mezuna bırakmak ne demek / 2. KEZ MEZUNA BIRAKMAK | DonanımHaber Forum

Mezuna Bırakmak Ne Demek

mezuna bırakmak ne demek

Artıları ve eksileriyle: Mezuna kalmak mı, kalmamak mı?

Artıları ve eksileriyle: Mezuna kalmak mı, kalmamak mı?

seafoodplus.info

Her sene binlerce öğrenci hedeflerine ulaşamadığı için bir sene daha üniversite sınavına hazırlanmak durumunda kalıyor.

Bunun dışında farklı nedenlerden dolayı hayal kırıklığı yaşayan ve kendisi için bir gelecek görmediği bölümde okumak istemeyen öğrenciler de eğitim hayatlarını ertelemeyi seçebiliyor.

Bu nokta "Mezuna bıraksam mı, mezuna kalmak nasıl olur, mezuna kalmanın avantajları ve dezavantajları" gibi detaylar da araştırılıyor.

Mezuna kalmak veya mezuna bırakmak, planladığınız hedefin tutturulaması durumunda ertesi seneye bırakmak manasına geliyor.

Kimileri için zaman kaybı olarak görülen 1 sene, kimileri için hayatlarını değiştirecek başarı yollarını süslüyor.

Peki mezuna kalmak nasıl bir seçenektir? İşte artıları ve eksileriyle karşılaşmanız muhtemel durumlar

NEDEN MEZUNA KALMALISINIZ

Yeniden hazırlanmak için sizi bekleyen koca bir seneden daha iyi bir avantaj olabilir mi? Üstüne planlı ve programlı bir çalışma ile istediğiniz sonuçlara ulaşmak bir önceki seneye göre bile daha kolay olabilir. Ancak bu noktada, aynı hataları yapmamanız ve çizginizi bozmamanız önemli.

Artık daha bilinçli ve tecrübelisiniz. Aynı zamanda okul sınavları da bitti. Yani sadece hayalinizdeki üniversite için sınava odaklanabilir, tecrübelerinizi kazanımlara dönüştürebilirsiniz.

Hayatınız boyunca istemediğiniz bir mesleği yapmaktan da 1 senenizi daha feda ederek ömür boyu mutlu olacağınız bir bölüm okumak, paha biçilemez olacaktır. Yalnızda "üniversiteye gitmek" için tercih yapmayın, her sabah aynı istekle gitmek isteyeceğiniz bir iş için 1 sene daha ders çalışın.

Bilgilerinizin taze olması, üstüne daha kolay eklemenizi sağlayacaktır. Bu nedenle rakiplerinizi eleme şansınız da artacak.

Ancak tabii ki bu süreçte mücadele etmeniz gereken noktalar da olacak;

Artıları ve eksileriyle: Mezuna kalmak mı, kalmamak mı?

NEDEN MEZUNA KALMAMALISINIZ

Henüz yeni 18 olmuş birçok genç üniversiteye giderken mezuna kalanlar durumu kabullenemeyip mental sıkıntı yaşayabilirler. "Mezun psikolojisi" moduna girerek kendinizi kötü hissettiğiniz anlar olabilir. Ancak sabır ve azimle bunun üstesinden gelmeyi seçmelisiniz.

Bu süreç dahilinde ailelerin yaklaşımı ve desteği çok önemlidir. Geçirilecek sene içerisinde “niye kazanamadın, tekrar kazanamazsan ne yapacaksın” gibi ifadeler, moral bozucu sözler kullanılmamalıdır. Bu sebeple öğrenci ile ailenin süreç öncesi mutlaka uzlaşması gerekir.

Asosyalleşme eğilimi gelişebilir ve bu durumdan ötürü bıkkınlık oluşabilir. Genelde evde olmanın olumsuz sonuçlarından biri olan bu durum, akranlarının üniversite kazanması sonucu yeni yerler keşfetmesi ile hayal kırıklığı hissi yaratabilir. Bu anlamda mezuna kalmak bir yandan da cesaret isteyen bir seçenektir.

Gördüğünüz konular ile ilgili çalışmalar yapmak sizde bir rehavet oluşturabilir. Ancak bu rehavet en büyük düşmanınız haline gelmeden önce “ben bunu biliyorum” düşüncesinden hemen kurtulun.

Hayatınız için en doğru tercihi yapmanız dileğiyle

Artıları ve eksileriyle: Mezuna kalmak mı, kalmamak mı?

üniversite

Google News ile Takip Et

mezuna kalmak

  • kibrimden dolayı iki defa gerçekleştirdiğim eylem. hakkında tek kelam etmekten zerre hoşlanmasam da uzun kasacağım, çünkü pratikte en uzun uzunluktan daha uzun bir kabus bu. ve çirkin ve iğreniyorum, bokbok kaka. pratik benim pratiğim, beğenmeyen daha iyisini şe'etsin.

    hayatımın en yalnız ve en her şeyden geçip, gecesini gündüzünü birbirine kattığım (çalışkanlık değil patavatsızlık) yıllarını kapsamış. hoş, bu yılların müthiş katkıları sayesinde erdiğim benlik, önceden "öyle" planlanmış gençlik arzularını şimdilerde hor görüp, kalitesizlikle suçlamaktadır. bir nevi doğruyaptımcılık vardır söz konusu benliğin ruhunda. hem neistediğimibilmiyorumculuk mağlup edilmiştir belki de!? evsizlik, yurtsuzluk, sahaf çıraklığı, kütüphanecilik, seyyahlık, subaylık, mühendislik, bilim adamlığı, yazarlık, çizerlik, piyanistlik; neistediğimibilmiyorumculuk ve anlı şanlı envai çeşit serserilik açıkçası parasızlık çekmeyişimin veznedarlık ile iş adamlığını bir potada eritmesi meşhurdur. fakat her halükarda mutluluk manevi bir meseledir ve asıl hedefin mutluluk olup olmadığı konusu da geceleri süsleyen münakaşalara dahildir. bakın ne yazmışım yapışkanlı kağıtlardan birine: "beyaz yakalı olaydım da şu gecelere maruz kalmayaydım ya ömer!"

    acısıyla tatlısıyla bir tecrübedir mezuna kalmak. zamanın akmadığı hissi tatbik eder ki, ileride bir gün durup düşününce hakikaten akmamış, "kayıtlara geçsin diye" dahi bir anı yaratmamıştır. her insanın gençliğinden bahsediyorum ya, böyle ziyan edilmez! (bokunu çıkaranlar parantezinde yazıyorum bunu. bu kesinlikle ve bazen de üşengeçlikten, bu, insan sevmezdim muhtemelen ondandı. )

    sistemi sevenlere tavsiye etmiyorum efendim. tabii yine "sistemi sevmeyen adam" olarak kendime gensoru çakıyorum o zamanlar: "bak bu iş sistemin istediği iş. önemsemediğin fakat buna rağmen kurtulamadığın bir sınavın uğruna hep bu geceler." bu geceler bir sürüp gidiyor ki sormayın birbiri ardına hem de. o ıssızlık dertsiz başa dert. o ıssızlık tü-kaka, aman diyeyim. tabii her insan kendi hayatının diktatörüdür. bu aptal tartışmaların iyi-kötü kararlarımı etkilemesine izin veremezdim. neistediğimibilmiyorumculuğu idealistlik kisvesi altında, belki de cool gözüksün diye dışlıyor, örseliyordum. cool gözüksünmüş, kim görüyordu da

    ve demedidemeyincilikten yazıyorum bunu: bokunu çıkarmayın sakın.

    not: kibrin altını eşelerseniz vaadedilmiş parlak gelecek çıkıyor.
    bu da: bu yazı denli kaotikti her şey, her yer her yerdeydi.

    zamanların ötesinden gelen edit: kırk yaş üstü tdk memurları başlığı seri spama tabi tutmuş. onlara iki çift lafım olacak. mevzubahis güruh neyse ki türkçenin hala ahenkle konuşulduğu zamanlara yetişebilmiş idi. taş attığınız yeni nesil ise sizin eseriniz olan özel televizyon ve erken sosyal medya jargonuyla büyüdü. fakat temiz çarşaflara doğanlar çöplükte büyüyenlere nispetle daha az dejenere olmamıştı. devriniz geçti diye yediğiniz haltları unuttuk sanmayın. gidin, torun sevin.

    hatıralar ve ilkler: bu tabire ilk defa yılında donanım haber forumlarında rastladım. o vakitte adı "ygs/lys" olan alt başlıkta, genç arkadaşlar her gün birbiri ardına mezuna kalırdı. nitekim biz de.

  • geçen sene yaşadığım geçirdiğim rahatsız (bkz: pnomotoraks) tan dolayı +1 oynuyorum. lise 5 okuyorum dediğim zamanlarda oluyor. liseyi yatılı olarak çok aktif sosyal lay lay lom bitirmenin sonrasında babamın görevi yüzünden kıytırık bir ilçede dehşet çalışan insanlara karşı bende eve kapanıp çalışmaya başladım. okuduğum lise elek üstü olan liselerden biriydi ama iş yine öğrencide bitiyor. bazen çok zor olsada güzel yanları da var mezuna kalmanın. ben arkadaşlarımdan uzağım ve ortam olmadan ilerliyorum ne dershane ne başka bişey. ha sınavdan umutlu muyum? evet kardeşim umutluyum çalıştım da. bilincli çalıştım planlı çalıştım not ettim dedim yarın şu olacak yapacağım yaptım da. yazın sürekli araştırma yaptım mezuna kalmak hakkında ve sürekli düşündüm. ailem bile pek ders çalışmayacağımı düşünmüyordu ve onları yanilttim. deliler gibi tıp okumayı ıyi bir hekim olmak istiyorum ve iki gün sonra ygs var. çoğu çalışıyor ama ben bıraktım dinleniyorum. herkesin uyuduğu düzlükte ben sprint attım çünkü. işin özü fedakarlık yapmaktan geçiyor. bırak sosyal medyayı salla lol csgo vs seafoodplus.info çalış ha kimse sana demiyor kendini soyutla. polis abilerle haftada iki fiks halısaha maçım vardı bi yirmi gün öncesine kadar. ne olur ne olmaz diye ara verdim. cigerlerden 2 sefer ameliyat oldum da girdim sınava ben geçen sene. yalvardim adeta doktorlara yetiştirin diye sınavda dikislerim açıldı hatta. her şeyden önce sağlık elbette. şükür ki sağlık kısmını hallettim. şimdi biizniallah tıp fakultesini kazanırsam eğitimi de halletmiş olacağım. mezuna kalmak güzeldir tabi özeleştiri yaparsaniz , özgüvenli olup o oturduğunuz sandalyenin hakkını verirseniz. psikolojisi zor ama bir o kadar da hayaller için denenmesi gereken bir süreç. son olarak mezun kalırsanız bilmediğim o kadar çok şey varmış yiaaa diyeceksiniz emin olun. gönlünüzce olsun her şey ..

  • mezuna kalma düşüncesi en başta korkunç gelir herkese. düşünsene tüm arkadaşların üniversitelerine yerleşmiş. nerde kalsam nerden burs alsam,sevgili meseleleri,kur atlama meseleleri senin derdinse ygs bi geçsin oh çekeyim. ben de öyle düşünmüştüm. aslında mezuna kalmak gerçekten güzel bi şeymiş. bu kadar seveceğimi düşünmemiştim. nerde okuyosun sorusuna gülerek "vasıfsızım ben" cevabını vermek enfes bi his. bunun kalıcı olmadığını bildiğinden tabi ki. aslında lisedeki en yakın arkadaşlarımdan birisi olmasaydı bu yıl tanıdığım insanları tanımazdım. iyi ki varsın.

    mezuna kalınca kader ortaklarınız olucak. işte onlar çok değerli. onları hiç unutmayacaksınız. ailemden çok gördüğüm bu insanlar belki ailem gibi oldular bilemiyorum. bildiğim şey bu insanlar olmasaydı mezunluğu yine de severdim fakat böyle ne kadar çok sevdiğimi tarif edemem. mezunluğun sana verdiği özgürlük çok güzel bi şey. bu özgürlüğü başkalarıyla tatmak daha da güzel.

    üniversitede olup her zaman seni arayan olaylardan geri kalmamanı ve seni düşünmeden duramayan bi arkadaşınız olması da önemli. bu arkadaşınız "sen gel de bi" şeklinde kurduğu cümlelerle sizi mutlu eder. her zaman sizi gaza getirir yalnız olmadığınızı hatırlatır. iyi ki varsın.

    aile ise en en önemlisi. ailenin desteği olmadan kendini yarım hissedersin. onlar arkanda olup sana güvendiğini belirtmezse boşlukta gibi olursun. çünkü onlar tamamlayıcı. onlar biricik. iyi ki varsınız.

    diyeceğim şudur ki; aklınızda ufacıkta olsa mezuna kalma düşüncesi varsa korkmayın. deneyin. 1 yıl çok uzun gibi görünse de zamanın nasıl geçtiğini anlamadım gerçekten. yarın da sınavımız var. umarım dilediğimiz her şey olur.

  • gerçek dostunun kimler olduğunu görmektir. seni arayıp soran, üniversiteden geldiğinde ilk seni arayan insanların kıymetini anlamaktır. mezunluk sadece sınav tecrübesi değil hayat tecrübesidir. çok şey katar.

  • ilk kez bu yıl duyduğum ifade. bizim zamanımızda yoktu galiba.

    üniversite sınavı sonuçlarından memnun olmayan kimi öğrencilerin, tercih yapmayarak bir yıl daha sınava çalışıp gelecek yıl istedikleri bölümü tutturacak şekilde tekrar sınava hazırlanacağı durumu anlatıyor.

  • (bkz: gap year)

  • bizim zamanımızda direk bir yere yerleşemedi diye alay seafoodplus.info böyle daha bir havalı sanırım.
    (bkz: off year)

  • bizzat kardeşimden duyuyor olduğum ifade. her seferinde yabancılık ve aynı şaşkınlıkla:

    '' nereye kaldın ?''
    '' mezuna kaldım offf''

    not: bizim zamanımızda yoktu öyle şeyler.

  • insanın ömründen ömür götüseafoodplus.infoşlarda her şey çok düzenli ve güzelmiş gibi ilerlese de sonlara doğru ulan napıyorum ben burda dedirtip insanı yıpratıseafoodplus.infom denemek isteyenler buyursun lütfen.

  • büyük bir sınavdır. çok şey öğretir. insanların kibrini kıskançlığını görürsün. özlemi derinden hissedersin can dostun çkilometrelerce uzaktadır ve sadece mesajlara ya da 2 3 dakikalık telefon görüşmeleriyle özlem biraz giderilir.
    hedeflerin olsa da acaba seneye nerelerde olcak düşüncesi her geçen gün daha da artar. ama her yükselişte de duygulanırsın.
    eğer ailen biraz inatçıysa zor geçer dönemin. hem sülalen hem ailen baskı yapar çünkü bi kere kaybetmişsindir. bir daha kazanma lüksün yoktur.
    dershanedeki hocaların her ne kadar sana destek verseler de bir süre sonra şüpheler yine beyninde ayaklanır.
    zordur ama keyiflidir. zamanı iyi değerlendirilirse hedefler bile tutar

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir