nişan kaçıncı haftada gelir / Hamilelikte Nişan Gelmesi Ne Renk Olur, Ne Kadar Sürer? - Gebe.com

Nişan Kaçıncı Haftada Gelir

nişan kaçıncı haftada gelir

Tüm anne adayları, ya doktorlarından ya da çevrelerinden mutlaka nişan gelmesi adında bir olayın varlığını duymuşlardır.

Hamilelik süresi boyunca rahim ağzında çeşitli salgılar oluşur ve rahim ağzında birikir. Bu nedenle rahim ağzı tıkanır. Bu salgıların sümüksü bir yapısı vardır. Mukus tıkacı da denir. Oluşan bu tıkaç, bebeğinizi ve sizi enfeksiyonlara karşı korur. Gebelik artık sona yaklaştığında rahim ağzında oluşan değişiklikler nedeniyle bu tıkaç düşer. Halk arasında bu duruma “nişan gelmesi” denir.

Anne adayı bu tıkacı iç çamaşırında ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir.

Genellikle anne adayı, nişanın yanında bir miktar akıntı da fark eder. Bu akıntının rengi genellikle pembe ya da kahverengi tonlarındadır. Nişan her anne adayında, aynı dönemde gelmez.

Bazı anne adaylarında hamileliğin 36. haftasında gelirken, bazılarında gebeliğin son zamanlarında gelir. Bunun yanında bazı anne adaylarında nişan gelmesi, zaman yayılarak yaşanan bir olay olduğu için, nişanın geldiği fark edilemeyebilir. Tıkaç, hamilelik süresince oluşan akıntılar arasında da gelebilir ve yine fark edilemeyebilir. Dolayısıyla da akıntı ile nişanı birbirinden ayırt etmek gerekir. Bunu yapmak için de rengine ve miktarına dikkat etmek gerekir.

Eğer akıntınız açık kırmızı renkte ve miktarı ile yoğunluğu artmışsa doktorunuza bu durumu bildirmenizde fayda olacaktır. Çünkü bu, nişanınızın geldiği anlamına geliyor olabilir.  Özellikle 36. haftadan sonra böyle bir akıntı ile karşılaşırsanız, doktorunuza bunun haberini vermekte gecikmemelisiniz.

hamilelikte-nisangelmesiDoğum ne zaman başlar?

Nişan gelmesi, doğumun yaklaştığını haber verir. Fakat yine de nişan geldikten sonra doğumun tam olarak ne zaman başlayacağını kestirmek zordur. Kimi kadınlarda doğum, nişanın hemen arkasından başlayabilirken, kimi
kadınlarda ise günler hatta haftalar sonra başlar.

Doğumdan önce annenin vücudunda yaşadığı değişimler, doğum başlamadan hemen önceki saatlerde başlayabileceği gibi, bir ay kadar önceden de başlayabilir. Doğum gerçekleşmeye başlamadan hemen önce, rahim ağzı genişlemeye ve incelmeye başlar.

Fakat bu belirtileri anne adayları fark edemez, doktorunuz fark edebilir. Diğer yandan anne adayının da doğumun yaklaştığını anlayabileceği 8 belirti vardır. Bu belirtiler sırasıyla şöyledir;

  • Hamilelikte Karnın İnmesi

İlk kez doğum yapacak anneler, çoğunlukla doğum başlamadan önceki 2-4 hafta içerisinde karınlarında bir değişiklik olduğunu fark ederler. Bu değişikliğin sebebi, bebeğin artık doğum kanalına girmeye başlamış
olmasındandır. Ayrıca, doğumun yaklaşması ile anne adayının özellikle son 3 aylarda yaşadığı nefes darlığı sorununun hafiflediği fark edilir.

  • Hamilelikte Leğen Kemiği ve Makat Bölgesinde Hissedilen Baskı

Doğum yaklaştıkça bebek aşağı iner, bu nedenle de ağırlık hissedilir. Bebeğin ağırlığı da anne de baskı hissi yaratır.

hamilelikte-karnin-dusmesi

  • Hamilelikte Kilo Verme ve Almanın Durması

9. aya girildiğinde anne adayı, artık kilo almamaya ya da eskiye oranla çok yavaş almaya başlar. Kimi anne adayları doğum yaklaştığında kilo dahi verebilir.

  • Hamilelikte Enerji Azalması ya da Artması

Dokuzuncu aya girildiğinde anne adayının kendini daha fazla yorgun ve bitkin hissettiği görülür. Fakat bu durum her anne adayı için geçerli değildir. Kimileri bu ayda kendilerini daha enerjik hissedebilirler.

Doğumun yaklaşmasıyla rahim ağzı incelir ve açılmaya başlar. Bu nedenle de rahim ağzını tıkayan sümüksü tıkaç düşebilir.

  • Pembe ya da Kahverengi Nişan

Doğum yaklaştıkça incelen rahim ağzında bulunan kılcal damarlarda çatlamalar görülür. Bu nedenle de akıntılar pembe renge döner. Bu akıntı genellikle 24 saat içinde bebeğinize kavuşacağınız anlamına gelir. Fakat doğumdan birkaç hafta önce de nişan gelebilir. Bu nedenle nişanınızın geldiğini fark ettiğini fark ettiğiniz anda doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.

  • Braxton Hicks Kasılmaları

Bu kasılmalar, gebeliğin son üç ayında doğuma hazırlık için başlayan kasılmalardır. Bu kasılmalar, doğum sırasında yaşanacak gerçek kasılmaların alıştırmalarıdır. Aynı zamanda bu kasılmalar sancılı kasılmalar değildir ve düzenli aralıklarla gerçekleşmezler. Yalnız bu kasılmaların şiddetini giderek artırması, sancılı bir hale gelmesi ve düzenli olması, doğum sancılarına işaret edebilir. Hamileliğin son ayında bu kasılmalar sıklaşmaya, düzenli olmaya ve şiddetini artırmaya devam edecektir.

  • Hamilelikte Bağırsak Bozulmaları

Bazı kadınlar hamileliklerinin sonuna doğru ishal olabilirler.

 

Yalancı Doğum Belirtileri Nelerdir?

Aşağıdaki belirtiler sizde mevcutsa büyük ihtimalle yalancı
doğum belirtileri yaşıyorsunuz ve doğumunuz henüz gerçekleşmiyor.

-Kasılmalarla bebeğinizin hareketleri artıyorsa,

-Nişan geldiyse fakat rengi kahverengiyse,

-Yürümekle, masajla ağrılar hafifliyorsa,

-Ağrı sırtta değil, karnın aşağısında hissediliyorsa,

-Kasılmalar düzensiz ve sık sık olmuyorsa,

-Kasılmaların şiddeti git gide artmıyorsa

Gerçek Doğum Belirtileri Nelerdir?

• Sıklaşan ve vücuda yayılan sancı,
• Giderek artan ve sancılanan kasılmalar,
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi,
• Su kesesinin yırtılması,

Yukarıda bahsettiğimiz belirtileden bahsetmek mümkün. Doğum belirtilerini derinlemesine incelediğimiz makalemizi okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz: https://www.bebek.com/dogum-belirtileri-nelerdir/

https://www.bebek.com/dogum-surecinde-rahim-agzi-acikligi-ne-ifade-eder/

Mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.

Doğumun Yaklaştığını Gösteren 6 Belirti

Doğumun Yaklaştığını Gösteren 6 Belirti, Rahatlama, Nişan Gelmesi, Su Gelmesi, Doğum Ağrıları, Rahim Ağzında incelme, Rahim Ağzında Genişleme,

1- Rahatlama

Bebeğin karnınızın alt kısmına (pelvis) doğru yer değiştirmesi ile diaframınız üzerindeki basınç azalır ve daha kolay nefes alabilir hale gelirsiniz. Ancak bu kez idrar kesesi üzerindeki basınç artışına bağlı olarak tuvalete gitme ihtiyacı artabilir.

2- Nişan gelmesi

Gebelik boyunca rahim ağzını kapatan kalın mukus tabakası rahim içine bakterilerin girişini engeller. Doğuma yaklaştıkça rahim ağzındaki incelme ve gevşemeye bağlı olarak bu mukus tabakası atılır. Bu olay tüm gebelerde görülmeyebilir; genellikle kanlı koyu kıvamlı bir akıntı şeklindedir ve doğum eyleminin başlamasından dakikalar, saatler ya da günler önce atılabilir.

3- Su gelmesi

Bazı gebelerde amniotik kesenin doğum eyleminden önce yırtılması sonucu genellikle az miktarda su vajenden dışarı doğru akar. On kadından birinde ise yoğun miktarda su boşalabilir. Özellikle gebeliğin son dönemlerinde idrar kaçırmaya sık rastlandığından gelen sıvının amnion sıvısı mı idrar mı olduğunun kesinleştirilmesi için doktorunuza başvurmanız gerekir. Çünkü membranların erken yırtılması halinde rahim içi enfeksiyon gelişme riski artabilir.

4- Doğum ağrıları

Gebeliğin son aylarında görülen düzensiz aralıklarla gelen, alt karın ve kasıkta hissedilen, şiddeti değişken, karında sertleşme ile birlikte olan, pozisyon değişikliği ile azalan ya da kaybolan, kısa süreli kasılmalar yalancı doğum ağrıları olarak bilinir. Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır. Beş dakikada bir gelen ve 1 dakikadan uzun süren kasılmalar ya da su gelmesi halinde doktorunuza başvurmanız önerilir.

5- Rahim ağzında incelme

Gebeliğin son ayında rahim ağzı incelmeye başlar. Doktorunuz bu durumu kontrole gittiğinizde vajinal muayene ile anlayabilir ve yüzde olarak ifade eder. Rahim ağzındaki incelme, rahim ağzının daha kolay genişlemesine olanak tanır. Gebeliğin son iki ayında hissettiğiniz yalancı doğum ağrıları da denen kısa süreli, şiddeti az kasılmalar incelmede rol oynar.

6- Rahim ağzında genişleme

Gebeliğin son aylarında rahim ağzında genişleme başlar. Doktorunuz bu durumu vajinal muayene ile anlar ve cm olarak ifade eder. Doğumun gerçekleşebilmesi için rahim ağzında tam genişleme (10 cm) ve tam incelme (%100) olması gerekir. Gebeliğin son zamanlarında bebek hareketlerinin bir miktar azalması normal kabul edilir. Ancak bebek hareketlerinde belirgin azalma varsa (saatte 10’dan az) veya bebek hiç hareket etmiyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Anne Olmak İçin Geç Kalmayınız...

Nişan Gelmesi

Bebek bekleyen anne adaylarının hemen hepsi ya çevrelerinden ya da doktorlarından nişan gelmesi adında bir olayın varlığını duymuşlarıdır.

Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür

Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. Nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür.

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.

36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur. Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte bazen sancıların başlaması günler hatta haftalar alabilir. Böyle bir durumda olayı doğal seyrine bırakmak en uygun yaklaşımdır.

Öte yandan akıntı aniden açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktorunuzu aramanız gereklidir.

Nişan gelmesi nasıl olur, ne kadar sürer? Hamilelikte nişan gelmesi hakkında merak edilenler

Hamilelerin özellikle son haftalarında merak ettiği konulardan biri olan nişan gelmesi, diğer kanama problemleriyle karıştırılabileceğinden özellikle doğumu yaklaşan anne adayları tarafından araştırılıyor. Gebeliğin son ayında, yani 36. haftadan itibaren düzensiz kasılmalar başlar. Bazen bu kasılmalar doğum eylemiyle karışır ve yanlış alarmla hastaneye başvurmaya neden olabilir. Peki, nişan gelmesi nasıl olur, ne kadar sürer?

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Ebru Alper hamilelikte nişan gelmesi hakkında merak edilenleri anlattı.

hamilelikte nişan gelmesi nasıl olur?

Doğum eylemi başlamadan önce bazen rahim ağzındaki mukus tıkacı hafif vaginal kanamayla gelebilir. Halk arasında “nişan gelmesi” olarak bilinen bu durum, doğumun birkaç gün içinde başlayacağının habercisidir. Aslında rahim ağzının yumuşaması ve gevşemesiyle içindeki mukus tıkacının düşmesi nedeniyle olur. Rahim ağzında doğum için bir hazırlık olduğunun göstergesidir.

Hamilelikte nişan gelmesi ne kadar sürer?

Hamileliğin son haftalarında mukus tıkacının gelmesi hemen hastaneye gitmenizi gerektirmese de, doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekebilir. Yine kasılmaları beklemek yerinde olacaktır. Nişan gelmesini takip eden ilk 72 saat içinde doğum eylemi genellikle kendiliğinden başlar.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası