keçiboynuzu pekmezi bebeklere verilirmi / keçi boynuzu özü - Bebek ve Çocuklar için Sağlıklı Beslenme Forumu

Keçiboynuzu Pekmezi Bebeklere Verilirmi

keçiboynuzu pekmezi bebeklere verilirmi

Keçiboynuzu Pekmezi Çocuğa Nasıl Verilir? Doktorlar Cevaplıyor

Ebeveynler, (Bebeklere keçiboynuzu pekmezi verilirmi?) sorusunu çok soruyorlar, bize bu konuda bilgi verir misiniz?

CEVAP

Bu soruya cevap vermeden bu pekmezin faydaları hakkında biraz bilgi verelim. Keçiboynuzu kan yapar, sindirim sisteminindeki hastalıklara şifadır, astım ve bronşite iyi gelir, öksürüğü keser, ve hasar görmüş hücreleri yeniler. Aşağıdaki uzmanların verdiği bilgilerde de görülebileceği üzere, 6 aydan sonra bebeklere keçiboynuzu verilebilir. Fakat siz yine de doktorunuza danışmadan vermeyin. 

Keçiboynuzu pekmezi çocuğa nasıl verilir?

  1. Tatlı kaşığı ile sade biçimde yedirebilirsiniz.
  2. Peynir, pekmez ve yumurtayı karıştırıp bu şekilde yedirebilirsiniz.
  3. Yoğurtla karıştırıp yedirebilirsiniz.
  4. Ceviz, peynir vb besinlerin içine katıp blenderdan geçirip bu karışımı verebilirsiniz.
  5. Suyun içinde güzelce karıştırıp, şerbet gibi içirebilirsiniz.

Keçiboynuzu pekmezi kaç yaşında verilir? Keçiboynuzu pekmezi bebeklere ne zaman verilir? İşte uzmanların cevapları:

Sual: 5 aylık bebeklere keçiboynuzu pekmezi verilebilir mi?

CEVAP

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Aydın'ın cevabı: (5 aylık bebeklere, ek gıda 6 aydan önce verilmeyeceği için hiç pekmez olayına girmeyin.)

Sual: Çocuğum 2,5 yaşında. Keçiboynuzu pekmezinin çocuklar için çok sağlıklı olduğunu öğrendim. Ne kadar verebilirim?

CEVAP

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Asaf Güven'in cevabı: (Vermeniz şart değil ama 1 tatlı kaşığı verilebilir.)

Sual: bebeğim 7 aylık ve kahvaltı için ceviz, irmik, su, labne peyniri ve 1çaykaşığı keçiboynuzu pekmezi blenderda karıştırıp veriyorum, uygun mudur?

CEVAP

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Aydın'ın cevabı: (Evet uygundur.)

Sual: Bebeğim aylık, hergün keçiboynuzu pekmezi verebilir miyim?

CEVAP

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış İlhan ve funduszeue.info Abdulkadir Özel'in cevabı: (Evet, hergün verebilirsiniz.)

Sual: 27 aylık bebeğim keçiboynuzu pekmezi içmek istemiyor, yoğurda karıştırıp verebilir miyim?

CEVAP

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı  funduszeue.info Sami Öztürk'ün cevabı: (Evet, verilebilir.) 

Sual: Bebeğim aylık. İştahsız olduğu için keçiboynuzu pekmezi veriyorum. 1 veya 2 tatlı kaşığı vermenin mahsuru var mı?

CEVAP

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış İlhan'ın cevabı: (Günlük tatlı kaşığı verebilirsiniz.)

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Aynur Çetin'in cevabı: (Keçiboynuzu pekmezinin iştah açma gibi bir etkisi yoktur. İştahsızlık göreceli bir kavramdır. Çocuğunuzun kilo alımı iyiyse iştahsızlığı da sorun teşkil edecek düzeyde değildir. 1 tatlı kaşığı pekmez verebilirsiniz, mahzuru olmaz.)

Sual: Çocuğum 1 yaşında ve kansızlık problemimiz var, ferimax (günde 2 çay kaşığı) şurup kullanıyoruz. Dün doktorumuz ferra sanol damla (günde 22 damla) önerdi, ferimaxtan daha etkili olduğunu söyledi. Bunların yanında günde 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi veriyorum, siz ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hadi Geylan'ın cevabı: (Ferrimax veya ferrosanol damla herhangi birisini kullanabilirsiniz. Pekmezde zannedildiği kadar fazla demir yoktur. Bunun yerine kırmızı et-sakatat(ciğer-dalak-böbrek) vermenizi öneriyorum.)

Not: Bu cevaplar soru soran şahıslara münhasırdır. Doktorunuza danışmadan hiç bir ilacı ve yiyeceği bebeğinize, çocuğunuza vermeyin.

Bebeklere Ihlamur Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız

Bebeklere Pekmez Ne zaman Verilir? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Milupa Rezene Çayı Bebeklere Ne Kadar Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız

Bebeklere Nane Çayı Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız

Bebeklere Anason Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız

Bebek Pekmezi

Bebekler, günü doldurduktan sonra ek gıdaya geçiş zamanı gelmiş demektir. Ek gıdaya geçişte öncelikle bebeklerinizi sebze ve meyve püreleri ile tanıştırmanız yerinde olacaktır. Yoğurt da ek gıdalara başlangıç için ideal bir üründür. İnek sütü alerjisi olmayan bebeklerde yoğurtlar, pastörize edilmiş sütlerden mayalanmalıdır. Meyve ile sebze püreleri ve yoğurt her gün bir ara öğünde bir çay kaşığı kadar bebeğe verilmelidir. Anne sütünün terk edilmediği bu süreçte tahıllar da devreye girer. Özellikle pirinç, bebekler için çok yararlıdır ve glüten alerjisi olan bebekler tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Kimyon, kuru nane ve tarçın ise bebeğinize şifa olacak baharatlardır ve bu baharatları bebeğiniz için hazırladığınız yoğurt, pilav, çorba ve çaylara minik miktarlarda katarak bebeğinize tükettirebilirsiniz. Ihlamur ve rezene çayı da ek gıdaya geçişte kullanabileceğiniz diğer besinlerdir.


günü doldurmuş bebeklerinizin asla yiyemeyeceği iki ürün ise tuz ve şekerdir. Yani bebeğiniz için hazırladığınız hiçbir yemeğin içine tuz atmamanız gerekir. Yine bebeklerinize sonradan şeker eklenmiş hiçbir gıdayı vermemelisiniz. Doğal olarak içinde şeker barındıran bal da ilk bir yıl bebeklerden uzak tutulmalıdır. Bu doğrultuda bebeklerde pekmez kullanımı anneleri endişelendirmektedir. Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur. Burada önemli olan bebekler için pekmez alacaksanız bu ürünlerin ilave şeker içermemesine dikkat etmektir.

Bebek Pekmezi Çeşitleri


Tüm bebek ek gıda ürünlerinde olduğu gibi bebek pekmezi konusunda da annelerin yardımına Aşçı Anne koşuyor. Aşçı Anne’nin vakumlu kazan teknolojisi ile tamamen doğal malzemelerden hazırlanan üzüm ve dut bebek pekmezleri şeker içermez. Bebeğinizin muhallebilerine ve çaylarına gönül rahatlığı ile katabileceğiniz üzüm pekmezi, iştah açıcı ve kansızlık gidermeye yardımcı olan bir üründür. Bebeklere üzüm pekmezi vererek vücuttaki potasyum ve kalsiyum oranını yükseltmiş olursunuz.


Bebeklere dut pekmezi verecekseniz yine tercihiniz Aşçı Anne olsun. Aşçı Anne dut pekmezi, Artvin’de doğal koşullarda yetiştirilen dutlardan elde edilir ve düzenli kullanımda demir oranını artmasına destek olur. Bebeklere tahin ve pekmez bir arada da yedirilebilir. Aşçı Anne’nin yerli susamdan hijyenik koşullarda hazırladığı tahini pekmezlerle birlikte bebeğinize yedirebileceğiniz gibi keçi boynuzu özü ile de karıştırabilirsiniz. Dilerseniz keçi boynuzu pekmezini sulandırarak meyve suyu şeklinde bebeğinize içerebilirsiniz. Bebeklerde keçiboynuzu pekmezi ile nefes darlığı problemlerini ortadan kaldırarak B6 vitamini, fosfor, demir, potasyum ve kalsiyum minerallerini almalarını da sağlarsınız.


Bebek pekmezi kullanımda annelerin atlamaması gereken noktalar da bulunmaktadır. Pekmezler, direkt olarak bebeğe yedirilmez. Bebekler için pekmez kullanacaksanız yoğurt, püre, çay ya da muhallebilerine az miktarda katın. Ayrıca bebekler için özel üretilmiş dut ve üzüm pekmezi dışında başka bir pekmez çeşidini bebeğinize yedirmeniz sağlıklı olmaz. Keçi boynuzu pekmezi ve tahin ise 8 aydan küçük bebeklere tavsiye edilmez ancak pekmezler konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken nokta, pekmezin asla pişirilmemesidir. Bebeğinizin soğumuş gıdalarına ekleyerek tüketmesini sağlayacağınız pekmez çeşitleri ile tahini bu kategorimizden sipariş edebilirsiniz.

6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi

6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi

6 aylık bebeğe pekmez verilir mi, 6 aylık olmuş bebeklerde genellikle ek gıdalara başlanır. Bu nedenle bebeklere pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur. Doğduğundan itibaren anne sütüyle beslenmiş olan bebeklere ek gıdalara geçişte biraz özenli olunmalıdır. Çünkü henüz sindirim sistemi ve böbreklerin faaliyeti tam olarak olgunlaşmamış olur. Besinlerin az miktarlarda verilerek alıştırılması gerekir. Bu yüzden pekmez içinde aynı kural geçerlidir. 6 aylık bir bebekte en fazla günlük 1 tatlı kaşığı pekmez verilmesi uygundur. Ancak bu miktara ulaşmak için, önce daha az miktarlardan başlanmalıdır. Yani il önce 1 çay kaşığı pekmezden başlamalı, bu oran giderek arttırılmalıdır.

6 aylık bebeğe pekmez verirken nelere dikkat edilmelidir?

Bu çağdaki bebeklere sadece pekmez değil, diğer ek besinleri verirken de özenli olmalısınız. Belirttiğimiz gibi önce az miktarda pekmez verilerek, giderek 1 tatlı kaşığına ulaşmalıyız. Pekmezi ister sabah kahvaltısında, isterseniz günün diğer saatlerinde verebilirsiniz. Ancak burada dikkat edeceğiniz konu, pekmezin demir içeriğinin yüksek olması ve bebeğinizde kan yapıcı özelliğinin bulunmasıdır. Bu nedenle demirin vücuttaki yararlı etkilerinden tam olarak faydalanmak için, pekmezle birlikte kalsiyum içeren besinlerin bir arada tüketilmemesidir. Bebeklerinize pekmez verdiğinizde sütte verirseniz, demirin emilimini kalsiyum engelleyecektir. Bunun yerine demir içeren pekmezle birlikte C vitamini içeren yiyecekleri vermenizdir. Bu sayede demir kana daha hızlı geçecektir.

Bebeklerinize pekmez vermeye başladığınızda, dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda pekmezin doğal şekilde, uygun ortamda ve koşullarda üretilmiş olmasıdır. Çünkü şeker ve protein içeriği yüksek olan pekmez gibi besinler ısıl işleme yani kaynatmaya maruz kaldığında, yüksek sıcaklıkla karşılaşırsa, renginde koyulaşma olacaktır. Bu durum pekmezdeki kanserojen maddelerin artmasına neden olur. Bu yüzden bebeklerinize vereceğiniz tüm ek besinlerin organik olmasına dikkat edin.

6 aylık bebekler düzenli kahvaltı etme alışkanlığını edinirler. Sabahları kalkınca bebeklerinize yumurta sarısı, beyaz peynir, bebe bisküvisi gibi besinler verdiğiniz gibi, pekmezi de verebilirsiniz. İster tüm besinleri karıştırarak verin, isterseniz ayrı ayrı yedirin. Bu bebeğinizin damak tadına bağlıdır. Ancak dediğimiz gibi pekmez verirken kalsiyum içeren besinler vermeyin. Bebeklerinizin sağlıklı gelişimini istiyorsanız, lütfen beslenmesine özen gösterin. Yaşlarına uygun, sindirimine sorun çıkarmayacak yiyecekleri tercih edin. Bu konuda doktorundan destek almayı da ihmal etmeyin.

Son Güncelleme :

6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


1 Yorum Yapılmış "6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi"

Altı aylık bir kız bebeğim var. İştahsız ve halsizliği ile hastaneye muayene ettirmeye götürdüm. Doktorumuzun yaptığı tetkikler ve kan tahlili sonucunda bebeğimde kansızlık çıktı ve ilaç tedavisine başladı. Annemde ilaçlara ek olaraktan kan yapması için pekmez yememi söyledi. 6 aylık bebeğe pekme verilir mi?
Belgin .

CEVAP YAZ

Pekmez Bozulur Mu
Pekmez Bozulur Mu
Pekmez bozulur mu, pekmez uygun koşullar altında saklanmadığında bozulma olasılığı olan bir besindir. Pekmez hangi meyveyle yapılırsa yapılsın, içeriğinde bol miktarda antioksidan ve mineral bulunur. Bu yüzden özellikle güneş alan bir yerde saklanmam
Hangi Pekmez Kan Yapar
Hangi Pekmez Kan Yapar
Hangi Pekmez Kan Yapar; Pekmez hem karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Pekmezin içinde bulunan bir diğer öğe de krom dur. Hemen hemen tüm pekmez çeşitlerinde kan yapıcı özellik vardır. Fakat üzüm pekmezi, dut pekmezi, keçi boynuzu pekmezi ve andıç pek
Pekmez Süt Karışımı
Pekmez Süt Karışımı
Pekmez Süt Karışımı, Özellikle kış günleri çocuklara akşam yatmadan önce ya da sabah erken saatlerde anneler tarafından kan yapsın diye hazırlanan içecek. Peki bu içecek aslında kan yapmaya ne kadar yararlı ya da bu şekilde içilmesinin kan yapmaya bi
Dut Pekmezi Nasıl Yapılır
Dut Pekmezi Nasıl Yapılır
Dut pekmezi nasıl yapılır, pekmez her zaman şifa kaynağı olarak tüketilmiş bir besindir. Özellikle mide sorunlarında özellikle tavsiye edilir. Geçmişte insanların reçel, bal, baklava yerine tükettiği bir üründür. Dut ağaçları bu nedenle oldukça kıyme
Pekmez Kilo Aldırır Mı
Pekmez Kilo Aldırır Mı
Pekmez kilo aldırır mı, kilo vermek ya da kilo almak isteyen kişiler tükettiği gıdaların kilo aldırıp aldırmadığı konusunu oldukça merak etmektedir. Sağlık açısından tam bir şifa kaynağı olan pekmezin kilo aldırıcı özelliğinin olup olmadığı da çoğu k
Aç Karnına Pekmez
Aç Karnına Pekmez
Aç karnına pekmez, içeriğinde yer alan yüksek orandaki şeker nedeniyle pekmez hem karbonhidrat hem de enerji bakımından iyi bir kaynaktır. İçeriğinde yer alan potasyum, kalsiyum ve magnezyum vücudun ihtiyaç duyduğu oranın büyük bölümünü karşılamak iç
1 Yemek Kaşığı Pekmez Kaç Kalori
1 Yemek Kaşığı Pekmez Kaç Kalori
1 yemek kaşığı pekmez kaç kalori: Pekmez birçok hastalığa iyi gelen özellikle kansızlık tedavisinde destekleyici besin olarak kullanılan bir üründür. 1 yemek kaşığı pekmez kaç kalori merak ediyorsanız üzüm pekmezi, dut pekmezi ve keçi boynuzu pekmezi
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli, Pekmez, eğer bu gıdaya karşı alerjileri yoksa çocukların ve bebeklerin sağlıklı bir yetişkin haline gelebilmeleri için, kalsiyum ve demir mineralleri sağlaması ve yoğun enerji deposu olması nedeniyle vazgeçilmez natü
Üzüm Pekmezinin Faydaları
Üzüm Pekmezinin Faydaları
Üzüm Pekmezinin Faydaları, bünyesinde barındırdığı insan vücudu için oldukça gerekli olan değerli ve zengin besin maddelerinden kaynaklanmaktadır. Ülkemiz üzüm çeşitliliği ve yetiştirilmesi bakımından oldukça zenginliğe sahiptir. Bu anlamda yurdumuzd
Yoğurt Pekmez Karışımı
Yoğurt Pekmez Karışımı
Yoğurt pekmez karışımı, Demir eksikliğine bağlı oluşan kansızlığı engelleyici naturel bir destek olan pekmez, süt veya süt ürünleriyle beraber tüketildiğine bu gıdaların demir emilimini azaltıcı tesirinden ötürü bu özelliğini kaybeder, yalnızca bir t
Bebeklere Pekmez Kaçıncı Ayda Verilir
Bebeklere Pekmez Kaçıncı Ayda Verilir
Bebeklere pekmez kaçıncı ayda verilir, bebeklerin sağlıklı beslenmesi anneler için oldukça önemlidir. Özellikle anne sütüyle beslenen bebeklerde ek gıdalara geçiş her zaman anneler için önemli olmuştur. Hangi besinlerin bebeklere verilebileceği ne ka
Hamilelikte Keçiboynuzu Pekmezi
Hamilelikte Keçiboynuzu Pekmezi
Hamilelikte keçiboynuzu pekmezi, her anne adayı hamileliği boyunca kan yapıcı gıdalar ve takviyeler kullanır. Bu genel olarak doktor tavsiyesi üzerine ve muayene sonucu onaylanır. Birçok anne adayının kansızlık sorunu vardır, bunun üzerine ilaç takvi

 

Pekmez Bozulur Mu
Hangi Pekmez Kan Yapar
Pekmez Süt Karışımı
Dut Pekmezi Nasıl Yapılır
Pekmez Kilo Aldırır Mı
Aç Karnına Pekmez
1 Yemek Kaşığı Pekmez Kaç Kalori
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
Üzüm Pekmezinin Faydaları
Yoğurt Pekmez Karışımı
Bebeklere Pekmez Kaçıncı Ayda Verilir
Hamilelikte Keçiboynuzu Pekmezi
Pekmez Toprağı
Keçiboynuzu Pekmezi Kilo Aldırırmı
Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi
Pekmez Limon Karışımı
Keçiboynuzu Pekmezi Zararları
Şeker Pancarı Pekmezi
Armut Pekmezi
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Pekmez Mideye İyi Gelirmi
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli
Andız Pekmezi Zararları
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır
Keçiboynuzu Pekmezi Öksürüğe İyi Gelirmi
6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Pekmez Çeşitleri
En İyi Pekmez Hangisi
Keçiboynuzu Pekmezi Kan Yaparmı
Tahin Pekmez Oranı

Popüler İçerik

Pekmez Toprağı

Pekmez Toprağı

Pekmez toprağı, içeriğinde % kadar kireç bulunan beyaz renkte bir topraktır. Pekmez yapımında şıra çıkarma aşamasında şırayı durultmak amacıyla

Keçiboynuzu Pekmezi Kilo Aldırırmı

Keçiboynuzu Pekmezi Kilo Aldırırmı

Keçiboynuzu pekmezi kilo aldırır mı, bir diğer adı ile harnup pekmezi ortalama 10 metre boylanabilen ve uzun ömürlü bir ağacın meyvesinden elde edilen

Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi

Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi

Pekmez Öksürüğe İyi Gelir mi, Eskilerden beri soğuk algınlığında ya da diğer boğazdan kaynaklanan sorunlar için çözüm pekmezde ya da pekmez ve karışım

Pekmez Limon Karışımı

Pekmez Limon Karışımı

Pekmez Limon Karışımı, Kansızlık tedavisinde uygulanabilecek doğal yöntemlerin başında gelen karışımlardan biri pekmez-limon karışımıdır. Üzümden üret

Keçiboynuzu Pekmezi Zararları

Keçiboynuzu Pekmezi Zararları

Keçiboynuzu Pekmezi Zararları, Harnut olarak da bilinen keçiboynuzu ülkemizde özellikle de Akdeniz Bölgesinde doğal olarak yetişen enerji deposu bir b

Şeker Pancarı Pekmezi

Şeker Pancarı Pekmezi

Şeker pancarı pekmezi, Hiç bir katkı maddesi kullanılmadan sadece şeker pancarı ile yapılan doğal şeker pancarı pekmezi vücut için çok faydalıdır. Şek

Merhaba, daha çok erken. Keçi boynuzu tozu, özü, pekmezi kullanılabilir ve faydalıdır. Ancak keçi boynuzu ayda önerilen bir meyvedir. Aşağıdaki linkte keçi boynuzu hakkında tüm bilgiler var, lütfen mutlaka inceleyin. Pekmez ise 6. aydan itibaren önerilir ancak çok az miktarda başlamalısınız. Dolayısıyla keçi boynuzu pekmeziyle başlata bilirsiniz ancak mutlaka doktorunuza da danışmalısınız.

funduszeue.info

Bu arada ek besinlere ne zaman geçtiniz ve şimdiye kadar neler verdiniz? Bunlar da çok önemli. Zira her besin için sindirim ve bağışıklık sistemleri uygun değil. Muhtemelen çok yeni geçmişsinizdir ek besinlere aşağıda sizinle paylaştığımız bilgi ve linkleri mutlaka inceleyin. Bu süreçte bebeğinizi doğru ve sağlıklı beslemek için çok faydalanacağınız bilgiler var. Sevgiler :)

Ek gıdaya geçiş 6. ay genel

Merhaba, öncelikle mutlaka bu konuyu doktorunuza danışmalı ve birlikte karar vermelisiniz. Ancak 6. ay ek gıdaya geçilmesi gereken aydır :)

Biz size aşağıda ek gıdaya geçişle ilgili bilgilerimizi paylaşıyoruz. Verdiğimiz linkleri de dikkatlice incelerseniz, kafanıza takılan tüm sorulara cevap bulacaksınız. Anlamadığınız ya da aklınıza takılan şeyleri tekrar bize sorun, detaylı olarak konuşuruz üzerine. Kolaylıklar diliyoruz.

Ek gıdaya geçiş rehberi

funduszeue.info

funduszeue.info

Ay ay bebek beslenmesi tablosu, burada bebeğinizin ayını seçin. Ayına uygun neyi ne kadar yemeli ve günlük örnek menü de bulacaksınız.

funduszeue.info

Ayrıca sitemizin ana sayfasında, sol tarafta en alt kısımda besin gruplarımız var. Örneğin sebze yazan yerin üstüne gelin açılan pencerede tüm sebzeleri göreceksiniz. İstediğinizin üstüne tıklayın. Tıkladığınız sebze ile ilgili tüm bilgileri bulacaksınız. Yazının sağ üst köşesinde kutucuk içinde ay alt sınırı yazar. Örneğin +6 yazıyorsa bu 6 ay ve üzeri için uygundur.

Yine sitemizin ana sayfasında orta kısımda tarifler bölümümüz var. Orada da kategori, malzeme, bebek yaşı kısımlarından seçim yapıp aratabilirsiniz. Zaman buldukça tarifleri inceleyip, mevsime, bebeğinizin ayına ve bünyesine uygun tarifleri seçebilirsiniz. 'den fazla tarifimiz bulunmakta. Tariflerde de aynen besinlerde olduğu gibi ay alt sınırı yazmaktadır.

İncelediğiniz tarif ya da yazıların tamamını okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü O tarif ya da besinle ilgili özel açıklama ve uyarılar bulunuyor çoğunda.

Bir kaç hatırlatma ve genel bilgi paylaşmak isteriz. Biz her zaman bebeğinizi takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek gıdalar 2. plandadır ve alıştırma mahiyetindedir. Hala almaları gerekenleri sütten ve mamadan alırlar.

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışmalı ve üç gün bekleme kuralını uygulamalısınız. Size verdiğimiz ek gıda rehberinde üç gün bekleme kuralı hakkında da ayrıntılı bilgi var. Gıdaların ay alt sınırı, o gıdanın alerji riskine, sindirim özeliklerine, asit oranına vs. göre belirleniyor. Biz ay alt sınırlarına uymanızı öneriyoruz doktorunuz aksini söylemediği sürece. Çünkü daha küçük bir ayda verirseniz, örneğin bebeğinize alerji yapmayabilir, gaz, kabız, ishal gibi sindirim sorunu da yapmayabilir ama sindirim sistemi henüz o besini sindirecek kadar gelişmemişse bebeğinize bir faydası olmaz.

Ve unutmayın hiç bir bebek kitaplarda yazdığı gibi büyümez :)Bu nedenle bebeğinizden gelen sinyalleri de hiç bir zaman göz ardı etmeyin. Anneler ve bebekler bu şekilde en iyi ve en doğru olanı birlikte bulurlar zaten :)Buradaki bilgiler rehber niteliğindedir ve size fikir vermek içindir. Buradaki ya da herhangi bir yerdeki bilgiler, yemek listeleri, miktarları vs. sizin bebeğiniz birebir aynısını aynı miktarlarda yemek zorunda değildir Çünkü anneler bazen gereksiz endişeye kapılabiliyor. Eyvah bugün bu listelerdeki kadar yemedi, eksik kaldı diye :)Miktarlar ve kuralar kesin değildir. Dediğimiz gibi bebeğinizden gelen sinyalleri de önemseyin.
Her anne iç güdüsel olarak bebeğini besleme konusunda çok hassas ve endişelidir, bu çok normal, hepimiz böyleyiz :)Ama mümkün olduğunca rahat olun ve stres yapmayın. Çünkü sizin stresiniz mutlaka bebişe yansır ve işler daha zorlaşmaya başlar :)Yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Unutmayın herhangi bir fiziksel ya da sağlık sorunu yok ise yer yüzünde yetişkin beslenmesine geçememiş hiç kimse yoktur :)Ancak yine de gelecekteki beslenme alışkanlıklarının ve sağlıklarının temelleri bu günden atılmaya başlıyor, bunu da göz ardı etmeden mümkün olduğunca doğru yolla ve doğru şekilde beslemeye özen gösterin. TV, PC, telefon vs. dijital ekran karşısında yedirmeye alıştırmayın. Şu ana kadar sadece sıvı ile beslenmiş bir bebeşin katı gıdaya geçişi de aşamalı olacaktır tabi ama mümkün olduğunca ilk baştan itibaren pütürlü yedirmeye alıştırın. Zira sonra bu pütürlü yememe pek çok annenin başına bela oluyor :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası