atina para birimi / Yunanistan Gezi Rehberi | Pegasus Hava Yolları

Atina Para Birimi

atina para birimi

Atina gezi rehberi: Gezilecek yerler, Atina tarihi, Atina nüfusu, para birimi ve Atina'da ulaşım...

Yunanistan'ın başkenti, adı savaş tanrıçası Athena'dan gelen Atina için hazırladığımız tatil ve gezi rehberi; Atina'nın eşsiz tarihi ve turistik yerlerine mistik bir yolculuk yapmanızı sağlayacak. Sokrates, Platon, Aristo gibi düşünce mimarlarının doğduğu kenti başka bir gözle keşfetmenize yardımcı olacak...İşte Atina'nın gezilmesi gereken tarihi ve turistik yerleri ile Atina gezi rehberi...

ATİNA TARİHİ

Atina tarihi, Avrupa ve dünyadaki en uzun şehir tarihine sahip. 3.000 yıllık bu kesintisiz tarih ve M.Ö. 5. yüzyıldaki kültürel başarıları ile, batı medeniyetlerinin temellerini attı. Altyapısı, antik Yunan altyapısına örnek teşkil ediyor.

Orta Çağ boyunca, kent, Bizans İmparatorluğu egemenliğinde önce gerileme daha sonra da iyileşme yaşadı ve Haçlı seferleri sırasında İtalyan ticaretinden yararlanarak nispeten müreffeh bir şehir oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği altında uzun bir düşüşün ardından Atina, 19. yüzyılda bağımsız Yunan devletinin başkenti olarak yeniden ortaya çıktı.

ATİNA İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER: NÜFUSU, PARA BİRİMİ, RESMİ DİLİ...

Nüfus: Yunanistan’ın başkentinin nüfusu 4 milyonun biraz üzerinde.

Din: Kentin nüfusunun tamamına yakını Hristiyanlık dininin Ortodoks mezhebine bağlı.

Resmi Dil: Ülkenin resmi dili Yunanca'dır. Nadir de olsa Türkçe, Arnavutça ve Pomakça konuşulan bölgesel yerler vardır.

İklim: Ege Denizi kıyısındaki Atina’da ülkemizin batısındaki ve güneyindeki kıyı kentlerinde olduğu gibi Akdeniz iklimi yaşanıyor. Bu nedenle kenti yılın her döneminde ziyaret edebilirsiniz.

Para Birimi: Kentte Avrupa Birliği’nin ortak para birimi olan Euro kullanılıyor.

Vize: Türk vatandaşlarının Atina’ya seyahat edebilmesi için mutlaka vize alması gerekiyor.

ATİNA'DA ULAŞIM

Atina, gelişmiş bir metro ağına ve bu ağı destekleyen tramvay, otobüs hatlarına sahip. Hızlı bir ulaşım için en ideali metro. Havaalanı metrosu haricinde tüm hatlarda yolculara 70 dakikalık, 1 saatlik ve 5 günlük bilet seçenekleri sunuluyor. Bu seçenekler otobüslerde yolculuk yapmak için de kullanılabiliyor. Ayrıca havaalanı hattını da kapsayan 3 günlük tarife seçeneği bulunuyor.

ATİNA'NIN GEZİLECEK YERLERİ

AKROPOLİS

Atina hakkında düşünüldüğünde ilk akla gelen yer Akropolis'tir. Burası, Yunanistan'ın başkentindeki en eşsiz ve en popüler tarihi yer. Kalesinin, Atina tepelerinden birinin üstünde inşa edilmesi, yeri muhteşem kılıyor. Akropolis'te, o zamandan beri burada bulunan birkaç eski bina bulabilirsiniz. Akropolis'i ziyaret etmezseniz, Atina'ya gitmenin hiçbir anlamı yoktur. Atina Akropolü muhtemelen Avrupa'nın en ilginç tarihi bölgesidir.

PARTHENON TAPINAĞI

Parthenon, Atina ve Yunanistan'ın en ünlü binasıdır. Akropolis'in en tepesinde görkemli bir şekilde durmaktadır ve Yunan mimarisinin en basit şekli olan Dor mimarisinin eseri sayılmaktadır. Tapınak, Pers Savaşları sırasında şehrin koruyucu tanrıçası Athena Parthenos'u onurlandırmak için inşa edilmiştir. Athena Akropolü'nün içinde yer alan Parthenon, Atina'nın zirvede olduğu M.Ö. 438 yılında tamamlanmış olduğu kabul edilmektedir. Tapınak saf beyaz Pantelic mermerden yapılmıştır. Antik Yunanistan'ın sembolü olan Parthenon, Yunan sanatının olağanüstü örnekleri sayılan heykellerle süslenmiştir.

PANATHİNAİKO STADYUMU

Panathinaiko Stadyumu spor tarihinde özel bir yere sahiptir. MÖ 300'lü yıllara dayanan ve 144'te yeniden inşa edilen bu orijinal stadyum birkaç Olimpiyat oyununa ev sahipliği yaptı. Daha da önemlisi, stadyum, Olimpiyat ateşinin, o yılki atletizm yarışmalarına ev sahipliği yapan ülkeye yolculuğunun başladığı yerdir. Antik dönemde, stadyumda dört yılda bir tanrıça Athena'ya adanmış bir dini festival düzenledi. 19. yüzyılda mevcut yapı, asırlık kullanımdan sonra Olimpiyat Oyunlarının ilk modern versiyonu için restore edildi. Panathenaic Stadyumu 50.000 seyirciyi ağırlıyor ve dünyanın en büyük stadyumu tamamen mermerden yapılmış. Stadyum, Atina’nınen önemli cazibe merkezlerinden biri.

HERODES ATTİKUS AMFİTİYATROSU

Eşinin anısına Herodes Atticus tarafından MS. 161 yılında inşa edilen amfitiyatronun, Akropolis'in dibinde dik eğimli katlarında 6.000'den fazla kişi oturabiliyordu. Ne yazık ki, işgalciler tarafından yüz yıl sonra yıkılmış, 1950'lerde yeniden restore edilmiştir. Uluslararası müzisyenlerin performanslarını sergilediği Atina Festivali'ne de ev sahipliği yapıyor. Andrea Bocelli, Elton John, Jose Carreras, Motserrat Caballe ve Goran Bregoviç gibi sanatçılar amfitiyatronun sahnesinde sahne almışlar.

ULUSAL ARKEOLOJİ MÜZESİ

Sanatseverler için Yunanistan'da gezilecek en önemli yerlerden biridir Ulusal Arkeoloji Müzesi. Çağdaş koleksiyonlardan antik döneme kadar birçok koleksiyon burada bulunabilir. Müzede ayrıca Neolitik Çağ'a uzanan büyük bir sanat eseri bulunmaktadır. Bu koleksiyonlar arasında küçük vazolar, çalışma araçları, kil vazolar ve 7. binyıla kadar uzanan en eski arkeolojik buluntulardan olan diğer küçük eserler bulunmaktadır. Otuz oda üzerinde, antik Kouroi Mısır heykelleri de dahil olmak üzere her yüzyıldan heykeller görülebilir.

OLİMPİA - ZEUS TAPINAĞI

Yunanistan'ın en büyük tapınağı olarak bilinir. Büyük antik kompleksin tamamlanması yaklaşık yedi yüzyıl sürdü. Tapınak Zeus Olympios'a adanmıştır. Sadece Yunanistan'ın değil tüm dünyadaki en büyük tapınaklardan biri olan Zeus Tapınağı'nın ilk yapıldığı zaman 104 büyük sütunundan sadece 15'i ayakta. Sütunların her biri 17 metre yükseklikte.

EREKHTHEİON TAPINAĞI

Erechtheus veya Erechtheion, Pentelic mermerinden yapılmış bir tapınaktır. Akropol'de yer alır ve Yunan mimarisinin efsanevi parçalarından biridir. Arkaik’te Persler tarafından yıkılan Athena Tapınağı’nın yerine 421 ve 405'de yaptırılmıştır. Erechtheus ve Kekrop’a ait bir tapınaktır. Erechtheum bir zamanlar Athena Polias, Erechtheus ve Poseidon'a adanmış bir sığınaktı. Erechtheum’un en belirleyici özelliği yanına eklenmiş olan mezar odası. Saçakları destekleyen ellerinde fiyale tutan altı genç kız figürü muhteşem.

ATHENA NIKE TAPINAĞI

Nike Apteros; yani Kanatsız Nike anlamına gelen tapınağın Arkaik Dönem’de yerinde küçük bir Tanrıça heykeli ve önünde de bir altar bulunan, Tanrıça Athena’nın zaferlerini kutlamak için ayrılan bir "köşe" bulunmaktaydı. M.Ö. 420’den beri Akropolis’te belirgin bir noktada bulunan Athena Nike Tapınağı’nda tarif edilemeyecek kadar zarif bir şey vardır. Athena savaş ve bilgelik tanrıçasıydı. Nike, zafer anlamında Yunanca bir kelimedir. Bu tapınakta, antik Yunanlılar savaşta Sparta'ya karşı zafer kazanmaları için dua ettiler. Yapı 16. yüzyılda da barut deposu olarak kullanılıyormuş. Venediklilerle Türkler arasındaki savaşta 17. yüzyılda tapınak yıkılmış, 1836 yılında yeniden inşa edilmiştir.

BİZANS VE HRİSTİYAN MÜZESİ

Yunan Ortodoks Hıristiyanlığının ihtişamını anlatan Atina'daki bu müze, yaklaşık üç yüz yıllık 25.000 Grek eseri barındırıyor. Sergiler arasında Hellenizmin kök saldığı bölgelerden gelen eserler ve Bizans, Bizans sonrası, ortaçağ ve erken Hıristiyan dönemlerini kapsamaktadır. Çömlek, el yazması, kumaş ve fresk koleksiyonları da dahil olmak üzere bazıları nadir eserlerdir. Dünyadaki en büyük Bizans sanatı koleksiyonlarından birine sahiptir. Müzede mermer ve kireçtaşı levha ve simgeler koleksiyonu da bulunuyor.

PLAKA

Atina'nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Plaka, Tanrıların Mahallesi olarak bilinen Atina'nın tarihi bir mahallesidir. Bu takma isim Akropolis'in hemen yanında yer almasından kaynaklanıyor. Bu da, Plaka'yı ziyaret etmeyi daha da kolaylaştırıyor. Bölge oldukça özeldir ve birkaç kafe, antik ağaçlar, yeşil yapraklı kanopiler ve taş yolları ile eşsiz bir manzaraya sahiptir. Bölge, yemekleri, butik mağazaları ve kafeleri ile ünlüdür. Kydathineon Caddesi boyunca ziyaretçiler, lezzetli bakalairo(tuzlu morina) ve diğer ızgara etler sunan Yahudi Müzesi, Halk-Sanat Müzesi ve Saita Taverna'yı ziyaret etmektedir.

Yunanistan Hakkında Bilgiler; Yunanistan Bayrağı Anlamı, 2023 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı

Haberin Devamı

Yunanistan ülkesi mitolojileri ile ünlü olan bir ülke olarak bilinmektedir. Yunanistan Avrupa, Asya ve Afrika kesişim noktasında yer alan, Balkan Yarımadası'nın güney kısmında yer almakta olup kuzeybatı kısmında Arnavutluk, kuzey kısmında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Bulgaristan, kuzeydoğu kısmında Türkiye ile sınır komşusu olmaktadır. Dokuz adet coğrafi bölgeden oluşmakta olan bu ülkede Ege Adaları, Girit, Epir, İyonya Adaları, Mora, Makedonya, Orta Yunanistan, Trakya ve Teselya’ dır.

Yunanistan Nüfusu Ne Kadardır?

Yunanistan ülkesinin nüfusu 2023 yılındaki son verilere göre ortalama olarak 10,423,054 olarak tespit edilmiştir.

Yunanistan Başkenti Neresidir?

Yunanistan ülkesinin başkenti Atina’dır. Atina aynı zamanda Yunanistan’da bulunan en büyük şehir olmaktadır. Atina şehri Yunanistan'ın en fazla nüfusa sahip olan şehri olmaktadır. Ayrıca Atina çok kozmopolit bir şehir olup ismi Athena olan eski Yunan Tanrıçasından gelmektedir. Atina birçok savaş görüp geçirmiş olan Yunanistan'ın en tarihi şehirlerindendir. Yunanistan, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir başkente ev sahipliği yapmaktadır.

Yunanistan Para Birimi Nedir?

Yunanistan ülkesinin para birimi tüm ülke genelinde Euro (€) olarak belirlenmiştir.

Yunanistan Resmi Dili Nedir?

Yunanistan ülkesinin resmi dili Yunanca olmaktadır. Ayrıca resmi din olarak Doğu Ortodoksluk bu ülke hakim olmaktadır.

Yunanistan İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Yunanistan ile Türkiye arasında herhangi bir saat dilimi farkı bulunmamaktadır.

Yunanistan Şehirleri Nelerdir?

Yunanistan’da başkent Atina başta olmak üzere pek çok şehir vardır. Bunların hepsi birbirinden güzel ve hepsi sürekli olarak ziyaret edilen şehirlerdir. Bu şehirlerden bazıları: Selanik, pyrgi, kavala, dedeağaç, katerin, patras, kandiye, tırhala, yanya, gümülcine, kalambaka, iskeçe, agrinion, halkis, volos, parga, kesriye, larissa, rodos, kalamata, olimpiya, kozani, serez, pire, resmo, vodina, tebai, nafplion, kılkış, grebene, lamya, karistos, karaferye, tripoliçe, naupaktos bu şehirlerden bazılarıdır.

Yunanistan İklimi Nasıldır?

Yunanistan ülkesinde hakim olan iklim büyük ölçüde genellikle Akdeniz iklimi olmaktadır. Yani yaz ayları sıcaklık ortalaması yaklaşık olarak 26 °C ile 28 °C arasında olmaktadır. Kış aylarında ise çok sert hava koşulları olmamakla birlikte yüksek kesimleri kış mevsimi boyunca kar almaktadır. Ülkenin en yüksek olan noktası Olimpos Dağı olup Eski Yunan Mitolojisi'ndeki tanrıların evi olduğu bilinmektedir. Yunanistan ülkesi engebelidir ve bu kadar engebeli olması Yunan Mitolojisinde şu şekilde açıklanmaktadır. Tanrılar dünyayı yaratıyor iken toprağı eleyip Yunanistan ülkesi ise kalan tortuları savurması ile oluştuğu şekildedir. Yunanistan ülkesi hemen hemen her yıl pek çok yerli ya da yabancı turist tarafından oldukça sık olarak ziyaret edilmektedir.

Yunanistan’da Ulaşım İmkanları

Turistik bir ülke olması sebebiyle de Yunanistan’da toplu taşıma altyapısı gelişmiştir. Selanik, Patra gibi şehirlerde otobüs ya da taksiler ile rahatlıkla ulaşım sağlanabilirken, başkent Atina’da ise çok daha gelişmiş bir toplu taşıma ağı bulunur. Atina’da otobüs ve taksilerin dışında metro, tramvay ve banliyö hatları da ulaşım hizmeti sağlar. Ulaşım ağlarının yanı sıra isterseniz Yunanistan’da araç kiralayarak hızlı ve konforlu bir ulaşımı da tercih edebilirsiniz.

Pegasus’un seyahat tarihiniz ve teslim almak istediğiniz lokasyona göre karşınıza çıkardığı araç seçeneklerini incelemek için araç kiralama sayfasını ziyaret edebilir, seyahatinizi daha en başından konforlu kılabilirsiniz.

ARAÇ KİRALA

Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir İçine Ulaşım

Atina’nın 27 km doğusunda bulunan Atina Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımda birçok seçenek bulunur. Metro, tren, otobüs ya da taksi ile şehir merkezine gidebileceğiniz gibi shuttle ya da araç kiralama hizmetlerini de kullanmak mümkündür.

Havalimanından şehir merkezine ulaşımda metro tercih edecekseniz Hat 3(Blue Line)’ü; otobüs tercih edecekseniz 4. ve 5. çıkıştan hareket eden araçları kullanabilirsiniz. Koropi, Atina veya Piraeus rotalarına gidecekseniz banliyö trenini de tercih edebilirsiniz. 

Yunanistan’da Gezilecek Yerler

Antik dönemlerden bugüne kadar taşıdığı tarihi yapıları ile göze çarpan Yunanistan’da 4 mevsim gezilecek yerler bulunur. Birbirinden eşsiz adalarında yazın keyfini çıkarabileceğiniz ülkenin bahar aylarında ise tarihi rotalarını ziyaret edebilirsiniz. Ev sahipliği yaptığı hikayelerle zenginleşen ülkenin, UNESCO tarafından özel ve korunan değerlerini inceleyebilir, seyahat planınızı bu rotaları baz alarak hazırlayabilirsiniz.

Atina

Ülkenin başkenti olmasının yanı sıra en büyük şehri de olan Atina, 3 bin yıllık tarihi geçmişi ile Yunanistan’da mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında gelir. İsmini Tanrıça Atena’dan alan Atina; Bizans, Roma ve Osmanlı İmparatorluğu gibi tarihin önemli dönemlerine ev sahipliği yapmanın yanı sıra felsefe, tiyatro, demokrasi gibi kültür ve sanat alanların da doğduğu yerdir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Atina’da Akropolisi ve Dafni Manastırı gezerken geçmişte kaybolabilir, arkeolojik müzelerde Yunanistan’ın nadide parçalarını inceleyebilirsiniz.

Yunanistan’ın başkenti Atina’yı daha yakından tanımak için Atina Gezi Rehberi’ni inceleyebilirsiniz.

Selanik

Yunanistan’ın ikinci büyük şehri Selanik, Türk tarihi için de oldukça önem taşır. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin özellikle turistlerin ilgi odağı olması ile de popüler olan Selanik, 2 bin yılı aşkın tarihiyle de turistleri büyüler. Selanik, aynı zamanda Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarında da önemli bir rol oynamıştır. Atatürk Evi ile başlayabileceğiniz gezi planınıza Selanik’te bulunan arkeoloji ve kültür müzelerini, camileri, şehrin simgesi Beyaz Kule’yi, hamam ve bedestenleri ekleyebilirsiniz.

Yunan Adaları

Yunanistan gezisi deyince ilk akla gelen Yunan Adaları, ülkenin en büyük turizm kaynaklarından biridir. 6 bin civarında ada ve adacıklarından sadece 600 tanesi yerleşime ve günü birlik gezilere açıkken, bunların arasında da oldukça meşhur adalar bulunur. Yunanistan’ı özellikle yazın tercih eden turistlerin ilgi odağı adalarda, yeşilin ve mavinin keyfini sürerken tarihi yapılar ile eski medeniyetlere şahitlik edebilirsiniz. Midilli, Sakız, İstanköy, Santorini, Mikanos, Rodos, Samos ve Paros adaları ise Yunanistan’ın en gözde adaları olarak bilinir.

Yunanistan’da Nerede Kalınır?

Yıl boyunca yoğun bir şekilde turist çeken Yunanistan’da her bütçeye ve zevke uygun konaklama tercihi bulunur. Dingin bir tatil tercih ederseniz beyaz evlerden yapılan butik otellerde, lüks arayanlardansanız 5 yıldızlı otellerde, tarihle beraber uyanmak isterseniz ise tarihi yapılardan oluşturulan pansiyonlarda kalabilirsiniz. 

Konaklama konusunda turistlere en fazla seçenek sunan şehir ise başkent Atina’dır. Şehirde konaklamak için hareketli ve canlı olan Plaka, Psirri, Monastraki bölgelerini tercih edebilirsiniz. Şehrin meydanında konaklamak isterseniz ise Syntagma bölgesinde yer alan seçenekleri inceleyebilirsiniz. Lüks bir bölge arayışınız varsa Kolonaki bölgesini araştırabilirsiniz.


REZERVASYON YAP

Yunanistan’da Ne, Nerede Yenir?

Akdeniz yemeklerinin ağırlıkta olduğu Yunanistan yemekleri özellikle Türklerin damak zevkine oldukça uygundur. Zeytinyağının hemen hemen her yemekte bulunduğu Yunan mutfağında nane, kekik gibi çeşitli baharatlar da sıklıkla kullanılmaktadır. 

Yunanistan’da zeytinyağlı yemekler dışında, Türk dönerine benzer özellikler taşıyan Gyros’u denemenizi tavsiye ederiz. Tavuk ya da kırmızı etin pide içerisinde olduğu Gyros’un içinde patates kızartması, cacık kremi ve soğan bulunuyor. Bunun yanı sıra özel sebzelerle hazırlanan Greek salad, şiş kebap olarak bilin Souvlaki, peynir kızartması Saganaki de ülkenin en meşhur lezzetleri arasında yer alır. 

  • Yunan et yemekleri & Sea Bass: Aleria Restaurant/ Atina
  • Yunanistan Deniz Mahsulleri: Le Ciel Restaurant/ Santorini
  • Yunan Favası: Feggera/ Santorini
  • Dakos Salatası & Kabuklu deniz mahsulleri: Erganos/ Girit Adası
  • Mestelo: Agyra Restaurant/ Sakız Adası

Yunanistan’dan Ne Hediye Alınır?

Yapmış olduğunuz geziden dönerken sevdiklerinizi de Yunanistan’a özgü hediyeler ile sevindirebilirsiniz. 

Obje almak isterseniz özellikle adalarda el yapımı bulabileceğiniz seramik ürünler ve tanrıça heykellerini tercih edebilirsiniz. 

Damak zevkine düşkün sevdikleriniz için zeytinyağı, Kavala’nın meşhur Kavala kurabiyesi, Sakız Adası’nın sakızlı tüm ürünleri ve zeytin, peynir çeşitleri alabileceklerinizin arasında. 

Yunanistan Gece Hayatı

Yunanistan’ın hemen hemen her köşesinde eğlenebileceğiniz yerler bulunuyor. Ülkeye özgü sirtakinin yapıldığı mekânları tercih edebilir ya da barlarda çeşitli müzik türlerini dinleyebilirsiniz. 

Özellikle Atina konuklarına ritmi hiç düşmeyen bir eğlence vadediyor olsa da; Selanik, Kikladlar, Girit, Rodos, Korfu ve Arahova da eğlence için tercih edebileceğiniz şehirlerden. Bunun yanı sıra gece hayatları ile bilinen Mykonos ve Girit de mutlaka ziyaret etmeniz gereken eğlence durakları arasında.

DJ performanslarından, canlı Yunan müziklerini dinleyebileceğiniz otellerin yanı sıra tavernalarda da klasik Yunan eğlencesini deneyimleyebilirsiniz. Yunan Adaları’nda ise sokaklarda sakin barlar, sahillerde kulüpler eğlence severleri ağırlıyor.

Yunanistan’a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Yunanistan resmi çalışma saatleri 07.00-14.00 arasıdır. 14.00-17.00 arası Yunanlar için siesta saatidir. Ancak 17.00’den sonra da her yer açık olmayabilir. Bu yüzden de resmi işlerinizi ya da alışverişinizi 14.00’e kadar yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Pazar günlerinde Yunanistan’da genellikle her yer kapalı. 
  • Yunan Adaları’nı ziyaret edecekseniz aksilik yaşamamınız adına feribot biletlerinizi önceden almalısınız.
  • Yunanistan’daki birçok restoran kredi kartını kabul etmiyor. Bu yüzden de yanınıza nakit para ve ATM kartı almayı unutmayın.
  • Sahillerde genellikle cankurtaran bulunmuyor. İyi yüzmeyi bilmiyorsanız dikkatli olmanız öneriliyor.
  • Ülkenin genelinde olduğu gibi turistik kesimlerde de İngilizce bilen popülarite oldukça yüksek. Yunanca bilmiyorsanız İngilizce ile rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz.
  • Türkiye’de olduğu gibi Yunanistan’da da misafirperverlik oldukça fazladır.
  • Yunanistan’da bulunan 15 yapı “UNESCO Dünya Kültür Mirası” listesinde yer alıyor.
  • Müze gezmeyi seviyorsanız şanlısınız. Yunanistan’da dünyadaki diğer ülkelerden daha fazla arkeoloji müzesi bulunuyor.

Yunanistan Resmî Tatil ve Bayramları

  • 6 Ocak – Epifani
  • 25 Mart – Bağımsızlık Günü
  • 28 Ekim – Ohi Günü

Yunanistan’daki Festivaller

  • Atina-Epidaurus Festivali
  • Selanik Uluslararası Film Festivali 
  • Kalamata Uluslararası Dans Festivali
  • Rockwave Festivali
  • Kalymnos Tırmanma Festivali
  • Atina Açık Hava Film Festivali
  • Sani Gurme Festivali

Yunanistan Vize Süreci

Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan’a gitmek için Schengen vizeniz yok ve bordo pasaportunuz var ise Yunanistan vizesi almanız gerekiyor. Siyah, gri ve yeşil pasaportu olanlar da, ülkeler arasında yapılan vize muafiyeti anlaşması sayesinde, 180 gün içinde 90 ikame günü süreyi ihlal etmeme koşulu ile vize işlemlerinden muaf tutuluyor.

Tüm süreçle ilgili detaylı bilgi almak için "Yunanistan Vize Rehberi" yazımızı okuyabilirsiniz.

Yunanistan Hakkında Merak Edilenler

Seyahat severlerin gözde rotalarında Yunanistan, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Peki ülkeye dair en çok neler merak ediliyor?

Yunanistan’daki Makedonya Bölgesi, ülke olarak bilinen Makedonya mıdır?

Yunanistan’ın kuzeyinde bulunan Makedonya Bölgesi ve ülke olarak bilinen Makedonya ayrı yerler. Makedonya bu isim benzerliği yüzünden de Avrupa Birliği’ne üye olamıyor. 

Yunan Bayrağı ne anlam taşıyor?

Ulusal bayrakta bulunan 5 mavi yatay çizgi gökyüzü ve denizi, 4 beyaz çizgi ise Yunan bağımsızlığının saflığını simgelemekte. Sol üst köşede yer alan haç ise Hristiyanlığı temsil ediyor.

Yunanistan’da kaç adet bölge bulunuyor?

Yunanistan’da toplamda 13 bölge bulunuyor. Bu bölgeler; Atika, Orta ve Batı Yunanistan, Orta ve Batı Makedonya, Girit, Batı Trakya ve Makedonya Orta Yunanistan, Epirus, İyonya Adaları, Kuzey Ege Adaları, Mora Yarımadası, Güney Ege, Teselya’dır.

Yunanistan’ın resmî adı nedir?

Helen Cumhuriyeti, Yunanistan Cumhuriyeti’nin resmî adıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası