2. Sınıf Onluk Bozmadan Çıkarma İşlemi

2. sınıf onluk bozmadan çıkarma işlemi konu anlatımı, ikinci sınıf eldesiz çıkarma işlemi etkinlikleri ve çalışma kağıtları pdf 2020-2021. Bir sayıdan geriye doğru başka bir sayı kadar sayarak yeni bir sayı elde etme işlemi. Çıkarma işlemi, toplama işleminin ters işlemidir. Çıkarma işleminde geriye doğru saymaya başlanılan sayıya eksilen denir. Geriye doğru sayılan sayıya çıkan, çıkarma işleminin sonucuna ise fark ya da kalan denir. Çıkarma işleminin sağlamasını yaparken çıkanla fark toplanır. Toplam eksileni verirse çıkarma işlemi doğru yapılmıştır. Ya da eksilenden fark çıkarıldığında çıkan elde ediliyorsa, işlem doğru yapılmıştır.

2. Sınıf Onluk Bozamdan Çıkarma İşlemi Konu Anlatımı ve Etkinlikleri

2. sınıf onluk bozmadan çıkarma işlemi konu anlatımı ve etkinlikleri, çalışma kağıtları üç sayfadan oluşmakta olup zengin içeriklerden oluşmaktadır. Aşağıdaki onluk ve birliklerine ayrılarak verilen çıkarma işlemlerini yapma etkinlikleri. Onluk taban blokları ile eldesiz çıkarma işlemi çalışma kağıtları. İkinci sınıf çıkarma işlemi ve sonuçları ile eşleştirme etkinlikleri.

2. Sınıf Eldesiz Çıkarma İşlemi Onluk Bozmadan

Eldesiz çıkarma işlemi onluk bozmayı gerektirmeyen işlemlerdir. Etkinliğimizde sıkça yer verdiğimiz örneklerle çocuklarımız, öğrencilerimiz konuyu oldukça rahat bir şekilde kavrayacaktır. Aşağıda verilen çıkarma işlemlerini yapalım. Sonuçları aynı olanların çiçeklerini aynı renge boyama etkinlikleri ve çalışma sayfaları.

2. Sınıf matematik konu anlatımı, etkinlik, test ve çalışma kağıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

2.-sinif-onluk-bozmadan-cikarma-islemiİndir

İlkokul 2. sınıf matematik dersi onluk bozmadan çıkarma işlemi konu anlatımını bu sayfada bulabilir ve pdf olarak indirebilirsiniz.

ONLUK BOZMADAN ÇIKARMA İŞLEMİ

BU KONUDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?
→ Eksilen nedir?
→ Çıkan nedir?
→ Fark nedir?

Sincap Poni 56 tane fındık toplamış. Bu fındıkların 24 tanesini arkadaşına vermiş. Poni’nin geriye kaç fındığı kaldığını bulalım.

Verilen çıkarma işlemini sayı blokları ile yapalım.

Çıkarma işlemi yaparken sayıların onlukları ve birlikleri alt alta yazılmalıdır.

56 tane fındıktan 24 tane fındık çıkarırsak, geriye 32 fındık kalır. Buna göre Sincap Poni’nin geriye 32 fındığı kalmıştır.

Çıkarma işlemi yaparken daima büyük sayıdan küçük sayı çıkartılır. İşleme her zaman birler basamağından başlanır.

Çıkarma işleminde eksiltilen sayıya eksilen, eksilenden çıkartılan sayıya çıkan, işlemin sonucuna da fark denir.

Onluk Bozmadan Çıkarma İşlemi Alıştırmaları

Aşağıda verilen onluk bozmadan çıkarma işlemlerini defterimize yapalım.

Dosyayı İndirmek İçin Tıklayınız

2. sınıf onluk bozmadan çıkarma işlemi konusunu pekiştirelim.

Kategoriler 2. Sınıf Matematik

Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi 2. Sınıf Matematik

Onluk bozarak çıkarma işlemi matematiğin en temel konularından bir tanesidir. İki veya daha fazla sayının birbirinden ayrılması ile yapılan işleme çıkarma denir. 2. sınıf çıkarma işlemi konusunda sayıları ve nicelikleri ayırarak çıkarma yapacağız.. 

Onluk bozarak çıkarma işlemi yaparken öncelikle aynı basamakları bir araya getirmeli ve çıkarmalıyız.. Bunun içinde aynı basamakta olan sayıları alt alta getirerek çıkarma yapabiliriz. İlk olarak sayımızı onluk ve birliklerine ayırırız ve onlar basamağından bir onluk alarak birler basamağına ekleriz ve daha sonra birler basamağını çıkartırız. En son kalan onlar basamağında çıkarma işlemi yapabiliriz.

Onluk bozarak çıkarma işleminde bir diğer yöntemde de eksilen sayıdan çıkan sayıya doğru geriye birer sayabiliriz.  Örnek : 16 elmam vardı. 9 elmamı yedim. Geriye kaç elma kaldığını bulalım. 16’dan 9 a doğru 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9 diye 7 kere sayarız. Yani geriye 7 elmam kaldı diyebiliriz.

Onluk bozarak çıkarma işleminde eksilen, çıkan ve fark terimleri vardır. İşlem sonucuna fark denir. Öncelikle onluk bozmadan çıkarma öğretilmelidir. Daha sonra da onluk bozarak çıkarma işlemleri öğretilir.

Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi Etkinlikleri

  • Yüzlük, onluk ve birliklerine ayırarak çıkarma işlemi
  • Alt alta onluk bozarak çıkarma yapma
  • Eksilen, çıkan ve farkı bulma

Çıkarma İşlemleri Kazanımları

  • M.2.1.3.1. 100’e kadar olan doğal sayılarla onluk bozmayı gerektiren ve gerektirmeyen çıkarma işlemini yapar.

Çıkarma işlemi etkinlikleri dosyasında yer alanları aşağıdaki galeriden inceleyebilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz 3 sayfalık özgün etkinliklerimizin orijinal halini pdf olarak indirebilirsiniz.  Görüntü kalitesi yüksek etkinlik indirmek için pdf i indirebilirsiniz.

Çıkarma İşlemi Etkinlikleri PDF

Dosya Boyutu1 MB

İndirilme Sayısı 5489

İNDİR

onluk bozarak çıkarma işlemi etkinlikleri

 

2.sınıfa ait diğer etkinlikler için 2. sınıf kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni etkinliklerden haberdar olmak için Facebook, Instagram, Twitter, Youtube , Pinterest ve Telegram hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Sitemizde yer alan çalışmaların izin almadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır. Ticari amaçla çoğaltılması izne tabidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir