yağmur kıyamet çiçeği elena / Yağmur: Kıyamet Çiçeği fragmanı

Yağmur Kıyamet Çiçeği Elena

yağmur kıyamet çiçeği elena

kaynağı değiştir]

Uygulayıcı Yapımcı:

Fatih Akdeniz

Yönetmen:

Onur Aydın

Reji:

Serhat F Ulueren

Yardımcı Yönetmen:

Ayşe Esertepe

Kamera Ekibi:

Özkan Bal
Deniz Yıldız
Doğan Arslan
Tunç Pakman
Bulut Gedik
Mehmet Koray Köse

Ses:

Özgür Özden
Kadir Karademir

Görsel Efekt Süpervizörleri:

Celal Öztürk
Serkan Semiz
Oğuz Öztürk

Kostüm:

Hatice Kübra Erişir

Renk Düzenleme:

Cenk Erol
Çağrı Özdal

Karakterler[değiştir

Geçtiğimiz Eylül ayında, Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarışan ve burada “Siyad En İyi Film” ödülünü alan Yağmur Kıyamet Çiçeği adlı film nihayet vizyonda…

Film, birbiriyle kesişen hikayeler anlatıyor ama hepsinin çıkış noktası Çernobil nükleer santralindeki felaket… Radyasyon yüklü bulutların yağmur olup yağdığı Trabzon’da, oralı karakterler üzerinden anlatılan dram yüklü bir hikaye bu.

Filmin yönetmeni Onur Aydın, kendi yazdığı aynı adlı romanı filme çekmiş. Yağmur Kıyamet Çiçeği, orta karar, gişe sinemasına uygun bir iş ancak filmin bazı büyük sıkıntıları var.

Kazım Koyuncu… iyi adamdı, iyi müzisyendi, çok daha iyi olacaktı ama 33 yaşındayken garip bir tümör yüzünden hastalandı ve kaybettik onu. Çernobil felaketinden sonra kanser olup ölen pek çok Karadenizliden biriydi, oysa dönemin bakanı ne de güzel yudumluyordu çayını, “bakın ben içiyorum, hiçbir şey olmuyor, siz de için” diyerek.

Yağmur Kıyamet Çiçeği, başlarda Kazım Koyuncu’yu merkeze alarak başlıyor, hepimizde bir Kazım Koyuncu hikayesi izleyeceğimiz izlenimini uyandırıyor ancak daha sonra iki kurgusal karakterin, futbolcu Şenol ve oğlunu tedavi ettirebilmek için Türkiye’ye gelmiş, gelince de fahişelik yapmak zorunda kalmış olan Elena’nın imkansız aşkının peşine düşüyor. Bir yan hikayede de, Trabzonspor amigosu olan, Şenol’un ağabeyinin ‘ibret dolu öyküsü’ var.

Filmi daha fiyakalı göstermek adına gerçeklikten bazı kopmalar yapılmış. Örneğin $’a çıktığı söylenen reaktör patlaması sekansı… Bilgisayar efektleriyle yapılan bu sekansta reaktör patladıktan sonra, Hiroşima’dakine benzer bir mantar bulutu oluşuyor ve Trabzon’dan dahi görünüyor bu patlama… Oysa Çernobil reaktöründeki patlama ‘buharlaşma’ şeklinde yani bu türden bir nükleer bulut oluşumu olmadı. Yine film, Kazım’ı siyasi sebeplerle memleketine kaçmak zorunda kalmış bir militan gibi tasvir ediyor ve burada ailesinin yanında ölmüş gibi gösteriyor ancak Kazım Koyuncu İstanbul’da bir hastanede öldü. Yani bize Kazım Koyuncu’yu hatırlattığı için teşekkürler ancak onun hikayesi burada anlatılan değil.

Bu kadar çok karakter üzerinden hepsi de dram yüklü hikayeler anlatmak ancak çok usta sinemacıların altından kalkabileceği bir iş. Yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim; abartılı sinematografisine ve kurgudaki muazzam kopmalara rağmen Onur Aydın elinden geleni yapmış, Adanalı festival seyircisinin ödüllendirdiği filmi çekmeyi başarmış ancak Yağmur Kıyamet Çiçeği’nin Kazım Koyuncu’nun adıyla pazarlanmasını çok da samimi bulmuyorum.

Kötü filmlerin bile iyi tarafları vardır; bence Erkan Kolçak Köstendil, futbolcu ve aşık Şenol rolünde inanılmaz! Adana’da onun oyunculuğuna bir ödül beklerdim ve bu mutlak hakedilmiş bir ödül olurdu. Yılların oyuncusu Altan Erkekli’ye nasıl ‘şiveli’ konuşulur dersi veriyordu. Bu arada izlediğim her 5 festival filminin 3’ünde yan rollerden birinde Settar Tanrıöğen’i görmekten artık sıkıldım.

Birgün birilerinin Kazım’ın hikayesini sinemalaştırmasını çok isterim. Çocukluğunu, İstanbul’a gelişini, müzisyen oluşunu, müziğini Karadeniz ezgilerini, sevmeyenlere bile sevdirmesini, ancak sizi temin ederim ki, Yağmur Kıyamet Çiçeği o film değil… Burada ince bir hesap var sanki; Karadeniz insanını etkileyecek ne varsa tıkıştırılmış yamalı bir bohça gibi duruyor film. O sayede gişe yapmanın formülünü arıyor gibi…

Evet, bu şekilde lanse edildiği için Yağmur Kıyamet Çiçeği’ne, “Kazım’ın filmi” diye giriyorsunuz ama izlediğiniz şey Yeşilçam zamanlarından kalma bir duyguyla çekilmiş Karadeniz usulü bir Vesikalı Yarim hikayesinden fazlası değil. Kazım’a böyle yapmak, onun ismini bir ürün cazipleştirme yöntemi olarak kullanmak oldu mu? Bence olmadı.

funduszeue.info - [email protected]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası