koltuk altında damar atması / Damar Atmasına Ne İyi Gelir Vücutta Damar Atması - Mavi Kadın

Koltuk Altında Damar Atması

koltuk altında damar atması

Damar Atmasına Ne İyi Gelir Vücutta Damar Atması

Damar atması yaygın rastlanılan bir problemdir. Farklı vücut bölgelerinde görülebilmektedir. Sağlıklı bireylerde de görülmesi mümkündür. Genellikle büyük bir risk teşkil etmemektedir. Ancak bazı zamanlar bir hastalığın semptomu olarak görülebilmektedir. Akabinde ise ani tedavi gerektirebilmektedir. Damar atması,çoğunlukla damar tıkanıklığına bağlı olarak gelişmektedir. Lakin herhangi bir sağlık problemi olmayanlarda da rastlanılabilmektedir. Omuz, sırt ve boyun bölgelerinde gözlemlenebilmektedir. Ayrıca bacak, kol ve ellerde de görülebilmektedir.

Damar Atması Nedenleri

  1. Magnezyum, kalsiyum, B12, D vitamini eksikliği
  2. Bazı vücut kısımların uzun müddet basınç altında kalması,
  3. Gün içerisinde hareket edilmemesine bağlı olarak tembel kas gelişimi,
  4. Fazla kiloluk,
  5. Yoğun stres,
  6. Uzun müddet aynı pozisyonda oturulması/durulması.
  7. Gün içerisinde aşırı yorulma,
  8. Vücudu zorlayıcı spor aktiviteleri,
  9. Şeker hastalığı,
  10. Trafik kazaları, düşme gibi travmatik durumlar.
  11. Hormon bozuklukları,
  12. Hipertansiyon,
  13. Kan rahatsızlıklarıi
  14. Sinir sistemi problemleri,
  15. Damarların daralması yahut tıkanması.

Damar Atması Neden Olur?

  1. En yaygın ve mühim damar atması sebebi damar tıkanıklığıdır. Damar daralmaları da bu duruma dahildir. Şayet rahatsızlık ven yada artellerde gelişen tıkanıklığa bağlı seyrediyorsa, ivedilikle tedavi gerçekleştirilmelidir.
  2. Magnezyum, kalsiyum eksikliği gibi çeşitli vitamin eksiklikleri damar atmasına yol açabilir.
  3. Damar atması sinir, stres psikolojik nedenlerden dolayı da görülebilir.
  4. Psikolojik faktörlerin etkisiyle omuzda damar atması gözlemlenebilmektedir. Nörolojik birtakım sıkıntılar olmadıkça yorucu iş hayatının bir yan etkisi olabilmektedir.
  5. Kola aşırı yük bindirilmesiyle kolda damar atması görülebilmektedir. Çoğunlukla ağır cisimlerin kaldırılması bu problemi tetiklemektedir.
  6. Deriye ciddi bir darbe alınması yahut kas ve sinirlerde görülen zedelenmeler damar atmasına yol açabilmektedir. Ayrıca yanlış bir hareket yapılması halinde ağrıyla seyreden bir damar atması yaşanabilmektedir.
  7. Bacakta hissedilen damar atması, çoğu zaman damar tıkanıklığına işaret etmektedir. Damar tıkanıklığı kendini normal damar atmasından ayırt ettirebilmektedir. Kasılma ve sık periyotlarla gözlemlenen atmalar damar tıkanıklığı olabilmektedir. Üstelik bu durum ilerleyen yaşlarda görülüyorsa olasılık artmaktadır.
  8. Boyundaki damar atması problemi daha çok ileri yaştaki bireylerde görülmektedir. Bu durum kendini seğirme şeklinde de belli etmektedir. Söz konusu problemin temel sebebi yanlış pozisyonda uyunmasıdır. Buna ek olarak yanlış yapılan hareketlerin sonucunda da gelişebilmektedir.
  9. Kafada damat atması çoğunlukla bir hastalığın habercisi olmamaktadır. Fakat tüm olasılıklara tedbir almak amacıyla bir hekime başvurulmalıdır.

Damar Atması İçin Hangi Doktora Gidilir?

Dahiliye Doktoruna Gidilir.

Damar Atması Nasıl Geçer?

Dahiliye doktorunagidilir.Doktor sizden çeşitli testler isteyecek bu durumun nedenini tespit edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır. Örneğin bu durum magnezyum eksikliğinden oluyorsa Magnezyum ilacı reçete edecektir.

  1. Sıcak Kompres: Damar atması olan yere sıcak su torbası tutmak damar atmasının geçmesine yardımcı olabilir.
  2. Soğuk Kompres: Buzluktan buz küplerine çıkarıp temiz bir beze sarın ve bunu damar atması yaşadığınız yere tutun.
  3. Uzun müddet hareketsiz kalınması durumda damar atması gözlemlenebilmektedir. Tedbir olarak yürüyüş ve hafif egzersizler yapılabilmektedir.
  4. Yanlış yatış pozisyonu, uyku esnasında vücudun bazı bölgelerine basınç bindirebilmektedir. Doğru yatış pozisyonlarını öğrenerek önlem alınabilmektedir.
  5. Vücudu aşırı zorlayan egzersizlerde kaçınılarak problemin önüne geçilebilmektedir.
  6. Fazla kilolara bağlı olarak damar atması gözlemlenebilmektedir. Hazırlanacak egzersiz ve diyet programlarıyla kilo problemi çözülebilmektedir. Böylece damar atmasına karşı savaşılabilmektedir.
  7. Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklara son verilmelidir. Stresten uzak durmaya gayret edilmelidir. Sağlıklı beslenmeye gayret edilmelidir. Tüm bu unsurlar damar atmasında karşı size destekçi olacaktır.

Vücudumuzun çeşitli bölgelerinde bulunan damarlarda görülen atmalar bazı anlık etkiler nedeni ile oluşabileceği gibi çeşitli hastalıklar nedeni ile de oluşması mümkündür. Genel olarak kısa süreli ve geçici olan damar atmaları belirli bir süre devam ediyorsa araştırılmalıdır. Sağ ve sol kolda damar atması neden olur sorusunu damar atmalarını kollarında görenlerin merak ettiği bir sorudur.

Kollarda görülen atmalar genel olarak kaslarda oluşan seğirmeler nedeni ile oluşur. Bu atmalar damarla ilgisi yoktur. Ancak direk damarlarda görülen atmalarında birçok nedeni vardır.

sol sag elde kolda atma hangi doktor

Kolda Damar Atması

Kollarda görülen damar atmaları genel olarak yorgunluk gibi anı durumlarda görülmektedir. Ancak bazı durumlarda çeşitli hastalıklardan dolayı damarlarda atmalar meydana gelebilir. Göğüs kısmının sol taradı, sol omu ve kol bölgesindeki damar atmaları direk kalple ilgili hastalıklarından dolayı meydana gelebileceği için ciddiye alınması gereken bir durumdur.

Vücudumuzun ihtiyacı olan mahnezyum, kalsiyum, ve potasyumların eksiklikleri de damarlarda atmalara neden olabilmektedir. Bu tarz nedenlerden dolayı oluşan damar atmaları on dakika gibi bir süre atma göstermekte ve kasa kramp girmesi görülür. Bunun yanı sıra eğer spor yapılıyorsa ve yapılan spor ağır bir sporsa yapılan egzersizler sonrasında da damarlarda atmalar görülebilir. Bu atmalar özellikle dinlenirken veya uyurken daha çok görülür.

Sol Kol Damar Atması

Sol kolda görülen ağrılar, uyuşmalar, karıncalanmalar ve damar atmaları direk olarak kalple ilgili bir hastalığın olup olmadığı sorunsalına kapılmamıza neden oluyor. Öncelikle bu konuda sakin olunmalı ve atmanın akut bir tepki olup olmadığı anlaşılmalıdır. Bu konuda ani hareketler durumu nedeni ile oluşan atmalardan şüphe etmenize gerek yoktur. Diğer yandan kalp krizinin başlangıç belirtisi olarak sol kolda kasılmaların oluşması damar atması yaşayanları tedirgin etmektedir.

Atmalar kas atması olabilir. Ancak damar atması oluyor ve bu atmanın yanı sıra farklı tepkilerde yaşıyorsanız doktorunuza başvurmanı önemlidir.

Kolda Damar Atmasının Nedenleri

Sağ ve sol kolda damar atması neden olur konusunda birçok neden söylenebilir. Öncelikle uzun süre hareketsiz kalma, egzersizler, kolu zorlama gibi durumlarda geçici atmalar oluşabilir. Ancak bazı damar atmaları ise ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir.

Genel olarak atmanın en çok görüldüğü nedenlerden biri gün içerisinde ağış kaldırmak ve kola fazla yüklenmesi ile oluşan atmalardır. Bu atmalar genel olarak aktivite sonrasında dinlenirken görülür ve geçer. Geceleri sağ veya sol kolunuz üzerine yatıyor ve aynı pozisyonda uzun süre kalıyorsanız bu durumda damarlarda atmaya yol açabilecek nedenler arasındadır. Herhangi bir nedenden dolayı kola darbe alınmışsa bu durumda da atmalar görülebilir. Özellikle kol kırılmaları veya çatlamalarında bu durum görülür.

Boynun tutulması ile boyun ile ilgili rahatsızlıkların oluşması zaman içerisinde arter atmasına neden olabilmektedir. Arter daralması kolda damar atma nedenleri arasında görülmektedir. Arterlerin tıkanmasının yanı sıra çeşitli kalp hastalıkları nedeni ile özellikle sol kolda damar atmaları görülebilir.

Kolda Damar Atması Tedavisi

Hareketsiz kalma gibi nedenlerden dolayı oluşan damar atmaları hareketli bir yaşam tarzını benimseyerek geçebilmektedir. Ancak bazı durumlarda arter tıkanması gibi ciddi sorunlar nedeni ile atmalar görülebilir. Bu gibi durumlarda kalp doktoruna gidilmelidir. Bu konuda eğer gerekiyorsa anjiyo yapılarak hastalık tedavi edilmektedir.

Anjiyo tedavisinin yanı sıra gerektiği durumlarda stent takılarak da tedavi gerçekleşmektedir. Damar tıkanıklıkları belirli seviyeleri aşmışsa farklı tedaviler uygulanabilir. Tıkanıklık %70 ve üzeri ise bu durumda balon anjiyografisi tedavisi uygulanarak hastalık tedavi edilebilir. Bu tedavilerin sonuç vermediği durumlarda ise bypass uygulanır.

https://doktordanhaberler.com/elde-ve-kolda-uyusma-icin-hangi-bolume-gidilir/


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler Bilinmesi Gerekenler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır