vw golf 7 lastik hava basıncı / volkswagen golf için MICHELIN Lastikleri: Basınç ve Boyutlar | MICHELIN Türkiye

Vw Golf 7 Lastik Hava Basıncı

vw golf 7 lastik hava basıncı

Volkswagen Golf 7 aracınız için lastik basıncı önerilerini mi merak ediyorsunuz? Şimdi bir yapmak için gittiğinde uzun trajet veya basitçe daha yüksek yakıt tüketiminden kaçının ve yok lastiklerinizin erken aşınması bu durumda gerçekten bilinmesi gereken bir şey var. Bu makalede size göstereceğimiz nedeni budur lastik basıncınızı nasıl öğrenirsiniz ve sonra size bazı tavsiyelerde bulunacağız iyi korumak Volkswagen Golf 7'nizin lastikleri ve benimsemek için iyi alışkanlıklar.

volkswagen-golf-lastik basıncı-7

Volkswagen Golf 7 için önerilen lastik basıncını nasıl bilebilirim?

Lastik basıncını Volkswagen Golf 7'deki sürüşünüze göre uyarlayın:

İlk olarak Volkswagen Golf 7'niz için önerilen lastik basıncını öğrenmek için önce aracınızın olup olmadığını incelemelisiniz. yüklendi ya da değil. Gerçekten de lastiklerinizi şişirmek istediğinizde günlük geziler ve aracınızın aşırı yüklenmediğini, bu durumda basıncın daha düşük olacak bir ayrılma ile karşılaştırıldığında yolculuk özellikle ve tam bir göğüs.

Ayrıca, siz olduğunuzda önerileri uyarlamanız gerekecek. kışın, öneririz 0 bar uygulamak için ek basınç.

Volkswagen Golf 7 için lastik basıncı tavsiyelerini nerede bulabilirim?

İhtiyaçlarınızı analiz ettikten sonra yapmanız gereken tek şey sürücü tarafı kapısını aç, üzerinde bulacaksınız koltuk tavsiyelerine bitişik kenar arabanın yüküne göre. Bunlar bilgi çubukla ifade edilir hava basıncı için ölçü birimi.

Kapıda bilgi yeterince net değilse, danışabileceğinizi unutmayın. Volkswagen Golf 7'niz için bakım kılavuzu yüke göre uygulanacak basıncı belirleyecektir.

Volkswagen Golf 7'de düzenli lastik bakımı:

Volkswagen Golf 7'de lastik basıncı ne zaman kontrol edilir?

Genel olarak tavsiye edilir kontrol ve hatta yeniden şişirmek lastikler her diğer ay çünkü sürüş sırasında basınç doğal olarak yavaş yavaş azalacaktır. Ve bunu yapmanızı tavsiye ediyoruz uzun yolculuklar yaptığınızda daha düzenli ve özellikle düzenli olarak ödünç aldığınızda Otoyol. Her neyse, her uzun yolculuktan önce basıncı kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Volkswagen Golf 7'de lastikler nasıl yeniden şişirilir?

Başlamak için lastiklerinizi yeniden şişirmeniz önerilir. Soğuk, yani lastikleri şişirmeden önce 5 km'den fazla sürmediyseniz. Aksi takdirde, lastikler Sıcak, bu gerekli 0 bar eklersiniz tavsiyelere ek olarak. Bu şekilde, önerilen basınç 2 bar olacaksa, sıcak olduğunda 5 bar anlamına gelir.

Bundan sonra sadece bir gaz istasyonu hangi sağlar şişiriciler Bu amaç için tasarlanmıştır, evinizden çok uzakta değildir. Bazı zamanlar ödenecek, bu durumda bir oda sağlamak gerekli olacaktır. Aksi takdirde, varsa evinizde de yapabilirsiniz. uygun bir pompa.

Sonra bul lastik valf ve gerekirse erişmek için jant kapağını çıkarmanız gerekebilir. İkincisi erişilebilir olduğunda, kapağı çevir et pompayı valfe bağlayın. kolu basın sırasında lastiğin içine basınç enjekte etmek için ölçeri kontrol ederek tavsiyeleri aşmamak için. Doğru basıncı eklediğinizde pompayı çıkarın ve kapağı yeniden konumlandırın. Bu görevi her lastikte ve aynı zamanda yedek lastikte gerçekleştirin. ile sürmeyi bilin aşırı şişirilmiş lastikler tavsiye edilmez.

Volkswagen Golf 7'de patlak lastik nasıl tespit edilir?

Volkswagen Golf 7'nizin lastiklerini kontrol ettiğinizde ve şişirdiğinizde, diğerlerinden daha sönük bir lastik. Bu durumda bazen bir yavaş delinme. Emin olmak, yeniden şişirmek lastik tavsiyelerde tavsiye edildiği gibi ve bir hafta sür. O zaman lastik basıncını bir hafta sonra tekrar kontrol edin, lastiğin havasının tekrar erken şiştiği tespit edildiğinde bu durumda yola çıkmanızı tavsiye ederiz. bir tamircide yapmak bir delinme onarımı. planlamanız gerekecek otuz euro araba garajlarında.

Onarımdan sonra, Volkswagen Golf 7'nizdeki lastiğin ortaya çıktığını fark ederseniz gerçekten deldi ve bu durumda onarımın yeterli olmadığı onu değiştirmek önemlidir. Daha fazla ayrıntı istiyorsanız aşağıdaki makaleye bakabilirsiniz: Volkswagen Golf 7 lastik değişim fiyatı .

Volkswagen Golf 7'deki lastikleri neden düzenli olarak yeniden şişiriyorsunuz?

Volkswagen Golf 7'de havası düşük lastiklerle sürüşün sonuçları:

yankıları çoklu olduğu ortaya çıkar. Yetersiz şişirilmiş lastiklerle ilk sürüş tutuşu azaltacak aracınızın yoldaki miktarı bu nedenle artar fren mesafesi et yol tutuşunu azaltır virajlarda.

Bundan sonra da var ekolojik yansımalar çünkü havası az lastikleri olan bir araba daha fazla tüketecek. Bu yüzden benzinde size daha pahalıya mal olacak ama aynı zamanda havayı bir miktar kirletecek. artan ince parçacık emisyonları.

Son olarak, bu da sonuçlanacak lastikleri çok daha hızlı giymek Volkswagen Golf 7'niz. Böylece onları daha düzenli olarak değiştirmeniz gerekecek.

Volkswagen Golf 7'de düşük şişirilmiş lastiklerle sürüşün riskleri:

Yetersiz şişirilmiş lastiklerle sürüşün Volkswagen Golf 7'niz üzerindeki etkileri göz önüne alındığında bu birçok risk içerecektir. Gerçekten de, az şişirilmiş lastiklerle sürüş artar suda kızaklama yapmanın riskleri, ve ayrıca riskleri artırır Daha uzun fren mesafesinin neden olduğu kazalar. Uzun vadede, lastiklerin erken aşınması, lastik patlaması özellikle otoyolda yüksek hızda sürerken. Ancak bu, kontrol kaybına yol açacaktır ve kesinlikle dramatik bir kaza.

Sonuç olarak: Bir Volkswagen Golf 7'nin lastiklerinin uygun şekilde bakımının yapılması önemlidir. güvenliğiniz için ve sonra benzin tüketimi. Ama bu bir geçer düzenli basınç izleme lastikler ve ayrıca uzun yolculuklardan önce veya yüklüyken.

Volkswagen Golf 7'nizin bakımında biraz daha ileri gitmek isterseniz, sizi diğer sayfalara başvurmaya davet ediyoruz. Volkswagen Golf 7.

Lastik Hava Basıncı Tablosu

Lastik Hava Basıncı Tablosu

Lastik Hava Basıncı Tablosu

Lastik hava basıncı, araç kullanan herkesin bilmesi gereken önemli bir noktadır. Çünkü lastik bakımı zamanında yapılmadığında, istenmeyen kazalar ve problemler yaratabilir. Aynı zamanda lastiklerde basınç sorunu olması frenlerin etkin bir şekilde kullanımının da önüne geçer.  Bu nedenle araç kullanan kişilerin düzenli olarak lastik hava kontrolü yaptırması önerilir. Yazının devamında merak edilen; lastik hava basıncı tablosu nedir, arabada lastik basıncı kaç olmalı gibi soruları yanıtladık. 

Lastik Hava Basıncı Tablosu

Lastik Basıncı Kaç Olmalı?

Lastik hava basıncı, lastiklerin içerisinde bulunan havanın basınç seviyesini ifade eden bir kavramdır. Araç lastiklerinin otomobil üreticilerinin önerdiği basınç değerlerine uygun bir şekilde şişirmek gerekir. Lastikler aracın ideal performansta kullanılmasında en önemli parçalar arasında yer alır. Bu nedenle lastik bakımı üzerine düşülmesi gereken bir konudur. Lastiklerin tek bir basınç değeri bulunmaz. Farklı lastik türleri, farklı basınç değerlerini beraberinde getirir. Bu nedenle sahip olunan lastik modeline ve özelliklerine bağlı olarak, basınç değerinin ayarlanması gerekir. Çoğu binek araçta lastik basıncının 32 ile 35 Psi arasında tutulur. Ancak lastik basınç ayarlaması yaparken, aracın ağırlığı, araç içerisinde bulunan kişi sayısı ve lastik ölçüleri gibi etkenler basınçta oynamalara neden olabilir. 

Lastik Basıncı Kaç Olmalı?

Lastikler İçin Doğru Basınç Değerleri

Lastik basınç tablosu, lastik tiplerine göre aracın ön ve arka kısmındaki lastiklerin, sahip olması gereken basınç değerini ifade eder. Farklı lastik modellerinin basınç değerleri aşağıdaki tablodaki gibidir;

165 70 R14  lastik hava basıncı 

Ön lastikler 32 Psi

Arka lastikler 30 Psi

175 65 R14  lastik hava basıncı

Ön lastikler 30 Psi

Arka lastikler 33 Psi

185 60 R14  lastik hava basıncı

Ön lastikler 32 Psi

Arka lastikler 30 Psi

185 55 R15  lastik hava basıncı

Ön lastikler 32 Psi

Arka lastikler 30 Psi

195 45 R16  lastik hava basıncı

Ön lastikler 32 Psi

Arka lastikler 26 Psi

195 50 R15  lastik hava basıncı

Ön lastikler 30 Psi

Arka lastikler 32 Psi

195 60 R15  lastik hava basıncı

Ön lastikler 31 Psi

Arka lastikler 31 Psi

195 65 R15  lastik hava basıncı

Ön lastikler 34 Psi

Arka lastikler 32 Psi

205 55 R16 lastik hava basıncı

Ön lastikler 36 Psi

Arka lastikler 34 Psi

205 40 R17 lastik hava basıncı

Ön lastikler 32 Psi

Arka lastikler 26 Psi

205 45 R16 lastik hava basıncı

Ön lastikler 32 Psi

Arka lastikler 30 Psi

225 45 R17 lastik hava basıncı

Ön lastikler 38 Psi

Arka lastikler 36 Psi

225 40 R18 lastik hava basıncı

Ön lastikler 40 Psi

Arka lastikler 38 Psi

Lastik Hava Basıncı Nasıl Ayarlanır?

Lastik hava basıncını doğru ayarlamak, ideal bir sürüş deneyimini beraberinde getirir. Basınç değerinde yapılan yanlışlıklar ise sürücüleri istenmeyen durumlarla karşı karşıya bırakabilir. Online olarak oto servis randevusu alarak kolaylıkla Otopratik servisinden destek alabilirsiniz. Aracınızı servise götürmeden önce Otopratik rehberliğinde oto servis fiyat listesine de göz atabilirsiniz. 

o siboblara iş bana düştüğünde nasıl dokunacağız yahu  8

Golf 7 Jantlar ve Lastikler

Jant ve Lastik Ölçüleri

Lastik alırken kullandığınız jant belirleyicidir.
Belirli Jant alırken Jantların kendine özgü ölçü aralığı bulunur.
205/55/R16 ölçülerinde lastik takılmış olan janta 215/55/R16 takmanız mümkündür.
Hatta araçlarını performanslı kullanmayı sevenler jantın lastiği sıkıca sarması ve kaymaması için özellikle maksimum değerleri tercih ederler.

Midline Plus Donanımı
Lyon Jantlar:
195/65 ET43 R15 lastikler
6.0 J 15 5 x 112
Orijinal Yedek Parça Kodu: 5G0601025AA 5G0601025H

Dover Jantlar:
205/55/R16 lastikler
6.5j 16 ET48 5 x 112
Orijinal Yedek Parça Kodu: 5G0601025BP

Dijon Jantlar:
225/45 R17 lastikler
7.0j 17 ET49 5 x 112



Bu bilgilerdeki kısaltmaların açılımı:
1. 5 bijona sahip
2. 112 mm PCD(Pitch Circle Diameter) Bijon, somun anahtar delik aralığı Çapı olan
3. ET(ofset) Değerleri:
Almanca "Einpress Tiefe" kelimelerinin kısaltmasıyla anılan bu değerler Jantların iç kısmına bazı durumlarda ön yüzlere basılmaktadır.
Üçtür ofset vardır.
A) inset( pozitif ofset)
B)outset(negatif ofset)
C) 0 ofsetli araçlarda vardır.
Jant göbeği jantın tam ortasındadır.
Tüm bu verilerin uyuşması gerekir ve belli bir miktarda tolore imkanı da vardır. Tolore sınırı aşılırsa jantın bağlandığı bijon uzunluğu ve çapı uymayacak veya aracın lastik takılan aks uzantısı poryalarının deliklerine uymayacaktır.
Bunlar uymasa da takmak mümkün ama buna bilim demek yerine simya demek daha doğru sanki.
Çünkü bağlantı elemanlarının mukavemeti, soğuk ve sıcakta ya da tork altındaki mukavemet, esnemeleri tam olarak bilenebilirse sorun yok. ama uymadığı durumarda spacer ya da flanş, adaptör, bilezik ve benzeri isimlerle anılan malzemeler devreye girer uydurmak için.
Bu parçalardan plastik olanlara bilezik deniliyor, sonradan takılan jantlarda jantın ortasındaki delik ile "porya"daki çıkıntı arasındaki boşluğu doldurup bijonların üstüne binen yükü azaltıyor.
Spacer aracın iz genişliğini arttırmak için lastiklerin kaportadan dışarı taşacak şekilde görünmesini de sağlayan yapılan uygun ölçülerde olmayan jant montajında jantın fren kaliperlerine sürtmesini de engeller.
Jantla disk arasına demirden 1 ila 8 mm lik bir disk-spacer (flanş ) kullanılması istenmese de "kabul edilebilir sınırlardır" ama apaçi araçlarıda bu parça matematik derslerine beden eğitimi öğretmeni girdiği için veya matematik dersleri itina ile kırıldığı için mm olan ölçü santimetre ve hatta inch olarak anlaşılmıştır. Profesyonel olarak tuning yapan firmalarda metallerin genleşme katsayıları, ısı iletkenlikleri, vb. özelliklerinin farklı olmasından dolayı spacer denen bu aparatlar çoğunlukla alüminyumdan yapılıyormuş. ama alelade alüninyum değil Duraluminyum olarak da geçen sert aluminyum malzeme ve bu Kütük halde bulunup lazım olduğu kadar kestirerek alıyor, sonra da CNC tornacıda işletiyorsun.

Aracınızda 17" lastikler olsa da üretici 16" jantlarla kış lastiklerine müsaade ediyor...
Dolayısıyla; Audi'de standart jantlar yelpazesi çok geniş
205/55/ R 16 ve ET 45 7J 5 x 112 ;
Dolayısıyla;
piyasada şu Audi'lerin jant kapaklarına takılan 5 kollu tek göbeğe bağlı Audi amblemi yerine Vw amblemli olanı satıldığına göre
Her ne kadar ama ET(ofset) Değerlerini bulamasam da benzer olmalı.


LASTİK BASINÇLARI:


Fabrika verileri comfortline araçta sadece 1 yolcunun olduğu ve bagajın olmadığı durumlarda önler ve arkaları 29 psi olarak belirtiyor.
Fakat bu verilerin aracın donanımına göre değiştiğini daha geçen günlerde fark ettik
Buna göre bu veriler (yüksüz, 2 kişi) aslında Highline'da 32 olarak belirtilmiş.
Ancak pratikte/ yakıt tüketimine etkilerini gözleyerek ve görsel olarak lastik profilinin 29 psi'da çok düşük olması nedenlerinden ötürü 32 olarak ayarlanmasının ideal olduğuna kani olanlardandım.... Sonraları 29 olduğuna karar verdim deneme yanılma yoluyla.
Ortalamanın üstündeki yüklerde ve hızlarda;
ayrıca ve özellikle bagaj ve 4 yolcuyla istiap haddini aşmadan yapılacak yolculuklarda
önler:33 psi
arkalar: 41 psi
olarak önerilmiş....
Lastik firmalarının önerilerini özetlersek şunlar olacak....
1. Tüm lastikleriniz,
a) Aracın özellikle güneş altında kaldığı saatlerden önce
b) maksimum 1-1.5 kilometrelik ve yüksüz güzergah sonunda; yani lastikler soğukken
c) Mümkünse benzin istasyonlarındaki pompalardan değil de bir lastikçide (çünkü pek çoğu arızalı veya hatalı göstergeye sahip)
2. Bagajdaki stepnenizin lastik basıncını kontrol ediniz ve maksimum basınç olan 61 psi olarak hava basın.
3. Yakıtınızı herzaman aldığınız yerden sabah erken saatlerde almanızı öneririm.
4. Eğer yolcu ve bagaj durumu değişken olacaksa veya yolcu ve bagajlarınızı indirdikten sonra ama işlerinizin yoğunluğundan ama gittiğiniz yerin küçük bir yerleşim yeri olmasından lastik hava basınçlarını normale çevirme imkanınız olmayacaksa tüm lastiklerinizi 32 olarak ayarlayabilirsiniz.
5. Aracın donanım ve gücüne göre de lastik basınçları farklılık gösterebilir.Kesin bilgi 2014 modellere kadar benzin depo kapağında 2014'ten itibaren sürücü tarafı kapı sütununa eklendi.
Örnekler:
2.0 TDI
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler

Bir başkası.
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler

1.4 TSI 140 ACT (Emir Hocam sağolsun)@TiFoSi_BJK
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler
1.2 TSI
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler


Doğru Lastik Basınçlarının Önemi:



Lastik basınçlarının ne denli önemli olduğunu anlayabileceğimiz deneyimler standart kullanıcı olarak yaşamamız zor.
Hatırlarsanız cyber_brain nickli Murat Hocam Dunlopların kolay koptuğundan bahsettiğinde, @cyber_brain
kendisine limitleri sonuna kadar zorlamasından ötürü sorun yaşamış olabileceğini ima etmiş ve limitlerin yanına bile uğramayan benim gibi sakin kullanıcılara özgü bir sorun olamayacağını düşündüğümü aktarmıştım.
Fakat büyük konuşmuşum....
Yalnızca ve yalnızca 30-40 km gibi oldukça düşük bir hızda yaşadığım önüme çıkan bir araçtan kaçmak mümkün olmadığından sert frenle durmaya çalıştığımda kıl payı atlattım bir kazayı...
34 psi basınç altında lastikler kamburlaşacak ve normal koşullar altıda her biri için avuç ayası genişliğinde zemine temas eden lastiklerin artık ancak yarısı kadar alana temas edebiliyorlar anlamına gelir.
Dolayısıyla, her kadar düşük hızlarda yapılsa da; sert fren veya tıpkı geyik testinde olduğu gibi düşük hızlarda kaçma manevrası yapmak zorunda kaldığımızda:
ABS ve ASR'nin gösterge ekranından size kumarahanelerdeki slot makinaları misali yanıp sönmesi havadan sudan bahanelerle yaşamımızı rest deyip ileri sürdüğümüz bir kumar oynadığımızı fark etmediysek;
Aynı anda ayağınızın altında tatlı tatlı titreyen fren pedalının "yahu şu Alaman Hanslar ammada yapmışlar, hadi koltukları anladım ayaklara da mı masaj yapan pedal yapmışlar?" diyerek sağ ayak masajı olduğunu düşünüyorsak...
Normali 29 olan ve tamamı zemine basan lastiklerin yere temas alanını neredeyse yarıya düşürüp adeta bisiklet kadar genişlikteki yer tasarruflu stepne ile yol aldığınızdan haberiniz yoksa....
Yerli yabancı ayrımcılık gözetmeden metallerin sevgiyle sımsıkı kucaklaştığını;
hatta cam ve plastiğin araya kaynak yapmak isteyince kabul görmediklerinde kalpleri gibi kırılıp döküldüklerini;
bu hüzne dayanamayan narin radyatörün hemen su koyuverip ortalığı gözyaşına benzer biçimde suya boğduğunu görerek
oradan geçmekte olan duygu yoksunu birileri kaza deyip geçerler,
umursamaz başkaları görünmez kaza diyerek görmezden gelebilirler;
fakat bu şiddetli sevgiyi bilmemekten kaynaklanan cesaretin eseri sanan cahil kişiler "küllü cahilin cesurun" sözünün arkasına saklanabilirler.
Aslında olay havaya giren lastiklerin şişim şişim şişinirken başına gelen aşkın etkisiyle aklının başından, ayağının altından yerin kayması olarak özetlenebilir.
Kısacası düşük hızlarda yoldan kopmalar görülürse sürücülerin ilk olarak suçlamaya alışkın oldukları lastik markası veya cinsini suçlamayı bırakarak onları koşullara uygun olmayan zamanda ve yerde kullanan veya yanlış basınç uygulayarak çaresiz bırakan kendilerinde suç aramalılar.
Bu normal hızda olanlar... Ya yüksek hızlarda?
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler
Aslında işin sırrı aerodinamikte...
Bu güne kadar hep yanlış bildiğimi bilmediğimden doğru bildiğimi bildiğim "uçağın havalanma prensibinin hep kanatların altından geçen havanın kanatları kaldırmasının; tam tersine uçağın kanatları hava tarafından alttan kaldırılmaz ve deyim yerindeyse üstten geçen hava ile vakumlanarak yukarı çekilmesi suretiyle olduğunu öğrendiğimde yaşadığım şoku siz düşünün. İşte ona benzer bir durumdur bu...
Yüksek hızlarda aracın üzerindeki hava direncinden oluşan sürtünme, hızın karesiyle doğru orantılı olarak artmakta... işte bu Cw veya Cd denilen sürtünme katsayısı aracın sürtünmeye maruz kaldığı yüzeyle, sahip olduğu hızla daima bağıntılıdır. Bu durumda 40 kilometreyi aşan tüm hızlarda ama özellikle yüksek hızlarda aracın üzerinde oluşan basınç değerlerinin değişmesine bağlı olarak girdap/türbülans aracın üzerinde (tamamen rüzgarsız bir havada) saatte 200 km hızda 80 kg'a eşit bir etkiye sahip olur. Artan rüzgar hızına bağlı olarak bu güç tıpkı yarış araçlarında gördüğümüz örneklerde olduğu gibi bin kilogramı aşan bir aracın tekerleklerini yerden keserek havada takla atmasına yol açabilecek denli güçlü olabilir.
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler

Karoserin üzerinde oluşan vakum etkisiyle aracın yerle tek bağı olan lastiklerini yerden kesmeye çalışan bu güle güç birliği yapan bir başka etki daha var..
Bu güç, mühendislik camiasında, yine bu elit kimselerin jargonunda Bernoulli etkisi olarak adlandırılan ve aracın altından geçen ve geçerken türbülans nedeniyle sıkışan havanın altından geçtiği aracı alttan yukarı doğru aracı kaldırma etkisidir.
Dolayısıyla; sizlere ecnebilerin uplift veya lift dedikleri downforce'un ikiz ve düşman kardeşini takdim etmiş, tanıştırmış oldum.
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler


Yüksek hızda havalara giren araç, direksiyonun hafiflemesiyle de hissedilen ve lastik izlerinde de açıkça görülebilen göreceli bir hafifliğe kavuşmakta...
Elbette bu alttaki araç ve onun gibi doğal yapıları aerodinamik olanlar müstesna...
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler


Mühendisler bu sorunu aracın ağırlık merkezini düşürerek ve altından geçen havayı azaltarak, yani basıklaştırarak...
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler

aracın alt kısmında türbülans oluşturacak çıkıntıları gizlemek suretiyle pürüzsüzleştirerek,
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler

Aracın ağırlığını arttırmadan aracın tasarımını yüksek hızlarda downforce oluşturacak şekilde yapmak ve aynı zamanda bu etkiyi arttıracak yalnızca aerodinamik parçalar ekleyerek.
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler

Otomotiv teknolojilerinin zirvesi olan F1 araçları ile üzerindeki aerodinamik parçalar aracın maksimum hızda kendi ağırlığının 2.5 katı ağırlığa maruz kaldığını söylüyorlar. Aslında lastik genişliğinin arttırılmasının nedenlerinden biri de işte bu downforce etkisinin yarattığı ağırlığa lastiklerin birim alana düşen ağırlığı belli bir noktadan sonra taşıyamayacağı için alanı arttırmak zorunda kalmak olarak açıklamak mümkün...
Dolayısıyla sonuç olarak lastik basınçlarının lastiğe doğrudan etkilerini içeren şu aşağıdaki illüstrasyonları da dikkate alarak şunları söyleyebiliriz.


Yüksek hızlarda ve yüklerde;
*Başlangıçta Düşük basınç uygulanmış lastikler olduğundan iki yandaki sırtı üzerinde ilerleyen lastiklerin, yüksek hızda havanın karoser ve diğer aerodinamik parçaların etkisiyle, ağırlığı göreceli olarak artan aracın lastiklerine binen yükün etkisiyle orta kısımda sırtlara doğru olan kısımlarda da temasını yitirmesi söz konusu. Dolayısıyla yol tutuş ve fren kabiliyeti önemli oranda azalacaktır. Üstüne, normalde sürtünmeye uygun olmayan kısımları temas ettiğinden hızla ısınacak ve yüksek hızlarda parçalanmalarla karşılaşılabilecektir.
* Başlangıçta Yüksek basınç uygulanmış lastikler ise daha önce yüksek basınç nedeniyle yalnızca ortadaki kamburlaşan kısmı temas ederken artık lastik yüzeyinin tamamının teması mümkün olur. Dolayısıyla depo kapağında bize uçuk görünen basınçlar normaldir.
* Başlangıçta normal basınç uygulanmış lastikler lastikler, yüksek hızda ve yüklerde, maruz kaldıkları basınç nedeniyle tıpkı eksik basınç altındaki lastikler gibi içe doğru kamburlaşarak iki yanındaki sırtı üzerinde yola temas edecektir. Isınma ve yıpranma nedeniyle uzun süreli kullanımda yüksek hızda parçalanmalarla karşılaşmak olası.
Sonuç olarak; depo kapağındaki bilgiler elbette sorgulanmaya açıklar ama uzun yıllar süren test deneme ve tecrübenin sonucu olduğunu akıldan çıkarmamalı.
Şehir içi kullanımı esnasında limitlerin çok altında kullanım söz konusu olduğu için; elbette standart kullanıcı/sürücü profiline sahip olanlar için kılavuzda ve aracın üzerindeki bilgilendirmeler geçerli ve uygulanması gereklidir.

Fakat bizlerin çoook yabancı olduğumuz aracımızın limitlerini güle oynaya gele geçe normal kullanım sınırları içerisine dahil etmiş olan kaşifler için...
100 km hızdan sonra tünel etkisiyle sadece önüne ve gittikçe daha uzağa bakmaya zorlanan, pür dikkat nefesi kesilerek araç süren benim gibilerden farklı olarak
Kilometre göstergesindeki 0'dan başlayan ve 70 km'ye kadar olan kısmı lüzumsuz olarak gördüğünden görmezden gelen ve bu nedenle 100 km'de 30 km hızda ilerler gibi hareket edenler için değildir sözlerim..
Yani; Bahsini ettiğim kişilerden başı çeken Emir Hocam, Murat Hocam gibi müstesna ve kendisine sürücü demektense pilot ünvanını hak eden dostlarımız tüm bu sözlerden müstesnadırlar ve üstlerine zinhar alınmasınlar...
Ayrıca kendilerine 15.000 km'de nasıl lastik bitirilir?, daha 5 bindeki lastik nasıl yüksek hızda kullanılarak lime lime edilir tarzı dersler de verebilecek üstadlardır ve
kendilerine şu pilotluğun göstergesi, alametifarikası anahtarlıklar da kendilerine takdimimdir.
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler

Ancak ileri düzey kullanıcılara değildir bu sözlerim; çünkü onlar kendilerince yük, hız, hava,yol ve kendilerine özgü kullanım kriterlerine uygun olarak esnetebilirler bu kuralları..

NOT(LAR):
Bu alttakiler bunca ayrıntıyla yetinmeyip kendilerine daha da ayrıntılar arasında eziyet çekmek isteyen meraklı forumdaşlarım için link vermeyip "Allah kurtarsın" diyorum...
En alttaki de konumuzla ilgili değil ama reyting toplasın diye
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler

Aracı teslim alırken lastikler neden hep yüksek basınçlı olur
raçlar bir ay sürecek transport aşamasında zamanla hava kaybede kaybede yerle bir olacaklardır.
Lastiklerin yanak formu bozulacaktır bu durumda ve inik gibi gözükecektir normal hava basılsa da...
Ayrıca orta ve düşük basınçlı lastik daha fazla salınım demektir ki bu durumda transport aşamasında salınımın ritmik/harmonik olması durumunda aracın zarar görmesiyle sonuçlanabilecek bir durumu yüksek hava basıncı ile bertaraf edilebileceği anlamına gelir.
Dolayısıyla Lastiklerin maksimum basınç sınırı olan 60 Psi'lara kadar şişirilen lastikler yolculuğu sona erdikten sonra son ana kadar bu basınçta tutulur.
Teslimat aşamasında aracın en çok gözden kaçan kısmı nedense lastik basınçlarıdır.
Bir iki kez sorarsınız Kontrol ettik derler. ama ilk lastikçi veya benzinlikte kontrol edince yine yüksek çıkar....
Buradaki hatırlatmam odur.
Lastik hava basınçları yük/yolcu ile yol ve hız durumuna göre olması gereken değerlere getirilip medya ekranından set edilmelidir.

Toronto jant ülkemizde gerçekten çok az bilinir...
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler
 Golf 7 Jantlar ve Lastiklersimage=2]https://img.donanimhaber.com/upfiles/1686410/401abbb2-2003-42c1-8dd6-5e239b86c1e2.jpg[/simage]
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler


 Golf 7 Jantlar ve Lastikler



Dijon, Durban hayranları ve fanları ve de fotoğraflarıyla kendine hayran bırakanları varken.....
Durbanları daha henüz paylaştığım için fazla söze gerek yok kanaatimce...
Fakat sayılar ve sayısal düşüncenin sahibi olduğuna şüphe olmayan bir mühendisi bir sanatçıya dönüştürdüğünü söylesem bilmem kifayet eder mi? @TiFoSi_BJK
Diğerlerine sıra gelmiyor maalesef.
İşte bu fotoğrafları çeken kişinin duygularını şöyle yüzeysel bir hoşlanma olarak tanımlamak haksızlık olmaz mı?
Ki... kendisi mümkün olsa tasarım sürecinde bulunsam diyecek denli tutkundur....
Ruhumuzda yarattıkları derin tahribatın aşkın yarattığı kabuk tutan derin izlere ait yaraların işte bu fotoğraflarla kaşınması suretiyle kanatıldığını görebilirsiniz dikkatle bakınca...
Eh böylesi sızıları yüreğimizdeki aşk acısına benzetsek ve kurtulmak bir yana daha da derinleştirmek için gezdirdiğimiz gözlerimize ait bakışların Serdar Hocamın seçip paylaştığı fotoğraflarının etkisiyle gözlerimizden yüreğimize giden yolda hız sınırını aştığını söylesek yeridir.
İşte size "dijon candır" diyen aşıklardan bir örnek:

 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler
 Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler Golf 7 Jantlar ve Lastikler
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası