animasyon oyun yapma programı / En İyi Animasyon Yapma Programları (25 Program)

Animasyon Oyun Yapma Programı

animasyon oyun yapma programı

En iyi animasyon yapma programları listemizde güncel olarak animasyon yapmak için kullanılan tüm programları sizden için sırasıyla listeleyeceğiz. Listemizi de 2 ana başlıkta ayıracağız. Bu başlıklar;

    şeklinde olacaktır. Böylece her kullanıcımızın ihtiyacına yönelik olarak animasyon programları konusunu anlatmış olacağız. Bu makalemizde kullanıcıların çok fazla aradığı ” , “” , ““, “” gibi konulara da cevap vereceğiz.

    3D Animasyon Yapma Programları📘

    3D animasyon yapma programları başlığımızda sizlere 3 boyutlu olarak animasyonlar hazırlayabileceğiniz programları göstereceğiz. arayan kullanıcılar içinde profesyonel 3D animasyon programları arayan kullanıcılar içinde farklı programlara yer vermeye çalışacağız.

    Adobe After Effects⚪️

    Adobe After Effects programı temel olarak bir efekt düzenleme programıdır ancak Adobe After Effects programı olarakta olarakta kullanılabilen bir programdır. Profesyonel animasyon tasarımcıların sıklıkla kullandığı bir programdır.

    Adobe After Effects Özellikleri:

    • Hem 2D hem de 3D animasyonlar yapabilirsiniz. Bu yazılımın 3D özellikleri sayesinde, metinler, logolar ve benzeri nesneler için 3D animasyonlar oluşturabilirsiniz.
    • After Effects ile görüntüler üzerindeki efektleri ayarlayabilirsiniz. Örneğin, bir görüntünün parlaklığını veya kontrastını ayarlayabilirsiniz.
    • Görüntülerin renk düzenlemelerini yapabilirsiniz. Örneğin, bir görüntünün renk tonunu veya doygunluğunu ayarlayabilirsiniz.
    • Görüntülerin hareketlerini ayarlayabilirsiniz. Örneğin, bir görüntünün yönünü veya hızını ayarlayabilirsiniz.
    • Ses efektleri ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir videoya müzik veya ses efekti ekleyebilirsiniz.
    • Birden fazla görüntüyü birleştirebilirsiniz. Örneğin, bir videoyu oluşturmak için birden fazla klibi birleştirebilirsiniz.
    • After Effects ile görüntülerin kırpılmasını ve kesilmesini yapabilirsiniz. Örneğin, bir videoyu belirli bir süreye kadar kesebilirsiniz.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatDeneme sürümü ücretsiz

    Cinema 4D🔵

    Cinema 4D programı 3D model yapma, simülasyon oluşturma ve animasyon oluşturma için kullanılan profesyonel programlardan bir tanesidir. Cinema 4D temel olarak bir 3D modelleme programı olsa da içerisinde animasyonlar ile alakalı özelliklerde yer almaktadır.

    Cinema 4D Özellikleri:

    • Cinema 4D programında MoGraph adında tasarımcılara, karmaşık ve soyut animasyonları hızlı ve kolay bir şekilde oluşturma yeteneği veren prosedürel bir modelleme ve animasyon araç seti bulunmaktadır.
    • Cinema 4D’nin karakter animasyon araçları, karakterlerinizi hareket ettirmek için ihtiyacınız olan her şeyi sunmaktadır.
    • Dinamik motoru, nesnelerinize gerçekçi fiziksel davranışlar kazandırmanıza olanak tanır.
    • Saç aracı, saçların yanı sıra tüyler ve kıl gibi diğer nesneleri de oluşturmanıza olanak tanır.
    • Gelişmiş ışıklandırma araçları sayesinde sahnenizi aydınlatabilir ve gerçek zamanlı olarak render alabilirsiniz.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatDeneme sürümü ücretsiz

    Autodesk Maya🟡

    Autodesk Maya programı 3D modelleme ve animasyon programıdır. Cinema 4D programı gibi 3D modelleme oluşturabilir ve animasyonlarda oluşturabilirsiniz. Gerçekçi üst düzey profesyonel modelleme ve animasyonlar için Maya programını inceleyebilirsiniz.

    Animasyon yapma programları arasında olan Maya programı, Autodesk şirketinin oluşturduğu programlardan sadece bir tanesidir.

    Autodesk Maya Özellikleri:

    • Maya’nın ana animasyon zaman çizelgesidir. Zaman çizelgesi üzerinde çeşitli anahtar kareler (keyframe) ve animasyon süreleri oluşturur.
    • Keyframe, animasyonlu bir sahnede bir nesnenin, karakterin veya kamera gibi öğelerin belirli bir zamandaki konumunun kaydedildiği yerdir. Maya’da, kullanıcılar herhangi bir zaman diliminde nesne hareketlerinin başlangıcını, bitişini ve aralarındaki tüm kareleri belirlemenizi sağlar.
    • Maya animasyon katmanları, animasyonu kontrol etmek ve kolayca değiştirmek için birden fazla animasyon kaydını tek bir sahnede birleştirmenizi olanak tanır.
    • Motion Paths, nesnelerin belirli bir yörüngede hareket etmesini sağlar. Maya’da, kullanıcılar bir nesneyi Motion Path’e bağlayarak, nesnenin belirli bir yörüngede hareket etmesini sağlayabilirsiniz.
    • Maya’da IK/FK karıştırma özelliği bulunmaktadır. Bu özellik karakter animasyonunda kullanılan bir tekniktir. Bu özellik, karakter animasyonu sırasında hareketlerin daha akıcı hale getirilmesine olanak tanır.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatDeneme sürümü ücretsiz

    3D animasyon programları genellikle 3D modelleme özelliklerini de desteklemektedir.

    3DS Max🟠

    3DS Max programı da Maya programı da profesyonellerin kullandığı üst düzey bir modelleme programıdır. Maya ile arasındaki en büyük fark 3DS Max daha teknik modellemeler ve çizimler için kullanılmaktadır, Maya ise daha sanatsal tasarımlar için kullanılıyor.

    3DS Max programı normalde bir teknik çizim ve modelleme programı olsa da içerisinde Maya programı gibi animasyon kısmını da barındırıyor. Ekstradan almayıp tek bir programda tüm özellikleri kullanmak isteyen kullanıcılar için güzel bir alternatif.

    3DS Max Özellikleri:

    • 3ds Max, karakter animasyonu yapmak için çeşitli araçlar sunar. Kullanıcılar, karakterlerin vücut parçalarını hareket ettirmek, yüz ifadelerini değiştirmek veya konuşma animasyonları oluşturmak için araçlar kullanabilirler.
    • Havacılık ve araç animasyonları için özel araçlar sunar. Kullanıcılar, uçuş simülasyonları, araç hareketleri veya mekanik sistemler gibi öğeler için animasyon oluşturabilirler.
    • Havalandırma sistemleri veya parçacık animasyonları gibi karmaşık hareketlerin simülasyonu için araçlar sunar. Kullanıcılar, havalandırma kanallarının nasıl çalıştığını veya nesnelerin hareketine etki eden doğal olayları simüle edebilirler.
    • Nesnelerin fiziksel davranışlarını simüle etmek için araçlar sunar. Kullanıcılar, nesnelerin yerçekimi, sürtünme ve diğer fiziksel etkileşimleri taklit edebilirler.
    • Görüntü işleme ve özel efektler için araçlar sunar. Kullanıcılar, ateş, su, duman gibi doğal olayların simülasyonu veya filmlerde kullanılan özel efektler gibi şeyler oluşturabilirler.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatDeneme sürümü ücretsiz

    Unreal Engine🔴

    Unreal Engine programı 5. sürümü ile dijital dünyayı ciddi etkilemiş bir programdır. Unreal Engine programı genelde dijital oyun yapımı için kullanılan oyun motoru sanılsa da aslında Unreal Engine video ve oyun geliştirmek için kullanılan bir motordur.

    Hem oyunlarda hem de film, dizi gibi video içeriklerinde sıkça animasyon kullanıldığı için Unreal motoru da kendi içerisinde animasyon özelliği desteklemektedir ve daha da ilginizi çekebilecek kısmı ise programın ücretsiz olarak kullanılabiliyor olması.

    ve arıyorsanız Unreal Engine motorunu deneyebilirsiniz.

    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatÜcretsiz

    2D Animasyon Yapma Programları📙

    2D animasyon yapma programları başlığımızda da sizlere 2 boyutlu animasyonlar yapabileceğiniz programları göstereceğiz. Göstereceğimiz bir kısmı ücretsiz, bir kısmı profesyonel bir kısmı da açık kaynak kodludur.

    Piyasada en fazla tercih edilen 2d animasyon yapma programlarını sırasıyla sizlere göstereceğiz.

    Adobe Animate🟣

    Adobe Animate programı Adobe şirketi tarafından 2D animasyon programı olarak geliştirilmiş bir programdır. Bu zamana kadar genelde bahsettiğimiz programlar modelleme, video motor programları olsa da Adobe Animate programı direkt olarak sadece animasyonlar için hazırlanmış bir programdır.

    2D animasyon yapma programı ve online animasyon yapma programı arıyorsanız Adobe Animate programını deneyebilirsiniz. Adobe Cloud bağlantısı ile tasarımlarınızı arşivinize isterseniz yükleyebiliyorsunuz.

    Adobe Animate Özellikleri:

    • Adobe Animate ile her bir çerçeveye ayrı ayrı çizim yaparak animasyonlu videolar veya GIF’ler oluşturabilirsiniz.
    • Adobe Animate ile butonlar, menüler ve interaktif öğeler oluşturarak interaktif animasyonlar yapabilirsiniz.
    • Vektörel çizim özellikleri sunar ve bu özellikler sayesinde vektörel animasyonlar yapabilirsiniz. Vektörel animasyonlar, herhangi bir boyut değişikliği veya çözünürlük değişikliği olmadan herhangi bir boyutta görüntülenebilir.
    • Nesnelerin hareketleri ve simülasyonları için bir fizik motoru içerir. Fizik motoru, nesnelerin gerçekçi bir şekilde hareket etmesini sağlar.
    • 3D dönüştürme aracı ile nesneleri üç boyutlu olarak dönüştürmenizi sağlar.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatDeneme sürümü ücretsiz

    Synfig🔵

    Synfig programı arayan kullanıcıların çok seveceği bir program olabilir. Synfig programı hem tamamen ücretsiz olması hem de açık kaynak kodlu olması sayesinde kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilen bir animasyon programıdır.

    Synfig programı ile sadece 2D animasyonlar oluşturabilirsiniz. arasında yer alan Synfig programı Türkçe dilini de desteklemektedir.

    Synfig Özellikleri:

    • Vektörel grafikler kullanarak animasyon oluşturmanıza olanak tanır. Bu, görüntü kalitesini bozmadan çizgi kalınlığını, renklerini ve boyutunu değiştirmenizi sağlar.
    • Synfig’de, katmanlar kullanılarak animasyon parçaları ayrı ayrı oluşturulur ve düzenlenir. Bu, animasyonun her bir parçasının kolayca değiştirilebileceği anlamına gelir.
    • Syfing çeşitli animasyon efektlerini ücretsiz olarak sunmaktadır.
    • Farklı desenler ve dokular ekleyerek animasyonlara daha fazla detay kazandırmanıza olanak tanır.
    • Animasyonlara ses eklemenize olanak tanır. Bu, karakterlerin konuşmasını, arka plandaki müziği veya ses efektlerini eklemenize olanak tanır.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatÜcretsiz

    Pencil2D⚪️

    Pencil 2D programı da Synfig programı gibi hem olarak kullanılıyor hem de tamamen açık kaynak kodlu bir program. Synfig programına alternatif arıyorsanız Pencil 2D programını inceleyebilirsiniz.

    Pencil 2D Özellikleri:

    • Pencil 2D’nin arayüzü, kullanıcıların kolayca anlayabileceği ve kullanabileceği basit bir tasarıma sahiptir. Animasyon yapmak için gerekli olan temel araçlar, arayüz de kolayca erişilebilir.
    • Pencil 2D, animasyonlarınızın her ayrıntısını düzenlemenize olanak tanır. Bu, animasyonlarınızın her aşamasını kontrol etmenizi ve düzenlemenizi sağlar. Ayrıca, katmanlar oluşturarak her öğeyi ayrı ayrı düzenleyebilirsiniz.
    • Vektör tabanlı çizimler oluşturmanıza olanak tanır. Bu, çizimlerinizi istediğiniz boyuta veya çözünürlüğe ölçeklendirebileceğiniz anlamına gelir.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatÜcretsiz

    Pencil2D ve Synfig programlarını Türkçe ücretsiz animasyon yapma programı olarak kullanabilirsiniz.

    Anime Studio🟤

    Anime Studio programı eski ismiyle Moho olarak bildiğimiz 2D animasyon programıdır. yılından beri de Anime Studio ismiyle arasında hizmet vermeye devam eden bir programdır.

    Anime Studio Özellikleri:

    • Anime Studio, hem ileri hem de geriye dönük animasyon tekniklerini destekler. Bu, karakterlerin doğal ve akıcı hareketlerle animasyonlaştırılmasına olanak tanır.
    • Anime Studio, vektör çizim araçları ile birlikte gelir. Bu araçlar, kullanıcılara karakterleri ve arka planları kolayca çizme imkanı verir.
    • Önceden hazırlanmış bir dizi hareketle karakter animasyonlarını kolaylaştırır. Kullanıcılar karakterleri bu hareketlerle kolayca animasyonlandırabilir ve benzersiz animasyonlar oluşturabilirsiniz.
    • Karakterlerin hareketini incelemek ve kontrol etmek için gelişmiş araçlar sunar. Karakterlerin hareketini kolayca ayarlayabilir ve animasyonların detaylarını inceleyebilirsiniz.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatDeneme sürümü ücretsiz

    Adobe Character Animator🟠

    Adobe Character Animator programı, Adobe Animate programı gibi Adobe şirketi tarafından geliştirilmiş bir animasyon programıdır. Adobe Character Animator’un , Adobe Animate ile arasındaki en büyük fark Adobe Character Animator ile gerçek zamanlı animasyonlar oluştururken, Adobe Animate ile vektörel grafikler için animasyon hazırlamak üzerine tasarlanmıştır.

    Adobe Character Animator programını da arasında olarak kullanabilirsiniz.

    Adobe Character Animator Özellikleri:

    • Adobe Character Animator, canlı hareketlerinizi gerçek zamanlı olarak takip ederek karakterlerinizi canlandırmanıza olanak tanır. Program, hareket algılama teknolojisi kullanarak yüz ifadelerinizi, beden hareketlerinizi ve seslerinizi karakter animasyonlarına aktarabilir.
    • Yüz ifadelerinizi taklit ederek karakterlerinizi daha gerçekçi hale getirebilir. Karakter animasyonları için kullanabileceğiniz bir dizi hazır yüz ifadesi vardır, ancak ayrıca kendi yüz ifadelerinizi de programda kaydedebilirsiniz.
    • Adobe Character Animator, seslerinizi karakterlerin ağzına senkronize edebilir. Böylece, karakterleriniz ağız hareketlerinin seslerinize uygun şekilde hareket ettiği gibi görünecektir.
    • Beden hareketlerini taklit etmek için hareket algılama teknolojisini kullanır. Karakter animasyonlarınızın gerçekçi bir şekilde hareket etmesi için çeşitli pozisyonlar, yürüme döngüleri ve hareketler sağlar.
    • Sahnelerinizi düzenlemek için önceden tanımlanmış arka planlar ve karakterlerin yerleştirilebileceği yerler sağlar. Sahne özelliklerini ayarlayarak, karakterlerinizin doğru ölçekte ve konumda hareket ettiğinden emin olabilirsiniz.
    • Program, canlı bir performans kaydı yapabilmenizi sağlar. Bu özellik, canlı yayınlar, gösteriler ve sunumlar için idealdir.
    Dil DesteğiTürkçe
    FiyatDeneme sürümü ücretsiz

    FlipaClip🟡

    FlipaClip programını özellikle listemize ekledim. Android ve mobil cihazlar üzerinden animasyon yapmak isteyen çok sayıda kullanıcı olduğunu da biliyoruz. Bu yüzden olarak ve olarak kullanabileceğiniz FlipaClip programını da listemizde yer verdik.

    FlipaClip programı hem Google Play Store’da hem de IOS Store da bulunmaktadır.

    FlipaClip Özellikleri:

    • FlipaClip, kullanıcıların kalem, fırça, silgi ve boyama araçları gibi animasyon çizimleri için çeşitli araçlara sahip olmalarını sağlar.
    • FlipaClip, her çizim için tek tek çerçeve kontrolü sağlar. Bu, kullanıcıların animasyonlarında herhangi bir değişiklik yapmak istediklerinde her çerçeveyi ayrı ayrı düzenleyebilmelerini sağlar.
    • Kullanıcıların animasyonlarında katmanları kullanmalarını sağlar. Bu özellik, karakter animasyonlarında farklı öğelerin bir arada hareket etmesine olanak tanır.
    • Animasyonlara ses efektleri eklemek için kullanılabilecek bir dizi araç sunar.
    • FlipaClip, kullanıcıların animasyonlarını GIF dosyaları olarak kaydetmelerine izin verir.

    COLAKER NET🟢

    Colaker Net sitesine listemizde özellikle yer vermek istedik. Colaker Net bir animasyon yapma programı değil, animasyon programları listesinin yer aldığı bir sitedir. Sitemizdeki programlar dışında başka animasyon yapma programlarını incelemek istiyorsanız başlıktaki bağlantıdan Colaker Net sitesini de inceleyebilirsiniz.

    Böylece sizlere hem 2D hem 3D için animasyon yapma programları listesini paylaşmış olduk. arasındaki en iyi programları da sizlere anlatmış olduk. İhtiyaçlarınıza ve kriterlerinize göre sizin için en uygun olan programı seçebilirsiniz.

    Yukarıdaki listelediğimiz 2D animasyon programlarını çizgi film yapma programı olarak ta kullanabilirsiniz, bildiğiniz üzere çizgi filmlerde animasyonlar ile yapılmaktadır ayrıca animasyon programları ile alakalı daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

    YouTube video

    Sitemizde yer alan bazı içeriklerimiz;

    Animasyon Yapma Programları ile Alakalı Sık Sorulan Sorular

    Animasyon yapmak için hangi program gereklidir?

    Animasyon yapmak için 3DS Max, Maya, Toon Boom, Unreal Engine, Adobe Animate, Adobe Character Animator, Animaker, Procreate gibi programları kullanabilirsiniz.

    Animasyon yapma programları adlı makalemize benzer yazıları incelemek için Programlar bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

    Fransız karikatürist ve animatör Émile Cohl tarafından yılında dünyanın ilk animasyon filminin yaratılmasından bu yana, animasyon dünyası uzun bir yol kat etti.

    Günümüzde animasyon sadece eğlence sektörü kullanılmamaktadır. Reklam, Pazarlama, Oyun, Perakende, Mimarlık ve Mühendislik gibi çeşitli diğer endüstriler de animasyonu çeşitli şekillerde kullanmaktadır.

    Animasyon, gerçekçi bilimsel görselleştirmeler oluşturmak için araştırma amaçlı olduğu kadar eğitim sektöründe de yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Bilgisayar animasyonunun tarihi birkaç on yıl sonra başladı. İnsanlar bilgisayar grafiklerini 'lar kadar erken başlarında denemeye başlamış olsalar da, bilgisayar grafikleri 'lı yılların başında patlama yapmıştır.

    Bu süre zarfında, dijital bilgisayarlar çoktan yaygınlaşmaya başlamışve 'de mikroişlemcinin seri üretiminin ardından 'lerde ana akım haline gelmiştir.

    yılına geldiğimizde, profesyonel bir animasyon yapımcısı olsun ya da olmasın, herkes her türlü animasyonu oluşturmak için bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüleri (CGI) kullanabilir.

    Buna ek olarak, çok sayıda farklı animasyon yazılımı uygulaması, oluşturmanız gereken her tür animasyona hitap eder. En iyi animasyon yazılımı uygulamasını keşfetmek ve seçmek söz konusu olduğunda, seçim süreci zor olabilir.

    Buna ek olarak, piyasadaki ürünlerin çokluğuna bakarak, başınızı kaşıyor ve kendi kendinize 'Nereden başlayabilirim ki? '.

    Endişelenmeyin! Nihai kararınızı vermeye bir adım daha yaklaştınız. Bu kılavuzda, 'deki en iyi tepe24 animasyon yazılımı uygulamasını keşfedeceğiz. Fiyatlarına, işlevlerine, zorluk seviyelerine, artılarına ve eksilerine bir göz atacağız.

    Ancak başlamadan önce, dört farklı animasyon türü olduğunu belirtmeliyiz:

    1. 2D Animasyon
    2. 3D Animasyon
    3. Stop Motion Animasyon
    4. Hareketli Grafikler

    Bu makalede gezinmenizi ve ilgilendiğiniz animasyon türüne göre araçları seçmenizi kolaylaştırmak için bunları dört kategori ayırdık.

    Her kategoride, her animasyon türü için en iyi animasyon yazılımı uygulamalarını keşfedeceğiz.

    Önemli açıklama: Bu kılavuzda bahsedilen bazı araçların gururlu bağlı kuruluşlarıyız. Bir satış ortağı bağlantısına tıklarsanız ve daha sonra bir satın alma işlemi yaparsanız, size hiçbir ek ücret ödemeden küçük bir komisyon kazanacağız (fazladan hiçbir şey ödemezsiniz).

    2D Animasyon

    2D Animasyon Nedir?

    Vektör tabanlı 2D animasyonun nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için, ilk 2D animasyon türünün geleneksel animasyon veya elle çizim animasyonu olarak da adlandırıldığından bahsetmek önemlidir.

    Eskiden animatörler iki boyutlu bir alanda hareket yaratmak için karakterleri, arka planları ve benzerlerini kare kare çizerlerdi. Animatörler bunları her iki karede bir yapar, saniyede 12 kare (fps) ve bazen daha hızlı aksiyon için 24 fps'de canlandırırlardı.

    Günümüzde, animasyon yazılımı uygulamalarının yardımıyla 2D animasyon oluşturmak çok daha kolay ve çizim konusunda iyi olmanız gerekmiyor.

    Günümüzde 2D animatörler hala kare kare animasyon yapma seçeneğine sahip. Ancak süreci daha da hızlandırmak istiyorlarsa, karakter teçhizatı olarak da adlandırılan dijital bir kukla kullanabilirler.

    Bu seçenek, animatörlerin her bir hareket için tüm karakteri çizmek zorunda kalmadan baştan,yalnızca karakterin vücut parçalarını ayrı ayrı hareket ettirmelerine olanak tanır.

    İşte Yılının En İyi 2D Animasyon Yazılım Uygulamaları

    Adobe Animate

    Başlangıç Fiyatı: Aylık 20,99 ABD doları (yıllık faturalandırılır)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Kullanımı kolay ve sezgisel
    • Yeni başlayanlar için mükemmel
    • GB bulut depolama alanı içerir
    • Düzenli olarak güncellenir

    Eksiler:

    • Profesyonel animasyonlar üretmek için uygun değil
    • Sınırlı yetenekler

    Adobe Animate CC, dünyanın en popüler 2D animasyon yazılımı uygulamalarından biridir. Adobe Inc. tarafından geliştirilen bu vektör tabanlı 2D animasyon yazılımı ilk olarak yılında piyasaya sürüldü ve "FutureSplash Animator" olarak adlandırıldı.

    Daha sonra, Macromedia tarafından satın alındıktan sonra, yazılım uygulaması Macromedia Flash olarak adlandırıldı. Şu anki adı olan Adobe Animate, Adobe'nin pazardaki konumunu yansıtmak için ilk olarak yılında tanıtıldı.

    Adobe Animate'i web siteleri, TV dizileri, web uygulamaları, oyun geliştirme, banner reklamlar ve diğer birçok amaç için vektör grafikleri ve animasyonlar tasarlamak için kullanabilirsiniz.

    Bu animasyon yazılımı uygulaması çok fazla özellik ile doludur. Yine de kullanımı çok kolaydır ve yeni başlayanlar için mükemmeldir. Adobe Animate, animasyon dünyasına erken yaşta girmek ve denemek isteyen çocuklar için de mükemmeldir.

    Ayrıca ara oluşturma süreci otomatikleştirir ve raster grafikler, ses ve video yerleştirme, zengin metin ve daha fazlası için destek sunar. Android, iOS, Windows Masaüstü ve macOS'ta kullanılabilir.

    Adobe Animate, GB bulut depolama alanı sunmanın yanı sıra Adobe Portfolio, Adobe Fonts ve Creative Cloud Express'e erişim de içerir.

    Animasyonlarınız için dışa aktarma seçenekleri arasında HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR ve SVG bulunmaktadır.

    Bu seçenek başlangıç için harika ve çocuklar için harika olsa da, profesyonel animasyon ürünleri oluşturmanız gerekiyorsa en iyi seçim olmayabilir, çünkü bu yazılım uygulaması bazı rakiplerine kıyasla sınırlı yeteneklere sahiptir.

    Adobe After Effects

    Başlangıç Fiyatı: Aylık 20,99 ABD doları (yıllık faturalandırılır)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Yüksek Esneklik Sunar
    • Basit ve sezgisel kullanıcı arayüzü
    • Gelişmiş özellikler sunar
    • Diğer Adobe Creative Cloud uygulamalarıyla tam entegrasyon

    Eksiler:

    • Dik öğrenme eğrisi
    • Dosyalar çok fazla yer kaplayabilir
    • Zaman zaman bazı gecikmelerle karşılaşabilir
    • Ses ile çalışmak için hiçbir araç sunmaz (bunun için ek bir yazılım uygulaması kullanmanız gerekebilir)

    Adobe Animate ile karşılaştırıldığında, Adobe After Effects 2D animasyon, Hareketli Grafikler ve bir dereceye kadar 3D animasyon için kullanılır.

    Bir dereceye kadar diyoruz çünkü After Effects'in 3D yetenekleri oldukça temeldir ve daha etkili 3D sonuçlar için diğer ED yazılım uygulamalarını kullanmanız daha iyi olacaktır.

    Adobe After Effects'in en güzel yanlarından biri, birçok kullanıcının sezgisel ve kullanışlı bulduğu kukla aracıdır.

    Adobe After Effects yazılımınıza daha fazla özellik eklemek için üçüncü taraf eklentileri de kullanabilirsiniz. Örneğin, bu birleştirme uygulamasını açıklayıcı animasyonlar oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

    2D animasyon yazılımı arıyorsanız ve Adobe Premiere Pro ve Adobe Character Animator gibi diğer Adobe ürünlerine zaten alışkınsanız, o zaman şanslısınız.

    Adobe After Effects veya yukarıda bahsedilen Adobe Animate'i kullanmaya başladığınızda, diğer Adobe Creative Cloud tam entegrasyonun uygulamalarıylakeyfini çıkaracaksınız. Ayrıca Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator'daki dosyaları doğrudan Adobe After Effects'e aktarabilir ve başkalarıyla kolayca işbirliği yapabilirsiniz.

    Suya ayak parmağınızı daldırmaya karar vermeden önce, Adobe After Effects'in yeni başlayanlar için tavsiye edilmediğini unutmayın.

    Yeni başlıyorsanız ve 2D animasyon becerilerinizi deniyorsanız, bu yazılım uygulamasına alışmanız ve tüm araçlarını nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz biraz zaman alacaktır.

    Diğer animatör yazılım uygulamalarına zaten alışkınsanız veya bir profesyonelseniz, Adobe After Effects'i kavramak kolay olacaktır.

    Adobe Character Animator

    Fiyat: Aylık 52,99 ABD doları (yıllık faturalandırılır)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Canlı ve canlı olmayan animasyon üretebilir
    • Çok hızlı ve size çok zaman kazandırabilir
    • Kullanımı eğlenceli

    Eksiler:

    • Ayrı ayrı satın alınamaz
    • Aksiyon veya fiziksel şakalar yerine diyalog sahneleri içeren çizgi filmler için daha uygundur

    Character Animator başlangıçta "Animal" kod adıyla anılıyordu.  Adobe'nin Emmy ödüllü bu animasyon yazılımı, canlı hareket yakalamayı çok kanallı bir kayıt sistemiyle birleştiriyor.

    Bu kombinasyon daha sonra Photoshop veya Illustrator'da çizilen katmanlı 2D kuklaları kontrol etmek için kullanılır.

    Adobe Character Animator'ın en güzel yanı, gerçek zamanlı performans yakalama ve karakterleri otomatik olarak canlandırma için kameranızdan ve mikrofonunuzdan giriş yapmanıza izin vermesidir.

    İlk başta basit bir özellik gibi görünebilir, ancak çok zamanın var mı. Hareketlerinizi ve yüz ifadelerinizi kullanarak karakterleri gerçek zamanlı olarak canlandırmak için Adobe Character Animator'ı kullanabilirsiniz.

    Animasyon o kadar hızlı gerçekleşir ki, izleyicilerinize aracı nasıl kullandığınızı adım adım göstermek için canlı yayın yapabilirsiniz.

    Bu şekilde, istediğiniz herhangi bir karaktere anında hayat verebilirsiniz. Daha önce de belirtildiği gibi, Character Animator'ın tüm ifadelerinizi eşleştirmek için ihtiyaç duyduğu tek şey web kameranız ve mikrofonunuzdur.

    Örneğin, gözleri izleyebilir ve dudakları gerçek zamanlı olarak senkronize edebilir ve kullanımı eğlenceli. Bu animasyon yazılımı uygulaması ayrı olarak satın alınamaz.

    Şu anda, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Lightroom, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects gibi diğer harika uygulamaları ve bir düzineden fazla diğer harika ve yaratıcı masaüstü ve mobil uygulama ve hizmeti de içeren Adobe Creative Cloud'unparçası olarak geliyor.

    Toon Boom Harmony

    Başlangıç Fiyatı: Aylık 25 ABD doları (yıllık olarak faturalandırılır)

    Ücretsiz Deneme: Hayır

    Freemium Sürüm Mevcuttur: Hayır

    Artıları:

    • Çok sayıda benzersiz araç ve özellik
    • Öğrenmesi kolay
    • Farklı beceri seviyeleri için farklı versiyonlar sunar

    Eksiler:

    • Karmaşık olabilir
    • Zaman zaman aksaklıklar meydana gelebilir

    Toon Boom Harmony, birçok harika özellik sunan bir 2D animasyon yazılımıdır. Daha önce hiç kullanmadıysanız, birkaç öğretici izlemek size çok yardımcı olacak ve kullanımınızı kolaylaştıracaktır.

    Beceri seviyenize ve özel amaçlarınıza göre üç versiyonu mevcuttur:

    Essentials

    Bu sürüm giriş seviyesidir. 2D animasyonu denemek isteyen bir öğrenci veya yeni başlayan biriyseniz mükemmeldir. Toon Boom Harmony'nin bu sürümü temel çizim, boyama ve animasyon araçları sunar.

    Gelişmiş

    Gelişmiş sürüm, serbest çalışanlar, deneyimli illüstratörler, grafik tasarımcılar ve stüdyolar için mükemmeldir. Toon Boom Harmony'nin bu sürümü geleneksel ve kağıtsız stil animasyonlar düşünülerek tasarlanmıştır. Bu sürümü cut-out tarzı animasyon için de kullanabilirsiniz.

    Premium

    Premium sürüm stüdyolar, serbest çalışanlar, küçük yaratıcı işletmeler ve gelişmiş 2D animasyonlar oluşturması gereken okullar için mükemmeldir. Premium sürüm, Toon Boom Harmony'nin tüm gelişmiş araçlarını sunar.

    Sofistike kesme teçhizatları ve kare kare animasyon oluşturmak için gelişmiş araçları kullanabilirsiniz. Ayrıca gerçekçi karakter hareketleri oluşturabilir ve çeşitli animasyon stilleri için sınırsız özel efekt kullanabilirsiniz.

    Toon Boom Harmony, kullanıcılara aynı aracı kullanarak baştan sona nihai bir ürün oluşturma olanağı sunan önde gelen 2D animasyon yazılımlarından biridir.

    Toon Boom Harmony vektör tabanlı bir animasyon aracı olarak bilinse de, gelişmiş sürümü bitmap çizim seçeneği de sunuyor.

    Pencil2D

    Fiyat: Ücretsiz (Açık Kaynak)

    Artıları:

    • Kullanımı kolay ve sezgisel
    • Kullanımı ücretsiz
    • Animasyon düzeni kurulumları sunar
    • FreeBSD çapraz platform yetenekleri
    • Basit çizim araçları ve bir zaman çizelgesi sağlar

    Eksiler:

    • Gelişmiş araçlardan yoksun
    • Akıllı telefonlarda uyumlu değil

    Pencil2D, uygulamanın bitmap veya vektör çizim arayüzünü kullanarak 2D elle çizilmiş animasyonlar oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir programdır. Mac OS, Windows ve Linux üzerinde çalışır, ancak akıllı telefon cihazlarıyla uyumlu değildir.

    Bununla birlikte, bu yazılım FreeBSD çapraz platform özelliklerine sahiptir, böylece iş akışınızı çeşitli konumlarda sürdürebilirsiniz.

    Pencil2D oldukça sezgiseldir ve yeni başlayan biriyseniz ve minimalist bir yazılım kullanmayı dört gözle bekliyorsanız mükemmeldir.

    Pencil2D çocuklar için animasyon yazılımı olarak da bilinir. Kullanımı çok sezgisel ve kolay olduğu için çocuklar Pencil2D ile basit animasyonlar oluşturabilirler.

    Elle çizdiğiniz animasyonlardan en iyi şekilde yararlanmak için, bir grafik tableti ve bir kalem edinmeye yatırım yapmanızı öneririz.

    İşlev açısından Pencil2D, sorunsuz ve oldukça doğal bir şekilde gerçekleşen raster ve vektör iş akışları arasında geçiş yaparak elinizdeki işe daha fazla odaklanmanızı sağlar.

    Pixel Studio

    Başlangıç Fiyatı: Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Otomatik kaydetme ve yedekleme işlevleri sunar
    • Harici çizim araçlarını destekler (Samsung S-Pen, Apple Pencil)
    • Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için mükemmel

    Eksiler:

    • Dik öğrenme eğrisi
    • Reklamlardan kurtulmak için Pro sürümünü satın almanız gerekir

    Piksel sanatı için Pixel Studio, adını aldığı şeyi ve çok daha fazlasını içeriyor! Hem Android hem de iOS'ta kullanılabilen bu eğlenceli ve heyecan verici uygulama sizi piksel sanatı ve animasyon yaratmanın ön koltuğuna oturtacak.

    Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için oluşturulan Pixel Studio, piksel animasyonları oluşturmanıza olanak tanır. Daha önce hiç düşünmediğiniz veya denemediğiniz bir şeyse, bu uygulama tüm süreci süper basit ve sezgisel hale getirir.

    Pixel Studio ile animasyon oluşturma, kare kare yöntemi ve çok katmanlı yaklaşım etrafında toplanır.

    Uygulama, Samsung S-Pen ve iPad kullanıcıları için Apple Pencil gibi harici çizim araçlarını destekliyor. Ayrıca otomatik kaydetme ve yedekleme işlevleri de mevcut, böylece çalışmalarınızı kaybetme konusunda asla endişelenmenize gerek kalmayacak.

    MotionBook

    Başlangıç Fiyatı: Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Güvenli kullanım
    • Düzenli olarak güncellenir
    • Yeni başlayanlar için mükemmel

    Eksiler:

    • Gelişmiş özelliklerden yoksundur
    • Zaman zaman yavaş destek sunar
    • Yalnızca iOS cihazlarda kullanılabilir

    Bu geleneksel kare kare animasyon aracı, günümüzde var olan diğer gelişmiş animasyon programları için zemin hazırlar ve acemi animasyon meraklıları için harika bir başlangıç aracıdır.

    Yalnızca iOS cihazlarda kullanılabilen MotionBook - Draw & Animate, benzersiz karikatür tarzı flipbook animasyonları yapmak için mükemmel bir araçtır.

    Bu uygulama birçok özellikle birlikte gelir ve kullanıcı arayüzünde gezinmek sezgisel ve basittir.

    Üzerinde çalıştığınız dosyalar iCloud da kaydedilebiliyor ve iPhone ile iPad'iniz arasında eşzamanlanabiliyor. Ayrıca gerçek videoları içe aktarabilir ve pozları veya hareketleri çizmenize yardımcı olması için referans olarak kullanabilirsiniz.

    RoughAnimator

    Başlangıç Fiyatı: $ (tek seferlik ödeme)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Sınırsız katmanlı zaman çizelgesi sunar
    • Tek tek çizimlerin pozlama uzunluğunu kolayca ayarlama
    • Yeni başlayanlar ve profesyoneller için mükemmel
    • Öğrenmesi ve kullanması kolay

    Eksiler:

    • Ses iş akışının iyileştirilmesi gerekiyor
    • Dik öğrenme eğrisi
    • Birçok hatası var

    RoughAnimator, animasyon uygulamaları kadar basittir ve hem yeni başlayanlar hem de profesyonel animatörler onu kullanmanın ve keyfini çıkarmanın yollarını bulurlar.

    RoughAnimator'u kullanma süreci geleneksel elle çizilmiş kare kare animasyonlara dayanır, bu nedenle bu uygulamanın en parlak şekilde parlaması için bir ekran kalemine sahip olmanız önerilir!

    Öğrenme eğrisi de çok dik değil. Ancak, genel olarak konuşmak gerekirse, kare kare animasyonlar yaparken, sabır anahtardır. Bu, gerçek çizim yeteneği veya "sanatta iyi" olmaktan ziyade en önemli rolü oynayan sanatsal bir ticarettir.

    Söz konusu özellikler olduğunda, ki çok sayıda özellik var, öncelikle katmanlarla ve bir zaman çizelgesi içinde çalışacağınızı bilmek çok önemlidir.

    Bu tür animasyon uygulamaları, kare kare çalışacağınız için hataya yer bırakır; animasyonlarınızın belirli bölümlerini silmek ve yeniden çalışmak çok fazla baş ağrısına neden olmaz.

    İlham aldığınız sürece, bu uygulama size heyecan verici ve kaliteli elle çizilmiş animasyonlar yapmaya başlamanız için yeterli özellik ve araçları sağlayacaktır.

    OpenToonz

    Fiyat: Ücretsiz (Açık Kaynak)

    Artıları:

    • Ücretsiz ve açık kaynak
    • Birçok gelişmiş araç sunar
    • Deneyimli kullanıcılar için mükemmel

    Eksiler:

    • Gelişmiş araçlar çok sezgisel değil
    • Dik öğrenme eğrisi

    OpenToonz açık kaynaklı bir 2D animasyon yazılım programıdır. Open Toonz başlangıçta çok basit görünse de, program film ve TV için bazı büyük sinema yapımları üretmek için kullanılmıştır.

    Anastasia, SpongeBob SquarePants, Asterix Amerika'da, Titan A.E. ve Futurama bunlardan bazılarıdır. Ayrıca Discworld 2 ve Claw gibi video oyunları için de kullanılmıştır.

    Bu ücretsiz program, kare kare diziler oluşturmak için kullanılabilecek temel çizim araçları sunar. Ayrıca, çok sezgisel olmadıkları için biraz animasyon deneyiminiz varsa kullanabileceğiniz birçok gelişmiş araç sunar.

    Bu araç açık kaynak kodlu olduğu için kodunu kullanabilir ve dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Hem ticari hem de ticari olmayan amaçlar için kullanımı ücretsizdir.

    Ancak, kodunu kullanmak ve özelleştirmek için iyi bir programlama bilgisine sahip olmanız gerekebilir. OpenToonz Linux, macOS ve Microsoft Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir.

    FlipaClip

    Başlangıç Fiyatı: Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Kullanımı ve öğrenmesi kolay
    • Harika müşteri desteği
    • Düzenli olarak güncellenir

    Eksiler:

    • Birkaç hatası var
    • Reklamları devre dışı bırakmak için pro sürüme yükseltmeniz gerekir
    • Bir katmanı silmek, projenin bir kopyasını kaydetmediyseniz tüm çerçevelerde silecektir

    FlipaClip, Android ve iOS üzerinde çalışan ve taşınabilir cihazlar için en iyi kare kare animasyon araçlarından biri olarak değerlendirilen bir çizgi film animasyon video uygulamasıdır.

    Sezgisel ve kullanımı kolay çok çeşitli özelliklere erişirken, eskiz ve storyboard yaparak (tanıdık çubuk figürlerin ötesine geçebilen) animasyonlar oluşturmak için kullanabilirsiniz.

    Paylaşım seçenekleri uygulamaya derinlemesine entegre edilmiştir, bu nedenle çalışmanızı TikTok, YouTube, Instagram ve Facebook gibi platformlara göndermek için yalnızca bir düğmeye basmanız yeterli olacaktır.

    FlipaClip ile ayrıca GIF oluşturun ve çalışmanızı MP4 formatında kaydedebileceksiniz.

    Daha da heyecan verici olan şey, bu uygulamanın ödüller kazanabileceğiniz ve bir animatör olarak ilham almanıza ve büyümenize yardımcı olabilecek bir animatör topluluğunun parçası olabileceğiniz yarışma etkinliklerine ev sahipliği yapmasıdır.

    Bu uygulama, animasyon yapmaya başlamanın ve mevcut tüm özelliklerle ilerledikçe öğrenmenin eğlenceli bir yoludur ve daha iyi hale geldikçe ilerlemek için inanılmaz bir araç cephaneliği!

    3D Animasyon

    3D Animasyon Nedir?

    CGI veya Bilgisayar Animasyonu olarakda adlandırılan 3D animasyon, en popüler animasyon türlerinden biridir.

    Uzun metrajlı filmler, kısa filmler ve video oyunları için yaygın olarak kullanılır. 3D animasyon, 2D animasyondan veya geleneksel animasyondan tamamen farklı çalışır. Yeni başlayanlar için, 3D animatörlerin 3D animasyon yapmak için farklı teknik becerilere sahip olmaları gerekir.

    Bilgisayar animasyonunda, tıpkı vektör tabanlı 2D animasyonlarda olduğu gibi, harika bir ressam olmanız veya kusursuz çizim becerilerine sahip olmanız gerekmez.

    Çizimden ziyade, ana göreviniz karakteri 3D bir programda hareket ettirmek olacaktır. Karakterin her bir parçasını hareket ettirmeniz ve her hareket için farklı anahtar kareler oluşturmanız ve ayarlamanız gerektiğinde özel kontroller kullanacaksınız.

    Gerisi, oluşturduğunuz ana kareler arasında karakterin hareketinin "yolculuğunu" hesaplamak için 3D programına bırakılmıştır. Animatör daha sonra gerekirse ana kareleri düzeltecektir.

    3D ve 2D animasyon arasındaki bir diğer fark da 3D animasyonlu karakterin (tüm vücut parçaları) karakteri nasıl hareket ettirirseniz ettirin her herzaman mevcut. 2D'de animatörün yalnızca 2D'de görülebilen kısımları canlandırması (çizmesi) gerekir.

    Örneğin, 2D bir karakterin profilini görüyorsanız (yandan), vücudun diğer yarısı teknik olarak 2D ayarında mevcut değilçizilmez veya canlandırılmaz.

    3D'de, bir karakterin tüm vücudu her zaman oradadır ve vücudunun diğer yarısını görsek de göremesek de her zaman vardır.

    3D animasyondaki kare hızı da 2D animasyondan farklıdır çünkü karakterin hareketi 2D'de olduğu gibi her iki karede bir değil her karede canlandırılır.

    İşte Yılının En İyi 3D Animasyon Yazılım Uygulamaları

    Cinema 4D

    Başlangıç Fiyatı: Aylık 73,99 ABD doları (yıllık faturalandırılır)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Öğrenmesi ve kullanması kolay
    • Hızlı ve güçlüdür
    • After Effects ile mükemmel çalışır
    • Gerçek zamanlı 3D film prodüksiyonu için mükemmel

    Eksiler:

    • Pahalıdır
    • Karmaşık modellerin modellenmesi ve tasarlanması zorlaşabilir

    Cinema 4D profesyonel bir 3D modelleme, simülasyon oluşturma ve animasyon yazılımı uygulamasıdır. Adobe After Effects kullanıyorsanız ancak 3D özelliklerinden memnun değilseniz, Cinema 4D'nin AfterEffects ile mükemmel bir şekilde çalıştığını bilmekten memnuniyet duyacaksınız.

    Cinema 4D sayesinde, önceden herhangi bir şey render etmek zorunda kalmadan doğrudan After Effects üzerinde çalışabilirsiniz.

    İster kendi başınıza ister bir ekiple çalışıyor olun, bu 3D animasyon yazılımı uygulaması mükemmel bir seçimdir. Sadece esnek olmakla kalmaz, aynı zamanda istikrarlı bir araç seti sunar ve çarpıcı animasyonlar üretmek için kullanabilirsiniz.

    Eğer bir hareketli grafik sanatçısıysanız, Cinema 4D'yi hareketli grafikler için de kullanabilirsiniz çünkü bu çok yönlü program hareketli grafikler düşünülerek tasarlanmıştır.

    Efsaneye göre yazılım, 3D yerine 4D olarak adlandırıldığı için dördüncü boyut yaratıldı, ancak görünen o ki dünya henüz dördüncü boyuta hazır değil.

    Blender

    Fiyat: Ücretsiz (Açık Kaynak)

    Artıları:

    • Profesyoneller için mükemmel
    • Gelişmiş araçlar sunar
    • CPU ve GPU işleme imkanı sunar
    • Güçlü görsel efektler ve otomatik takip

    Eksiler:

    • Dik öğrenme eğrisi
    • Görüntü animasyonları yapmak zor (3D animasyona odaklandığı için)
    • Akıllı telefonlarda mevcut değil

    Blender, yirmi yılı aşkın süredir piyasada olanen popüler açık kaynaklı 3D oluşturma takımlarından biridir.

    Blender akıllı telefonlar için mevcut olmasa da Windows, Mac ve Linux için çapraz platform uyumludur.

    Blender ile, yüksek öğrenme eğrisini üstlenmek için zaman ve çaba harcadığınız sürece, profesyonel hissedecek ve görünecek yüksek kaliteli 3D animasyonlar oluşturmanızı sağlayacak inanılmaz bir araca sahip olacaksınız.

    Neyse ki, başlamanız için internette tonlarca öğretici mevcut.

    Yani animasyon ve 3D geliştirme konusunda ciddi olmak istiyorsanız, bu program tam da bu yolda tek durağınız. Sadece bilgisayarınızın yeterli olduğundan ve minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun.

    Autodesk Maya

    Başlangıç Fiyatı: Aylık ABD doları (aylık faturalandırılır)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Çok sayıda özellik sunar
    • Eksiksiz bir 3D paketi sağlar
    • Karmaşık geometriyi uygun topolojiye dönüştürebilir
    • Güçlü ve çok özelleştirilebilir

    Eksiler:

    • Pahalı
    • Render etmek çok zaman alıyor
    • Bazen çökebilir

    Autodesk Maya serbest çalışanlar ve küçük şirketler için mükemmeldir çünkü eksiksiz bir 3D paketi sunar ve kullanıcıların başka herhangi bir araç satın alması gerekmez. Satın almadan önce denemek isterseniz, 30 günlük ücretsiz deneme sürümünden yararlanabilirsiniz.

    Öğrenciyseniz, bu aracı tamamen ücretsiz olarak keşfedip kullanabilmeniz için ücretsiz bir lisans da alabilirsiniz.

    Autodesk Maya, yüksek kaliteli ve profesyonel animasyonlar ve karmaşık karakterler oluşturmak için en iyilerden biridir.

    Birçok özelliğin yanı sıra komut dosyaları ve eklentiler ekleme seçeneği sunar.

    Autodesk Maya'yı 3Bmodelleme, 3B animasyon, 3B işleme ve gölgelendirme, donanım, karakter oluşturma, dinamikler ve gerçekçi efektler, hareketli grafikler ve daha fazlası için kullanabilirsiniz!

    Bu yazılım animasyon uygulaması, çok karmaşık olduğu ve biraz animasyon bilgisi gerektirdiği için yeni başlayanlar için önerilmez.

    Deneyimli grafik tasarımcılar için bile bu araç başlangıçta zor olabilir. Ancak ne kadar çok kullanırsanız, o kadar iyi olursunuz. Sonuçta pratik yapmak mükemmelleştirir.

    Toontastic

    Fiyat: Ücretsiz

    Artıları:

    • Kullanıcı dostu
    • Çeşitli beceri seviyeleri için mükemmel
    • Son derece motive edici
    • Kullanımı ücretsizdir ve reklam içermez

    Eksiler:

    • Bazı eski cihazlarda mevcut değil
    • Gruplar halinde kayıt yapmak zor
    • Ses efektleri karakterlerin seslerini bastırabilir

    Toontastic 3D hem iOS hem deAndroid için kullanılabilen harika bir uygulamadır. Google'a ait olan bu hikaye anlatma uygulaması, çocuklar ve yetişkinler için animasyonlu çizgi filmler yaratmanın keyfini ortaya çıkaracak.

    Bu yaratıcı platform ile kullanıcılar karakterler ve sahneler çizecek ve hikayelerinin başından, ortasından ve sonundan nasıl gelişeceğine dair rehberlik ve yönlendirme yapacaklar.

    Aralarından seçim yapabileceğiniz bir avuç önceden hazırlanmış mekan var ve hikayenizde tam olarak ne olacağı size bağlı, bu yüzden hayal gücünüzü serbest bırakın!

    İşin teknik tarafında, listede ele aldığımız kullanımı en kolay uygulamalardan biri. Başından sonuna kadar tüm süreç eğlenceli olduğu kadar sezgisel de.

    Sadece bazı eski cihazlarla uyumlu olmadığını bilin, bu yüzden indirme düğmesine basmak için acele etmeden önce gadget'ınızın gerekenlere sahip olduğundan emin olun.

    Stop Motion Animasyon

    Stop Motion Animasyon Nedir?

    CGI animasyon dünyasından önce Stop Motion animasyon, "özel efekt" hissini vermek için kullanılan animasyon türüydü.

    Ancak, CGI'ın kullanılmaya başlanması stop motion'ın "sonu" anlamına gelmiyor. Stop motion, gerçek nesneler kullandıkları için animatörlere üzerinde çalışabilecekleri "dokunulabilir" bir şey veren tek animasyon türüdür.

    Stop motion animasyon, gerçek hayattaki nesnelerin hafif hareketlerini içerir ve her hareketten sonra fotoğraflanır.

    Geleneksel 2D animasyonda olduğu gibi, tüm kareler sırayla gösterildiğinde hareket yanılsaması yaratılır.

    Stop motion animasyon aşağıdaki türleri içerir:

    • Kuklalar
    • Legolar (veya diğer aksiyon figürleri)
    • Claymation
    • Kağıt Kesimler (cut-out animasyon)
    • Siluet (kartondan veya diğer düz malzemelerden yapılmış)
    • Pikselleştirme (gerçek insanlar ve ortamlar kullanarak)

    Bu tür bir animasyonu zor yapan şey, herhangi bir karede hata yaparsanız, düzeltmek zor ve büyük olasılıkla her şeyi baştan yaratmanız gerekeceğidir.

    Eğer sabırlı olmak size göre değilse, diğer animasyon türlerini kullanmanızı tavsiye ederiz.

    İşte En İyi Stop Motion Animasyon Yazılım Uygulamaları

    Animation Desk

    Başlangıç Fiyatı: Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Gelişmiş araçlar
    • Çeşitli ihracat seçenekleri mevcuttur
    • Kullanımı kolay ve sezgisel

    Eksiler:

    • Sınırlı sayıda fırça mevcuttur
    • Reklamları devre dışı bırakmak için pro sürüme yükseltmeniz gerekir

    Animation Desk, yeni başlayanların hızla alışacağı, ileri düzey kullanıcıların ise yüksek işlevsellik ve çok sayıda aracın keyfini çıkaracağı kareden kareye tabanlı bir animasyon uygulamasıdır.

    Kullanıcılarının hızlı eskizlerden uzun karikatürlere kadar her şeyi yapabilmelerini sağlayacak birçok özelliği ile inanılmaz derecede sezgiseldir.

    Çok sayıda içe ve dışa aktarma seçeneği mevcuttur (Photoshop katmanları, PDF sayfaları ve hatta GIF'ler). Soğan kabuğu da 2D animasyon oluşturma için bu uygulamada bulunan temel özelliklerden biridir.

    Animation Desk Windows, Mac ve Android'de herhangi bir aksaklık olmadan çalışıyor. Ancak bu uygulama en çok iPad'de Apple Pencil ya da uyumlu ekran kalemli birlikte kullanıldığında parlıyor.

    Ayrıca, sizin gibi hevesli animatörlerin çalışmalarını paylaştığı ve gelecekteki animasyonları için yaratıcı fikirler ve ipuçları bulduğu Animation Desk topluluğundan da ilham alabilirsiniz.

    Stop Motion Studio

    Fiyat:

    • iOS ve Android: $ (Tek seferlik ödeme)
    • Mac ve Windows: $ (Tek seferlik ödeme)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Farklı cihazlar arasında gelişmiş senkronizasyon özellikleri sunar
    • Kullanımı kolay
    • Dostça ve basit arayüz

    Eksiler:

    • Bazen donuyor
    • Ücretsiz sürümde çok sayıda açılır reklam var
    • Müşteri destek departmanında iyileştirmeye ihtiyaç var

    iOS, Android, Windows ve Mac'te kullanılabilen Stop Motion Studio, şu anda piyasada bulunan en iyi stop motion animasyon film yapım uygulamalarından biridir.

    Bu uygulama ile harika stop-action filmler oluşturabilecek ve inanılmaz sayıda özelliği elinizin altında bulundurabileceksiniz.

    Birden fazla cihazınız varsa, bir projeye bir cihazda başladığınızda, gelişmiş senkronizasyon özellikleri sayesinde başka bir cihazda bitirebileceğinizi bilmekten memnuniyet duyacaksınız.

    Stop Motion Studio, özellikleri söz konusu olduğunda en ileri düzey kullanıcılarını bile başından sonuna kadar meşgul edecek ve memnun edecektir.

    Özünde, bu animasyon uygulaması tam özellikli bir film editörüdür ve hepsi basit bir arayüzle kullanımı kolaydır.

    Bu uygulamayı kullanırken öncelikle ne tür kamera sahip olduğunuzu göz önünde bulundurmalısınız.

    Stop motion prodüksiyonu görüntü yakalamaya dayanır ve ileri düzey kullanıcılar için profesyonel bir kameraya sahip olmak şiddetle tavsiye edilir (ancak başlangıçta telefonunuzun kamerası yeterli olacaktır).

    Dragonframe

    Tam Fiyat: $ (Tek seferlik ödeme)

    Öğrenci Fiyatı: $ (Tek seferlik ödeme)

    Ücretsiz Deneme: Hayır

    Artıları:

    • Manuel lens kullanabilme
    • Soğan kabuğu soyma imkanı sunar

    Eksiler:

    • Dik öğrenme eğrisi
    • Yüksek miktarda veri beslerseniz yavaşlar

    İlk olarak Mart 'de piyasaya sürülen bu stop motion animasyon yazılımı, ParaNorman, Frankenweenie ve Laika'nın Coraline, The Boxtrolls gibi birçok uzun metrajlı sinema filmi için tercih edilen bir seçenek olmuştur.

    Dragonframe ayrıca stop motion kısa filmlerin ve Star Wars: The Force Awakens gibi canlı aksiyon filmlerinin çekiminde de kullanıldı.

    Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilen Dragonframe, profesyonel stop motion videolar hazırlamayı planlayan herkes için mükemmeldir.

    Yazılım ayrıca kamerayı ve sahneyi manipüle etmenize ve çeşitli kareleri bir dizi animasyonlu karede birleştirmenize olanak tanır.

    Hareketli Grafikler

    Hareketli Grafik Nedir?

    Hareketli grafikler logoları, metinleri, görüntüleri ve video klipleri canlandırmak için kullanılır. Hem 2D hem de 3D olabilirken,hareketli grafiklerinbelirli bir hikayeyi veya karakteri takip etmesi gerekmez.

    Bu animasyon türü, TV reklamlarında ve tanıtımlarında, spor etkinliklerinde, haber bültenlerinde, film açılış başlıklarında vb. yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Hareketli grafik tasarımcısı olmak için, oyunculuk ve vücut mekaniğini anlamak veya uygun karakter animasyonu oluşturmak gibi bazı 2D veya 3D animasyon becerilerine sahip olmanız gerekmeyecektir.

    Bununla birlikte, iyi kompozisyonun ne olduğunu anlamanız ve 2D veya 3D animasyon için geçerli olan temel i̇lkeler çoğunu takip etmeniz gerekir.

    Örneğin, hareketli grafik animasyon yazılımı uygulamalarının sunduğu en yaygın özelliklerden veya ürünlerden biri beyaz tahta animasyonudur.

    Beyaz Tahta Animasyonu Nedir?

    Beyaz tahta animasyonu, resimli bir hikayeyi fiziksel bir beyaz tahta üzerine işaretleyici kalemlerle fiziksel olarak çizme veya dijital bir kalem kullanarak dijital bir beyaz tahta üzerine çizme işlemidir.

    Dokunmatik ekranlı bazı akıllı beyaz tahtalar size dijital kalem kullanma veya parmaklarınızla çizim yapma seçeneği de sunar.

    Tüm bu süreç kaydedilir ve yazarlar videolarını kısa ve ilgi çekici tutmak için çoğu zaman hızlandırılmış çizim kullanırlar.

    İşletmeler ve kuruluşlar beyaz tahta animasyon videolarını çoğunlukla açıklayıcı videolar olarak kullanır. Yaratıcı ve izlemesi eğlencelidir.

    Geleneksel bir beyaz tahta kullanıyorsanız, bir beyaz tahta animasyonu oluşturmak için bankayı kırmak zorunda değilsiniz.

    Dijital beyaz tahta bir kullanmaya veya dokunmatik ekran ve beyaz tahta sunanSmart TVkarar verirseniz, ekipman size birkaç bin dolara mal olabilir.

    İşte En İyi Hareketli Grafik Animasyon Yazılım Uygulamaları

    Adobe Creative Cloud Express

    Başlangıç Fiyatı: Ücretsiz (ücretli bir Premium plana yükseltebilirsiniz)

    Ücretsiz Deneme: Evet

    Artıları:

    • Kullanımı ve önizleme bağlantılarını paylaşması kolay
    • Telifsiz görseller ve müzik sağlar
    • Cihazlar arasında sorunsuz senkronizasyon
    • Profesyonel ve kaliteli ürünler oluşturmak için mükemmel

    Eksiler:

    • Sınırlı stok müzik seçimi
    • Uzun videolar oluşturmak için en iyi uygulama değil

    Daha önce Adobe Spark olarak adlandırılan Adobe Creative Cloud Express, Adobe Spark ile aynı özellikleri sunmanın yanı sıra yeni şablonlar ve sezgisel özellikler içeriyor.

    Creative Cloud Express ile hareket halindeyken farklı video formatlarına ve temalara dayalı sosyal grafikler ve kısa video hikayeleri oluşturabileceksiniz.

    Bu aracı el ilanları, web sayfaları, logolar, afişler, Instagram hikayeleri, posterler, kartvizitler, YouTube küçük resimleri ve daha fazlasını oluşturmak için de kullanabilirsiniz!

    Web ve mobil cihazlarda kullanılabildiğinden, projelerini cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde sürdürmek isteyen herkes için mükemmeldir. Bu yüzden taşınabilirlik açısından mükemmel.

    Yalnızca animasyona yönelik bir uygulama olmasa da Creative Cloud Express, şablon kullanımına dayalı video üretme kolaylığıyla öne çıkıyor.

    Milyonlarca şablona, görüntüye, simgeye ve efekte erişim sunar.

    Creative Cloud Express ile işletmeler, eğitim amaçlı ve kişisel kullanım için yaratıcı video içerikleri oluşturabilirsiniz.

    Bu ürün, belirli bir profesyonellik derecesi ekleyerek ve videonuzu kişiselleştirmek animasyonlarlaiçin seçenekler ve özellikler sunarak sosyal medya gönderilerinizin kalitesini artırabilir.

    Paylaşım seçenekleri de dikkat çekicidir, çünkü Adobe çalışmanızı oraya ulaştırmayı inanılmaz derecede kolaylaştırır, bu da onu yalnızca animasyonlar için değil, çok daha fazlası için gidilecek bir platform haline getirir.

    Textro

    Başlangıç Fiyatı: Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Kullanımı kolay
    • Yeni başlayanlar için mükemmel

    Eksiler:

    • Şeffaf arka planı yoktur
    • Çok sayıda reklam var
    • Filigran var (ancak 30 saniyelik bir reklam izlerseniz kaldırılabilir)
    • iOS kullanıcıları için mevcut değil

    Metin içeren animasyonlu videolar söz konusu olduğunda, Textro tam da bunu yapmak için mükemmeldir. Ne yazık ki, bu animasyonlu metin video uygulaması yalnızca Google Play ve Microsoft Store mevcuttur (üzgünüm iOS kullanıcıları, bunu tamamen atlayabilirsiniz).

    Bu uygulama, kullanılabilirlik söz konusu olduğunda kullanımı kolaydır ve hareket halindeyken kaliteli görünen bir animasyonlu metin oluşturmak çok az zaman alır.

    Textro'yu Instagram Hikayelerine metin yazmak, YouTube kanalınız için tanıtımlar yapmak ve istediğiniz herhangi bir video projesine metin eklerken hayal gücünüzü serbest bırakmak için kullanabilirsiniz.

    Karıştırması ve eşleştirmesi kolay parlak ve renkli kombinasyonlar sayesinde videolarınızın fark edilmesini sağlayacak tonlarca harika özellik emrinizde olacak.

    Yazı tipi bölümünde, özelleştirme ve stil söz konusu olduğunda seçenekleriniz çok geniştir. Ayrıca, çalışmanızı gerçekten eksiksiz hissettirmek için herhangi bir projeye müzik ekleme seçeneği de vardır.

    Bu nedenle, çeşitli sosyal medya platformlarında aktifseniz, Textro'ya göz atmanız ve metin animasyonlarını içeriğinize uygulayıp uygulayamayacağınızı görmeniz size zarar vermez.

    Animoto

    Fiyat Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Kullanımı kolay ve sezgisel kullanıcı arayüzü
    • Birden fazla sosyal medya pazarlama platformu işleten kullanıcılar için mükemmel

    Eksiler:

    • Yalnızca iOS kullanıcıları için kullanılabilir (iPhone ve iPod Touch)
    • Ücretsiz sürüm sınırlıdır ve gelişmiş özelliklerden yoksundur
    • Sınırlı sayıda şablon

    Hikaye anlatıcıları düşünülerek tasarlandığı için sosyal medyada (Instagram, Facebook, vb.) paylaşım yapmak çok bir esinti.

    Animoto yalnızca iOS cihazlarda kullanılabilir ve harika dikey videolar oluşturmak, dijital pazarlama ve diğer video düzenleme ihtiyaçları için harikadır.

    Bu animasyon yapımcısı çok sezgisel ve kullanıcı dostudur ve anlaşılması sadece birkaç dakika sürer.

    Herhangi bir animasyon arka planı bile, takipçilerinizin fark edeceği ve takdir edeceği içerikler oluşturmakta sorun yaşamazsınız.

    Video hikayeleri için şablonlarla, fotoğrafları ve video klipleri doğrudan telefonunuzdan yüklemek anında gerçekleşir. Ayrıca kolajlar ve düzenlerin yanısıra yazı tipleri ve animasyonlu metinler de var.

    Tüm bunlar, videolarınıza çok tekrarlayıcı olmadan ve hissetmeden gerçekten otantik bir his verecektir.

    Ayrıca, iTunes arşivinizden müzik aktarabileceksiniz; videolarınızı çevrimiçi paylaşmayı planlıyorsanız telif hakkı yönergelerini unutmayın.

    Özelliklerin çoğu, aylık 9,99 ABD doları olan premium abonelikle kullanılabilir hale gelir. Yine de, bir işletmeyseniz ve birden fazla sosyal medya pazarlama (SMM) platformu çalıştırıyorsanız, SMM oyununuzu geliştirmeye çalışıyorsanız bu dikkate değerdir.

    📚 En iyi Animoto alternatifleri listemize göz atın.

    Muvimi

    Fiyat Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Kullanımı eğlenceli
    • Kendi avatarınızı oluşturmak için mükemmel
    • Kolay düzenleme ve arkadaşlarla işbirliği

    Eksiler:

    • Birkaç hatası var
    • Yalnızca iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilir
    • Sınırlı özelleştirme seçenekleri

    Bakacağımız bir sonraki uygulama eğlenceli bir uygulama! Hiç aslında hiçbir şeyi canlandırmadan kendi animasyonunu yarat istediniz mi? İşte size fırsat!

    Muvimi, kendinizin ve arkadaşlarınızın (veya diğer karakterlerin) avatarlarını oluşturmanıza olanak tanır. Avatarlarınız hazır olduğunda, tamamen özelleştirilebilir setler ve seslendirmelerle birlikte gelen filmi yönetmeye başlayabilirsiniz.

    Sahneleriniz birbirine eklenmeye hazır olduğunda, düzenleme süreci ağrısızdır zamanda eğlencelidir.

    Muvumi eğlenceli ve biraz ciddi projeler için de kullanılabilir - tamamen size kalmış. Sosyal medyada paylaşmak ve arkadaşlarınızla işbirliği yapmak da nispeten kolaydır.

    Animaker

    Başlangıç Fiyatı: Aylık 20 ABD doları (aylık faturalandırılır)

    Ücretsiz Sürüm: Evet

    Artıları:

    • Bireyler veya yeni başlayanlar için mükemmel
    • Full HD ve hem yatay hem de dikey düzenleri destekler

    Eksiler:

    • Dik öğrenme eğrisi
    • Ücretsiz sürüm gelişmiş özelliklerden yoksundur
    • Filigranı kaldırmak için yükseltme yapmanız gerekir

    Animaker, tek bir düğmeye tıklayarak kişiselleştirilmiş animasyonlu videolar oluşturmanızı sağlayacak şık bir çevrimiçi animasyon aracıdır.

    Tarayıcı tabanlı bir platform olduğu için, internet bağlantınız olduğu sürece erişilebilirlik konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

    Animaker'ı kullanmaya gelince, animasyon konusunda tek bir saniye bile bilgisi olmayan yeni başlayanlar, video yapma yeteneklerinde ustalaşmakta, animasyonlu GIF'ler oluşturmakta ve çok daha fazlasını yapmakta zorlanmayacaklar.

    Animaker, görsel iletişimin önemini anlayan ancak sağlam profesyonel programlarla yüksek kaliteli animasyonlar oluşturmak için zamanı veya kaynağı olmayan herkes için mükemmel bir araçtır.

    Bu nedenle, ücretli planlar birçok kişi için uygun bir seçenek haline gelebilir. Animaker, animasyon söz konusu olduğunda kullanıcılara pek çok ürün ve seçenek sunuyor.

    Sunulan ürünler arasında: Video yapımcısı, 2D animasyon yazılımı, Beyaz tahta video yapımcısı, İnfografik Video yapımcısı, Animaker sesi ve Dikey Video yapımcısı. Beyaz Tahta video yapımcısına daha yakından bakalım.

    Animaker ile beyaz tahta animasyonu

    Animaker piyasadaki en iyi beyaz tahta animasyon yazılımlarından biridir. Animaker sadece önceden hazırlanmış şablonu birkaç beyaz tahta sunmakla kalmaz, aynı zamanda beyaz tahtanın yanı sıra dört yeni "beyaz tahta" arka plan stili de içerir:

    • Kara Tahta
    • Not Defteri
    • Dikiş Panosu
    • Camboard
    Animaker ile Beyaz Tahta Videoları yapmak oldukça kolaydır. Sıfırdan başlayabilir veya beğendiğiniz bir şablonu seçebilirsiniz. Ardından beş pano türünden birini seçersiniz.

    Bunu yaptıktan sonra, karalama türüne göre karakterleri ve dekorları seçersiniz. Ayrıca bir adım daha ileri gidip metni düzenleyebilir, efektler ve biraz müzik ekleyebilirsiniz ve artık hazırsınız!

    Powtoon

    Başlangıç Fiyatı: Aylık 19 ABD doları (aylık faturalandırılır)

    Ücretsiz Sürüm: Evet

    Artıları:

    • Kullanıcı dostu
    • Basit ve sezgisel arayüz
    • Karakter çeşitliliği

    Eksiler:

    • Ücretsiz sürüm bir filigran içerir
    • Karakter oluşturma çok özelleştirilebilir değil
    • Sınırlı arka plan müziği

    yılında kurulan Powtoon, web tabanlı bir animasyon yazılımıdır. Adı PowerPoint ve Cartoon kelimelerinin birleşiminden gelmektedir.

    Animaker'a benzer şekilde, bu hareketli grafik animasyon yazılımı çoğunlukla harika sunumlar ve animasyonlu açıklayıcı videolar yapmak için kullanılır.

    Şimdiye kadar dünya çapında 30 milyondan fazla kullanıcısı var. Bu İngiliz şirketi, kullanıcıların bir Powtoon oluşturmasının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü tahmin ediyor.

    Powtoon'un kullanımı kolay olsa da, yine de kullanıcıların biraz animasyon bilgisine sahip olmasını gerektirir. Buna ek olarak, bir video sunumu yapmanız gerekiyorsa, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli görüntü, ses ve arka plan seçenekleri vardır.

    PicsArt

    Fiyat Ücretsiz (Uygulama içi satın alma seçenekleri ile)

    Artıları:

    • Kullanımı ve öğrenmesi kolay
    • Basit Kullanıcı Arayüzü
    • Animasyonları GIF'lere veya videolara dönüştürmenizi sağlar
    • Yeni başlayanlar ve profesyoneller için mükemmel

    Eksiler:

    • Filigranı kaldıramaz veya düzenleyemezsiniz
    • Birkaç hatası var
    • Bu uygulamadan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız bir telefon kalemine ihtiyacınız olacak

    Karikatürler, videolar veya animasyonlu GIF'ler oluşturmanıza olanak tanıyan yüksek derecede işlevselliğe sahip, kullanımı kolay bir animasyon uygulaması aradığınızı varsayalım. Bu durumda, PicsArt tam da bu uygulamadır.

    Hem Android hem de iOS'ta mevcut olan bu animasyon uygulaması, neredeyse var olmayan öğrenme eğrisi ve yüksek düzeyde işlevselliği sayesinde herkese uygun olacaktır.

    PicsArt muhtemelen sosyal medya kullanıcıları içinen önemli çekiciliğe sahiptir, çünkü selfie'lerinizi (veya bu konuda herhangi bir resmi) alabilir ve üzerlerine çizim yaparak ve eserinizle gurur duyduğunuzda paylaşarak onlara hayat verebilirsiniz.

    Doğru Animasyon Yazılımı Nasıl Seçilir?

    Hareketli Grafikler, 2D, 3D veya Stop Motion animasyon gibi ne tür animasyonların tanımlanacağı oluşturmak istediğinizi belirledikten sonra sizin için en iyi animasyon yazılımını seçmek daha kolay hale gelir.

    Aynı platformu kullanarak çeşitli animasyon türleri oluşturmak istiyorsanız, araçların şu ya da bu şekilde sınırlı olacağını unutmayın.

    Örneğin, 2D animasyonlar oluşturmak ve hareketli grafikler oluşturmak istiyorsanız, Adobe After Effects sizin için doğru seçimdir.

    Ancak, Adobe After Effects'i 2D ve 3D animasyonlar için kullanmayı planlıyorsanız, After Effects ile 3D animasyon çok temel olduğundan büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Daha gelişmiş 3D animasyonlar oluşturmak için büyük olasılıkla ek bir yazılım uygulaması kullanmanız gerekecektir.

    Adobe dünyasında zaten rahatsanız ve Adobe After Effects ile devam etmeye karar verirseniz, daha gelişmiş 3D yetenekleri için Cinema 4D'yi kullanmanızı tavsiye ederiz. Daha önce de belirtildiği gibi, Cinema 4D doğrudan After Effects üzerinde çalışır ve önceden render almanız gerekmez.

    Nihai kararı vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir faktör, animasyon yazılımı uygulamasının zorluk seviyesidir.

    Yeni mi başlıyorsunuz?

    Yeni başlayanlar veya yeni başlayan herkes tarafından kolayca kavranabilecek en iyi animasyon yazılımı uygulamaları şunlardır:

    • Adobe Animate (2D)
    • Adobe Character Animator (2D)
    • Pencil2D (2D)
    • MotionBook     (2D)
    • FlipaClip (2D)
    • Stop Motion Studio(Stop motion)
    • Textro (Hareketli grafikler)
    • Animoto (Hareketli grafikler)
    • Muvimi  (Hareketli grafikler)

    Bu araçlardan Adobe Animate ve Pencil2D, çocuklar için animasyon yazılımı olarak mükemmeldir.

    Profesyonel misiniz?

    Eğer deneyimli bir animatörseniz, en iyi seçimleriniz şunlar olacaktır:

    Bazı animasyon yazılımı uygulamaları hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için mükemmeldir, örneğin:

    • Pixel Studio (2D)
    • RoughAnimator (2D)
    • Toontastic (3D)
    • Animation Desk (Stop motion)
    • Toon Boom Harmony (2D)
    • Creative Cloud Express (Hareketli grafikler)
    • Animaker (Hareketli grafikler)
    • Powtoon (Hareketli grafikler)
    • PicsArt (Hareketli grafikler)

    Yalnızca bir animasyon türüne bağlı kalacaksanız ancak animasyon yazılımı uygulamasının hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olup olmayacağından emin değilseniz, yorumları okuyun ve yazılım hakkında önceden bilgi aldığınızdan emin olun.

    Yukarıda belirtilen en iyi ücretsiz animasyon yazılımı uygulamalarından bazılarının tamamen ücretsiz olduğunu veya ücretsiz bir deneme sunduğunu unutmayın, bu nedenle bunlardan birine hemen yatırım yapmak zorunda değilsiniz.

    Her zaman önce deneyebilir ve yazılım uygulamasının yaşam tarzınıza mükemmel bir şekilde uyup uymayacağını görebilirsiniz.

    Windows İçin 10 Ücretsiz 2D ve 3D Animasyon Yapma Programı

    Animasyonlar çeşitli sebepler için kullanılabiliyor. Her ne kadar en yaygın olan kullanım alanları filmler ve oyunlar gibi gözükse de aslında birçok farklı işlem için de tercih ediliyorlar. Örneğin bir işyeri çalışanlarına işle ilgili bilgiler vermek için kısa animasyonlar geliştirebiliyorlar.

    Tabii bir animasyon yapmak için ilk ihtiyaç bir animasyon yapma programı. Dünyada aktif olarak kullanılan onlarca farklı animasyon yapma programı bulunuyor. Hangi programın kullanılacağı ise ihtiyaçtan ihtiyaca farklılık gösteriyor.

    animasyon yapma programı

    Windows için 10 ücretsiz animasyon yapma programı (Özet liste):

    • Animaker (2D)
    • Pencil2D (2D)
    • OpenToonz (2D)
    • Animation Paper (2D)
    • Synfig (2D)
    • PowToon (2D)
    • Digicell Flipbook (2D)
    • Renderforest (3D)
    • Blender (3D)
    • K-3D (3D)

    Filmlerde ve oyunlarda gördüğümüz animasyonlar profesyonel düzeyde oldukları için ücretli animasyon programlarıyla üretiliyor. Ücretsiz olanlarsa daha çok başlangıç ve orta düzey animasyonlara odaklanıyor. Bu yüzden bizim listemizde yer alan programlar da başlangıç ve orta seviye kullanıcılar için daha uygun olacaktır.

    Windows için 10 ücretsiz animasyon yapma programı:

    Animaker (2D)

    animaker

    Animaker yılında piyasaya sürülmüş bir animasyon yapma programı. Daha çok “Kendin Yap” temalı animasyonlar oluşturmak için kullanılıyor. Peki “Kendin Yap” kalıbı ne anlama geliyor? Biraz önce bahsetmiştik, bazı işyerleri çalışanlar için anlatım videoları hazırlıyor. Animaker bu tarz basit, anlatı animasyonları oluşturmak için birebir.

    Animaker internet tarayıcısı üzerinden kullanıldığı için gir-hazırla-çık sırasında bir çalışma prensibine sahip. Yazılımın arayüzü başlangıç seviyesindeki kullanıcıların bile zorlanmayacağı türde. Her ne kadar profesyonel düzeye oldukça uzak görünse de ücretsiz olarak yapabildikleriniz açısından oldukça performanslı bir yazılım.

    Pencil2D (2D)

    pencil2d

    Pencil2D kullanımı basit ve anlaması kolay olan bir program. En çok kullanıldığı alan da el ile çizim yapmak. İsmindeki Pencil ibaresi de tam olarak buradan geliyor. Açık kaynaklı ve tamamıyla ücretsiz olan Pencil2D başlangıç seviyesindeki kullanıcıların bile ortaya güzel sonuçlar çıkarmasına yardımcı olan bir arayüze sahip.

    Program el ile çizime müsait olduğu için, asıl hedef kitlesi kağıt kalem ile ortaya sanat derecesinde çizim çıkarabilen insanları dijital ortamla tanıştırmak. Ayrıca programın içinde çok kolay anlaşılabilir eğitim bölümleri bulunuyor.

    OpenToonz (2D)

    opentoonz

    OpenToonz yılında çıkarılmış bir 2D animasyon yapma programı. Yani piyasada bulunan çoğu animasyon yapma programına göre taze bir kan olarak görülüyor. Programla ilgili en güzel taraflardan birisi, açık kaynak kodlu olduğu için bu konuda bilgisi olan insanlar tarafından kodları düzenlenerek ihtiyaca en uygun hâle getirilebiliyor.

    Programın en yaygın kullanım alanı akademik çalışmaları animasyonla birleştirerek eğitici videolar hazırlamak. Eğitici video dendiği zaman insanın aklında basit düzey animasyonlar canlanabiliyor. Ancak basit kelimesi OpenToonz hakkında konuşurken kullanılabilecek bir kelime değil. Çünkü hedef kitlesi, kullandığı programda yüksek düzeyde özelleştirme araçları arayan kullanıcılar.

    Animation Paper (2D)

    animation paper

    Animation Paper şu anda piyasada bulunan en iyi animasyon yapma programlarından birisi. En iyilerinden birisi olmasının sebebi içerisinde bulunan özellikler sayesinde birçok farklı kitle tarafından kullanılabiliyor olması. Animation Paper genellikle profesyonel animasyoncular, film yapımcıları, öğrenciler ve oyun geliştiricileri tarafından kullanılıyor.

    Programı animasyoncuların gözünde eşsiz kılan diğer faktörler arasında kullanması basit ve hızlı olması yer alıyor. Animasyonları yaparken büyük çoğunlukta el çizimleri kullanılıyor. Geniş kitleler tarafından kullanılıyor olmasına rağmen ücretsiz olması dikkatinizi çekmiş olabilir. Bunun sebebi programın ücretsiz sürümünde bazı kısıtlamalar olması.

    Synfig (2D)

    synfig

    Piyasaya en yeni giriş yapan programlar arasında yer alan Synfig Studio, ücretsiz olmasına karşın kapsamlı bir program. Daha da güzeli, vektörel grafiklere yoğunlaşan bir yapıda olması. Geliştiricileri, program için bir ücret ödetmek yerine isteyenleri bağış yapması yönünde bir strateji izliyor.

    Programın yaygın kullanım alanları arasında televizyon için çizgi filmler üretmek, reklam kampanyaları için ve pazarlama sektörü için animasyonlar üretmek bulunuyor. Aynı şekilde eğitim odaklı ihtiyaçları da karşılayabilen bir program. Bu arada Synfig, animasyon yapma programları arasında Türkçe ve ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor.

    PowToon (2D)

    powtoon

    PowToon yılından beri sevilerek kullanılan bir yazılım. Kullanmak için bilgisayarınıza yüklemenize gerek yok çünkü kendisi internet tarayıcıları üzerinden kullanılıyor. Asıl kullanım amaçları arasında, iki boyutlu animasyonlar ürettiğinden ötürü daha çok eğitim videoları yer alıyor.

    PowToon, her kullanım için belli bir ücret ödemek zorunda kalınmayan, royalte-free denen telif türüne tabi görseller sunuyor. Çok büyük sunumlar hazırlaması gereken profesyoneller ise tam olarak bu yüzden PowToon’u kullanmayı tercih ediyorlar.

    Renderforest (2D)

    renderforest

    Renderforest da tarayıcılar üzerinden kullanılan animasyon yapma programlarından birisi. En ilginç tarafı, çok amaçlı bir kullanıma sahip olması. Site içerisinden videolar, animasyonlar, logolar ve internet siteleri oluşturmak mümkün. Yazılımı kullanan insanların büyük bir çoğunluğunu web tasarımcıları ve iş sahipleri oluşturuyor.

    Eğer animasyon işinde yeniyseniz ya da çok tecrübeniz yoksa, logo tasarımları yapmak ve giriş videoları hazırlamak için Renderforest’ı deneyebilirsiniz. Eğer bir işi yönergelerle yerine getirme konusunda iyiyseniz, Renderforest’ın içinde bulunan yönergeler sayesinde ortaya güzel sonuçlar çıkarmanız mümkün.

    Digicel Flipbook (2D)

    digicell flipbook

    Ücretsiz animasyon programları dendiği zaman, kullanılması en kolay olan yazılımlardan biri Digicel Flipbook. Programın yoğunlaştığı alan tek tek resimlerin bir araya getirilişiyle oluşturulan animasyonlar. Bu yüzden de en çok kullanıldığı alan çizgi film üretimi. Programın içerisinden çizim yapmak mümkün olduğu gibi, hâli hazırda bir kağıtta bulunan çizimi taratmak da mümkün.

    Digicel Flipbook, dilerseniz Stop Motion türünde animasyonlar üretmenize de izin veriyor. Programla ilgili can sıkıcı detaylardan bir tanesi, her ne kadar ücretsiz olarak indirilip yüklenebiliyor olsa da, ücret ödenmediği takdirde yaratılan projelerin üzerine ‘watermark’ denilen bir simge bırakıyor.

    Blender (3D)

    blender

    Ücretsiz animasyon araçları arasında en popüler olanlardan olan Blender, yılında çıkarıldı. O günden beri de çok çeşitli sektörler tarafından çok farklı amaçlar doğrultusunda kullanılıyor. Bahsettiğimiz amaçlar arasında film animasyonları, üç boyutlu modeller ve hareketli grafikler üretmek bulunuyor.

    Blender profesyonel seviyede kullanmaya pek müsait olmadığı için programı en çok öğrenciler kullanıyor. Ücretsiz olması, yazılımı düşük çaptaki animasyon şirketleri için de iyi bir seçenek hâline getiriyor. Hatta bazı firmalar oyun yaparken bile Blender’ı kullanabiliyor.

    K-3D (3D)

    k-3d

    Listemizde yer alan son program olan K-3D, içerisinde bulunan esnek eklentiler sayesinde tasarımcılar ve sanatçılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Çok tercih edilmesinin diğer sebepleri arasında programın kolay bir öğrenme aşamasına ve kolay bir kullanıma sahip olması da sayılabilir.

    İsteyenler program içerisinden 2D animasyonlar da üretebiliyor ancak bu seçenek programın kendisi gibi ücretsiz değil. Listemizde yer alan çoğu programın aksine, K-3D ücretsiz olmasına rağmen profesyonellere hitâp edebiliyor. Sık kullanım alanları arasında ise mücevher ve oyuncak tasarımları yaratmak yer alıyor.

    Böylece en iyi ücretsiz animasyon yapma programlarını sıraladığımız yazımızın sonuna geliyoruz. Dikkatinizi çekmiş olabilir, çoğu program yalnızda iki boyutlu animasyon yapmayı destekliyor. Bunun sebebi, üç boyutlu animasyon programlarının birçoğunun ücretli olması. Örneğin, açık ara farkla en iyi animasyon yapma programı olarak gösterilen Maya, yıllık dolar ( TL) ücret istiyor.

    Emoji İle Tepki Ver

    Tüm Blog Yazıları

    yılı Animasyon Filmleri

    İşte sizi hem g&#;rsel hem de kurgusal a&#;ısından şaşırtacak, başka d&#;nyalara g&#;t&#;recek yılının &#;ne &#;ıkan animasyon filmleri!

    Devamını Oku
    Anima Okul Blog

    TESTIMONIAL

    Mihriban Demirli

    Merhaba herkese. Ben Mihriban. Anadolu &#;niversitesi Moda Tasarım B&#;l&#;m&#; mezunuyum. Şu an aynı b&#;l&#;mde y&#;ksek lisansa devam ediyorum. Tasarım yapmayı her zaman &#;ok sevdim, ama artık 2D &#;izimden 3D &#;izime ge&#;meyi istemem Anima Okul ile tanışmama neden oldu. :) Eğitim alabileceğim yerleri araştırırken karşıma Anima Okula &#;ıktı. &#;ğrenci yorumları, yapılan işler, aradığımda g&#;sterilen ilgi g&#;ven duymamı sağladı ve 3D modelleme render eğitimine başladım. Bu eğitime başlamamın en b&#;y&#;k nedenlerinden biri y&#;z y&#;ze olmasıydı, ancak pandemi sebebiyle bir ay online eğitim yaptık ve derslerin kayıt devamını oku »

    Mihriban Demirli

    G&#;nay Aliyeva

    Ben yaklaşık 6 ay &#;nce Anima okulun ismini akraba &#;evremden duydum ve onların tavsiyesi &#;zerine Game artist b&#;l&#;m&#;ne kayıt olmaya karar verdim. &#;ok bir bilgim olmamasından dolayı ilk başlarda ne kadar kaliteli &#;ğretim olabilir ki kuşkusu ile &#;nyargılı davrandım, fakat okula kayıt olduğum zaman b&#;t&#;em kısıtlı olduğu i&#;in bir taraftan da nasıl bir yol &#;izeceğim konusunda d&#;ş&#;n&#;rken okulun g&#;revlisi Esra hanımın &#;&#;z&#;mc&#;l yaklaşımı ile beraber planlayıp kaydımı yaptırdık. Daha sonrasında ders programlarını kurmamda tek mesajımda ve ya aramamda &#;ağlar bey &#;ok yardımcı oldu. Sınıf hocamız Yana devamını oku »

    G&#;nay Aliyeva

    Aynur Tıkıroğlu

    Merhaba ben Aynur, yılında doğdum. Hacettepe &#;niversitesi Resim b&#;l&#;m&#;nde doktora yapıyorum. Akademik eğitim sırasında kendi d&#;ş d&#;nyamı kurarken eksiklerim olduğunu ve bir t&#;r art block yaşadığımı farkettim. Akademinin gereklerine o kadar alışmıştım ki başka alanlara karşı mesafe almaya başladım. İşte tam da bu noktada Anima Okul ve Evren Hoca ile tanıştım. Karakter ve Konsept Tasarımı Eğitimi aldığım Evren Hoca, konusunda uzman ve &#;rneklerle zenginleştirilmiş ders i&#;eriğini her seviyeden &#;ğrenciye hitap edecek şekilde bizlerle paylaştı. Gerek g&#;sterilen &#;rnekler, gerek yaptığımız devamını oku »

    Aynur Tıkıroğlu

    Enver Turan

    Merhabalar;Ben Enver yılında doğdum. K&#;&#;&#;kl&#;ğ&#;mden bu yana hep oyunlarla i&#; i&#;e oldum. Her zamanda bu işlerin nasıl yapıldığını merak ettim yazılıma y&#;neldim ilk başlarda fakat yazılım kısmının bana g&#;re olmadığını fark ettim sonrasında bu işin grafik kısmı olduğunu &#;ğrenip buna y&#;neldim ve daha &#;ok ilgimi &#;ekti bana g&#;re olduğunu hissettim. Sonrasında Anima Okul ile tanıştım ve bu benim d&#;n&#;m noktam oldu. İlk başlarda kaygılarım &#;n yargılarım oldu acaba yapabilicekmiyim dediğim zamanlar oldu ama Anima okul b&#;nyesi bunu atlatmamda &#;ok faydalı oldu. Beril hocamızın anlaşılır ve basit bir devamını oku »

    Enver Turan

    Oğuz Yelkenci

    Merhaba arkadaşlar, ben Oğuz. Uzun bir s&#;re girişimcilik ile uğraştım. Bir s&#;re sonra projemi sonlandırıp kendime farklı bir yol &#;izmek istedim. 3D karakter tasarımı uzun s&#;redir ilgimi &#;ekiyordu ve ben de bu alanda eğitim alabileceğim kursları araştırmaya başladıfunduszeue.infoı bir sekt&#;rde aktif olarak &#;alıştığım i&#;in y&#;z y&#;ze eğitimler benim i&#;in uygun değildi. Her ne kadar online eğitim hakkında &#;ekincelerim olsa da uzun bir araştırmadan sonra Anima Okul'un benim i&#;in en iyi se&#;enek olduğunu fark funduszeue.info&#; &#;ekindiğim gibi de olmadı. Beril hoca net ve akıcı şekilde konuları işlerken, takıldığımız devamını oku »

    Oğuz Yelkenci
    Tümünü Gör
    Houdini ile G&#;rsel Efekt (VFX)

    HOUDİNİ İLE G&#;RSEL EFEKT (VFX)

    Anima Okul Houdini ile G&#;rsel Efekt (VFX)&#;eğitimi ile animasyon s&#;recinin en havalı aşamalarından olan g&#;rsel efekt (VFX) hakkında bilmeniz gereken her şeyi &#;ğrenebilir, gerekli

    Detaylı Bilgi
    3D Karakter Geliştirme

    3D KARAKTER GELİŞTİRME

    Anima Okul 3D Karakter Geliştirme eğitimi ile&#;ileri seviye karakter geliştirme hakkında bilmeniz gereken her şeyi &#;ğrenebilir, gerekli programlara profesyonel d&#;zeyde hakim olarak

    Detaylı Bilgi
    3D Modelleme Render

    3D MODELLEME RENDER

    Animasyon hazırlama s&#;recinin en &#;nemli aşamalarından olan modelleme ve render alanlarına g&#;sterilen ilgi her ge&#;en g&#;n artıyor.&#;Anima Okul 3D Modelleme Render eğitimi ile

    Detaylı Bilgi
    Game Artist

    GAME ARTİST

    Video oyunlarında en &#;nemli fakt&#;rlerden biri oynanabilirliğin yanında g&#;rselliğidir. İster ger&#;ek&#;i ister karikat&#;rize olsun, oyunda istenilen g&#;rselliği yaratmak i&#;in

    Detaylı Bilgi
    Akademik Portfolyo Oluşturma

    AKADEMİK PORTFOLYO OLUŞTURMA

    B&#;t&#;n g&#;rsel sanatlar &#;izgi ile başlar. &#;izim eğitimleri animasyon sanat&#;ısı olmak isteyenler, &#;izime ilgi duyanlar ya da yurtdışındaki &#;niversitelere y&#;nelik g&#;&#;l&#; portfolyo

    Detaylı Bilgi
    Game Design - Oyun Tasarımı

    GAME DESİGN - OYUN TASARIMI

    Oyun tasarımcısı, oyunun kurallarını belirlemekle sorumludur. En basit oyundan, en karmaşığına kadar her oyun en az bir tasarımcıya ihtiya&#; duyar. K&#;&#;&#;k projelerde generalist oyun

    Detaylı Bilgi
    ZBrush ile 3D Modelleme

    ZBRUSH İLE 3D MODELLEME

    Oyun ve animasyon yapım s&#;recinin ilk aşaması 3D Modellemedir. Profesyonel 3D modelcilerde bulunan en yaygın &#;zelliklerden biri yaratıcılıktır. &#;izim ve animasyon gibi, 3D

    Detaylı Bilgi
    Toon Boom ile 2D Animasyon

    TOON BOOM İLE 2D ANİMASYON

    B&#;y&#;k k&#;&#;&#;k pek &#;ok st&#;dyo tarafından kullanılan ve 2 boyutlu (&#;izime dayalı) animasyon prod&#;ksiyonlarında en &#;ok tercih edilen program olan Toon Boom’u &#;ğrenmek isteyenler&#;Anima

    Detaylı Bilgi
    Autodesk Maya ile 3D Modelleme

    AUTODESK MAYA İLE 3D MODELLEME

    Anima Okul Autodesk Maya ile 3D Modelleme&#;eğitimi ile animasyon prod&#;ksiyon s&#;recinin başlangı&#; aşaması olan modelleme hakkında bilmeniz gereken her şeyi &#;ğrenebilir, Autodesk

    Detaylı Bilgi
    Unreal Engine ile G&#;rsel Geliştirme

    UNREAL ENGİNE İLE G&#;RSEL GELİŞTİRME

    Son zamanların &#;nde gelen oyun motorlarından Unreal Engine, aslında sadece oyun odaklı değil, animasyon, film ve mimari &#;zerine de &#;alışılabilen bir yazılım. Anima Okul Unreal

    Detaylı Bilgi
    3D Animasyon 1

    3D ANİMASYON 1

    Karakteri tasarladınız; şimdi de sıra onu canlandırmada! 3D d&#;nyaya taşıdığınız karakterleri ve nesneleri hareketlendirmek karakter animasyonundan ge&#;iyor. Bir animasyonda

    Detaylı Bilgi
    Karakter ve Konsept Tasarım

    KARAKTER VE KONSEPT TASARIM

    Animasyon, ill&#;strasyon, &#;izgi roman, oyun veya mimari… Zihindeki kareleri ger&#;eğe d&#;n&#;şt&#;rme prensibine dayanan t&#;m yaratıcı alanlarda, karakter ve konsept tasarımı b&#;y&#;k &#;nem

    Detaylı Bilgi
    Maya ile Rig

    MAYA İLE RİG

    Rig işlemi prod&#;ksiyon işlemindeki karakterin eklem sisteminin oluşturulması ve animasyona hazır hale getirilmesidir. Modellenen karakter veya objelerin canlandırılabilmesi i&#;in

    Detaylı Bilgi
    3D Render & Compositing

    3D RENDER & COMPOSİTİNG

    Anima Okul 3D Render & Compositing&#;eğitimi ile&#;animasyon s&#;recinin vazge&#;ilmez aşamalarından olan malzeme, ışık ve 3D sahne tasarım hakkında bilmeniz gereken her şeyi

    Detaylı Bilgi
    3D Karakter Animasyonu

    3D KARAKTER ANİMASYONU

    3D d&#;nyaya taşıdığınız karakterleri ve nesneleri hareketlendirmek karakter animasyonundan ge&#;iyor. Bir animasyonda g&#;rd&#;ğ&#;n&#;z her bir hareket ve poz bu canlandırma teknikleri ile

    Detaylı Bilgi
    3D Animasyon Film Yapım

    3D ANİMASYON FİLM YAPIM

    Anima Okul, animasyon film yapım tekniklerinin t&#;m&#;n&#; &#;ğrenebileceğiniz 1 yıl s&#;ren Anima Okul 3D Animasyon Film Yapımı eğitimi ile sizlerle buluşuyor. Animasyon prod&#;ksiyon

    Detaylı Bilgi

    Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız!

    Kaydınız başarılı bir şekilde alınmıştır. Teşekkür ederiz.

    Kaydınız başarılı bir şekilde alınmıştır. E-posta adresiniz ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

    Bu e-posta adresi ile zaten bir kayıt mevcut olduğu için işleminize devam edilemiyor.

    Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız!

    Şifre sıfırlama mailiniz başarılı bir şekilde gönderilmiştir. Lütfen gelen kutunuzu kontrol ediniz.

    Mail gönderilirken bir hata meydana geldi veya bu e-posta adresi ile kayıtlı bir hesap bulunamadı.

    Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatabilmek için çerezlerden ve web sitemizle nasıl etkileşimde bulunduğunuza ilişkin verileri kaydedecek araçlardan faydalanıyoruz. Lütfen daha fazla bilgi almak için Çerez Politikası sayfamıza göz atınız. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.

    Anladım

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası