boks lisansı nasıl alınır / Spor Bilgi Sistemi

Boks Lisansı Nasıl Alınır

boks lisansı nasıl alınır

lisans çıkaracak kişinin boks kulüplerine üye olarak boks eğitimi almaları lazım. Boks sporuna gönül veren ve bu sporu başarılarına katmak isteyen sporcu adaylarını ilk yapması gereken durumlardan biriside ilk adımı atmalarıdır. Bu atacakları ilk adım iyi bir boks kulübüne üyelikleri olacaktır. Bu aşamadan sonra alacakları eğitimlere göre lisansa herhangi bir ücret ödemeden külüp yada ferdi lisans çıkartabilirler .

Boks Lisansı Nasıl,Nereden Alınır?

lisans Sporcuların resmi müsabakalara katılmaları için zorunlu olan bir belgedir. Peki bu lisans için yaş, boy, kilo ölçüleri var mı dır. Türkiye Boks Federasyonu kurulunca belirtilen boks lisansı alabilmek için sporcularımızın 11 yaş  ve üstü olmaları yeterlidir.  müsabakalar yaş ve kilo aralıklarına göre organize edildiği için boks sporunda boy ve kilo engeli funduszeue.info lisansları gençlik spor il müdürlüğü lisans sicil bölümlerinden alınır.

Boks lisansı alan sporcularımız bu spora gönül vererek alabileceği başarılar ile ülke genelinde ve hatta Avrupa ve Dünya müsabakalarına çıkarak bizlere temsil edebilir ve milli sporcumuz olma hakkına sahip olacaklardır.

Lisanslı Boksör Nasıl Olunur

İyi bir boks kulübünden alacağınız  dersler ile sizlerde artık lisanslı bir boksör olabilirsiniz. Boks sporuna başlayan bireylerin Türkiye Boks Federasyonu boks lisansı niteliklerine uymanız halinde sizlerde lisanslı bir boksör olabilirsiniz.

Boks Kursuna Kimler Yapabilir

Boks sporu  herkesin keyif alacağı sporlardan birisidir. boks sporu yapmak için yaş ve cinsiyet ayrımı yoktur her yaş ta boks antrenmanı yapılabilir boks sporu antrenman içeriği zengin olduğu için vücudumuzun bir çok kasını çalıştırdığı için hem çok hızlı kilo verebilir ve fit bir vücuda sahip olunabilir  boks sporunun  vücut sıkılaştırmasına örnek verecek olursak mankenler son zamanlarda boks yaparak formda kalıyor

07 Mar Türkiye&#;de profesyonel boks lisansı çıkartabilmek için gerekli olan şeyler nelerdir ? Ve Türkiye&#;de profesyonel boks lisansı nasıl çıkartılır ?

Türkiye&#;de profesyonel boks Kadıköy boks Spor Kulübü&#;nün kurulması ile Start vermiştir artık Türkiye&#;den profesyonel boks lisansı rahatlıkla çıkartabilirsiniz Türkiye&#;nin ilk ve tek profesyonel boks Kulübü olan Kadıköy boks spor kulübüne giderek profesyonel boks lisansı çıkartmak istediğinizi söylemeniz yeterlidir üstünden evrakları verdiğiniz sürece bir hafta içerisinde Dünyanın her yerinde geçerliliği olan be WBC,WBA,WBO,IBO,IBF gibi büyük federasyonlarında tanıdığı profesyonel boks lisansını Kadıköy&#;e giderek Kadıköy boks Spor kulübünden çıkartabilirsiniz profesyonel boks lisansı için yaş sınırlaması şöyledir 16 yaşından büyük 45 yaşından küçük almanız gerekmektedir bu yaş aralığında dünyaca geçerli olan resmi profesyonel boks lisansı çıkartabilirsiniz

profesyonel boks lisansı çıkartabilmek için istenilen evraklar nelerdir ?

Öncelikle sizden belli başlı Kan testleri istenecektir ve daha sonra kalp EKG Sinir ve beyin emar profesyonel boks lisansı alabilmek için gerekli olan Kan testleri nelerdir ?

funduszeue.infot B

funduszeue.infot C

funduszeue.info Virüsü Testi

funduszeue.info Ekg

funduszeue.info Emarı

Bu testleri yaptırdıktan sonra pasaportunuz ile Kadıköy boks spor kulübüne giderek profesyonel boks lisansınızı alabilirsiniz.

Sizlerinde bildiği gibi önceleri Türkiye&#;de profesyonel boks lisansı çıkartmak bir hayaldi ma Kadıköy boks spor kulübünün Türkiye&#;de İstanbul&#;da Kadıköy&#;de kurulması ile artık bu hayal sona erdi &#;den itibaren ülkemizde profesyonel boks lisansı çıkartmak isteyen herkes istenilen evrakları ve sağlık testlerini yaptırdıktan sonra rahatça hiçbir sorun yaşamadan profesyonel boks lisansı çıkartabilir. Efsanevi Boksör Muhammed Ali&#;nin Ezeli rakiplerinden biri olan George foreman&#;ında oldukça beğenerek izlediği Kadıköy boks Spor Kulübü profesyonel boksörü Ramal Amanov yılında bir anlaşma yaparak %50 hissesini Kadıköy boks Spor Kulübü diğer bir %50 hissesini ise Muhammed Ali Clean Ezeli rakibi George foreman aldı. Kadıköy profesyonel boks Spor Kulübü ortak çalışmaya başlayan efsanevi şampiyon George foreman Türkiye&#;deki başarılı profesyonel boksörler de el atacağına açıkladı.

Kadıköy profesyonel boks spor kulübüne nasıl kayıt olabilirim ? ve nasıl profesyonel boksör olabilirim ?

Kadıköy boks Spor Kulübü ne kayıt yaptırmak isteyen boks severlere şöyle bilgi verelim.

Nasıl Kadıköy profesyonel boks spor kulübüne üye olabilirm ?

Kadıköy boks spor kulübünde antrenmanlar sınıflar halinde yapılmaktadır spor amaçlı gelenler, amatör boksörler, profesyonel boksör olmak isteyenler ve profesyonel boksörlerimiz yani müsabık şampiyon olan profesyonel boksörlerimiz 4 ayrı çalışma sistemimiz bulunmaktadır buluşu şekilde yapmaktayız her grubun kendine ait saati bulunmaktadır spor amaçlı gelen boksörler ayrı bir saatte çalışmaktadır amatör boksörler ayrı bir saatte çalışmaktadır profesyonel olmak isteyen boksörler ayrı bir saatte ayrı bir sistemde çalışmaktadır ve profesyonel boksörlerimiz ayrı bir saatte ayrı bir sistem ile maç durumuna göre antrenörler eşliğinde çalışmaktadır Yani şöyle bilgi vermek gerekirse spor amaçlı gelen üyemiz ile profesyonel boksör lerimizin antrenmanları aynı saatte çalışmamaktadır.

Kadıköy boks spor kulübünde nasıl profesyonel boksör olabilirim ?

Bununla ilgili şöyle bir bilgi verelim Kadıköy boks Spor Kulübü ne geldiniz ve 25 yaşındasınız daha önce hiç boks yapmadınız Yaş 25 örnek olarak verdik Bu 30 de olabilir Evet Kadıköy boks spor kulübüne geldiniz ve kulübümüze üye oldunuz spor amaçlı boks kursu almak istiyorsunuz ve güç kondisyon dayanıklılık antrenmanları yapıyorsunuz Belli bir zaman sonra boks sporu çok hoşunuza gitti ve artık müsabık olmak istiyorsunuz maçlara çıkmak istiyorsunuz Hatta bundan para kazanmak istiyorsunuz Bu mümkün mü ?

Evet tabii ki Bu mümkün. Kadıköy boks spor kulübünde çalışmalarınıza belli bir dönem sürdürdükten sonra müsabık olmak istiyorsanız oradaki antrenörlerinize bunu söylemeniz yeterlidir. Bu sebepten dolayı şunu söylemek istiyoruz profesyonel boksör olmak isteyen herkes bize ulaşabilirler denemek için Herkese bu şansı veriyoruz Bizim amacımız Dünya haritalarında bizi ve ülkemizi başarıyla temsil edecek yeni yetenekleri keşfetmek Çünkü biz profesyoneliz.

Boksör Nasıl Olunur? Boks Lisansı Nasıl Alınır?(En Güncel Bilgiler)

Boksör Nasıl Olunur? Boks Lisansı Nasıl Alınır?(En Güncel Bilgiler); Meslekler hakkında bilgi vermeye devam ettiğimiz yazılarımızda bugün sizlere boksörlük mesleğini ele aldık&#; Boks, düşünüldüğünün aksine, salt güç odaklı bir spor dalı değildir. Keskin bir zeka ve teknik bilgi gerektirir. Türkiye&#;de boks özellikle yılından sonra daha aktifleşmiş ve uluslararası arenada da adından söz ettirecek şekilde yaygınlaşmıştır. Türkiye Boks Federasyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren kulüplerin daha resmi bir statü kazanmaları ve tüm yıl boyunca hem sporcuların hem de kulüplerin daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla yılında Türkiye Boks Ligi kurulmuştur.

Ligin faaliyete geçmiş olması boksun bir spor olmasının yanında sporcuların geçimini sağlayacağın bir meslek gibi görülmesinin önünü de açtığı söylenebilir. Öte yandan, boks liginin kurulması; Türkiye&#;de profesyonel anlamda boks sporunun miladı olarak da düşünülebilir.

Tüm bu yönleriyle bakıldığında boks birçok kişiye gayet cazip gelen ve merak uyandıran bir spor diyebiliriz. Biz de bu yazımızda bu sporu daha yakından tanımanızı sağlayacak bilgileri bir araya getirdik. Size boksör olma yolunda izlemeniz gereken adımları en ince ayrıntısıyla anlattık. Şimdi gelin yazıya başlamadan önce sizlere bahsedeceğimiz konuların bir listesini çıkaralım:

  • Nasıl boksör olunur?
  • Boks lisansı nasıl alınır?
  • Boksör olmak için boy kilo ve yaş sınırı var mıdır?
  • Boks lisansında yer alan sıkletler nelerdir?
  • Profesyonel boksör olmak için ne yapılır?
  • Milli boksör nasıl olunur?
  • Boks antrenörü nasıl olunur?
  • Boksör ne kadar kazanır?

Şimdi hemen ilk maddeyle başlayalım ve boksör olmak için gerekenler konusunu detaylı bir şekilde inceleyelim.

Üniversite Kayıtları Nasıl Yapılır? (Adım Adım Kayıt İşlemleri)

Boksör Olmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Boks, Türkiye&#;de tamamen tecrübeye ve buna bağlı olarak ulusal ve uluslararası müsabakalarda gösterdiğiniz başarıya göre kademelendirilir. Amatör ya da profesyonel boksör gibi bir sınıf ayrımı bulunmamaktadır.

  • Boks sporu içinde yer almak için Türkiye&#;de faaliyet gösteren spor kulüplerinden ya da yaşadığınız bölgede bulunan ve boks eğitimi veren spor salonlarından eğitim alabilirsiniz.
  • Türkiye&#;de faaliyet gösteren ve boks konusunda branşlaşan spor kulüplerinden eğitim almak bu alanda kendinizi hızlı bir şekilde yetiştirmenizi sağlayacaktır.
  • Spor kulübü çatısı altında eğitim almanız ve lisansınızın bir spor kulübü adı altında çıkartılması, ulusal ve uluslararası müsabakalara katılmanızda avantaj olacaktır.

Görüldüğü gibi boksör olmak için izlenebilecek birkaç yol. Peki, bu yolda size destek olabilecek kulüpler hangileri, şimdi onlara bakalım.

Türkiye&#;de Faaliyet Gösteren Boks Spor Kulüpleri

Ülkemizde boksör olmak isteyen kişilere eğitim vererek onları destekleyen en ünlü kulüpleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Fenerbahçe Spor Kulübü
  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü
  • Erzurum Gençlik Spor Kulübü
  • Hatay Kocaçınar Spor Kulübü
  • İst. Bağcılar Olimpik Spor Kulübü
  • Ankara Sağlık Spor Kulübü
  • Kayseri Birlik Genç. Spor Kulübü
  • Osm. Aile Sos. Polk. Spor Kulübü
  • Mersin Meski Spor Kulübü
  • Malatya T. Özal Boks Kulübü

Bunların dışında federasyona bağlı olarak çalışan farklı kulüpler ve salonlar da var. Siz eğitim almaya gittiğiniz yerin federasyon ile bağlantısını yetkili kişilerle görüşerek öğrenebilirsiniz.

Şimdi gelelim lisanslı boksör nasıl olunur sorusuna.

Boksör Lisansı Nasıl Alınır?

Bireysel şekilde yapılan tüm spor branşlarında olduğu gibi boks için de lisans türleri; ferdi ve kulüp lisansı şeklide 2 kategori altında sunulur.Sporcu lisansları müsabakalara katılmak için gerekli olan en önemli belgedir. Müsabakalara katılabilecek derecede eğitim almış olmak ve müsabakaya hazır olmak lisans alabilmek için en önemli şarttır.Müsabakalara hazır olup olmadığınızın kararını ise antrenörünüz verecektir.

Ferdi şekilde lisans almak isterseniz; ilinizdeki Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerine bireysel olarak lisans talebinde bulunabilirsiniz. Eğer bir spor kulübü çatısı altında lisansı sporcu olmak istiyorsanız; kulüp üzerinden başvurunuzun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerine gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ferdi ya da kulüp lisansı için başvuruda istenen belgeler;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Reşit olmayanlar için veli muvafakatnamesi
  • Sağlık raporu
  • 2 adet vesikalık fotoğraf

Genel hatlarıyla lisans alma adımlarına baktık. Şimdi bu süreçte kişilerin sağlaması gereken şartlar var mı, varsa neler onları konuşalım. İlk olarak boks lisansı için yaş şartı aranıyor mu, ona bakalım.

Boksör lisansı için gerekli hazır formlara ulaşmak ve yönetmeliği okumak için TIKLAYINIZ!

Sağlık Raporu Nereden Alınır?

1. Lisans İçin Yaş Sınırı Var mı?

Boksör olmak için yaş sınırı bulunmuyor. Yani dilediğiniz zaman boks eğitimi alarak bu sporla ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Ama lisans almak isterseniz belirli koşulları sağlamanız gerekir. Bunun yanında tüm spor dallarında olduğu gibi boksa da ufak yaşlarda başlamak bu alanda daha hızlı biçimde ilerlemenizi sağlayacaktır.

Bireysel yapılması ve kol kaslarının güçlü olması, sıkı kondisyon ve ağır antrenmanlar gerektiren bir spor olması nedeniyle 9 yaşın altında başlanması zorluklar oluşturabilir. O nedenle boksa başlama yaşı 8 &#; 9&#;dur denebilir.

Lisanslı bir sporcu olmak ve müsabakalara katılabilmek için ise erkeklerde alt yaş sınırı 10; kadınlarda ise 14 olarak belirlenmiştir. Yaş üst sınır ise hem erkek hem de kadınlar için 40 olarak belirlenmiştir.

Yaş sınırlamalarına baktık. Şimdi boksör olmak için boy sınırını konuşalım.

2. Boksör Olmak İçin Boy Sınırı Var mı?

Boksör olmak için boy şartı aranmamaktadır. Ancak cm altında boya sahip olmak karşınızdaki rakibin boy durumuna göre dezavantaj olarak değerlendirilebilir. Rakibinize göre uzun boylu olmak avantaj sağlayacaktır. Rakibinize göre kısa olmak ise dezavantaj olacaktır, ancak burada kesin bir hüküm vermek mümkün değildir. Çünkü bir boks müsabakasında pek çok etken maçın kazanının belirlenmesinde etkili olacaktır.

Şimdi de boksta kilo sınırlamalarına ve lisans için belirlenen sıkletlere bakalım.

3. Boksta Kilo Sınırı ve Sıkletler Neler?

Boks müsabakalarında kategoriler kilo durumunuza göre değerlendirilmektedir. Bu nedenle sahip olduğunuz kilo, hangi sıklette mücadele edeceğinizi de belirler. Sıklet kategorileri kadınlara ve erkeklere göre iki ana kategori üzerinden değerlendirilir. Şimdi ilk olarak erkekler için belirlenen sıkletlere bakalım.

Boks Müsabakalarında Erkekler İçin Sıkletler ve Ağırlıklar

  • Sinek sıklet kg&#;a kadar
  • Bantam sıklet kg&#;a kadar
  • Süper-Bantam sıklet kg&#;a kadar
  • Tüy sıklet kg&#;a kadar
  • Süper Tüy sıklet kg&#;a kadar
  • Hafif sıklet kg&#;a kadar
  • Gençler-welter sıklet kg&#;a kadar
  • Welter sıklet kg&#;a kadar
  • Gençler-orta sıklet kg&#;a kadar
  • Orta sıklet kg&#;a kadar
  • Süper orta sıklet kg&#;a kadar
  • Yarım ağır sıklet kg&#;a kadar
  • Cruiser sıklet kg&#;a kadar
  • Ağır sıklet kg ve üstü

Erkekler için belirlenen sınırları konuştuk. Şimdi de kadın sporcuları ilgilendiren ağırlıklara bakalım.

Boks Müsabakalarında Kadınlar İçin Sıkletler ve Ağırlıklar

  • Saman sıklet kg&#;a kadar
  • Yarım sinek sıklet kg&#;a kadar
  • Sinek sıklet kg&#;a kadar
  • Süper sinek sıklet kg&#;a kadar
  • Bantam sıklet kg&#;a kadar
  • Süper bantam sıklet kg&#;a kadar
  • Tüy sıklet kg&#;a kadar
  • Süper Tüy sıklet kg&#;a kadar
  • Hafif sıklet kg&#;a kadar
  • Süper hafif sıklet kg&#;a kadar
  • Welter sıklet kg&#;a kadar
  • Süper welter sıklet kg&#;a kadar
  • Orta sıklet kg&#;a kadar
  • Süper orta sıklet kg&#;a kadar
  • Yarım ağır sıklet kg&#;a kadar
  • Cruiser sıklet kg&#;a kadar
  • Ağır siklet kg ve üstü

Buraya kadar lisanslı boksör olmak hakkında konuştuk. Şimdi de profesyonel boksör nasıl olunur, ona bakalım.

Sporcu Lisans ve Özgeçmiş Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Nasıl Profesyonel Boksör Olunur?

Aslına bakarsanız, boksta profesyonel olmak diye bir şey yok. Çünkü Türkiye&#;de boks, profesyonel ve amatör olarak kategorilere ayrılmamaktadır. Ancak boks sporu ile ilgilenen ve müsabakalarda başarılar elde edenler bu alanın profesyonelleri olarak değerlendirilmektedir.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçen Spor Toto Türkiye Boks Ligi, bu alanda amatör ve profesyonel şeklinde bir ayrımın ilerleyen dönemlerde ortaya çıkmasını sağlayabilir. Türkiye&#;de bu alanda düzenlenen müsabakalar ise şu şekilde sıralanabilir: 

  • Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası
  • Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası
  • Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası
  • Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası
  • Türkiye Alt Minikler Ferdi Boks Şampiyonası
  • Türkiye Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası
  • Türkiye Genç Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası
  • Türkiye Minik Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası
  • Spor Toto Türkiye Boks Ligi

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonalarda birinci olan sporcular Türkiye&#;yi uluslararası arenada temsil etme hakkı kazanırlar.

Sırada profesyonel olarak boksörlük yapan kişilerin kazançları var. 

Profesyonel Boksör Ne Kadar Kazanır?

Türkiye&#;de profesyonel anlamda boks sporunun gelişmemiş olması nedeniyle bu alanda kazanacağınız ücretlere ilişkin net bir rakam vermek mümkün değildir. Ancak şunu belirtelim ki, yılında başlayan Spor Toto Türkiye Boks Ligi sayesinde önümüzdeki dönemlerde ligde faaliyet gösteren boks takımlarının oyuncularının tatmin edici miktarlarda ücretler almaya başlayacakları söylenebilir. Bugün ise Milli Sporcu statüsünde bulunan ve bu kapsamda maaş alan sporcuların, yurt dışındaki özel müsabakalarda yarışan boksörlere göre tatmin edici bir ücretle çalıştıkları söylenemez.

Şimdi de bu alanda milli milli boksör olmak için ne gerekli, ona bakalım.

Milli Boksör Nasıl Olunur?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Türkiye&#;de boksörlerin kariyerleri tecrübe ve kazanılan başarılar ile ilerliyor. Yani boks alanında başarılı olduğunuzu kanıtlarsanız, milli sporcu olmak için başvuruda bulunabilirsiniz. Milli sporcu olmak istediğinizde aktif sıkletinize ve yaş grubunuza göre değerlendirilirsiniz. Federasyon maçlarındaki başarınız ve uluslararası özel müsabakalardan elde ettiğiniz dereceler milli olmanızı kolaylaştırır. 

Milli sporcu olmak için neler gerektiğini de açıklamış olduk. Şimdi, artık bu sporu aktif olarak yapmayan ama yeni sporcular yetiştiren boks antrenörleri hakkında konuşalım.

Boks Antrenörü Nasıl Olunur?

Boks antrenörlüğü yapabilmek için öncelikle Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen eğitimlere katılmanız gerekiyor. Antrenörlük kademelerini sırasıyla alacağız seminer ve eğitimlerle tamamladıktan sonra en üst düzey antrenörlük olan &#;Teknik Direktörlük&#; seviyesine ulaşabilirsiniz.

Bahsettiğimiz antrenörlük kademelerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • I. Kademe (Yardımcı Antrenörlük)
  • II. Kademe (Antrenör)
  • III. Kademe (Kıdemli Antrenör)
  • IV. Kademe (Başantrenör)
  • V. Kademe (Teknik Direktör)

Her bir kademe için gereken şartlar farklılaşmaktadır. Ancak en alt kademe olan yardımcı antrenörlük başvurusu yapabilmek ve gerekli eğitimi almak için aşağıda sıralanan şartların sağlanması gerekir:

  • En az lise veya dengi bir okul mezunu olmak (Milli Sporcular için bu şart aranmamaktadır)
  • Görevini devamlı yapmayı engelleyecek akıl ve vücut sağlığı yönünden engeli bulunmamak
  • Kursa katılacakların Gençlik Spor ve İl Müdürlüklerinden alınacak; en az 3 yıl lisanslı şekilde boks sporu yaptığınızı gösterir belgeye sahip olmak
  • Kursa başlayacağınız tarih itibariyle en az 20 yaşında olmak
  • Yüz kızartıcı suçlardan dolayı hükümlü olmamak
  • Son üç yıl içinde spor federasyonlarının belirlemiş olduğu ceza ve disiplin yönetmeliği kapsamında bir defada 6 aydan fazla veya 3 yıl içinde toplamda 1 yıldan fazla ceza almamış olmak

Boks antrenörlüğü eğitim talimatına ulaşmak ve ayrıntıları öğrenmek için TIKLAYINIZ!

Boksör nasıl olunur sorusuna oldukça ayrıntılı bir şekilde cevap verdik. Şimdi bahsettiğimiz tüm konuları kısaca özetleyelim:

  • Boksör olmak için bu alanda eğitim veren bir kulübe ya da özel salona giderek eğitim alabilirsiniz. 
  • Müsabakalara katılabilecek kadar eğitim aldıktan sonra boks lisansı çıkarabilirsiniz. 
  • Bu lisans ile Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen lige ve uluslararası müsabakalara katılabilirsiniz.
  • Boksörlük için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Fakat boksörlük lisansı 40 yaşına kadar olan sporculara verilir.
  • Boksta boy sınırlaması yoktur. 
  • Boks sıkletleri sporcuların kilolarına göre belirlenir.
  • Boks tecrübe ve müsabakalarda elde edilen başarılara göre ilerleyen bir kariyerdir. 
  • Başarısını kanıtlayan sporcular milli olabilirler. 
  • Belirli bir süre boks sporuyla ilgilenen kişiler birtakım eğitimlerden geçtikten sonra antrenör ve teknik direktör olarak yeni sporcuları eğitebilirler.

Siz boks sporunun geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız yazıları yakından takip etmek için Facebook sayfamıza üye olabilirsiniz. Yazılarımız hakkındaki öneri ve yorumlarınızı iletişim sayfamız üzerinden sunabilirsiniz.

Hakem Nasıl Olunur?

Futbolcu Nasıl Olunur?

Boksörlük Lisansında Yaş Sınırı Kaçtır?

40 yaşına kadar lisans verilmektedir.

Lisanslı Boksör Olmak İçin Erkeklerde Alt Yaş Sınırı Kaçtır?

10 yaş alt sınır olarak ifade edilmiştir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası