doğumda kaç kilo kaybedilir / Doğumda kaç kilo verilir | bugün anneler

Doğumda Kaç Kilo Kaybedilir

doğumda kaç kilo kaybedilir

Doğumda kaç kilo gider? Sezaryen ve normal doğumda kaç kilo verilir?

Doğumdan kalan fazla kilolar çoğu kadının ortak kabusudur. Neyse ki doğum yaptıktan sonra bebeğin ağırlığı, plasenta, amniyon sıvısı ve ödem dahil aldığınız kiloların önemli bir kısmı vermiş olacaksınız. Doğumdan sonra doğal süreçte 13 kiloya kadar kilo verebilirsiniz.

DOĞUM YAPAN KADIN KAÇ KİLO VERİR?

Doğumdan hemen sonra, bebeğin ağırlığı, plasenta ve amniyotik sıvı dahil olmak üzere yaklaşık kilo verebilirsiniz. Ayrıca doğumdan sonraki ilk hafta vücudunuzdaki ödem de atılacağından kilo daha verirsiniz. Sonuç olarak, doğumdan sonraki ilk birkaç hafta içinde kiloya kadar zayıflamanız normal kabul edilir.

Doğumda Kaybedilen Kilo Miktarı (Ortalama Değerlerdir)

  • Bebek gram
  • Plasenta gram
  • Amniyon Sıvısı gram
  • Rahim gram
  • Meme Dokusu gram
  • Kan Hacmindeki Artış gram
  • Dokulardaki Su Artışı gram
  • Yağlanma gram

Toplam gram

HAMİLELİK KİLOLARININ VERİLMESİ NE KADAR SÜRER?

Hamilelikte alınan kiloların verilme süresi kadından kadına göre değişir. Ancak çoğu kadın doğumdan 6 ay sonra hamilelik öncesi kilolarına döner, bir dizi faktöre bağlı olarak bu durum daha erken veya daha geç olabilir. Örneğin düzenli spor yapan, sağlıklı beslenen ve diyetisyene başvuran kadınlar daha hızlı bir şekilde zayıflayabilir.

HAMİLELİKTE KAÇ KİLO ALMALIDIR?

Gebelik boyunca yeterli kilo alımı bebeğin gelişimi ve bebeğin büyümesi için gereklidir. Normal kilolu olup da hamile kalanlar ortalama kilo almalıdır. Obez yani aşırı kilolu gebeler ise kilo alımını aşmamalıdır.

Normal kilolu gebe ( BMI 18, arası): Önerilen kilo alımı kg arası

Az kilolu gebe( BMI 18,5 altı): Önerilen kilo alımı kg arası

Fazla kilolu gebe( BMI arası): Önerilen kilo alımı kg arası

Obez gebe( BMI 29 üstü): Önerilen kilo alımı kg arası

Not: BMI (Vücut Kitle İndeksi)

HAMİLELİK KİLOLARI NASIL VERİLİR?

Hamilelik kilolarını vermek için yapmanız gerekenler şunlardır:

EMZİRİN

Anne sütü özellikle ilk 6 aylık bebeklerde büyüme ve gelişme için bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir. Bebeklerin bağışıklığını güçlendirir, hastalanmalarını önler. Emzirmek yalnız bebek için değil anne için de çok faydalıdır. Annenin kilo vermesini destekler. Hatta emziren anneler yalnızca emzirerek kalori yakarak aylık ortalama 2 kilo verebilir.

YÜKSEK LİF İÇEREN BESİNLER TÜKETİN

Lifli gıdaların zayıflamaya yardımcı olduğu bilimsel araştırmalara da konu olmuştur. yılında yapılan bir araştırmada, lifli gıdaların sindirimi yavaşlattığı, açlık hormonu olan Ghrelin salgılanmasını yavaşlattığını ve kişiye daha uzun süre tokluk sağladığı görülmüştür.

PROTEİNLİ GIDALARLA BESLENİN

Et, yumurta, balık, tavuk ve baklagiller önemli protein kaynaklarıdır. Lifli gıdalarda olduğu gibi proteinli gıdalar tüketiminin de zayıflattığı araştırmalarca kanıtlanmıştır.  Günlük beslenmenizde proteinli gıdaları eklemek metabolizmayı hızlandırır ve iştahı azaltır, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur.

ALKOLDEN UZAK DURUN

Alkollü içeceklerin kalori değeri çok yüksektir ve en çok kilo aldıran besinlerdendir. Alkol göbek yağlanmasının da 1 numaralı nedenidir. ‘Bira göbeği’ tabirini çoğumuz duymuşuzdur. Hem kendi sağlığımız hem de bebeğinizin sağlığı için alkolden uzak durmalı.

HAREKET EDİN!

Hareketli bir yaşam kilo vermenin püf noktasıdır. Özellikle haftada gün gibi düzenli spor yapmak zayıflama sürecini hızlandırır. Spor salonuna gitmeye vaktiniz yoksa yürüme, koşma gibi egzersizler de kalori yakmanıza ve zayıflamanıza yardımcı olur.

İŞLENMİŞ GIDALARDAN UZAK DURUN

Marketlerde satılan paketlenmiş gıdalar, şekerli, hazır yiyecekler, unlu mamuller yüksek kalorileri nedeniyle kilo yapan gıdalar arasında yer alır. Bu gıdalar hem sağlıksızdır, hem de kalori alımına yol açıp kilo vermenizi güçleştirir.

BOL SU İÇİN

Günde lt su içmek özellikle yemek yemeden önce bardak su tokluk hissini artırır ve fazla yemek yemenizi önler. Suyun kilo vermeye bir diğer faydası da metabolizmayı hızlandırmasıdır.

Doğum Sonrası Kilo Verme Tavsiyeleri

 

Doğum sonrası kilo verme hızı ve zamanı gebelik süresince alınan kilo ile ilgilidir. Gebelik döneminde 9 kg alarak normal tamamlamış bir anne ise ilk 6 ayın sonunda dengeli beslenme ve etkin süt verme sonunda normal kilosuna kavuşabilir, Gebelik döneminde 18 kg gibi aşırı kilo almış annelerin normal kilolarına dönmeleri daha uzun zaman alacaktır.

Düşük kalorili diyet sakıncalı Hızlı kilo kaybı için yapılan düşük kalorili diyetler annenin süt verimini olumsuz yönde etkiler. Özellikle karbonhidrat ve proteinden fakir beslenme annenin sütünü azaltır.

Emzirirken dengeli beslenmeli Emzirme döneminde anne her gün yaklaşık 6 -7 çay bardağı yani ml süt salgılar. Bunun için her gün kalori harcar Bu kalori kaybı bir saat orta seviyede egzersize eş değerdir. Bu nedenle emzirirken dengeli beslenen ve yeterli sıvı alan anne, eğer doğumu normal kilo artışıyla bitirdiyse altı ay sonunda doğumda aldığı fazla kilolardan kurtuluyor.

Emziklilik döneminde kilo vermenin sihirli yolu gebelik döneminde aşırı kilo almamak ve bunun içinde hamilelikten itibaren beslenme uzmanı ile düzenli görüşmek. Çünkü annenin sağlığı da en az bebeğin sağlığı kadar önemli. Annenin demir ve kalsiyum depoları tüm hayatı için çok değerli. Bu sebeple aşırı kilo almadan hem anne hem bebek sağlığı için en baştan planlama yapılmalı.

 

İlk 4 ayda aylık yarım-bir kg zayıflama normaldir ancak anne çok şişman ise ayda 2 kg kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kg üzerinde zayıflamak emziren anne için sakıncalıdır. Hekim müsadesi olduktan sonra hafif yürüyüşler ve gezersizler kilo vermeyi çabuklaştıracaktır

 

Anne sütü hem sizin hem bebeğiniz için en ideal besin kaynağıdır. Emzirme ile doğum sonrası süreçte annenin iyileşme hızı artar ayrıca emizirirken harcanan kalori kilo vermeye destekçidir.

  • Yeni doğanlar genellikle birkaç saatlik aralıklarla beslenir, bu da vücudunuzun süt üretmek için aynı sıklıkla enerji ürettiği anlamına gelir. Gerekli enerjiyi ve besinleri depolamak vücudunuzun “açlık” durumunu asla algılamamasını sağlar ve bu sayede devamlı olarak annede bulunan yağ depolarını yakar.
  • Su anne sütünün önemli bölümünü oluşturu aynı zamanda metabolik sürecin de önemli bir parçasıdır. Temel kural günde en az bardak su ya da gün boyunca her emzirmenin ardından başka bir sağlıklı içecek tüketmektir. Şekrsiz komğosto ve hoşaf, çorbalar, bitki çayları, ayran iyi sıvı kaynaklarıdır.  funduszeue.info?id= Eğer egzersiz yapıyorsanız ya da hava aşırı derecede sıcaksa hidrasyon seviyenizi korumak için daha fazla sıvıya ihtiyaç duyarsınız.
  • Kiloları 9 aylık  bir süreçte aldığınız için yine çok yavaş bir şekilde vermeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Daha hızlı kilo vermek için sizi fazla zorlayacak yollar denemeye kalkmayın. Eğer spor yapıyorsanız, fiziksel gücünüzü fazla kullandığınız bir işte çalışıyorsanız ya da gününüzün çoğunu diğer çocuklarınızın arkasından koşarak ve ev işlerini yetiştirmeye çalışarak geçiriyorsanız düşündüğünüzden daha çok kaloriye ihtiyacınız var demektir. Eğer kendinizde yine de yavaş ve düzenli bir kilo kaybı gözlemleyemiyorsanız ve hamilelik döneminiz boyunca yediğinizden daha fazla yiyor, üstelik spor da yapıyorsanız ve aktifseniz, programınıza birkaç yüz fazla kalori içeren ve besleyicilik bakımından zengin olan besinler ekleyin ve vücudunuzun buna nasıl tepki verdiğini gözlemleyin.

 

Emzirme sırasında fazla sıvı ihtiyacınız olacaktır. Her emzirme seansında bir bardak, yani  funduszeue.info için. Sütün sık aralıklarla sağılmasının süt üretimini daha olumlu etkilediği bilinmektedir. Emzirme döneminde kendinizi susamış hissettiğiniz zamanlar daha fazla olacaktır. Günde  litreye yakın sıvı almaya dikkat edin. İhtiyaç hissettikçe, yeterince su, bitki çayları, meyve suyu, ayran, komposto gibi sıvılar tüketin. Kompostoyu şekerli yapmanıza gerek yok. Meyvenin kendi şekeri yeterli

  • Protein yeterli miktarda alınmalıdır. Özellikle balık haftada en az 2 kez tüketilmelidir.
  • Vücudunuz 1 ml süt salınımı için yaklaşık 7 kalori harcar.
  • B12 vitamini süt verimliliği için önemlidir. En iyi kaynağı ise, yağsız kırmızı et ve yumurtadır.
  • Kalsiyumun yeterli alınması, annenin kemik sağlığı için önemlidir. Kadınlardaki osteoporoz riski unutulmamalıdır.
  • Folik asit gebelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir. Yeşil yapraklı sebzeleri bol yemek gerekir.
  • B vitamini tüketimi de yeterli olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kuru baklagiller tercih edilebilir.
  • Magnezyum ve çinko her kadın için yaşamın her döneminde önemlidir. En iyi kaynaklarından biri ise fındık‘tır
  • D vitamini anne sütünde yeterli değildir. Bebeğe yapılan takviyeye rağmen, güneşli havalarda her gün 15 dakika açık havaya çıkarmak, bu vitaminin sentezi için faydalı olur.
  • Kompostolar şekersiz hazırlanabilir. Bunun için meyvelerin doğal şekeri yeterlidir. 
  • Demir eksikliğiniz varsa, meyve sularına pekmez veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz.
  • Tatlı yemek isterseniz, gaz yapmayacak şekilde sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.
  • Süt protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ideal dengeye sahiptir ve emzirme döneminde süt tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Gaz yaparsa, laktozsuz sütleri tercih edilebilirsiniz.

 

Eğer, bebeğiniz sizin aldığınız bazı gıdalara hassasiyet gösteriyor, emzirme sonrasında huzursuz oluyorsa, bir süre o gıdadan uzak kalmayı deneyebilirsiniz. Bebeğinizin rahatladığını fark ederseniz, emzirme süreci boyunca o gıdayı beslenmenizden çıkarmanızda yarar vardır. Ailede belli bazı gıda alerjileri varsa, bu gıdaları tüketirken de dikkatli olmanızda yarar vardır. Kesin kanıtlanmış olmasa da, lahana, karnabahar, kuru baklagiller, kereviz, pırasa, brokoli, portakal, kavun, kiraz, soğan, sarmısak gibi keskin kokulu gıdalar sıkça suçlanmakta, bebekte gaz sancısını artırdığı ileri sürülmektedir. Böyle bir durum gözlemlerseniz, bir süre bu gıdalardan uzak kalmayı deneyebilirsiniz

 

Örnek beslenme mönüsü:

Kahvaltı
1 su bardağı süt veya yumurta
 gram  peynir
2 ince dilim tam tahıllı ekmek

ceviz

Ara öğün
1 orta boy meyve veya komposto(ŞEKERSİZ)+ fındık

Öğle yemeği
1 tabak etli sebze veya kuru baklagil yemeği
  kaşık bulgur veya makarna veya 1 dilim ekmek
Salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağI ile)
1 kase yoğurt veya cacık

Ara öğün
1 bardak ayran+ 1 TOST(YAĞSIZ) veya evde yapılmış az yağlı kek ve süt

Akşam
1 kase çorba
3 -4 köfte kadar ızgara et veya tavuk veya balık
Salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ile)
1 dilim ekmek veya yemek kaşığı bulgur

Ara Öğün

1 orta boy meyve +1 bardak süt veya 15 badem/fındık

Anne sütünü nasıl artırabilirsiniz? Anne sütünü artıran gıdalar hep merak edilmektedir. Aslında pek de böyle mucizevi gıdalar yoktur. Anne; sütünün yeteceğine inanır, bebeği istedikçe emzirirse, dengeli beslenir ve yeterli sıvı alırsa, anne sütü artacaktır. Ancak emzirmede psikolojik faktörlerin önemini göz ardı etmemeliyiz. Eğer belli bir gıdanın sütünüzü artırdığına inanıyorsanız, (sadece bu inanış bile sütü artırabilir), aşırıya kaçmadan o gıdayı almanızda yarar vardır.

 

SONRAKİ YAZIÖNCEKİ YAZI

Bebeğin kendi ağırlığı, plasenta ve amniyotik sıvı ağırlığı ve ağırlığı nedeniyle doğum sırasında birkaç kilo kaybedilir. harcanan çaba da kilo vermeye yardımcı olur. Ancak, tüm kadınlar benzer bir deneyime sahip değildir ve bu nedenle doğum için çok fazla beklentiniz olmamalıdır.

Hamilelik sırasında kilo almak tamamen normaldir ve beklediğinizden fazlasını aldıysanız, tekrar forma girmek için zamanın geçmesine izin vermeniz yeterlidir. Vücudunuzun çocuğunuz olacak olana uyum sağladığı aylarda, vücudunuz tamamen dönüşür. Ama bunu en sihirli şekilde yapıyor, çünkü değişiklikler vücudun bebeğin büyümesi için ihtiyaç duyduğu şeydir ve doğumdan önce gelişir.

doğumda kaç kilo verilir

Doğum sırasında oldukça fazla kilo ile gelebilirsiniz. Ebenin tavsiyelerine uyduysanız ve aumento de peso, yaklaşık 10 kilo daha fazla gelmeniz muhtemeldir. Çok daha fazla ağırlıkla gelmesi çok normal olsa da, çünkü çoğu kadın hamilelikte kilo alımını kontrol etmekte sorun yaşar.

Fazla kilolardan, bebeğin kendi ağırlığını, rahmin büyüklüğünü, amniyotik sıvıyı, kan kaybını, kısacası vücudun bebeğin rahimdeki gelişimine ve büyümesine uyum sağlamak için değiştirdiği her şeyi çıkarmanız gerekir. Bütün bunlar ortalama 5 ila 7 kilo ekleyin Doğumda genellikle neler kaybedilir? Ancak bu, hamilelikte aldığınız kiloya, kendi bünyenize ve diğer faktörlere bağlı olacaktır.

Hamilelikte alınan kiloları vermek için zamanın geçmesine izin vermek çok önemlidir, çünkü lohusalıktan sonra vücudunuz dahili olarak eskisi gibi çalışmaya hazır olmayacaktır. Yapabileceğin şey çeşitli, dengeli ve sağlıklı bir diyet uygulayın. Doktorunuz size egzersiz yapabileceğinizi söylediğinde, formunuzu tamamen geri kazanmak için fiziğiniz üzerinde çalışmaya geri dönebilirsiniz.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası