köpeğim beni dinlemiyor / Köpeğim Beni Hiç Dinlemiyor | Petlebi Sosyal

Köpeğim Beni Dinlemiyor

köpeğim beni dinlemiyor

Köpeğim neden beni evde dinliyor ama dışarıda dinlemiyor?

İki şeye iniyor: Odaklanma eksikliği ve genelleştirilmiş anlayış eksikliği. Odak eksikliği, köpeğinizin size olan ilgisini ve dikkatini kaybetmesi anlamına gelir, çünkü sincapların dış uyaranlarını, geçen insanları, manzaraları, sesleri vb. daha ilgi çekici bulurlar.

Köpeğim beni yürüyüşlerde neden dinlemiyor?

Çoğu zaman, insanlar iyi huylu köpeklerinin dinlememeye karar verdiğinde yaramazlık yaptığını düşünürler. Ama çoğu zaman eşiği aştığı için dinlemeyi bıraktı. “Eşiği aşmak” ne demektir? Her köpeğin dikkat dağıtıcı şeylere karşı bir tolerans seviyesi vardır ve bu tolerans seviyesi bir spektrum boyunca çalışır.

Köpeğinizin sizi dinlememesi ne anlama gelir?

Bazı köpekler, sırf sahiplerinin köpeklerini ne kadar iyi eğittiklerini yanlış anladıkları için dinlemezler. … Çözüm, köpeğe yapamayacağı şeyleri sormamak ve geri dönüp daha fazla eğitim yapmaktır! Korkmak. Her köpek hayatında bir şeyden veya birinden korkar.

Köpeğim onu ​​aradığımda neden beni dinlemiyor?

Köpeğinizin dinlememesinin bir başka nedeni de geçmişte size geldiklerinde başının belaya girmiş olmasıdır. … Köpeğinize ne kadar kızgın olursanız olun, numara yapın. Tiz, mutlu bir ses kullanın ve size geldiklerinde onları ödüllendirin. Bu, bir dahaki sefere aradığınızda yavrularınızın gelme olasılığını artıracaktır.

Bir köpeği dinlemediği için nasıl cezalandırırsınız?

Olumlu ve faydalı olduğu düşünülen disiplin yöntemleri şunlardır:

  1. Molalar.
  2. Köpeğinize vurmak yerine istenmeyen davranışlara son vermek için sesinizi kullanın.
  3. Oyuncaklarını ellerinden almak.
  4. Yanlış davrandıklarında köpeğinize dikkat etmekten kaçınmak.

Köpeğinize bağırmak kötü mü?

Asla Bağırmayın veya Köpeğinizin Adını Ceza Olarak Kullanmayın. … Köpeğe bağırmayın, çünkü bu, yapmaktan hoşlandığınız şey karşısında uçup gider. Köpeğinize bağırmak işe yaramaz çünkü onu daha fazla strese sokar ya da sadece enerji seviyesini ve durum hakkında ne kadar heyecanlı olduğunu arttırır.

Köpeğim neden bu kadar itaatsiz?

Bununla birlikte, çoğu vaka, günlerine yeterli egzersiz ve rutin alamayan veya heyecanlı davrandıklarında yanlışlıkla ödüllendirilen aşırı enerjik köpeklerdir (bkz. .

Köpeğe vurmak disiplin için mi?

Doğru güç, zamanlama ve yönlendirme ile uygulandığında vurmanın veya dövmenin kötü davranışları caydırdığı düşünülmektedir. Bununla birlikte, ağrıya dayalı önleyici teknikler risklidir. Araştırmalar, stresi önemli ölçüde artırdığını, bir köpeğin yaşam kalitesini düşürdüğünü ve hatta köpek saldırganlığını artırabileceğini gösteriyor.

En az eğitilebilir köpek nedir?

En Az İtaat Eden 10 Köpek Cinsi

  • #2 – Yemek Yemek. Chow Chow'ların çok kedi benzeri kişilikleri olduğu söylenir. …
  • #3 – Basenji. Chow Chow gibi, Basenji de çok kedi benzeri bir kişiliğe sahiptir. …
  • #4 – Buldog. …
  • # 5 – Kan Tazısı. …
  • #6 – Pekinez. …
  • # 7 – Dachshund. …
  • #9 – Borzoi.

Bir köpeğe hakimiyet nasıl sağlanır?

İyi bir alfa lideri olurken hakimiyetinizi nasıl göstereceğinize dair bazı ipuçları:

  1. “Önce Alfa” zihniyetini benimseyin. …
  2. Terbiyeli davranışlarda ısrar edin. …
  3. Enerji ile iletişim kurun. …
  4. Alfa davranışını nasıl görüntüleyeceğinizi öğrenin. …
  5. Temel itaat eğitimi. …
  6. Kurallar konusunda tutarlı ve net olun. …
  7. Kötü davranışları düzeltirken tutarlı ve adil olun.

Köpeğinizin size itaat etmesini nasıl sağlarsınız?

Köpeğimi Daha İtaatkar Hale Getirmek İçin 10 İpucu

  1. Evdeki Herkesin Uyabileceği Ev Kuralları Oluşturun.
  2. Köpeğinizin Adını Seçin ve Yanında Olun.
  3. Senin Pooch'u Housetrain.
  4. Köpeğinize Temel Komutları ve Püf Noktalarını Öğretin.
  5. İkramları Olumlu Güçlendirme ve Yem Olarak Kullanmayı Öğrenin.
  6. İtaat Eğitimi Seanslarını Nispeten Kısa Tutun.

Liderlik eksikliği

Köpekler kurtlardan türemiştir ve sürü hayvanlarıdır. Sürüde her zaman bir lidere ihtiyaç duyulur. Eğer siz köpeğinize liderlik yapmazsanız bu durumda köpeğiniz içgüdüleri nedeniyle liderliğe soyunur ve insanların dünyasında liderlik yapmak bir köpek için mümkün değildir. Bu durumda köpeğinizin kafasının karışması çok doğaldır.

Yanlış ödül kullanımı

Köpeğin hangi ödüle tepki vereceğini bulmak eğitimde önemlidir. Bazı köpekler mamaya tepki verirken, bazı köpekler ise oyuncağa ya da topa çok daha fazla duyarlıdır. Elbette mama ile çalışırken, çalıştığınız mamanın köpeğinizin damak zevkine uygun olması da önemlidir. Köpeğinize ödül vermek ona rüşvet vermek değildir. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Doğru zamanda vereceğiniz ödüller aranızdaki bağı sıkılaştıracak ve ödül vermediğiniz zamanlarda da köpeğinizin sizi dinlemesini sağlayacaktır.

Köpeğiniz sizi neden dinlemez

Sabırsızlık

Köpeğinize, istediklerinizi yaptırmak için, önce, ona bunu öğretecek sabra sahip olmanız gereklidir. Köpeğinizin, Türkçe bilmediğini unutmamalı ve ondan bir şeyleri istemeden önce bunu ona öğretmelisiniz. Öğrendiği zaman bile, köpeğinizden sabrı esirgememelisiniz. Oyun alanından çağırdığınız köpeğinizin, size 3 kere gelmeyip 4. seferde gelmesi sizi kızdırıyorsa, ona bağırdığınız taktirde bu, köpeğinizin bir sonraki sefer daha çabuk gelmesini sağlamaz, tam tersi sizden korktuğu için gelmemesine neden olur. Bir köpeğin düşüncelerinin çok daha basit olduğunu ve içinde bulunduğu ana odaklandığını unutmayın.

Kararsızlık

Bir köpek için, sahibinin sabır ve kararlılığı, onun liderliğinin en büyük kanıtıdır. Bir sahip olarak yapmanız gereken şey bir karar verip, onu uygulamaktır. Örneğin, köpeğiniz sofraya atlıyorsa bu tekrarlayabilir. Sabırla, aynı şekilde, ona pes etmeyeceğinizi göstermeli ve bıkıp usanmadan onu ikaz etmelisiniz. Ya da misafirlerin üzerine atlayan bir köpeğiniz varsa onu engellemenin yolunu bulup, bu konuda kararlı bir şekilde devam etmelisiniz.

Köpeğinizi şımartmak

Köpeğinize çocuğunuz gibi davranıyorsanız hata ediyorsunuz demektir. Köpeklerle çocuklar farklıdır. Çocuklar zamanla büyürler ve onlarla konuşarak onlara doğruyu ve yanlışı anlatabilirsiniz. Köpekler ise, öğrendiklerini şartlanmayla öğrenirler ve alıştıkları şeyleri devam ettirmek isterler. Yavruyken yatağınız almaya başladığınız bir Danua, büyüyüp yatağa sığmadığı zaman, onunla konuşarak bu durumu ona anlatmanız pek mümkün olmaz.

Gereksiz ödül kullanımı

Köpeğinize ödül vermenizin doğru bir uygulamadır ancak ödül, ödül olarak verilmelidir, tıpkı size maaşınızın maaş olarak verildiği gibi Eğer biri işe gitmeseniz bile size maaşınızı veriyor olsaydı muhtemelen çok fazla çalışmazdınız. Köpeklerde de durum farklı değildir. Eğer, köpeğinizi sürekli ödüle ve sevgiye boğuyorsanız, onun, sizin için bir şeyler yapmasını bekleyemezsiniz.

Zaman ayırmamak

Eğer köpeğinize gerekli zamanı ayırmıyorsanız, aranızdaki bağ zamanla zayıflayacaktır. Köpekler bir robot değildirler. Onlarla, oyunlar oynamalı, uzun yürüyüşlere çıkmalı, parklara gitmeli, sahillerde yürümelisiniz. Yürüyüş, bir köpekle sahibini birbirine bağlayan en büyük aksiyondur. Köpeğinize, sizi gördüğü zaman sevinmesi, sizi dinlemesi için, nedenler vermelisiniz.

Sağırlık

Düşük bir ihtimal gibi görünse de, birçok yavru köpek sahibi köpeğinin aslında sağır olduğunu çok geç öğrenir. Eğer yavru bir köpeğiniz varsa ve çağırdığınızda dönüp bakmıyor, seslere hiç tepki vermiyorsa, bu ihtimali de göz önünde bulundurmalısınız.

Eğitim eksikliği

Köpeğinizle eğitim yapmak, işlerin, çok daha hızlı ilerlemesini sağlar. Eğitim, hem köpeğinize kuralları anlatmanız için, hem de onunla sosyalleşip aranızdaki bağı kuvvetlendirmeniz için harika bir yoldur. Elbette profesyonel bir eğitim çok zevkli ve çok yaralıdır fakat imkânlarınız bunun için yeterli değilse bile, kendi çabalarınızla köpeğinizle eğitim çalışmaları yapmak, ortaya harika sonuçlar çıkarabilir. Bunun için faydalı kaynakları keşfedip köpeğinize uygun eğitim programını kendiniz oluşturabilirsiniz.

Aşırı beklenti

Bir köpek sahiplenirken, bilgi edinin ver gerçekçi olun. Köpek sahibi olmanın, zevkli yanları olduğu kadar zorlukları da vardır. Yavru köpekler sık sık tuvaletlerini yaparlar ve bunların çoğu da yanlış bölgelere olur. Dişleri kaşınır ve kemirme ihtiyacı hissederler, hem de kemirdikleri şeyin basit bir tahta parçası mı, yoksa halı mı olduğuna bakmadan. Köpekler; üzerinize atlamayı, sizi yalamayı, hatta bazen dişlemeyi severler. Yalnız kaldıklarında ağlayıp havlayabilirler ve enerjileriyle sizi oldukça yorabilirler. Bütün bunlara kendinizi hazırlamalı ve köpeğinize doğru davranışları öğrenmesi için zaman tanımalısınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir