güveden kurtulma / Güve nasıl oluşur? Güve nereden gelir, ne kokusuna gelmez?

Güveden Kurtulma

güveden kurtulma

G&#;ve nasıl oluşur? G&#;ve nereden gelir, ne kokusuna gelmez?

Güve, kanatlı bir böcek türü olarak bilinmektedir. Güveler çeşitli kumaş, odun ve ya benzeri eşyaların üzerinde barınırlar. Güveler genellikle nemli ortamları seven canlılar olarak bilinir.

Güve Nasıl Oluşur?

 Güve genellikle ev ve iş yerlerinde barınan canlılar arasında yer alır. Bir tür kanatlı böceklerden olan güve nemli ortamları seven canlılar arasında yer alır. Özellikle uygun bir oda sıcaklığı bulan güve üremeye başlar. Güve çeşitleri evin ve iş yerlerinin pek çok noktasına larvalarını bırakabilirler. Güvelerin üremek için larvaları genellikle nemli ortamlardaki kıyafetlerin arasında olur. O nedenle kıyafetler, yünlü elbiseler ve kürk çeşitleri nemli ortamlarda tutulmamalıdır.

 Sıcak olmayan alanlarda da kıyafetlerin saklanması çok önemlidir. Aksi durumda güveler nemli ve sıcak ortamlarda rahat bir şekilde ürerler. Güvelerin üreme yeteneklerinin oluşmaması için çok dikkatli davranılmalıdır. Olası bir durumda mutlaka kısa süre içerisinde müdahale edilmelidir. Ayrıca zamanında müdahale edilmemesi gibi bir durumda güveler de kısa süre içinde pek çok alanı çok hızlı bir şekilde kaplarlar.

Güve Nereden Gelir?

 Güvelerin geldiği alanların belirlenerek mutlaka önlem alınması gerekir. Güveler ev ve iş yerlerinde kiler, mutfak gibi alanlarda bulunurlar. Özellikle kiler gibi alanlarda yaygın olarak bulunan güve çeşitleri nemli ve sıcak ortam buldukları anda üremeye başlarlar. Güveler çoğu zaman yün ve benzeri kıyafetlerin arasında ürerler. O nedenle güve gelmemesi için pek çok önlemin de doğru bir şekilde alınması gerekmektedir.

 Evlerde çoğu zaman steril ve hijyenik alanlar oluşturulmalıdır. Tüm eşyaların temiz tutulması da çok önemlidir. Ev ve iş yerlerinde steril alanlar yaratıldığı takdirde güvelerin gelmesi de önlenecektir. Dolap içinde uzun süre bekleyen kıyafetlerde güve görülebilir. O nedenle dolaptaki kıyafetler sık sık mutlaka havalandırılmalıdır.

Güve Ne Kokusuna Gelmez?

 Güve ile mücadele etmenin belli başlı yolları bulunmaktadır. Öncelikle güvelerden kurtulmak için tüm evi detaylı olarak temizlemek gerekir. Basit ve etkili yöntemler denenerek güvelerden kurtulmak mümkün olabilir. Ayrıca mutlaka sirkeli su kullanılarak güvelerin kıyafetlere gelmesi önlenir. Ayrıca güveler defne yaprağı kokusundan da nefret ederler. Güveler genellikle defne yaprağı kokusundan ve sirkeli su kokusundan çok fazla rahatsız olurlar.

 Çamaşır makinesi ve hava almayan cam saklama kapları kullanılarak güveler ile mücadele edilebilir. Güveler elektrikli süpürge ile alınabilir. Kıyafetler ise günlük düzenli olarak çamaşır makinesinde yıkanmalıdır. Tüm bu işlemler ise adım adım uygulandığı takdirde güvelerden de kurtulmak mümkün olabilir.

Güve Neden Olur?

 Günümüzde büyük bir sorun haline gelen güvelerin oluşma nedenleri merak ediliyor. Güvelerin oluşmasını etkileyen pek çok farklı etken bulunmaktadır. Güveler çoğu zaman bakliyatların saklandığı alanlarda ortaya çıkarlar. Mercimek, nohut ve bakliyatların ağzı açık kaldığı takdirde güveler de kendilerine uygun bir yaşam alanı bulabilirler. Güveler bakliyatların arasında saklanarak rahat bir şekilde yaşayabilirler.

 Beslenmelerine de dikkat eden güveler rahat üreyebildikleri alanlarda hızlı bir şekilde yayılırlar. Güveler genellikle nemli ve kirli ortamlarda daha sık görülebilirler. Ev içerisinde üreme yeteneği gösteren güveler pek çok can sıkıcı duruma neden olabilirler. O nedenle kıyafetler ve özellikle de yünlü giysiler asla nemli bırakılmalıdır. Güveler nemli ortamlarda çok hızlı bir şekilde üreme sağlarlar.

False

Evdeki G&#;veler Nasıl Temizlenir, Nasıl Yok Edilir?

Güve, Lepidoptera takımından kelebek türlerine verilen genel isimdir. Halk arasında buğday, kumaş, odun ve bakliyat gibi şeylere musallat olmaları ile bilinirler. Diğer böcek türleri gibi açık pencere ve kapılardan eve girebilen güveler, havasız, kapalı ve karanlık ortamları sever. Nemli ortamlar, güve oluşumu için idealdir. Kahverengi tonlarındaki renkleri ve geceleri ortaya çıkmaları, güvelerin daha kolay ayırt edilmesini sağlar. Tahıl, bakliyat, tahta ve yünlü eşyalarda kurtçuk şeklinde üreyebilirler. Açıkta bırakılan besinler, güvelerin beslenmelerini ve gelişmelerini sağlar. Evinize dadanan güvelerden bir an önce kurtulmak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Güve Nasıl Temizlenir?

  1. Öncelikle güveler mutfak ve kıyafet dolaplarının içindeyse ve evin her tarafına yayıldıysa, işe sirkeli su hazırlamakla başlayın. 
  2. Mutfak ve kıyafet dolaplarını tamamen boşalttıktan sonra, 1 ölçü sirke ve 2 ölçü suyu karıştırın. Dolapların içini bu karışımla detaylı bir şekilde silin.
  3. Dolaptaki kıyafetleri çamaşır makinesinde, bardak ve tabakları ise bulaşık makinesinde yıkayın. 
  4. Dolapları sildikten sonra kurulamayı ihmal etmeyin. Dilerseniz, bir süre açık bırakarak kurumalarını sağlayabilirsiniz.
  5. Dolaplar kururken yerleri süpürün ve silin. Böylece yere düşen güveleri de kolayca temizleyebilirsiniz.
  6. Ardından bakliyatlarınızın kabını değiştirmeye başlayın.
  7. Tüm tahıl ve bakliyatları plastik poşetlerden çıkartın ve hava almayacak şekilde cam kavanozlara aktarın. Aktarma işlemi esnasında gördüğünüz güveleri temizleyerek çöp kutusuna atın. Bakliyatlarınızı güvelerden korumak için, kavanozların içerisine bir adet defne yaprağı yerleştirin. Çünkü güveler, defne yaprağı kokusundan hiç hoşlanmaz. 
  8. Defne yaprağı tahıl ve bakliyatlar için çözüm olsa da, çay ve kahve kavanozlarına konduğunda bu malzemelerin kokusunu değiştirebilir. Bu yüzden çay ve kahve kavanozlarına adet küp şeker koymanızı öneriyoruz. Çünkü küp şeker, çay ve kahve kavanozundaki nemi kendi içine çeker. Böylece güvelerin oluşması için gereken nem sağlanmaz. Tabi kavanozdaki şekeri 2 haftada bir değiştirmeniz gerekiyor. 

güve

Güve Oluşumu Nasıl Önlenir?

  1. Kıyafetlerinizi bir iki kez giydikten sonra yıkayın.
  2. Kışlık ve yazlıkları kaldırırken, hava almayacak şekilde muhafaza edin.
  3. Mutfak çekmeceleri, mobilya altları ve gardıropları haftada bir kez süpürün ve sirkeli suyla silin.
  4. Dolabın içine çay ağacı yağı sürebilirsiniz. Bu yağ rutubeti en aza indirir ve güve oluşması riskini düşürür.
  5. Kurutulmuş lavanta, nane ve kekiği keselerin içine doldurun ve ağızlarını kapatın. Bu keseleri hem giysi, hem de mutfak dolaplarına yerleştirin. Güveler kokudan hoşlanmadıkları için bu alanlara gelmeyecektir. 
  6. Açıkta hiçbir yiyecek bırakmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Pireler nasıl temizlenir?
  2. Fareler nasıl uzaklaştırılır?
  3. Karıncalardan kurtulmanın en etkili yolları
  4. Hamam böcekleri nasıl yok edilir?
  5. Un böceği nasıl yok edilir?

Bakliyatların içindeki güvelerin kökünü kurutan yöntem! Suyun içerisine 1 ölçek atarsanız

Güveler, açıkta kalan besinlerde, tahta aralarında ve tahıllarda sıkça görülebilir. Özellikle açıkta kalan gıdalar güvelerin oluşumu için uygun bir ortam sağlar. Eğer bu güvelerden kurtulmak istiyorsanız, sizin için araştırdığımız bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Öyleyse gelin bu formüllerin neler olduğuna birlikte bir bakalım.

GÜVELER EN ÇOK NERELERDE GÖRÜLÜR?

Güveler, nemli ortanları oldukça seven canlılardan oluyor. Özellikle kürklü eşyalar arasında ve bakliyatların içerisinde oluşurlar. Bu yüzden kıyafetleri nemli ortamlardan mutlaka uzak tutun. Aksi halde güvelerin oluşumu için oldukça uygun bir ortam olacaktır.


GÜVELER NASIL TEMİZLENİR?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası