hidrojen pompası inhibitörü / Rebeprazol Sodyum CAS Üreticiler, Tedarikçiler, Fabrika - Home Sunshine Pharma

Hidrojen Pompası Inhibitörü

hidrojen pompası inhibitörü

Proton Pompa İnhibitörleri: Nesillerin Sınıflandırılması

Gastrointestinal sistemin bozulmuş asitliği ile ilişkili hastalıklar, ortalama olarak gezegenin yetişkin popülasyonunun yarısında izlenebilir. Gastrointestinal sistemin bu patolojileri kategorisi, revizyonun Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırmasında tanımlanan bir dizi sendrom içerir. Özellikle yaygın:

  • gastrit,
  • duodenit
  • gastroözofageal reflü hastalığı (GERD),
  • Sindirim sistemi ülseratif hastalıklar,
  • gastrik dispepsi.

Nüfusun yüzde 80'inde gastrit görülür, mide dispepsi yüzde oranındadır. Bu tür hayal kırıklığı yaratan istatistiklerle, gastrointestinal patolojileri tedavi etme probleminin özellikle acil olduğu açıktır.

Bir proton pompası nedir?

Proton pompa inhibitörleri, midede asit üretimini engeller

Pompa - pompanın çeşitlerinden biri anlamına gelen teknik bir terim. Ve bu ismi insan vücudunun anatomisinde görmek biraz garip. Bununla birlikte, hidrojen-potasyum adenosin trifosfataza ilişkin olarak kullanılan proton pompası terimi, hücre içi duvardan pozitif elektronları taşıyan bu enzim proteininin işlevini açıklayabilmektedir.

Bir proton pompası ayrıca bir proton pompası olarak adlandırılır. Bu, amino asit kalıntılarından oluşan ve yapısında pozitif hidrojen ve potasyum iyonları içeren kompleks bir polipeptid zinciridir. H + / K + -ATPaz, kırk yıl önce bir enzimatik hidrolaz proteini olarak izole edildi ve daha sonra bir proton pompası olarak da adlandırıldı. Hidroklorik asit ve B12 vitamini pasif formdan aktif olana dönüştüren bir enzimin üretimine katılır.

Hidrojen-potasyum adenosin trifosfataz, mide mukozasının parenteral hücrelerinde bulunur. İçlerinde hidroklorik asit oluşur. Pozitif yüklü proton (H +) protonunu parietal (parietal) hücrenin sitoplazmasından üst hücrelerarası duvarın içinden midenin boşluğuna taşır. Aynı zamanda, potasyum iyonu (K +) hücrenin içinde hareket eder. Aynı zamanda, klor anyonları (CL-) mideye taşınır.

Proton H +, karbonik asit (H2CO3) enziminin karbonik anhidrazın etkisi altında ayrışmasının bir sonucu olarak açığa çıkar. Kalan katyonlar (HCO3-), mide içine taşınan ve burada hidrojen ile birleşerek, hidroklorik asit molekülleri oluşturan, klor katyonları yerine kanın içine transfer edilir. Böylece, midenin lümeninde, H + / K + -ATPaz'ın katılmasıyla, hidroklorik asit H + ve Cliyon iyonları formunda salınır ve K + iyonları, tekrarlanan bir şekilde zardan geri döndürülür.

Proton pompa inhibitörleri nelerdir ve ne için vardır?

İnhibisyon caydırıcılık anlamına gelir. Bu durumda, HCl sentezini içerir. Proton pompa inhibitörlerinin görevi, midede bulunan potasyum ve hidrojen iyonlarının taşınmasını bloke ederek, midede hidroklorik asit üretimini baskılamaktır. İnhibisyon, aside bağlı gastrointestinal hastalıkların tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Proton pompa inhibitörleri değişen derecelerde hidroklorik asit üretimini engeller. Bu ilaçlar bağımlılık geliştirmez, hiçbir yan etkisi yoktur. Bu nedenle, bu ilaç kategorisi, yılında Roma'daki Asit-düzenleyici ilaçların ana grubu olarak Dünya Gastroenterologlar Kongresi tarafından kabul edildi.

IPP'nin her bir sonraki gelişimi, daha yüksek bir önceki faaliyet ve eylem süresinden farklıdır. Ancak, gerçek faktörler, belirli faktörlerden etkilenir, ilk olarak organizmanın bireysel duyarlılığı tarafından alınır.

IPP'nin eylem mekanizması

Proton pompası preparasyonları, tabletler veya kapsüller biçiminde oral olarak alınır. Mideden, tıbbi madde ince bağırsağa nüfuz eder, burada çözülür ve ilk önce inhibitör molekülleri karaciğere transfer eden kan içine emilir ve ancak daha sonra mide mukozasının örtücü hücreleri içine girerler, burada salgı tübüllerinde birikirler.

IDU'lar sekretuar tübüllerin ötesine uzanmayan tetrasiklik sülfenamide dönüştürülür, pompanın iyonik kalıntıları ile bağlanır ve bloke edilir. Böylece, H + / K + -ATPaz hidroklorik asit oluşumu sürecinden hariç tutulur. Bu işlemin devam etmesi için, yeni bir enzim H + / K + -ATPaz üretimine ihtiyaç vardır, bu da gün içinde gerçekleşir. Bu süre, proton pompası inhibitörlerinin terapötik etkisinin süresini belirler.

İlacın ilk veya bir kerelik kullanımında etkinliği o kadar önemli değildir, çünkü tüm proton pompaları şu anda salgı zarına gömülü değildir, bunların bir kısmı hücrenin içindedir. Bu mikropartiküller, yeni sentezlenen hidrojen-potasyum adenosin trifosfatazları ile birlikte, membran üzerinde görünürler, ilacın müteakip dozları ile etkileşirler ve antisekretuar etkisi tamamen yerine getirilir.

Antisekretuar tedavi, hidroklorik asit konsantrasyonuna bağlı olarak hastalığı durdurmaya izin verir. Bu nedenle, duodenal ülser, günde 18–20 saat süreyle 3'ün üzerinde tutulan bir pH'da geciktirilir; GERD tedavisi için, 4'ten daha fazla bir pH gereklidir ve Helicobacter pylori, zayıf asidik bir ortamda 5'ten fazla pH'da yok edilir.

PH nedir?

Proton pompa inhibitörleri

Burada, pH değerinin (pe-kül) bir açıklamasını bulacağınız küçük bir kazıma yapmama izin verin. Gastrointestinal sistemin asidik durumunun sonraki açıklaması ve IPI ilaçlarının nasıl çalıştığı gereklidir.

Sıvı maddelerin ve çözeltilerin asit-baz yapısını belirleyen hidrojen sayısının pH'ı, üzerinde pozitif ve negatif sayıların bulunduğu matematiksel düz çizgi ile karşılaştırılabilir.

Hidrojen pH değeri 14 birimdir. Kimyasal olarak nötr madde suyu (matematiksel bir ölçekte sıfır ile karşılaştırılabilir) pH7'dir. 7'den küçük bir pH'a sahip maddeler asidiktir. 7 numaralı rakamlar alkalindir. Buna göre, pH değeri ne kadar düşükse, maddenin ya da çözeltinin asitliği ne kadar yüksekse, ya da tam tersi, pH ne kadar yüksekse, asitlik o kadar düşük olur, fakat alkali ortamın seviyesi artar.

Proton pompa inhibitörlerinin özellikleri

PPI'lar, yüksek asitliğe bağlı peptik ülser hastalıklarının tedavisinde özellikle etkili ilaçlar olarak kabul edilir ve ilaçlar arasında antiülser ilaçlar arasında önde gelen bir yer tutar. Bu durumda antisekretuar sonuç, hidroklorik asit oluşumunu doğrudan etkileyerek elde edilir.

Bu ilaç kategorisi, maruz kalmanın etkinliği ve güvenliğindeki diğer tüm antisekretuar ajanları geçmektedir. IPP'lerin sayısı 5 nesil ilaç içerir, bunların birincisi omeprazol, yılında geliştirilmiştir.

omeprazol

Bugün en yaygın ve kullanılan ilaçlardan biridir. Etkinliği, gastrointestinal sistemin çeşitli patolojileri olan 'den fazla hastanın katıldığı çalışmaların sonuçlarıyla doğrulanmıştır. Omeprazolün H2-blokerler ile karşılaştırılmasında, enflamatuar süreçlerin rahatlatılmasının etkinliğinde bir proton pompası inhibitörünün avantajı gözlenir ve mukoza zarının ülseratif apsesi açıkça gecikti.

Gastrinoma olan hastalarda bile (HCl üretimini uyaran hormon gastrini üreten malign bir tümör), pozitif bir eğilim vardı. Ayrıca Omeprazol, alınan antibiyotiklerin anti-Helicobacter etkisini arttırdı. Biyoyararlanım, yani vücuttaki etkisinin bulunduğu bölgeye ulaşan ilacın miktarı% 50,% 95'i plazma proteinlerine bağlıdır.

Bu ilacın kandaki en yüksek içeriği, uygulamadan bir saat sonra konsantre edilir ve 3 saate kadar sürer. Standart terapötik rejim, ilacı günde 2 kez 20 mg dozda almaktır. Bir ay içinde duodenal yara% 97 oranında ülser ve% 80 oranında mide ülseri.

lansoprazol

Bu ilaç hidroklorik asit üretimini inhibe eden ilaç grubunda en yüksek değere sahiptir, biyoyararlanımı% 'dır. Lansoprazol, radikallerin tasarımında seleflerinden farklı olarak anti-sekretuar etki sağlar.

Çalışmalar Lansoprazol kullanımının 5. gününde mide pH'sının 4'ten yüksek olduğunu ve saat olduğunu göstermiştir (karşılaştırma için pantoprazol 10 saat boyunca aynı asitliği korumuştur). Lansoprazolün günde 15, 30 ve 60 mg alması önerilir (hastalığın şiddetine bağlı olarak). Olguların% 95'inde ülser 4 haftada iyileşir.

pantoprazol

Pantoprazol, peptik ülserin tedavisinde terapötik etkiyi pekiştirmek için uzun süreli kullanıma izin verdiğinden, çekicidir. Sonucun değişkenliğine rağmen (asit-baz seviyesi ila arasında değişmiştir), ilacı verme yöntemlerinin farmakokinetiği üzerinde önemli bir etkisi yoktur.

Başka bir deyişle, pantoprazol hem intravenöz hem de oral olarak kullanılır. Pantoprazol tedavisi alan hastaların on yıllık bir gözlemi, bu ilacın kullanımından sonra relapsların meydana gelmediğini gösterdi.

rabeprazol

Rabeprazol ayrıca, potasyum ve hidrojen adenosin trifosfat çözeltisi protonlarının daha etkin bir şekilde bağlanmasını sağlayan piridin ve imidazol halkaları üzerindeki omeprazolden ayırt edici özelliklere sahiptir. Rabeprazol vücut tarafından emilir ve% 'lik bir iyileşme etkisi sağlar, kan proteinlerine% oranında bağlanır. Bu ilacın günlük olarak ayda 40 mg olarak kullanılmasıyla ülser% 91 oranında iyileşir.

esomeprazol

Esomeprazolün yapısal formülünde, sadece bir S-izomeri vardır ve bu nedenle ilaç, R-izomerleri olan selefleri gibi karaciğerin hidroksilasyonuna karşı hassas değildir ve vücuttan hızla dışarı atılmaz. Bu faktörler, parietal hücrelerde proton pompalarına ulaşan inhibitörlerin sayısını artırır. Esomeprazol günde 40 mg alınan, 14 saat boyunca 4'ten fazla pH tutar. Bu, bugüne kadar elde edilen en yüksek terapötik etkidir.

Helicobacter pylori ve IPP

Toplamda 5 nesil proton pompası inhibitörü var

Asitle ilişkili hastalıklar ve bunların nedenleri hakkında konuşmak gerekirse, Gram-negatif spiral benzeri bakteri Helicobacter pylori'yi hatırlamak imkansızdır çünkü bilim adamları bu bakterinin bir tür katalizör olduğu, bu hastalıkların ortaya çıkması için bir tetikleyici olduğu sonucuna varmışlardır.

Ve mideye yerleşmiş olan bu bakteri, inflamatuar gastrointestinal nüksü kışkırtır. Bu nedenle, asitle ilişkili patolojilerin tedavisi, tetrasiklin grubunun ve özellikle Metronidazol'ün antibiyotikleriyle birlikte gerçekleştirilir.

Sonuç. IPP üzerinde çalışma devam ediyor

Beş nesil proton pompası inhibitörü evrensel olarak izinlidir ve başarıyla kullanılmaktadır. Altı yıl önce, GERD tedavisinde kullanılmak üzere onaylanmış yeni bir ilaç olan Dexlansoprazol piyasaya sürüldü.
Japonya şu anda yeni PIT geliştiriyor ve test ediyor. Bu Tenatoprazol. Bir imidazopiridin türevidir. Doğru, bazı uzmanlar bu ilacın genel olarak önceki nesillere tekrar geldiğini düşünüyor.

Kore'de biraz daha önce, Ilaprazole geliştirilmiştir, Omeprazole'den kat daha etkilidir. Ancak ABD'de, AB ülkelerinde ve Rusya'da kullanımı için izin yoktur. Şimdi Japonya bu ilacı Batı pazarına tanıtmaya çalışıyor.

Proton pompa inhibitörlerinin güvenliği hakkında - video derslerinde:

Farmakolojik grup - Proton pompa inhibitörleri

Alt grup hazırlıkları hariç tutulmuştur. etkinleştirmek

tanım

Bu gruptaki ilaçlar, gastrik mukoza parietal hücrelerinin apikal membranında H + -K + -ATPazı (proton pompası) inhibe eder. Bu enzim, hidrojen iyonlarının parietal hücreden midenin lümenine aktarılmasını taşır. Proton pompası inhibitörlerinin yüksek seçiciliğe bunların aktivasyonu, asidik pH'ta (+ -K + -ATPazı de mümkündür ve asit sekresyonunun son adım inhibe olmasından kaynaklanmaktadır. reseptörlerinin durumuna bağlı değildir, bu ilaçlarla asit inhibisyonu (H2, m3 ve diğerleri) parietal hücrelerin bazal membranında. kısmen geri (H karmaşık + -K + -ATPase bozunarak) - omeprazol, lansoprazol, geri dönüşü olmayan, rabeprazol, pantoprazol ile proton pompası inhibisyonu. Proton pompası inhibitörleri, doza bağlı olarak, asit sekresyonunu (bağımsız olarak uyarıcı tipi) iki bazal (gündüz ve gece) ve uyarılmış inhibe eder. Bir yemekten sonra artan salgılanmayı etkili bir şekilde önler. ilaç çıkarılması geri tepme fenomeni eşlik etmez, ve asit üretimi, bir kaç gün içinde geri (H + -K + -ATPaz yeni moleküllerin sentezi sonra). H + -K + -ATPazes inhibitörleri, asitle ilgili tüm hastalıklarda klinik ve endoskopik remisyonun başarılmasını sağlar. uzun süreli veya devam eden tedavi gerektirir. Onlar gün boyunca uzun süre mide ülseri, duodenum ülseri iyileşmesi için elverişli olan midede pH korumak. Tedavi sağlığının hızlı bir gelişme olmuştur peptik ülser skar kısaltarak, mide mukozasının normalleşme morphofunctional durumunu, (ağrı sendromu ve dispepsi ortadan kalkar). gastroözofageal reflü hastalığı uygulanması mide içeriğinin zarar özelliklerini zayıflatan, yemek borusu içinde hidroklorik asit maruz kalma süresini azaltır. Süre mide içi salgılanması üzerinde inhibitör (4'den daha büyük pH), 12 saat ulaşır 8 hafta boyunca erosif özofagitin iyileşmesini sağlar. İlaçlar tedaviye refrakterde etkilidir2-blokerler. Gastrik mukozadaki antibakteriyel maddelerin konsantrasyonunu artırdığı ve daha yüksek pH değerleri, bazı antibiyotiklerin etkinliğini arttırmak tutmak. Bu H. pylori (üçlü ya da dörtlü) tedavi eradikasyonu devresinin antimikrobiyal bileşenlerin etkileri tezahürü için en uygun koşullar yaratır. + -K + -ATPase ve sahip kendi Helicobacter etkisi H inhibitörleri (in vivo ATPaz bakteriyel sistemi hareket Helicobacter pylory büyümesini inhibe). inhibitörleri torna H + -K + -ATPase kombinasyon halinde eradikasyon tedavisinin, Helicobacter pylori, gastrik mukozada ciddi değişikliklerle gastritis alevlenme ve remisyon kanayan peptik ülser H. pylori bağlantılı gastrik ülser ve duodenal ülserler için tavsiye edilir, mide düşük derecede maltomah Bir mide tümörünün endoskopik çıkarılmasından sonra malignite. H + -K + -ATPazların inhibitörleri, H. pylori enfeksiyonunun biyokimyasal yöntemlerle teşhis sonuçlarını etkiler. H. pylori'nin ortadan kaldırılması tamamlanmasını izlemek için nedenle Üreaz testi kabul 4 hafta sonra daha erken gerçekleştirilebilir. Proton pompa inhibitörleri H. pylori yok etme tedavisi sırasında elde edilmiştir, özellikle de nükseden gastrointestinal frekansını kanama (peptik ülser komplikasyonu) azaltmak mide ve on iki parmak bağırsağı NSAID'lerin mukoza zarına zarar görmesini önler. Kronik pankreatitte, salgılanmayı baskılayarak ve intrapankreatik basıncı azaltarak etkili bir ağrı rahatlaması bastırılır. Proton pompa inhibitörlerinin hypergastrinemic eşliğinde ve serumda pepsinojen I (daha az H. pylori yok edilmesinden sonra belirgin) düzeyinin arttırılabilir. Tedaviyi bıraktıktan hafta sonra, serum gastrin seviyesi başlangıç ​​değerine döner. hipergastrinemi H + -K + -ATPaz inhibitörleri şiddetini azaltmak için sentetik Prostaglandin analogları (mizoprostol) ya da pirenzepin ile birleştirmek için en iyisidir. H + -K + -ATPaz aktivitesinin inhibitörleri mide bağlı gipomotilinemii motor-boşaltma işlevi düşürebilir. dikkate mide mukozasının atrofi olasılığını almalı Uzun süreli kullanımı Campylobacter mide mukozasında ve bağırsak bozuklukları ve kolon mikroflorası dinamik denge içinde bakterilerin aşırı üreme nehelikobakternyh ve kolonizasyonu gastroenterit.

Proton pompa blokerleri: ilaçlar

Bir proton pompası (proton pompası), enzimatik bir yapıya sahip olan ve pozitif potasyum iyonları için pozitif yüklü hidrojen iyonlarını, salgı hücrelerinin bazal membran tabakasında bulunan reseptörlerin aktivitesi ve uyarımından bağımsız olarak değiştiren bir proteindir. Bu proteinin aktivitesini bloke eden ilaçlar salgı fonksiyonunu inhibe eder ve koşulların kombine tedavisi için kullanılır, semptomları ve belirtileri gastrik ortamın asitliğine bağlıdır. Midenin epitelyal zarındaki hücrelerde proton pompasının inhibisyonuna bağlı olarak gastrointestinal sistemin lümenindeki hidroklorik asidin sekresyonunu azaltırlar.

Proton pompa blokerleri: ilaçlar

Bu grubun ilaçları çok uzun zaman önce gastroenterolojik uygulamada kullanıldı. İlk kez H + / K + -ATPaz aktivitesini baskılayabilen bir ilaç yılında deneysel olarak elde edildi. Bir yıl sonra, ilaç sanayi sirkülasyonuna bırakıldı ve uygulamaya konmaya başladı ve uzmanlar IPP'yi asit kontrol ilaçlarının ana grubu olarak kabul etti. Kütle proton pompası blokerleri 'den beri kullanılmaya başlandı ve sonraki beş yıl boyunca yapılan çalışmalarda, peptik ülserin ana tedavi yöntemi olarak cerrahi tedaviyi bırakmasına izin verildi.

Omeprazole - tarihsel olarak ilk proton pompası inhibitörü

Kullanım endikasyonları

Proton (proton) pompa inhibitörleri grubuna ait tüm ilaçlar, uygulama için aynı endikasyonlara sahiptir. Çoğu durumda, bu ilaçlar gastrit için kombine tedavi rejimine dahil edilir - mide mukozasının enfeksiyöz veya travmatik inflamasyonu, proseste submukozal tabakanın olası tutulumu ile birlikte. Gastrit, büyük yerleşim yerlerinin yaklaşık her dördünde meydana gelir, bu nedenle, bu hasta kategorisinde gastroenterolojide IPP kullanımı büyük sayılabilir.

IPP'nin eylem mekanizması

Bazı proton pompa blokerleri, asidik ortamların ve çoğu antibakteriyel ilaçların etkilerine karşı dirençli olan, mide enfeksiyonunun ana patojeni olan Helicobacter pylori bakterisinin eradikasyonu için kullanılabilir. Enfeksiyöz gastrit tedavisi için protokol, her biri proton pompası inhibitörlerinin, spesifik bir şemaya göre, diğer ilaçlar (bizmut preparatları, antibiyotikler) ile kombinasyon halinde kullanıldığı üç çizgi içerir.

Sinsi bakteri Helicobacter pylori

ÜFE reçete etmek için diğer endikasyonlar şunlardır:

  • duodenitis (duodenum lezyonları ile karakterize bir enterit tipi);
  • Pankreasta tümör oluşumu (ülserojenik pankreatik adenom) büyümesi arka plan üzerinde gelişen, gastrin artan sekresyon;
  • mide mukozasının ya da ince bağırsağın ilk bölümlerinin ülserasyonu;
  • gastroözofageal reflü hastalığı (özofagus sfinkter kaslarının zayıflamasına zemin oluşturan ve gastrik içeriklerin yemek borusuna düzenli atılmasıyla ortaya çıkan tekrarlayan patoloji);
  • kronik pankreatit;
  • dispeptik bozukluklar (semptomatik tedavi olarak).

IPP, özofagus tüpünün koşullarının tedavisi için silindirik epitelyal bölgelerin oluşumuyla birlikte kullanılabilir. Barrett's özofagus gibi bu tür patolojiler prekanseröz durumlardır ve proton pompa blokerlerinin uzun süreli kullanımını gerektirebilir.

Bu önemli! Bazı durumlarda PPİ, gastrik iskeminin bir komplikasyonu olan gastroözofageal reflü hastalığını tedavi etmek için kullanılabilir. Patoloji, mide duvarlarının damarlarındaki dolaşım bozukluklarının arka planı üzerinde gelişir ve tam doku nekrozuna yol açabilir.

Gastroözofageal Reflü Hastalığı (GERD)

Uyuşturucu listesi ve kısa talimatlar

Aşağıda, proton pompa blokerleri ile ilgili ana ilaç gruplarının yanı sıra kullanım için kısa talimatların bir genel bakış sunulmaktadır.

Pantoprazol bazlı ilaçlar

Pantoprazol, kronik gastrit, pankreatit ve mide ülseri ve bağırsak ülseri olan hastalarda yaygın olarak kullanılan proton pompasının en popüler inhibitörlerinden biridir. Pantoprazol preparatları uzun süre reçete edilirse, B vitamini emilimini azaltmayı düşünmek önemlidir12 Düşük vücut kitlesi olan hastalarda anoreksiye neden olabilir.

Tablo. Pantoprazol preparatları ve dozajları.

Dikkat edin! Pantoprazol içeren ilaçlar, hamilelik ve emzirme döneminde ve 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanılmamalıdır. Pantoprazol yaşlı ve yaşlılık çağındaki kişilere dikkatle verilmelidir, çünkü bu hasta grubunda uzun süreli kullanımda ciddi böbrek hastalığı riski tam işlev bozukluğuna kadar artar. Bu ilaçları HIV enfeksiyonu, örneğin Atazanavir'i tedavi etmek için kullanılan bazı antiviral ilaçlarla almak yasaktır.

"Omeprazol" ve benzerleri

"Omeprazol", gastrointestinal sistemin asit ile ilişkili hastalıklarının tedavisi için en popüler ilaç olarak kabul edilir. Bu araç bağırsak ve mide peptik ülser tedavisi için kullanılır ve mide, mide ekşimesi, asidik regurjitasyon ve hidroklorik asit artan salgılanmasının diğer belirtileri ağrı eşlik sindirim sistemi, belirtilmemiş bozuklukların düzeltilmesi için kullanılabilir. İlaç 20 mg omeprazol içeren kapsüller formunda mevcuttur ve çok düşük bir maliyete (yaklaşık 24 ruble) sahiptir, ki bu çoğu zaman hastaların çeşitli sosyal kategorilerini tedavi etmek için tercih edilen ilacı yapmaktadır.

Omeprazolün günlük dozajı mg'dır ( kapsül). Tedavi süresi altta yatan hastalığa ve ilgili komplikasyonlara bağlıdır. Peptik ülserin alevlenmesi ve Helicobacter pylori'nin (antibiyotiklerle birlikte) eradikasyonu için kısa süreli kurslar ( güne kadar) reçete edilir. Reflü özofajitin tekrarlayan formları için uzun süreli kullanım (altı aya kadar) endikedir, bu durumda ilaca günde 1 kapsül uygulanır.

"Omeprazole" analogları şunlardır:

  • Ortanol ( ruble);
  • Omez (73 ruble);
  • "Ultop" ( ruble);
  • Omitoks ( ruble);
  • Ulkozol ( ruble);
  • "Losek" liyofilizat ( ruble).

Bu önemli! Omeprazolün uzun süreli kullanımı ve analogları kas-iskelet sistemini olumsuz etkiler ve kemiklerin (özellikle kalça eklemleri) yaralanma ve kırık riskini artırır.

Rabeprazol ve yerine kullanılan maddelerin etkinliği

Rabeprazol, anti-ülser etkisine sahip proton pompa blokerler grubundan sodyum tuzu formundaki bir maddedir. Ona göre ilaçlar, gastrointestinal sistemin patolojilerinin tedavisi için çok yaygın olarak kullanılmamaktadır, çünkü biyoyararlanımı omeprazol ve pantoprazole kıyasla% daha düşüktür. Yine de, ilacın birçok avantajı vardır, örneğin:

  • Merkezi sinir sistemi ve solunum fonksiyonu üzerinde uyarıcı ve inhibitör etkisi yoktur;
  • hidroklorik asit üretiminin son aşamasını bloke eder;
  • yağ hücreleri ile yüksek kimyasal benzerliğe sahiptir;
  • Midenin paryetal hücrelerine kolayca nüfuz eder ve bikarbonat sekresyonunu arttırır.

Rabeprazol'ün etkisi, uygulamadan dakika sonra başlar. Maksimum plazma konsantrasyonu, oral veya parenteral uygulama anından saat içinde ulaşılır. "Rabeprazolün" ve bunun analoglarının dozu günde mg'dır. Tedavinin seyri ana tanı, aşaması, mide ve bağırsaklara verilen hasarın derecesi ve gastrointestinal ortamın asitliğine bağlıdır. Uzmanlar, Rabeprazol almanın optimal süresinin 4 haftadan 2 aya kadar olduğuna inanmaktadır.

Tablo. "Rabeprazol" analogları ve maliyeti.

IPP'nin taşınabilirliği

Çoğu durumda, proton pompa blokerleri hastalar tarafından iyi tolere edilir, ancak farklı yaş gruplarındaki yan etki insidansı% 13 ila% 31 arasında olabilir. Çoğu zaman, tedaviye yönelik olumsuz reaksiyonlar yaşlı hastalarda (50 yıldan fazla) kaydedilir. Bağışıklık (alerjik reaksiyon) veya sinir sisteminin işleyişi ile ilişkili olabilirler. Yaşlı insanlar genellikle ilacı aldıktan sonra ortaya çıkan baş ağrısı, uyku bozukluğu, baş dönmesi, uyuşukluk ve sinirlilik şikâyetleridir. Uzun süreli kullanımda (1 aydan uzun), bazı hastalara hafif ve orta derecede depresif bozukluklar tanısı kondu, bu nedenle psiko-duygusal dengesizliğe yatkın kişiler 4 haftadan fazla bir IPP reçete etmemelidir.

Uyuşukluk olası yan etkilerden biridir.

Bu ilaç grubu için tipik tipik yan etkiler şunlardır:

  • karın ağrıları;
  • üzgün dışkı;
  • bulantı;
  • üst batıda kesim;
  • kusma (nadiren);
  • kabızlık;
  • flutus sendromu ile yassılık.

Bazıları, mukoza zarlarının lokal immünitesinde bir azalma ile, ek semptomatik tedavi gerektiren stomatit geliştirir.

Azaltılmış bağışıklık ve solunum organlarının patolojileri olan kişilerde, IPP'nin nadir komplikasyonları solunum yolu hastalıklarıdır (farenjit, rinit, paranazal sinüslerin iltihabı, bronşlara ve bronşiyollere zarar). Hastaların yaklaşık% 2–3'ünde izole edilmiş konvulsif sendrom, miyalji ve pıhtılaşma bozukluğu vakaları kaydedilmiştir.

Çocuklar için IPP'ler reçete edilebilir mi?

Avrupa'da bu grubun ilaçlarının pediatri pratiğinde yaygın olarak kullanılmasına rağmen, Rusya'da çocuk ve ergenlerde proton pompa blokerlerinin kullanımı, bu hasta kategorisinin tedavi güvenliğiyle ilgili araştırma verilerinin bulunmaması nedeniyle yasaklanmıştır. Gastroenteroloji alanındaki uzmanlar, 6 yaşın üzerindeki çocuklar için bir IPP reçete edilmesinin, bazı durumlarda Fransa, Almanya, Büyük Britanya ve Danimarka'dan gelen uzun süreli pozitif gastroenterologlar tarafından doğrulandığını öne sürdüğüne inanmaktadır. Bu ülkelerde, üç yaşından itibaren güçlü belirtiler varsa, çocuklara proton pompa inhibitörleri reçete edebilir.

Proton pompa inhibitörleri

Tedaviye başlamadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?

Bir hastaya bir İPP reçete edilirse, bağırsak ve midenin olası malign lezyonlarını tamamen dışlamak gerekir, bu da gastrointestinal sistemin mukoza zarlarının kronik patolojileri ile aynı semptomlara sahip olabilir. İlaveten, bu gruptaki ilaçların uzun süreli kullanımı, malign tümörlerin büyümesi riskini kendi içinde artırabilir, bu nedenle uzmanların görevi, ilişkili hastalık ve bozuklukları tanımlamaya yönelik bir dizi ikincil teşhis gerçekleştirmektir. Karaciğer hastalığı olan hastaların, yan etkilerin sıklığını ve şiddetini değerlendirmek ve gerekirse tedavi rejimini ayarlamak için tedavinin ilk üç günü boyunca bir uzman gözetiminde olması gerekir. Aynı şey, kısmi böbrek yetmezliği olan kişiler için de geçerlidir.

Bu önemli! Bazı proton pompa blokerleri, örneğin rabeprazol bazlı ürünler, baş ağrılarına ve artan uyuşukluğa neden olabilir, bu nedenle yüksek konsantrasyon gerektiren pozisyonlarda çalışan kişiler tedavi sırasında dikkatli kullanılmalıdır. Hasta uykulu olduğunu fark ederse, tedavi rejimini düzeltmek veya geçici sakatlık listesi vermek için doktora başvurmalıdır. Tedavi sırasında ciddi yan etkilerle çalışmak kabul edilemez.

Tedavi ederken dikkatli olmalısın

IPP, sindirim sisteminin patolojilerinin tedavisi için zorunlu olan ve asitliğin ihlali ile birlikte bir grup ilaçtır. Göreceli güvenliğe rağmen, uygun olmayan kullanım istenmeyen yan etkilere ve komplikasyonlara neden olabileceğinden, sadece bir doktor tarafından reçete edilmelidir. Tedavi sırasında sıklıkla dozlama rejiminin düzeltilmesi gereklidir, bu nedenle bu gruptaki ilaçlar ile kendi kendine ilaç kabul edilemez.

İlaçların listesi - proton pompa inhibitörleri - bir açıklama ile

Modern farmasötik pazardaki proton pompa inhibitörleri (PPI'ler), kapsül veya tablet biçiminde izole edilir. Bu ilaçlar sadece ilgili doktor tarafından yönlendirildiği gibi kullanılabilir. Makalemizden ilaçlar hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Mide mukozasının asitliği ihlallerinden dolayı ortaya çıkan gastrik mukoza patolojileri proton pompa inhibitörleri ile tedavi edilir. Bu grubun preparatları mide (ülser, gastrit, gastroduodenit, reflü özofajiti, yemek borusu erozyonu, vb.) Çeşitli hastalıkları için reçete edilir, onların eylemi mide suyu üretimini azaltmayı hedeflemektedir.

İlaveten, proton pompa inhibitörleri, Helicobacter Pylori bakterisinin eradikasyonu için ve ayrıca mide ve bağırsakların işini olumsuz yönde etkileyen sistematik ilaç durumunda, antibakteriyel ilaçlarla kompleks terapide kullanılmalıdır.

Uyuşturucu nasıl çalışır

İlaç ilacı ağızdan alınır, yeterli miktarda su içilir. İlacın aktif bileşeni bağırsakya girer, ardından kan içine emilir. Ayrıca ilacın aktif maddesi mide mukozasına nüfuz eder.

Proton pompa inhibitörlerinin kullanılmaya başlanmasından sonraki ilk günlerde, hastanın olumlu yönde herhangi bir değişiklik fark etmediğine dikkat edilmelidir. Bu öncelikle, bu hapların kümülatif bir etkiye sahip olmasından kaynaklanmaktadır, yani, mide suyunun salgılanmasında yeterli miktarda aktif maddenin birikmesinden sonra tam güçte çalışmaya başlarlar.

Bu ilaçlar, bazen antibiyotiklerle, probiyotikler, enzim ve antasit ilaçlarla kompleks tedavide kullanılır.

Kullanım endikasyonları

Gastroenterolog, midenin patolojisinin mide suyunun asitlik seviyesindeki bir değişiklikten kaynaklanması durumunda proton inhibitörlerini reçete eder. Bu özellik genellikle gastrointestinal sistemin aşağıdaki hastalıklarında bulunur:

  • kronik mide ekşimesi;
  • çeşitli etiyolojilerin gastriti;
  • iltihabı;
  • Mide veya duodenal ülser varlığı.

Proton pompa inhibitörlerinin çok nadiren yan etkilere neden olmasına rağmen, kontrendikasyonların minimal bir listesi vardır, bu ilacın sadece reçete ile kullanılması önerilir.

Almak için kontrendikasyonlar

Proton pompa inhibitörlerinin standart bir kontrendikasyon listesi vardır:

  • IPP'ye yapılan resmi açıklama, çocuk taşıyan çocuklar ve aynı zamanda bir çocuğu emzirirken fon kullanımının kategorik olarak önerilmediğini belirtmektedir.
  • Mide bu ilaçlarla 12 yaşın altındaki çocuklara tedavi edemezsiniz.
  • Ayrıca kontrendikasyonlar listesinde aktif maddenin bireysel intoleransını ifade eden bir çizgi vardır. Bu durumda, doktor benzerleri için hapları değiştirir.

Olası yan etkileri

Her bir blokör grubu, bireysel yan etkiler ile karakterize edilir. Oldukça nadir olduklarına dikkat edilmelidir. Ana olanları düşünün:

  • bulantı;
  • iştah kaybı;
  • baş ağrısı;
  • kabızlık veya ishal;
  • kusma;
  • midede ağrı;
  • deri döküntüsü şeklinde alerjik reaksiyon.

Etkili IPP

Proton pompa inhibitörleri beş gruba ayrılabilir. Farklılıkları aktif madde ve miktarıdır. Aktif maddeye bağlı olarak, dozaj rejimi, tedavinin seyri veya ilacın dozajı değişebilir. Mevcut tüm inhibitör tipleri mide suyu üretimini azaltmayı amaçlamaktadır. En etkili ilaçların listesini düşünün.

Lansoprazol bazlı ilaçlar

Bu grubun farkı yüksek emicidir. Bu araçlar Lanzapol, Helicol, Lanzoprol, Lanzoptol, Lanpro, Lanset, Lanzodin ve diğerleri içerir.

Lansoprazole dayalı en popüler ilaçlar üzerinde duralım:

  • Akrilanz. İlaç kapsül şeklinde mevcuttur. Paket 30 mg içerir. aktif madde. Bir blisterde 10 tablet vardır. Üretici, ilacı 10, 20 veya 30 kapsül içinde üretir. Resmi ek açıklamalara göre, ilacın günde bir kez içilmesi tavsiye edilir. Hastalığın ciddiyetine bağlı olarak, rejim ve tedavi ilgili doktor tarafından ayarlanabilir.
  • Lantsid. Kapsüllerde üretilen gastrointestinal sistemin asitle ilişkili hastalıklarının tedavisi için araçlar. Bir kapsülün bileşimi 15 mg içerir. aktif madde. İlacın dozu tek bir doz için tasarlanmıştır. Ciddi hastalıklar için, doktor dozu artırabilir.
  • Epikür'ün. Bu proton pompası inhibitörünün her bir kapsülü 30 mg içerir. aktif madde. Bir paket 10 kapsül içerir. Uygulama yöntemi ve doz, yukarıda belirtilen analoglardan farklı değildir.

Omeprazol bazlı ilaçlar

Bugüne kadar, gastrik sıvı, yanı sıra mide ülseri varlığında artan salgılanması için reçete en popüler araçlar. Birçok çalışma bu ilacın etkinliğini kanıtlamıştır. Bu aktif maddeye sahip ilaçlar düşük maliyet avantajına sahiptir.

Aktif madde "omeprazol" ile bu tür tabletler vardır: Gastrozol, Demeprazol, Ultop, Ortanol, Helicid, vb.

Bu proton pompa inhibitörlerinin bazı isimlerini düşünün:

  • Omez. Yeni bir jenerasyonun kapsülleri, lansoprazole dayanan ilaçlarla karşılaştırıldığında biraz daha aktif içerik içerir. Bir kapsülde - 40 mg. aktif madde. Günde bir kez uygulayın. Bu dozaj gündüz ve gece asit üretimini engellemek için yeterlidir. Tedavi süreci uzman doktor tarafından belirlenir.
  • Bioprazol. Bir kapsülde 20 mg bulunur. aktif madde. Bir proton pompası inhibitörü, asit üretimini etkili bir şekilde azaltır. Günde sadece bir kapsül içmeniz gerekir.
  • Omezol. Bir proton pompası inhibitörü, hidroklorik asit üretiminin inhibisyonuna katkıda bulunur. Bir tabletin bileşimi 40 mg içerir. aktif madde. Günde bir kapsül al. Bazı durumlarda, doktor ilacı iki kez almanızı önerir.
  • Losek. Bir kapsülde - 30 mg. aktif madde.

Pantoprazol bazlı ilaçlar

Proton grubunun birtakım özellikleri vardır - bunlar mide mukozasını dikkatlice etkiler. Bu nedenle olası relapsları önlemek için tedavi süreci uzun olabilir.

Bu grup şunları içerir: Aspan, Proxium, Sanpraz, Panum, Ploref, Ultera, Pantaz vb.

Pantoprazole dayalı bazı ilaçlar üzerinde duralım:

  • Kontrolok. İnhibitör, tablet formunda mevcuttur. Bir kapsül 20 veya 40 mg içerebilir. aktif madde. Teşhise bağlı olarak, uygulama yöntemi ve dozajı değişebilir.
  • Nolpaza. 20 ve 40 mg'lık dozlarda mevcuttur. Bu ilacın tuhaflığı - onun alımı 18 yaşına kadar yasaklanmıştır. Tercihan sabah, tercihen günde bir kez kullanın.
  • Ultera. Proton pompa inhibitörü, Nolpazy'nin bir analoğudur. Dozaj ve uygulama şekli aynıdır.

Rabeprazol bazlı preparatlar

Bu grubun araçları, görevle etkin bir şekilde baş eder.

Rabeprazole temelinde ilaçlar arasında: Zolispan, Ontime, Pariet, vb.

Belirli ilaçların rabeprazole dayalı etkisini detaylı olarak açıklayalım:

  • Bereli. Proton pompası inhibitörü 20 veya 40 mg içerir. aktif madde. İlaç, tedavi amacına bağlı olarak günde bir veya iki kez reçete edilir.
  • Zulbeks. Tablet formunda mevcut olan bileşim 20 mg'dır. aktif madde. İlaç genellikle ülser tedavisi için reçete edilir. Etkili tedavi için, tercihen sabahları ilacın tek bir dozu yeterlidir.
  • Rabelok. Genellikle gastrik ülser veya duodenal ülserin gelişiminin önlenmesi olarak reçete edilir. Sadece 15 mg içerir. aktif madde.

Esomeprazol Bazlı İlaçlar

Bu grubun tuhaflığı, ürünlerin aktif bileşenlerinin uzun süre insan vücudunda kalmasıdır. Bu nedenle, doktorlar genellikle günde bir kez asgari doz reçete ederler.

Bu grubun araçları şunlardır: Neo-Zext, Esomeprazole Canon ve diğerleri.

Esomeprazol temelinde en popüler ilaçlar şunlardır:

  • Nexium. Tedavi için ana endikasyon gastroözofageal reflü hastalığıdır. 20 mg'lık dozlarda mevcuttur. Bu aracın dezavantajı oldukça yüksek bir fiyattır. Bir paketin maliyeti yaklaşık ruble.
  • Emanera. Günde iki kez atayın. 20 mg içerir. aktif madde. Tüketici geri bildirimlerine dayanarak, ürünün iyi bir etkinliğe sahip olduğu, ancak oldukça yüksek bir maliyete sahip olduğu sonucuna varılabilir.

Bugün, doktorlar ve hastalar lansoprazol ve pantoprazole dayalı ilaçları tercih ediyorlar. Bu grup nadiren yan etkilere neden olur ve neredeyse her insan için uygundur. Ek olarak, bu aktif bileşenlere dayalı kapsüllerle tedavi süreci çok daha kısadır. Herhangi bir proton pompası inhibitörünün, bir teşhis muayenesinden sonra sadece ilgilenen hekim tarafından tayin edilmesi gerektiğini unutmayın.

Proton Pompa İnhibitörleri: Bir grup ilacın gözden geçirilmesi

Proton pompa inhibitörleri (eş anlamlılar: proton pompa inhibitörleri, proton pompa inhibitörleri, proton pompa inhibitörleri; proton pompa blokerleri, H + / K + -ATPase blokerleri, hidrojen pompası blokerleri, IPP, IPN, vs.) - tedavi amaçlı antisekretuvar ilaçlar proton pompası - H + / K + -ATPaz'ın mide mukozasının paryetal hücrelerinde bloke olmasına bağlı olarak hidroklorik asit üretimini azaltarak gastrointestinal sistemin asit ile ilişkili hastalıkları.

Mevcut Anatomik, İlaçların Terapötik ve Kimyasal Sınıflandırması'na (ATC) göre, A02B “Proton inhibitörleri” grubundaki A02B “Gastroözofageal reflü tedavisi için anti-ülser ilaçları ve ilaçları” bölümünde proton pompa inhibitörleri (PPI'lar) yer almaktadır. Yedi proton pompa inhibitörünün uluslararası tescilli olmayan isimlerini listelemektedir (bunlardan ilk altı tanesi Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Rusya Federasyonu'nda kullanılmak üzere onaylanmıştır; yedinci dekxrabeprazole şu anda kullanım izni yoktur):

Çeşitli antibiyotiklerle birlikte Proton pompa inhibitörleri de A02BD "Helicobacter pylori'nin yok edilmesi için ilaç kombinasyonları" grubunda yer almaktadır.

Ayrıca, şu anda çeşitli gelişim ve klinik denemeler (tenatoprazol, D-lansoprazol, ilaprazol, vb.) Aşamasında olan bir dizi yeni proton pompası inhibitörü ile ilgili veriler yayınlanmıştır.

Proton pompa inhibitörleri şu anda hidroklorik asit üretimini baskılayan en etkili ilaçlar olarak kabul edilmektedir.

Proton pompa inhibitörleri, gastrointestinal sistemin asitle ilişkili hastalıklarının tedavisinde (gerekirse, Helicobacter pylori eradikasyonu dahil) klinik pratikte yaygın olarak kullanılmaktadır:

- Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD);

- mide ve / veya duodenal ülser;

- nonsteroidal antienflamatuar ilaçların alınmasından kaynaklanan mide mukozasına hasar;

- çeşitli kökenlerin gastrointestinal kanaması

- antibiyotiklerle quadro veya üçlü tedavi.

Proton pompa inhibitörlerinin, mide asidik içeriğinin genel anestezi (Mendelssohn sendromu) sırasında solunum sistemine girmesini engellediği de gösterilmiştir.

Proton pompa inhibitörleri, "kaplı tabletler", "kapsüller", "enterik kapsüller" (örn., Esomeprazol hariç IPI, midenin asidik içeriğinin etkilerine karşı oldukça kararsızdır) ve "liyofilizat" infüzyon "infüzyon için toz", ". İntravenöz uygulama için parenteral formlar, ilacın ağızdan verilmesinin zor olduğu durumlarda özellikle tedavi için endikedir.

Kimyasal yapıya göre, tüm IPP'ler benzimidazol türevleridir ve tek bir moleküler çekirdeğe sahiptir.

Aslında, bunların hepsi, piridin ve benzimidazol halkaları üzerinde, latent periyodun süresi, ilacın süresi, pH seçiciliğinin özellikleri, diğer eş zamanlı olarak alınan ilaçlar ile etkileşimleri, vb. İle ilgili bireysel özelliklerini belirleyen kimyasal radikallerde farklılık gösterir.

Esomeprazol, dexlansoprazol ve dexarabeprazol sırasıyla omeprazol, lansoprazol ve rabeprazolün optik izomerleridir. Bu değişiklik nedeniyle, daha yüksek bir biyolojik aktiviteye sahiptirler.

Çeşitli proton pompa inhibitörlerinin etki mekanizması aynıdır ve esas olarak farmakokinetik ve farmakodinamiklerinde farklılık gösterir.

Tüm proton pompa inhibitörlerinin aynı etki mekanizmasına sahip olmasına rağmen, klinik etkilerinin benzerliğini sağlamasına rağmen, bunların her birinin kendi özelliklerini belirleyen ve seçim için temel oluşturabilecek farmakokinetik özelliklere (tabloya bakınız) sahip olduğuna dikkat edilmelidir. genetik olarak belirlenen tipte metabolizmaya bağlı olarak, PPI'nın farmakokinetiği ve kandaki konsantrasyonları, farklı hastalarda önemli ölçüde değişebilir olsa da, tedavinin atanması ve uygulanması.

Tablo. IPP'nin farmakokinetiği

parametreler

Omeprazol 20 mg

Esomeprazol 40 mg

Lansoprazol 30 mg

Pantoprazol 40 mg

Rabeprazol 20 mg

Örneğin omeprazol için minimum inhibitör konsantrasyonu mg / l, lanzoprazol - mg / l, pantoprazol - mg / l'dir.

Karşılaştırmalı çalışmaların sonuçlarına göre, omeprazol ve esomeprazolde, farmakokinetik indekslerin uygulamadan sonraki ilk günlerde arttığına, ardından platoya ulaştıklarına, lansoprazol, pantoprazol ve rabeprazolda ise değişmediğine, stabil kalmaya dikkat edilmelidir.

ÜFE etkisinin gelişme oranını belirleyen ana göstergenin biyoyararlanımı olduğu hususuna dikkat edilmelidir. Örneğin, en düşük biyoyararlanımın omeprazolün özelliği olduğu gösterilmiştir (1. dozdan sonra% ve 7. dozda% 'e yükselir). Aksine, lansoprazolun başlangıç ​​dozunun biyoyararlanımı% 'dır, bu da bu ilacın daha hızlı harekete geçmesine neden olur.

Bu nedenle, birçok araştırmacı tarafından belirtildiği üzere, tedavinin ilk aşamalarında lansoprazol, etkinin başlangıcında, hastanın tedaviye bağlılığını potansiyel olarak arttıran çeşitli avantajlara sahiptir.

Bununla birlikte, klinik uygulamada kullanılan çeşitli İPP preparatlarının, klinik tedavinin başlangıcında, tedavinin ilk günlerinde, ancak tedavinin ilk günlerinde ve 2. veya 3. haftalarda farklılık gösterdiği unutulmamalıdır.

Anın uygulanış pratiği için gerekli olan, örneğin, ve böyle bir an, gıdalar gibi antasitlerin alınması pantoprazolün farmakokinetiğini etkilemez. Sukralfat ve besin alımı lanzoprazolün emilimini değiştirebilir. Omeprazolün farmakokinetiği, yutulmasıyla değiştirilebilir, ancak sıvı antasitler tarafından değiştirilemez. Bu nedenle, lanzoprazol ve omeprazol yemekten 30 dakika önce ve pantoprazol ve rabeprazol - yemekten bağımsız olarak alınır.

Tüm IPP'lerde, antisekretuar etkinin süresinin kan plazmasındaki ilaç konsantrasyonu ile değil, farmakokinetik konsantrasyon-zaman eğrisinin (AUC) altındaki alanla, proton pompasına ulaşan ilacın miktarını yansıttığı ile ilişkili olduğu belirlenmiştir. Karşılaştırmalı çalışmalar, tüm IPP'lerin 1. dozundan sonra pantoprazolün en yüksek EAA değerine sahip olduğunu bulmuştur. Esomeprazolda, daha küçüktü, ancak 7. uygulama ile yavaş yavaş arttı, pantoprazolün AUC indeksine göre biraz daha üstün idi. Omeprazol EAA, tüm karşılaştırmalı PPI'larda en düşüktü.

Bu nedenle - omeprazol günde 2 kez reçete edilmelidir - ve en yüksek oranda AUC (pantoprazol ve esomeprazol) olan ilaçlar çoğu hasta için bir kez yeterlidir. Belli sayıda hasta için yukarıdakilerin lansoprazol ve rabeprazole atfedilebileceği belirtilmektedir.

Bununla birlikte, bu gerçeğin klinik öneminin, esas olarak çeşitli IPP'lerin alınma sıklığına düştüğü ve ilacın alınma sıklığının, hastaya tedaviye uyum sorunuyla ilişkili olduğu belirtilmelidir.

Ancak, aynı zamanda, hem farklı proton pompa inhibitörleri için, hem de 1 ila 12 gün arasında tek tek antisekretuar etki süresi içinde önemli bir varyasyon olduğu gerçeğini hesaba katmak hala gereklidir. Bu nedenle, tek tek her bir hasta için ayrı ayrı uygulama ritmi ve ilaç dozlarının belirlenmesi intragastrik p-metriğin kontrolü altında gerçekleştirilmelidir.

IPP'nin çeşitli ilaçları arasındaki önemli bir fark, pH seçiciliğidir. Tüm IPP'lerin seçici birikimi ve hızlı aktivasyonunun sadece asidik bir ortamda meydana geldiği bilinmektedir. PH'ın artmasıyla aktif bir maddeye dönüşme hızı, piridin yapısındaki azot için pKa değerine bağlıdır. Pantoprazol için pKa'nın omeprazol, esomeprazol ve lansoprazol için 4, rabeprazol için 4, olduğu belirlenmiştir. Bu, salgı tübüllerinin lümeninde pH değerinde, tüm IPP'lerin seçici olarak biriktiği, süratle sülfenamide dönüştüğü ve eşit derecede etkili olduğu anlamına gelir. PH değerindeki bir artışla, IPP'nin transformasyonu yavaşlar: pantoprazol aktivasyonu oranı pH 'da omeprazol, esomeprazol ve lansoprazolün pH 'ında rabeprazolün pH 'ında 2 kez azalır. Pantoprazol pratik olarak pH 'da aktif bir forma dönüşmez Omeprazol, esomeprazol ve lanzoprazol - rabeprazolün aktivasyonu hala devam ettiği zaman pH 'da. Böylelikle pantoprazol en fazla pH seçicidir ve rabeprazol en az pH-seçici IPP'dir.

Bu bağlamda, bazı yazarların, rabeprazolün geniş bir pH aralığında aktive olma kabiliyetinin, avantajı olarak kabul edildiğini düşünmesi ilginçtir çünkü hızlı bir antisekretuar etki ile ilişkilidir. Diğerlerine göre, rabeprazolün düşük pH seçiciliği dezavantajıdır. Bu, IPP'nin (sülfenamidler) kimyasal olarak aktif formlarının, sadece proton pompasının sistein gruplarının SH-gruplarıyla değil, aynı zamanda vücudun herhangi bir SH-grubuyla etkileşime girebileceği gerçeğiyle açıklanabilir. Günümüzde, paryetal hücrelere ek olarak, proton pompaları (H + / K + - veya H + / Na + -ATPazlar) diğer organ ve doku hücrelerinde bulunur: bağırsak epitelinde, safra kesesinde; böbrek tübülleri; korneal epitelyum; kaslarda; bağışıklık sistemi hücreleri (nötrofiller, makrofajlar ve lenfositler); osteoklastlar vs. Bu, IPP'nin, parietal hücrenin salgı tübülleri dışında aktive olması koşuluyla, bunların tüm bu yapılar üzerindeki etkisinin mümkün olduğu anlamına gelir. Vücudun hücrelerinde asidik bir ortama (lizozomlar, nöro-eksternal granüller ve endozomlar) sahip olan ve pH'ın olduğu organeller vardır, bu yüzden IPP'nin potansiyel hedefleri olabilir (özellikle rabeprazol).

Bu nedenle, paryetal pKa hücresinin salgı tübüllerinde seçici birikim için IPP'nin optimum olarak 'in altında olması gerektiği sonucuna varılmıştır.

Ayrıca, uzun süreli kullanımları sırasında IPP'nin potansiyel yan etkilerinin patojenetik mekanizması olarak da tartışılan proton pompası inhibitörlerinin pH seçiciliğindeki farklılıktır. Böylece, hastanın enfeksiyona karşı duyarlılığını arttırabilen, nötrofillerin vacuolar H + -ATPazını bloke etme olasılıklarını tarif etmişlerdir. Bu nedenle, özellikle, IPP tedavisinin arka planına karşı, toplumdan edinilmiş pnömoni riskinde bir artış tarif edilmektedir - bununla birlikte, böyle bir komplikasyonun büyük olasılıkla uzun süreli tedavi sırasında değil, sadece IPP uygulamasının ilk döneminde olduğu belirtilmelidir.

Ayrıca IPP'nin terapötik etkisinin, ilaçların vücuttan atılma oranına önemli ölçüde bağlı olduğu gerçeğine dikkat etmelidir. Rusya'da izin verilen proton pompası inhibitörlerinin metabolizması esas olarak karaciğerde CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6 ve CYP3A4, sitokrom P izoenzimlerinin katılımıyla gerçekleşir. Sitokrom CYP2C19 sisteminin gen polimorfizmi, hastalarda PPI'ların antisekretuar etkisinin başlangıç ​​ve süre oranının önemli ölçüde farklı olması gerçeğinde belirleyici bir faktördür.

Rus popülasyonunda, IPH metabolizmasını kodlayan CYP2C19 genindeki mutasyon prevalansının (homozigotlar, mutasyon yok, IPP'nin hızlı metabolizması; heterozigotlar, bir mutasyon; iki mutasyon, yavaş metabolizma), Avrupa ırkının temsilcileri için% ; Mongoloid yarışı için% 40,5 ve% 3,3 - sırasıyla% 34,0,% 47,6 ve% 18,4. Böylece, hastaların% ila% 'inin tek bir IPP dozuna dirençli olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bunun istisnası, metabolizması CYP2C19 ve CYP3A4 izoenzimlerinin katılımı olmadan gerçekleşir, ki bu, ilk kullanımdan sonra biyoyararlanımının sabit değerinin yanı sıra sitokrom P sistemi ile metabolize edilen ilaçlarla en az etkileşimi ve gen polimorfizmine en az bağımlılık ile bağlantılıdır. diğer proton pompa inhibitörleriyle karşılaştırıldığında, izoform 2C19'u kodlar. Rabeprazol daha az diğer ilaçlar diğer ilaçların metabolizmasını (yıkımı) etkiler.

Omeprazol ve esomeprazolün klirensi, diğer IPP'lerden önemli ölçüde daha düşüktür, bu da omeprazolün biyoyararlanımına ve onun esomeprazolün stereoizomerine bir artışa neden olur.

Birkaç hastada gözlenen “proton pompa inhibitörlerine direnç”, “noktürnal asit atılımı” vb. Fenomenler, sadece genetik faktörlere değil, aynı zamanda organizmanın durumunun diğer özelliklerine de bağlı olabilir.

Proton pompa inhibitörleri ile tedaviden bahsetmişken, elbette kullanımlarının güvenliği konusuna dikkat etmeliyiz. Bu sorunun iki yönü vardır: ÜFE'nin bir sınıf olarak güvenliği ve bireysel ilaçların güvenliği.

Proton pompa inhibitörlerinin kullanımından kaynaklanan yan etkiler iki gruba ayrılabilir: kısa süreli tedavi ile gözlenen yan etkiler ve bu ilaçların uzun süreli kullanımı ile ortaya çıkan yan etkiler.

Kısa (3 aya kadar) tedavi kürleri sırasında proton pompa inhibitörlerinin güvenlik profili çok yüksektir. Çoğu zaman, kısa süreli tedavi ile baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi ve gastrointestinal sistem (diyare veya kabızlık) gibi merkezi sinir sisteminden yan etkiler ortaya çıkar. Nadir durumlarda, alerjik reaksiyonlar not edilir (deri döküntüsü, bronkospazm). İntravenöz omeprazol uygulaması ile görme ve işitme bozukluğu vakaları açıklanmaktadır.

Uzamış (özellikle birkaç yıldır) omeprazol, lansoprazol ve pantoprazol gibi proton pompa blokörlerinin sürekli kullanımı, gastrik mukozanın enterokromin hücrelerinin hiperplazisi veya atrofik gastritin ilerlemesi ile ortaya çıkmıştır. ECL hücrelerinin nodüler hiperplazisini geliştirme riskinin, serum gastrinin seviyesinin pg / ml'yi aştığı durumlarda özellikle yüksek olduğu belirtilmektedir.

Bu değişiklikler genellikle uzun süreli yüksek dozda PPI (en az 40 mg omeprazol, 80 mg pantoprazol, 60 mg lansoprazol) kullanımı ile belirgindir. Büyük dozlarda uzun süreli kullanımla, B vitamini emilim seviyesinde bir azalma da kaydedilmiştir.12.

Adil olmak gerekirse, bu tür yüksek dozda proton pompa inhibitörlerinin uzun süreli bakım alması ihtiyacının genellikle sadece Zollinger-Ellison sendromlu hastalarda ve ağır eroziv ülseratif özofajiti olan hastalarda bulunduğuna dikkat edilmelidir. Gastroenteroloji, FDA (ABD Gıda ve Sürtünme İdaresi, ABD) İlaçları Komitesi'ne göre, " PPR'nin uzun süreli kullanımıyla midede atrofik gastrit, intestinal metaplazi veya adenokarsinom gelişme riskinde anlamlı bir artış yoktur." Bu nedenle, genel olarak bu ilaçların iyi bir güvenlik profiline sahip olduğunu güvenle söyleyebiliriz.

Tedavi güvenliğinin önemli bir sorunu, IPP ile birlikte alındığında ilaçların etkilerini değiştirme olasılığıdır. IPP'ler arasında, pantoprazolün sitokrom P sistemi için en düşük afiniteye sahip olduğu bulunmuştur, çünkü bu sistemdeki ilk metabolizmadan sonra, sitosol sülfat transferazın etkisi altında daha fazla biyotransformasyon meydana gelir. Bu, pantoprazolün diğer IPP'lerden daha fazla ilaç arası etkileşimini açıklar. Bu nedenle, diğer hastalıkların eşzamanlı tedavisi için birkaç ilaç almanız gerekiyorsa, pantoprazol kullanımının en güvenli olduğuna inanılmaktadır.

Proton pompa inhibitörleri ile tedavi durdurulduğunda ayrı bir noktaya dikkat edilmeli ve istenmeyen etkiler görülmelidir. Örneğin, bir çok çalışmada rabeprazol kullanımının durdurulmasından sonra, “rebound” sendromu (yoksunluk) yoktur, yani; Mide asit seviyesinde kompansatuar keskin bir artış yoktur, - bu IPP ile tedavi sonrası hidroklorik asitin salgılanması yavaşça ( gün içinde) geri yüklenir. 40 mg'lık bir dozda hastalara reçete edilen esomeprazolün ortadan kaldırılmasıyla daha belirgin olan "Sendrom".

Çeşitli proton pompa inhibitörlerinin (genetik ile ilişkili metabolik özellikler, direnç nedenleri, gece “asit atılımları” vb.) Yukarıdaki tüm özelliklerini hesaba katarak, asitle ilişkili hastalıkların tedavisinde “en iyi” ilaçların herhangi biri olduğu sonucuna varılabilir. mevcut değil. Bu nedenle, IPP'nin tedavisindeki başarısızlıklardan kaçınmak için, proton pompa inhibitörlerinin seçimi ve uygulanması, tedaviye verilen yanıt göz önünde bulundurularak, tek tek ve derhal düzeltilmeli ve gerekirse, ayrı bir ilaç seçimi ve pH-metre (günlük pH-) kontrolü altında alınan ilaç dozları ile birlikte verilmelidir. metria) veya gastroskopi.

Çeşitli proton pompa inhibitörleri ile uzun süreli tedavinin arka planında, bir veya başka bir IPP'ye kazanılmış (ikincil) direncin ortaya çıkması mümkündür. Aynı ilaçla uzun süreli tedaviden sonra, bir yıl boyunca sürekli kullanımın arka planına karşı etkinliği arttığında ve daha anlamlı bir şekilde azaldığında, ancak bu durumun başka bir IPP tedavisine aktarılması, durumlarını iyileştirir.

kaynağı değiştir]
  1. ^Kaynak hatası:Geçersiz etiketi; isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^Sachs G, Shin JM, Howden CW (June ). "Review article: the clinical pharmacology of proton pump inhibitors". Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 23 (Suppl 2): doi/jx. PMID&#;&#;
  3. ^Sandhu DS, Fass R (January ). "Current Trends in the Management of Gastroesophageal Reflux Disease". Gut Liver. 12 (1): doi/gnl PMC&#;&#;$2. PMID&#;&#;
  4. ^abWorld Health Organization (). World Health Organization model list of essential medicines: 21st list . Cenevre: World Health Organization. hdl/ WHO/MVP/EMP/IAU/ License: CC BY-NC-SA IGO.&#;
  5. ^abWorld Health Organization (). World Health Organization model list of essential medicines: 22nd list (). Cenevre: World Health Organization. hdl/ WHO/MHP/HPS/EML/&#;
  6. ^Sachar H, Vaidya K, Laine L (November ). "Intermittent vs continuous proton pump inhibitor therapy for high-risk bleeding ulcers: a systematic review and meta-analysis". JAMA Internal Medicine. (11): – doi/jamainternmed PMC&#;&#;$2. PMID&#;&#;
  7. ^Yuan Y, Ford AC, Khan KJ, Gisbert JP, Forman D, Leontiadis GI, ve diğerleri. (December ). "Optimum duration of regimens for Helicobacter pylori eradication". The Cochrane Database of Systematic Reviews. 12 (12): CD doi/CDpub2. PMID&#;&#;
  8. ^Sigterman KE, van Pinxteren B, Bonis PA, Lau J, Numans ME (May ). "Short-term treatment with proton pump inhibitors, H2-receptor antagonists and prokinetics for gastro-oesophageal reflux disease-like symptoms and endoscopy negative reflux disease". The Cochrane Database of Systematic Reviews. 5 (5): CD doi/CDpub5. PMC&#;&#;$2. PMID&#;&#;
  9. ^Qadeer MA, Phillips CO, Lopez AR, Steward DL, Noordzij JP, Wo JM, ve diğerleri. (November ). "Proton pump inhibitor therapy for suspected GERD-related chronic laryngitis: a meta-analysis of randomized controlled trials". The American Journal of Gastroenterology. (11): – PMID&#;&#;
  10. ^Chang AB, Lasserson TJ, Kiljander TO, Connor FL, Gaffney JT, Garske LA (January ). "Systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials of gastro-oesophageal reflux interventions for chronic cough associated with gastro-oesophageal reflux". BMJ. (): 11–7. doi/bmj PMC&#;&#;$2. PMID&#;&#;
  11. ^Epelboym I, Mazeh H (January ). "Zollinger-Ellison syndrome: classical considerations and current controversies". The Oncologist. 19 (1): 44– doi/theoncologist PMC&#;&#;$2. PMID&#;&#;
  12. ^Alhazzani W, Alenezi F, Jaeschke RZ, Moayyedi P, Cook DJ (March ). "Proton pump inhibitors versus histamine 2 receptor antagonists for stress ulcer prophylaxis in critically ill patients: a systematic review and meta-analysis". Critical Care Medicine. 41 (3): – doi/CCM.0be PMID&#;&#;
  13. ^AstraZeneca Pty Ltd. Nexium (Australian approved prescribing information). North Ryde: AstraZeneca;
  14. ^Wyeth Australia Pty Ltd. Zoton (Australian approved prescribing information). Baulkham Hills: Wyeth;
  15. ^abRossi S, editor. Australian Medicines Handbook Adelaide: Australian Medicines Handbook; ISBN

Rebeprazol Sodyum CAS

Ürün ayrıntıları

Ürün Açıklaması:

Ürün Adı: Rebeprazol sodyum CAS NO:

 

Eşanlamlı:

Rabeprazol Sodyum Tuzu;

sodyum,2-[4-(3-metoksipropoksi)metilpyridinyl]metilsulfinyl]benzimidazolide;

2-([4-(3-Metoksipropoksi)metilpyridinyl]metilsülfinil)-1H-benzo[d]imidazol,Pariprazole;

 

Kimyasal ve Fiziksel Özellikler:

Görünüm: Beyaz veya kapalı beyaz kristal toz

Tahlil :≥%

Yoğunluk: ~ g / ml

Kaynama Noktası: mmHg'de ,9°C

Erime Noktası: °C aralık.

Parlama Noktası: °C

Depolama sıcaklığı: Higroskopik, °C Dondurucu, Inert Atmosfer Altında

 

Güvenlik Bilgileri:

HS Kodu:

WGK Almanya: 3

 

Rabeprazol sodyum (LY sodyum), proton pompa inhibitörleri sınıfında bulunan bir antiülser ilaçtır. Hedef: Proton PumpRabeprazol, antikolinerjik veya histamin H2-reseptör antagonist özellikleri içermeyen bir antisecretory bileşikleri (ikame benzimidazol proton-pompa inhibitörleri) sınıfına aittir, ancak gastrik parietal hücrenin salgı yüzeyindeki gastrik H+/K+ATPase'yi (hidrojen-potasyum adenozin trifosfataz) inhibe ederek mide asidi salgısını bastırın. Bu enzim parietal hücre içindeki asit (proton) pompası olarak kabul edildiği için rabeprazol mide proton pompası inhibitörü olarak karakterize edilmiştir. Rabeprazol mide asidi salgısının son adımını engeller. Mide parietal hücrelerinde rabeprazol protonlanır, birikir ve aktif bir sülfenamide dönüşür. İn vitro çalışıldığında, rabeprazol 78 saniyelik yarı ömrü ile pH 'de kimyasal olarak aktive edilir.

 

Ürünlerimizle ilgileniyorsanız veya herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçmekte çekinmeyin!

 

Patent kapsamındaki ürünler sadece Ar-Ge amaçlı sunulmaktadır. Ancak, nihai sorumluluk sadece alıcıya aittir.

Popüler Etiketler: rebeprazol sodyum cas , üreticiler, tedarikçiler, fabrika, satın almak, stokta

Soruşturma göndermek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası