fizik tedavi bel ağrısına bakar mı / Bel ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir?

Fizik Tedavi Bel Ağrısına Bakar Mı

fizik tedavi bel ağrısına bakar mı

Bel fıtığına hangi b&#;l&#;m bakar? Hangi doktora gidilir?

Haberin Devamı

Fıtık hastalığının ortaya çıktığı olduğu bölgeler genellikle bel, boyun, kalça bölgeleridir.

Bel Fıtığına Hangi Bölüm Bakar?

Bel fıtığı genellikle ağrı semptomları şeklinde belirdiğinden dolayı normal bel ağrıları ile karıştırılabilmektedir. Genel olarak bel ağrılarına Fizik Tedavi bölümleri ve Beyin Cerrahisi bakmaktadır. Beyin Cerrahisinin yapacağı geniş kapsamlı tetkiklerden sonra sorun teşhis edilir ve fizik tedavi ile birlikte tedavi süreci başlatılır.

Omurganın bel kısmında 5 tane omur ve disk mevcuttur. Vücudun en çok ağırlığını üstlenen bölgedir. Omurların görevi omuriliği sararak zarar görmesini engellemektir. Bel fıtığının oluşmasının nedenleri genellikle;


- Dejenerasyon (yaşlanma)

- Fazla kilo

- Ağır yük kaldırılması ile oluşan ani gerilim

- Darbe

Haberin Devamı

Bel Fıtığı Belirtileri

- Ayaklarda ve bacak bölgelerinde meydana gelen karıncalanma hissi ve uyuşukluk

- Kasların güçsüzlüğü

- Hareket kabiliyetinde zorluklar

- İktidarsızlık

- Şiddetli bir şekilde etkisini gösteren belde ağrı

- Bacaklara kadar vuran ağrılar

- Çok çabuk yorulma

- İdrar tutmada sorunlar yaşanması

- Vücut dengesinde aksaklıklar

- Yürürken ve otururken hissedilen ciddi zorluklar


Bel Fıtığı Tanı Yöntemleri

Bel fıtığı teşhisi, öncelikli olarak fiziki muayene sonrasında ise hastanın öyküsünün dinlenmesi şeklinde ilerler. Kas hareketleri incelenir. Gerekli görüldüğü taktirde, yani fizik tedavi süreci sonrasında MR, röntgen gibi tahliller yapılır. Bu tahlillerde olası sinir sıkışmaları, omurilikte oluşan disk kaymaları tespit edilir. EMG cihazı ile de sinir köklerinin durumu incelenir, derece etkilendiği tespit edilir.

Doktor, teşhisinden sonra ilaçla tedavi yöntemine başlayabilir. Reçete edilen ilaçların dışında ilaç kullanmamanız gerekmektedir. Bilinçsizce tüketilen ilaçlar organlara ciddi ölçülerde zarar verebilir. Tedavi süresince kas gevşetici reçete edilebilir. Kas gevşeticileri doktorunuzun izin verdiği müddetçe kullanmanızda fayda var. Fazla miktarda kas gevşetici ilaçlar dengesizlik, uyuşukluk ve hatta bağımlılık yapabilmektedir.

Bel Fıtığı İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Bel Fıtığına Hangi B&#;l&#;m Bakar?

Bu doğru da birçok kişi bel fıtığı sorununa karşı hangi doktora ve bölüme gitmesi gerektiğini öğrenmeye çalışıyor. Özellikle erken zamanda tetkik ve teşhis üzerinden tedavinin önemli olduğu hastalıklar arasında gelmektedir.

Bel Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bel fıtığı söz konusu olduğu zaman gidilecek olan doktor ortopedi doktoru olarak öne çıkar. Sonuç olarak şikayetlere bağlı şekilde tetkik ve teşhis her yapılır. Bu teşhis neticesinde probleme bağlı olarak tedavi yöntemleri ele alınır. Aynı zamanda ortopedi doktoru üzerinden yönlendirme ile fizik tedavi uzmanı tarafından da çözüm gerçekleşir. Ancak öncelikle gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için ortopedi doktorunun bakması en önemli husustur. Özellikle bu ciddi problem daha fazla ilerlemeden erken zamanda teşhis ve tedavinin önemli olduğunu söylemek gerekir.

Bel Fıtığına Hangi Bölüm Bakar?

Bel fıtığı problemine karşı genelde sırası ile uzman doktorlarla bölümler bakar. Bu doğrultuda öncelikle ortopedi bölümü üzerinden randevu alınır ve teşhis yapılır. Böylece tedavi yöntemleri ele alınması ile beraber, aynı zamanda fizik tedaviye yönlendirme gerçekleşir. Çünkü genelde bel fıtığı ağrıları yapılacak olan fizik tedavi ile hareketler üzerinden çözülür. Tabii hayat boyu yaşanabilecek sağlık sorunları içerisinde olduğu için, hastanın bundan sonra kendine dikkat etmesi gerektiği sorunlardan biridir.

Bel Fıtığına Karşı Çözüm Yöntemleri

Bel fıtığının şiddetine bağlı olarak değişik çözüm yöntemleri uzman doktor kontrolünde gerçekleşir. Genelde ağrıların giderilmesi için ilaç tedavisi uygulanır. Ancak en önemlisi yapılacak olan fizik tedavi ve hareketler doğrusunda sorun önemli oranda azaltılır. Son çözüm yöntemi olarak ise cerrahi müdahale gerçekleşir.

Bel ağrısı i&#;in hangi b&#;l&#;me ve doktora gidilir?

Haberin Devamı

Bel ağrısının sebebi, bir tek sorunla açıklanamaz. Bu duruma neden olan birçok hastalık vardır. Bazen yalnızca kasların tutulması, bel ağrısına yol açar. Fakat bazen de ağrının temelinde daha ciddi sorunlar yatmaktadır. Bunların başında bel fıtığı gelir.

Bel fıtığı, omurganın geçirdiği bir tür rahatsızlıktır. Omurganın en çok kullanılan kısmı beldir. Bu bölüm beş adet omurdan oluşur. Ve diğer omurlara göre daha ağır yük taşır. Omurların taşıdığı yük, zamanla omurlarda hasarlara yol açar. Bel fıtığı, omurlar arasındaki kıkırdakların yırtılması veya kaymasına bağlıdır.

Bel fıtığının dışında diğer bazı hastalıklar da bel ağrısına yol açabilmektedir. Bunlar,

- Sinirlerin sıkışması veya tahrişi

- Artrit adı verilen bel ve kalça eklemi iltihabı

- Disk Kayması

- Omurga kemiklerindeki hasar gibi rahatsızlıklardır.

Bu sorunların her biri, farklı uygulamalarla iyileşmektedir. Dolayısıyla iyileşme sürecinde konu ile alakalı bir bölüme başvurmak gerekir.

Bel Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Bel ağrısı yaşayan kimselerin gitmesi gereken bölüm ortopedidir. Ortopedi bölümü insan vücudunda kas, kemik ve sinirleri inceleyen bölümdür. Bel bölgesindeki sorunlar için akla gelen ilk hastane birimidir. Bir ortopedi doktoru, bel ağrısı şikayetinde hastadan çeşitli tetkikler ister. MR çekimi, omurlardaki sorunun görüntülenmesi için yegane yöntemdir. Tespit edilen sorunun boyutuna ve türüne göre sorunun giderilmesine çalışılır.

Haberin Devamı

Bel ağrısı için gidilebilecek bir diğer birim de beyin ve sinir cerrahisi bölümüdür. Beyin ve sinir cerrahisi doktorları, beldeki sinir sıkışması, hasarı gibi hallerde hastalara yardımcı olmaktadır. Özellikle sinirlerle alakalı cerrahi müdahaleler bu doktorlar tarafından başarıyla yapılmaktadır.

Bel ağrısı çeken kimseler, fizik tedavi doktorlarından da yardım alabilirler. Fizik tedavi, kaslar ve sinirlerdeki hasarların iyileştirilmesinde başvurulan bir yöntemdir. Ayrıca çarpma ve darbeler sonucu oluşan travmalarda da fizik tedavi doktorlarına başvurulabilir.

Bel Ağrısı İçin Uygulanan Müdahaleler Nelerdir?

Bel ağrısının giderilmesi için birçok farklı müdahale uygulanır. Öncelikle hastanın dinlendirilmesi ve belini zorlamaması istenmektedir. Belde meydana gelen hasar, dinlenmek suretiyle giderilebilir. Buna ek olarak bazı ağrı kesici ve ödem giderici ilaçlar verilebilir. Özellikle enjeksiyon olarak verilen ilaçların bu dönemde faydası büyüktür.

Haberin Devamı

Bel ağrısının iyileşmesinde bazen ameliyat çözüm olabilir. Bel fıtığı, disk kayması gibi sorunların çözümü genelde ameliyattır. Hastalar ameliyat sonrasında bir süre dinlenerek, sorunu atlatmaktadır.

Bel Ağrısından Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Bel ağrısını yaşamamak için günlük yaşamda bazı koşullara dikkat edilmelidir. Düzenli olarak spor yapmak, bel kaslarını ve omurlarını güçlendirecektir. Ancak bu sporun bilinçsizce yapılmaması tavsiye edilir. Bedeni aşırı zorlayacak hareketlerden kaçınmak fayda sağlar.

Bel ağrısı sorununa yakalanmamak,

- Doğru beslenmek

- Yeterli miktarda su içmek

- Hareketsiz kalmamak

- Vücuttaki D vitamini ve kalsiyum miktarlarını korumak ile sağlanabilir.

Kaza, travma, doğuştan gelen rahatsızlıklar veya başka nedenlerden dolayı ortaya çıkan fonksiyonel bozukluklar ya da kayıplar gibi durumları farklı yöntemler ile tedavi eden bölüme fizik tedavi ve rehabilitasyon denir. Kişinin günlük yaşantısında kolayca hareket edebilmesini sağlayan ve bu anlamda tedavisini gerçekleştiren bu bölümde, kemik ve kas ile ilgili pek çok hastalık tedavi edilir. Peki fizik tedavi ve rehabilitasyon hangi hastalıklara bakar? Detaylı bilgiye ulaşmak için Avicenna Hastanesi olarak ele aldığımız bu makaleyi okuyabilirsiniz.

 

Avicenna Fizik Tedavi Merkezi Hakkında Bilgi ve Fiyat Al

 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Nedir?

Kişinin yaşam kalitesini azaltan kemik, kas, eklem ve sinir sistemi hastalıklarının veya yaralanmalarının tanı ve tedavisini kapsayan fizik tedavi ve rehabilitasyon, kişinin hareket ve fonksiyonel aktivitelerini geri kazanmasına yardımcı olur. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde amaç, kişilerin ağrılarını azaltmak, fonksiyon kayıplarını ortadan kaldırmak, hayat kalitesini artırmak ve günlük eylemlere dönüşü sağlamaktır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hangi Hastalıklara Bakar?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hangi hastalıklara bakar sorusu, birçok kişi tarafından araştırılıyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü, pek çok hastalığın tanı ve tedavisine yardımcı olur. Bunlardan bazıları aşağıdadır:

1. Hareket Sistemi Bozuklukları

Omurga rahatsızlıkları

Eklem rahatsızlıkları

Yumuşak doku romatizmaları

Kemik bozuklukları

2. Nörolojik Hastalıklar

3. Kas Hastalıkları

4. Solunum Bozuklukları

5. Spor Yaralanmaları Rehabilitasyon

6. Obstetrik &#; Ürojinekolojik Rahatsızlıklar

7. Ortez &#; Protez ve Biyomekanik Bozukluklar Eğitimi

8. Geriatrik &#; Yaşlı Rehabilitasyon

9. Pediatrik Rehabilitasyon

Onkolojik Rehabilitasyon

Özel Durumlar

Sonuç;

Diğer tedavi yöntemlerine nazaran tek başına da uygulanabilen fizik tedavi, ışın, ısı, egzersiz, elektrik akımları, sıcak ve soğuk uygulamaları ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Rehabilitasyon ise onarma, yeniden yerine koyma ve iyileştirme gibi amaçları bulunur. Fizik tedavi ile beraber yürütülen rehabilitasyon uygulamalarında, kişinin fizyolojik, sosyal, ruhsal ve mesleki olarak bağımsız bir biçimde yaşamını devam ettirmesi amaçlanır. Çeşitli uygulamalar ile yukarıda saydığımız pek çok hastalığın tanı ve tedavisine yardımcı olan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları, fizyoterapistler tarafından gerçekleştirilir.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Fizik tedavi haftada kaç gün olur?

Hastalığın tanısına göre 15 &#; 30 gün arası süre değişmektedir. Ayrıca bu süre daha uzun ya da daha kısa da sürebilir.

Fizik tedavi kaç seansta etki eder?

Genel olarak 1 haftadan sonra kendini gösterir ve 2 hafta içerisinde ağrılar azalmaya başlar.

Fizik tedavi olurken nelere dikkat edilmeli?

Egzersizlerin rahatlıkla yapılması için bol giysiler giyilmelidir. Bunun dışında tedavi sonrası terleme ihtimaline karşı yedek giysi ve havlu getirilmesi gerekmektedir.

 

Avicenna Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Doktorları

Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü doktor listesi aşağıda yer almaktadır:

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır