meb yerleştirme sonuçları 2013 / 2023 Vitamin LGS Puan Hesaplama

Meb Yerleştirme Sonuçları 2013

meb yerleştirme sonuçları 2013

2023 Vitamin LGS Puan Hesaplama

Hesaplanan puan bilgi amaçlıdır, resmî bir geçerliliği yoktur.

Verilen yüzdelik dilimlerde 2022 LGS verileri referans alınmıştır.

Nasıl Fark Yaratır?

Türkiye’nin bir numaralı LGS hazırlık platformu Vitamin LGS, diğer hazırlık ürünlerinden farklı olarak öncelikle öğrenciye sınav başarısı için gereken üst düzey becerileri kazandırır. Bununla birlikte; kişiselleştirilmiş çalışma planı, akıllı performans takip sistemi, binlerce beceri temelli soru, Türkiye genelinde uygulanan deneme sınavları ve nokta atışı eksik giderme özellikleriyle de LGS’de başarı için gerekli olan her şeyi bir arada sunar.

Matematik Başarısını Nasıl Yükseltir?

Akıllı soru üretme sistemi DinamikMAT, LGS’de başarı için en temel gerekliliklerden biri olan hızlı ve hatasız işlem yapma becerisini geliştirerek sınavda hız kazandıracak teknikleri öğretir, matematik kazanımlarının edinilmesini kolaylaştırır ve öğrencinin sınav başarısını yükseltir.

LGS’de Nasıl Avantaj Sağlar?

LGS için özel hazırlanan online hızlı okuma programı HIZLIGO LGS, okuma hızının çok kritik olduğu ve tüm derslerde uzun paragraf sorularının bulunduğu LGS’de başarı için gerekli olan okuduğunu anlama becerisini geliştirerek öğrenciye LGS’de fazladan 30 dakikaya kadar zaman kazandırır ve sınav başarısını artırır.

LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizin için “LGS’de puan hesaplama nasıl yapılır?” sorusunu cevaplayacağız.

Farklı deneme sınavlarına girdikten sonra LGS deneme puan hesaplaması yapabilmek için hesaplama motorumuzu kullanabilirsiniz.

Puan hesaplama aracımız, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) kullandığı formüle göre LGS puanlarını hesaplamaktadır.

Bu sayede siz de merkezî sınav puanına en yakın sonucu hazırladığımız LGS puan hesaplama robotumuzdan öğrenebilirsiniz.

Vitamin LGS Yüzdelik Dilimli Hesaplama Motoru Ne İşe Yarar?

LGS yüzdelik dilimli puan hesaplama formunu kullanarak LGS’deki doğru ve yanlış sayılarınızı ilgili alanlara girebilir, bu sayede LGS net puan hesaplaması yapabilir ve yer alacağınız yüzdelik dilimi öğrenebilirsiniz.

Böylece yüzdelik diliminizi, girmek istediğiniz okulu önceki senelerde kazanan öğrencilerin yüzdelik dilimleri ile kıyaslayabilirsiniz.

LGS puan hesaplama robotunun yüzdelik dilim sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) hesaplamasıyla uyumludur.

LGS Puan Hesaplama Formülü Nedir?

2023 LGS’de puan hesaplama şu şekilde yapılır:

Sınavda yer alan derslere ait doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Ardından bu sayılar LGS puan hesaplama formülündeki ilgili alanlara yazılır. Derse ait ham puan sayısı, testin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır. Her bir dersin ortalaması, ilgili testin ham puanlarının toplamının LGS’ye giren öğrenci sayısına bölümüyle bulunur. Testlere ait standart sapma; ilgili dersin testinin ham puanları, sınava giren öğrenci sayısı ve ortalaması kullanılarak hesaplanır.

LGS puan hesaplama formülü; testin ortalaması ve standart sapmasını kullanarak LGS’ye giren öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını ise 10’a eşitleyen bir dönüştürme işlemi yapar ve testlere yönelik standart puanı hesaplar.

Testler için bulunan standart puanlar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen katsayılarla çarpılarak derslere ait testlerin ağırlıklı standart puanlarına ulaşılır.

Derslere ait testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak “Toplam Ağırlıklı Standart Puan” yani TASP bulunur. Cevap anahtarında hata bulunduğu durumlarda konunun Merkez Sınav Kurulu kararıyla belirlenmesinin ardından sorunun veya soruların iptali doğru seçenekler dikkate alınarak değerlendirilir. LGS oturumlarından herhangi birine katılmayan veya sınavı iptal edilen öğrenciler için Merkezî Sınav Puanı (MSP) hesaplanmaz.

LGS Nedir?

“LGS nedir, LGS kaçıncı sınıf öğrencileri içindir?” soruları, LGS'ye hazırlanan öğrencilerin ve velilerinin merak ettikleri sorulardan bazılarıdır.

LGS yani Liselere Geçiş Sınavı, ülkemizde 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır.

LGS; 8. sınıf öğretim programı esas alınarak hazırlanan, beceri temelli yeni nesil sorulardan oluşan ve üst düzey becerileri ölçen bir sınavdır. Öğrencinin LGS’de başarılı olması için konuları iyi düzeyde bilmesi tek başına yeterli değildir. Konuları iyi düzeyde bilmenin yanında öğrencinin başarılı olması için akıl yürütme, problem çözme, analiz etme gibi üst düzey becerileri de kazanması gerekir. Vitamin LGS, sunduğu binlerce beceri temelli soru, kişiye özel soru patikaları, akıllı çalışma sistemi ve detaylı performans raporlarıyla öğrencilerin bu becerileri kazanmasını sağlar ve deneme sınavlarıyla öğrencilere gerçek sınav deneyimi yaşatır.

LGS, tüm Türkiye’de aynı gün ve saatte yapılır. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler, sınavda aldıkları puanlara uygun olarak tercih ettikleri liselere yerleşirler ve öğrenim hayatlarına devam ederler. LGS’ye özellikle Fen Lisesi ve Anadolu Lisesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler katılırlar.

LGS’ye hazırlanmak için uygun dönem ve zamanlar vardır. Öğrenci, bilgi ve yeteneklerine göre sınavdan bir yıl önce de LGS’ye hazırlanmaya başlayabilir ya da 2. dönemden itibaren çalışmalarını hızlandırabilir.

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) Eski İsimleri Nelerdir?

  • 1997-2003 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)
  • 2003-2007 Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS)
  • 2007-2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS)
  • 2013-2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)
  • 2017-2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), geçmişten günümüze kadar birçok kez isim değişikliği yaşamıştır. Sistem değişikliklerinde sınavın da ismi değiştirilmiştir.

LGS’ye hazırlık aşamasında mutlaka gireceğiniz yılın sınav sisteminde bir değişiklik olup olmadığını öğrenmeli ve buna uygun şekilde sınav hazırlığı yapmalısınız.

LGS Nasıl Bir Sınavdır?

“LGS nasıl bir sınavdır?” hem öğrencilerin hem de velilerin sıkça merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. LGS sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencileri için sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum hâlinde, 6 temel derse (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ait beceri temelli sorulardan oluşan bir sınav uygulanır.

LGS’de çıkacak konular hakkında araştırma yaparken öncelikle LGS sınavında kaç soru bulunacağını öğrenmeniz gerekmektedir. LGS’de çıkacak konular belirlenirken 8. sınıf öğretim programı esas alınır.

Sınava hazırlanmaya başlamadan önce öğrencilerin “LGS nasıl sınavdır?” sorusu hakkında detaylı bilgi toplamaları önemlidir. LGS, toplamda 155 dakikadır. Sözel bölüm için ayrılan süre 75 dakika, sayısal bölüm için ayrılan süre 80 dakikadır. Sınavın sözel bölümü sabah oturumunda uygulanır ve 50 sorudan oluşur. Öğlen uygulanan sayısal bölümdeyse 40 soru bulunur.

LGS 2023’ye Nasıl Başvurulur?

LGS’nin yapılacağı tarih Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) yayımlamış olduğu sınav takviminde açıklanmıştır. LGS başvurularının açılacağı tarih ise Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanacak olan kılavuzla duyurulacaktır. Yurt içinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerinin LGS başvurusu için ayrıca bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

Merkezî ve Yerel Yerleştirme Nedir?

LGS’ye giren öğrenciler; sınav sonucunda aldıkları puanlarla pansiyonlu okullar, merkezî puanla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar olmak üzere üç farklı grupta tercih yapabilirler.

Merkezî yerleştirmeyle herhangi bir okula giremeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih edebilirler. Sınava katılmayan öğrencilere “Merkezî Yerleştirmeyle Öğrenci Alan Okullar” tercih ekranı açılmaz. Bu durumda LGS’ye girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle en yakın okula kayıt yaptırabilirler.

2013 SBS yerleştirme tercih sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretime yerleştirme sistemine göre, 2013 SBS Yerleştirme Sonuçları www.meb.gov.tr web adresinden açıklandı.

2013 SBS yerleştirme tercih sonuçları açıklandı

Fotoğrafı Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretime yerleştirme sistemine göre, yerleştirme sonuçlarını sitesinden duyurdu. nbsp;Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada, ortaöğretime yerleştirme sistemi çerçevesinde 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı seviye belirleme sınavının (SBS) 8 Haziran 2013'te yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde gerçekleştirildiği hatırlatıldı. nbsp; nbsp;Sonuçların 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklandığı belirtilerek, 15-29 Temmuz 2013 tarihleri arasında da tercihlerin alındığı belirtildi. Açıklamada, öğretime yerleştirme sistemi çerçevesinde yerleştirme işlemlerinin öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde açıklanan Ortaöğretime Yerleştirme Puanı'na göre gerçekleştirildiği kaydedildi. Birinci yerleştirme sonuçlarının nbsp;"www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlanmaya başlandı. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adresten öğrenebilecek.



nbsp;2013 SBS TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SONUÇLARA NASIL BAKILIYOR?
Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adresten öğrenebilecek.
EK YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?
Yerleştirme sonuçları açıklandığında tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenci, 12-16 Ağustos tarihlerinde saat 17:00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek.
Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 12-16 Ağustos tarihlerinde kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecek.
Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos'tan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek.
Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek.

E-Kayıt

2013 yılı sbs sınavına girerek ortaöğretime başlayacak olan öğrencilerin sbs tercih işlemleri sonuçlandı ve tercihlerin ardından istedikleri ve puanlarına göre yerleşme imkanı olan okulları tercih eden öğrencileri merakla beklediği sbs yerleştirme sonuçları açıklandı

2013-2014 yılında liseye başlayacak öğrencilerin hangi okula yerleştiğini ve kaydını hangi okula yaptıracagını merakla bekledigi lise yerleştirme sonuçları meb tarafından açıklandı ve liselere kayıt işlemleri de başladı

2013-2014 sbs lise yerleştirme sonuçları için tıklayın

  • Facebook
  • Google
  • Twitter

2013 SBS ek tercihler açıklandı e-okul.meb.gov.tr

2013 SBS ek tercihler açıklandı MEB oges e okul kayıt klavuzu e okul sbs yedek kayıt sonuçları, e okul sbs yedek kayıt kontenjanları, e okul yedek yerleştirme sonuçları,e okul 2013 sbs tercih sonuçları

Ek tercikler açıklandı ve SBS 2013 te sona doğru geliniyor. SBS lise kayıtları da devam ediyor. Bu sene son olarak uygulanan SBS'de gelişmeler MEB oges e okul klavuzu

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri, boş kontenjan ve taban puan bilgileri için tıklayınız... e okul

e okul 2013 SBS'de tercih-yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretime yerleştirme sistemine göre, e okul SBS yerleştirme sonuçlarını sitesinden duyurdu.

SBS EK yerleştirme sonuçları 2 eylül tarihinde sona erecek. SBS ek yerleştirmesi sonrası okul kazanan SBS'liler ise kesin kayıtlarını 2-13 Eylül tarihleri arasında yapacaklar.

SBS yedek kontenjanlar e okul sistemindeki E-Kayıt sisteminden bakılarak, öğrencilerin kaydı bu sistemden yapılacak.

2013 SBS EK YERLEŞTİRME TERCİHLER İÇİN TIKLAYIN!

2013 Sınavsız Öğrenci Alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Bireysel e-Başvuru Tercih İşlemleri için tıklayınız...

2013 Sınavsız Öğrenci Alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Bireysel e-Başvuru Tercih Listeleri için tıklayınız...

E-OKUL SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN!

SBS 2013 sınavı için öğrencilerin heyecanla beklediği yedek yerleştirme sonuçları (ek kontenjanlar) açıklandı. SBS sınavında tercih yapan ancak ilk yerleştirme sonuçlarında herhangi bir okulu kazanamayan öğrencilerin yedek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için sonuçların açıklandığı MEB internet sayfasına girmeleri ve TC kimlik numaraları ile öğrenci numaralarını kullanarak giriş yapmaları gerekiyor.

SBS 2013 Yedek Yerleştirme Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

İlk önce aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve MEB'in SBS 2013 Yedek Yerleştirme ile ilgili internet sayfasına giriş yapın. Açılan sayfada sol taraftaki kutuya TC kimlik numaranızı sağ taraftaki kutuya ise öğrenci numaranızı girin. Ancak öğrenci numaranızı girerken başına 2013 ekleyin.

E Okul Kayıt 2013 SBS Yedek Yerleştirme Sonuçlarını Öğrenmek için Tıkla

SBS KAYIT DURUMU HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kayıt hakkı kazandığınız okula kayıt yaptırdıysanız, aşağıdaki tercih bilgileri listesinde Kayıt Durumu alanının "KAYITLI" şeklinde gözükmesi gerekmektedir. Kayıt yaptırdığınız halde bu şekilde gözükmüyor ise sistem üzerinden kayıt işlemi girilmemiştir. Bu durumda kayıt işlemini yaptırdığınız okula müracaat ediniz. Aksi durumda yerinize yedekten yerleştirme yapılacaktır.

EK YERLEŞTİRME

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos 2013 saat 17.00’ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. 19-26 Ağustos 2013 tarihlerinde, yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı, her gün saat 19.00 da açıklanacak.

26 Ağustos 2013 saat 19.00 itibarıyla kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 29 Ağustos 2013 saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu hakkını kaybedecek. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kayıt hakkı kazandığınız okula kayıt yaptırdıysanız, tercih bilgileri listesinde Kayıt Durumu alanının "KAYITLI" şeklinde gözükmesi gerekmektedir. Kayıt yaptırdığınız halde bu şekilde gözükmüyor ise sistem üzerinden kayıt işlemi girilmemiştir. Bu durumda kayıt işlemini yaptırdığınız okula müracaat ediniz. Aksi durumda yerinize yedekten yerleştirme yapılacak.

OYP’ye göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde, geçmiş yıllara göre bazı farklı uygulamalar söz konusu olduğundan, okul müdürlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimize rehberlik eden diğer yetkililerin, http://oges.meb.gov.tr/ adresinde yayınlanan tercih ve yerleştirme e-kılavuzunu dikkatlice okumaları gerekmektedir. Özellikle, Tercih Listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekmektedir.

Buna göre yerleştirme işlemleri için dikkat edilecek hususlar;

1) OYP’si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.

2) Yerleştirme işlemleri için tercihler 01-08 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

3) Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 (on) tercih yapabileceklerdir.

4) Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacaklardır.

5) Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır.

6) Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

7) Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

8) Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler “2013 Ortaöğretime Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu”nun II. bölümünde açıklanmaktadır. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

9) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, öncelik sırasına ve http://oges.meb.gov.tr ve https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalıdır.

10) Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilir. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecektir.

11) Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir.

12) Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin “Sınav Sonuç Belgesi”nde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asil olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacaktır. Ayrıca veliler https://e­okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen İnternet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir.

13) OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilân edilecektir. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir.

KAYIT HAKKI KAZANAMAYAN ÖĞRENCİLER

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek.

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının "çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin" 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları ise 29 Ağustos 2013 tarihine kadar sürecek.

Bu okullara kayıtlar e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacak. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin bünyesindeki genel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi yapabilecek.
Öğrenciler hem imam hatip liselerine hem meslek liselerine hem de ÇPL bünyesindeki genel liselere kayıt yaptıramayacak.

YENİ SBS SİSTEMİ
Türkçe, Fen, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü’nden sınavlar aralık ve nisan ayı sonunda yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eylül ayında açıklayacağı, SBS’nin yerine getirilecek yeni sistemin detaylarına ulaşıldı. Buna göre sınav, “Türkçe”, “Matematik”, “Fen ve Teknoloji”, “İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük”, “Yabancı Dil” ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerinden yapılacak. Sınava giremeyen öğrenci 1 hafta sonra telafi sınavına girebilecek. Testlerde yanlışlar doğruyu götürmeyecek.
Son dakika değişikliği olmazsa, yeni sistem şöyle işleyecek:

- DİN KÜLTÜRÜ DE ORTAK SINAV: Ortaokul 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan yazılı sınavlardan bir tanesi merkezi sınav olarak gerçekleştirilecek. Sınavlar temel dersler olan “Türkçe”, “Fen ve Teknoloji”, “Matematik”, “T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük”, “Yabancı Dil”, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerini içerecek.

e okul SBS tercih yedek kayıt sonuçları, e okul SBS yedek kayıt tercih kontenjanları, e okul yedek yerleştirme tercih sonuçları, e okul 2013 SBS sonuçları...

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası