serum fizyolojik kaç yaşa kadar kullanılır / Burun aspratörü kaç aylık bebekler için nasıl kullanılır? - Sağlık Haberleri

Serum Fizyolojik Kaç Yaşa Kadar Kullanılır

serum fizyolojik kaç yaşa kadar kullanılır

Gifrer 20'li Serum Fizyolojik Damla 5 ml

  • Burun ve göz temizliği için!
  • Anne olmak, bebeğine keyif ve huzur verebilmektir.
  • Aynı zamanda günlük yaşamın içinde oluşan küçük rahatsızlıkları da gidermektir.
  • Gifrer size bebeğinizin burnunu Serum Fizyolojik ile iyileştirmenize yardım eder.
  • Gözyaşları içinse sadece minik bir okşayış yeterlidir!
  • Önerilen Kullanım Yerleri ve Şekli
    Burun Temizliği:
  • Gifrer Serum Fizyolojik mukus yüzünden zorlaşan burun temizliğinde kullanılır. Fazla salgının yok edilmesinde faydalıdır. Nemlendirici özelliği sayesinde yetişkinlerde burun kuruluğunu hızlıca giderir.
  • Hijyen ihtiyacına bağlı olarak, her burun deliğini günde birkaç kez yıkayınız. (Günde kez ya da gerektiği kadar)
  • Göz Temizliği:
  • Gifrer Serum Fizyolojik yetişkinler ve çocuklarda olduğu gibi, küçük çocuklarda da göz temizliği ve hijyeni için kullanılabilir.
  • Günde kez ya direkt olarak konjonktival keseye damlatılarak veya steril kompres yardımı ile kullanılır.
  • Kullanım Önerileri:
  • Bebeklerin burnunun günlük banyo sırasında yıkanmasını tavsiye edilir.
  • Bu aynı zamanda nezleye ve farenjite yakalanmalarına engel olacaktır. Burun tıkanıklığında, bebeklerin nefes alıp vermesi oldukça güçleşir.
  • Bebeklerin altı aydan evvel ağızdan nefes alıp vermediğinin bilinmesi gerekmektedir.
  • Nefes alıp vermedeki bu zorlanmalar uyku bozukluğuna ya da beslenme zorluğuna sebep olabilir.
  • Nezle olunduğunda burun gündüz akar gece sık sık tıkanır.
  • Bu tip durumlarda tavsiyemiz, gün içinde 6 kez Gifrer Serum Fizyolojik ile 1 yıkama yapılması olacaktır.
  • Bebeklerde Sağlıklı Nefes Alımı İ&#;in Burun Temizliği Şart!

    İlk Yıl Bebekte Burun Kanallarının Açık Olması Neden Önemli ?

    Burun içi hava yolu, yeni doğan bebeklerde ve çocuklarda yetişkinlere nazaran dardır. Bu yüzden burada oluşan herhangi bir problem, bebekte ciddi sıkıntılara yol açabilir. Burun solunumu yani nazal solunum, özellikle ilk aylarda ağızdan solunum içgüdüsü bulunmayan bebekler için hayati önem taşır. Emmenin devamlılığı için, meme ağızdayken bebeğin nefes alış verişini burundan sağlaması gerekir. Burun tıkanıklığı, bebeğin emmesini de büyük ölçüde engeller. Burun aynı zamanda havanın nemlendirilmesi, ısıtılması, temizlenmesi, basıncının ve akış hızının düzenlenmesi, koku alma ve orta kulağın havalandırılması fonksiyonlarına da sahiptir. Burnun tıkalı olduğu tarafta, akciğer solunum kapasitesi de düşük olur.

    Bebekler Sümkürebilir mi ?

    Bebekler sümküremez ve burunlarını temizleyemezler.  Sümkürme sonradan öğrenilen bir harekettir. Sümkürme eylemini gerçekleştirmek için çocuğun solunum kaslarını kontrol etmeyi öğrenmiş olması gerekir. Bu sebeple yeni doğan ve bebeklerin yaptığı çoğu eylem refleks şeklindedir. Bu koordinasyon en erken 2 yaşında, çoğunlukla da 2, yaş arasında kazanılır. Bir çocuğun sümkürme yetisini kazanabilmesinde aile ve çevresel faktörler de etkili olur. Çocuklar bu davranışı genellikle ebeveynlerini örnek alarak öğrenirler.

    Bebeklerde Burun İçi Temizliği Nasıl Yapılmalıdır ?

    Sağlıklı bir bebekte burundan nefes alıp verirken sıkıntısı yoksa rutin burun temizliği gerekli değildir. Fakat bebeğin nefes alıp verirken burnundan ses geldiği duyuluyorsa, bebek uykuya dalmakta zorlanıyor, bebek uyurken sık sık uyanıyor, bebek emerken bırakıyor veya bebek ağlıyor ise burun içi temizliğinin yapılması gerekir. Bebeklerde burun temizliği en rahat banyo sonrası yapılır. Banyo sırasında bebeğin burun içerisine giren su, burun içindeki mukus kalıntılarını yumuşatarak bebeğin burnundan atılmasına yardımcı olur. Banyo sonrası bu kirler yumuşak bir kağıt mendil, kulak çöpü, tülbent veya burun aspiratörleri yardımıyla alınabilir. Bunun dışında burunda tıkanıklık devam ediyorsa, serum fizyolojik içeren solüsyonlar bebeğin burnuna damlatılabilir. Bununla bebek rahatlamıyorsa serum fizyolojikle yıkama sonrası mukus tıkaçları burun aspiratörleriyle temizlenebilir.

    Bunlar pompa şeklinde olan aspiratörler ve nefesle çalışan burun aspiratörleri olarak iki türlüdür. Nefesle çalışan aspiratörün bir ucu bebeğin burnuna yerleştirilir, diğer uçta temizlik yapan kişinin ağzındadır ve nefesle bebeğin burun salgıları çekilir. Bu metot pompa şeklinde olan aspiratörlere göre daha etkilidir. Bu her iki metot, bebeğin burnunun daha fazla tahriş olmaması için sık yapılmamalıdır. Bebeklerin burun içi mukozaları çok hassas olduğundan temizlerken zorlamak ufak kanamalara sebep olabilir. Serum fizyolojiğin yeterli olmadığı durumlarda tuz içeriği daha yüksek olan hipertonik solüsyonlar kullanılabilir fakat bu solüsyonların da fazla miktarda tüketilmesi sıvı elektrolit dengesizliği oluşturabileceğinden doktorun tavsiye ettiği miktarlarda kullanılmalıdır. Yüksek basınçlı burun spreyleri bebeklerde önerilmez.

     

     

    Bebeklerde Burun Tıkanıklığının Hastalıklarla İlişkisi

    Yenidoğan bebekler burundan nefes alıp verirler. Ağız beslenme aracıdır. Bu nedenle emzirmenin rahat bir şekilde devam ettirilmesi için bebeğin burnunun açık olması çok önemlidir. Bunun yanında havayı nemlendiren, ısıtan ve filtre eden burun tıkalı olduğunda ağızdan nefes alıp vermek soğuk kirli kuru havanın akciğerlere kolayca ulaşmasına yol açtığından alt solunum yolu enfeksiyonu riskini de artırır.
    Bebek ve çocuklar en çok mevsimsel olarak sık rastlanan solunum yolu enfeksiyonları yüzünden burun tıkanıklığı yaşarlar. Bu enfeksiyonlar burun salgısında artışa ve burun tıkanıklığına sebep olur. Burun tıkanıklığı devam ederse orta kulak iltihabı ya da sinüzit gibi daha ciddi üst solunum yolu enfeksiyonları, akciğer kapasitesinde azalmaya bağlı alt solunum yolu enfeksiyonlarına yatkınlık oluşabilir. Ayrıca burun tıkanıklığının kronik olması durumunda ise uzun dönemde ağız-diş yapısında, çene ve yüz gelişiminde bozulmalar olabilir. Kronik oksijen azlığı ileri evrelerde kalp ve akciğer sağlığını da olumsuz yönde etkiler.

    Bebeklerde Burun Tıkanıklığının Uykuyla İlişkisi

    Burnu tıkalı olan bebek rahat uyuyamaz, sık sık uyanır ve daha da önemlisi, ağızdan solunumu devam ettiremedikleri için solunum duraksaması yani apne riski taşırlar. Bu durumun kronikleşmesi halinde bebeğin büyüme ve gelişmesi de etkilenebilir.

    Bebeklerde Burun Tıkanıklığının Beslenmeyle İlişkisi

    Bebeklerin emzirme sırasında sorun yaşamaması için burun yolları açık olmalıdır. Eğer bebeğin burnu tıkalıysa düzgün ememez ve burunda oluşan sekresyon akarak genzine yapışır.  Bu sebeple bebek yeterince beslenemez, huzursuz ve neşesiz olur. Beslenme sırasında fazla hava yutmaya bağlı gaz sancıları da olabilir.

    Bebeklerde Burun Tıkanılığının Oyun ve Öğrenmeyle İlişkisi

    Bebeklerde burun tıkanıklığı tedavi edilmediği takdirde ilerleyen yaşlarda çocuklarda fiziksel ve zihinsel bazı problemlere yol açabilir. Dikkat dağınıklığı ve öğrenme güçlüğü bunların başında gelir. Burnu tıkalı olan ve rahat nefes alamayan bebekler huzursuz olurlar. Bu durumda onların günlük yaşantıdaki hareketlerini yapmalarında sorun yaratır. Keyifsiz ve zor nefes aldıklarından oyun oynamak istemeyebilirler. Öğrenecekleri yeni bir durum veya oyun karşısında ilgisiz olabilirler. Bebeğin sağlıklı gelişimi için öğrenme becerilerinin gelişmesi gerekir. Bu sebeple bebeğin rahat nefes alması sağlanmalı, gerekli tedavi yöntemleri kullanılmalıdır.

     


    Etiket:

    Çocuklarda Nebulizatör Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

    1. Uygulama öncesi ellerinizi sabunlu suyla yıkayınız.

    2. Nebulizatörü çantasından veya kutusundan çıkartınız. Kutudan bağlantı hortumu, çocuk ve yetişkin maskesi, ağızlık aparatı, hazne, ve hava filtresi çıkacaktır.

    3. Hortumun bir ucunu nebulizatöre bir ucunu haznenin altına yerleştiriniz.

    4. İlacı paketinden çıkartınız. Hazne içine boşaltınız. İlacı seyreltmek için cc ilave serum fizyolojik koymanız ilaçtan yararlanmayı artırmaktadır. ( cc’lik serum fizyolojik alabilirsiniz). Çocuk çok huzursuz oluyorsa ve ilaç alımı uzun sürüyorsa konulmayabilir.

    5. Dik pozisyon oturmaya dikkat ediniz. Çocuğunuzun başını dik pozisyonda tutunuz, hafifçe başını arkaya alınız

    6. Beş yaşından küçük çocuklar ve bebekler maske ile ilaç verilmelidir. Maske çocuğun ağız ve burnunu içine alacak şekilde olmalıdır. Beş yaşından büyük çocuklar ağızlık parçasıyla ilacı uygulayabilir.

    7. Makinenin fişini takınız ve düğmesine basınız.

    8. Maskeli hazne kullanıyorsa çocuğunuzun nefes alıp vermesi yeterlidir. Ağızlık parçası ile uyguluyorsanız ağızlık parçasının ağzını dişlerinizin arasına yerleştiriniz ve dudaklarınızla cihazı sıkıca kavrayınız. Ağzınızdan DERİN ve YAVAŞ nefes alıp veriniz.

    9. Nebulizasyon haznesinde ilaç bitince uygulamayı bitirebilirsiniz. Buhar gelmemeye başlayınca hazne içini kontrol ediniz.

    Uygulama sonrası ağız içinde pamukçuk oluşmaması ve öksürük oluşmaması için bol suyla ağız ve boğazınızı gargara ediniz. Suyu yutmayınız. Suyla gargara yerine dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Küçük çocukların su içmesi veya beslenmesi önerilir.

    Uygulama bittikten sonra fişini çekmeyi unutmayınız.

    Dikkat Edilmesi Gerekenler:

    &#; Her uygulama sonrası olmasa bile günde bir defa hazneyi, maskeyi, ağızlık kısmını sudan geçirebilirsiniz. Haftada bir sabunlu su ile yıkayınız ve bol su ile durulayınız. Hortumları yıkamayınız ayda bir hazne setini değiştirmeniz uygun olabilir.

    &#; Sterilizasyon için sabunlu su yerine 1 kısım beyaz sirke ve 3 kısım ılık su karşımı kullanılabilir veya 10 dakika su içinde kaynatarak sterilize edilebilir.

    &#; Nebulizatör filtresini kullanım talimatının önerdiği sürelerde değiştiriniz.

    &#; Nebul tarzındaki ilaçlar maskeyle çok uzun süre kullanıldığında saç köklerine ve göze zarar verebilir. Bu nedenle çocuğunuzun başına bone ve gözlük takmanız faydalı olabilir. Gözlük basit çocuk gözlüğü olabildiği gibi yüzücü gözlüğü olması idealdir.

    &#; İlacınızı doktorunuzun önerdiği doz ve sürede kullanınız.

    &#; Nebulizatörü kullanım talimatından daha uzun çalıştırmayınız.

    &#; Uygulama bittikten sonra fişini çekmeyi unutmayınız.

    /0 Yorumlar/tarafından admin

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası