işkur girişimcilik sertifikası nasıl alınır / KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır? - Kariyer Amazon

Işkur Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır

işkur girişimcilik sertifikası nasıl alınır

Kosgeb Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır?

Girişimcilik sertifikası; Kosgeb’ten hibe ve faizsiz kredi almak isteyen girişimcilerin alması zorunlu olan bir sertifikadır. Kosgeb, hibe ve kredi için başvuracak olan  yeni iş fikri bulunan girişimcilere   TL hibe,  TL faizsiz kredi vermektedir. Bu hibe ve krediden faydalanabilmek için  Kosgeb’in açmış olduğu girişimcilik kursuna katılmış olmak ve bu kursu başarı ile tamamlamak gereklidir. Kosgeb girişimci sertifikası eğitimi tamamen ücretsizolarak  verilen bir eğitimdir. Bu eğitim ile ilgili olarak hiç bir kurum veya kuruluş ücret talep edemez. Sertifikayı İŞKUR aracılığı ile almanız durumunda ise tarafınıza cep harçlığı dahi ödenmektedir.

Girişimcilik Sertifikası Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

1 ) 18 yaşını doldurmuş olmanız gereklidir. 18 yaşından küçükler için velisi adına başvuru yapılabilir. 18 yaşından küçükler için tayin edilecek olan bir veli ile bu eğitim alınabilmektedir.

2 ) Girişimcilik kursu işkur bünyesinde verilecek ise İşkur kaydınız olması gereklidir. İşkur girişimcilik sertifikası için İşkur kaydı yaptırmış olmanız gerekir. İşkur kaydınız  kişisel olarak açılmış olmalıdır. Kişisel kayıt işlemi sonrasında şirketinizi kurabilir veya bir şirkete en az % 30 oranında ortak olabilirsiniz.

Girişimcilik sertifikası alma şartları nelerdir?

3 ) Girişimcilik kursuna katılmanız için her hangi bir kurum veya kuruluşta sigortalı olarak çalışmıyor olmanız ve emekli olmamanız gereklidir. Girişimcilik sertifikasının temel amacı katma değer yaratmak ve işsizleri istihdam ederek yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamaktır.

4 ) Girişimcilik sertifikası kursuna katılacak adayın katma değeri olan bir iş fikri olması gereklidir. İş fikri olmayan adaylar yeterlilik testi aşamasında elenmektedir.

5 ) Bir işletme sahibi iseniz girişimcilik kursuna katılamazsınız. Girişimcilik kurslarınasadece  yeni kurulmuş olan işletme ( KOBİ ) sahipleri katılabilir. Acilen işletmenizi açmanız gerekiyorsa kursunuz bittikten sonra işletme açılışını yapabilir siniz. Proceniz kabül görürse hibe ve krediler tarafınıza ödenir.

Girişimcilik Sertifikası Nerelerden Alınabilir?

Kosgeb girişimcilik sertifikası kursuları; Kosgeb tarafından  Kosgeb Hizmet Merkezlerinde ve Kosgeb ile iş birliği antlaşması imzalamış  kurum ve kuruluşlar olan,

İşkur

Belediyeler

Üniversiteler

Meslek odaları

Tarafından kosgeb uzmanlarınca veya usta eğiticiler tarafından verilmektedir. Eğer Sertifikanızı Kosgeb hizmet merkezinden alacaksanız  Kosgeb Kobi kaydınızın olması ve elektronik sistem üzerinden sisteme kayıt yapmanız gereklidir. Ayrıca girişimcilik sertifikası için başvuru yaptığınızda size bir yeterlilik testi uygulaması yapılacaktır.  Yeterlilik testinde başarılı olan adaylara  girişimcilik sertifikası için açılacak kursa katılma izni verilir. Kosgeb girişimcilik sertifikası için açılan kurslara yapılan başvurularda yeterlilik testini aşan aday sayısı çok fazla olduğunda Kosgeb bünyesinde kura çekimi yapılarak adaylar belirlenmektedir.

Girişimcilik Sertifikası Kursunun İçeriği Nedir?

Girişimcilik sertifikası nereden alınabilir

Girişimcilik kursu 32 saatlik bir eğitimden oluşmaktadır.  4 gün süren bu kurs süresinde adaylara 4 farklı modül uygulanır.

Modül 1: Girişimci adaylarının girişimcilik özelliklerinin test edildiği, iş fikri  geliştirme süreci ve yaratıcılık egzersizlerinin yapıldığı bu aşama giriş aşaması olarak kabul edilmektedir.

Modül 2:  Yeni bir iş fikri için iş planı  kavramının tanıtıldığı ve iş planı içinde yer alan iş kalemlerinin tanıtıldığı aşamadır.

Modül 3:  İş planı hazırlanmasına yönelik teorik bilgilerin pekiştirildiği atölye de pratik uygulamalar ve  çalışmaların yapıldığı aşamadır.

Modül 4: İş planı yazımının tanıtıldığı ve kursiyerlere iş planı örneği hazırlattırıldığı aşama son aşamadır. Bu aşamadan sonra  eğitime devam eden ve % 80 başarı gösteren kursiyerlere girişimcilik sertifikası verilir.

Girişimcilik sertifikasının Önemi 

Girişimcilik kursuna nasıl katılınır ve bu sertifikanın önemi nedir?

Kosgeb girişimcilik kursu sonunda alınan girişimcilik sertifikası ile Kosgeb hizmet merkezi tarafından  açılan Yeni Girişimci Desteği kapsamında hibe ve krediler için başvuru yapmaya hak kazanırsınız. Girişimcilik sertifikasının önemini şu şekilde sıralayabiliriz:

1 ) Bu sertifika ile iş fikriniz için hazırlayacağınız iş planı dosyanız ile başvuru yapabilirsiniz.

2 ) İş planı dosyanız içinde girişimcilik sertifikanız yoksa başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

3 ) Bu kurs ve sertifika ile yeni bir iş fikrinin iş planı dosyasına aktarılmasını öğreneceğiniz gibi başvuru süreci ve krediler ile ilgili tüm işlemleri öğrenmiş olursunuz.

4 ) Kosgeb girişimcilik sertifikasının geçerlilik süresi 4 yıldır. 4 yıl boyunca girişimcilik sertifikanız geçerliliğini koruduğu gibi  bu süre zarfında yapacağınız tüm başvurular değerlendirmeye alınacaktır.

5 ) Yeni kuracağınız bir işletme için en az % 30 hisseye sahip olmanızı gereklidir. Bir ortağınız olması bu eğitimi almanıza veya girişimcilik sertifikanızın olmasına engel teşkil etmez. Girişimcilik sertifikası ile alacağınız hibe ve krediler ile 1. Derece yakınlarınızdan alış veriş yapamazsınız.

6 ) Alacağınız sertifika ile sadece 1 adet yeni iş fikri için başvuru yapabilir ve girişimcilik sertifikanızı sadece bir kez kullanabilirsiniz.

İŞKUR GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Girişimcilik Eğitim Programı

Resim “Kendi işinizi kurmanıza yardımcı olalım”

Girişimcilik eğitim programı, Kuruma kayıtlı kişilere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan programlardır.

 

Girişimcilik eğitim programı kapsamında temel seviye girişimcilik eğitimi, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolünde” belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

 

Eğitim programı bitiminde, katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilmektedir. Bu belge, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuruda gerekmektedir.

 

Girişimcilik Eğitim Programının Süresi

Temel seviye girişimcilik eğitimi, sınıf içi eğitim ve atölye çalışmalarından oluşmakta olup toplam 70 saattir.

Girişimcilik Eğitim Programından Yararlanma Şartları

  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetinden yararlanılarak olumlu görüş almış olmak.

Bu kapsamda Kuruma kayıtlı olanlardan özellikle işletmesini geliştirmek isteyenler için de girişimcilik eğitimleri verilebilmektedir.

 

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, özürlü maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da programlardan yararlanabilmektedir.

 

Girişimcilik Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderler

  • Katılımcı zaruri gideri
  • İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi
  • Bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri


Başvuru Yeri ve Zamanı


81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanından olumlu görüş alınması gereklidir.

 

Bu içerik tarihinde yayınlandı ve toplam kez okundu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası