vasilik ne demek / Vasi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Vasi Kime Denir? - Kültür Sanat Haberleri

Vasilik Ne Demek

vasilik ne demek

Vesayet Nedir?

Vasilik Nedir? Vasi Tayini Nedir?

İçerikte Neler Var ?

Vesayet Altına Alınabilecek Kişiler Kimlerdir?

Vesayeti gerektiren haller, Türk Medeni Kanunu’nda düzenlenmiştir. Belirli hallerde, kişinin vesayet altına alınarak bir vasi atanması gereklidir. Vesayet altındaki kişinin hukuki işlem yapma ehliyetleri kısıtlanır. Vesayet kararını veren mahkeme hangi işlemlerin vasi onayıyla yapılabileceğini belirleyecektir. Vesayet makamları, vasi, kayyım ve vesayet daireleri olarak kanunda sayılmıştır. Görevlerini yerine getirirken vesayeti gerektiren bir halin mevcut olduğunu öğrenen nüfus memurları, idari makamlar, noterler ve mahkemeler bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmekle yükümlüdür.

Velayet altında bulunmayan küçükler ile aşağıda belirttiğimiz özel sebepleri nedeniyle kendi işlerini göremeyen yada görmesinde sakınca bulunan kişilerin özellikle maddi menfaatlerinin korunması ve günlük hayattaki işlerinin yürütülebilmesi amacıyla mahkeme tarafından kişinin kısıtlanmasına yönelik bir hukuki kurumdur.

Vesayet Makamı Neresidir?

Kanunlarımızda vesayet kurumunu düzenlerken, vasi ataması, gözetmesi, kontrol ile gerekli hallerde müdahale yetkisi verilmiştir.

Medeni Kanunumuzda Vesayet Makamı Sulh Hukuk Mahkemesi, Denetim Makamı ise Asliye Hukuk Mahkemeleridir.

Vasi Nedir? 

Erzincan Avukat -Vasilik Nedir? Vasi Tayini Nedir?

Vasi, türk Medeni Kanunu’nun maddesi vasiyi tanımlamaktadır. Buna göre vasi, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlüdür.

Vasi olarak atanan kişi mahkeme tarafından düzenlenecek belgeyle kısıtlı kişi adına resmi kurum ve kuruluşlarda, bankalarda işlemler yapabilir, kısıtlı kişinin mal varlığını yönetebilir. Vasilik yapan kişi, tüm iş ve işlemlerde kısıtlının menfaatlerini korumakla yükümlüdür.

Türk Ceza Kanunu’na ve yerleşik Yargıtay içtihatlarına göre vasilik görevi kamu görevi niteliğindedir ve bu görevle ilgili suçlar kamu görevlisi tarafından işlenmiş suçlardan kabul edilir.

Vasi Davası Nasıl Açılır?

Vasi tayin eden kişi akıl hastası olmuş ve  kendi kararlarını veremeyecek durumda yakın akrabaları tarafından talep edilmesi durumunda vesayet makamı kısıtlıysa vasi tayini işlemleri yapılabilmektedir. Bu konuda öncelikle mahkemeye başvuru yapılması funduszeue.info başvurunun avukat vasıtasıyla yapılması hem süreci hızlandırır hem de menfaatinize olur.

Vasi davası haklı bir sebepler bulunmadıkça, vesayet makamı, vesayet altına alınmasına karar verilecek şahsın ilk olarak eşini veya yakın akrabalarından, vasilik şartlarına haiz olması durumunda görev verilir.

Vasi kural olarak küçüklük ve kısıtlılık nedeniyle vesayet altına alınan kişilere atanması gereken kişilerdir.

Örneğin velayet altında olmayan küçüğe vasi atanmasına ya da kanunda belirtilen şartlar altında bulunan büyüklere de kısıtlama kararı verilebilinir.

Vasi Davası Nerede Açılır

Vasilik veya vesayet altına alınma davaları Sulh hukuk mahkemesinde açılır. Vasilik davasında görevli mahkeme Sulh mahkemesidir.

Dava vesayet altına alınacak kişinin ikamet ettiği yerleşim yeri adresi yetkilidir. Örneğin Erzincan&#;da oturan bir kısıtlı için açılacak dava Erzincan Adliyesinde ki Sulh hukuk Mahkemesinde Açılır. Vasi davası nasıl açılır ve dava dilekçesi hakkında Erzincan avukat ve danışmanlık alınması yararınıza olacaktır.

Kısıtlılık ve Vasi Kararı Nasıl Verilir?

Vasilik veya kısıtlılık konusunda Sulh Hukuk Mahkemelerine dava açılabilmektedir. Mahkeme öncelikle kişinin akıl yeterliliğinin yerinde olup olmadığı konusunda tespitini yapmak istemektedir. Ancak başvuru öncesinde kişinin yakını tam teşekküllü bir hastaneden bu durumu belgeleyen bir rapor alması durumunda, mahkeme buna da itiraz edebilmektedir.

Şüpheli durumlar veya farklı gerekçeler ile mahkeme buna itibar etmez ise kendi belirlediği bir tam teşekküllü hastaneye göndererek raporun alınmasını isteyebilmektedir.

Hastanenin göndereceği rapora göre de kısıtlama konusunda bir karar verebilmektedir. Başvuru konusunda dilekçenin verilmesinden sonra mahkeme eğer varsa içerisinde kısıtlamaya ait sağlık raporunu inceler.

Bu raporu yeterli görmesi durumunda rapora dayanarak kısıtlama konusunda kararını verir. Kısıtlama kararının verilmesinden sonra kişinin yapmış olduğu her işlem artık geçersiz olmaktadır.

İhtiyaç durulması durumunda vasi atanması konusunda birden fazla vasinin atanması mümkündür. Malların yönetimi gibi bir durum olması durumunda kayyım atanabilmektedir. Bu durumda o şirketler tedbir aşamasına girmektedir. Şirketin yönetimini yapabilecek bilgi ve donanıma sahip olan kişilerin kayyım olarak atanması gerekmektedir.

Vesayeti Gerektiren Haller Nelerdir?

Türk Medeni Kanunu kısıtlanması gereken kişilerle ilgili vesayeti gerektiren halleri şu şekilde düzenlemiştir:

  • Yaş küçüklüğü,
  • Kısıtlama,
  • Özgürlüğü bağlayıcı ceza,
  • Kişinin kendi isteği

Yaş Küçüklüğü Nedeniyle Vesayet Nedir?

Türk Medeni Kanunu’nun maddesine göre velâyet altında bulunmayan her küçük vesayet altına alınır.

Yani anne-babası yada atanmış bir velisi olmayan küçükler kanunen vesayet altına alınması gerekmektedir. Görevlerini yaparlarken vesayeti gerektiren böyle bir hâlin varlığını öğrenen nüfus memurları, idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar.

Kısıtlanma Nedeniyle Vesayet Nedir?

I. Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı

TMK’nın maddesine göre akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan her ergin kısıtlanır. Özellikle akli melekeleri tam olarak yerinde olmayan engelli olan kişiler açılacak vasilik davasında mahkeme kararıyla kısıtlanabilmektedir.

Görevlerini yaparlarken vesayet altına alınmayı gerekli kılan bir durumun varlığını öğrenen idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar.

II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim

TMK maddesine göre savurganlığı, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya
malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.

Bu gerekçeyle de vasi atanabilmesi için vasilik davası açılması gerekmektedir.

III. Özgürlüğü bağlayıcı ceza

Kanun’un maddesine göre bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkûm olan her ergin kısıtlanır.
Cezayı yerine getirmekle görevli makam, böyle bir hükümlünün cezasını çekmeye başladığını, kendisine vasi atanmak üzere hemen yetkili vesayet makamına bildirmekle yükümlüdür. Yani kesinleşmiş bir cezanın varlığı halinde ceza mahkemesi durumu derhal ilgili mahkemeye bildirmekle yükümlüdür.

IV. İstek üzerine 

Kanunun maddesinde yaşlılığı, engelliliği, deneyimsizliği veya ağır hastalığı sebebiyle işlerini gerektiği gibi yönetemediğini ispat eden her ergin kısıtlanmasını isteyebilir.

Günlük hayatta fiziksel engelli vatandaşlar ile yaşlıların işlerinin yürütülebilmesi için sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.

Kimler Vasi Olarak Atanabilir?

Vesayet makamı yani Sulh Hukuk Mahkemesi, vasi olarak atandığında vasilik görevini yapabilecek yetenekte olan bir ergini vasi olarak atar.
Gereken durumlarda, bu görevi birlikte veya vesayet makamı tarafından belirlenen yetkileri uyarınca ayrı ayrı yerine getirmek üzere birden çok vasi atanabilir. Rızaları bulunmadıkça birden çok kimse vesayeti birlikte yürütmekle görevlendirilemez.

Vasi atanmasında Kanun’un belirlediği bazı kişiler önceliklidir. Eşler ve hısım akraba diğer kişilere kıyasla öncelikle değerlendirilmelidir. Haklı sebepler engel olmadıkça, vesayet makamı, vesayet altına alınacak kişinin öncelikle eşini veya yakın hısımlarından birini, vasilik koşullarına sahip olmaları kaydıyla bu göreve atar. Bu atamada yerleşim yerlerinin yakınlığı ve kişisel ilişkiler de göz önünde tutulur.

Ayrıca haklı sebepler engel olmadıkça, vasiliğe, vesayet altına alınacak kişinin ya da ana veya babasının gösterdiği kimse atanır.

Vasiliğe Engel Olan Sebepler Nelerdir?

Türk Medeni Kanunu’na göre vasi olamayacak kişiler şunlardır:

1. Kısıtlılar,
2. Kamu hizmetinden yasaklılar veya haysiyetsiz hayat sürenler,
3. Menfaati kendisine vasi atanacak kişinin menfaati ile önemli ölçüde çatışanlar veya onunla
aralarında düşmanlık bulunanlar,
4. İlgili vesayet daireleri hâkimleri.

Vasilik / Vesayet Davasında Yetkili ve Görevli Mahkeme Neresidir?

Vasilik davası yada vesayet davası, kısıtlanacak kişinin ikamet ettiği yerleşim yerindeki mahkemede açılması gerekmektedir. Vasilik davası yerleşim yerindeki sulh hukuk mahkemesinde görülecektir.

Noterden yada başka bir kurumdan vasilik kararı verilmesi mümkün değildir. Bu karar yalnızca mahkeme tarafından verilecektir.

Vasilikte Görev Süresi Ne Kadardır?

Vasi, kural olarak iki yıl için atanır. Vesayet makamı, bu süreyi her defasında ikişer yıl uzatabilir. Dört yıl dolunca vasi, vasilikten kaçınma hakkını kullanabilir.

Vasi Tayinine Nasıl İtiraz Edilir?

Mahkeme öncelikli olarak vesayet altına alınacak kişinin yakınlarını vasilik şartlarına sahip olması halinde bu göreve atar. Haklı sebepler engel olmadıkça, vasiliğe vesayete altına alınacak kişinin ya da anne babasının gösterdiği kimse atanır. Ancak vesayet altına alınacak kişinin bir yakını bulunmadığı ya da yakınları ile vasi arasında menfaat uyuşmazlığı olduğu takdirde mahkeme vasi altına alınacak kişiyi tanımayan üçüncü bir kişiyi de vasi olarak tayin edebilir. Bu durumda sıkça gördüğümüz üzere vasi tayinine itiraz söz konusu olacaktır.

Kural olarak vesayet altına alınacak kimse ile aynı yerleşim yerinde oturanlar vasiliğe atandığı takdirde bu görevi kabul etmek zorundadır. Dikkat edilirse burada “aynı yerleşim yeri” ibaresi kullanılmıştır. Dolayısıyla vesayet altına alınacak kişi ile vasi olarak tayin edilen kişi örneğin farklı illerde ise vasi tayin edilen kişinin kabul yükümlülüğü yoktur. Aynı zamanda vasiliğe engel ya da vasilikten kaçınacak bir durumun söz konusu olması halinde vasi tayin edilen kişi vesayet makamına itirazda bulunabilir.

“Vasiliğe atanan kişi, bu durumun kendisine tebliğinden başlayarak 10 gün içinde vasilikten kaçınma hakkını kullanabilir. İlgili olan herkes, vasinin atandığını öğrendiği tarihten başlayarak 10 gün içinde atamanın kanuna aykırı olduğunu ileri sürebilir. Vesayet makamı vasilikten kaçınma veya itiraz sebebini yerinde görürse yeni bir vasi atar; yerinde görmediği takdirde, bu konudaki görüşü ile birlikte gerekli kararı vermek üzere durumu denetim makamına bildirir.”

Vasilik Görevinin Sona Ermesi

Medeni Kanun md. ’ya göre; vasinin görev süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Sürenin bitimi halinde vesayet makamı, vesayet altındaki kişinin menfaatini göz önüne alarak vasinin görevini ikişer yıl daha uzatabilir. Toplam 4 yıl dolduğu takdirde vasi, vasilikten kaçınma hakkını kullanabilir.

  • Vasiliğe engel bir durum olduğu takdirde vasi görevinden çekilmek zorundadır.
  • Vasi bir kaçınma sebebi ortaya çıktığı takdirde sürenin bitiminden önce görevinden alınmasını isteyebilir.
  • Vasinin fiil ehliyetini yitirmesi halinde vasilik görevi sona erer.
  • Vasi, görevini ağır surette savsaklar, yetkilerini kötüye kullanır veya güveni sarsıcı davranışlarda bulunur ya da borç ödemede acze düşerse, vesayet makamı tarafından görevden alınır.
  • Ayırt etme gücüne sahip olan vesayet altındaki kişi veya her ilgili, vasinin görevden alınmasını isteyebilir. Görevden alınmayı gerektiren sebebin varlığını başka bir yoldan öğrenen vesayet makamı, vasiyi re’sen görevden almakla yükümlüdür.

Vasilik Ücreti Nedir?

Vasi, vesayet altındaki kişinin malvarlığından, olanak bulunmadığı takdirde hazineden karşılanmak üzere kendisine bir ücret verilmesini isteyebilir. Ödenecek ücret, yönetimin gerektirdiği emek ve yönetilen malvarlığının geliri göz önünde tutulmak suretiyle her hesap dönemi için vesayet makamı tarafından belirlenir. Vasilik maaşı yada vasilik ücreti olarak adlandırılan bu ücret zorunlu değildir. Vasi herhangi bir bedel almaksızın da görevini ifa edebilecektir.

Daha fazla makale için tıklayınız.

-Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi

Tanıma ve Tenfiz Davası Nasıl Açılır?

Erzincan Boşanma Avukatı

Vasilik kime verilir, kimler vasi olabilir?

vasilik

vasilik kimlere verilir

Vasilik verilebilecek kişiler Türk Medeni Kanununda açıkça belirtilmektedir. Vasilik görevini yürütecek olan kişilerin bu görevi yerine getirecek olgunluk ve yeteneğe sahip olması, herhangi bir akıl zayıflığı taşımaması gereklidir. Vesayet makamı tarafından gerek görmesi halinde vasi olarak atanacak kişilerin rızası alınarak birden fazla vasi atanabilmektedir. Vasilik kime verilir hususunda ayrıca vesayet makamı tarafından öncelikli olarak değerlendirilen kişiler bulunmakta olup bu kişiler vesayet altına alınacak olan kişinin eşi ve hısımları olarak seçilir. Vesayet makamı öncelikli kişileri seçerken özellikle hısımların yerleşim yeri, yakınlığı ve kişisel ilişkilerini göz önünde bulundurarak vasilik için herhangi bir engel bulunmaması hususuna dikkat eder.

Vasi Tayini Ne Demek?

Kendi işlerini sürekli olarak yapamayacak durumda olan kişilere ilgili işlerde yardımcı olması ve haklarını koruması için görevlendirilen kişiler vasilik nedir sorusunun yanıtıdır. Vasi tayini atamak da belirtilen amaçla kişilere vasi atanması işlemini belirten tanımlamadır. Vasi olarak seçilen kişi ilgili işleri yerine getirme ve vesayet altına aldığı kişinin haklarını korumanın yanında menfaatlerine aykırı işlemler gerçekleştirmemelidir.

Vasilik Kararına İtiraz Edilebilir Mi?

Vesayet makamı tarafından verilen vasilik kararlarında vesayet altına alınacak kişinin annesi veya babasının göstereceği ya da kendisinin talep ettiği kimseler atanmaktadır. Karara itiraz edilmemesi için tercih edilen bu uygulama sonrası vasi olarak atanan kişinin görevlerini kanunen mevcut tutulan süre boyunca yerine getirmesi gereklidir.

Kimlere Vasi Tayin Edilir?

Türk Medeni Kanununda kimlere vasi tayin edilebileceği ile ilgili açıklayıcı hususlar bulunmakta olup ilgili hususlar aşağıda sıralanmaktadır:

  • 18 yaşından küçük her çocuk
  • Akıl hastalığı veya zayıflığı sebebiyle iş göremeyecek durumda olan kişiler
  • Aile düzenini bozacak yaşan tarzı içerisinde olan kişiler
  • 1 yıl veya daha uzun süreli hapis cezasına mahkum edilmiş erginler
  • Yaşlılık, sakatlık, ağır hastalık veya deneyimsizlik sebebiyle kendi isteğiyle vasi talep eden kişiler

Vasilik Kimlere Verilmez?

Vasi tayin edilemeyecek kişiler de kanunen belirtilmiş olup aşağıda ilgili kişilerin kriterleri sıralanmaktadır:

  • Vesayet altında olanlar
  • Kamu hizmetinden yasaklılar
  • Haysiyetsiz yaşam sürenler
  • Menfaati vesayet altına alacağı kişi ile çatışanlar
  • Vesayet altına alacağı kişi ile düşmanlığı olanlar
  • Vesayet daireleri hakimleri (Sulh Hukuk ve Asliye Hukuk Mahkemeleri)

Vasilikten Kaçınılabilir Mi?

Bazı özel durumlarda vasilikten kaçınılmaktadır. İlgili özel haller yaş, hastalık, meşguliyet vb. nedenlere sahip kişilere özgüdür. İlgili özel hallerin dışında olan kişiler vasilikten kaçınamazlar.

Kimler Vasilikten Kaçınabilir?

Vasi olmak istemiyorum talebi kabul edilecek özel durum sahibi kişiler aşağıda sıralanmaktadır:

  • 60 yaşını doldurmuş olan kişiler
  • Bedensel özür veya sürekli hastalık sebebiyle vasilik görevini yerine getiremeyecek kişiler
  • 4’den fazla çocuğu olan kişiler
  • Vasilik görevini başka bir kişi üzerinde yürüten kişiler
  • Cumhurbaşkanı
  • TBMM ve Bakanlar Kurulu Üyeleri
  • Hakimlik veya Savcılık meslek mensupları

Vasilik Davasında Hangi Mahkeme Yetkilidir?

Vasilik davası nerede açılır sorusunun yanıtı Sulh Hukuk Mahkemeleridir. Özel vesayet işlemi olması halinde ise Asliye Hukuk Mahkemesi vasilik işlemini yapmak için yetkilidir.

Vasi Tayini Ne Kadar Sürer?

Vasi olarak atanan kişilerin belirli bir vasilik süresi geçirmeleri ardından vasilikten kaçınma haklarını kullanabilmektedirler. Vasilik kural olarak 2 yıl için atanmaktadır ve vesayet makamı tarafından bu süre her 2 yıl dolmasının ardından 2 yıl olmak üzere uzatılmaktadır. İkinci 2 yıl bitimi ile birlikte vasilik görevini 4 yıl sürdürmüş olan kişiler istemeleri halinde vasilikten kaçınma haklarını kullanabilirler. Vasilikten kaçınma haklarını kullanmamaları halinde görev süreleri 2 yıl daha uzatılabilmektedir.

ETİKETLER: vasilik, vasi olmak, vasi olma koşulları, vasi tayini ne demek

Vasi ve Vesayet nedir?

Vasi ve vasi tayini tanımına geçmeden önce vesayet konusuna değinmek yerine olacaktır. Vesayet, reşit olmamış küçüklerin veya yasal hakları kısıtlanmış olan kısıtlıların haklarının korunmasını ve hukuken temsil edilmesini sağlayan ve kamu görevi sayılan bir kurumdur. Özünde farklı olsalar da hukuki temsil ve sorumluluk anlamında vesayet ve velayet kurumları birbirine çok benzemektedir. Nasıl ki bir çocuğu velisi temsil ediyorsa, vesayet altındaki kişinin yasal temsilicisi de vasi olmaktadır.

Vasi atanması ne demek?

Vasi, en basit anlamıyla reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilcidir. Daha kolay anlaşılması açısından vasiyi, yasal hakları kısıtlanmış kişiler için &#;veli&#; görevi gören kişi olarak tanımlayabiliriz. Vasi tayini ise, kanundaki şartların oluşması durumunda kişiye mahkeme tarafından yasal temsilci atanması durumudur.

Vasi tayini gerektiren durumlar nelerdir?

Vasi tayini veya bir başka ifadeyle vasi atama sebepleri temel olarak iki durumda söz konusu olabilir. Bunlarından birincisi yaş küçüklüğü ikincisi ise kısıtlılık halidir. Kanunda belirtilen bu haller sınırlı sayıdadır ve bu sebepler dışında başka herhangi bir sebeple vasi tayini yapılamaz. Dolayısıyla kişinin rızası olsa dahi eğer durumu kanundaki şartlardan birisine uymuyorsa vasi tayini hukuken mümkün olmayacaktır.

A) Yaş Küçüklüğü Nedeniyle Vasi Atanması

Reşit olmayan küçüklerin normal şartlarda kanuni temsilcisi velidir. Ancak herhangi sebeple velisi bulunmayan çocuklara kanunen zorunlu olarak vasi atanır. Bu itibarla yaş küçüklüğü kanunen zorlu vasi atama sebebidir. Anne ve babası vefat eden çocuklara aile hukuku mevzuatı çerçevesinde vasi atanması bu kapsama girmektedir.

B) Kısıtlılık Kararı

Vasi tayini gerektiren ikinci hal ise yasal kısıtlılık halidir. Kısıtlanmayı gerektiren haller ise Medeni Kanun&#;da tek sayılmıştır. Buna göre aşağıdaki durumlarda kısıtlama ve vasi atanması istenebilecektir.

  • Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı
  • Alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı
  • Kötü yaşam tarzı
  • Kötü  yönetim
  • Savurganlık
  • Hapis Cezası
  • Kişinin kendi talebi

Vasi tayini nasıl yapılır?

Vasi tayini için Sulh Hukuk Mahkemesinde vasi tayini dilekçesi ile dava açmak gerekir. Vasi ataması konusunda kesin sonuç almak ve davanın reddedilmesi adına bu konuda uzman bir avukat ile çalışmak her zaman tavsiye edilmektedir.

Vasi nasıl seçilir?

Eğer mümkünse vesayet altına alınacak kişinin veya onun anne ve babasının göstereceği kişiler vasi olarak atanır. Ancak vasi ataması yapacak hakim, vasinin vesayet altındaki kişiyi temsil etmesi ve onun haklarını koruması açısından yerleşim yerine yakın bir kişiyi tercih edecektir. Ayrıca vasi tayini bakımından vasi atanacak kişinin rızası da önemli bir kriterdir.

Kimler vasi olamaz?

Reşit olmayanlar, kısıtlılar, kamu hizmetinden yasaklı olanlar, haysiyetsiz bir yaşam sürenler ve vesayet alınacak kişi ile arasında çıkar çatışması olanlar vasi olamaz. Bu itibarla vasilik görevi için gönüllü olsa dahi, vasi adayının vasi olmaya engel bir durumu varsa vasi olarak atanamayacak ve hakim tarafından bir başka alternatif vasi ataması yapılacaktır.

Av. İlker ATAMER

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası