derin kuyu pompası montajı / Marmara Dalgıç Pompa | Dalgıç Pompa Montajı

Derin Kuyu Pompası Montajı

derin kuyu pompası montajı

Derin pompa bağlantı şeması. Bir kuyu pompası nasıl doğru şekilde bağlanır

Bir artezyen kuyusu, otonom su temini sistemleri için ideal bir kaynaktır ve birçok kır evi ve kır evi sahibi arasında çok popülerdir. Nispeten yüksek maliyetleri ile bu yapılara yönelik sondaj hizmetlerine yönelik önemli bir talep kolaylıkla açıklanabilir.

İlk olarak, bir artezyen, sığ kum kuyularından farklı olarak, yalnızca minimum bakım gerektiren birkaç on yıl sürebilir. İkincisi, filtreleme ekipmanından tasarruf sağlayan mükemmel organoleptik özelliklere sahip bir su kaynağıdır. Tamamen onsuz yapamazsınız, ancak daha ucuz cihazlar satın alarak maliyetleri sorunsuz bir şekilde azaltabilirsiniz.

Bir artezyen kuyusundan yüksek kaliteli su elde etmek için içine derin bir pompa takmak gerekecektir. Bu cihazın seçimi birkaç faktöre bağlıdır, bunların başlıcaları gerekli güç ve basınçtır. Ekipmanın kurulumu nispeten basittir, bu nedenle uzmanları dahil etmeden kendi başınıza halledebilirsiniz. Bunu yapmak için önerilerimizi takip etmeniz yeterli.

Kuyular için yüzey ve dalgıç pompalar

Yukarıda bahsedilen kuyunun kum üzerinde delinmesi durumunda metre derinliğe kadar su kaldırabilen yüzey pompası da kurulabilir. Bugün üretilen bu tür cihazlar oldukça güvenilir bir şekilde çalışır, ancak daha önce de belirtildiği gibi kum kuyularının kendileri kısa ömürlüdür. Ek olarak, pahalı filtreleme ekipmanlarının kullanılmasını gerektirirler.

Bir artezyen kuyusuna özel bir dalgıç pompa monte edilebilir. Kalitesinde ETsV veya Aquarius markalarının hem ithal ekipmanlarını hem de yerli ürünlerini kullanabilirsiniz. Bu cihazlar, uygun fiyatlarının yanı sıra sürekli gelişen üretim teknolojileri ve genişleyen işlevsellik nedeniyle piyasada popülerdir.

Ürünü kuyuya doğru şekilde nasıl kurabilirim? Talimatlarımızı dikkatlice inceleyin, videoyu izleyin ve kesinlikle bu görevle başa çıkabileceksiniz.

Bir kuyuya pompa takma işlemi

Kurulumu mümkün olduğunca verimli bir şekilde gerçekleştirmek için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:

  • Su temin sistemine suyun sağlanacağı HDPE borular;
  • bağlantı elemanları - bağlantı parçaları;
  • kuyuya monte edilmiş tam bir kafa seti;
  • yapının gücünü artırmak için kullanılan metal örgülü hortumlar ve kablo;
  • su basıncını ayarlamak için küresel vana;
  • pompalama ekipmanının kesintisiz çalışmasını sağlayacak ve ömrünü uzatacak voltaj dengeleyici.

Gerekli ekipman, malzeme ve aletler ile bir su pompasının montajı hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir:

  • kafanın sökülmesi ve kuyuya (veya daha doğrusu kasasına) bir flanş ve bir sızdırmazlık halkası takılması;
  • pompanın HDPE boruya bağlantısı. İkincisinden cihaza geçiş mutlaka korozyona dayanıklı çelikten yapılmalıdır. Ayrıca sıkıştırma sırasında boru çapının küçülmesini önleyen bir tahrik manşonu kullanılması gerekecektir;
  • kablo bağlantısı. Birçok pompalama ekipmanı modeli, kurulumu büyük ölçüde kolaylaştırmak için bağlı elektrik kablolarıyla birlikte satılmaktadır;
  • pompanın kuyuya daldırılması. Bu aşamada, ekipmana herhangi bir darbe, HDPE boru, kablo ve elektrik kablosunun bükülmemesi için çok dikkatli hareket etmek gerekir;
  • düşük basınçlı polietilen bağlantı parçaları, çelik dirsekler, küresel vana kullanan boru boruları;
  • pompayı ağa bağlamak ve performansını kontrol etmek;
  • başlığın kuyuya montajı, kapak flanşının özel seçilmiş cıvatalarla muhafaza borusuna sabitlenmesi.

Dalgıç pompanın sorunsuz kullanımı için öneriler

İstenmeyen acil durumlardan kaçınmak istiyorsanız, pompalama ekipmanının kurulumu sırasında aşağıdaki gereksinimlerin tümü dikkate alınmalıdır:

  • elektrik şebekesindeki kazalar hariç topraklamanın varlığı;
  • kuyuya indirilen kablonun uzunluğunda bir artış lehimleme ile yapılmalıdır. İşlem tamamlandıktan sonra tel, özel hidro-kaplin izolasyonu ile mutlaka nemden korunur;
  • pompalama ekipmanı yalnızca kuyuda su olduğundan tamamen eminseniz başlatılmalıdır;
  • elektrik şebekesindeki voltaj düşüşleri nedeniyle pompalama ekipmanının arızalanmasını önlemeyi mümkün kılacağından, bir dengeleyici kullandığınızdan emin olun.

Bir kuyuda veya kuyuda, tepede bazı hazırlıklar yapılmalıdır.

İlk olarak, pompaya bir basınç borusu bağlanmalıdır. Hangi boru hattının seçileceği, görevlere ve buna bağlı olarak dalgıç pompanın kurulum derinliğine bağlıdır. Pompanın yalnızca kapları sulamak ve doldurmak için kullanılması gerekiyorsa, plastik bir adaptör manşonundan normal bir sulama hortumunun bağlanması mantıklıdır. Esnek, hafif, kullanımı kolay hortumun burada yadsınamaz avantajları vardır, özellikle bu şekilde kullanılan pompaların basınçları düşük olduğundan. Geçici kurulumlar için, bir hortumun kullanılması da haklıdır, çünkü bu durumda dalgıç pompanın indirilmesi, kaldırılması ve bir yerden bir yere taşınması daha kolay olacaktır. Dalgıç pompanın kalıcı olarak monte edilmesi gerekiyorsa ve bir hidrolik akümülatör ile birlikte çalışacak şekilde tasarlanmışsa, plastik veya metal bir boru kullanmak daha iyidir. Bu durumda, pompanın maksimum basma yüksekliği, borunun tasarlandığı maksimum basınçtan daha büyük olmamalıdır.

BTsPE ve BTsPEU serisi dalgıç pompalar Aquarius, 1 "çapında bir çıkış borusuna sahiptir (aynı zamanda, bu serideki tüm pompaların nominal akış hızı m³ / s'dir). Herhangi bir dalgıç pompa için pompa çıkışının iç çapını daraltmayacak şekilde bir boru seçmek daha iyidir. 1 "lik bir pompa çıkışına karşılık gelen yaklaşık 26 mm olacaktır. Ancak burada da istisnalar olabilir, çünkü belirleyici faktör boru çapının kendisi değil, boru çapına ve pompa akışına bağlı olan basınç kaybıdır. Bununla ilgili daha fazla bilgi, yük kaybı tablolarını da içeren “Kuyu için pompa seçimi” veya “Kuyu için pompa seçimi” makalelerinde yazılmıştır.

Aquarius dalgıç pompaların fabrikada yerleşik bir çek valfi yoktur, bu nedenle kapalı basınçlı su besleme sistemlerinde kullanıldığında çek valf takılması zorunludur.

Çek valf, doğrudan pompa çıkışına monte edilebilir veya pompa çıkışından 1 metreye kadar çıkış borusuna kesilebilir. Yüzeye sadece Kova pompasının dünya yüzeyine yakın (3 metreye kadar) daldırıldığı durumlarda bir çek valf monte etmek mümkündür, diğer tüm durumlarda yukarıdaki önerileri kullanın. Her durumda, pirinç yuvalı bir çek valf seçmenizi öneririz.

Pompayı " uygun boyutta bir kaplin (plastik veya tercihen pirinç) kullanarak bir boruya bağlarız. Bu seri m³/h'dir). Bu durumda borunun dış çapı en az 40 mm olmalı ve gerekli dalgıç pompa kaplini ¼" olarak işaretlenecektir.

Borunun üst ucuna benzer bir eşleşme kaplini takıp kafaya bağlarız (elbette, kafaya yalnızca bir kuyuya dalgıç pompa takarken gereklidir).

Pompa kablosunun basınç borusuna braketlerle sabitlenmesi tavsiye edilir. Bu, Aquarius pompasının daldırılmasını kolaylaştıracak ve kabloda mekanik hasar riskini önleyecektir. Pompayı elektrik kablosuyla indirmenin ve yükseltmenin yasak olduğunu bilmek önemlidir, bu nedenle dalgıç içine kablo girişinde minimum yükleri bile önlemek için kablo tüm uzunluk boyunca hafif sarkma ile boruya bağlanır. pompa.

Aquarius dalgıç pompanın pabuçlarına (basınç borusunun yanlarında üstte bulunur) bir güvenlik kablosu takıyoruz. Bir naylon kablo (pompa ile birlikte verilir) kullanabilir veya paslanmaz çelik bir kablo bağlayabilirsiniz (3 mm'lik bölüm yeterlidir). Kuyuda, kablonun ana işlevi sigorta olduğundan, kablo gibi kablo da sıkı asılmamalıdır. Kuyuda, aksine, genellikle pompayı destekleme işlevini yerine getiren kablodur.

Bu hazırlıkları tamamladıktan sonra, sahadaki her şeyi kuyunun yanında düz bir çizgide düzenleyin. Ardından pompayı dikkatlice kuyuya indirmeye başlarız. Sığ bir kurulum derinliğine dalarken, her şeyi iki kişiyle yapmak daha iyi olsa da, bu işlem bir kişi tarafından yapılabilir. Bu anlamda, daha az derinliğe sahip olma eğiliminde olduklarından kuyuların üstesinden gelmek daha kolaydır.

Soru, pompanın hangi derinliğe daldırılması gerektiğidir?

Bir yandan, üretici kısıtlamaları vardır: Kova pompası dibe 0,4 metreden daha derine daldırılamazken, pompanın üzerindeki su seviyesi 10 metreden yüksek olmamalıdır.

Aquarius dalgıç pompanın kuyuya monte edilmesi durumunda soru sormaması için bu önerilere uyulmalıdır. Ancak, kuyuların yaşa göre de dahil olmak üzere farklı olduğu dikkate alınmalıdır. Bir yere pompa kurulmalı ve siltlenme nedeniyle kuyu tabanından 1 metre yukarıda olmalıdır, aksi takdirde pompa çamurlu su sağlar.

Pompayı kuyuya daldırırken, sondaj organizasyonu tarafından verilen kuyu pasaportuna göre yönlendirilmelidir. Kuyunun debisini, dinamik su seviyesini (belirli kapasitede bir pompa ile pompalarken) ve dalgıç pompanın tavsiye edilen montaj derinliğini gösterir. Kuyunun tasarımı izin veriyorsa, pompayı pasaportta belirtilen dinamik su seviyesinin metre altına kurmak daha iyidir. Aynı zamanda, pompayı asla kuyu filtre bölgesine veya bu seviyenin altına kurmayın (filtre bölgesi kuyu pasaportunda işaretlenmiştir).

Neden iyi tasarıma dikkat etmelisiniz?

Çünkü genellikle kuyu, farklı çaplarda muhafaza borularından yapılır. Örneğin, kuyunun dibinde, belirli bir işaretten başlayarak (pasaport, muhafaza borularının boyutları ve çapları ile kuyunun bir çizimini içerir), Kova dalgıç pompanın çapından daha küçük bir çapa sahip bir boru olabilir. kurulmalıdır (burada 95 mm iç çapa sahip Aquarius BTsPEU 0,5 pompalarına dikkat edebilirsiniz). Bunun dikkate alınması önemlidir.

Pompanın daldırma derinliğini belirledikten sonra bu mesafeyi ölçüyoruz, basınçlı boruyu kesiyoruz ve borunun bu ucunu yukarıda bahsedildiği gibi bir fiting kullanarak kafaya bağlıyoruz.

Kafayı muhafaza borusuna sabitliyoruz ve hepsi bu - pompa kurulu. Aquarius dalgıç pompanın ilk çalıştırılmasının nasıl yapılacağı makalesinde yazılıdır.

Derin bir kuyu pompası, suyu büyük bir derinlikten (hatta m'ye kadar) kaldırmak ve su besleme sistemine beslemek için yeterli bir basınç oluşturur. Birçok pompa modeli, kum veya kil kirlilikleri de dahil olmak üzere su pompalamak için tasarlanmıştır.

İlk tip sığ kuyular için kullanılır. Bu tür pompaların fiyatı oldukça uygun, ancak kalitesi düşük. Temel olarak, suyu küçük hacimlerde çıkarmak için bir titreşim pompası kullanılır. Örneğin, bir yazlık veya ev arsasının mevsimlik su temini için. Bu tip pompaların dezavantajlarından biri, titreşim nedeniyle kuyu duvarlarında yıkıcı etkidir.

Santrifüj pompalar, titreşimli pompalardan daha verimlidir. Tüm yıl boyunca her gün evinize su sağlamak için kullanılabilirler. Tüm parçaların paslanmaz çelikten yapıldığı modeller, kum ve diğer kirliliklerin aşındırıcı etkisine dayanabilir.

Hemen hemen herkes, türünden bağımsız olarak derin bir pompayı bağımsız olarak bağlayabilir. Temel bağlantı kurallarını göz önünde bulundurun, ancak önce akümülatörlerin kullanımı hakkında birkaç kelime.

Neden bir hidrolik akümülatöre ihtiyacınız var?

Derin pompanın çalışma prensibi, su besleme sistemindeki su basıncını düşürme anında dahil edilmesini içerir. Aynı zamanda musluğun sık açılıp kapanması pompanın sık sık açılıp kapanmasına neden olur. Musluk açıkken bile, pompa otomatik olarak kapanmaya yetecek kadar basınç üretir, böylece birkaç kez açılıp kapanabilir. Bu çalışma modunun sonucu: pompa motorunun erken aşınması. Bu nedenle, motoru sık basınç düşüşlerinden korumak için pompa bir hidrolik akümülatör aracılığıyla bağlanır.

Bu cihaz, özel bir esnek zar ile iki parçaya bölünmüş bir kaptır. Bir kısmı hava, diğer kısmı su içerir. Çalışan bir pompa, akümülatörün bir kısmını diğer kısımdaki hava akışkan basıncını dengeleyene kadar suyla doldurur. Musluk açıldığında, hava suyu dışarı iter. Su akümülatörünün hava ile dolu bir tankın içine yerleştirilmiş armut şeklinde yapıldığı hidrolik akümülatörler de kullanılır.

Hidrolik akümülatör üç görevi yerine getirir:

  • sistemdeki su basıncını aynı seviyede tutar;
  • su deposu olarak hizmet eder;
  • su besleme sisteminde su darbesini önler.

Akümülatör sabit bir basınç sağladığından, pompa daha az sıklıkta çalışır ve daha az aşınır. Gerekli akümülatörün hacmi, tüketilen su miktarına göre hesaplanır. Özel bir ev için genellikle litre yeterlidir.

Derin bir pompa bağlamak için genel kurallar

Derin pompanın bağlantı şeması, tüm parçaların bağlanma sırasını gösterir. Yeraltı suyunun derinliği kuyunun derinliğini belirler. Pompanın kuyunun dibinden minimum mesafesi 1 m olmalıdıfunduszeue.infoı suyunun tepesinden yeryüzüne olan mesafeye dinamik seviye denir.

Derin bir pompayı bağlamak için ayrıntılı prosedür aşağıdaki fotoğrafta gösterilmektedir.

Kuyunun kış kullanım olasılığını sağlamak için, derinliği toprak tabakasının donma derinliğinin altında olması gereken özel bir kuyu (keson) donatılmıştır. Keson çıkışındaki kuyu borusu kesilerek hendekte döşenen boruya bağlanır. Böylece, boru hattı için hendek, donma derinliğinin altında, kuyunun (keson) alt sınırı seviyesinde döşenir. Açmada iki boru döşenmelidir: su ve pompanın elektrik tesisatı için.

Hidrolik akümülatörlü basınç kontrol ünitesinin önüne kaba filtre takılması zorunludur. Su arıtma filtresi, gerekli olmasa da, evin su besleme sistemine verilmeden önce akümülatörden sonraki bölüme de monte edilir.

Elektrik tellerinin bağlantı sırası, derin pompanın elektrik bağlantı şemasına göre yapılır. Pompa kontrol paneli kazan dairesinde bulunur. Pompa, güvenilir topraklama sağlayan bir dalgıç kablo (tel) ile çalışır. Normal bir su geçirmez tel çalışmayacaktır. Telin uzunluğu, pompanın dinamik seviyesinin toplamına ve kuyudan kazan dairesine olan mesafeye eşittir.

Kablo derin pompaya lehimlenmiştir. Yalıtım, ısıyla büzüşebilen bir sıvı kaplini kullanılarak yapılır. İşlem oldukça hassas olduğundan, ısıyla büzüşmeyi kendiniz yapmanız önerilmez. Isıyla büzüşme süresinin aşılması, elastikiyet kaybı ve su direnci ile doludur. Yetersiz ısı büzülmesi, kablonun eksik su korumasına yol açar.

Nominal voltajdan sapma yüksekse, pompa gücünün üç katı fazla olan bir voltaj dengeleyici kurmak gerekir. Elektrik bağlantısının kalifiye bir elektrikçi tarafından yapılması tavsiye edilir.

Hidrolik akümülatör, derin pompaya bir basınç anahtarı ve bir basınç göstergesi aracılığıyla bağlanır. Pyaternik geçişi, besleme, analiz, hidrolik akümülatör, basınç göstergesi ve basınç anahtarı arasında bir bağlantı düğümü görevi görür. Basınç şalterinin fabrika ayarları: alt - 1,5 bar, üst - 2,8 bar.

Sulama için drenaj yapılması planlanıyorsa, kesona sulama suyunun sağlanacağı ilave bir hidrolik akümülatör monte edilebilir. Sulama ve ev için su basıncını düzenleyen ve kuyuda bulunan bir adet akü kullanmak mümkündür. Ancak bakım kolaylığı ve basınç kontrolü için akümülatörü kazan dairesine yerleştirmek daha iyidir.

Derin pompanın kuyuya inişi

Pompayı su besleme borusuna şu bağlantı üzerinden bağlarız: namlu + çek valf + bağlantı. Metal-plastik geçiş hariç tüm dişler FUM bant ile kapatılmıştır. Burada Anpak macunu artı keten kıtık kullanılır.

Kuyu borusunu düzelttikten sonra, ancak pompayı indirmeden önce, başlığın alt kısmı ve kauçuk conta halkası boru bölümüne konur. Sistemi sızıntıdan korumak için tüm bağlantılar dikkatlice kapatılmalıdır.

Pompa, mm çapında paslanmaz çelik bir kablo kullanılarak kuyuya indirilir. Kablonun uzunluğu, uçlarından sabitlemek için m'lik bir kenar boşluğu ile belirlenir. Kablonun bir ucunu özel deliklerden çekerek pompanın üstüne takın. Güç için, bakır bir boru ile bir perçin yapılır, ancak özel kelepçeler (en az iki) kullanabilirsiniz. Kelepçeler dikkatlice elektrik bandı ile sarılır. Kablonun diğer ucuna da klips veya perçin takılır.

Pompadan su sağlayan boru düz bir zeminde düzeltilmelidir. Ardından kabloyu gevşetin ve düz bir yüzeye yerleştirin. Halat ile aynı. Pompa çalışmaya hazır.

Halat ve kablo, inşaat bağları kullanılarak her m'de bir boruya sabitlenir. İnişten sonra, muhafaza borusuna bir sondaj ucu konur. Aşağı inmeden önce bir su hortumu, kablo ve kabloyu kafanın açıklığından önceden geçirmek mümkündür. Kapak, kuyuyu enkazdan koruyacaktır.

Kondansatörü bağlayın ve pompanın çalışmasını kontrol edin. Su dışarı pompalanırsa, boruyu başın yakınında kesebilir ve kazan dairesine su sağlamak için hendekte döşenen boruya bağlayabilirsiniz. Bağlantı, bir pens kelepçeli bir kaplin aracılığıyla yapılır.

Sistem montajından sonra pompanın çalıştırılması

Soketi bağlıyoruz. Kontrol panelindeki uyarı ışığı yanar. Sistemden havayı boşaltmak için su kaynağını açıyoruz. Pompa çalışmaya başlar ve akümülatöre su girer. Su sesi duyulmalıdır.

Hava serbest bırakıldıktan sonra su akmaya başlar. Musluğu kapatıyoruz. Basınç göstergesinin okumalarını takip ediyoruz: 2,8 barlık bir basınç oluşturulduktan sonra pompa kapatılıyor. Ardından musluktan suyu açıyoruz ve basınç 1,5 bar'a düştükten sonra pompanın çalışmasını kontrol ediyoruz. Pompa tekrar çalışır durumda. Böylece iş döngüsü tekrarlanır.

Tüm sistemi sıkıca bağladıysanız, pompa ayarlarına göre açılıp kapanacaktır. Pompa bağlantısı başarıyla tamamlandı.

Derin bir pompa bağlama işlemi videoda açıkça gösterilmektedir:

Evsel ihtiyaçlar ve kişisel bir arsadaki yeşil alanların sulanması için gerekli miktarda su ile bir kır evi veya yazlık sağlamak için, bir kuyu veya kuyu olabilen bir su kaynağı kaynağına ihtiyaç vardır. Böyle bir kaynağın düzenlenmesi ile ilgili sorunların çözümünü kalifiye ve deneyimli uzmanlara emanet etmek en iyisiyse, o zaman kuyuya su pompalayacak bir pompa kurmak bağımsız olarak yapılabilir.

Pompa önceden hazırlanmış bir kuyuya nasıl kurulur? Her şeyden önce, teknik özellikleri donatılan otonom su temin sisteminin parametrelerine karşılık gelen bir cihaz satın almanız gerekir. Ancak pompa doğru seçilirse ve pompa kuyuya doğru şekilde kurulursa, böyle bir cihazın uzun süre verimli ve kesintisiz çalışmasına güvenilebilir.

Bir kuyuya pompa nasıl kurulur ve devreye alma yapılır

Bir kuyuyu açtıktan sonra, içine derin bir pompanın indirildiği bir muhafaza borusu monte edilir. Kuyuya bir kuyu içi pompanın kurulumuna devam etmeden önce, muhafaza borusunun iç yüzeyinin tüm uzunluğu boyunca, yalnızca kurulumu zorlaştırmayacak, aynı zamanda ömrünü önemli ölçüde azaltabilecek hiçbir daralma ve eğrilik olmadığından emin olmalısınız. pompalama ekipmanından.

Bir kuyuya dalgıç pompa monte etmeden önce, mahfazanın iç çapı ile hidrolik makine mahfazasının dış çapı arasındaki farkı belirleyin. Bu fark çok küçükse, kasanın iç duvarlarında bulunan tüm kusurlar cihazın çalışmasını olumsuz yönde etkileyecektir. Pompa gövdesi ile boru duvarları arasındaki boşluk çok büyükse, ekipman arızasına neden olabilir. Bir dalgıç pompanın kuyudan pompaladığı su, pompanın etkin bir şekilde soğutulabilmesi için yeterli hızda hareket etmelidir, bu nedenle kurulum sırasında kasası ile kasanın iç duvarları arasındaki boşluk optimal olmalıdır. Bu değer genellikle her bir dalgıç pompa modeli için teknik veri sayfasında belirtilir.

Kuyuya dalgıç pompanın montajı, hidrolik makinenin gövdesine bağlı bir poliamid kordon kullanılarak gerçekleştirilir. Kendi elinizle bir kuyuya bir pompa kurmak için böyle bir kablo seçerken, bu ürünün, değeri kurulu pompa ekipmanının ağırlığının en az beş katı olan bir kırılma yüküne dayanması gerektiği unutulmamalıdır. Polyamid kordonun gövdesine bağlandığı düğümün hidrolik makinenin iç kısmına emilme riskini ortadan kaldırmak için, böyle bir düğüm cihazın giriş deliklerinden yaklaşık 10 cm mesafede atılmalı ve kordonun uçları eritilmelidir.

Derin pompanın takıldığı kuyunun derinliği 10 metreyi geçmiyorsa, pompayı kurarken poliamid kordona ek olarak, cihazın gövdesine bağlı bir yaylı askı kullanılması gerekir. Çalışan bir dalgıç pompanın titreşimlerini azaltmak için gerekli olan böyle bir süspansiyon, tıbbi bir turnike veya esnek kauçuktan yapılmış bir bant kullanabilirsiniz. Ancak metalden yapılmış tel veya kablo bu fonksiyonda kullanılamaz. Bu, yüksek sertlik ile karakterize edilen böyle bir süspansiyonun elemanlarının pompa gövdesindeki montaj deliklerini kolayca kırabilmesi ile açıklanmaktadır.

Bir derin kuyu pompasının montajı, bir poliamid kordon kullanılarak kuyuya monte edilen hidrolik makinenin kendisiyle birlikte, bir güç kablosu ve tahliye borusuna bağlı metal-plastik bir borunun muhafaza borusuna indirildiğini varsayar. Pompa ile birlikte kuyuya indirilen üç elemanın tümü (poliamid kordon, güç kablosu ve boru) bir yalıtım bandı ile birbirine sabitlenirken, bu tür sabitlemelerin yapıldığı basamak cm poliamid kordon aralığında olabilir. , pompa güç kablosu ve borusu, tahliye borusundan en az cm uzakta olmalıdır.

Dişli bağlantılar boruların mukavemetini azalttığı için kullanmadan sondaj pompası kurmaya çalışırlar. Kural olarak, bir kuyuya dalgıç pompanın montajı, oldukça güvenilir ve dayanıklı olan flanş tipi bağlantılar kullanılarak gerçekleştirilir. Bu tip bağlantılarda montaj cıvataları üst flanştan geçirilir ve somun alttan vidalanır. Böyle bir tavsiyeye uyma ihtiyacı, vidasız bir cıvatanın kuyu miline düşmesi durumunda, içine düşen bir somundan çok daha fazla zarar vereceği gerçeğiyle açıklanmaktadır.

Bir sondaj pompası kurmadan önce, yeraltı kaynağındaki suyun ne kadar derin olduğunu ölçmelisiniz. Böyle bir ölçümü gerçekleştirmek için, taban plakasındaki bir delikten kuyu şaftına indirilen bir gaz boruları sütunu kullanılır.

Montaj sırasında cihaz gövdesine zarar vermemek için pompayı kuyuya nasıl indireceğinizi de bilmelisiniz. Pompayı kuyuya indirirken, gövdesine, kasanın duvarlarına çarptığında hasar görmesini önleyecek bir lastik halka koymak en iyisidir. Dalgıç pompa kuyuya gerekli derinliğe indirildikten sonra, böyle bir cihazın tutulduğu süspansiyonun üst ucu, dünya yüzeyine sabitlenmiş özel bir çapraz çubuğa bağlanır.

Bir yeraltı su kaynağını pompalama ekipmanı ile donatırken, bir pompanın bir kuyuya nasıl kurulacağını ve böyle bir cihazın hizmet edeceği boru hattı sistemine nasıl düzgün şekilde bağlanacağını bilmek önemlidir. Ekipman zaten bir yeraltı su kaynağının gerekli derinliğinde olduktan sonra gerçekleştirilen bir sondaj pompasının montajı, aşağıdaki algoritmaya göre gerçekleştirilir.

  • Pompa tahliye borusuna bağlanan borunun üst ucu, kuyunun donatıldığı taban plakasına takılır.
  • Pompa tasarımı yerleşik bir çek valf sağlamıyorsa, tahliye hattına kurulum için ayrıca satın alınır.
  • Ek olarak, akışkan basıncının ölçüleceği tahliye borusuna bir valf, bir branşman dirseği ve bir basınç göstergesi takılması gerekir.
  • Yukarıdaki adımların tümü tamamlandıktan sonra, enjeksiyon borusundan uzanan dirseği, kuyudan pompalanan suyun tüketim noktalarına akacağı boru hattının kendisine bağlamak mümkündür.

Bir kuyuya yerleştirilmiş bir pompayı, böyle bir cihaz için bir güç kaynağına ve kontrol istasyonuna bağlamadan önce, tahrik motorunun sargısının direncinin ve sıvı bir ortama daldırılmış bir elektrik kablosunun ölçülmesi tavsiye edilir. Bir megohmmetre kullanarak bir sondaj pompasının kurulumunu kendi elinizle tamamlayan böyle bir prosedürü gerçekleştirebilirsiniz. Kontrol edildikten sonra pompanın elektrik kablosu kontrol istasyonuna bağlanır. Ardından kurulu ekipmanın bir test çalıştırması gerçekleştirilir.

Gerekli kaynak derinliği nasıl belirlenir

Bir sondaj pompasının montajı, su kaynağının belirli bir derinliğinde yapılmalıdır. Bir su kaynağı kaynağı olarak bir kuyu kullanıldığında, içinde pompalanan sıvı ortamın konumunun statik ve dinamik seviyeleri dikkate alınır. Statik seviyenin altında, sakin durumdaki su aynasının dünya yüzeyinden bulunduğu mesafe anlaşılmaktadır. Dinamik seviyede, kuyudaki su dışarı pompalandıktan sonradır.

Dalgıç pompa ekipmanı, verimli çalışması ve pompaladığı sıvı ortam tarafından verimli bir şekilde soğutulması için kuyuda dinamik seviyenin en az 30 cm altında bir işarete yerleştirilmelidir. Su tabakasının kalınlığı izin veriyorsa, derin pompanın montajının dinamik seviyenin m altında bulunan bir işarette yapılması daha iyi olur, pompanın kuyuya monte edildiği unutulmamalıdır. tabanından en az m uzakta olmalıdır.

Derin pompanın sökülmesi

Pompa arızası nedeniyle sökme ihtiyacı, en yaygın olanları olmak üzere birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir:

  • dalgıç pompanın kuyuya yanlış montajı;
  • pompalama ekipmanının otomatik kontrolünün yanlış seçilmiş elemanları;
  • hidrolik makinenin kendisinin gücüne göre yanlış seçimi.

Bu nedenle, başlangıçta derinliği 50 m'den fazla olmayan kuyulara hizmet vermek üzere tasarlanmış bir pompa, suyu yaklaşık 80 m yüksekliğe çıkarmak için kullanılıyorsa, bu tür ekipmanın çalışmasından birkaç ay sonra onarım yapılması gerekebilir. Pompalanan sıvı ortamın belirli bir basıncına ayarlanmış bu pompanın otomasyonu, cihazı periyodik olarak kapatmaz, bunun sonucunda sürekli aşırı yüklenmelerle çalışır ve buna bağlı olarak hızlı bir şekilde arızalanır.

Bir kuyu için dalgıç pompa seçerken çapı çok önemlidir. Her beden dar bir muhafaza borusuna sığmaz. Su girişi m'den daha derin değilse, yüzey ekipmanı kurulabilir. Bu çok uygun, çünkü cihazı servis borusuna monte etmeniz gerekmez, su giriş hortumunu indirmeniz yeterlidir. Daha derin hidrolik yapılar için dalgıç pompa gereklidir, çünkü yüzey ekipmanı boruda suyu yüzeye itmek için gerekli basıncı oluşturamaz. Kuyular için dalgıç pompaların çapları nedir? Sabitlemeleri için kablolar nasıl seçilir?

Dalgıç pompa kurulum şeması

Üretim borusunun çapı nasıl seçilir

Bu veya bu ekipmanı kurma yeteneği, bir hidrolik yapının planlama aşamasında hesaplanır. Akiferin derinliği 9 m'den fazlaysa, yalnızca ek olarak bir enjektörle donatılmış dalgıç pompalar veya yüzey pompaları kurulabilir. Ekipman planlarına dayanarak, belirli bir kuyu için hangi boru çapının uygun olduğuna karar vermek de gereklidir. Bu sondaj maliyetlerini etkiler. Boru ne kadar dar olursa, kaynağın yapımı o kadar ucuz olur.

Hangi kuyular en yaygın

Çoğu zaman, kuyular 60, 90, veya mm çapında yapılır. Mümkün olan en küçük 50 mm'dir. Ancak, harici ejektörlü yüzey pompalarının montajı için uygundur. Borunun çapının kaynağın performansını etkilediğine inanılmaktadır. Bu tamamen doğru değil. Doğrudan etkileyen yapının boyutu değil, bir filtrenin varlığıdır. Zamanla filtre tıkanır, onarılması gerekir ve su alma kapasitesini sınırlayabilir.

Büyük çaplı yapılar için filtreler gereklidir çünkü boru zemine sıkıca monte edilmemiştir. matkap çapı daha büyüktür. Delme işleminden sonra üretim kasasının arkasındaki boşluk doldurulur, ancak toprağı tam derinliğe sıkıştırmak imkansızdır ve suyu kirlilikten ve bataklıktan korumak için bir filtre takılması gerekir. Bu özellikle plastik kolonlu su girişleri için geçerlidir.

Pompa Performans Grafiği

Boru seçerken nelere dikkat edilmelidir?

İstenilen boru çapını doğru bir şekilde belirlemek için önce yapılması gereken malzemeyi seçmeniz gerekir, çünkü. bu, kaynağın tasarımının seçimini etkileyebilir. Üç tip boru yaygın olarak kullanılmaktadır:

  • çelik;
  • asbestli çimento;
  • plastik.

Nihai karar, rezervuar derinliğinin, inşaat teknolojisinin, toprak yapısının objektif bir değerlendirmesinden sonra verilebilir. Bir malzeme seçmek için ana kriter fiyattır. Farklı boruların avantajları ve dezavantajları ne kadar tartışılırsa tartışılsın, hala maliyet - satın alma, çalıştırma, onarım vb.

Çelik en güvenilir ve aranan malzemelerden biri olmaya devam ediyor.

Farklı kolonlu kuyuların özellikleri

En güvenilir hala siyah çelikten yapılmış borulardır. Galvanizli olanlar gibi suya zararlı maddeler salmazlar; plastik gibi patlamayın; asbestli çimento kadar kalın değil. Aynı zamanda çelik 50 yıla kadar hizmet eder ve zamanla suda görünebilen ferrik demir, filtreler ve çökeltme ile kolayca uzaklaştırılır.

Ancak çelik her yıl daha pahalı hale geliyor ve insanlar başka seçenekler arıyor. Plastik en ucuz gibi görünüyor. Plastik boru hatları gerçekten uygun, hafif, sıkıdır, ancak toprak kaymalarına tolerans göstermezler. Bu nedenle, plastik seçilirse, iki diziden bir kuyu yapılması arzu edilir: plastik üretim ve çelik kasa. Karar verdikten sonra, gerekli boru çapını ve buna göre pompa gövdesini hesaplayabilirsiniz.

Küçük çap – tasarruf veya maliyet

Kuyu inşaatının maliyetini azaltarak, tam tersi bir etki elde edilebilir. Borunun çapı ne kadar küçük olursa, bunun için bir pompa seçmek o kadar zor olur. Ayrıca dar bir kuyunun bakımı daha pahalıdır ve potansiyel ömrü kısalır. Uzmanlar, 4 inçten daha küçük bir çapa sahip bina yapıları önermezler, en iyi seçenek mm veya daha fazladır.

Dalgıç ekipmanı seçerken, üç inçlik pompaların dört inçlik pompalardan daha pahalı olduğunu ve performanslarının genellikle daha düşük olduğunu görmek kolaydır. Üç inçlik cihazlardan Grundfos en iyisi olarak kabul edilir. Güvenilir üreticilerin dört inçlik model yelpazesi çok daha geniştir. Ve 90 ve mm'lik sondaj kuyularının fiyatlarının karşılaştırılması, farkın o kadar büyük olmadığını gösteriyor ki, bir pompa seçimi ve hidrolik yapının gelecekteki bakımı ile ilgili sorunlar yaratıyor.

Sondaj pompaları için kablolar

Bir su kaldırma ekipmanı modeli seçerken, sondaj pompası için kablonun çapına dikkat edin. Malzemenin gücüne odaklanmalısınız, çünkü suyla dolu bir borunun ağırlığı 80 kg veya daha fazla olabilir. Naylon, kapron ve PVC kablolar en çok talep görmektedir. Çelik muadillerinin aksine dayanıklıdırlar, korozyona maruz kalmazlar. Sentetik malzemelerin dezavantajı, kademeli olarak gerilmeleridir. Birçok kuyu sahibi sigortalıdır ve pompayı kurarken kabloyu yarı veya üç kez katlayın.

İstanbul Hidrofor Servisi

İstanbul Hidrofor Servisi

İstanbul Hidrofor Servisi, İstanbul Popma Servisi, İstanbul Hidrofor Sistemleri, İstanbul Pompa Sistemleri

15 90 Numaralı Servis Hattımız

ERD SERVİS VE HİDROFOR YETKİLİ SERVİSİ

Hidrofor - Pompa Yenileme

Mevcut sisteminizin ; ekonomik ömrünü tamamlamış ve enerji maliyetiniz fazla ise ERD SERVİS size keşif , seçim ve montaj hizmetini sağlayacaktır. Yapacağımız maliyet analizi ile size en uygun çözüm sunulacaktır.

Arıza Servisi

Erd Servisi ; deneyimli teknisyenleri ile ' ten beri edindiği tecrüce ile size hizmet etmektedir. Erd Servis müşterileri ; her an , her yerde hızlı ve güvenilir servisin konforunu yaşar.

 

Servis Bakım Sözleşmesi

Erd Servis , Bakım sözleşmesi ile işlerinizin kesintiye uğramadan etkili şekilde yürümesini sağlar. Servis ekibimiz ; cihazınızın kontrolsuz çalışmasını , olası sorunları engellemek ve ürünlerin arıza sürelerini en aza indirmek için sisteminizi periyodik bakıma alır.

Montaj Hizmetleri

Firmamız ihtiyaç duyduğunuz ürünün doğru satın alınması montajının yapılma ve devreye alınma hizmetlerinde sizin için Amacımız yıllarca süren cihaz memnuniyetidir.






Pozuna ait Birim Fiyat, Analiz ve Yapım Şartları

İller Bankası › Altyapı Tesisleri

&#;apı mm'lik PVC borunun s&#;k&#;lmesi ve hendek dışına &#;ıkarılması

İller Bankası › Altyapı Tesisleri

&#;apı mm'lik PVC borunun s&#;k&#;lmesi ve hendek dışına &#;ıkarılması

İller Bankası › Altyapı Tesisleri

&#;apı mm (4“ ,3 mm) &#;elik boru d&#;şenmesi (Boru ve baş bağlama bedeli hari&#;)

İller Bankası › Altyapı Tesisleri

&#;apı mm (5" ,7 mm) &#;elik boru d&#;şenmesi (Boru ve baş bağlama bedeli hari&#;)

İller Bankası › Altyapı Tesisleri

&#;apı mm (6" ,1 mm) &#;elik boru d&#;şenmesi (Boru ve baş bağlama bedeli hari&#;)

İller Bankası › Altyapı Tesisleri

&#;apı mm (8" - ,1 mm) &#;elik boru d&#;şenmesi (Boru ve baş bağlama bedeli hari&#;)

D

algıç Pompa Montajı; Sondaj işleminin ardından kuyunun dinamik seviyesi belirlenir, Belirlenen seviyede su miktarı ihtiyacına göre pompa seçimi yapılır. Dalgıç Pompa Seçimi proje ihtiyacına göre belirlenmelidir.

Örnek bir proje; Su kuyumuzun derinliği metre, kuyumuzda statik seviye 5 metre, dinamik seviye ise 50 metre olsun. İhtiyacınız olan su miktarı ise saatte 5 ton civarı&#;

Bu verilere göre ideal dalgıç pompa önerimiz; kademe 1 1/4 çıkışlı 2 HP (beygir) dalgıç pompa olmalıdır. &#;4,5 ton da iş görür maliyet düşsün&#; düşüncesi 1,5 beygir pompa da kullandırabilir.

Gerekli diğer malzemeler ise;

  • 3&#;2,5 yassı dalgıç kablosu 60M.
  • 3&#;0,75 seviye kablomuz 60 M.
  • 2 HP siemens kumanda panosu 1 Adet.
  • Kuyu başı flanşı 1 Adet.
  • Kuyu çıkışı vana + dirsek + nikel 1 Takım.
  • Seviye Elektrotları 3 Adet.
  • PVC pasolu pompa borusu 50 M.
  • PVC alt ve üst aparatlar 1 Takım.
  • Litre Hidrofor Tankı 1 Adet.
  • basınç şarteli 1 Adet.
  • Fileksibıl Hortum 80 cm

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası