itü çevre mühendisliği bölümü / İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Çevre Mühendisliği (105510229) | YÖK Lisans Atlası

Itü Çevre Mühendisliği Bölümü

itü çevre mühendisliği bölümü

Çevre Mühendisliği
İstanbul Teknik Üniversitesi
İnşaat Fakültesi

Kodu:105510229Puan Türü: SAY

Önceki Dönem: MF-4

Taban Puan:432,587

Önceki Dönem: 359,863

Tavan Puan:473,266

Önceki Dönem: 402,138

Türkiye Başarı Sırası:72.365

Önceki Dönem: 80.975

Türkiye Başarı Sırası

(Ek Puanlı)

:-
Kontenjan:70 Kişi
Yerleştirilen:70 Kişi
Okul Birincisi Konj.:2 KişiM.E.B.B. Kontenjanı:-
O.B. Taban Puan:397,156O.B. Tavan Puan:404,445

Öğretim Türü:Normal ÖğretimSüre:4 Yıl
Burs:-Öğretim Ücreti:Ücretsiz
Profesör Sayısı:27 KişiDoçent Sayısı:9 Kişi
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı:10 Kişi

KPSS-1:0.070KPSS-2:-
KPSS-3:-A.B.:-
TUS-1:-TUS-2:-
TUS-3:-DUS:-

Koşullar

4: Bu programa yerleşen adaylardan ilgili yükseköğretim kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, yükseköğretim kurumunun vakfı / anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlanmaktadır. Söz konusu imkanlara ilişkin ayrıntılı bilgi yükseköğretim kurumunun internet sayfasından edinilebilecektir.

22: Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

24: Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

34: Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce'dir.

144: Mühendislik programlarına (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil.); programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.). Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (Okul birincisi kontenjanları dâhil.).

İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü - Ücretsiz

2

Okul Birinci Kontenjanı

  • ÖSYM Program Kodu105510777
  • Üniversite TürüDevlet
  • Üniversiteİstanbul Teknik Üniversitesi
  • Fakülteİnşaat Fakültesi
  • Puan TürüSAYISAL (SAY)
  • En Düşük Puan376.28878
  • Prof. Dr. Sayısı25
  • Doç. Dr. Sayısı9
  • Dr. Öğretim Üyesi Sayısı10
  • Özel Koşullar 16, 17, 21, 28, 137
  • Burs TürüÜcretsiz
  • Öğrenim TürüBirinci Öğretim
  • Öğrenim Dili İngilizce,
  • Öğrenim Süresi (Lisans)4
  • AkrediteABET
  • KPSS-173.384235

İstanbul Teknik Üniversitesi / İnşaat Fakültesi / Çevre Mühendisliği (İngilizce) için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.

  • Bk. 16 Mühendislik programlarına (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil) programın yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır. (Okul birincisi kontenjanları dâhil)

  • Bk. 17 Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

  • Bk. 21 Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir. Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversite tarafından belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

  • Bk. 28 Öğretim dili İngilizce'dir.

  • Bk. 137 İTÜ Başarı Ödülleri 2018 yılında yapılan TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonucunda sayısal puan türünde yerleştikleri bölümün puanı esas alınarak aşağıda verilen derecelere giren ve İTÜ’yü 1. sırada tercih edip, İTÜ lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl süreyle başarı derecelerine göre çeşitli miktarlarda “İTÜ Başarı Ödülü” verilecektir. İTÜ Başarı Ödülü İngilizce Hazırlık Dönemini de kapsamaktadır. Türkiye 1.- 50.liği arası : 9 ay süreyle ayda 2500 TL, Dizüstü bilgisayar veya tablet bilgisayar, İTU ARI-TEKNOKENT' te şirket açma önceliği, Öğrenim süresince, İTÜ’nün yüksek standartlı Gölet veya Gümüşsuyu Yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı.Koşul: Başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00’ ın altına düşmesi durumunda kesilir. Türkiye 51.- 100. lüğü arası : 9 ay süreyle ayda 2000 TL, Diz üstü bilgisayar veya tablet bilgisayar İTU ARI-TEKNOKENT' te şirket açma önceliği, Öğrenim süresince, İTÜ’nün yüksek standartlı Gölet veya Gümüşsuyu Yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı. Koşul: Başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00’ ın altına düşmesi durumunda kesilir. Türkiye 101.- 200. lüğü arası: 9 ay süreyle ayda 1500 TL, Öğrenim süresince, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi standart Yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı. Koşul: Başarı ve yurt ödülü her eğitim1- öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00’ ın altına düşmesi durumunda kesilir. Türkiye 201.- 500. lüğü arası: 9 ay süreyle ayda 1000 TL, Öğrenim süresince, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi standart yurtlarında %75 indirimli konaklama olanağı. Koşul: Başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00’ ın altına düşmesi durumunda kesilir. Türkiye 501.- 1000.liği arası: 9 ay süreyle ayda 600 TL, Öğrenim süresince, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi standart yurtlarında %50 indirimli konaklama olanağı. Koşul: Başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00’ ın altına düşmesi durumunda kesilir. Türkiye 1001-3000.liği arası: İTÜ Yurtlarına asil listeden yerleştirilme olanağı, İTÜ Sporcu Ödülü (2018-2019 Öğretim Yılı) Branşlara ayrılan toplam 10 kişilik kontenjan dahilinde, İTÜ’de faaliyet gösteren branşlarda; branşında milli sporcu, milli hazırlık kampına çağrılmış veya takım sporlarında bir takımın yıldız, genç veya A takımı seviyelerinde oynamış olan ve İTÜ’deki ilgili branş yürütücüsünün yapacağı öneri doğrultusunda, üniversiteye giriş puanı göz önünde bulundurularak, ferdi veya takım sporlarında yer alacak öğrencilerimize; 9 ay süreyle aylık 350 TL burs desteği, İstanbul dışında ikamet eden öğrencilerimize İTÜ Ayazağa Yerleşkesi standart yurtlarında kayıt önceliği hakkı. Koşul: Öğrenci, ilgili branşta İTÜ’de üniversite takımında yer alarak faaliyetlere düzenli olarak katılmalıdır.

Başka Nerelerde Var?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır