calpol ne zaman verilir / 2 Aylık Bebeğe Ağrı Kesici Verilir Mi

Calpol Ne Zaman Verilir

calpol ne zaman verilir

Calpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı

Calpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı

Sık sık gündeme gelen Calpol şurubu akıllara ''Calpol ne işe yarar uyku yapar mı? Calpol şurup süspansiyon ne için kullanılır? Bebeklerde ve çocuklarda Calpol kullanmak zararlı mı?'' sorularını getirdi. Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı bugünkü haberimizde.

Etken maddesinde parasetamol barındıran bu Calpol, bebek ve çocuklarda, hafif ve orta dereceli ateşin düşürülmesi ve ağrıların tedavi edilmesi amacı ile kullanılır. Kısaca; üst solunum yolu enfeksiyonlarında oluşan ateşi ve ağrıyı azaltmak için kullanılan süspansiyon şeklindeki bir şuruptur. Ana etken maddesi parasetamol olarak geçer. Parasetamol, beyne giden ağrı sinyallerinin yoğunluğunu azaltan ve yine beyinde vücut sıcaklığını düzenlemekle görevli maddelerin salgılanmasını baskıladığından yüksek ateşi düşürme üzerinde etkilidir.  Calpol şurup, tedavi edici değil, ateş ve ağrıların belirtilerini giderici bir etki gösterir. Genellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında çocuklarda görülen soğuk algınlığı ile gribal enfeksiyonlara eşlik eden karın ağrısı, eklem ağrısı ve ateş durumlarında kullanılır.

Calpol kullanmadan önce prospektüsüne mutlaka bakın ve orada yazan yaş, kilo ve doz ayarına mutlaka uymaya çalışın. Çocuklarda yaşlarına bağlı olarak yetişkinlerden daha düşük dozlar uygulandığını unutmayın. Ayrıca ilacı 3 günden fazla kullanmanız gerekirse doktorunuza danışın.

Dolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERDolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?

CARPOL NASIL KULLANILIR?

Calpol şurup bebeklerde ve çocuklarda önerilen uygun doz 5 ml civarıdır. Bu ölçek içerisinde mg parasetamol bulunduğundan ağrı kesici ve ateş düşürücü özellik gösterir.

Şurubun kullanıldığı diğer alanlar diş çıkarma dönemlerinde görülen ateş, diş ağrısı, cerrahi operasyonlar sonrası yaşanan ağrılar ile çocuklarda baş ağrısının giderilmesinde tercih edilir.

CARPOL OLASI YAN ETKİLERİ:

Calpol kullanmadan önce aileler olası yan etkilerin neler olduğunu araştırmaya başladı. Calpol olası yan etkileri şu şekilde belirtilmiştir:

  • Ciltte kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Egzama
  • Döküntü
  • Yüz, dil, boğazda şişme
  • Nefes darlığı, astım gibi benzeri etkiler
  • Karın ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • İshal
  • Baş dönmesi
  • Karaciğer hasarı

Şişeyi en az 10 saniye boyunca iyice çalkalayın ve ilaçla birlikte gelen plastik kaşıkla doğru miktarı ölçün. Kaşığınız yoksa, eczacınıza bir tane isteyin. Doğru miktarda vermeyeceği için çay ya da tatlı kaşığı kullanmayın. Çocuğunuz şurubun tadından hoşlanmıyorsa, ilacı verdikten hemen sonra süt veya meyve suyu içirebilirsiniz.

Bebeklerde Calpol şurup kullanımı:

  • İki ayın altındaki bebeklerde kullanılmamalıdır.
  • Aşılama sonrası ateşi çıkan aylık bebeklere 60 mg’lık parasetamol dozu ( ml) Calpol “bebek ve çocuklar için” verilebilir.
  • 2 ila 3 aylık çocuklar, diğer nedenlerden dolayı ağrı ve ateş varsa, maksimum 2 doz verilebilir. 2 dozdan sonra hala ateşi varsa, önce bir doktora danışın.

CARPOL ŞURUP FİYATI:

Calpol şurup çocuklarda ve bebeklerde 1 saat içinde etki eder. Calpol şurup çocuklarda etkisini 5 saat boyunca sürdürür. Fiyatı ise 40,00 TL'dir. 

Yağmur botları modellerinde neler var? yağmur botları modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Yağmur botları modellerinde neler var? yağmur botları modelleri

Ateş; vücudumuzun enfeksiyonlara karşı, bağışıklık sistemini harekete geçirmek için verdiği doğal ve sağlıklı bir cevaptır. Vücuda giren mikroorganizmanın farkedilmesi üzerine, bağışıklık sistemi elemanlarının hızla hastalıklı bölgeye ulaşmaları için hareketlendiği bir acil durum sireninin çalması olarak basitçe anlatılabilir. Ateşin yükselmesiyle birlikte bakterilerin büyümesi ve virüslerin çoğalması engellenir.

Her yaşın normal vücut sıcaklığı farklıdır. Çocuk ve bebeklerin vücut sıcaklığı çoğu dış etkenden etkilenir. Hareket etmek, fazla giyinmek, sıcak bir içecek içmek dahi vücut sıcaklığını artırabilir. Evde bebek/çocuk varsa sağlıklı çalışan bir ateş ölçerin de evde mutlaka bulunması gerekir. Bakımveren kişinin bu ateş ölçeri doğru kullanabilmesi ve sonuçları da doğru yorumlayabilmesi hastalık takibinde önem taşır. Ateşin en sağlıklı kulaktan ölçerler ile ölçülmesi mümkündür. Kabaca 38 dereceden sonrasını ateş olarak kabul edebiliriz.

Kaç derecede ateş düşürücü verelim? Kaç derecede korkalım? Kaç derecede Acil Servis/’e başvuralım?

Bu soruları her ebeveyn Çocuk Doktoruna mutlaka en az bir defa sormuştur.

Ateşin derecesi ile hastalığın şiddeti korele değildir. Kişisel özellikler; her hastalığın farklı bireylerde farklı derecelerde ateş görülmesine sebep olur. Yani aynı grip mikrobunda komşunuzun çocuğu 38,5 santigrad dereceden fazla ateşlenmezken, sizin çocuğunuzun ateşi 40 dereceyi bulabilir.

Aynı derecedeki ateşe de her çocuğun katlanabilirliği farklıdır. Yani 39 derecede bir çocuk koşup oynarken, 38,5 derecede diğer bir çocuk yatağa serilebilir. Eğer keyfi yerindeyse, koşup oynuyorsa, iştahı yerindeyse her ateşte ateş düşürücü vermeniz gerekmez. Çocukta düşkünlük, uzayan ağlamalar, huzursuzluk, uyku bozukluğu başlıyorsa o halde 38 dereceden sonra ateş düşürücü verilebilir. Yine de ilaç vermeden önce dış ortamı serinletme, kıyafetlerini azaltma ve ılık duş uygulamalarının denenmesi önerilir. 40 dereceye ulaşan ateşte beklemeden ateş düşürücü verilmelidir. Verdiğiniz ateş düşürücünün ateşli havale geçirme riskini azaltmadığı bir gerçektir. (Ateşli havale genetik yatkınlıkla ilgili bir konudur, hasar bırakmaz, ateşin derecesi ile korele değildir.)

Ateşli dönemde çocukların günlük sıvı, oksijen ve enerji ihtiyacı artar. Kalp ve solunum hızlanır. Bu nedenle kronik olarak kalp ve akciğer hastalığı olanlar için ayrı bir değerlendirme gerekir. Bu gibi hastalığı olanlara metabolizmayı rahatlatmak için daha erken, daha düşük seviyedeki ateşlerde ateş düşürücü verilmesi gerekebilir. Önceden sağlıklı olsun ya da olmasın tüm çocukların ateşli hastalık dönemlerinde bol su içmeleri ve temiz havaya çıkmalarının önerilmesi bu nedenledir.

Aşağıdaki tablo, her annenin bilmesi gereken, böylece biz doktorların da işlerini kolaylaştıran bilgiler içermesi nedeniyle çok önemlidir.

TABLO: Ateşli çocuğa yaklaşım ile bilinmesi gerekenler.

1. Ateş normal fizyolojik bir yanıttır.

2. Ateş semptomdur, hastalık değildir.

3. Ateşe ılımlı yaklaşmak gerekir.

4. Hastalık gerileyinceye kadar ateş devam edebilir.

5. Vücut ısısı yüksekliği her zaman tam olarak belirlenemeyebilir.

6. Ateş çoğunlukla faydalı bir savunma mekanizmasıdır.

7. Ateş her zaman tedavi gerektirmez.

8. Antipiretikler her ilaç gibi bir kimyasaldır ve istenmeyen etkiler ve yan etkileri olabilir, her ilaç gibi endikasyonunda kullanılmalıdır.

9. Klinik görünüm her zaman ateş yüksekliğinden daha önemlidir. Döküntü veya beslenme ve uyku düzeninde bozulma varsa, çocuğunuz size iyi gözükmüyorsa bekletmeden doktora başvurunuz.

Ateş düşürmenin ilaç dışı teknikleri arasında kıyafetlerini soymak, ortamı serinletmek, ılık duş aldırmak, ılık su ile ıslatılmış bez ya da pamuk ile kompres yapmak olarak sayılabilir. Sirkeli su ile kompres yapmak geleneksel yöntemler arasında bulunsa da sirkenin ateş düşürme etkisi yoktur, oradaki marifet sudadır. Kompresin ya da duşun ılık suyla uygulanması önem taşımaktadır. Zira soğuk su vücudun titreme mekanizmasını çalıştırarak ateşin daha da yükselmesine sebep olabilir.

İlaç kullanmak gerektiğinde ise uygun ilacın seçilmesi önem taşımaktadır. Öncelikle hiçbir ilacın masum olmadığını bilmek gerekir. Yan etkisi en az olanlarla tedaviye başlamak gerekir. Uygun dozda ve uygun sıklıkta kullanmak için ilaçlar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Öncelikle tercih edilmesi gereken ilaç parasetamol içeren şuruplardır. Yan etki profilinin az olması, doz aralığının daha geniş olması nedeniyle yenidoğan döneminden itibaren tüm yaşlarda güvenle kullanılmaktadır. Tedavi dozu mg/kg/’dır. Parasetamol içeren çoğu şurubun bir ölçeğinde (5 ml) mg etken madde bulunduğu göz önünde bulundurulursa 10 kg ağırlığındaki bir bebek bir ölçek ilaç içmelidir. Bu basit hesapla 15 kg olan bir buçuk ölçek, 20 kg olan iki ölçek içmelidir. saat arayla yeniden içirilebileceği gibi günde 5 dozu aşmamak yan etkileri artırmamak için dikkat edilmesi gereken bir kuraldır. Parasetamol içeren şurupların (tüm diğer ilaçlar gibi) ev içinde çocukların ulaşamayacağı yerlerde, mümkünse kilitli dolaplarda saklanması gerekmektedir. Çocukların en sık kullandığı ilaç olma özelliği nedeniyle rengi, tadı ve kokusu çocuklar için çok cazip bir şekilde imal edildiğinden, ortada bırakılan şişelerin çocuklar tarafından bulunması halinde şişenin kalanını bir seferde içtiklerine sıklıkla rastlamaktayız. Kilo başına mg alınan parasetamolün toksik olduğu ve akut karaciğer hasarına yol açma riski nedeniyle hastaneye yatış gerektirdiğini unutmamak gerekir.  4 saatten daha sık vermek ya da kilo başına 90 mg olacak şekilde birkaç gün üst üste kullanmak da benzer etkilere sebep olabilmektedir. Bilinmesi gereken bir diğer nokta da parasetamolün karışım ilaçlar içerisinde en sık bulunan ürün olmasıdır. Grip ilaçlarının çoğunda parasetamol bulunduğunu ve ateşi kontrol etmek için beraberinde kullanılan diğer bir parasetamol içeren şurubun doz aşımına sebep olabileceği unutulmamalıdır. Fitil olarak kullanılan ateş düşürücülerin de, bir ölçek şurup kadar, parasetamol içerdiği bilinmelidir.

En masum ilaç olarak tanımlansa da;  annesinin hamilelikte veya erken çocukluk döneminde parasetamol kullanımının çocukların ileri yaşam dönemlerinde astım ve diğer allerjik hastalıkları artırdığı, gebelik sırasında parasetamol alan annelerin çocuklarında dikkat eksikliği/-hiperaktivite bozukluklarına benzer davranış problemleri veya hiperkinetik bozuklukların daha sık görüldüğü, laboratuvar ortamında yapılan fare deneylerinde empati yeteneğini azalttığı gösterilmiştir.

Çocuklarda ateş düşürmek için kullanılabilecek diğer bir ilaç ibuprofen içeren şuruplardır.  Böbrekler üzerine olası yan etkilerinin küçük yaşlarda daha sık olması nedeniyle altı aydan küçük bebeklere kullanılamaz. Tedavi dozu mg/kg/’dır. Bu ilacın da genellikle bir ölçeğinde mg etken madde bulunmaktadır. Yani yine 10 kg ağırlığındaki birini ele alırsak yarım-bir ölçek arasında tüketimi uygun olacaktır.  Kilo başına mg alınması toksik etkilere neden olabilir. Doz aşımı yapmadığınız halde bazı duyarlı kişilerde mide rahatsızlığı yapabilmektedir. Bunun dışında pıhtılaşma sistemleri, böbrek, kalp, rahim, merkezi sinir sistemi üzerine negatif etkileri olabileceği gibi de alerjik reaksiyonlara yol açabilir. 

Ateş düşürmek için artık kullanılmayan ilaçlardan en önemlisi aspirindir. Özellikle viral enfeksiyonların yaygın olduğu 20 yaştan önce bir çeşit ağır karaciğer hastalığına (Reye sendromu) yol açabilme riski nedeniyle kullanımı önerilmemektedir.

Metamizol içeren ilaçlar ateşi etkili bir şekilde düşürmesi nedeniyle endişesi yüksek aileler tarafından tercih edilse de, biz hekimler tarafından yine önerilmeyen ilaçlar listesindedir. ABD ve İngiltere/’de çocuklarda kullanımı yasaklanmıştır. En sık kullanıldığı Brezilya’da (ilaç Brezilya aspirini olarak bilinir) yılında süt çocuklarında yapılan bir çalışmada annelerinin sık metamizol kullanması halinde bebeklerde lösemi riskinin arttığı gösterilmiştir. “Agranülositoz” denilen kan hücrelerinin yapımının azalması durumu, şok, solunum sıkıntısı, ciltte soyulmalarla giden ağır bir reaksiyon (toksik epitelyal nekroliz) korkulan yan etkilerindendir.

Bu bilgiler ışığında, ilaç dışı ateş düşürme yöntemleri denendikten sonra, hala 38 dereceden yüksek ve bebeğin / çocuğun konforunu düşüren ateş varlığında ilk seçilecek ilaç parasetamol olmalıdır.  Ateşin ısrarla devam etmesi halinde ilk dozdan en erken 4 saat sonra yeniden parasetamol verilmesi gerekmektedir. Yan etkilerin artabilme riski nedeniyle rutin olarak dönüşümlü ilaç verilmesi önerilmemektedir. Parasetamol içeren şurupların defaten verilmesine rağmen ateşin çok kısa süreli yeniden yükselme durumlarında; günde en fazla iki defayı aşmayacak şekilde; araya ibuprofen içeren bir ilaç ile girilmesi ateşin kontrolünü artıracak ve aile endişesini azaltacaktır. Daha sık kullanılması, 3 saat arayla rutin olarak bir parasetamol bir ibuprofen verilmesi, ateş düştüğü halde ateş düşürücülere devam edilmesi, saati geldi diye rahat rahat uyuyan çocuğun ateş düşürücü saati geldi diye uyandırılması önerilmemektedir.

Uz. Dr. Görkem ASTARCIOĞLU

Çocuğun ateşi ne zaman düşürülmeli?

Yüksek ateş, çoğu zaman ailenin panik yaşamasına neden oluyor ama ateşin, enfeksiyonla savaşma yollarından biri olduğu unutulmamalı.

İSTANBUL - Vücut ısısı beyinde hipotalamus adı verilen bölgede kontrol edilir. Burada vücut ısısını 37 derece civarında tutmak üzere bir termostat sistemi bulunur. Enfeksiyonlarda veya bazı hastalıklarda bu sistem bir savunma mekanizması olarak vücudun ısısını arttırır. Normal vücut ısısı kişiden kişiye, yaşa, günün saatine, ölçümün yapıldığı vücut bölgesine ve çevre ısısı gibi dış etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Bebeklerde vücut ısısı daha yüksektir, 1 yaş civarında erişkin yaş düzeylerine doğru bir düşüş gösterir. Bu hafif düşüş ergenlik dönemi boyunca da devam eder. Kızlarda , erkeklerde yaşlarında sabit hale gelir. Sabahtan akşama doğru vücut ısısında derece artış gözlenir. Gün içinde en düşük değerler sabah , en yüksek değerler akşamüstü saatleri arasında saptanır.

Ateşi; vücut ısısının normal sınırların üzerine çıkması olarak tanımlayan ve "Tüm ateş yüksekliklerinin tedavi edilmesi gerekmeyebilir" diyen Amerikan Hastanesi Pediatri Bölümü'nden Dr. Gülsemin Güloğlu, çocuklarda ateş yükselmesi ve yapılacaklar konusunda şu bilgileri verdi:

ATEŞ NE ZAMAN YÜKSELİR?
"Enfeksiyonlar, ateşin en sık nedenidir. Ateş enfeksiyona karşı doğal bir savunma mekanizmasıdır. Özellikle yenidoğan bebekler, ısı kontrolü henüz tam gelişmediğinden, aşırı giyinme ve çevre ısısı gibi etkenlerden daha fazla etkilenirler. Aşı uygulamaları sonrası bazen hafif ateş yükselmeleri olabilir. Diş çıkarma sırasında da hafif ateş yüksekliği görülebilir. Ancak bunun 38 derecenin üzerinde olması beklenmez.

HANGİ TİP TERMOMETRE KULLANILMALI?
Hangi tip termometre kullanırsanız kullanın, doğru kullandığınızdan emin olmak için kullanım kılavuzundaki uyarıları dikkate alın.

Dijital termometreler: Genellikle en hızlı ve kesin ölçüm sonuçlarını verirler. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olanları vardır. Ağızdan, makattan, koltukaltından ölçüm yapabilen türleri vardır. Genellikle ısı sensorunun bulunduğu esnek ve plastik bir uca sahiptir ve kolay okunabilir dijital bir göstergesi vardır.

Elektronik kulak termometreleri: Timpanik (kulak zarına ait) ısıyı gösterir. Kullanımı hızlı ve kolaydır. Dijital termometrelere göre daha pahalıdırlar. 3 ay altındaki bebeklerde dış kulak yolu dar olduğu için kullanımı önerilmemektedir.

Alın termometreleri: Küçük bebeklerde kulak termometrelerine alternatif olabilir. Ancak makat ölçümü kadar kesin sonuç vermez.

Emzik şeklinde termometreler: Çok güvenilir değildir. 3 ay altında bebeklerde kullanılmamalıdır. Ağızda birkaç dakika hareketsiz tutulması gerektiğinden kullanımı neredeyse imkansızdır.

Cıvalı cam termometreler: Daha önceleri en sık kullanılan termometreler olmasına karşın cıva içermesi ve kırıldığında cıvaya maruz kalma olasılığı nedeniyle tercih edilmemektedir.

ATEŞ NEREDEN ÖLÇÜLMELİ?
Ateş makattan, koltukaltından, dil atından ve kulaktan ölçülebilir. Dilaltı ölçümü çocuklarda pek tercih edilmemektedir.

Makattan ölçüm: İç vücut ısısına en yakın ve en güvenilir ölçümdür. Ancak rahatsızlık hissi, ve özellikle yenidoğanlarda rektum hasarı gibi yan etkileri nedeniyle sık kullanılan bir yöntem değildir. Makattan ölçümde 38 derecenin üstü ateş sayılır.

Koltukaltından ölçüm: Basit ölçüm tekniği nedeniyle sık kullanılır. derecenin üzeri ateş kabul edilir.

Kulaktan ölçüm: Hızlı ve kolay uygulanabilir olması nedeniyle sık kullanılır. Kontrollerde aynı kulaktan ölçüm yapılmalıdır. Kulaktan ölçümde derecenin üzeri ateş kabul edilebilir.

ATEŞ HANGİ DURUMLARDA TEDAVİ EDİLMELİ?
Çoğu zaman endişe verici olsa da ateşin vücudun bir savunma mekanizması olduğu unutulmamalıdır. Çoğu zaman sadece çocukta rahatsızlık hissi ve hasta görünüme yol açıyorsa tedavi gerektireceği unutulmamalıdır. derecenin altındaki ateşte çocuk iyi görünüyor, rahatsızlık hissi yoksa ateş düşürücü vermek gerekmeyebilir. Ancak 3 ay altındaki bebeklerde oluşan ateş yükseklikleri mutlaka doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Çocuğun ateşi ne zaman düşürülmeli? - 1

Ateşli bir çocukla karşılaştığınızda ilk önce yapmanız gereken üzerindeki giysileri çıkarmak olmalıdır. Ateşli çocuk titremektedir ve üşüme hissi vardır. Bu nedenle yanlışlıkla çocuk soyulması gerekirken, kalın giysiler giydirilmekte ve üzeri örtülmektedir. Bu tür davranışlardan kaçınılmalıdır.

Ortam ısısının derecenin üzerinde olmaması sağlanmalı ve bol sıvı verilmelidir. Ilık duş aldırmak da yararlı olacaktır.

Tedavide en çok parasetamol yani ateş düşürücüler kullanılmaktadır. Asetil salisilik asit içeren ateş düşürücüler, 12 yaş altında çocuklarda bazı viral hastalıklar sırasında kullanıldığında Reye Sendromu denilen ciddi bir hastalığa yol açabileceğinden kullanılmamalıdır.

Ateş hangi durumlarda ciddi bir hastalık belirtisi değildir?
Çocuk etrafla ilgili ve oyun oynuyorsa
İştahı ve sıvı alımı normalse
Size gülümsüyorsa
Cilt rengi normalse
Ateşi düşürüldüğünde iyi görünüyorsa endişelenmenize gerek yoktur.

DOKTORUNUZU ARAMANIZ GEREKEN DURUMLAR NELER?
3 aydan küçük bebeklerde 38 derecenin üzerinde ateş ölçümü,
Ağızdan yeterince sıvı alamadığını düşünüyorsanız,
İdrar miktarında azalma, dilde kuruluk, göz kürelerinde çöküklük gibi sıvı kaybı belirtileri varsa,
Tekrarlayan kusma ve ishali varsa,
3 günden uzun süren ateşi varsa,
Sürekli ağlıyorsa,
Aşırı huzursuz görünüyorsa,
Ciltte döküntüleri varsa,
Ciddi başağrısı varsa,
Solunum sıkıntısı varsa, doktorunuzu arayın."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Bebek ve Çocuk Sağl&#x;ğ&#x;
  • Genel Sağl&#x;k

SAĞLIK HABERLER&#x;

Calpol şurup zararlı mı? Calpol şurup ne işe yarar? Calpol uyku yapar mı, nasıl kullanılır?

Calpol şurup süspansiyon şeklinde her 5 ml yani her bir ölçekte mg parasetamol içeren bebek ve çocuklarda hafif ve orta dereceli ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan bir ilaçtır. Bebeği ya da küçük yaşta çocuğu ateşlenen anneler ve babalar sıklıkla Calpol Şurup tedavisine başvurur. 

CALPOL ŞURUP NE İÇİN KULLANILIR? 

Bebeği ya da küçük yaşta çocuğu olan aileler ateş ya da ağrıyla karşı karşıya kaldıklarında ilk olarak Calpol şurup kullanır. Calpol şurup; üst solunum yolu enfeksiyonlarında oluşan ateşi ve ağrıyı azaltmak için kullanılan süspansiyon şeklindeki bir şurup çeşididir.  

CALPOL ŞURUP NASIL KULLANILIR? 

Calpol şurup için uygun kullanım ve doz sıklığı şu şekilde olmalıdır. 3 aydan küçük çocuklarda aşı sonrası görülebilecek ateş durumunda yarım ölçek ( ml) , 3 ay- 1 yaş arası çocuklarda yarım- 1 ölçek ( 5 ml ), 1 yaş- 6 yaş arası çocuklarda ölçek ( 5- 10 ml ) doz şeklinde kullanılır. Her doz arasında en az 4 saat aralık bırakılarak günde 4 kere kullanılabilir. 2 aydan küçük bebekler için tavsiye edilmemektedir. 6 yaşından büyük çocuklar için calpol 6 plus süspansiyon tavsiye edilir. Yine hap yutmakta zorlanan yetişkinler için de calpol 6 plus tavsiye edilir. 

Calpol şurup ağızdan alınır. İçeriğinde bulunan çilek aroması sayesinde bebeklerin ve çocukların seveceği bir tattadır. Koyu kıvamı ilacın kaşıktan dökülmesini engeller ve kolay kullanım sağlar. İlacı doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanın. Doktor tavsiyesi olmadığı sürece calpol şurubu üst üste 3 günden fazla kullanmayın. Calpol kullanmadan önce kutunun içindeki kullanma talimatını dikkatli bir şekilde okuyun. Tarihi geçmiş ilaçları asla tüketmeyin. Kutu üzerinde yazılı olan saklama koşullarına mutlaka uyup uygun koşullarda muhafaza edin. Işıktan koruyun. Calpol kullanmadan önce iyice çalkalayın. Calpol 25° C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklanamsı gerekir. 

CALPOL NE KADAR SÜREDE ETKİSİNİ GÖSTERİR? 

Calpol şurup tedavisine başvuran aileler ilacın etkisini ne kadar sürede göstereceğini merak ediyor. Calpol şurup çocuklarda ve bebeklerde 1 saat içinde etki eder. Calpol şurup çocuklarda etkisini 5 saat boyunca sürdürür.

Calpol şurup zararlı mı? Calpol şurup ne işe yarar? Calpol uyku yapar mı, nasıl kullanılır?

CALPOL ŞURUBU YAN ETKİLERİ NELERDİR? 

Calpol kullanmadan önce aileler olası yan etkilerin neler olduğunu araştırmaya başladı. Calpol olası yan etkileri şu şekilde belirtilmiştir: 

  • Ciltte kızarıklık 
  • Kaşıntı 
  • Egzama 
  • Döküntü 
  • Yüz, dil, boğazda şişme 
  • Nefes darlığı, astım gibi benzeri etkiler 
  • Karın ağrısı 
  • Mide bulantısı 
  • Kusma 
  • İshal 
  • Baş dönmesi 
  • Karaciğer hasarı 

Kan pulcuğu görülebilecek yan etkileridir. İlacın içeriğindeki maddelere karşı bir alerji durumu varsa kullanılmamalıdır. Hamilelik durumunda ilacı kullanmadan önce hekiminize danışın. Calpol içeriğindeki parasetamol az miktarda da olsa süte geçmektedir. Bu sebeple emzirme döneminde kullanmadan önce yine hekiminize danışmakta fayda var. Calpol kullanmanız gereken dozdan fazla kullandıysanız vakit kaybetmeden hekiminize başvurun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası