yeşil pasaport yenileme / PASAPORT ALMA İŞLEMLERİ

Yeşil Pasaport Yenileme

yeşil pasaport yenileme

YEŞİL PASAPORT BAŞVURUSU &#; YEŞİL PASAPORT NASIL ÇIKARILIR?

Bu yazımızda yeşil pasaport çıkarmak için yapmanız gereken işlemleri adım adım anlattık.

Eğer yeşil pasaporta hakkınız olup olmadığından emin değilseniz ilk olarak Yeşil Pasaportu Kimler Alabilir yazımızı okuyun.

Ayrıca Pasaport Nasıl Alınır adlı yazımıza da göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz. O yazı bordo pasaport çıkartma işlemlerini konu alsa da, yeşil pasaport için işlemler neredeyse aynı olduğu için çok faydalı bilgiler ve tüyolar içerir. Yeşil pasaport işlemlerinde bordodan farklı olan sadece 2 şey var: 1) İçişleri Bakanlığı’na hitaben yazılmış yeşil pasaport talep yazısı. 2) Pasaport harcından muaf olma ayrıcalığı.

Yeşil Pasaport Süresi: Yeşil pasaport en fazla 5 yıllık verilir. Güncelleme: Mayıs itibari ile 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, yeni nesil yerli e-pasaportla 10 yıla çıktı.
Yeşil Pasaport Yenileme: Eskiden pasaportlar süreleri bittiğinde yeni bir kaşe ile yenilenirdi. Şimdi pasaportunuzun süresi bittiyse yeni bir pasaport çıkartmanız gerekiyor. Pasaport çıkarma işlemleri şöyledir:

1.
Yeşil Pasaport Başvurusu İçin Gerekli Evrakları Hazırlayın

Yeşil (Hususi) Pasaport çıkarmak için gereken belgeler aşağıdaki gibi:

1. İçişleri Bakanlığı’na hitaben yazılmış yeşil pasaport talep yazısı.
Eğer çalışansanız, yeşil pasaport talep yazısını, önce çalıştığınız kurumdaki yetkili kişiye onaylatıyorsunuz. Emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevden ayrılmışsanız, talep yazısını yine emekli olduğunuz veya çekildiğiniz kurumdan onaylatmanız gerekiyor. Eğer ebeveyniniz üzerinden yeşil pasaport alacaksanız onların çalıştığı kurumdan imzalı onay yazısı almanız gerekiyor. İl Nüfus Müdürlüğü’ndeki görevli başvuru sırasında bu belgedeki onay ve imzaları, elindeki imza sirküleri ile karşılaştırarak başvurunuzu onaylıyor. Yeşil Pasaport Talep Formuna buradan ulaşabilirsiniz:
2. Nüfus Cüzdanı aslı (fotokopisini de bulundurmakta yarar var),
3. Varsa daha önceden alınmış pasaportlarınızın aslı,
4.  2 adet biometrik vesikalık fotoğraf,
5. Reşit olmayan veya engelli vatandaşların kanuni temsilcilerinden muvafakatname
6. Defter bedeli dekontu

2.
Yeşil Pasaport Ücretlerini Ödeyin

Harç bedeli bordo pasaportlara uygulanır. Yeşil pasaport için harç ödemesi yapmanıza gerek yoktur. Yeşil pasaportluların tek ödemesi gereken defter bedeli olan TL&#;dir. Eskiden parayı anlaşmalı bankalarda gişe görevlisine yatırıyordunuz ve işlem için nüfus kağıdınızın mutlaka yanınızda olması gerekiyordu çünkü dekont TC numaranıza kesiliyordu. Bu dekontu da başvuru dosyanıza eklemeniz gerekiyordu. Şimdi ise defter parası online olarak Vergi Dairesi’nden yatırılıyor: funduszeue.info

3.
İl Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alın

funduszeue.info adresinden, seçtiğiniz İl  Nüfus Müdürlüğü&#;nün takvimini görüp size uygun olan bir zamana randevu alabilirsiniz. Yeşil pasaport başvurusu sadece İl Nüfus Müdürlüğü&#;nden yapılabilmekte ama herhangi bir şehirde başvurabilirsiniz.

4.
Pasaport Teslimat

Pasaportunuz, İl üfus Müdürlüğü&#;ndeki başvuru sırasında belirttiğiniz adrese 10 iş günü içinde ulaştırılacaktır.

İşlemleri nasıl hızlandırabileceğinizi  Pasaport Nasıl Alınır yazımızda detaylıca anlattık.

Pasaport Yenileme Pasaport S&#;resi Uzatma, Randevusu, &#;creti ve Gerekli Evraklar Nelerdir?

Son Dakika Haberler

G&#;ndemPasaport Yenileme Pasaport S&#;resi Uzatma, Randevusu, &#;creti ve Gerekli Evraklar Nelerdir?

Tıkla

  • E-Devlet Sistemi

    Yurt dışına çıkış halinde pasaport belgeniz en gerekli belgelerin başında gelmektedir. Bordo, yeşil, gri gibi çeşitleri bulunan pasaportlar kişinin kamu kuruluşundaki derecesine veya devlet görevi için gitmesine göre bu tür renklere ayrılabilir. Fakat en yaygın olanı bordo pasaporttur. Pasaportunuzu harç karşılığında belirli süreler için alabilirsiniz. 6 aylık, 1 senelik, 2 senelik veya çeşitli zaman bazlarında bu geçerlilik değişmektedir. On seneye kadar pasaportunuzun süresini belirleyebilirsiniz. Ücretler de buna göre değişiklik göstermektedir. Her sene pasaport yenileme ve pasaport alım ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir ve herkes bu ücrete tabii tutulur. Hizmet ve hususi pasaport sahipleri hariç harç bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Defter bedelinden ise kimse muaf tutulmamaktadır. Pasaportunuz için belirlediğiniz geçerlilik süresi bittiğinde ise mevcut pasaportunuz için pasaport yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir. Pasaportunuzu yine istediğiniz bir süre zarfı için güncelleyebilir ve yurt dışı seyahatlerinize devam edebilirsiniz. Pasaport yenileme nasıl yapılır, pasaport yenileme nereden yapılır, pasaport yenileme ücreti ne kadar gibi sorularınızın cevaplarını ise bu yazımızda derledik. Pasaport yenileme için gerekenler hakkında hemen hemen bütün bilgilere yazımızdan ulaşabilir ve pasaport yenileme işlemlerinize kolayca başlayabilirsiniz.

    Pasaport Yenileme İçin Ne Gerekli?

    Pasaport yenilemeniz için geçerli pasaportunuzun süresinin dolması başlıca sebeplerdendir. Artı olarak eğer kimlik bilgilerinizde en ufak bir değişiklik var ise bu da pasaportunuzun yenilenmesini gerektirir. Öncelik olarak her tür pasaport için yenileme işlemi farklılık gösterebilir. Yenileme işlemine başlamanız adına öncelikle çevrimiçi platformdan pasaport yenileme işleminiz için randevu almanız gerekmektedir. Pasaport yenileme başvurusu bu şekilde yapılabilir. Başvurusuz işlemleriniz için ise direkt olarak nüfus dairesine giderek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Randevu almanız size büyük zaman kazandıracaktır. Pasaport yenileme randevu işlemi Alo çağrı merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü funduszeue.info internet adresinden alınabilir. Randevu aldıktan sonra pasaport yenileme evrakları ve pasaport yenileme ücreti hazır edilmeli. Başvuru için kişisel olarak gitmeden önce mutlaka harç bedelini ve defter bedelini toplam olarak ödemeniz gerekiyor. Herhangi bir belge eksik olması durumunda işleminiz maalesef gerçekleştirilemiyor ve tekrar randevu almak durumunda kalıyorsunuz. Bu yüzden bütün belgelerinizi eksiksiz hazır edip başvuruya gitmeniz oldukça önemli. Hususi pasaportlar için pasaport talep formundaki bilgilerin doğruluğu gibi durumlara dikkat etmenizde fayda var. Makbuz, dekont gibi belgelere ise ihtiyaç yok. Sistemde ödeme yapıp yapmadığınız otomatik olarak görevliler tarafından görülüyor.

    Pasaport İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Pasaport için gerekli evraklar ve pasaport yenileme için gerekli evraklar başvuruda bulunduğunuz pasaport türüne göre farklılık gösterir. Çevrimiçi randevu almanız sonrası belirtilen evraklarla birlikte şahsınız adına başvuru yapabilirsiniz. Vekalet olsa bile işlem pasaport sahibi olmadan yapılmaz. Kesinlikle şahsi başvurunuz gerekli. Umuma mahsus, hususi damgalı, hizmet damgalı pasaportlarda aranan evraklar birbirinden ufak farklarla ayrılır. Kimlik kartınız, nüfus cüzdanınız veya geçici kimlik belgeniz kesinlikle yanınızda olmalı. Aynı zamanda son altı ayda çekilmiş olan bir biyometrik fotoğraf gerekiyor. Yüzünüzün fotoğrafta tanınması gerekli. Reşit olmayan kişilerin yasal temsilcileri yanlarında olamdığı takdirde muvafakatname gerekli. Başvuruya gelmeden önce harç ücretini de yatırmalısınız. Ödeme bilgileri sistem üzerinden başvuru esnasında görülmektedir. Bu yüzden dekont götürmenize gerek yok. Ebeveynlerinin hakkı ile hususi damgalı pasaport alacak olan öğrencilerin ise öğrenci belgelerini getirmeleri gerekiyor. Pasaport yenileme için gerekli belgeler bu şekilde. Ayrıca yenileme işlemi sırasında elinizde şu an mevcut olan, geçerliliğini kaybetmiş olan pasaportunuzu da mutlaka götürmeniz gerekiyor

    Pasaport Yenileme İşlemi Ne Kadar Sürer?

    Pasaport yenileme ne kadar süren bir işlem diye sorulacak olursa sistemin oldukça hızlı ilerlediği ortada. Birkaç dakika içerisinde bireysel başvurunuzla tamamlanan işlemleriniz internet üzerinden işleniyor. İki iş günü içerisinde pasaportunuz ortaya çıkıyor. PTT kargo ile birlikte isminize gönderimi sağlanıyor. İl merkezlerine üç iş günü, ilçelere dört iş günü ve köylere yedi iş günü içerisinde teslimi sağlanıyor. Pasaportunuz sadece şahsınıza ve belirlediğiniz diğer bir kişiye teslim ediliyor. Bunların dışındaki insanlara teslimi kesinlikle sağlanmıyor. Teslim sürecini ise aynı şekilde internet sitesinden ve Alo çağrı hattından takip edebilirsiniz. Kargo takip kodunuz da cep telefonunuza ulaştırılıyor. Reşit olmayan kişilerin pasaportları ise velilere teslim ediliyor. Yani özetle çok kısa bir sürede pasaport yenileme işleminizi gerçekleştirebilir ve seyahatlerinize devam edebilirsiniz. Dijital ortam sayesinde yenileme işlemleri oldukça kolaylaşmış durumda görünüyor.

    Pasaport Yenileme Harcı Ne Kadar?

    Pasaport yenileme bedeli istediğiniz, başvurduğunuz pasaport türüne göre değişmekte. Öncelikle hususi damgalı, yani yeşil pasaportlarda harç ücreti bulunmamakta. Hususi pasaport sahipleri ve hizmet pasaportu sahipleri bu ücretten muaf tutuluyor. Diğer pasaport türleri için belirtilen rakamlar her sene için değişiklik göstermekte. Yeni fiyat tabloları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirleniyor. Ücretler altı aylık, bir yıllık, iki yıllık, üç yıllık ve dört-on yıllık olmak üzere ayrılıyor. Harç ve defter bedeli olmak üzere iki ücret ödeniyor.

    Süre Harç *** Defter Toplam
    6 Ay ,70 TL ,00 TL ,70 TL
    1 Yıl ,30 TL ,00 TL ,30 TL
    2 Yıl ,10 TL ,00 TL ,10 TL
    3 Yıl ,50 TL ,00 TL ,50 TL
    3+ Yıl ,50 TL ,00 TL ,50 TL

     Ödemenizi yaptıktan sonra dekonta ihtiyaç duymaksızın başvurunuza gidebilirsiniz. Ödemelerinizi fiziksel olarak vergi dairesi müdürlüklerine, PTT şubelerine ve anlaşmalı bankalara yapabilirsiniz. Bunun dışında funduszeue.info adresinden ödemelerinizi çevrimiçi olarak çok kısa bir sürede gerçekleştirebilirsiniz. Pasaport yenileme harç ücreti bu şekilde yatırılabilinir. Pasaport harç ve defter bedelini yatırdıysanız ve sonrasında pasaport almaktan vazgeçme gibi bir durum olursa vergi dairesi müdürlüklerinden başvurularınız sonrası yatırdığınız ücreti geri, iade alabilirsiniz.

    Pasaport Nereden Alınır?

    Pasaport yenileme işlemleri için mutlaka resmi olarak nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Öncelikle çevrimiçi olarak randevu almış olmanız size zaman kazandıracaktır. Çevrimiçi randevunuzu aldıktan sonra belirlediğiniz gün ve saatte nüfus müdürlüğüne müracaat halinde bulunduğunuz takdirde işlemleriniz yapılacaktır. Öncesinde mutlaka harç ve defter ödemenizi yaparak gitmelisiniz. Dekont, makbuza ihtiyaç duyulmamakta. Artık dijital ortamda tüm işlemler görevliler tarafından görülmekte ve bundan sonra kısa sürede işlemleriniz sonlanarak pasaportunuzun basım işlemine başlanacaktır. Beraberinde bir hafta içerisinde pasaportunuz şahsınıza, belirttiğiniz adrese veya şahsınız olmadığı takdirde başvuru sırasında belirlediğiniz isime teslim edilecek. Pasaport gönderimleri PTT kargo ile sağlanmakta. İki gün basım ve işleme işlemi sonrasında kargoya teslimi yapılmakta olan pasaportlar ülkenin farklı kısımlarına çeşitli günlerde ulaşıyor. En geç bir hafta içerisinde pasaportunuz elinizde oluyor.

    nest...

  • çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.