bahçeler mevkii sinop / sinop kamp yerleri

Bahçeler Mevkii Sinop

bahçeler mevkii sinop

Türkiye konumuna mı gidiyorsunuz? Rezervasyon yapmadan önce tüm güncel koşulları okuyun.

Önemli özellikler:

Havaalanı transferi

Olanaklar

Evcil hayvanlar kabul edilir

Fiyat/performans oranı7,1
Konum puanı7,5

Hamsilos Apart Hotel tesisindeki uygun odalar

Fotoğrafları ve bilgileri gör

Daire (3 Yetişkin) (Apartment (3 Adults))

...

  • Odanın boyutu: 60 m²/646 ft...
  • Bahçe manzarası
  • 1 Çekyat & 2 tek kişilik ya...

Fiyatlar için tarihleri giriniz

Sıkça Sorulan Sorular

Hamsilos Apart Hotel tesisinde giriş ve çıkış saatleri nedir?

Giriş saati 14:00 ve çıkış saati 12:00 olarak belirtilmiştir. Rezervasyon sırasında erken giriş veya geç çıkış talebinizi iletebilirsiniz; bu taleplerin karşılanması müsaitlik durumuna bağlıdır. Belirtilen saatlerden önce veya sonra giriş veya çıkış yapan konuklardan ek ücret alınabilir.

Hamsilos Apart Hotel tesisine nasıl ulaşırım?

Hamsilos Apart Hotel tesisine havaalanından erişim kolaydır. Aslında, daha rahat etmek için havaalanı transferini önceden de ayarlayabilirsiniz. Rezervasyon sayfasında "Nelere ihtiyacınız olduğundan bahsedin" bölümünde hizmet verilen daire için transfer talebinizi iletmeniz yeterli. Agoda mesaj hizmeti üzerinden sizinle irtibata geçeceklerdir. Hamsilos Apart Hotel tesisinin hizmet verilen daire konaklamalarında sunduğu kullanışlı ulaşım servisi sayesinde otelin civarındaki yerlere kolayca ulaşabilirsiniz. Kendi arabasıyla gelen konuklar Hamsilos Apart Hotel tarafından sunulan otoparktan faydalanabilir. Otopark konuklar için ücretsizdir. Özel transferle Sinop şehrini kolayca gezdirmek isterseniz, hizmet verilen daire sizin için kiralık araç ayarlayabilir.

Hamsilos Apart Hotel tesisinde sigara politikası nedir?

Hamsilos Apart Hotel bazı alanlarda sigara içilmesine izin vermektedir; %100 sigara içilmeyen bir tesis değildir.

HARİTADA GÖRÜN

Semti keşfedin

Hamsilos Apart Hotel hakkında daha fazla bilgi

Hamsilos Apart Hotel hakkında daha fazla bilgi

Hamsilos Apart Hotel Sinop kentinin dışında, mutfaklı ve ücretsiz Wi-Fi bağlantılı dairelerle hizmet vermektedir. Apartman, Hamsilos Koyu'nun ünlü yarlarına ve Akliman Milli Parkı'na araçla yakın mesafededir. Tüm daireler modern bir dekorasyona sahiptir ve mutfaklıdır. Dairelerde salonun yanı sıra rahat bir yemek alanı vardır. Konuklar otelin şirin barında bir kokteyl içip soluklanabilir veya restoranda çeşitli Türk yemekleri tadabilirler. Mangal imkanı da mevcuttur. Hamsilos Apart Hotel Sinop Havaalanı'na 2 km, Tarihi Sinop Cezaevi'ne 7 km uzaklıktadır. İnalti Mağaraları gibi turistik mekanlar da araçla gidilebilecek mesafededir.

Daha az göster

İnternet erişimi
    Yapılabilecekler, rahatlamanın yolları
      Yeme-içme ve atıştırmalıklar
      • Alternative meal arrangement

      Hizmet ve tesis
      • Air conditioning in public area

      Giriş
      • Evcil hayvanlar kabul edilir

      Ulaşım
        Tüm odalarda sunulan olanaklar
        • Private apartment in building

        • Tekerlekli sandalyeyle girilebilen duş

        Tesisteki restoranlar
        Restaurant
        • Mutfak: Avrupalı, Fransız, İtalyan

        Konum

        Akliman Mevkii, Sinop, Sinop, Türkiye, 57000

        Çocuklar ve ek yataklar

        Tüm çocuklar kabul edilir.

        0 - 6 yaş arası çocuklar dahil

        Mevcut yatakla ücretsiz kalın.

        Ek yataklar için doğrudan tesise istekte bulunulmalıdır. Ek ücret ödenmesi gerekebilir

        7 yaş ve üzeri konuklar yetişkin kabul edilir

        Ek yataklar için doğrudan tesise istekte bulunulmalıdır. Ek ücret ödenmesi gerekebilir

        Diğer bilgiler
        • 5'ten fazla oda ayırtıldığında farklı kurallar ve ek koşullar geçerli olabilir.

        Ek yataklar seçtiğiniz odaya göre verilir. Daha fazla bilgi için lütfen tesisle iletişime geçiniz.

        Giriş/Çıkış

          Özel şahıs tarafından yönetiliyor

          Tüm konuk türleri (6)
          • Tüm konuk türleri (6)
          • Küçük çocuklu aileler (5)
          • Büyük çocuklu aileler (5)
          • Gruplar (2)
          Tüm diller
          3 onaylı konuk değerlendirmesi gösteriliyor

          Sinop'ta gezilecek yerler

          Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Sinop; tertemiz plajları, tarihi hazineleri ve doğal güzellikleri ile bölgenin en sevilen tatil cennetlerinden biri. 

          Hem yaz tatilleri hem de tarihi ve kültür turlarıyla keşfe çıkabileceğiniz bu güzel şehirde görkemli tarihi camilerden Karadeniz’e hakim devasa kalelere, ince kumlu sahillerden çam ormanlarıyla çevrili milli parklara kadar pek çok keşfedilecek yer bulacaksınız. İşte, Sinop’ta mutlaka görmeniz gereken 55 yer:

          1- Ayancık

          Ayancık

          Sinop merkezine 56 kilometre uzaklıkta Karadeniz kıyısında yer alan turistik Ayancık ilçesi, doğal ve tarihi hazineleriyle şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. İlçe, binlerce yıllık tarihinde Paflagonyalılar, Amazonlar, Akalar, Dorlar, Danişmendoğulları, Selçuklular, Candaroğulları hakimiyetinde kaldı ve Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı İmparatorluğu’na bağlandı.

          Ayancık; Sinop'un en güzel plajlarından biri olan Harzana Plajı, Türkiye'nin en kuzey ucu olmasıyla ünlü İnceburun Feneri, Pontus Krallığı’ndan kalan büyüleyici İstefan Kaya Mezarları ve el değmemiş güzelliği ile ünlü Gebelit Koyu için her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Rehberli turlarla tarihi hazineler ve doğal güzellikler arasında unutulmaz bir gezi yapacağınız Ayancık’ta 1996 yılında turizme açılan ve Türkiye'nin en büyük mağaralarından biri olan İnaltı Mağarası’na da mutlaka uğramalısınız.

          Konum Linki

          2- Gerze

          Gerze

          Sinop'un gizli cenneti olarak gösterilen ve 14.000 nüfuslu küçük bir ilçe olmasına rağmen gezilecek yerler bakımından çok zengin olan Gerze, günlük bir gezi yapmak için ideal. Hititler, Paflagonyalılar, Kimmerler, Persler, Romalılar, Selçuklular, Bizanslılar ve Osmanlılara uzanan zengin tarihiyle görülmeye değer birçok paha biçilmez hazineye sahip olan ilçe, bu zenginliğiyle de Sinop’un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.

          Tertemiz plajlarında tüm gün denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Gerze’de 1911 yılında tamamlanan ve Karadeniz'in en güzel konaklarından biri olarak gösterilen Yakup Ağa Konağı’nı ziyaret edebilir, bir zamanlar ilçe sahilinde yaşayan ve Gerze halkının aydın ismini verdiği beyaz balinaya adanmış parkta beyaz balina heykelleri arasında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz. Bayramlarda dilek ve adaklar için sıkça ziyaret edilen Çeçe Sultan Türbesi ve tarihi 1704 yapımı İskele Camii’ni de ziyaret edebileceğiniz ilçede şifalı sularıyla ünlü Acısu Şehit Çeşmesi ve sarp arasından dökülerek büyüleyici bir manzara sunan Saklıköy Şelalesi de mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.

          Konum Linki

          3- Şahin Tepesi

          Şahin Tepesi

          Hem Sinop’un hem de Karadeniz'in panoramik ve benzersiz manzaralarının şahit olmak için Sinop merkezinde Kefevi Mahallesi’nde yer alan Şahin Tepesi'ne kesinlikle gitmelisiniz. Antik dönemlerden beri gözetleme alanı olarak kullanılan Şahin Tepesi, günümüzde manzaraya hakim seyir terasları, kır bahçeleri, yürüyüş yollarıyla çok sevilen ve ziyaret edilen bir gezi alanı. Muhteşem manzaralar eşliğinde sunulan ve organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılarıyla da çok popüler olan Şahin Tepesi, özellikle büyüleyici gün doğumu ve gün batımı manzarasıyla binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor.

          Konum Linki

          4- Boyabat

          Boyabat

          Sinop’un tarihi ilçelerinden biri olan Boyabat, şehir merkezine sadece 85 kilometre uzaklıkta ve her saat bulabileceğiniz minibüsler veya tarih ve kültür gezileri ile bu etkileyici ilçenin hazinelerini keşfe çıkabilirsiniz. Temelleri M.Ö. 6. yüzyılda atılan ve Roma ile Bizans döneminden izler taşıyan devasa Boyabat Kalesi ile ünlü olan ilçe, Osmanlı döneminden kalan ahşap ve taş mimarili konakların süslediği sokaklarıyla kültür gezilerinin değişmez adresleri arasında.

          Boyabat Kalesi’nin altında inşa edilen ve tüm dünyanın ilgisini çeken Boyabat Yeraltı Şehri’ni rehberlerle gezebileceğiniz ilçede dünyada çok az yerde görebileceğiniz Bazalt Vadisi'nin devasa kaya oluşumları ve M.Ö. 7. yüzyılda Paflagonyalılar tarafından inşa edildiği düşünülen etkileyici Salar Kaya Mezarı da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Sakin ve huzurlu atmosferinde keyifli bir gezi yapabileceğiniz Boyabat'ta tarihi konakların yanı sıra 1856 yılında moloz taşlarla inşa edilen tarihi Beyazıt Camii’nin de güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

          Konum Linki

          5- Türkeli

          Türkeli

          Sinop'un sessiz ve huzurlu ilçelerinden biri olan ve Küre Dağları eteklerinde kurulan Türkeli ilçesi, Sinop merkezine 95 kilometre uzaklıkta. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı topraklarına katılan Türkeli, Karadeniz kıyısında Kızılırmak havzası üzerinde yer aldığı için önü masmavi Karadeniz, arkası ise Küre Dağları’nın yemyeşil manzaraları ile çevrili.

          Balık çeşitliliğinden dolap balık avlama turlarının düzenlendiği Türkeli’nin 25 kilometre uzunluğundaki sahilinde sıralanan plajlar ise yaz aylarında hem Sinop hem de çevre ilçelerden gelen tatilciler ile doluyor. Sahil boyunca uzanan kır bahçeleri, yürüyüş yolları, piknik alanları ve çay bahçeleri ile keyifli bir günlük gezi sunan Türkeli’nde tüm gün gezdikten sonra akşam bir sahil çay bahçesinde mola vererek gün batımını izlemeyi unutmayın.

          Konum Linki

          6- İnceburun Yarımadası

          İnceburun Yarımadası

          Anadolu'nun en kuzey noktası olan ve Sinop Yarımadası’nın kuzeybatı ucunda yer alan İnceburun Yarımadası, ünlü deniz fenerinin yanı sıra katılaşmış lavlar ve aglomeralardan oluşan benzersiz jeolojik yapısıyla da ilgi çekiyor. Etkileyici falezlere ve kaya oluşumlarına sahip yarımada, volkanik kayaçlardan oluşan Tavşan Adası gibi tekne turları ile gezebileceğiniz turistik noktalarıyla da çok ilgi görüyor. Türkiye'nin tek fiyorduna da ev sahipliği yapan İnceburun Yarımadası, Sinop merkezine sadece 19 kilometre uzaklıkta ve her saat bulabileceğiniz minibüslerle veya yılın her döneminde düzenlenen doğa gezileri ile yarımadayı keşfe çıkabilirsiniz.

          Konum Linki

          7- Akliman

          Akliman

          Hamsilos Tabiat Parkı ile Sinop Havalimanı arasındaki uzun sahil şeridini kapsayan Akliman; her bütçeye göre hizmet veren kaliteli otelleri, büyüleyici sahili ve masmavi deniziyle özellikle yaz aylarında çok hareketli. Karadeniz'in çam ormanları ile masmavi sularının bütünleştiği Akliman, hem bakir doğal güzelliklerin hem de tertemiz denizin tadını çıkarmak için Sinop'ta gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri.

          Sinop merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta olduğu için kolayca gezebileceğiniz Akliman; renkli balıkçı teknelerinin sıralandığı küçük limanı, salaş balık restoranları ve çam ormanları arasındaki mesire alanları ile hafta sonları da oldukça popüler bir gezi alanı. Tekne turlarının mutlaka uğradığı noktalardan olan Akliman’a günübirlik bir gezi yapabilir veya donanımlı kamp alanlarında çadırınızı kurarak bölgenin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin tadını çıkarabilirsiniz.

          Konum Linki

          8- Sinop Kalesi

          Sinop Kalesi

          Karadeniz kıyısında benzersiz bir manzara sunan görkemli Sinop Kalesi, şehrin en bilinen simgesel yapılarından biri. M.Ö. 7. yüzyılda deniz saldırılarına karşı korunmak amacıyla inşa edilen kale; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden de yenilenerek aktif olarak kullanılmış. Sinop Kalesi; 2050 metre uzunluğu bulan etkileyici suları, 25 metre yüksekliği ve 3 metre genişliği ile oldukça büyük ve şehir gezen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında.

          2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen ve Evliya Çelebi gibi ünlü yazarların kitaplarında geçen Sinop Kalesi, Anadolu'daki en güzel kalelerden biri olarak gösteriliyor. Kalenin iç bölümlerini gezebilir veya devasa sulardan Karadeniz'in ve Sinop'un muhteşem manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz. Kalenin hemen altında asırlık çınar ağaçları arasında hizmet veren kır bahçelerinde ise Sinop Kalesi manzarası eşliğinde Karadeniz çayları yudumlayarak yorgunluk atabilirsiniz.

          Konum Linki

          9- Hamsilos Koyu

          Hamsilos Koyu

          Karadeniz'in en büyüleyici koylarından biri olarak mutlaka görmenizi önerdiğimiz Hamsilos Koyu, Sinop'a sadece 11 kilometre uzaklıkta. Türkiye'nin en kuzeyinde yer alan koy olması ile de ünlü Hamsilos Koyu, aynı zamanda Türkiye'nin tek fiyorduna ev sahipliği yaptığı için fotoğrafçılar tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

          1991 yılından beri 1. derece sit alanı olarak korunan koy, zengin bitki çeşitliliği ve mavinin her tonunu görebileceğiniz berrak denizinden dolayı turistlerin Sinop gezilerinde ilk uğradığı yerler arasında. Yaz aylarında doğa yürüyüşleri, kampçılık ve balıkçılık gibi aktivitelerin yanı sıra tekne turların da değişmez adreslerinden biri olan Hamsilos Koyu’nda deniz bisikleti ve kano kiralayarak bölgeyi keşfe çıkabilir, tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak su altı zenginliklerini yakından görebilir veya çam ormanları arasında deniz manzaralı mesire alanlarında yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. İnceburun Yarımadası üzerinde yer alan Akliman tarafından kolayca ulaşabileceğiniz Hamsilos Koyu’na Sinop merkezinden minibüslerle de 15 dakikalık kısa bir yolculukla gidebilirsiniz.

          Konum Linki

          10- Sinop Tarihi Cezaevi

          Sinop Cezaevi

          Dünyanın en ünlü hapishanelerinden Alcatraz ile karşılaştırılan ve Anadolu'nun Alcatraz’ı olarak tanımlanan Sinop Tarihi Cezaevi, 1999 yılında müzeye çevrilerek ziyareti açıldı. Üç yanı deniz ve sarp kayalarla çevrili bir yarımadada yer alan, kalın ve yüksek duvarlarıyla çarpıcı bir manzaraya sahip Sinop Tarihi Cezaevi, adeta bir kaleyi andırıyor.

          Sağlam yapısıyla Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kale olarak da kullanan, Evliya Çelebi'nin kitaplarında ise 300 demir kapılı korkunç bir yer olarak tasvir edilen Sinop Tarihi Cezaevi, Sabahattin Ali ve Refik Halit Karay gibi onlarca ünlü isme bir süre ev sahipliği yapmış. Gezinizde cezaevinin 28 koğuşu, atölyeleri, iç bölümleri ve avlularını gezebilir, devasa surlardan ise etkileyici fotoğraflar çekebilirsiniz.

          Konum Linki

          11- Akgöl

          Akgöl

          Sinop'un en bilinen ve sık ziyaret edilen tabiat harikalarından biri olan Akgöl, Ayancık ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Yapay bir göl olan ve el değmemiş güzelliğinin korunması için 1991 yılında turizm alanı ilan edilen Akgöl, deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte yer alıyor.

          Oksijen seviyesi yüksek serin havası, gölün etrafını saran yürüyüş yolları ve mesire alanları için her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Akgöl; zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık avlama turları, doğa gezileri, fotoğraf safarileri ve kampçılık aktiviteleri için de yılın her mevsimi Sinop’ta en çok tercih edilen yer. Akgöl’ün güzelliğini gezdikten sonra göl kıyısında, köknar ormanları arasında gizlenen balık çiftliklerinde bir mola verebilir ve taze balıklar tadabilirsiniz. Akgöl’e yürüyüş mesafesinde yer alan ve bölgenin en güzel yaylalarından biri olan Akgöl Yaylası’na da gezinizde uğramayı unutmayın.

          Konum Linki

          12- Erfelek Tatlıca Şelaleleri

          Erfelek Şelaleleri

          Sinop'un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri de 28 şelaleden oluşan ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz muhteşem manzaralara sahip bir doğa harikası olan Erfelek Tatlıca Şelaleleri. Şehir merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve 1997 yılında keşfedilerek Türkiye'nin saklı kalmış tabiat harikalarından biri olarak kısa sürede çok ilgi gören Erfelek Tatlıca Şelaleleri, endemik bitki türleri arasından sarp kayalardan dökülen tertemiz suları ile her mevsim ziyaret edilebilecek yerlerden.

          Yaz aylarında şelalelerin kaya göletlerinde buz gibi sularda yüzebilir, 28 şelaleyi de kapsayan ahşap yürüyüş parkurlarında ve seyir teraslarında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. 2 kilometrelik yemyeşil bir vadi içinde sıralanan şelalelerin çevresinde ise kır bahçeleri, mesire yerleri ve donanımlı kamp alanları hizmet veriyor.

          Konum Linki

          13- Boyabat Kalesi

          Boyabat Kalesi

          Sinop Kalesi ile birlikte şehrin en bilinen simgesel yapılarından ve görkemli tarihi hazinelerinden biri olan Boyabat Kalesi, yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. M.Ö. 7. yüzyılda Paflagonyalılar tarafından inşa edilen kale; Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde değişikliklere uğrayarak genişletilmiş. Görkemli Boyabat Kalesi, Karadeniz'e hakim 135 metre yükseklikteki bir tepede yer alıyor ve büyüleyici bir manzaraya sahip.

          Gökırmak Vadisi’nin de panoramik manzaralarını izleyebileceğiniz ve günümüze kadar ayakta kalmış devası surları, sarnıçları, yaşam odaları veya avlularını gezebileceğiniz Boyabat Kalesi, Sinop’un mutlaka görmeniz gereken etkileyici tarihi yapılarından biri.

          Konum Linki

          14- Sarıkum Gölü

          Sarıkum Gölü

          Sinop merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıkum Gölü, ince kumlu sahili ve gölün çevresinde saran büyüleyici longoz ormanları ile 1987 yılında tabiat koruma alanı, 1991 yılında ise 1. derece sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Türkiye'nin gizli doğa cennetlerinden biri. Bir lagün gölü olan ve 4 kilometre uzunluğundaki büyüleyici plajında yaz aylarında tertemiz suların tadını çıkarabileceğiniz Sarıkum Gölü, 30 kilometre boyunca ilerleyen bir bağlantıyla Karadeniz'e kadar ulaşıyor.

          Endemik bitki türleri ve kuş çeşitliliği bakımından çok zengin olan göl, hem 35’ten fazla endemik bitki türüne hem de 250 farklı türden su kuşuna ve göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor. Tektonik hareketlerle bir çukur şeklinde oluşan Sarıkum Gölü, 184 hektar gibi büyük bir alanı kapsıyor ve el değmemiş güzelliği ile Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin özenle korunması gereken yerler listesinde bulunuyor. Her mevsim rehberli doğa gezilerine çıkabileceğiniz, yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz Sarıkum Gölü ve Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nı harika fotoğraflar çekmek için mutlaka ziyaret etmelisiniz.

          Konum Linki

          15- İnceburun Feneri

          İnceburun Feneri

          Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun Yarımadası, sarp kayalar üzerinde yükselen bembeyaz deniz feneriyle ünlü. Karadeniz’e hakim bir konumda 1863 yılında inşa edilen 12 metre yükseklikteki İnceburun Feneri, muhteşem manzarasıyla doğa severlerin ve fotoğrafçıların Sinop’ta mutlaka uğradığı yerler arasında.

          Akliman Mesire Alanı’na oldukça yakın olan İnceburun Feneri, Sinop merkezine ise 20 kilometre uzaklıkta Ayancık yolu üzerinde yer alıyor. Arkasındaki çam ormanlarında piknik yapabileceğiniz fener, benzersiz gün doğumu ve gün batımı manzaralarının yanı sıra panoramik Karadeniz manzaraları sunduğu için de yerli ve yabancı turistlerin çok ilgisini çekiyor.

          Konum Linki

          16- Sinop Aşıklar Caddesi

          Aşıklar Sahili

          Sinop merkezinde Gazi Caddesi üzerinde yer alan ve deniz kıyısı boyunca sunduğu romantik gün batımı manzaralarından ismini alan Aşıklar Caddesi, kesinlikle uğramanız ve keyifli bir akşam yürüyüş yapmanız gereken çok popüler bir gezi alanı. Çiçek bahçeleri, palmiyeler ve rengarenk gezi tekneleri ile çevrili yürüyüş yolu boyunca kafeler, kitapçılar ve hediyelik eşya dükkanları hizmet veriyor. Özellikle yaz geceleri hafif esintileriyle şehrin en hareketli yerlerinden biri haline gelen Aşıklar Caddesi’nde hem alışveriş yapabilir hem de yürüyüşten sonra bir çay bahçesine mola vererek Karadeniz'in muhteşem manzarası eşliğinde yorgunluk atabilirsiniz.

          Konum Linki

          17- İnaltı Mağarası

          İnaltı Mağarası

          Sinop'un Ayvacık ilçesi sınırlarında yer alan ve bölgedeki en büyük mağaralardan biri olan İnaltı Mağarası’nın 3,5 kilometresini rehberli turlarla keşfe çıkabilirsiniz. Mağara içerisinde ise binlerce yılda oluşmuş sarkıtlar, dikitler ve mağara göletlerinin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

          1995 yılında ziyarete açılan ve Sinop’ta en çok ziyaret edilen noktalardan biri haline gelen büyüleyici mağaranın kendine özgü temiz havasının başta astım olmak üzere onlarca solunum yolu rahatsızlığına da iyi geldiği biliniyor. Babaçay Kanyonu içerisinde yer aldığı için doğa yürüyüşlerinin değişmez adreslerinden biri olan İnaltı Mağarası’na kısa bir yürüyüş mesafesinde hizmet veren balık çiftlikleri ise tertemiz havada yenilenmek için mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.

          Konum Linki

          18- Bektaşağa Göleti

          Bektaşağa Göleti

          Sinop’un Bektaşağa Köyü’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve 40 sene önce tarım alanlarını sulama amacıyla inşa edilen Bektaşağa Göleti, günümüzde şehrin en sevilen turistik noktalarından biri haline gelmiş durumda. Göletin çevresinde bungalov oteller, çam ormanları arasında doğa otelleri, orman köşkleri, at çiftlikleri, kır bahçeleri, yürüyüş parkurları, mesire ve çocuk oyun alanları bulabilirsiniz.

          Bektaşağa Göleti, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz büyüleyici manzaraları ile doğa fotoğrafçıların da en sevdiği yerler arasında. Göletteki tesislerde her yaş grubu için binicilik eğitimleri alabilir, at safarilerine katılarak bölgeyi keşfe çıkabilir veya gölette düzenlenen kano ve deniz bisikleti turları ile güzel zaman geçirebilirsiniz.

          Konum Linki

          19- Hamsilos Tabiat Parkı

          Hamsilos Parkı

          Sinop merkezine 14 kilometre uzaklıkta yer alan ve Akliman dolmuşlarıyla 15-20 dakikalık kısa bir yolculuk ulaşabileceğiniz Hamsilos Tabiat Parkı, tam anlamıyla Karadeniz’in bütün güzelliklerini bir arada görebileceğiniz bir doğa cenneti. Karadeniz'in çam ormanları arasında denizden içeri uzanan kanallarıyla büyüleyici manzaralara sahip tabiat parkı; Hamsilos Koyu’nun tertemiz sahili için de çok sık ziyaret ediliyor.

          Biyoçeşitlilik bakımından zengin doğasıyla sadece Türkiye'den değil tüm dünyadan doğa severlerin ziyaret ettiği Hamsilos Tabiat Parkı Parkı, el değmemiş bakir doğal güzelliklerinin korunması amacıyla 1. derece doğal sit alanı ilan edildi. Karadeniz kıyısı boyunca uzanan yürüyüş parkurları, mesire alanları, gizli koylarıyla kalabalıklardan uzakta doğanın ve denizin tadını çıkarmak veya tertemiz havada kamp yapmak için uğrayabileceğiniz Hamsilos Tabiat Parkı, göçmen kuşların göç rotası üzerinde yer aldığı için 150'den fazla kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.

          Konum Linki

          20- Çangal

          Sinop ile Samsun arasında yer alan 1500 metre yükseklikteki Çangal Dağları, Çangal Turizm Merkezi’yle yılın her mevsimi doğa tatilleri için tercih ediliyor. Çam ormanları arasında gizlenmiş ve doğaya uyumlu tasarlanmış bungalovlar, orman köşkleri, kır bahçeleri, misafirhaneler ve lojmanlarıyla doğa ile baş başa tertemiz havada güzel bir gün geçirebileceğiniz Çangal, kuş sesleri eşliğinde keyifli kahvaltılar yapmak için de sıkça ziyaret ediliyor.

          Her zorluk derecesine göre düzenlenmiş yürüyüş parkurları ile Sinop doğa yürüyüşlerinin de en önemli adresleri arasında yer alan Çangal’da kış aylarında ise muhteşem kar manzaralarına şahit olabilirsiniz. Turizm olanaklarının çok geliştiği Çangal’a Sinop’tan her saat bulabileceğiniz minibüslerle kolayca gitmeniz mümkün.

          Konum Linki

          21- Hamsilos Fiyordu

          Hamsilos Fiyordu

          Türkiye'nin tek fiyordu olarak bilinen ve Sinop merkezinden yaklaşık 10-15 kilometre uzaklıkta yer alan Hamsilos Fiyordu, büyüleyici güzelliği ile sit alanı olarak korunan Hamsilos Koyu’nun en önemli parçalarından biri. Karadeniz'in çam ormanlarının masmavi denizle birleştiği kıyı şeridinde buzulların aşınması sonucu oluştuğu düşünülen Hamsilos Fiyordu, doğa fotoğrafçılarının da en sık ziyaret ettiği yerler arasında. Tabiat parkı içinde yer aldığı için yürüyüş parkurları ile kolayca ulaşabileceğiniz Hamsilos Fiyordu’nun fotoğraflarını çektikten sonra Hamsilos Koyu’nun cam berraklığındaki sularında balık sürüleriyle birlikte doyasıya yüzebilirsiniz.

          Konum Linki

          22- Karakum Plajı

          Karakum Plajı

          Sinop, tertemiz sahilleri ve masmavi denizi ile yaz aylarında Karadeniz’in en çok tercih edilen tatil cennetlerinden biri. Sıcak yaz günlerinde denizin tadını çıkarabileceğiniz en sevilen Sinop plajlardan biri olan Karakum Plajı ise şehir merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta. Çakıl taşlı güzel bir sahile sahip olan Karakum Plajı’nın arkasını saran çam ormanları ise büyüleyici manzarayı tamamlıyor. Mavinin her tonunu görebileceğiniz berrak deniziyle ünlü plajda Boztepe’deki yanardağın binlerce yıl önceki patlamasında oluşan ve deniz tabanındaki kumları siyaha boyayan külleri hala görebilirsiniz, plaj ismini de bu siyah küllerden alıyor.

          Turizm olanaklarının geliştiği Karakum Plajı’nda şezlong ve güneş şemsiyeleri kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler, restoranlar, butik ve apart oteller hizmet veriyor. Enver Bahadır Caddesi üzerinde yer alan Karakum Plajı’na toplu taşıma araçları ve taksilerle 5-10 dakikalık bir yolculukla Sinop merkezinden kolayca ulaşmanız mümkün.

          Konum Linki

          23- İstefan Kaya Mezarları

          İstefan Kaya Mezarları

          Daha çok Akdeniz Bölgesi'nde görmeye alıştığımız devasa kaya mezarlarından birini Sinop'un Ayancık ilçesinde ziyaret edilebilirsiniz. Şehir merkezine 62 kilometre uzaklıkta yer alan ve yüzlerce metrelik devasa kayalara özenle oyulmuş görkemli sütunları, kabartmaları ve taş oyması desenleriyle etkileyici bir manzara sunan İstefan Kaya Mezarları, Türkiye’nin gizli kalmış tarihi hazinelerinden biri olarak ziyaret edilmeye değer.

          M.Ö. 280 yıllarında Karadeniz bölgesine hakim olan Pontus Krallığı döneminde inşa edildiği düşünülen ve Sinop kültür gezileri ile yakından görme şansı bulabileceğiniz İstefan Kaya Mezarları’nda arkeolojik araştırmalar yapılmaya devam ediyor.

          24- Buzluk Mağarası

          Sinop’un Durağan ilçesine 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve her mevsim -10 derece kalan havasından ismini alan Buzluk Mağarası, antik dönemlerde yiyeceklerin saklanması amacıyla kullanılan etkileyici bir tabiat harikası. Rehberli turlarla iç bölümlerini gezebileceğiniz mağarada binlerce yılda oluşmuş devasa buz sarkıtları, dikitler ve göletler arasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Buzluk Mağarası’nın temiz havasının pek çok solunum rahatsızlığına iyi geldiği de biliniyor. Özellikle yaz aylarında ziyaret edilen mağaranın çevresindeki küçük şelaleler ve dereler arasında da güzel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

          Konum Linki

          25- Boyabat Bazalt Kayalıkları

          Boyabat Bazalt Kayalıkları

          Boyabat ilçesine sadece 15 kilometre uzaklıkta yer alan ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz benzersiz manzaralar sunan Bazalt Kayalıkları, Sinop gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. 40 metreyi bulan yükseklikleri ve arı peteği, beşgen, altıgen şekilleriyle ilgi çeken kayalıklar, aynı zamanda Türkiye'nin tek bazalt kayalıkları olmalarıyla da ünlü. 3 ile 5 milyon yaşında oldukları tahmin edilen bazalt kayalarına hem doğa yürüyüşleri hem de fotoğraf safarileri ile rahatlıkla gidebilir ve Sinop gezinizin en güzel fotoğraflarını burada çekebilirsiniz.

          Konum Linki

          26- Sinop Arkeoloji Müzesi

          Temelleri 1921 yılında atılan ve zengin koleksiyonlarıyla Sinop gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan Sinop Arkeoloji Müzesi; Grek, Pontus, Paftagonya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini kapsayan paha biçilmez eserleriyle bölgenin uzun tarihini gözler önüne seriyor. 

          Küçük buluntular salonu, taş eserler salonu, amphora salonu, sikke bölümü ve ikona salonunu gezebileceğiniz müzenin bahçesi ise devasa heykeller, mozaik ve mezar taşlarının sergilendiği bir açık hava müzesi olarak hizmet veriyor. Sinop merkezinde Okullar Caddesi üzerinde yer alan ve toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabileceğiniz Sinop Arkeoloji Müzesi’ni cumartesi ve pazar günleri hariç haftanın her günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

          Konum Linki

          27- Pervane Medresesi

          Sinop merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz tarihi hazinelerden biri olan Pervane Medresesi, 1262 yılında Selçuklu veziri Süleyman Pervane tarafından inşa edilmiş ve ismini de buradan alıyor. İki eyvanlı ve açık avlulu medrese, Selçuklu dönemi mimarisinin en güzel eserlerinden biri olarak görülmeye değer.

          Sekizgen bir şadırvan, meclis odaları, kenarlı revaklar, el oyması ahşap ve taş işçilikleri ile dikkat çeken medrese, Osmanlı döneminde de kullanılarak geliştirilmiş. 1932 ile 1970 yılları arasında müze olarak hizmet veren Pervane Medresesi, etkileyici mimarisinin yanı sıra içerisinde sergilenen Sinop’a özgü el sanatı ürünleri ile de ilgi görüyor. Batur Caddesi üzerinde yer alan medreseye toplu taşıma araçları ile şehrin her noktasından kısa sürede ulaşabilirsiniz.

          Konum Linki

          28- Boyabat Konakları

          Boyabat Konakları

          Safranbolu ve İnebolu konakları ile karşılaştırılacak güzellikteki Boyabat konakları için sadece Sinop'tan değil, Türkiye'nin her yerinden fotoğrafçılık gezileri düzenleniyor. Görkemli Boyabat Kalesi’nin çevresindeki yamaçlarda iki veya üç katlı olarak inşa edilmiş konaklarda ahşap işlemeler, taş duvarlar ve dolgu sistemi kullanılmış. Tam bir açık hava müzesini andıran Boyabat sokaklarında 260 tane klasik Türk ve Osmanlı mimari özelliklerini yansıtan konak arasında güzel bir gezi yapabilir; kentsel sit alanı olarak korunan ve bazıları müze olarak hizmet veren konakların iç mekanlarını gezebilirsiniz.

          Konum Linki

          29- Korucuk Köyü

          Korucuk Köyü

          Sinop’a sadece 2 kilometre uzaklıkta merkeze bağlı köylerden biri olan Korucuk Köyü, muhteşem denizi ve tertemiz kumsalından dolayı şehrin en çok ziyaret edilen yerleri arasında. Turizm olanakların geliştiği köy; deniz manzaralı butik ve apart otelleri, balık restoranları, kafeleri, karavan parkları ve donanımlı kamp alanları ile her yıl binlerce kişiyi huzurlu bir tatil için kendine çekiyor.

          Korucuk Köyü’nün sahilindeki kumların da şifalı olduğu ve başta kas sorunları olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Sinop’ta her yarım saate bir bulabileceğiniz minibüslerle 5 dakikalık bir yolculuk ulaşabileceğiniz Korucuk Köyü’nde gün boyu şifalı kumlarda yorgunluk atabilir, akşam ise balık restoranlarında gün batımı manzarası eşliğinde mevsim balıkları ve yöresel mezeler tadabilirsiniz.

          Konum Linki

          30- Mobil Plajı

          Mobil Plajı

          Sinop merkezinde denize girebileceğiniz en güzel plajlardan biri olan ve Gelincik Mahallesi'nde yer alan Mobil Plajı, 250 metre uzunluğa ve 12 metre genişliğe sahip oldukça küçük bir plaj. İnce kumlu sahili ve balıkları bile görebileceğiniz kristal berraklığındaki denizinden dolayı yerli ve yabancı turistlerin yüzmek için ilk uğradığı yerlerden biri olan Mobil Plajı’nda şezlong ve güneş şemsiyeleri kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler ve akşamları muhteşem romantik manzaralar eşliğinde yemek yiyebileceğiniz restoranlar hizmet veriyor. Sinop’ta her yarım saatte bir bulabileceğiniz Gelincik belediye otobüsleri ile plaja kolayca gidebilirsiniz.

          Konum Linki

          31- Aksu Yaylası

          Aksu Yaylası

          Sinop'un Boyabat ilçesi sınırlarında yer alan Aksu Yaylası, Sinop'un en güzel yaylalarından biri olduğu için yaz aylarının çok sevilen gezi alanlarından biri. Deniz seviyesinden yaklaşık 1300 metre yükseklikte yer alan ve tertemiz havası, yüksek oksijen seviyesi, yemyeşil doğal güzellikleri ile dinlendirici bir günübirlik gezi yapabileceğiniz Aksu Yaylası, Sinop yayla turlarının da önemli mola noktalarından biri.

          Bahar ile yaz aylarında bisiklet turları ve doğa yürüyüşlerinin düzenlendiği yaylada donanımlı alanlarda kamp da yapabilirsiniz. Aksu Yaylası’nın gözetleme kulesine uğrayarak ise panoramik doğa fotoğrafları çekebilir veya her yaz düzenlenen yayla şenliklerinde çevre şehirlerden gelen yüzlerce kişiyle birlikte eğlence etkinliklerle güzel zaman geçirebilirsiniz.

          32- Balatlar Kilisesi

          M.Ö. 666 yılında inşa edilen ve Sinop'un önemli tarihi hazinelerinden biri olarak gösterilen Balatlar Kilisesi, tüm dünyadan arkeoloji ve tarih meraklılarını kendine çekiyor. Roma döneminde inşa edilerek Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde aktif olarak kullanılan Balatlar Kilisesi, 5. yüzyıl Bizans döneminde kiliseye çevrilmiş, Osmanlı döneminde ise Rumlar tarafından manastır olarak kullanılmış. Yapılışından itibaren 2000 yıl boyunca aralıksız hizmet veren Balatlar Kilisesi, bugün sağlam kalan çok az bölümüyle hala ilgi çekmeye devam ediyor.

          Konum Linki

          33- Buzluk Yaylası

          Buzluk Yaylası

          Durağan ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Buzluk Mağarası'na komşu olan Buzluk Yaylası, Sinop'un en çok ilgi gören yaylalarından biri. Deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte yer alan ve oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasında yılın bütün yorgunluğunu atabileceğiniz yayla yürüyüşlerine katılabileceğiniz Buzluk Yaylası’nın ahşap yayla evleri, orman köşkleri ve bungalov otellerinde de konaklayabilirsiniz. Turizm olanaklarının oldukça geliştiği yayla, en sıcak yaz günlerinde bile soğuk kalan havası ile ünlü ve ismi de buradan alıyor. Buzluk Yaylası’nı gezdikten sonra -10 derecelik sıcaklığıyla antik dönemlerde buzdolabı olarak kullanılan Buzluk Mağarası’nın devasa buzul sarkıtlarını da görmeye gidebilirsiniz.

          Konum Linki

          34- Diyojen Heykeli

          Diyojen Heykeli

          Sinop şehrinin bilinen simgelerinden biri olan Diyojen heykeli, M.Ö. 412 yılında Sinop'ta doğan dünyaca ünlü Antik Yunan filozofu Diyojen’e adanmış etkileyici bir eser. 2006 yılında tamamlanan ve Karadeniz manzarasına hakim güzel bir noktaya yerleştirilen Diyojen heykelinde filozof, dürüst bir insan aradığı ünlü el feneri ve köpeğiyle birlikte içinde yaşadığı fıçının üstünde tasvir ediliyor. Sinop’u gezerken hemen dikkatinizi çekecek olan Diyojen heykeline mutlaka uğramalı ve fotoğraflar çekmelisiniz.

          Konum Linki

          35- Gebelit Koyu

          Gebelit Köyü

          Sinop'ta mutlaka uğramanız gereken büyüleyici tabiat cennetlerinden biri de Ayancık ilçesi 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve çay yataklarında biriken alüvyonlarla meydana gelen Gebelit Koyu. Denizin üstündeki etkileyici kaya oluşumları, ince kumlu uzun sahili ve kristal berraklığındaki deniziyle ünlü Gebelit Koyu, Sinop tekne ve yat gezilerinin de en önemli adresleri arasında.

          Çevresinde koy manzarasına hakim balık restoranlarının bulunduğu Gebelit Koyu’nda yemyeşil dağ manzaraları eşliğinde denizin tadını çıkardıktan sonra bu restoranlara uğrayarak kızıl gün batımları eşliğinde taze deniz ürünleri ve yöresel mezeler tadabilirsiniz. Berrak sularından dolayı dalış turlarının düzenlendiği koyda kısa bir eğitim alarak siz de uzman dalgıçlarla birlikte tüplü veya tüpsüz dalış yapabilir, Karadeniz'in büyüleyici su altı zenginliklerine yakından şahit olabilirsiniz.

          Konum Linki

          36- Ayancık Çamurca Plajı

          Çamurca Plajı

          Sinop'un en turistik ilçesi Ayancık'ın popüler plajlarından biri olan Çamurca Plajı, rüzgârsız denizinden dolayı acemi yüzücüler ve çocuklu aileler için güvenli bir yüzme deneyimi sunuyor. Plajda güneşlenebileceğiniz bir ahşap iskele, güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesisler bulabilirsiniz. Çam ormanlarıyla sarılı dağ yamaçlarında sıralanmış butik oteller, restoranlar ve kafeler ile yaz aylarının değişmez adreslerinden biri haline gelen Çamurca Plajı’nın ince kumlu sahilinde denizin tadını çıkardıktan sonra plajı saran yemyeşil yamaçlarda da yürüyüşe çıkabilirsiniz.

          Konum Linki

          37- Seyit Bilal Türbesi

          Sinop merkezi Ada mevkiinde yer alan ve tarihi Ali Paşa Camii'nin hemen sol tarafında inşa edilen Seyit Bilal Türbesi, şehrin en çok ziyaret edilen dini yapılarından biri. Hâlife Ömer bin Abdülâziz döneminde Anadolu’nun ilk şehidi olan Seyit Bilal için yapılan türbe, özellikle kutsal günler ve bayramlarda adak adayan yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. 1280 yılında inşa edilen türbe; etkileyici taş işçiliği, huzurlu atmosferi ve sade iç bölümüyle de dikkat çekiyor.

          Konum Linki

          38- Alaaddin Keykubat Camii

          Sinop'ta gezebileceğiniz en eski tarihi yapılardan biri olan ve büyüleyici güzelliği ile Sinop'un simgelerinden biri haline gelen Alaaddin Keykubat Camii, ismini Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı Alaaddin Keykubat’tan alıyor. Kuzey Anadolu'da Selçuklu döneminde inşa edilen en büyük cami olması ile ünlü Alaaddin Keykubat Camii, şehir merkezinde Sakarya Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer aldığı için kısa bir yürüyüşle ziyaret edebilirsiniz.

          Erken dönem İslam mimarisi özelliklerini yansıtan, 66 metre uzunlukta ve 22 metre genişlikte dikdörtgen olarak inşa edilen cami, büyüleyici ahşap süslemeleri ve etkileyici avlusu ile de görülmeye değer güzellikte. Selçuklu dönemine özgü bitki motifleriyle süslenmiş Alaaddin Keykubat Camii, Evliya Çelebi'nin kitaplarında Bursa Ulu Camii ile karşılaştırılıyor. Özellikle bayramlar ve kutsal günlerde tamamen dolan tarihi camiyi ziyaret ettikten sonra avludaki asırlık çınar ağaçları altında keyifli bir mola verebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

          Konum Linki

          39- Sinop Etnografya Müzesi

          Binlerce yıllık zengin ve uzun bir tarihe sahip olan Sinop'ta değişen yaşam tarzını, kültür, gelenek ve görenekleri anlamak için gidebileceğiniz en iyi yer olan Sinop Etnografya Müzesi, çarpıcı taş ve ahşap mimarisiyle ünlü Arslan Torun Konağı’nda hizmet veriyor. Zemin katı moloz taşlar, üst bölümü ise ahşap olarak tasarlanmış konağıyla da ilgi gören Sinop Etnografya Müzesi'nden zengin koleksiyonlarında ise geleneksel Karadeniz giysileri giymiş balmumu heykeller, yaşam odaları, dönem mobilyaları, antikalar, yüzlerce yıllık bakır ve ahşap ürünler, el dokuması halılar ve kilimler arasında tarihte unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

          Konum Linki

          40- Harzana Plajı

          Harzana Plajı

          Sinop’un Ayancık ilçesine 11 kilometre uzaklıkta yer alan ve bölgenin en popüler plajlarından biri olan Harzana Plajı, 500 metre uzunluğa sahip ince kumlu sahili ve masmavi deniziyle kendinizi Akdeniz'de hissedeceğiniz büyüleyici bir plaj. Çevresinde kaliteli restoranlar, kafeler, şezlong veya güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz tesisler, soyunma kabinleri ve duş gibi olanaklar bulabileceğiniz Harzana Plajı’nın arkasındaki donanımlı kamp alanlarında ise çadırınızı kurarak muhteşem Karadeniz manzaraları eşliğinde tatil yapabilirsiniz.

          Rüzgârlı havasından dolayı su sporlarının çok sevildiği plajda yelken, uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve deniz paraşütü gibi pek çok aktiviteleriyle eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Sinop'ta her yarım saatte bir bulabileceğiniz Ayancık minibüsleri ile Harzana Plajı'na kısa bir yolculukla ulaşmanız mümkün.

          Konum Linki

          41- Güzelyalı Plajı

          Güzelyalı Plajı

          Sinop'un en güzel plajlarından biri olarak mutlaka uğramanızı önerdiğimiz Güzelyalı Plajı, Samsun-Sinop karayolu üzerinde şehir merkezine sadece 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde yer alıyor. Plaj; ince kumlu küçük sahili, sığ ve tertemiz denizinden dolayı çocuklu aileler tarafından da çok seviliyor.

          Güzelyalı Plajı, aynı zamanda çevresini saran 30 kilometrelik alanda inşa edilen golf sahaları, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanları ile hem Sinop halkının hem de yerli ve yabancı turistlerin çok ilgisini çekiyor. Şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler, restoranlar, eğlence merkezleri ve plaj manzaralı otellerin hizmet verdiği Güzelyalı Plajı, yaz aylarında Karadeniz'in masmavi suların tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en popüler yerlerden biri.

          Konum Linki

          42- Dıranaz Soğuksu Mevkii

          Dranaz Soğuksu

          Karadeniz'in el değmemiş bakir doğal güzellikler arasında unutulmaz bir gün geçirebileceğiniz Dıranaz Soğuksu Mevkii, Sinop merkezine 47 kilometre uzaklıkta, Boyabat ilçesi sınırlarında yer alıyor. Şehrin doğa sporları merkezlerinden biri olan Dıranaz; yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz büyüleyici güzelliği, çam ormanları arasında gizlenmiş mesire ve kamp alanları, doğa yürüyüşü parkurları, bisiklet yolları ve çocuk parklarıyla hem hafta sonu tatilleri hem de günübirlik geziler için tercih ediliyor. Sinop Otogarı’nda her yarım saatte bir bulabileceğiniz Boyabat minibüsleri ile Dıranaz Soğuksu Mevkii’ne 45 dakikalık bir yolculuk ulaşabilir veya rehberli doğa yürüyüşleri ile bölgenin güzelliğini keşfe çıkabilirsiniz.

          Konum Linki

          43- Çatak Şelalesi ve Kanyonu

          Çatak Şelaleleri

          Yaklaşık 9 yıllık turizme kazandırma çalışmalarından sonra tabiat parkı ilan edilerek ziyarete açılan Çatak Şelalesi ve Kanyonu, Sinop'un Türkeli ilçesi sınırlarında yer alan gizli bir doğa cenneti. Şelale, etkileyici kaya oluşumları arasından dökülen bembeyaz sularıyla her mevsim doğa fotoğrafları çekmek için gidebileceğiniz en güzel yerler arasında. Tabiat parkı ilan edildikten sonra yürüyüş parkurları, mesire alanları, kır bahçeleri ile turizme kazandırılan Çatak Şelalesi’ni ve binlerce yılda suların şekillendirdiği çarpıcı kanyonu gezdikten sonra şelale göletinin buz gibi sularında da serinleyebilirsiniz.

          44- Babaçay Kanyonu

          Babaçay Kanyonu

          Hem doğa sporları yapmak hem de harika manzaralara şahit olmak için Sinop'ta mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri de Babaçay Kanyonu. Ayancık ilçe sınırlarında, Sinop merkeze 17 kilometre uzaklıkta yer alan kanyon; kaya tırmanma, trekking, dağcılık, doğa yürüyüşleri ve kampçılık gibi etkinlikler için yılın her dönemi ziyaret ediliyor. Bölgenin en büyük mağaralarından İnaltı Mağarası’nda da ev sahipliği yapan Babaçay Kanyonu’nu el değmemiş doğa güzellikler arasında ilerleyen 1 kilometre uzunluğundaki yürüyüş parkurlarında keşfe çıkabilir; özellikle ilkbahar ve yaz aylarında onlarca doğa sporu ile güzel zaman geçirebilirsiniz.

          Konum Linki

          45- Sinop Deniz Şehitleri Anıtı

          Sinop merkezinde Okullar Caddesi üzerinde yer alan ve şehri gezerken hemen dikkatini çekecek etkileyici anıtlarından biri olan Deniz Şehitleri Anıtı, 1933 yılında dikdörtgen bir kaide üzerine kesme taşlarla inşa edilmiş çarpıcı bir eser. 1853 yılında Rus donanması tarafından Sinop'a gerçekleştirilen baskında şehit düşen denizcilerin anısına tasarlanan, temelleri 1857 yılında Kaptan-ı Derya Mehmet Ali Paşa tarafından atılan ve 1933 yılında törenle açılan Sinop Deniz Şehitleri Anıtı’nı ziyaret etmek şehitlerimizi anabilirsiniz.

          Konum Linki

          46- Türkeli Plajı

          Türkeli Plajı

          Uzun sahili ve her iki tarafını saran yemyeşil kayalıklar ile harika bir manzaraya sahip olan Türkeli Plajı, ilçenin en sevilen ve hareketli plajı konumunda. Özellikle yaz aylarında Sinop ve çevre şehirlerden gelen aileler ile dolan plajda turistik tesisler, kafeler, restoranlar, soyunma kabinleri ve duş gibi olanaklar sağlanıyor. Kano, uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları da yapabileceğiniz Türkeli Plajı’nın uzun sahilinde ise gün batımında akşam yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

          Konum Linki

          47- Sinop DSİ Plajı

          Sinop Dsi Plajı

          Sinop merkezinden kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz ücretsiz Sinop DSİ Plajı, tertemiz ince kumlu sahili ile keyifli bir deniz günü yaşatıyor. Restoran, kafe, şezlong veya şemsiye kiralayabileceğiniz turistik tesisler, tuvalet, soyunma kabinleri ve duş gibi olanaklardan bulabileceğiniz plaj, dalgasız ve tertemiz denizinden dolayı çocuklu ailelerin de en sevdiği plajlardan biri. Sinop merkezinden toplu taşıma araçlarıyla da kolayca gidebileceğiniz plaj, güzel konumundan dolayı yaz aylarında oldukça kalabalık.

          Konum Linki

          48- Boztepe Burnu

          Sinop Boztepe Burnu

          Sinop Burnu olarak da bilinen Boztepe Burnu, şehrin büyük bir bölümüne ev sahipliği yapan ve çok sevilen bir gezi alanı. Üç tarafı büyüleyici Karadeniz manzaraları ile çevrili Boztepe Burnu, yaklaşık 9 kilometre boyunca ilerliyor. Hamsilos Koyu, Akliman ve Başkaya Burnu ile çevrili Boztepe Burnu, aynı zamanda Karadeniz'deki tek doğal liman olması ile de ünlü.

          En kuzey ucunda şirin bir deniz fenerinin bulunduğu; sarp uçurumlar, falezler ve volkanik nedenlerle oluşmuş çarpıcı kaya oluşumlarına şahit olabileceğiniz Boztepe Burnu, Sinop'un en çok ziyaret edilen plajlarından olan ve deniz tabanında hala yanardağ patlamasının izlerini taşıyan siyah kumlara sahip Karakum Plajı’yla da çok ilgi görüyor.

          Konum Linki

          49- Acısu Çeşmesi

          Gerze ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Acısu Köyü’nde bulunan ve 15 derece sıcaklıktaki şifalı suyu özellikle mide rahatsızlığı sorunlarına çok iyi geldiği için her yıl yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilen Acısu Çeşmesi, çevresini saran yemyeşil mesire alanından dolayı da sevilen bir dinlenme alanı. Hem yüzlerce yıldır şifa dağıtan doğal kaynak suyunu tatmak hem de tertemiz havada piknik yapmak için ziyaret edebileceğiniz Acısu Çeşmesi, hafta sonları piknik yapmaya gelen ailelerle oldukça hareketli. Bol miktarda kükürt ve demir içeren, mide rahatsızlıklarının yanı sıra cilt sorunlarına da iyi geldiği bilinen kaynak suyu günümüzde bilimsel olarak da inceleniyor.

          Konum Linki

          50- Sinop Paşa Tabyaları

          Şehir merkezine sadece 100 kilometre uzaklıkta, merkeze bağlı Nisi Köyü sınırlarında yer alan Sinop Paşa Tabyaları, 19. yüzyıl Osmanlı döneminde denizden gelecek saldırılara karşı yarım ay şeklinde inşa edilmiş etkileyici bir savunma alanı. 11 tane devasa top yuvası, cephanelikler, koğuşlar ve mahzenler ile unutulmaz bir gezi deneyimi sunan Paşa Tabyaları, yemyeşil bitkilerin sardığı siperleri arasından sunduğu panoramik Karadeniz manzaraları için de ziyaret ediliyor. Gezinizde Paşa Tabyaları’nın yerin altında kilometrelerce uzanan sığınak ve geçitlerini de gezerken fotoğraflar çekmeyi unutmayın.

          Konum Linki

          51- Arslan Torun Konağı

          Sinop’un en güzel konaklarından biri olarak gösterilen ve mimari bir şaheser olan Arslan Torun Konağı, günümüzde Sinop Etnografya Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Kefevi Mahallesi’nde Kemalettin Sami Paşa Caddesi üzerinde kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alan 1890 yapımı konak, Türk-Osmanlı mimari tarzıyla inşa edilmiş en güzel konaklardan biri olarak mimari meraklılarının da çok ilgisini çekiyor.

          Zemin katı kesme taşlar, üst katları ise ahşap malzemelerle inşa edilen ve 1988 yılında restore edilerek müze haline getirilen Arslan Torun Konağı’nın zengin etnografya koleksiyonlarını gezebilir ve 19. yüzyıl mobilyaları ile döşenmiş konak odalarında tarihte bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

          Konum Linki

          52- Topalçam Tabiat Parkı

          Topalçam Tabiat Parkı

          Tam anlamıyla gizli bir cennet olan ve Sinop ile Boyabat arasında yer alan Topalçam Tabiat Parkı, 15 hektar yeşil alanı kapsıyor ve doğanın huzurlu atmosferinde güzel bir gün yaşatıyor. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan ve Boyabat ilçesine sadece 2 kilometre uzaklıkta yer alan Topalçam Tabiat Parkı; kır bahçeleri, restoranlar, piknik alanları, geniş çocuk parkları, kafeler ve ziyaretçi merkezi ile turizm olanakları açısından oldukça geliştiği durumda. 24 saat boyunca açık olan, özellikle hafta sonları Sinop ve çevre şehirlerden gelen tatilcilerin piknik yapmak için ziyaret ettiği Topalçam Tabiat Parkı’nın çam ormanları arasında çadırınızı kurarak kamp da yapabilirsiniz.

          Konum Linki

          53- Saklıköy Şelalesi

          Gerze ilçesine 15 kilometre uzaklıkta yer alan ve çarpıcı bir manzara sunan Saklıköy Şelalesi, dar kaya duvarlarının çevrelediği 20 metre yükseklikten dökülen buz gibi sularıyla özellikle yaz aylarında ziyaret edebileceğiniz doğa harikalarından biri. Araç ulaşımının olmadığı ve yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz şelale, endemik bitki türleri ve rengarenk kelebekleri ile de harika bir doğa gezisi sunuyor. Sıcak yaz günlerinde metrelerce yükseklikteki sarp kayaların çevrelediği şelale göletinin buz gibi sularında yüzebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

          Konum Linki

          54- Ağcaçal Mağarası

          Ağçacal

          Durağan ilçesine bağlı Cevizlibağ Köyü’nde yer alan Ağcaçal Mağarası, binlerce yılda yumuşak kireç taşının aşınmasıyla oluşmuş devasa dikitleri, sarkıtları ve buz gibi kaya göletleriyle fotoğrafçıların çok sevdiği yerlerden. Türkiye'nin görülmeye değer mağaralarından biri olan ve büyük bir bölümünü rehberle turlarla gezme şansı bulabileceğiniz Ağcaçal Mağarası’nın kendine özgü temiz havasında rahatlayabilir ve benzersiz kireç taşı oluşumlarının fotoğraflarını çekebilirsiniz. Sinop merkezine 113 kilometre, Durağan ilçesinde ise sadece 25 kilometre uzaklıkta olan mağarayı özellikle bahar ve yaz aylarında gezmenizi öneririz.

          Konum Linki

          55- İstefhan Limanı

          İstefan Limanı

          Sinop’a 75 kilometre uzaklıkta bulunan küçük İstefhan Limanı, çam ormanlarının hemen yanı başında uzanıyor ve renkli balıkçı sandalların oluşturduğu büyüleyici manzarasıyla keyifli bir günlük gezi sunuyor. Sessiz ve huzurlu ortamında tertemiz deniz ve orman havasında yorgunluk atabileceğiniz İstefhan Limanı’nda gün batımı manzaralı balık restoranlarında taze tutulmuş balıklar ve Karadeniz mezeleri tadabilir; denizin içine uzanan taş iskelede akşam yürüyüşlerine çıkarak limanın harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

          Konum Linki

          Sinop geziniz bittiyse sıradaki durağınız Trabzon'da gezilecek yerler olabilir.

          nest...

          çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası