toz derz nasıl hazırlanır / Evde Kolay Derz Dolgusu Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Toz Derz Nasıl Hazırlanır

toz derz nasıl hazırlanır

Evde Kolay Derz Dolgusu Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

  • Minik Tospik yazdı.
  • 13 Eylül 2021
  • 940 okunma
Evde Kolay Derz Dolgusu Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Derz/Derz Dolgusu; evlerimizde mutfak, banyo fayansları ya da yer karolarının aralarında kalan boşluğu doldurmak, sızıntıları önlemek ve de estetik görünüm vermek üzere kullanılan malzemedir. Kullanıldıkça ve/veya zaman geçtikçe dolgu malzemesi dökülmeye, hasar görmeye başlar ve eskir. Fayans aralarındaki kırık dökük ya da kirli görünümlü derzler rahatsız edici olabilmektedir.

Biraz zaman ayırmakla, evde kolayca derz yenilemesi yapmanız pekâlâ mümkün. Basit birkaç malzeme ile pratik ve hızlı biçimde bu işi kendiniz yapabilirsiniz. Temin edeceğiniz malzemelerle hasar görmüş derz dolgularını yenileyebilirsiniz. Karo taş zemininiz ya da duvarlardaki fayanslarınız böylelikle yepyeni ve tertemiz görünüme kavuşacaktır.

Evde Kolay Derz Dolgusu İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeler

Evde Kolay Derz Dolgusu İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeler

Evde kolay derz dolgusu yapmak için gerekli malzemeler:

  • Derz dolgu malzemesi
  • Mühürleme malzemesi
  • Derz temizleme bıçağı
  • Silikon kalafat
  • Mala (Kenar malası)
  • Bant
  • Maket bıçağı
  • Sünger
  • Kova
  • Elektrikli süpürge
  • Microfiber bez
  • Koruyucu gözlük
  • Toz maskesi

Ayrıca Eski Eşyalardan Geri Dönüşümle Kendin Yap Kitaplık Fikirleri adlı yazımıza göz atın!

Eski Derzleri Sökme

Eski Derzleri Sökme

  • Derz dolgusu yenileme işleminin ilk aşaması eskisini tamamen sökmek ve yerini temizlemektir. Fayans aralarındaki kurumuş dolguyu özel derz temizleme bıçağı ile fayansa zarar vermeden dikkatlice kazımalısınız. Hepsini aynı anda sökmeniz gerekli değil. Adım adım gidebilirsiniz. Temizleme aşaması yenileme işleminin kusursuz olması için ön koşuldur.
  • Eskimiş derzi sökerken etrafa biraz toz yayılacaktır. Bunun için çalıştığınız alanı büyük naylon örtülerle kaplayabilirsiniz. Ayrıca tozu solumamak için toz maskesi ve gözlerinize toz kaçmaması için de koruyucu gözlük takmayı ihmal etmeyin.
  • Çok kurumuş eski dolgular ilk işlemde çıkmayabilir. Kalan dolgu artıklarını maket bıçağı yardımıyla tamamen çıkarabilirsiniz. Maket bıçağının fayanslara zarar vermemesi için uygulamayı, bıçağı hafifçe eğerek ve kenar kısımları çok oymamaya özen göstererek yapmalısınız. Yine de kalan ufak kırıntılar varsa elinizle de çıkarabilirsiniz. Son olarak kalan parça ve tozları elektrikli süpürge ile çekerek temizleyin.
  • Toz, kir vb. kalıntılarının iyice temizlendiğinden emin olduktan sonra, derz dolgusunun bulaşmasını istemediğiniz bölgeleri bantla kapatın. Açıkta kalan kısımları yüzey temizleme malzemesi ve sünger kullanarak fakat bastırmadan güzelce temizlemelisiniz. Bu işlem dolgu yapılacak kısımda kir, kalıntı, leke kalmasını tamamen önleyecektir. Ardından sildiğiniz bölgenin tamamen kurumasını beklemelisiniz.

Derz Dolgusunu Yenileme

Derz Dolgusunu Yenileme

  • Derz renginin belirlenmesi: Derz dolgularının pek çok rengi mevcuttur. Fayans ya da zemin taşınızın rengiyle uyumlu ya da arzunuza göre tezat ama görsel olarak estetik olduğuna inandığınız rengi belirleyin. Derzi hazırlarken rengini kaybetmemesi için gerekenden daha fazla su kullanmamalı ve dolgu harcını iyice karıştırmalısınız.  
  • Derz harcının hazırlanması: Derz dolgu malzemesinin kullanacağınız kadarını kovaya boşaltın. Suyu yavaşça dökün ve mala ile karıştırın. Karıştırırken kovayı hafif hafif çevirmeniz suyun emilmesini kolaylaştırır. Derz bütün suyu emdiği zaman çamur kıvamında harç elde etmiş olacaksınız. Karıştırma işlemi sonunda kovanın tabanında toz/kuru derz malzemesi kalmamış ve tüm malzeme iyice karışmış olmalıdır. Ardından 5 ila 10 dk. kadar bekleyin. Bu süre karışımın biraz sertleşmesini sağlayacak ve uygulama işlemini daha kolay hale getirecektir. Şayet bunu yapmazsanız, dolgu malzemeniz çabuk çatlamaya ve dökülmeye elverişli olacaktır ki sonucun böyle olmasını istemezsiniz…
  • Dolgu malzemesinin yüzeye uygulanması: Uygulama alanına boylu boyunca 1 lt. kadar harcı dökün ve derzi, malayı 45 derece açıyla tutup fayansın üzerine genişçe yayın. Harcın aralara girdiğinden emin olmanız gerekir. Bunun için yayma işlemini yaparken bastırmalısınız. Çalışma alanınızı daha küçük alanlarla daraltmanız uygulama kolaylığı sağlayacaktır. Örneğin başlangıçta 50*50 cm²lik alanda yayma işlemini yapın. Derzler doldukça diğer küçük alanlara geçiş yapın. Her boşluğun eşit düzeyde dolduğundan emin olmalısınız.
  • Artan dolgu malzemesinin temizlenmesi: Dolgu malzemesinin kenarlarda kalan fazlalığını almalısınız. Bunun için plastik silecek ya da kuru ve sert yapıda sünger kullanabilirsiniz. Bu aşamada yapılan temizleme işleminin amacı fayansların temizlenmesi değil fayans arasındaki boşlukların yeterince ve düzgün biçimde dolduğunu anlamaktır. Bu işlem için kullanacağınız malzemenin kuru olduğundan emin olmalısınız. Karışım kesinlikle nem almamalıdır.
  • Fayansların temizlenmesi: Derzinin tamamen sertleşmesi bekleyin. Harcın sağlam olduğundan ve iyice kuruduğundan emin olduktan sonra fayanslarınızı temizleyebilirsiniz. Bu aşamada fayanslar hafif nemli sünger ile ve yuvarlak hareketlerle silinmelidir. Fayans köşelerindeki derzlerin çıkmamasına özen göstermelisiniz. Fayanslardaki harç tamamen temizlenince bu aşama sona erecektir. Eğer derz uygulama aşamasından önce bantla kapatma uygulamışsanız temizlik de sorun olmayacaktır.
  • Derz dolgusunun mühürlenmesi: Mühürleme işlemine geçmeden önce, mühürleme malzemesinin üzerinde belirtilen süre kadar, uyguladığınız dolgu harcının kurumasını bekleyin. Devamında mühürleme işlemini uygulayabilirsiniz. Bu işlem için boya fırçası ya da fırça vazifesi görebilecek malzeme ile derz mühürleme malzemesini uygulama alanına yayın. Bu aşamada leke oluşmuşsa en geç 5 dk. içerisinde temizlemelisiniz. Bu işlem bittikten sonra çalışma alanını en az 1 gün boyunca kuruması için boş bırakın ve kullanmayın.

Silikon Kalafat Uygulama

silikon-kalafat-uygulama.webp

Silikon Kalafat malzemesi, kaplamalar arasındaki boşluğu doldurarak bu alanların su geçirmez ve esnek duruma gelmesi için yapılan uygulamada kullanılır. Derz yenileme işleminde yapılan uygulama ne kadar doğru/düzgün olursa olsun; dolgular zaman içinde çatlayabilir. Silikon kalafat uygulaması bu çatlamalara karı koruma sağlayacaktır. Bu malzeme ara ara oluşan minik çatlakların kapatılması için de uygulanabilir. Bu işlem hem su sızdırmazlığını sağlar hem de çatlakların arasına toz, hava ya da minik böceklerin girmesini de önler.

Derz Dolgularının Temizlenmesi

Derz Dolgularının Temizlenmesi

Bütün uygulama aşamalarının tamamlanmasının ardından fayans ya da karo taşlarınıza kazandırdığınız yeni görünümün ortaya çıkması ve görünür hale gelmesi için son temizliğinizi yapabilirsiniz. Bunun için sırasıyla şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • Kalıntıları almak için nemli microfiber bez yardımıyla yüzeye hafifçe bastırarak silin ve temiz bezle kurulayın.
  • Kalıntıları temizlemek için en çok üç saat bekleyin. Aksi halde malzemeler fayans üzerinde kuruyabilir ve temizlenmesi güç olabilir.
  • Temizleme malzemesi sert olmamalı ve fayansların hasar görmesine engel olmalıdır.
  • Alan tamamen kuruyana kadar kurulanmalıdır.
  • Son olarak kalıntı kalmamış olduğundan emin olun. Şayet tam olarak temizlenmemişse temizlik işleminizi tekrar edebilirsiniz.

Ayrıca Eski Araba Lastiğinden Kendin Yap Geri Dönüşüm Fikirleri adlı yazımıza göz atabilirsiniz!

Derz Dolgusu Uygulamanın Püf Noktaları

Derz Dolgusu Uygulamanın Püf Noktaları

  • Derz, çimento malzemesi özelliğindedir. Kirli harcı yüzeyden tamamen çıkarmak, yeni harcın daha iyi yapışmasını sağlar.
  • Derzdeki çatlakları kapatmak için eski derzin üzerine yeni derz eklenmemelidir. Yeni karışım fayans kenarlarına düzgün biçimde yapışmaz. Derz dolgusu çatlakların içine eklenmeye çalışıldığında, harç kürlenir (formu bozulur) ve koparak dökülür.
  • Daha koyu renkli derz malzemesi, çok sık kullanılan yüzeyler açısından daha doğru seçim olacaktır.
  • Aynı renk derz fayans veya yer karosunda farklı renk tonlarında görünebilir. Çünkü seramik, fayans ya da diğer döşeme malzemeleri farklı su emme oranlarına sahiptir.
  • Bazı derz renkleri işlem görmeden önce yani henüz toz halindeyken beyaz ya da açık renkmiş gibi görünür.  Ancak su ile karıştırıldığı zaman gerçek rengi ortaya çıkacaktır.
  • Dolgu malzemesini ilk anda fazla hazırlamamak gerekir. Çünkü derz karışımı çabuk sertleşir ve kurur ki bu da emeği boşa çıkarır.
  • Derz su ile karıştırmadan önce bulunduğu torba iyice çalkalanmalıdır. Bunun nedeni renk, kum ve sertleştirici parçacıklarının tastamam karışmasını sağlamaktır.
  • Yeni form derz malzemelerinin mühürlenmesine gerek yoktur.
  • Toz halinde bulunan standart derzler ise uygulamadan sonra leke oluşmaması için, derz tamamen kuruduktan sonra mühürlenmelidir.

Blog Yazıları

Derz dolgu ayrıca, beton üzerinde zamanla oluşabilecek çatlakları doldurmak için de kullanılır. Beton yüzeylerde zaman içerisinde çeşitli açılmalar gerçekleşebilir. Bu açılmalar iklim şartları veya darbeler sonucunda olabileceği gibi, malzemenin zamanla eskimesinden dolayı da gerçekleşebilir. Bu gibi durumlarda olsuna bu çatlakların büyüyüp betona zarar vermesini önleyebilmek için derz dolgu kullanılmaktadır.

Derz dolgu, temelde arasına girdiği iki malzemeyi sağlam bir şekilde bir arada tutacak olan bir maddedir. Bu nedenle de çimento veya alçı bazlı olarak görülür.

Derz Dolgunun Faydaları Nelerdir?
Derz dolgunun ne olduna göz attık. Peki, bu uygulamanın faydaları nelerdir? Genelde ortalama yarım cm genişliğinde ve çoğunlukla yaklaşık 8 ila 10 cm derinliğinde olan derz kesimi, dışarıdan gelecek olan etmenlere karşı açıktır. Örnek verecek olursak yağışlı havalarda içerisine yağmur ya da kar suları veya dolu taneleri dolabilir. Bunun yanısıra soğuk kış aylarında bu sular donabilirler. Bu donma sonucunda kimi zaman betonda çatlamalar yaşanabilir. Kimi zamansa fırtınalı havalarda aralarına toz ya da toprak zerreleri birikebilir. Bütün bu nedenler göz önüne alındığında, derz aralarının dolgu ile doldurulması gerektiği ortaya çıkmaktadır. işte tüm bunların önüne geçmek için derz aralarını dolgu ile doldurmak gerekmektedir.

Derz Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Derz aralarına dolgu yapmak, uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle işlem adımlarının atlanmadan gerçekleştirilmesi ve bu konuda deneyimli, hatta uzman kişilerce yapılması en iyi sonucu verecektir. Derz uygulama adımları şu şekilde sıralanabilir;

Derz dolgu işlemine başlamadan öncem yapıştırıcının kürlenmiş olduğundan emin olmak gerekmektedir.

İkinci hazırlık adımı, derz dolgu aralarının temiz olduğundan emin olunmasıdır. Derz dolgunun pürüzsüz bir şekilde işlenebilmesi için, derz aralıklarında gözle görülebilir bir takım maddeler bulunmaması gerekmektedir. Bu maddeler aradan çıkartılır.
Temizlik işleminin daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için, emici özelliğe ve gözenekli yapıya sahip bir kaplama malzemesinin üst yüzeyine, derz boşluklarına bulaşmamasına özen gösterileren yüzey korucuyu maddeler uygulanabilir.

Özellikle sıcak ve rüzgarlı havalarda dikkat edilmesi gereken bir unsuru hatırlatmak gerek: Eğer emici özelliği fazla olan bir kaplama malzemesi kullanıyorsanız. uygulama esnasında derz aralarını temiz bir su ile nemlendirmeyi unutmayın.

Sıra geldi derz malzemesi ile suyun karıştırılmasına… Yeterince büyük bir kova ya da kap içerisinde, şu ve derz malzemesi karıştırılmalıdır. Bu ikisinin oranı, kullanılacak derz dolgusuna göre değişiklik göstermektedir. Örneğin 20 kilogramlık bir derz dolgusu için 6 litre su yeterli olacaktır.

Derz malzemesini suyun içerisine boşaltırken acele etmemek önemlidir. Yavaş yavaş boşaltılan derz dolgusu, su ile karıştırılmalıdır. Bu noktada homojenlik anahtar kelimedir. Derz dolgusunun hiçbir kısmının katı kalmadığından emin olmak gerekmektedir. Bu nedenle sabırla, ve suya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmakta yarar vardır.

Bu noktada küçük bir hatırlatma yapalım. Derz dolgusu ile karıştırılacak olan su miktarını doğru ayarlamak çok önemlidir. Bunu, derz dolgusunu satın aldığınız zaman, satan markadan danışmanlık alarak da teyit edebilirsiniz, Müşterilerine hem üründe, alışta hem de sonrasında üstün bir hizmet sunan Tekno Yapı Kimyasalları, bu noktaya dikkat etmekte ve gerekli noktalarda tüm soruları yanıtlamaktadır. Gereken miktardan fazla ya da az konulan su, derz dolgusuna zarar verir. Bu zararlar malzemenin tozutması, çatlaması veya renginde bir kusur ortaya çıkması olarak kendini gösterebilir. Bunların önüne geçmek için su miktarına mutlaka dikkat edin.

Derz malzemesi ve şu karıştırıldıktan sonra, elde edilen bu harç dinlenmeye bırakılmalıdır. Dinlenme süresi beş ila ön dakika ile sınırlı tutulmalıdır. Dinlenme süresinin sonunda harç uygulanmadan öncem son bir kere daha yaklaşık bir dakika boyunca karıştırılmalıdır. Bu şekilde en doğru kıvama getirilecektir.

Derz harcı, derz boşluğunun bulunduğu yüzeye yayılır. Yayılma işlemi lastik bir mala kullanılarak yapılır. Derz aralıklarına harcın doğru şekilde dolması için çapraz hareketler uygulanmalıdır. Fazla derz dolgusu, sıyrılarak yüzeyden ayrılmalıdır.

Bütün derz boşlukları doldurulduktan sonra, bekleme süresi başlar. Yaklaşık 10 ila 20 dakika boyunca derz dolgusunun matlaşması beklenir. Bu süre hava sıcaklığı ve rüzgar miktarına göre değişiklik göstermektedir. Daha sonra yüzeylerde kalan fazla malzeme nemli bir sünger aracılığı ile temizlenir. Bu süngeri yüzeyde dairesel hareketlerle kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer büyük bir alanda çalışıyorsanız, temizlik sırasında kullandığınız süngeri ara ara temizledikten sonra kullanmaya devam etmenizi öneririz. Bu sayede en iyi sonucu elde edebilirsiniz.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.

İdeal Derz Dolgu Uygulaması Nasıl Yapılır?

İki seramik arasında bırakın boşluğa derz denir. Seramik Fayans Derz Dolgusu uygulama malzemelerinin ebat ve mekanın kullanım amacına göre , fiziksel durumuna göre muhakkak suretle derz boşluğu bırakılmalı derzli döşenmelidir. Derz dolgu Nasıl verilir.

Çünkü derz dolgu çeşitleri ısı farklığı oluşması ile zamanla seramiklerin hacimlerinde değişmeler meydana gelebilir. (büyüme,küçülme) seramik fayans karolar hacimlerindeki bu değişikliği zararsız olarak atlatabilmeleri için rahat hareket etmeleri komsusu bulunan diğer seramik fayansarasındaki makul bir boşluk ( derz ) bırakılmalıdır.

# Ayrıca yapısal hareketlere deprem,tasman ve hareketli yüklere insan , eşya çalışan makinelere karşı seramiklerin deformasyon oluşmaması için derzli döşemek şarttır.

derz dolgu nasıl verilir.

Derz Uygulama İşlemi sırayla; Derz dolgusu Nasıl Yapılır?

“Derz Boşluklarının Flex Derz dolgu Malzemesi ile doldurulmasının sebebi”

  • Seramik karoların ısı farklılıkları ve yapısal hareketler karşısında rahat hareket etmelerini sağlamak,
  • Dekoratif ve estetik görünüm elde etmek,
  • Kaplama mukavemetini ( sağlamlığını) artırmak,
  • Derz boşluklarının istenmeyen malzemelerin ( kir, toz, haşere,su vb) dolmasını sağlamak,
  • Derzlerin uzun ömürlü olmasını sağlamak.

“Derzlerin Doldurulması süresi”

Derz doldurma işlemi Yapıştırıcı ile seramik kaplama işlemi bittikten zemin kaplamasında en erken 24 saat, duvar kaplamasında en erken 8 saat sonra derz dolgu işlemi yapılmasına geçilebilir.

“Derz Dolgunun Hazırlanması”

Derz dolgu hazırlama Çimento esaslı flex derz dolgu malzemelerinin hazırlanma esasları aynı prensibe dayanır. Harç teknesi (plastik veya metal leğen) içerisine , bir torba derz dolu için ambalaj üzerindeki yazan miktar kadar su konur.

Daha sonrası dolu tekne veya leğen içerisine toz halinde derz dolgu yavaş yavaş dökülerek ( serpiştirilerek ) mala yardımı ile tozun iyice ilk karışımı ( ıslatma ) yapılır. Devri ayarlanabilir matkap ile uygun karıştırıcı ucu takılarak düşük devirde karıştırılır. Mala yardımı ile karıştılılan derz dolgu harcı işlenebilir kıvama gelinceye kadar karışım yapılır.

derz dolgu nasıl verilir.

Uyarı

  • #Hazırlanan derz dolgu harcı olgunlaşması için, ortamın ısı ve nem oranına bağlı olarak5 ve 10 dakika bekletilir. Bu süre sonunda fuga kullanılmadan önce mala ile tekrar karıştırılır( alıştırılı ).
  • #Çimento bazlı derz dolgu malzemesi ile çalışma sıcaklığı +5 “C ile + 10 “C arasında olmalı. Bu sıcaklık aralığına mutlaka uyulmalı. Ortam sıcaklığı bu düzeyde değil ise önlem alınmalı.
  • #Kullanıma hazır hale getirilen derz dolgu uygun ortama göre bir saat içesinde tüketilmeli.Bu süre içerisnde bitecek kadar derz dolgu hazırlanmalı.

Duvar Fayanslarına derz dolgu yapılması,

“Derz dolgu işlem sırası”

  • Ortam ve zemin koşulları derz dolgu işlemi yapılacak durumda olup olmadığı kontroleri yapılıp önlem alınır.
  • Derz boşlukları, sağlıklı bir doldurma işlemi sağlanması için, harç, kir, toz gibi atıklardan arındırılır.
  • Derz araları temizlenirken metal aletler kullanmaktan kaçınınız. Seramik karoyu çizmeyecek ahşap kama, plastik kama, fırça gibi aletler kullanınız.

derz dolgu nasıl verilir.

  • Temizlik işlemi bittikten sonra derz dolgu hazırlanır.
  • Boza ( plastik kıvam ) kıvamında hazırlanan harç lastik mala ile yüzeye çapraz hareketler yaparak derz araları doldurulur. Bu esnada yüzeyde fazla fuga bulaşığı bırakılmamalı. Bir defa derz boşlukları üzerinden geçme ile dolmaz, dolmuş gibi gözükür onun için bi kaç defa dolaşmak gerekir.
  • Ortamın sıcaklık ve nemine göre 2. 3m2 alanın derz verme işlemi yapıldıktan sonra fazla ilerlemeden sünger sık sık yıkanarak nemli şekilde silinir.

derz dolgu nasıl verilir.

  • Bir müddet sonra sünger ile silinen derz dolgular yüzeyde flu bir renkli toz tabakası oluşturacaktır. Bu flu renk tabası tekrar sünger yardımı ile bir kez daha silinir.
  • Son olarak temiz kuru bir bez ve üstüpü ile yüzeyde oluşan toz silinir. bu esnada derz kontrolleri yapılıp ahsap bir kama ile oluklandırma yapılıp unıform bir görüntü elde edilir

Derz dolgu uygulama sırasında bilinmesi gerekenler?

Seramik Fayans Derz Dolgusu uygulamada bilinmesi gerekenler. Kaplama malzemelerinin deformasyona uğramaması için derzli olarak döşenmesi her zaman yeterli değildir. Kaplama derzlerinin ne tür bir malzeme ile doldurulduğunda ve uygulamanın nasıl gerçekleştiği de çok önemlidir.

# Şayet derz boşlukları flex esnek olmayan beyaz çimento alçı gibi malzeme ile doldurulmuş ise seramik karolar üzerinde derz siz döşenmiş gibi olur çatlama ve kırılma yapar. flex türü ve silikonlu fuga ile doldurulmalıdır.

derz dolgu nasıl verilir.

not:Derz dolgu nasıl verilir başlıklı yazımda en önemli detaylardan biride; seramik fayans derz dolgusu yer karosu ile duvar birleşim noktasında mutlaka derz boşluğuı kadar cevresi derzi bırakılmalıdır.

Aynı şekilde duvar seramiği ile yer kaplamasının ve tavan kaplamasının sıvasının arasında da mutlaka derz boşluğu bırakılmalıdır. Aksi hale ilerde genleşmeden dolayı kabarmalara yol açacaktır. Diğer derz dolgu işlemleri ise;

  • Fayans ve seramik arasına derz dolgu nasıl yapılır? nasıl Temizlenir
  • Seramik Fayans derz dolgusu çeşitleri uygulaması
  • simli Fayans derz dolguları yapımı
  • ekopsi derz dolguları
  • flex renkli derz dolgu çeşitleri
  • derz dolgu nasıl olur
  • evde derz dolgu nasıl verilir
  • renkli derz dolgu nasıl yapılır
  • derz dolgu yenileme nasıl yapılır
  • derz dolgu temizliği nasıl yapılır
  • simli derz dolgu nasıl yapılır
  • derz dolgu nasıl yapılır
  • derz dolgu nasıl atılır
  • banyoya derz dolgu nasıl yapılır
  • derz dolgu nasıl beyazlatılır
  • derz dolgu nasıl cekilir
  • derz dolgusu nasıl çıkar
  • derz dolgusu nasıl değiştirilir
  • eskimiş derz dolgu nasıl yapılır
  • fayansa derz dolgu nasıl verilir
  • eski fayansa derz dolgu nasıl yapılır
  • derz dolgu nasıl hazırlanır
  • derz dolgu seramikten nasıl sökülür
  • silikonlu derz dolgu nasıl yapılır
  • siyah derz dolgu nasıl yapılır
  • derz dolgu lekesi nasıl silinir
  • derz dolgusu nasıl sökülür
  • fayans üstünden derz dolgu nasıl temizlenir
  • derz dolgu tamiri nasıl yapılır
  • fayans derz dolgusu nasıl yenilenir
  • yere derz dolgu nasıl verilir
  • zemine derz dolgu nasıl yapılır

Tüm Tasarım ve Çalışmalarımızı Sosyal medyadan Takip Edebilirsiniz

Twitter Facebook Pintrest  İnstagram Youtube

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır