pioneer ekolayzer ayarı / Pioneer MVH-S320BT Bluetooth USB'li Oto Teyp

Pioneer Ekolayzer Ayarı

pioneer ekolayzer ayarı

En İyi Ekolayzır Ayarları: Kesin Kılavuz

Bir miksaj mühendisi olarak, şarkılarınızın dinleyicilerin kullandığı herhangi bir çalma cihazında iyi ses çıkarmasını sağlamak sizin işinizdir. Bu nedenle, türe ve enstrümana bağlı olarak müziğin nasıl EQ edileceğini bilmek çok önemlidir. Başlamak için mükemmel bir yer, farklı türler ve enstrümanlar için en iyi ekolayzır ayarlarına bakmaktır.

Çeşitli türler ve enstrümanlar için en iyi EQ ayarlarını keşfederken bizimle birlikte dalın!

EQ Nedir?

Dalış yapmadan önce, EQ hakkında temel bir anlayışa sahip olduğunuzdan emin olmak istiyoruz.

Bir sinyaldeki farklı ses frekanslarının ses seviyesini değiştirmek için bir ekolayzır (EQ) vardır. Bu ses frekansları, insan işitme aralığı olan 20 ila 20.000 Hz arasındadır.

EQ ve karıştırmada nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, buradaki makalemize göz atın.

Farklı Türler için En İyi Ekolayzır Ayarları

Frekans aralıklarını anlamak, tartışmak üzere olduğumuz EQ ayarlarını kullanmak için çok önemlidir . İşte farklı frekans aralıklarının hızlı bir dökümü:

  • Sub Bass (20-60Hz) - Bunlar kick davullarda ve sub-baslarda bulunan bas frekanslarıdır. Bu frekansları duymak için iyi bir çift kulaklığa veya bir subwoofer'a ihtiyacınız var.
  • Düşük-Ortalar (60-250Hz) - Bunlar, bir karışımda dolgunluk ve sıcaklık sağlayan düşük frekanslardır. Bu frekans aralığında bas ve tekmenin yanı sıra gitar, vokal, synth ve klavyelerdeki düşük frekansları bulacaksınız.
  • Mids (250Hz-1.5kHz) - Çoğu enstrüman gitarlar, piyanolar ve vokaller dahil olmak üzere orta aralıklı frekanslarda oturur. Orta menzilli frekanslar bir karışımı doldurabilir ve gerekli eti ekleyebilir.
  • Üst Ortalar (1.5-6.6kHz) - İnsan kulağı, üst-orta aralık frekanslarını başka herhangi bir yerden daha fazla alır, bu nedenle onlarla ilgilenmek incelik gerektirir. Varlık için gereklidirler, ancak çok fazla varsa kolayca sert gelebilirler.
  • Highs (6.6-20kHz) - Burada, vokallerin, zillerin, akustik gitarların ve çok daha fazlasının tepelerinde bulunan parıldayan parlaklığı bulacaksınız. Herhangi bir karışımda parlaklık önemli olsa da, çok fazla sert gelebileceğinden özen gerektirir.

Akustik/Halk Müziği

Akustik-Halk Müziği için EQ Ayarları

Akustik müzikle çalışırken, sesi doldurmaya ve sağlam bir temel oluşturmaya yardımcı olmak için bas enstrümanlarına küçük bir itme gücü vermek iyi bir fikirdir. Genellikle 32 ila 125 Hz arasında herhangi bir yerde artırmayı severim .

Ayrıca sık sık vokallere biraz varlık kazandırmak için üst ortaları güçlendirmeyi ve ayrıca karışımdaki herhangi bir akustik enstrümana biraz hava ve ışıltı vermek için üst düzey olanı güçlendirmeyi seviyorum.

Akustik müziği karıştırırken dikkat edilmesi gereken bir aralık düşük-ortalardır. Akustik parçalar dolgunluk ve sıcaklık için düşük ortalar gerektirirken, çok fazlası birikebilir ve sizi çamurlu, bulanık bir karmaşa ile bırakabilir. Her zaman 250 ila 500Hz arasında çamur olup olmadığını kontrol edin ve tadı ayarlayın.

PRO İPUCU : Akustik ve halk müziğinin mümkün olduğunca doğal gelmesi gerektiğinden, ekolayzır ayarlarınızla kolay gitmenizi öneririm.

Hip Hop Müzik

Hip hop müzik için EQ ayarları

Hip-hop son birkaç on yılda büyük ölçüde değişti, ancak aynı kalan tek şey, gövde çıngıraklı düşük uçlara duyulan ihtiyaçtır. Hip-hop için en iyi ekolayzır ayarları, özellikle tekmeyi öne çıkarmak istiyorsanız, 64Hz bölgesindeki güçlendirmeleri içerir.

Hip-hop'ta şarkı sözleri de çok önemlidir, bu yüzden 1-2kHz'den herhangi bir yere de destek vermenizi öneririm. Üst düzey gelince, pek çok hip-hop şarkısı buna güvenmiyor, bu yüzden genellikle tarafsız bir ortamda bırakıyorum.

Elektronik Müzik

Elektronik müzik için EQ ayarları

Elektronik müzik dinleyen herkes bas sesinin ne kadar önemli olduğunu bilir. Bas için en iyi ekolayzır ayarlarını doğru yapmak çok önemlidir , bu yüzden 32 ila 125Hz aralığındaki artışlara çok dikkat ediyorum.

Genellikle 1 ila 3kHz bölgesinde öncü çizgilere biraz destek vermeyi severim, böylece dinleyici için daha fazla kullanılabilir hale getiririm. Yüksek frekanslı sesler, miksajınızın sesini genişletmek için gerekli yayılmayı oluşturdukları için eşit derecede önemlidir. Bunları da artırmak genellikle iyi bir fikirdir.

Kesmeye gelince, genellikle 250 ila 500Hz arasındaki orta aralıkta bakmayı seviyorum, özellikle de bu bölgede çamur yaratan tonlarca parçam varsa.

Klasik Müzik

Klasik müzik için eq ayarları

Klasik müzik hakkında bir şey biliyorsanız, seslerin kayıtlardan geldiğini bilirsiniz. Bu nedenle, kayıtların doğal seslerinin gelmesine izin vermek için her şeyi mümkün olduğunca düz tutmak önemlidir.

Tabii ki bu, en iyi EQ ayarlarının dinleme cihazınıza ve dinleme ortamınıza bağlı olduğu anlamına gelir. Biraz denemek isterseniz, düşükleri 32'den 250 Hz'e ve yüksekleri 4'ten 16kHz'e yükseltmenizi öneririm.

Pop Müzik

Pop Müzik için EQ ayarları

Pop müzik HEPSİNİN vokallerle ilgilidir, yani dışarı çıkmaları için yer açmanız gerekir. Tabii ki, pop müzik her zaman değişir, bu nedenle ses ayarları gerçekten şarkının kendisine bağlıdır. Günümüzde çoğu pop müziğin abartılı alçak ve yüksek seviyeleri vardır, bu nedenle bu düşük ve yüksek noktaları vurgulamak için 60 ila 200Hz ve 8 ila 16kHz arasında herhangi bir yerde artırmak iyidir.

Vokali biraz daha zorlamak için 1 ila 3kHz aralığına bakmanızı öneririm.

Rock Müzik

Rock Müzik için EQ ayarları

Rock müzik de tamamen alçaklar ve yükseklerle ilgilidir ve tipik olarak herhangi bir korna veya çamur eklemeden ihtiyaç duyduğu gücü vermek için hafif bir gülümseme EQ kullanmayı severim. Yani esasen, orta frekanslarla ilgili her şeyi güçlendirerek başlayacağım. Neden bahsettiğimi daha iyi anlamak için aşağıdaki rock müzik ekolayzır ayarlarını kontrol edin.

Farklı Enstrümanlar için En İyi Ekolayzır Ayarları

Davul

Tekme Davulları

  • Alt Bas (40-60Hz) - Tonu veya kabuk yankılanmasını bulacaksınız. Canlı tekme davulları genellikle burada çok fazla gürlemeye sahip olabilir, bu yüzden bu aralığa dikkatle yaklaşın.
  • Thump (60-100Hz) - Bu, tekmenin göğsünüze yumruk atacağı aralıktır.
  • Gövde (100-200Hz) - Burada tekme tamburundan biraz et alabilirsiniz, ancak bas veya diğer düşük kaliteli enstrümanlara müdahale etmemesine dikkat edin.
  • Halka (200Hz-2kHz) - Bu aralıkta genellikle çok fazla çamur, halka veya kutucukluluk bulacaksınız. Diğer enstrümanlara yer açmak için kesilecek yerler için süpürülmesini öneririm.

Çırpıcı (2-4kHz) - Tekme tamburunuzda daha fazla 'thwack' almanız ve çırpıcıyı geliştirmeniz gerekiyorsa, burada küçük güçlendirmeler yapmaya bakın.

Tuzak Davulları

  • Alt / Vücut (200-400Hz) - Çoğu tuzak bu aralıkta temel frekanslara sahiptir, bu nedenle burada yükselmek tuzağınıza ihtiyaç duyduğu vücudu verebilir.
  • Boşluk (400-800Hz) - Bu aralık, birçok canlı tuzakta duyulan içi boş halkayı bulacağınız yerdir. Bu aralığın küçük bir kısmını çıkarmayı düşünebilirsiniz, ancak tuzağınızın hayatını kaybedeceğiniz için çok fazla kesmeyin.
  • Saldırı (2-4kHz) - Tuzak çatlağı veya kafaya çarpan çubuğun sesi burada bulunabilir.

Toms

  • Alt / Gövde (100-300Gz) - Temel frekans, tom'un boyutuna ve ayarına bağlı olacaktır, ancak bu aralık, sesinize biraz daha fazla "boom" eklemeniz gerekiyorsa bakmak için iyi bir yerdir.
  • Saldırı (3-4kHz) - Tom'larınızın kafasına çarpan sopadan daha fazlasını elde etmek için bu aralığa biraz saldırı ekleyebilirsiniz.

Zili

  • Clank (200-300Hz) - Bu aralıkta sinyalin gövdesini veya "çene" sesini bulacaksınız. Bu özellikle hi-hat'larda geçerlidir. Bu aralığı genellikle daha yoğun karışımlarda zayıflatabilirsiniz, ancak daha seyrek karışımlar bazen daha fazlasını ister.
  • Parıltı/Cızırtı (6kHz+) - Zillerinizin "tsss" sesini vurgulamak için, onları 6kHz veya daha yüksek bir yüksek rafla aydınlatabilirsiniz. Bunu yapmak, herhangi bir zil seline güzel bir hava katabilir. Dinleyicinizin kulaklarının kanamasını istemediğiniz sürece çok fazla artırmamaya dikkat edin.

Bas

  • Alt Uç (40-80Hz) - Bas gitarlarda bulunan en düşük frekanslar, basın ayarlanmasına bağlı olarak 32 ila 40 Hz arasındadır. Bu aralığın tekmenizin alt ucunu maskelememesine dikkat edin.
  • Temel Bilgiler (80-200Hz) - Basınızın temellerini ortaya çıkarmak için genellikle bu aralıkta artırmak isteyeceksiniz. Bununla birlikte, basınızın çok boomy olduğunu tespit ederseniz, 180 ila 200Hz arasında herhangi bir yerde kesmeyi düşünün .
  • Overtones (200-600Hz) - Basınızın miksinizi kesmesini sağlamakta zorlanıyorsanız veya basınızın daha küçük hoparlörlerde kesilmesini istiyorsanız, bu aralıkta güçlendirmeler yapmak isteyeceksiniz.
  • Growl (800Hz-1.6kHz) - Özellikle rock müzikte hırıltı ve saldırıyı vurgulamak için bu frekans aralığına bakmayı seviyorum.
  • String Noise (2-5kHz) - Bu aralıktaki hafif bir artış, basınızın karışımı kesmesine yardımcı olmak veya daha fazla gerçekçilik kazandırmak için iyi olabilir.

Elektrik Gitarlar

  • Çamur (90Hz ve Altı) - Yoğun bir karışımla uğraşıyorsanız, bu aralığın altındaki herhangi bir şeyi kesmek için genellikle yüksek geçişli bir filtre kullanabilirsiniz. Burada gürültü ve gümbürtü dışında çok yararlı bir şey bulamazsınız.
  • Kalınlık (150-200Hz) - Bu aralıkta elektro gitarların kalınlığını ve etini bulacaksınız. Bu bölgeyi soloları veya kurşunları güçlendirmek için kesinlikle otomatikleştirebilseniz de, basa nefes alması için biraz yer açmak için evcilleştirmeyi düşünebilirsiniz.
  • Yaşam (300Hz-1kHz) - Burası elektro gitarın can damarını bulacağınız yerdir. Diğer düşük-orta enstrümanlarla savaşıyorsa, bu aralığın alt ucunu zayıflatabilirsiniz, ancak karışımlarınızda bu aralığın üst ucunu ele geçirmesine izin vermelisiniz.
  • Honk (1-2kHz) - Elektro gitarınız sert veya honky geliyorsa, bu aralığı geniş, küçük bir kesimle düzeltmenizi öneririz.
  • Parlaklık ve Varlık (3-8kHz) - Elektro gitarınızın karışımı kesmesine yardımcı olmak için, bu aralıkta hafif bir destek kullanmayı deneyin. Ancak, elektro gitarınızın vokallerinizin önüne geçmediğinden emin olun. Gitarlarınız bozulma kullanıyorsa, genellikle bu aralığın üzerinde bir düşük geçişli filtre kullanmayı denemenizi öneririm, çünkü 8kHz'in üzerindeki herhangi bir şey genellikle gazlı ve gürültülüdür.

Akustik Gitarlar

  • Body and Boom (100-200Hz) - Bu aralıkta, kötü kaydedilmiş akustik gitarlarda yaygın olan miksinizi devralıyorlarsa zayıflatabileceğiniz birçok boomy frekansı bulacaksınız. Bununla birlikte, solo bir akustik gitarla uğraşıyorsanız, dolgunluk ve sıcaklık vermek için bu aralıkta biraz artırmak iyi bir fikirdir.
  • Odunsuluk (200-400Hz) - Bu aralıkta oldukça fazla kalınlık ve gövde bulacaksınız. Burada çok fazla kesim yapmamaya çalışın, çünkü akustik gitarınızın hayatını hızla kaybedersiniz.
  • Sertlik ve Tanım (2kHz) - Akustik gitarlarda bu aralıkla başa çıkmak zor olabilir, çünkü çok fazla agresif veya sert hale getirebilir, ancak çok azı toplama ve akorlardaki hafif karmaşıklıkları duymak için gerekli saldırıyı ve varlığı ortadan kaldırabilir.
  • Sparkle (7kHz +) Burada hafif bir yüksek raf kullanmak, akustik gitarınızı açabilir ve miksin üzerine çıkması için gereken havayı verebilir.

Piyano/Klavyeler

Tamamen farklı ton niteliklerine sahip olabilen birçok piyano ve klavye çeşidi vardır. Bir kuyruklu piyano, Rodos klavyesinden farklı bir ses kalitesine sahip olan dik bir piyanodan farklı bir ses kalitesine sahiptir.

Karışımınızı aşırı kalabalık olmadan doldurmalarını istiyorsanız, bu tam frekans aralıklı cihazlarla ilgilenmek inanılmaz derecede önemlidir.

  • Boom ve Bottom (100-200Hz) - Solo bir piyano veya klavye ile uğraşıyorsanız, buraya biraz alt uç eklemek sıcaklık sağlayabilir. Bununla birlikte, yoğun bir karışımda bir piyano veya klavye kullanıyorsanız, burada bazı çevrelerden kurtulmak iyi bir fikirdir.
  • Presence (3kHz+) - Piyanonuz veya klavyeniz biraz karanlık hissediyorsa, bu frekans aralığını kullanarak onları aydınlatabilirsiniz. Tabii ki, her zaman olduğu gibi, bu aralıkta, dikkatli bir şekilde ilerlediğinizden emin olun. Bu aralığın çok fazlası amortisörleri ortaya çıkarabilir ve size istenmeyen bir çekiçleme sesi verebilir.

Vokal

  • Rumble (20 ila 100Hz) - 100Hz'in altındaki vokaller için gerçekten yararlı bir bilgi bulamazsınız. Çoğu klima gürültüsü, zemin titreşimleri veya gürlemedir. Ondan kurtulmak için yüksek geçirgen bir filtre kullanın.
  • Bom (100-250Hz) - Bu frekans aralığında genellikle bu boomy "kafa soğuk" sesini bulacaksınız. Erkekler için, alt uçta bulacaksınız, ancak kadın sesleri için biraz daha yüksek görünün.
  • Nasallık ve Netlik (800Hz-1.5kHz) - Vokalleriniz çok anlaşılır değilse, bu aralıkta artırmayı düşünün. Bununla birlikte, bu aralığın çok fazlasına sahipseniz, işler çok nazal bir şekilde ses çıkarmaya başlayacaktır.
  • Presence (2-4kHz) - Vokal sesinizi daha açık hale getirmeniz ve miksin üzerine oturması için gereken enerjiyi vermeniz gerekiyorsa, bu aralıkta artırmak iyi bir fikirdir. Bununla birlikte, bu aralığın çok fazlası çok pokey olabilir ve dinleyicinin çok hızlı bir şekilde yorulmasına neden olabilir.
  • Sibilance (4-8kHz) - Herhangi bir sert sibilansı evcilleştirmek için buraya genellikle bir de-esser yapıştırmak isteyeceksiniz, ancak evcilleştirmek için otomatik EQ'yu da kullanabilirsiniz!
  • Hava (10kHz +) - Vokalinizi açmak ve ona "pahalı" bir ses vermek istiyorsanız, 10kHz ve üzeri bir yüksek raf ekleyin. Sadece denize girmemeye dikkat edin, çünkü işleri sert hale getirmek kolaydır!

Son Düşünceler - Bu Ekolayzır Ayarlarını Müziğinizde Kullanma

Artık emrinizde en iyi ekolayzır ayarlarına sahip olduğunuza göre, denemeye gitme zamanı! En iyi neyin işe yaradığını görmek için bu EQ ayarlarını birden fazla oynatma sisteminde test ettiğinizden emin olun. Hangi EQ ayarlarının özel kurulumunuz ve kulaklarınız için en iyi şekilde çalıştığını öğrendiğiniz an, müzik yapmaktan daha da keyif alacağınızı garanti ediyoruz!

Pioneer MVH-150UB USB MP3 Radyo Çalar Oto Teyp

Ana Özellikler MVH-150UB

Maksimum güç girişi MOSFET 50W x 4 W

Radyo RDS AM / FM (24 ön ayarlı istasyonları)

USB Girişi Var

Aux-in Var

Oynatma

MP3, WAV ve WMA ses dosyaları: USB üzerinden

ön Aux-In ile Diğer müzik cihazları

Ön panel

Tamamen sökülebilir

Düğme Aydınlatma Kırmızı

Güç tasarrufu modu Var

Kısa Şasi Var

Ekran Özellikleri

Kiril karakterleri görüntüler

Ekran Aydınlatma Geniş açı VA LCD Ekran (13 karakter ile 1 satır)

Aydınlatma Aydınlatma Zamanlayıcı

Parlaklık Kontrolü 10 adım

Bağlantılar

Aux-in Ön, Işıklı Aux-in

RCA -Çıkışları 1 (Amfi veya Subwoofer)

Tuner Özellikleri

Radyo Veri Sistemi (RDS)

Trafik Duyurusu Var

En İyi İstasyonlar Belleği (BSM) Var

Otomatik Alternatif Frekans Arama Var

Otomatik / Manuel Frekans Arama Var

PTY Arama Var

Ses

Gelişmiş Ses Alıcısı Var

grafik Ekolayzer 5-Band Grafik Ekolayzer

Yüksek Geçiren Filtre Var

Alçak geçiş filtresi Var

Kaynak Seviye Ayarı Var

Konu: Bass/Tiz ses ayarları

  • 23-10-2017, 09:15#1

    twin çevrimdışı

    Bass/Tiz ses ayarları

    Selamlar aracımın ses sisteminin bass tiz ve diğer ayarlarını yapmak istiyorum ama hangi ayarı hangi seviye tutmak en iyi sonucu verir karar veremedim, tavsiyeleriniz nelerdir teşekkürler (araç a3 hb 2015)


  • 23-10-2017, 09:51#2

    DOHC çevrimdışı

    AlıntıtwinNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Selamlar aracımın ses sisteminin bass tiz ve diğer ayarlarını yapmak istiyorum ama hangi ayarı hangi seviye tutmak en iyi sonucu verir karar veremedim, tavsiyeleriniz nelerdir teşekkürler (araç a3 hb 2015)

    Tiz bastan 2 kademe falan fazla olsun. Güzel bir CD ile sesi açıp ayar yapabilirsin.

  • 23-10-2017, 09:55#3

    safaks çevrimdışı
    safaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Vag grubunun orjinal ses sistemi iyidir. Her insanin kulagina dinleme zevkine gore degisir bu ayar. Ne tarz muzikleri dinliyorsan onu acip nasil hosuna gidiyorsa oyle ayarla. Bass ayarini mumkun oldugu kadar cok acma belli bi sure yuksek ses dinlersen kolonlar esneyip tirt tirt diye ses cikarmaya basliyor.


  • 23-10-2017, 09:57#4

    twin çevrimdışı

    AlıntıDOHCNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Tiz bastan 2 kademe falan fazla olsun. Güzel bir CD ile sesi açıp ayar yapabilirsin.

    AlıntısafaksNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Vag grubunun orjinal ses sistemi iyidir. Her insanin kulagina dinleme zevkine gore degisir bu ayar. Ne tarz muzikleri dinliyorsan onu acip nasil hosuna gidiyorsa oyle ayarla. Bass ayarini mumkun oldugu kadar cok acma belli bi sure yuksek ses dinlersen kolonlar esneyip tirt tirt diye ses cikarmaya basliyor.

    teşekürler yorumlar için

  • 23-10-2017, 10:14#5

    free-hifi çevrimdışı
    free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Benim tavsiyem bas +1 yada +2 olsun tiz maks mesela +9 sa +7 lerde bırak loudness i aç. maksimum ses te 40 sa 35e göre ayarla


  • 23-10-2017, 10:26#6

    Dragger çevrimdışı
    TechTurkeyDragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Aracındaki müzik sistemine göre değişir ayar olayı.

    Benim A3te tiz sonda, bass ortadan +2, mid de ortada.

    4 mid, 4 tiz, 1 center, 1 de bass var bagajda orjinal audi concert.

    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

    Premium Brands & Special Cars

    OZ RACING · SPARCO · MSW · AEM · K&N · EIBACH · H&R · VOGTLAND


  • 23-10-2017, 14:06#7

    twin çevrimdışı

    AlıntıDraggerNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Aracındaki müzik sistemine göre değişir ayar olayı.

    Benim A3te tiz sonda, bass ortadan +2, mid de ortada.

    4 mid, 4 tiz, 1 center, 1 de bass var bagajda orjinal audi concert.

    benim ki sanırım standart çünkü bagajda bir şey yok

  • 23-10-2017, 14:07#8

    twin çevrimdışı

    Alıntıfree-hifiNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Benim tavsiyem bas +1 yada +2 olsun tiz maks mesela +9 sa +7 lerde bırak loudness i aç. maksimum ses te 40 sa 35e göre ayarla

    böyle yapıcam öneri için teşekkürler

  • 23-10-2017, 16:08#9

    B-Devi çevrimdışı
    B-Devi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlıntıtwinNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böyle yapıcam öneri için teşekkürler
    Aynen o şekilde iyi olur. Tizler çok rahatsız ederse +3 +4 seviyesine indirebilirsin. Bass için de sesi çok açtığında bozmayacak şekilde açık bırakabilirsin. Genelde max. volume seviyelerinde bas +2 yada en fazla +3 kademelerine kadar net çalar, sonrasında bozmaya başlar. Ama sizin sistem farklıysa +6 +7 kaldırıyorsa açabilirsiniz.

  • 23-10-2017, 16:23#10

    Vexx çevrimdışı

    Her ünitenin çıkışı farklı olduğundan, kullanılan hoparlörün karakteri bakımından değişkenlik gösterir. Dinlenilen müzik türüne göre de değişkenlik gösterir. Aslında net bir şey söylemek zor. Misal Pioneer ana üniteler tiz ve bası daha açıktır. Midleri daha kısıktır. Clarion ünitelerde bu durum daha dengeli ve doğaldır. Vag grubundan araca sahibim ve rcd510 ünite var. Benzer çıkışa sahip olduğunu varsayarsak, eğer elektronik veya pop tarzı müzikler dinleniyorsa daha çok mid ortada kalabilir. Tiz en yukarıda veya bir altında bas ise tatmin olunan ses yüksekliğinde cızırdama noktasının hemen bir altı. Ancak akustik ağırlıkta dinleniyorsa ve dinlenilen tür kaldırıyorsa baslar en sona kadar açılabilir. Benim aracın midleri (yani insan sesi, piyano sesinin olduğu frekans aralığı) biraz düşük olduğundan akustik dinlerken midleri +2 veya 3 yükseltiyorum. Sonuçta bu araçlarda iki yollu hoparlör sistemi kullanılıyor mid range sesler için ayrıca hoparlörlerimiz yok. Bu yüzden ben akustik vokalli şarkılarda mid frekansını açmanın faydasını görüyorum.


  • 23-10-2017, 16:29#11

    Gorky çevrimdışı
    Gorky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    her sistemde farklıdır. kaç olmalı vs. tutarsız bir soru. ki bu iş birazda kişisel. hangi tarzı dinlediğine göre değişebilir yani o an.. tabi apaçi style bassı fullemeyin yeter

  • pioneer teyp icin en uygun ayarlar nedir

    • Yarbay
      4387 Mesaj
      Konu Sahibi
      arkadaslar pioneer teyp aldim aracima orjinal hoperlor ler duruyor amfi ve bas yok sadece teyp var ayar konusunda pek bilgi sahibi degilim mesela 8khz 80 khz 800 khz falan gibi rakamlar var bunlar ne anlama geliyor bilgi sahibi degilim bana ayarlari yapabilmem icin yardimci olabilir misiniz

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    • Onbaşı
      37 Mesaj
    • Yarbay
      4387 Mesaj
    • Onbaşı
      37 Mesaj
    • Yarbay
      4387 Mesaj
      Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: arif2008

      800khz 2.5 khz vb. frekanslar çıkan insan sesi ve enstrüman seslerini inceltip kalınlaştırmaya, yükseltip azaltmAya yarıyor

      cok tesekkurler bilgi icin

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Binbaşı
      1390 Mesaj
      arif2008a kullanıcısına yanıt
      Yanlisiniz var hocam hertz seviyesi azaldikca kalin ses artar. Yani soyle soyleyeyim 50 hz kalin ses pes sesler icin. Ama 120 khz tiz sesler icindir.

      < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    • Yarbay
      7627 Mesaj
      80khz ve 800khz diye bir ayar kodlaması yoktur,,, en yüksek değer 20Khz veya 16khz dir ve en ince tizz sestir.
      bass sesler 20Hz den başlar,, 40Hz, 60Hz, 80Hz, 100Hz, 200Hz diye gider.. orta sesler konuşmacı diyelim 400Hz ile 8Khz arasındadır ortalama. Tizz ince sesler ise 8Khz den 20Khz ye kadar gider..
      Siz bu ayarları merak ediyorsanız ve ayarlamak istiyorsanız,,, sırası ile buraya yazın, ben +/-- değerlendirme yapayım...
      Arkadaşlarında dediği gibi, hoparlörlerinize ve kulağınıza göre ayarlar değişir



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 2 Mayıs 2015; 12:41:55 >
    • Yarbay
      4387 Mesaj
      Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

      80khz ve 800khz diye bir ayar kodlaması yoktur,,, en yüksek değer 20Khz veya 16khz dir ve en ince tizz sestir.
      bass sesler 20Hz den başlar,, 40Hz, 60Hz, 80Hz, 100Hz, 200Hz diye gider.. orta sesler konuşmacı diyelim 400Hz ile 8Khz arasındadır ortalama. Tizz ince sesler ise 8Khz den 20Khz ye kadar gider..
      Siz bu ayarları merak ediyorsanız ve ayarlamak istiyorsanız,,, sırası ile buraya yazın, ben +/-- değerlendirme yapayım...
      Arkadaşlarında dediği gibi, hoparlörlerinize ve kulağınıza göre ayarlar değişir

      bilgi icin tesekkurler bendeki rakamlar
      8
      80
      250
      800
      2.5 khz

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Yarbay
      7627 Mesaj
    • Yarbay
      4387 Mesaj
      Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

      Farkli degerler,,, siz en iyisi hazir eq kullanin.. Rock pop jaz classic hangisi hosunuza giderse

      forumdan bir arkadasimizin vasitasiyla cok guzel bir ayar tutturduk sagolsun kendi hazirlarini begenmedim

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Yüzbaşı
      355 Mesaj
    • Yarbay
      4387 Mesaj
    • Yarbay
      7627 Mesaj
    • Yüzbaşı
      355 Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

      Hangi seslerde bozulma veya az çok durumu var
      hocam sag sol cadence midrange cadence anfi ve pioneer subwoofer var aküm bitik nerdeyse çok kötü durumda ses kalitesine etkisi olur mu ki? ondan mı net temiz bir ses alamıyorum acaba?
    • Yüzbaşı
      572 Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: strucklieben07

      hocam sag sol cadence midrange cadence anfi ve pioneer subwoofer var aküm bitik nerdeyse çok kötü durumda ses kalitesine etkisi olur mu ki? ondan mı net temiz bir ses alamıyorum acaba?

      Alıntıları Göster
      Aracınız çalışır konumdayken veya stop haldeyken ses farkınız varsa akünüzü değiştirmenizi öneririm. Araç çalışır konumdayken gücü alternatör sağlar. Alternatörün tam kapasite akımı verebilmesi ve akımı düzenli sağlayabilmesi için ortalama 2000 devir civarında ayağınızı gazda tutup sisteminizdeki sesi kontrol edin. Seste bozulma varsa elektrik kaynaklı bir problem olduğunu düşünmüyorum. Problem ayarlarınızdan kaynaklanabilir, amfinizde, hoparlörlerinizde bir arıza olabilir.




    • Er
      6 Mesaj
      Abi selamın aleyküm bende pioneer 9450 teyp var
      Sla
      Hpf
      Loud
      100hz
      315hz
      1.25khz
      3.15khz
      8kz
      Eko ayarlarım bu şekildedir 2 takım mobass mb8 var 1 önde 1 arkada olmak üzere teyp ayarım nasıl olmalı

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Yarbay
      7627 Mesaj
      onur19951o kullanıcısına yanıt

      ince ses mi seviyorsunuz, bass seslerimi,,, orta insan seslerinimi,,, verim alabilmeniz icin mutlaka hoparlörler teybe ++ ve eksi dogru bağlı olmalı.

      şu andaki ses durumuna göre sesteki isteginiz nedir, ney az veya ney çok belirtirseniz , daha detaylı yardımcı olunabilir




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Şubat 2022; 20:40:10 >
      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Er
      6 Mesaj
      Abi + - amfiye doğru şekilde bağladım jbl 4.100 amfi var 2 ohm bağlı midler bas kullanmıyorum zaten arabesk müzik daha çok dinliyorum netlik ve yüksek ses benim tercihim buna göre bir ayar olsun isterim şimdiden teşekkürler

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Yarbay
      7627 Mesaj
      onur19951o kullanıcısına yanıt

      sla yı bilmiyorum, galiba ses level kazanc ayariydi. onla pek isiniz yok.

      HPF kapalı olacak.

      Loud , bass ses güclendirme , isteginize göre 1 veya 2 yaparsınız.

      100 hz bass sestir, güp güp sesleri yükseltir, bunu +1 yapabilirisiniz, 100 hz teneke gibi oldugundan ben pek sevmiyorrum. veya sıfırda bırakıp loud tonuna bakın.

      315 hz konuşmacı bassları, ben 00 da birakıyorum. veya 100 hz +2 yapıp, 315hz --2 yapıyorum.

      1.2 khz , insan sesi, bunu sanatcı seslerini orta sesleri seviyorsanız +2 yapın, sevmiyorsanız --2 yapın, ben sevmezdim.

      3.1 khz , aslında 1 khz ye yakın , tiz de degil ince seste değil, ben ellemem , 00.

      8 khz ise ince sesler, aslında orta sese yakın ince sestir,,, isterseniz +2 yapın, ince sesleri detayı ön plana çıkar.

      Pioner gibi bir markanın ekolayzer ayarını bu kadar dar tutması,,, ben bu yüzden 60 hz bass,,, 12 khz tizz li hatta 17 khz ye cıkıyor,, kenwood almıştım.




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 17 Şubat 2022; 18:56:13 >
    • yeni mesaja gitYeni mesaj
      Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

    Benzer içerikler

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir