serial arduino library / Grove MCP2551 and MCP2515 Based Serial CAN-BUS Module Buy With Affordable Price - Direnc.net®

Serial Arduino Library

serial arduino library

Modbus really common communication protocol with RS485 physical layer in the industry.
Novadays its really popular to work with arduino to communicating between industrial equipments,controllers,sensors etc.


the pic above is rs485 to tll card for arduino and we will use it to take modbus messages to covert rx-tx signals.

Here is our rs485 shiled connection.As you see it uses max485 chip inside

Each device which has modbus communication feature should be connected as parallel as shown here.We dont want to mention about modbus protocol in here.You can search the blog for modbus communication features more detail.

                                                  Rs485 shield connection with arduino

DI (data in) to pin 11
RO (receive out) to pin 10
DE (data enable) and RE (receive enable) jumpered together and to pin 3
Vcc and Gnd connected
A and B : the RS485 pair
Gnd between distant Arduinos can be in cable or local electrical ground.

Arduino master Codes (not modbus rs485 serial communication):

#include <SoftwareSerial.h> /*-----( Declare Constants and Pin Numbers )-----*/ #define SSerialRX 10 //Serial Receive pin #define SSerialTX 11 //Serial Transmit pin #define SSerialTxControl 3 //RS485 Direction control #define RS485Transmit HIGH #define RS485Receive LOW #define Pin13LED 13 /*-----( Declare objects )-----*/ SoftwareSerial RS485Serial(SSerialRX, SSerialTX); // RX, TX/*-----( Declare Variables )-----*/int byteReceived; int byteSend; voidsetup() /****** SETUP: RUNS ONCE ******/ { // Start the built-in serial port, probably to Serial MonitorSerial.begin(9600); Serial.println("YourDuino.com SoftwareSerial remote loop example"); Serial.println("Use Serial Monitor, type in upper window, ENTER"); pinMode(Pin13LED, OUTPUT); pinMode(SSerialTxControl, OUTPUT); digitalWrite(SSerialTxControl, RS485Receive); // Init Transceiver // Start the software serial port, to another device RS485Serial.begin(4800); // set the data rate }//--(end setup )---voidloop() /****** LOOP: RUNS CONSTANTLY ******/ { digitalWrite(Pin13LED, HIGH); // Show activityif (Serial.available()) { byteReceived = Serial.read(); digitalWrite(SSerialTxControl, RS485Transmit); // Enable RS485 Transmit RS485Serial.write(byteReceived); // Send byte to Remote ArduinodigitalWrite(Pin13LED, LOW); // Show activity delay(10); digitalWrite(SSerialTxControl, RS485Receive); // Disable RS485 Transmit } if (RS485Serial.available()) //Look for data from other Arduino { digitalWrite(Pin13LED, HIGH); // Show activity byteReceived = RS485Serial.read(); // Read received byteSerial.write(byteReceived); // Show on Serial Monitordelay(10); digitalWrite(Pin13LED, LOW); // Show activity }

Arduino Slave Codes (not modbus rs485 serial communication) :

#include <SoftwareSerial.h> /*-----( Declare Constants and Pin Numbers )-----*/ #define SSerialRX 10 //Serial Receive pin #define SSerialTX 11 //Serial Transmit pin #define SSerialTxControl 3 //RS485 Direction control #define RS485Transmit HIGH #define RS485Receive LOW #define Pin13LED 13 /*-----( Declare objects )-----*/ SoftwareSerial RS485Serial(SSerialRX, SSerialTX); // RX, TX/*-----( Declare Variables )-----*/int byteReceived; int byteSend; voidsetup() /****** SETUP: RUNS ONCE ******/ { // Start the built-in serial port, probably to Serial MonitorSerial.begin(9600); Serial.println("SerialRemote"); // Can be ignoredpinMode(Pin13LED, OUTPUT); pinMode(SSerialTxControl, OUTPUT); digitalWrite(SSerialTxControl, RS485Receive); // Init Transceiver// Start the software serial port, to another device RS485Serial.begin(4800); // set the data rate }//--(end setup )---voidloop() /****** LOOP: RUNS CONSTANTLY ******/ { //Copy input data to output if (RS485Serial.available()) { byteSend = RS485Serial.read(); // Read the byte digitalWrite(Pin13LED, HIGH); // Show activitydelay(10); digitalWrite(Pin13LED, LOW); digitalWrite(SSerialTxControl, RS485Transmit); // Enable RS485 Transmit RS485Serial.write(byteSend); // Send the byte backdelay(10); digitalWrite(SSerialTxControl, RS485Receive); // Disable RS485 Transmit // delay(100); }// End If RS485SerialAvailableyou can find modbus libraries and examples in here

SoftwareSerial Kütüphanesiyle Haberleşme

Bilgisayarla seri haberleşme yaptığımız gibi, diğer elektronik elemanlarla da seri haberleşme yapabiliriz. Bunun için haberleşilecek elemanların Tx ve Rx uçlarını çapraz bir şekilde Arduino'nun Tx ve Rx pinlerine takmalıyız. Arduino UNO'da sadece bir çift Tx ve Rx (1. ve 0. pinler) bulunur. Bu pinler aynı zamanda USB üzerinden bilgisayarla haberleşmemizi sağlayan pinlerdir. Yani bilgisayarla haberleşme halinde bulunan Arduino'nun 0 ve 1. pinler kullanılamaz.

Arduino MEGA gibi gelişmiş kartlarda birden fazla Tx Rx çifti bulunduğu için bu cihazlar, hem harici olarak başka modüllerle seri haberleşebilirken hem de bilgisayara veri yollayabilir. "SoftwareSerial" kütüphanesi Arduino Uno gibi sadece bir çift Tx Rx pini bulunan kartlar için geliştirilmiştir. Bu kütüphane yardımıyla Arduino'nun diğer pinleri de Tx ve Rx olarak kullanılabilmektedir.

Dikkat! "SoftwareSerial" kütüphanesiyle tanımlanacak Rx pinlerinin OnChange kesmesini (interrupt) sağlamaları gerekmektedir.

"SoftwareSerial" kütüphanesi kullanabilmek için öncelikle bu kütüphaneyi projemize eklemeliyiz. Bu kütüphane Arduino IDE'si kurulduğunda otomatik olarak oluşturulmaktadır. Eğer Arduino'nun yüklü olduğu dizindeki "libraries" dosyasında "SoftwareSerial" kütüphanesi bulunmuyor ise, kütüphaneyi internetten indirip bu dizine atabilirsiniz.

Hatırlatma: "Libraries" dosyasına yeni kütüphane yüklediğinizde, açık olan Arduino programlarını kapatıp tekrar açmayı unutmayınız.

"#include <SoftwareSerial.h>" komutuyla kütüphaneyi kodumuza ekledikten sonra seçeceğimiz iki pini Rx ve Tx olarak tanımlayabiliriz. Bunun için;

Komutu kullanılır. Burada "seriHaberlesmeNesnesi" yerine farklı bir değişken ismi verilebilir. Bu değişken seri haberleşme fonksiyonlarını çağırabilmek için kullanacağımız nesnedir. Nesne kurulumuna yazılan 10 ve 11 numaraları pin sayılarını göstermektedir. Örneğin burada 10. pin Rx olarak, 11. pin ise Tx olarak tanımlanmıştır.

Hatırlatma: Rx pininin kullandığınız Arduino türünde onChange Interrupt'ını desteklediğinden emin olunuz. Aksi taktirde bu porttan veri alınamaz.

Rx ve Tx pinleri tanımlandığına göre bu portlar üzerinde işlem yapabiliriz. Öncelikle donanımsal serialda yapıldığı gibi "seriHaberlesmeNesnesi.begin(9600)" komutuyla haberleşme başlatılmalıdır. Bu komutun bir kere kullanılması yeterli olduğu için setup fonksiyonu içerisine yazılması yeterlidir. Normal Serial nesnesinin sahip olduğu diğer fonksiyonlar da bu kütüphaneyle oluşturulacak nesnelerde mevcuttur.

Aşağıdaki kodla 10 ve 11. pinlere seri haberleşmeyi destekleyen cihaz bağlayarak haberleşebilirsiniz.

İlerleyen konularımızda seri haberleşme portu olarak tanımladığımız 10 ve 11. pinlere, Bluetooth gibi seri haberleşme yapabilen cihazlar bağlayacağız.

Birden fazla Software Serial nesnesi

"SoftwareSerial" kütüphanesi kullanılarak birden fazla seri port aynı anda açılabilir. Bunun için her bir port için yeni bir nesne oluşturmalıyız. Bu nesnelere de Rx ve Tx için farklı pinler atamalıyız. Arduino donanımsal haberleşme portları için hafızasında buffer denilen özel alanlar bulunur. Porttan gelen mesajlar otomatik olarak bu alanlara kaydedilir. Software Serial kütüphanesi yazılımsal haberleşme oluşturduğu için donanımsal haberleşme kadar başarılı olmamaktadır.

Aynı anda iki Software Serial portu dinlenemediği için, portlar arasında geçiş yapmak için listen() fonksiyonu kullanılır. Bu fonksiyon tanımlandığında, tanımlanan nesnenin portu dinlenmeye başlanır. Porta gelen mesajlar otomatik olarak kaydedilir. Dinlenme işlemi bittiğinde listen() fonksiyonu diğer nesneler için kullanılabilir. Böylece tüm Software Serial portları sırayla dinlenir.

Aşağıdaki kodda bilgisayar bağlantısı için donanımsal seri haberleşme portu açılmıştır. Arduino'ya seri haberleşme destekleyen iki farklı cihaz bağlanabilmesi için iki adet yazılımsal seri haberleşme portu açılmıştır. Bu portlara gelen mesajlar sırasıyla dinlenmiş ve gelen mesajlar bilgisayara aktarılmıştır.

Böylece Arduino'da donanımsal ve yazılımsal olarak seri haberleşme nasıl yapılır öğrenmiş olduk. Bu haberleşme türünü ilerleyen konularda tekrar kullanacağız.

Arduino due sensor

mesut421

Merhaba Arduino Due Kartımda Gravity sensörünü çalıştıramadım kod yüklendikten sonra sensörden veriler gelmiyor nedendir ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

sterretje2

Google translate / Google Çeviri

Hello. I could not operate the Gravity sensor on my Arduino Due Card. After the code is loaded, the data from the sensor is not coming. Why should I do? Can you help me?

Please post your code and a wiring diagram.

mesut423

mesut424

hata bu

TomGeorge5

Hi,
Can you please post a circuit diagram of your project?

Thanks.. Tom... :slight_smile:

TomGeorge7

Hi,
Is that library compatible with a DUE?

Tom... :slight_smile:

mesut428

kütüphanenin arduino due ile uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım veya uyumlu kütüphaneyi nasıl bulurum

mesut4210

TomGeorge:
Merhaba,
Bu kütüphane DUE ile uyumlu mu?

Tom ... :slight_smile:

TomGeorge11

Hi,
To check for compatibility go to the github site that provided the library.

Also google

arduino due BNO055

Tom... :slight_smile:

mesut4212

TomGeorge:
Hi,
To check for compatibility go to the github site that provided the library.

Also google

arduino due BNO055

Tom... :slight_smile:

Özel olarak arduino due için bir kütüphane bulamıyorum

mesut4214

denedim ama olmadı malesef :frowning: benim sensör GRAVİTY acaba sorun ondan mı ki
yoksa due kartı bozuk olabilir mi yeni alınmıştı

TomGeorge15

Hi,
Sorry I don't have a lot of experience with DUE controller.

There is an Arduino Due section in this forum, it may be a better help.

Tom... :slight_smile:

mesut4216

TomGeorge:
Hi,
Sorry I don't have a lot of experience with DUE controller.

There is an Arduino Due section in this forum, it may be a better help.

Tom... :slight_smile:

Okay thank you so much

system Closed 17

This topic was automatically closed 120 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Serial Monitor

Bu uygulama hakkında

Bu, Arduino ile deneyler için kullanıcı dostu bir seri monitör arayüzüdür.

Bu uygulama, Android cihazlarını kullanarak proje yapmaya çalışan Arduino kullanıcıları için özel olarak geliştirildi.


Özel özellikler

★ Uygulama başlatıldığında seri bağlantı noktasını otomatik olarak açın
“Bağlan” veya “Aç” gibi düğmelere dokunmanıza gerek yok

★ Sadece çıkarken değil, uygulama duraklatıldığında seri bağlantı noktasını kapatın.
Bu özellik, Arduino'ya parazit olmadan kod yüklemek için Arduino kodu yükleme uygulamaları gibi diğer uygulamalara seri bağlantı noktası sunar.

★ Uygulama devam ederken seri bağlantı noktasını yeniden açın
Düğmeye dokunarak seri bağlantı noktasını yeniden açmaya gerek yok

★ Seri port açıldığında Arduino kartını sıfırlayın
Bu, kartı manuel olarak sıfırlamadan void setup() işlevinde seri çıkışları görmenize yardımcı olacaktır.

★ Tipik değerlere ayarlanmış varsayılan değerler
Örnek olarak varsayılan baud hızı 9600'e ayarlanmıştır. Bu, Arduino deneylerinin çoğunda kullanılan tipik baud hızıdır. Bu, sadece yüklemek ve oynamak istediğiniz anlamına gelir. Ayarları değiştirmeye gerek yok. Ancak, gereksinimlerinize göre bunları ayarlardan değiştirebilirsiniz.

★ Baud hızını ayarlardan değiştirebilme

★ Yeniden bağlanma özelliği var

★ Bağlantıyı kesme özelliği var

★ Çıktı metni görünümünün otomatik kaydırma özelliğini etkinleştirme veya devre dışı bırakma yeteneği
(Bu özelliği etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak veya ayarlardan değiştirmek için çıktı metni görünümüne iki kez dokunun)

★ Telefonunuzun ekranını açık tutabilme
Bu, gelen çıktıları uzun süre görmenize yardımcı olacaktır.
(Bu özellik ayrıca ayarlardan değiştirilebilir. İsteğinize göre etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz)

★ Yalnızca arduino değil, aynı zamanda Düğüm MCU kartlarını da destekler
USB üzerinden seri verileri görüntülemek ve göndermek için kullanabilir

★ Birçok temaya sahip olun
Şu anda 4 tema var, bunları ilgi alanınıza göre seçebilirsiniz

Güncellenme tarihi

19 Eki 2021

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır