yunus kusturma / yunus çiklet kusturmak - video klip mp4 mp3

Yunus Kusturma

yunus kusturma

Yunus cikletler hobiciler tarafından ilgi ile beslenen bir ciklet türüdür. Adını mavimsi renginin ve ağız yapısının şişe burunlu yunus balığına benzemesinden dolayı almıştır. Kendi türü içinde barışçıl olarak yaşayan yunus cikletler karma ciklet akvaryumlarında da uyumlu bir şekilde bakılabilir.

Günümüzde evde üretimlerin gözdesi olan yunus ciklet çok nadir olarak ithal edilmektedir. Akvaryum üretim hanelerinde bulunması ve birçok hobicinin evlerinde üretmesi sonucu ulaşılması kolay bir tür olmuştur.

Bakılmaları orta zorluk seviyesinde olduğundan dolayı akvaryum hobisine yeni başlayanlar için önerilmez. Hacim olarak büyük bir akvaryum tercih edilmesi zorunlu olmasından dolayı akvaryum ve balığın bakımı tecrübe gerektirecek bir durumdur. Akvaryum boyutlarının küçük tutulması sağlıkları ve kafa yapma özelliğini olumsuz etkiler.

Normal şartlar altında renkleri fosforlu mavimsidir. Yoğun ışık değişiklikleri ve stres sonucu renklerini açabilirler. Renklerini açtıklarında beneğe benzer siyah noktalar çıkar. Stres problemi ortadan kalktığında balığınız orijinal rengine geri döner.


Yunus Ciklet Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  • Yunus cikletin formunun görsel açıdan birebir aynı olmasına,
  • Erkek yunuslarda kafa boyutunun büyük olmasına,
  • Dişi yunusların beneklerinin gözle görülür olmasına,
  • Kırma bir ırk olmaması için parlak mavi renkte olmasına dikkat edilmelidir.

Yunus cikletler diğer ciklet türleri ilede çiftleşebilmektedir. Sarı prenses ile çiftleşmiş bir yunus ciklet her ne kadar form olarak yunus ciklet formuna yakın olsa da mavinin sarımsı tonlarında bir rengi olur.

Akvaryum dekoru yunus cikletlerin doğal yaşam alanlarına uygun olacak şekilde sivri olmayan taşlardan, tabanı yumuşak ve iri taneli olmayan kumlardan oluşmalıdır. Akvaryumun orta ve dip kısmında yüzdükleri için kayalar ani hareketlerde balığınıza zarar vermeyecek ölçüde yuvarlak köşeli olmalıdır.

Yunus Cikletin Doğal Ortamı

Yunus ciklet, ilk kez Boulanger tarafından yılında malawi gölünün derinliklerinde keşfedilmiştir. Birden çok erkeğin ve birçok dişinin yer aldığı gruplar halinde gezinirler. Gruplarda birden çok erkek yunus ciklet olsa da sadece tek bir yunus erkek lider rolünü üstlenir ve diğer erkekler de o lider yunusa bağlı olarak sürü içinde yaşamlarını sürdürürler.

Günümüzde yunus cikletlerin gruplar halinde malawi gölü içerisinde yaşadıklarına dair bir çok belgesel vardır. Bu belgeseller yunus cikletlerin diğer ciklet türlerine göre neden daha çok tercih edildiğinin bir belgesidir.

Yunus Ciklet Bakımı

Akvaryumların renkli yüzü yunus cikletler genellikle koloni halinde olarak bakılmaktadır. Görsel olarak izlenmesi zevkli olması, karakteristik özelliklerinin belirgin olması ve akvaryumu dolduran hareketli balıklar olması nedeniyle tek tür olarak bakılabilecek bir ciklet türüdür. Bunun yanında karma akvaryumlara da uyum sağlarlar. Geniş litreli karma akvaryumlarda seyir zevkini arttıracaktır.

Üretim amaçlı olarak yunus ciklet besleyenler sadece koloni halinde beslemeleri gerekmektedir. Karma akvaryumlarda alınan yunus ciklet yavrularının kırma olma ihtimali yüksektir. Safkan ırkı korumak adına tek tür olarak yunus ciklet beslenmelidir.

Doğal ortamlarında kayalı bölgelerde yaşamlarını sürdüren yunus cikletler için akvaryum koşullarıda buna benzer bir görünüme ve dizayna sahip olmalıdır. Kumları kazmayı çok sevdiklerinden mukozalarına zarar vermeyecek yumuşak ve iri taneli kumlar tercih edilmelidir.

Yunus Ciklet Cinsiyet Ayrımı

Yunus cikletlerde cinsiyet ayrımı olcukça belirgindir. Erkekler dişilere daha gösterişli ve büyük olur. Renkleri de daha koyu mavidir. Erkekleri dişilerden ayıran en büyük özellik kafalarında ki yağ bezelerinin daha büyük olmasıdır.

Erkek yunus cikletlerde anal yüzgeç daha sivri ve koyu renklidir. Dişilerde anal yüzgeç daha ovaldir. Erkeklerde dudak ayrıntısı dişilere göre daha belirgindir.

Çiftleşme dönemlerinde erkekler renklerini daha koyu ve belirgin olarak gösterir. Akvaryum içinde bu dönemlerde huzursuzluk olabilir.

İlginizi çekebilir : İmparator Ciklet Balığı

Yunus Ciklet Yemi

Yunus cikletler hem otçul hemde etçil olarak beslenir. Akvaryum içerisinde yüzme alanları orta ve dip kısmı olduğu için suyun yüzeyinde kalmayan ve dibe batan granül yemler tercih edilebilir. Doğal ortamlarında kendilerinden küçük balıklar ve kayaların üzerindeki iri yosunları yiyerek beslenirler. Akvaryum ortamlarında protein ağırlıklı yemleri sevselerde gün aşırı ve öğün aşırı bitkisel ağırlıklı yemlerde verilmelidir.

En İyi 5 Yunus Ciklet Yemi

1. Sera Granured Ciklet Yemi

Kullanma talimatı : Günde bir ya da iki kez, sadece balıklarınızın kısa sürede yiyebileceği kadar besleyin.

İçindekiler : balık unu (%26), mısır nişastası, buğday glüteni, buğday unu, buğday tohumu, krill (%2), balık yağı (oradan %49 omega yağı asitleri), gammarus, mannoz oligosakkaridler (%0,4), bira mayası, spirulina, yeşil kabuklu midye unu, Haematococcus yosunu, sarımsak.

 Analitik bileşenler : Ham protein %46,5, Ham yağ %8,2, Ham lif %3,3, Nem %5,0, Ham kül %5,3.


2. Sera Granugreen Bitkisel Ciklet Yemi


Kullanım talimatı :
Günde bir ya da iki kez, sadece balıklarınızın kısa sürede yiyebileceği kadar besleyin.

İçindekiler : Buğday unu, balık unu, buğday tanesi, buğday nişastası, spurilina, ıspanak, ısırgan, ringa yağı, balık yağı.

Analiz Değerleri : Protein 38,3 % &#; Yağ 6,1 % &#; Fiber 3,9 % &#; Kül 9,5 % (Kg. başına içerdiği veya eklenen vitaminler)  &#; Vitamin A I.E.  &#; Vitamin B1 30 mg  &#;  Vitamin B2 90 mg  &#; stabil Vitamin C

 


3. Tetra Cichlid Sticks Ciklet Yemi

Kullanım talimatı : Günde bir ya da iki kez, sadece balıklarınızın kısa sürede yiyebileceği kadar besleyin.

İçindekiler : Buğday unu, balık unu, buğday tanesi, buğday nişastası, suprilina, ıspanak, ısırgan, ringa yağı, balık yağı, Obsabüje suprilina yosunu içerir

Analiz Değerleri : Protein 38,3 % &#; Yağ 6,1 % &#; Fiber 3,9 % &#; Kül 9,5 % &#; Vitamin A I.E.  &#; Vitamin B1 30 mg  &#;  Vitamin B2 90 mg  &#; stabil Vitamin C

 


4. Tetra Pro Algea Crips Bitlisel Ciklet Yemi

Kullanım Talimatı : Günlük olarak 2 &#; 3 kez balığınızın kısa bir süre içerisinde tüketebileceği miktarlarda verilmesi tavsiye edilir.

İçindekiler : Balık ve balık ürünleri, bitkisel protein ekstraktı, tahıllar, maya, deniz yosunu (spirulina), yağlar, yumuşak ve kabuklu deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, şeker, bitkisel orjinli ürünler, lesitin, sitrik asit, karnitin, doğal renklendirici ve koruyucular.

Analiz  Değerleri : Protein %46, Yağ %12, Lif %3, Kül %11, Nem %9

 


5. Dajana Cichlid Sticks

Kullanım Talimatı : Günlük olarak 2 &#; 3 kez balığınızın kısa bir süre içerisinde tüketebileceği miktarlarda verilmesi tavsiye edilir.

İçindekiler : Balık ve balık ürünleri, tahıl, kuru maya, sebze protein konsantreleri (bitkisel protein), Kabuk, yosun, omega-3 yağ, lesitin.

Analiz Değerleri : Protein %40,8 Yağ %6

 

 


Ciklet balıkları hakkında daha ayrıntılı bilgiyi ciklet bakıları yazımızda bulabilirsiniz.

Yunus Ciklet Akvaryumu

Yunus cikletler doğal ortamlarında kayacıl olarak yaşarlar. Göl kıyısına yakın yerlerde küçük taş ve kumlardan oluşan doğal birikintiler ciklet yunuslara ev sahipliği yapar.

Akvaryum içerisinde gayet hareketli ve bir o kadarda hızlı balıklar oldukları için akvaryum dekorunda kullanacağınız malzemeler ani hareketler sonucu yunus cikletlerinizi yaralamayacak şekilde keskin yada sivri uçlu olmamalıdır.

Göllerden ve su birikintilerinden toplanmış biçimli doğal dekor taşlar tercih edilmelidir. Balıklarınızı strese sokmamak için akvaryum dekorunuzun tamamını yaptıktan sonra balıklarınızı akvaryuma eklemelisiniz.

PH oranını arttırması ve yumuşak olması nedeni ile silis kumlar tercih edilebilir. Akvaryumunuza renk katması açısından ince taneli ( kumdan biraz daha kalın ) lav kırığı kullanılabilir. Bakteri tutması açısından akvaryum filtrelerine de destek sağlayacaktır.

Yunus cikletler bitkili akvaryumlarda beslenmezler. Bitkileri yiyebilir ve ya köklerinden sökebilirler. Görsel seyir zevki açısından yapay bitki kullanılması akvaryum su koşullarına zarar verebilecek olması nedeniyle kesinlikle önerilmez.

Yunus Ciklet Yavru Bakımı ve Üretimi

Yunus cikletler ağızda kuluçka yöntemi ile çoğalmaktadır. Erkek yunus cikletler neredeyse her zaman üremeye hazırdır. Dişiler çiftleşmek için yeteri olgunluğa eriştikten sonra eğer erkeği eş olarak kabul ederse akvaryum içinde diğer balıklardan ayrılırlar. Erkek ve dişi birbirlerinin etrafında titreyerek kur yaparlar. Dişi kısım kısım yumurtaları bırakır, erkek döller ve sonra dişi yumurtaları ağzına alır.

Dişi balık kuluçka süresince yem yiyemez. Normal şartlardan daha çok çekingen ve stresli olur. Eğer dişi balığınızın rahat bir kuluçka ve yavrulama süreci geçirmesini istiyorsanız ayrı bir akvaryuma almanız en güzel yöntem olacaktır.

Yunus cikletlerde kuluçka süresi gün arası değişir. Anne balığın büyüklüğüne göre ağzında topladığı yavru sayısıda değişir. Bir çok hobici ve akvaristler ağza yumurta alımından itibaren 12 günün sonunda yavruları kustururlar. Bu anne balığın daha çok aç kalmasını engeller.

Kusturulan yavrular akvaryumun içine bırakılırsa diğer büyük bireyler tarafından yem olurlar. Bu nedenle ana tank içine kurulmuş bir yavruluk yada yavru tankı edinilmesi gerekir. Yavru yunus cikletlerin sağlıklı olabilmeleri için en önemli hususlardan biri yavruların doğdukları akvaryum suyunda yaşamaya devam etmesidir. Anne balıktan alınan yavrular farklı akvaryum koşullarına ayak uydurmakta güçlük çekebilir ve kayıplar olabilir.

Yavrular doğal yöntemle yani kusturulmadan çıkartılmasını beklemek dişi balığın gebelik tecrübesi kazanmasına neden olur. Tecrübe kazanan dişinin her bir sonraki doğumundan hayatta kalan yavru sayısı bi öncekine göre daha fazla olacaktır.

Yavru yunus cikletler keseli ve kesesiz olmak üzere iki türlü doğarlar. Keseli yavrular kesesiz yavrulara göre daha hassaslardır. Bu nedenle daha özenli ve yumuşak davranılmalıdır.

Yavru Yunus Ciklet Beslenmesi

Yavru yunus cikletler ilk 3 gün yemleme yapılmasa da hayatta kalabilmeleri için içi sindirilmeye hazır besin dolu bir kese ile doğarlar. Bu kesedeki besini yavru sindirdikçe kese şişkinliği iner. Birkaç gün sonra kese kaybolur ve yavru orijinal formuna döner.

Yavru yunus cikletler için protein ağırlıklı 0 mikron toz yemler kullanılmalıdır. Protein bakımından canlı yemler hem kuru yemlere göre daha besleyici olur hemde yavru balığın avlanma iç güdüsüne daha çok hitap eder. Bu nedenle ilk 2 ay boyunca yavru balığınızı artemia ve su piresi yavrusu ile beslemek balığınızın sağlığı ve formunun güzel gelişimi açısından önemlidir.

Her ne kadar protein ağırlıklı yemler ile beslenmeleri gereksede yavru cikletler için yumurta sarısı yada haslanmış zarsız sebzeler de yedirmek renk pigmentlerini patlaması açısından önemli rol oynar. Haslanmış kapya biber, haşlanmış bezelye, haşlanmış brokoli ve haşlanmış ıspanak yavru balıklarınızın iştahına iştah katacaktır.

İlginizi çekebilir : Akvaryum Balığı Önerileri

Puanla!

[Toplam: 3 Ortalama: 5]

umut boz

Sarı Prenses Ve Yunus Kusturma

Akvaryum Forum -

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5
  1. 09 Ağustos , #1
    Üye
    Üyelik tarihi
    08 Ağustos
    Bulunduğu yer
    izmir
    Mesajlar
    Post Thanks / Like
    Teşekkürler (Given)
    8
    Teşekkürler (Received)
    0
    Beğen (Given)
    0
    Beğen (Received)
    0
    Real Name
    Bay
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    nemo Sarı Prenses Ve Yunus Kusturma

    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz
    Arkadaşlar yeni üye formunda bir konu açmıştım geçen gün prenses-yunus akvaryumu kuruyorum funduszeue.infoık kusturma konusunda az çok bilgim var ama sormak istediğim birkaç sorum var cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

    funduszeue.infoar ağızlarına yumurtaları aldıktan kaç gün sonra kusturmak gerekir?

    funduszeue.infoı akvartisler balıklar yumurtadan çıktıktan sonra kusturuyo balıklarını bazıları ise yumurta iken kusturuluyo hangisi doğru?

    funduszeue.infoı prensesler yumurtayı ağzına aldıktan kaç gün sonra kusturulur?

  2. 10 Ağustos , #2
    Forum Yönetimi akvaryumcumurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23 Aralık
    Bulunduğu yer
    Burdur
    Yaş
    50
    Mesajlar
    Post Thanks / Like
    Teşekkürler (Given)
    Teşekkürler (Received)
    Beğen (Given)
    Beğen (Received)
    Blog Entries
    8
    Real Name
    Bay
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Linkleri takip ederseniz, aradığınız bilgileri fazlasıyla bulacaksınız.

    funduszeue.info=

  3. 10 Ağustos , #3

  4. 11 Ağustos , #4
    Forum Yönetimi akvaryumcumurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23 Aralık
    Bulunduğu yer
    Burdur
    Yaş
    50
    Mesajlar
    Post Thanks / Like
    Teşekkürler (Given)
    Teşekkürler (Received)
    Beğen (Given)
    Beğen (Received)
    Blog Entries
    8
    Real Name
    Bay
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arama bölümüne "kusturma" anahtar kelimesini yazmak yeterlidir.

  5. 15 Ağustos , #5
    Üye RebeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Mart
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    70
    Post Thanks / Like
    Teşekkürler (Given)
    3
    Teşekkürler (Received)
    0
    Beğen (Given)
    0
    Beğen (Received)
    0
    Real Name
    Bay
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz
    ben yeni yunus aldım henüz daha yavru alamadım ama sarı prenseslerden 4 kez yavru aldım.
    Öncelikle en doğru olanı yumurtaların yavru haline geldikden sonra kusturulmasıdır.Çünkü ALLAH( c.c) o kadar güzel yaratmışki öyle güzel denge kurmuşki şimdi sizde farkına varacaksınz.
    Eğer siz yumurta olarak kusturursanız onun havalandırılması gerekicektir ve bunun için kuluçka makinesi denilen (Egg Thumbler) Kullanmanız gerekir ve emin olun anne kadar etkili olmuyor ben funduszeue.infoalar hemen mantarlaşıyor ve bozuluyorlar.
    Sarı prenseslerin gününden sonra istediğiniz zaman kusturabılırsiniz.
    SAYGILAR

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 02 Mart ,
  2. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 06 Nisan ,
  3. Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 24 Ocak ,
  4. Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 16 Şubat ,
  5. Cevaplar: 24
    Son Mesaj: 06 Şubat ,

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Forum Kuralları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası