a4 fatura yazıcısı / Faturanın A4 kağıdına basılması veya sürekli forma - Sayfa 2

A4 Fatura Yazıcısı

a4 fatura yazıcısı

Mustafa Gülşen Forum - vBulletin

Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. 24.Mart.2010, 20:00#11
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2006
    Nereden
    SMMM / Sakarya
    Mesajlar
    404
    Koray bey bu konuda özelgeler var diyeceğim fakat zaten tartışmayı kapatmışsınız alan ve vereni bağlar diyerek.Sizinle bu konuda aynı fikirde değilim özelgeler alanı bağlasa da idarenin bu konudaki görüşünü yansıtır telefon faturaları e fatura sisteminde zaten konuyla pek alakası yok ama şahsi kanaatim faturanın lazer yazıcıda çıkacak fotokopi kağıdına basılmaması gerektiği yönündedir.

  2. 24.Mart.2010, 20:02#12

    Alo Maliyet Sitesinden Alıntıdır.

    09 Temmuz 2009

    H.Hakan KIVANÇ
    Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
    Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi
    [email protected]

    Emre POYRAZ
    Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
    [email protected]
    LAZER VEYA MÜREKKEP PÜSKÜRTMELİ YAZICI KULLANILARAK DÜZENLENEN FATURALAR GEÇERLİ MİDİR?

    I.GİRİŞ

    Günümüzde faturalar, el ile düzenlemeye nazaran, daha hızlı olması ve yazımdan kaynaklanan hata olasılığının olmaması vb. nedenlerle, kullanılan ticari muhasebe programlarıyla entegre olarak veya haricen, çoğunlukla yazıcılar aracılığıyla düzenlenmektedir.

    Her konuda olduğu gibi yazıcılar da çağımızın teknolojik gelişmelerinden etkilenmiştir. Geçmişte yaygın olarak kullanılan nokta vuruşlu yazıcıların yerini önce mürekkep püskürtmeli yazıcılar ve ardından lazer yazıcılar almaya başlamıştır.

    Bu yazımızda mürekkep püskürtmeli veya lazer yazıcı kullanılarak düzenlenen faturaların hukuki geçerliliğini ve gelir idaresinin konuyla ilgili görüşlerini aktararak değerlendirmeye çalışacağız.

    II.VERGİ USUL KANUNU’NDAKİ FATURA TANIMI VE NİZAMI

    213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 229. maddesine göre “Fatura, satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesika”
    şeklinde tanımlanmıştır.

    Mezkûr kanunun 231. maddesinde ise fatura nizamı ile ilgili kaideler belirlenmiştir;

    “Faturanın düzenlenmesinde aşağıdaki kaidelere uyulur:

    1. Faturalar sıra numarası dâhilinde teselsül ettirilir. Aynı müessesenin muhtelif şube ve kısımlarında her biri aynı numara ile başlamak üzere ayrı ayrı fatura kullanıldığı takdirde bu faturaları şube ve kısımlarına göre şube veya kısmın isimlerinin yazılması veya özel işaretle seri tefriki yapılması mecburidir.

    2. Faturalar mürekkeple, makine ile veya kopya kurşun kalemi ile doldurulur.

    3. Faturalar en az bir asıl ve bir örnek olarak düzenlenir. Birden fazla örnek düzenlendiği takdirde her birine kaçıncı örnek olduğu işaret edilir.

    4. Faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzası bulunur.

    5. (Değişik : 4/12/1985 - 3239/20 md.) Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.

    6. (Ek : 4/12/1985 - 3239/20 md.) Bu Kanunun 232 nci maddesinin birinci fıkrasına göre fatura düzenlemek zorunda olanlar, müşterinin adı ve soyadı ile bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarasının doğruluğundan sorumludur. (Ancak bu sorumluluk, aynı maddenin 2 nci fıkrasının uygulandığı halleri kapsamaz.) Fatura düzenleyenin istemesi halinde müşteri kimliğini ve vergi dairesi hesap numarasını gösterir belgeyi ibraz etmek zorundadır.”

    Fatura nizamı ve dolayısıyla konumuzla ilgili olarak kanunda faturanın mürekkeple, makine ile veya kopya kurşun kalem kullanılarak düzenlenebileceği açıklanmıştır.

    III.FATURA DÜZENLEMESİNDE KULLANILAN YAZICI CİHAZLARI İLE İLGİLİ TANIMLAR

    Nokta vuruşlu yazıcılar, uçları mürekkepli iğnelere sahiptirler. İğneleri daktilo şeridi benzeri bir mürekkep kaynağının üzerine vurarak baskıyı gerçekleştirirler. Her vuruştan sonra gözle zor görülebilecek çok ufak noktacıklar oluşur. Bu noktaların birleşiminden kullanılacak karakterler elde edilir.

    Lazer yazıcılar, çalışma prensibi bakımından fotokopi makineleri ile aynı mantığa sahiptirler. Kağıt üzerindeki veri lazer ve ışık yardımı ile aktive olup, elektrik yüklenen bir yüzeye aktarılır. Daha sonra toner yardımı ile grafik ve yazılar kağıt üzerinde oluşturulur. Hızlı ve kaliteli baskı yapabilirler.

    Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, nokta matrisli yazıcılardandır. Ancak bu yazıcılar şerit kullanmazlar. Bunun yerine resmi ve karakterleri oluşturmak için vuruşsuz bir yöntem kullanırlar. Yazıcı kafası kağıda değmez. Bunun yerine kafa kağıda mürekkep damlacıkları püskürtür.

    IV.LAZER VEYA MÜREKKEP PÜSKÜRTMELİ YAZICI KULLANILARAK FATURA DÜZENLENMESİ

    Faturaların kopyalı olarak düzenlenmesindeki amaç, asıl nüsha ile suretin (suretlerin) değiştirilmeden aynı kalmasını sağlamaktır. El ile ya da nokta vuruşlu yazıcılarla, asıl nüshaya işlenen bilgiler alt suretlere kopya olarak çıkmaktadır. Ancak lazer ya da mürekkep püskürtmeli yazıcılarda sadece tek bir sayfaya yazım işlemi yapıldığından kopyalı nüsha almak mümkün olmamaktadır.

    Nokta vuruşlu yazıcıların dezavantajlarına rağmen birden fazla kopyayı basmak için uygun bir yöntem olduğu şüphesizdir. Eğer aynı faturalar daha gelişmiş yazıcılarca yazdırılmak istenirse asıllarının ve kopyalarının ayrı ayrı bastırılması gerekecektir. Bu durumda asılların ve kopyaların aynı olup olmadığı konusunda şüphe uyanabilecektir.[1]

    Bu noktada, faturaların lazer yazıcı kullanılarak düzenlenmesinin mümkün olup olmadığının gelir idaresinin konu ile ilgili vermiş olduğu özelgeler ile incelenmesi yerinde olacaktır.

    Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 12.01.2009 tarih ve B.07.1.GİB.0.03.29/2923-231-568 sayılı özelgesi;

    İlgide kayıtlı e posta yazınızda, lazer yazıcıyla matbu fatura kesilip kesilemeyeceği ile, iki kopyalı kağıda matbu fatura kesiminin hangi durumlarda mümkün olduğu konusunda Başkanlık görüşünün sorulduğu anlaşılmış olup, gerekli açıklamalar aşağıda yapılmıştır.

    Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 231 inci maddesinin 3 üncü bendinde, "Faturalar en az bir asıl bir örnek olarak düzenlenir. Birden fazla örnek düzenlendiği takdirde her birine kaçıncı örnek olduğu işaret edilir." hükmü yer almaktadır.

    Bu hüküm uyarınca, mükellefler faturalarını en az bir asıl bir örnek olarak düzenlemek zorunda olup aslı ile örneğinin aynı bilgileri içermesi gerekmektedir.

    Lazer yazıcı kullanımında bilgiler kağıt üzerine yakılarak kaydedildiğinden, yazıcıdan aynı anda iki nüsha döküm alınamamaktadır. Lazer yazıcıdan dökümler arka arkaya alınabilmekte olduğundan bu durum, sayfalarda yer alan bilgilerin kolayca değiştirilmesi imkânını sağlamaktadır.

    Bu nedenle, yukarıda yer alan hususlar dikkate alındığında, bilgi işlem makinalarıyla düzenlenen faturaların lazer yazıcıyla yazılması imkan dahilinde olmayıp, nokta vuruşlu yazıcılardan alınan sürekli form halinde kullanılması ile mümkündür.

    Bilgilerinize rica ederim

    Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 20.04.2007 tarih ve B.07.1.GİB.4.38.15.02/VUK/21-67/1218 sayılı özelgesi;

    İlgide kayıtlı dilekçenizin tetkikinden; ............... Vergi Dairesinin ............... vergi kimlik numarasındaki mükellefiyetinize konu oto lastik ve yedek parça satışlarınızda düzenlenecek faturaların lazer tipi yazıcı kullanılmak suretiyle, bir asıl, iki suret olarak ayrı, ayrı yazdırılması imkanı bulunduğundan bahisle, bilgisayarla düzenlenen faturalarınızın lazer yazıcıya yazdırılıp yazdırılamayacağı hususunda bilgi istenildiği anlaşılmıştır.

    Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 230 uncu maddesinde, faturada bulunması gereken asgari bilgilere yer verilmiş olup, faturanın düzenlenmesinde uyulacak usul ve esasların belirtildiği “faturanın nizamı” başlıklı aynı Kanunun 231 inci maddesinin 2 nci bendinde “faturalar mürekkeple, makine ile veya kopya kalemi ile doldurulur.”, 3 üncü bendinde ise “Faturalar en az bir asıl bir örnek olarak düzenlenir. Birden fazla örnek düzenlendiği takdirde her birine kaçıncı örnek olduğu işaret edilir” hükmü yer almaktadır.

    Bu hüküm uyarınca, mükellefler faturalarını en az bir asıl, bir örnek olarak düzenlemek zorunda olup, aslı ile örneğinin aynı bilgileri içermesi gerekmektedir.

    Faturaların bilgi işlem makineleriyle düzenlenmesi durumunda ise bu belgelerin nokta vuruşlu yazıcılardan alınan sürekli form halinde kullanılmasıyla yukarıda belirtilen düzenlemelerin sağlanabilmesi mümkün olmaktadır.

    Oysa, lazer printer kullanımında bilgiler kağıt üzerinde yakılarak kaydedilmekte, bu ise printerden aynı anda iki nüsha döküm alınmasını engellemektedir.

    Diğer taraftan, lazer printerden arka arkaya döküm alınabilmekte olduğundan, bu durum sayfalarda yer alan bilgilerin kolayca değiştirilmesi imkanını yaratabilmektedir.

    Bu nedenle; yukarıda yer alan hususlar dikkate alındığında faturalarınızın lazer printerle yazdırılması imkan dahilinde değildir.

    Bilgi edinilmesini rica ederim.

    Buna karşın, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 03.10.2005 tarih ve B.07.1.GİB.4.34.19.02/VUK/213-1159 sayılı özelgesinin tam metni aşağıdaki gibidir;

    KONU: Faturaların nüshalarının lazer yazıcı ile ayrı ayrı yazdırılıp yazdırılamayacağı hk.

    “İlgi dilekçenizden ………………..Vergi Dairesi Müdürlüğünün …………………..vergi kimlik numaralı mükellefi olduğunuz, faturaların lazer tipi yazıcı kullanılmak suretiyle aslı ile örneklerinin ayrı ayrı yazdırılıp yazdırılamayacağı hususunda tereddüt oluştuğundan, konu hakkındaki görüşümüzü sorduğunuz anlaşılmaktadır.

    Bilindiği üzere; 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 231. maddesinde faturanın düzenlenmesinde uyulacak usul ve esaslar 6 bent halinde hüküm altına alınmış olup, anılan maddenin 1’nci bendinde; faturaların sıra numarası dahilinde teselsül ettirileceği, aynı müessesenin muhtelif şube ve kısımlarında her biri aynı numara ile başlamak üzere ayrı ayrı fatura kullanıldığı takdirde bu faturaların şube ve kısımlarına göre şube veya kısmın isimlerinin yazılması veya özel işaretle seri tefriki yapılmasının mecburi olduğu, belirtildikten sonra 2’nci bentte; faturaların mürekkeple, makine ile veya kopya kurşun kalemi ile doldurulacağı hükmüne yer verilmiştir.

    Diğer taraftan; 02/02/1985 tarih ve 18654 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından Kullanılan Belgelerin Basım ve Dağıtımı Hakkındaki Yönetmeliğin amaç ve kapsamını açıklayan 1. maddesinde “Buyönetmelik, Fatura, Müstahsil Makbuzu, Serbest Meslek Makbuzu, Gider Pusulası Perakende Satış Vesikaları (Perakende Satış Fişi, Makineli Kasaların Kayıt Ruloları, Giriş ve Yolcu Taşıma Biletleri), Sevk İrsaliyesi, Taşıma İrsaliyesi Yolcu Listesi, Günlük Müşteri Listesi ve Bakanlıkça kullanılması zorunlu hale getirilen belgelerin üçüncü şahıslara basım ve dağıtım işlemlerine ilişkin şekil, şart, usul ve esaslar ile bunlara uyulmaması halinde uygulanacak cezai şartları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.” denilmiş ve 7.maddenin (A) bendinde faturada bulunması gereken bilgiler açıklanmıştır.

    Anılan yönetmeliğin 13.maddesinin (a) bendinde; mükelleflerin söz konusu belgeleri bedeli mukabilinde sadece bağlı bulundukları vergi dairesinin il sınırları içerisinde kalan anlaşmalı matbaalara bastırabilecekleri, 16’ncı maddesinde 159 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince Notere tasdik ettirilmemiş veya bu yönetmelik esaslarına göre hazırlanmamış olan belgeleri kullanan mükellefler hakkında, bu belgelerin hiç düzenlenmemiş olduğu kabul edilerek, Vergi Usul Kanununun ilgili hükümleri uyarınca işlem yapılacağı açıklanmıştır.

    Bu durumda, yukarıda yer alan açıklamalarımız doğrultusunda anlaşmalı matbaalara bastırılmış veya notere tasdik ettirilmiş faturalarınızın örnek olan ikinci nüshalarına örnek olduğu ibaresi yazılmak, asıl ve nüshalarının seri ve sıra numaralarının aynı olmasına azami dikkat gösterilmek suretiyle lazer yazıcı kullanarak ayrı ayrı yazdırılması mümkün bulunmaktadır.

    Bilgi edinilmesini rica ederim.”

    Yukarıda aktarılan özelgelerden görüleceği üzere, idarenin lazer yazıcı ile fatura düzenlenebilmesi konusunda farklı görüşleri bulunmaktadır. İdarenin vermiş olduğu özelgelerde faturaların lazer yazıcı ile düzenlenmesindeki sakınca, “lazer yazıcıdan dökümler arka arkaya alınabilmekte olduğundan bu durum, sayfalarda yer alan bilgilerin kolayca değiştirilmesi imkânını sağlaması” olarak açıklanmaktadır. İdarenin burada kötü niyetli kullanımları engellemek açısından lazer yazıcı kullanımına izin vermediği kanaatine varılmaktadır.

    V.DEĞERLENDİRME

    Konuyu genel olarak değerlendirdiğimizde; kanundaki asgari şartları (VUK 231. madde) taşıması halinde, lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile fatura düzenlenmesine engel teşkil edecek bir mevzuat hükmünün bulunmadığını görmekteyiz. Bu nedenle gelir idaresinin, mükelleflerin her türlü yazıcı ile fatura düzenlemesinin önünü açacak ve tereddütleri giderecek bir tebliğ yayımlaması yerinde olacaktır.

    Yasal mevzuat çerçevesinde, lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile düzenlenen faturaların hukuken geçerli olmakla birlikte (sözünü ettiğimiz düzenleme yapılana kadar), gelir idaresi ile ileride doğabilecek olası ihtilafların önlenmesi açısından,lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcı ile fatura düzenlemek arzusunda olan mükelleflere tavsiyemiz, idareden konu ile ilgili özelge almaları yönündedir. Zira ilgili kişi/kurumu bağlayan bir özelge çerçevesinde tüm mükellefler için yorum yapmanın uygun olmayacağı görüşündeyiz.

    Kaynaklar
    <UL>
    <LI style="TEXT-ALIGN: justify; LINE-HEIGHT: 115%; MARGIN: 0px 0cm" =Ms&#111;normal>Cemalettin UÇAK, Lazer Yazıcı ile Fatura Basılabilir mi?, Yaklaşım Dergisi, Şubat 2008, Sayı:182
    <LI style="TEXT-ALIGN: justify; LINE-HEIGHT: 115%; MARGIN: 0px 0cm" =Ms&#111;normal>Ali Erkan TAN, Lazer Yazıcı Kullanarak Fatura Yazdırılmasının Mevcut Yasalar Karşısındaki Durumu, E-Yaklaşım Dergisi, Şubat 2008, Sayı:55
    <LI style="TEXT-ALIGN: justify; LINE-HEIGHT: 115%; MARGIN: 0px 0cm" =Ms&#111;normal>213 Sayılı Vergi Usul Kanunu
    <LI style="TEXT-ALIGN: justify; LINE-HEIGHT: 115%; MARGIN: 0px 0cm" =Ms&#111;normal>159 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği
    <LI style="TEXT-ALIGN: justify; LINE-HEIGHT: 115%; MARGIN: 0px 0cm" =Ms&#111;normal>Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 20.04.2007 tarih ve B.07.1.GİB.4.38.15.02/VUK/21-67/1218 sayılı özelgesi
    <LI style="TEXT-ALIGN: justify; LINE-HEIGHT: 115%; MARGIN: 0px 0cm" =Ms&#111;normal>İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 03.10.2005 tarih ve B.07.1.GİB.4.34.19.02/VUK/213-1159 sayılı özelgesi
    <LI style="TEXT-ALIGN: justify; LINE-HEIGHT: 115%; MARGIN: 0px 0cm" =Ms&#111;normal>Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 12.01.2009 tarih ve B.07.1.GİB.0.03.29/2923-231-568 sayılı özelgesi </LI>[/list]

  3. 24.Mart.2010, 20:05#13
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    22.Ağustos.2008
    Nereden
    ANKARA
    Mesajlar
    3,765
    Bilgi edinilmesini rica ederim.”

    Yukarıda aktarılan özelgelerden görüleceği üzere, idarenin lazer yazıcı ile fatura düzenlenebilmesi konusunda farklı görüşleri bulunmaktadır. İdarenin vermiş olduğu özelgelerde faturaların lazer yazıcı ile düzenlenmesindeki sakınca, “lazer yazıcıdan dökümler arka arkaya alınabilmekte olduğundan bu durum, sayfalarda yer alan bilgilerin kolayca değiştirilmesi imkânını sağlaması” olarak açıklanmaktadır. İdarenin burada kötü niyetli kullanımları engellemek açısından lazer yazıcı kullanımına izin vermediği kanaatine varılmaktadır.







    DAHA ÖNCE DE DEDİĞİM GİBİ OTOKOPİLİ FATURALARDA SİZE 3 DEĞİŞİK NÜSHA ÇIKARTABİLİRİM, YAZARIN ENDİŞESİ HAKSIZDIR VE BAĞLAYICI DEĞİLDİR.

    BENİM GÖRÜŞÜMDÜR, SAYGILAR SUNARIM.
    Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet\'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!

  4. 24.Mart.2010, 20:53#14
    Üye
    Üyelik tarihi
    01.Eylül.2009
    Mesajlar
    88


    arkadaşlar bu konuda farklı düşünceler olması düşündürüyor beni.. ancak aklıma şu geliyor.. A4 kağıdına derken maliyenin onaylı faturasına fatura basım mümkün mü? diye sormuştum..
    yani bu faturalar kullanıma sunmadan matbaalar maliyeye onaylatıyor seri nosunu alıyor diye biliyorum.
    peki bir sakınca varsa A4 e çıkarmak da neden maliye onaylıyor seri veriyor..?
    konuyu açan arkadaşlara teşekkürler.

  5. 25.Mart.2010, 12:45#15
    Üye
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2009
    Mesajlar
    64
    seri numarasını matbaa veriyor, maliyeye bilgi veriyor
    izin alma durumu yok,
    A4 konusu kesinlik kazanmış bir konu olmadığından,
    fatura bastıracak arkadaşlar, sorun yaşamamak için A4 bastırmayın..



  6. 18.Ağustos.2011, 21:07#16
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18.Ağustos.2011
    Nereden
    ERKEK
    Mesajlar
    1


    4- SONUÇ</span></font><?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /></span> </span>Sonuç olarak Vergi Usul Kanunu’nun Fatura, fatura da bulunması gereken asgari özellikler </span>ve faturanın düzenlenmesi esnasında dikkat edilmesi gereken hususları belirten 229, 230 ve 231. maddelerine sadık kalınmak suretiyle, bir diğer söyleyişle; </span>- </span></span></span>Faturaların asıl ve nüsha olduklarına dair gerekli ibarelerin A-4 Kağıtlarına baskı yapılan faturalar üzerine açıkça yazılması, </span>- </span></span></span>Bu A-4 kağıtlarının anlaşmalı matbaalarda VUK’nun faturaya ilişkin şekil şartlarına uygun olarak bastırılması,</span>- </span></span></span>Yazıcıdan çıktı alınırken, asıl ve suretler için ayrı ayrı çıktı alınmasının unutulmaması ya da buna uygun bir yazılım geliştirilmesi, </span>şartlarına uyulması halinde, lazer yazıcı kullanarak fatura basılmasının önünde yasalarca herhangi bir engel bulunmamaktadır.</span>

  7. 19.Ağustos.2011, 11:11#17
    Üye
    Üyelik tarihi
    23.Şubat.2011
    Nereden
    anKARA
    Mesajlar
    85
    bununla ılgılı bır özelge talep ettık ve kullanabılecegımıze dair görüş aldık. yarın özelgeyi buraya oyabılırım.

  8. 19.Ağustos.2011, 12:43#18


    maliye mehter takımı gibi.., bir ileri bir geri,,,,

  9. 19.Ağustos.2011, 12:47#19
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    11.Şubat.2010
    Nereden
    ÜNİVERSİTE
    Mesajlar
    187
    bence basan matbaadan bilgi al derim eniyisini onlar bilir

  10. 19.Ağustos.2011, 13:03#20

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Forum Kuralları

Nokta Vuruşlu Yazıcı Nedir?

İş yerlerinde en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden biri olan yazıcılar, kullanım alanlarına göre farklı özelliklere sahip olarak üretilir. Lazer ve mürekkep püskürtmeli özelliğine sahip yazıcılar, genellikle standart belgelerde kullanılır. Belirli bir formata göre bastırılması gereken belgelerde ise nokta vuruşlu yazıcı kullanılır.

Nokta vuruşlu yazıcı nedir sorusunun cevabı, kaliteli bir yazıcı arayışında olan kişiler tarafından oldukça merak edilir. Bu tür yazıcılar, daktilo benzeri bir çalışma prensibine sahiptir. Bir şerit ve iğneli bir mekanizmaya sahip olan nokta vuruşlu yazıcı, çalışma prensibi gereği aldığı komutlara uygun olarak iğneleri hareket ettirir. Şerit sistemi hem sağ hem de soldan yazdırma yapabilir.

Bu tür yazıcılar; banka, muhasebe bürosu ve devlet dairelerinde kullanılır. Diğer yazıcılarla karşılaştırıldığında, görüntü kalitesinin iyi olmaması ve çok sesli çalışması nedeniyle, ev kullanımında ve normal A4 boyutunda ki evrakların yazdırılmasında tercih edilmez. Genellikle fatura, irsaliye, muhasebe fişi gibi evrakların yazdırılmasında kullanılır.

Yazıcıyı meydana getiren en önemli parçalarından biri şerit, diğeri ise yazma kafasıdır. İğneler, yazma kafasının üzerinde yer alır. Şeritler, değiştirilebilir yapıdadır.

Nokta vuruşlu yazıcılar, diğer yazıcı tiplerine göre daha düşük maliyetli bir üründür. Ürünü satın aldıktan sonra uzun süre hiçbir parçasını yenilemeden kullanabilirsiniz. Örneğin; şeritler, uzun ömürlü bir yapıya sahiptir. Şeritlerin değişim zamanı geldiğinde, uygun bir fiyata değişim gerçekleştirilebilir.

Bazı nokta vuruşlu yazıcı modellerinde; şirket logosu, grafik, şekil gibi alanların yazdırılması için siyah rengin yanı sıra sarı, kırmızı ve mavi renk de kullanılır.

Nokta Vuruşlu Yazıcı Özellikleri Nelerdir?

Bu ürünlerin, kullanım alanları sınırlı olduğu için kaliteleri de sınırlıdır. Fakat nokta vuruşlu yazıcı özellikleri arasında dayanıklı olmaları, uzun ömürlü kullanım olanağı sunmaları, seri baskı yapabilmeleri vardır. Böylece kullanıldıkları yerlerde mali açıdan tasarruf edilmesini sağlar.

Fatura, dekont gibi evrakları hızlı bir şekilde yazdıran bu ürünler, müşterilerle ya da diğer iş ortakları ile olan süreçlerde zaman kaybının da önüne geçer.

Nokta vuruşlu yazıcı, yazı karakteri sayısına göre kullanılan şeritlerin ömürleri farklıdır. Avansas güvencesiyle size sunulan ürünlerin şerit ömrü 3-4 milyon karakter arasında değişiklik gösterir. İş yerlerinde fatura bastırma sıklığına göre daha yüksek ömürlü ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kolay kurulum avantajı sunan bu ürünler, pin olarak adlandırılan iğneler yoluyla çalışır. Bu iğneler, farklı çeşitlerde üretilir. 9 pin ve 24 pin olmak üzere iki çeşit iğne vardır. 9 pin özelliğine sahip olan nokta vuruşlu yazıcılar, daha hızlı çalışmaları nedeniyle daha çok tercih edilir.

Nokta Vuruşlu Yazıcıların Çalışma Prensipleri Nelerdir?

Mürekkep püskürtmeli yazıcı ve lazer yazıcı ürünlerine göre nokta vuruşlu yazıcı daha farklı parçalardan meydana gelir. Bu parçalar da, nokta vuruşlu yazıcı çalışma prensibinin farklılaşmasına yol açar. Çalışma prensipleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Yazıcıda yer alan şerit, kartuş üzerinde bulunur.
  • İğneler, yazma kafasının üzerinde yer alır.
  • Motordan gelen enerjiye bağlı olarak, silindir ve kağıt hareket eder.
  • Yazıcının iğneleri, mürekkebin yer aldığı şeride uygun vuruşları gerçekleştirir.
  • Her vuruşta uygun karakterler kullanılır.

Bu şekilde çalışan yazıcılar, seri olarak baskı yapabilir. Baskı sırasında, aynı belgeyi yazdırmak için karbon kağıdı da kullanılabilir.

Nokta Vuruşlu Yazıcılar İçin Hangi Kağıt Modelleri ve Boyutları Kullanılabilir?

Nokta vuruşlu yazıcı kağıt boyutları, kullanılan kağıdın türüne göre değişiklik gösterir.

Bu tip yazıcılarda, genellikle sürekli form adı verilen kağıtlar kullanılır. Kantar fişi olarak adlandırılan ve sürekli formlardan farklı bir yapıda olan kağıtlarda, bu yazıcılarla beraber kullanılabilir.

Kantar fişi; tır gibi büyük araçlarda bulunan yüklerin indirmeden tartılarak, ağırlığının yazıldığı kağıtlardır. Sürekli form kağıtları; 11 inç x 24 cm ebatlarına sahip olarak üretilir. Kantar fişleri ise 6 inç x 17 cm ölçülerindedir. A4 kağıtları da nokta vuruşlu yazıcılarda baskı için kullanılabilir.

En İyi Nokta Vuruşlu Yazıcı Markaları Hangileridir?

İşyerlerinin en önemli ihtiyacı olan yazıcı, fotokopi ve tarayıcı gibi ürünlerin kaliteli bir yapıya sahip olması, gereksiz maliyetlerin önlenmesini sağlar. Kaliteli bir markaya ait bir ürün satın aldığınız zaman, gereksiz bakım-onarım masraflarından tasarruf edebilirsiniz.

Kullanım kolaylığı sunan bu ürünler, kolay bir şekilde ayarlanarak kullanıma hazır hale getirilir. Garantili ve marka güvencesiyle size sunulan nokta vuruşlu yazıcıları, iş yerlerinizde güvenle kullanabilirsiniz.

Avansas olarak size sunduğumuz yazıcı modelleri, satışa sunulmadan önce performanslarının ölçülmesi için bir çok testten geçirilir. Bu testler sayesinde, siz ürünü satın almadan sorunlu bir parça ya da hatalı bir çalışma söz konusu olduğunda gerekli düzeltmeler yapılır. Tüm ürünler, en yüksek performansa sahip olarak satışa sunulur.

Markaların sunduğu tasarımlar, her türden masaya kolayca uyum sağlayabilen bir yapıya sahiptir. Bu sayede, kullanım esnasında rahatlık sağlar. Kaymaz tabanları ile her zaman sabit bir şekilde durur.

Oki Nokta Vuruşlu Yazıcı

Nokta vuruşlu yazıcı markaları arasında en iyilerden biri, Oki nokta vuruşlu yazıcıdır. Bu yazıcılar, üstün donanımsal özelliklere sahiptir. Bu nedenle, kullanımdan kaynaklanan bir hata olmadığı sürece, sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder. Çok uzun saatler çalışsa bile; tasarruf sağlayan yapısı sayesinde, az bir enerji tüketimi gerçekleştirir.

Kullanıma sunulan birden fazla arayüzü ile USB, paralel ve seri bağlantı yoluyla çalışabilir. Kullanıcı dostu paneli ile pratik kullanım sağlar. Farklı sütun sayılarına sahip nokta atışlı yazıcı modelleri de vardır.

Epson Nokta Vuruşlu Yazıcı

Epson nokta vuruşlu yazıcı modelleri ile istediğiniz hız ve kaliteye sahip bir ürün elde edersiniz. Enerji tasarrufu, kolay kurulum gibi çok sayıda avantajı bir arada bulabileceğiniz Epson nokta vuruşlu yazıcılar, sizlere Avansas güvencesiyle sunulur.

Markanın farklı özelliklere sahip nokta vuruşlu yazıcı modelleri arasından bir tercih yapmak için ihtiyaçlarınızı doğru belirlemeniz gerekir. Her ürün için detaylı olarak hazırladığımız özellikler bölümünü inceleyerek, en doğru ürüne karar verebilirsiniz.

Avansas’ta Satılan Nokta Vuruşlu Yazıcı Modelleri Kaliteli midir?

Avansas olarak, size sunduğumuz en iyi nokta vuruşlu yazıcı modelleri ile iş yerlerinizde hızlı bir şekilde fatura ve fiş kesme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İş yerlerinde fatura, irsaliye gibi belgeler hem kanunen hem de ikili iş ilişkilerinde oldukça önem arz eder. Bu sebeple, bu belgelerin sorunsuz bir şekilde ve istenilen zamanda basılması gerekir.

Çoklu fatura baskıları sırasında, kalitesiz yazıcıların baskı kalitesinde ya da pinlerin doğru çalışmasında sorunlar ortaya çıkabilir. Ürün teslimi, iadesi ve satın almalar sırasında muhataba gereken faturanın verilmemesinin yasal olarak yaptırımları söz konusudur. Bu yaptırımlarla karşılaşmamak ve iş ilişkilerinde sorun yaşamamak için tercihiniz her zaman kaliteden yana olmalıdır. Kalitesiyle bilinen Oki ve Epson markalı ürünlerimiz, sizlere uzun yıllar sorunsuz kullanım imkanı sağlar.

Nokta Vuruşlu Yazıcı Fiyatları Ne Kadardır?

En ucuz nokta vuruşlu yazıcı fiyatları ile iş yerlerinize en uygun ürünü satın alabilirsiniz. Marka ve modellere göre değişkenlik gösteren nokta vuruşlu yazıcı fiyatları konusunda daha detaylı bilgi için sayfamızda yer alan ürünleri inceleyebilirsiniz.

Fiyatların belirlenmesinde; şerit ömrü, pin ve kolon sayısı gibi özellikler etkili olur. Yüksek hızlı ve yüksek baskı kapasitesi olan ürünlerde fiyatlar daha yüksek olurken; ortalama düzeyde kullanım imkanı sunan ürünlerde fiyatlar daha uygun seviyededir.

4 kat A4 Bilgisayar Fatura baskı kağıdı Yazıcı için

G & J kağıt şirketi sınırlıAraştırma, ticaret ve üretim entegre, 20 yıldır çin'de kağıt pazarına aşina olan en profesyonel kağıt tedarikçilerinden biridir. G & J PAPER COMPANY LIMITED, birkaç büyük ve orta ölçekli kağıt yapım fabrikasına yatırım yaparak çin'de mükemmel bir satın alma ağı kurmuştur. Bu fabrikaları sadece yurt dışından ithal edilen hamuru ve kimyasalları gibi hammaddelerle sağlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda sağladığımız malzemelerden yapılan bu kağıt ve kağıt ürünlerini de ihraç ediyoruz. Bizimle iletişime geçmek için iyi hamuru tedarikçilerine hoş geldiniz ve onlarla işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Biz esas olarak dahil olmak üzere kağıt ve kağıt ürünleri sağlayabilmektedir: karbonsuz kopra kağidi, kopra kağidi (A4, A3, mektup boyutu ve yasal boyut), çizim kağıdı, ahşap ücretsiz ofset baskı kağıdı, termal kağıt, dubleks panoları, beyaz üst Kraft astar panoları, kağıt mendil ve özel kağıt. Sadece kağıt alanına odaklanıyoruz ve müşterilerimiz için en iyi hizmeti sunuyoruz. Kalite ve fiyat ve güvenilir hizmet arasında iyi bir denge ile ürünlerimiz güneydoğu asya, orta doğu, afrika, güney amerika, abd ve avrupa'ya ihraç edilmiştir. Erken tarihte sizinle iş başlatmak için umut. Uzun vadeli kağıt işi hakkında yüz yüze tartışma yapmak için firmamıza hoş geldiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası