kpss robotu 2014 / KPSS tercih robotu , taban puanları ve kontenjan bilgisi

Kpss Robotu 2014

kpss robotu 2014

ve KPSS TABAN PUANLARI ROBOTU



Ana sayfa


Rehberlik

KPSS tercih robotu için tıklayınız
, , , KPSS
tercih robotu

KPSS taban puan robotu için tıklayınız
, , , KPSS taban puanlarrobotu

KPSS Puan hesaplama program için tıklayınız
KPSS
puan hesaplama
robotu

eKPSS taban puanlar robotu ve ekpss tercih robotu için tıklayınız
EKPSSatama ve tercih robotu

KPSS Branş Sıralam robotu için tıklayınız
KPSS branş sıralamarobotu

eKPSS taban puanlar robotu ve ekpss tercih robotu için tıklayınız
AÖF puan hesaplama robotu

İletişim


Bölüm kodları


Özel nitelik kodları


Güncel Konular


Güncel Testi


Kpss bilgi hattı




/2, /6, /7, /1, /2, /3, /4, /5, /6, /7, /1, /3, /4, /5, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim puanıyla yapılan tüm atamaların tam listesidir.

LİSANSÖNLİSANSORTAÖĞRETİM

YORUMLAR (Son 20 cevap)    (Cevaplayan: Kpss uzmanı Sinan GÜZEL)SORU SOR
Büşra yılmaz ( )
Hocam merhabalar. Lisans hemşirelik 73,30 16binlerdeyim. Bu ikinci alımda nereleri tercih vermem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? İlk tercihlerime Bursa Balıkesir Trabzon yazarsam gelme ihtimali nedir? Lütfen cevap verir misiniz &#;&#;
Rehber öğretmenin cevabı: Altlara İstanbul'u da yazarsanız daha da garantilemiş olursunuz. Küçük ilçelerden de tercih bildir.

Cansu Aydın ( )
Konaklama seyahat bölümü mezunuyum ayrıca tıbbi sekreterlik serifikasi aldım bana şans varmi Eskişehir 62 puan
Rehber öğretmenin cevabı: Bu sertifikalarla ve bu puanla ÖSYM üzerinden yapılan atamalarda şansın olmaz.

Fırat yıldırım( )
kpssp3 puanım hemşirelik mezunuyum atanabilir miyim sizce
Rehber öğretmenin cevabı: Lisans Hemşireler için canlı yayın yaptım. Orada hangi illerin kaç puana kaç sıraya düşeceğini anlattım.


Ebru Atar( )
Hocam düz lise mezunuyum 72 puan aldım bir yer gelirmi sizce
Rehber öğretmenin cevabı: Düz lise mezunlarının Zabıt katipliği sınavlarını takip etmelerini öneririm.

Büşra Demir ( )
Hocam merhabalar puanla ebelik lisans olur mu nereler gelebiliren düşük kapatan il neresi! Teşekkürler
Rehber öğretmenin cevabı: Muhtemelen yarın youtube kanalında canlı yayın yapacağım Ebeler için. Kanalımıza abone olursanız oradan da sorularınızı gönderebilirsiniz.

Hilal Taş( )
Hocam ortopedik protez ortez bu alımda kaçla kapatır bilgilendirseniz çok iyi olur ?
Rehber öğretmenin cevabı: KAdro sayıları açıklanınca youtube'da canlı yayınımız olacak.

merve yılmaz( )
hocam dıyalızın her zaman dusuk kapatıgı yerlere nasıl bakabılırım her donem ıcın
Rehber öğretmenin cevabı: bu robottan kontrol edebilirsiniz düşük kapatan illeri.

ibrahim( )
9 sene önce bana buradan rehberlik etmiştiniz. Hala insanları aydınlatıyorsunuz. Allah tuttuğunuzu altın etsin. Rabbim sizden razı olsun. Çok iyi insanlarsınız. iyi ki varsınız. puanıyla 4. alımda atandım. şimdi başka bir arkadaşın atanma durumu için yine bu siteye denk geldim. Çok teşekkür ederiz. Sorumuz yok.
Rehber öğretmenin cevabı: İbrahim süpersin. Allah yolunu açık etsin. (Sinan Güzel)

Neslihan Sarıkaş( )
Merhaba hocam çocuk gelişimi önlisans kpss puanı kactır ikinci üniversitem saglık kurumu işletme puanını ögrene bilirmiyim
Rehber öğretmenin cevabı: Sağlık kurumu bölümünü tavsiye etmiyoruz.




mustafa deniz( )
hocam sözleşmeli sağlık teknikerliği bölümünden tekrar sözleşmeli başka sağlık teknikerliğine kpss ile geçmek mümkün mü sınav yoluyla muvafakatmı aranır böyle bi durumda
Rehber öğretmenin cevabı: Muvafakat olmadan geçişiniz aynı pozisyon-unvanda olmaz. Genelde de muvafakat verilmiyor.

Betül ( )
Hocam Merhaba ben lise kpss girmeyi düşünüyorum ama hakkında pek bilgim yok araştırma da yaptım ne kadar doğru bilmiyorum ben düz memur olarak atanmak için ne kadar puan almam gerek ya da düz memur olarak atanabilir miyim
Rehber öğretmenin cevabı: ÖSYM üzerinden alımlarda 90 puanın üstünde alman, kurum içi alımlarda da 70 puan üstünde alman lazım. Kurum içi alımlarda mülakat/yetenek sınavı olduğu için yani genellikle torpil de olduğu için 70 puanların şansı az oluyor; 80 puanın altında almaman lazım.

yusuf emre başalan ( )
merhaba hocam bilgisayar programcılığı bölümü puan sizce kaç bandında funduszeue.info puanları düşer mi yükselir mi?
Rehber öğretmenin cevabı: 83,5 puan altına hiç düşmedi 10 yıldır. İleride de artık 83 puanın altında bilgisayarcılar ÖSYM üzerinden atamaz.

emre toksal( )
Hocam merhaba, hocam anadolu aöfte tarım bölümü tarım teknolojileri ismiyle isim değişikliğine gitmiş benim merakım ise açık öğretimdeki tarım teknolojileri bölümünden alım olur mu ilerleyen yıllardı, bir öngörünüz var mıdır ? teşekkür ederim şimdiden
Rehber öğretmenin cevabı: Anadolu AÖF'teki Tarım bölümüyle diğer örgünlerdeki Tarım, Bitki Koruma, Bahçe Ziraati vs bölümlerle ortak nitelik kodlu. 83 puanın üstünde alman lazım. Kadro sayısı artar mı şimdiden tahmin zor. Ama 84 PUAN = 75 NET seni atar.

Seyyidcan Demirtaş( )
Hocam iyi günler ben spor yoneticiligi funduszeue.info öğrencisiyim ve bölümümün kpss atama puanlar minimum ve maksimum kaç olduğunu bilmiyorum ve bulamıyorum biliyormusunuz ayrıca yılda kaç ataması vardır şimdiden teşekürler
Rehber öğretmenin cevabı: Bu KPSS robotundan son 4 yılı ve taban puanlar robotundan arası atamaları görebilirsiniz. Son 8 yılın tüm ÖSYM atamalarını görebileceğiniz Türkiye'nin tek sitesindesin şu an. Robotlardan bölümünü seçip aratabilirsin.

kbb snv( )
ziraat mühendisiyim kpss den 90 alırsam ne zaman atanabilirim?
Rehber öğretmenin cevabı: Tarım Bakanlığı her çift yılın KPSS puanıyla en az bir defa alım oluyor. Muhtemelen sonraki alım düşük ihtimal Haziran veya yüksek ihtimal Mayıs.

Rukiye kuyuldar( )
İyi akşamlar hocam ben önlisans grafik tasarım mezunuyum ama devlette ne yapabilirim önü açık mı nasıl tercih vermem gerekiyo dgs ye girmem gerekiyo mu şuan hiç bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten kafam çok karışık
Rehber öğretmenin cevabı: Önlisans Grafik bölümünden KPSS puanıyla 13 kişi alındı ve 84 puanda kaldı atamalar. KPSS puanıyla 10 kişi ile 84,2 puan ve KPSS puanıyla 9 kişi ile 81,6 puan ve KPSS puanıyla en son yılında toplam 8 kişi alındı ve 79,3 puanda kalmıştı. KPSS puanıyla şimdiye kadar toplam 5 kişilik kadroda 78,4 puana kadar alım oldu. Üniversiteler ve Ankara'daki kamu kurumları az da olsa kadro açıyor ve atamalar hep oluyor. DGS'ye de girebilirsiniz ama öncelikle KPSS puanıyla bir kuruma yerleşme hedefiniz olmalı.

Tayfun Keskin( )
Hocam Danıştay sözleşmeli bulaşıkçı olarak atandım ağız ve diş sağlığı merkezi bölümünü bitirdim bölümünden atanmak için 1 yıllık ceza yememek için ne yapmam lazım
Rehber öğretmenin cevabı: Öğrenimle kazanılan üst ünvan veya kadrolara yerleştirmede 1 yıllık bekleme süren yok, geçişin sorun olmaz.

yavuz akkamıs( )
brans sıralama robotu varmı
Rehber öğretmenin cevabı: Sitemizde solda branş sıralama robotu var ama KPSS sonuçları açıklandıktan hemen sonra bizi takip edenlerin girdiği verilerden oluşan robot bu. Siz ÖSYM AİS'ten branş sıralamanızı görebilirsiniz.

Ozan akin( )
Bilgi yönetim mezunuyum kpss 88 alsam atanırmıyım
Rehber öğretmenin cevabı: Evet atanırsın.

Rakyete Gündüz( )
Hocam tıbbi sekreter mezunuyum kpss puanım 82,39 kaçıncı alımda atanırım
Rehber öğretmenin cevabı: Alımlarda sona doğru yaklaşıyoruz, artık sıra için ümitler azalmaya başladı. Kadrolar açıklandığında özellikle sizin bölümün canlı yayında analizini yapacağız. Paramedikçilere açılacak kadro sayısı belirleyici olacak sizde. Diğer sağlıkçılara kadro fazla gelirse için tekrar ümitlenilebilir.


KPSS puanı ve KPSS puanı, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir. Yani 2 yılda bir yapılan sınavlar, sonraki sınavın sonuçları açıklanıncaya kadar geçerlidir. Yukarıdaki listede KPSS yapıldıktan sonra ve KPSS tarihine kadar 4 yıl boyunca yapılan atamaların sonuçlarının tam listesidir.

ÖSYM üzerinden merkezi olarak Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim düzeyinde yapılan Sağlık Bakanlığı ve diğer tüm bakanlık ve KİT atamalarının sonuçlarının tümünü tek ekranda görebileceğiniz tek web sitesidir. ALFA Akademi Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan KPSS taban puanlar robotu her atama döneminde tercih yapan memur adayları için güncellenmektedir.
KPSS tercih robotu'nu kullanarak ve yılının tüm güncel atamaların sonuçlarını görebilirsiniz.



KPSS tercih robotu için tıklayınız

Kpss tercih robotu

KPSS taban puan robotu için tıklayınız
Kpss taban puanlar robotu

KPSS Puan hesaplama program için tıklayınız
Kpss puan hesaplama robotu


KPSS TABAN PUANLAR ROBOTU
( KPSS Puanıyla atananlar)
LİSANSÖNLİSANSORTAÖĞRETİM


KPSS puanıyla atanaların listesini için tıklayınız »»»
KPSS Uzmanı Sinan GÜZEL koordinatörlüğündeki rehberlik hizmetlerimizi incelemek için tıklayınız
YORUMLAR (Son 25 cevap)  Cevaplayan: KPSS Uzmanı Sinan GÜZELSORU SOR
hakan yılmaz( )
hocam merhaba, insan kaynakları yönetimi lisans mezunuyum. Bu sene kpss ye hazırlanacağım fakat A grubu kadrolardan yapılan alımlar, kontenjan sayıları ve taban puanları hakkında bilgim yok. A grubundan mı yoksa B grubundan mı hazırlanmalıyım. İşe girme oranı açısından değerlendirmenizi rica ediyorum, teşekkür ederim.
Rehber öğretmenin cevabı:  İnsan Kaynakları bölümü mezun sayısı az olduğu için tek nitelikli kadro açıldığında puanlar 80'e kadar düşebiliyor. Özellikle Lisans mezunlarının her geçen yıl daha sağlam hazırlık yapmasından dolayı taban puanlar her bölümde artmaya başladı. Sizin bölümde de kadro sayısının çok fazla olmama ihtimaline karşı 86 puan 87 net(+-4 net) hedefiyle hazrılık yapmaya başlaman lazım. Genel Yetenek ve Genel Kültür puanın çok yüksek olmalı ki B grubu kadrolar haricinde A gurubu karolarda da mülakat sıralamasına girebilesin. A grubu kadrolarda bazen YDS puanı bazen de Hukuk'un etki ettiği puan türlerinden alım yapabiliyorlar. Bundan dolayı GY-GK+Hukuk'tan hazırlık yapabilirsin. Mayıs sonrasında da YDS için sağlam hazırlık yaparsan işini garantiye almış olursun. Ama unutma ki GY-GK yani P3 puanın kötüyse hiç bir hazrılık işe yaramayacaktır. Sinan GÜZEL / KPSS Uzmanı

Karmin kaya( )
Hocam 84 puan işletme bölümü mezunuyum, son 2 atamada şansımız ne durumda acaba, ptt, kyk, İçişleri, tarım kredinin de açıklanacağını düşünürsek
Rehber öğretmenin cevabı: Kurum içi alımlar için puanın yeterli, Gümrüğün alımlarını özellikle iyi değerlendir. ÖSYM üzerinden merkezi atamalarda bir kuruma atanmak için puanın sınırda kalabilir.

Arslan Akbey( )
Sinan hocam merhaba. Paunim siralamam larda bolumum tibbi gpruntulume. /5 de kadro gelmedi hocam. 17/1 merkezi atamada den tercih yapmalimiyim yoksa bundan sonraki süreçte nasil bir yol izlememi tavsiye edersiniz ? Teşekkür ediyorum hocam
Rehber öğretmenin cevabı: Arslan, evet bu puana /5 te den yer gelmedi. Ancak de gelmez. Sonraki Sağlık Bakanlığı atamalarını beklememiz lazım..

Işıl şahindoğan( )
Merhaba hocam ben ortaöğretim hemşirelikten bu sene mezun olucam. KPSS puanım 84,55 genel sıralamam alan sıralamam da atamam nasıl olur hocam ve diplomam elime Ağustosta geçecek
Rehber öğretmenin cevabı: Işıl, içerisindeki sözleşmeli alımlarda olabilir ancak..

ümit can( )
hocam merhabalar harita mühendisliği mezunuyum puan sıralama /1 tercihlerinde ilk tercihlerim batı olacak gelme durumu nedir tercih yaparken nelere dikkat etmeliyim teşekkürler.
Rehber öğretmenin cevabı: Bu alımda toplam kadro var. Sadece Batı illerini tercih edersen atanma şansını biraz düşürürsün. Doğu illerinden tercih etmen etmen lazım. Ama acelem yok diyorsan diğer 2 merkezi atamada da daha rahat atanabileceğini söyleyebilirim.

hüseyin demirtaş( )
meslek lisesi harita tapu kadastro mezunuyum puanım 78,04 sıralama olarak sıradayım atanma ihtimalim varmı? teşekkür ederim
Rehber öğretmenin cevabı:  KPSS'ye girenlerin son atamaları Haziran 'da yapıldı ve sizin bölümden senin puanın ve sıralamandaki bir kişi çok rahat atandı. Bu yıl ve Temmuza kadarki atamalarda kesin atanırsın diyemeyiz. Kadro sayıları ilk atamada azdı muhtemelen bu atamada da az olacak. Son 2 atamanın sitresini yaşamaktansa KPSS için şimdiden hazırlık yap veya 2 yıllık bir bölüm okumak için çaba sarfet.

Hevi kaya( )
Meb hocam kodundan puanım var som atamada da olsa atanma umudum var mi :( cevaplarsaniz çok sevinirm
Rehber öğretmenin cevabı: Bu atama döneminde yani /1'de şansın yok denecek kadar az. Son 2 atama döneminde kadrolar iyi gelirse, en azından atamaları ortalamasında gelirse yerleşirsin. Eğer ataması ortalaması gibi gelirse % atanırsın diyemeyiz. Nihayetinde ilk 2 atamada neredeyse işletmecilere hiç kadro açılmamış olacak.

Hamza Aydın( )
Tibbi goruntuleme puan 83,59 siralma atanma durumu nedir hocam teşekkür ederim
Rehber öğretmenin cevabı: Önlisans Tıbbi görüntüleme atamalarında taban puanların 84,5'te kalma tahminini yapsak da il sınırlaman yoksa İstanbul ve doğu ağırlıklı tercih yapmalısın.

mehmet sinan çelik( )
merhaba hocam kpss a sınavına girdim bankacılık ve finans yüksek okul mezunuyum hangi puan türlerinden alım yapılıyor bizim alandan aceba
Rehber öğretmenin cevabı:  ve de nitelik kodlarına bakacaksın..
ten tercih yaparken ile birlikte sıralamayı hesap ederek tercihte bulunursan daha doğru yaparsın

Bahar Batuş( )
puanım 87,24 sıralam bölümüm dış ticaret ya da dış ticaretten atanabilir miyim :( :(
Rehber öğretmenin cevabı: Bahar, nitelik kodundan atamalar çok sınırlı sayıda oluyor. KPSS atamalarında 3 kişi (85,5 puana düşmüş), KPSS atamalarında ise 4 kişi (88,3 puana düşmüş) atanmış. Senin puanın bu açıdan iyi görünüyor. KAdro olarak alınırsa atanabilrsin diye düşünüyorum. den ise ilk atama zor. Sonraki atamalarda şansın var

Fatma Çınar( )
Hocam büro yönetmi mezunuyum önlisans puanım 86 atanabilir miyim
Rehber öğretmenin cevabı: Fatma, ilk 2 atamada atanma şansın var. Ayrıca, BDDK, TSE alımlarına da bakarsan. Büro yönetiminden alımlar yapılmakta.

hemşire kız( )
83,7 puan ortaöğretim hemşirelik atama olur mu sıralamam
Rehber öğretmenin cevabı: İlk açılan kadro civarı olursa ilk atamalarda da olabilir. 2. veya 3. merkezi atamada veya ilk sözleşmeli atamalarda atanabilrsin.

Oğuz Yılmaz( )
Liseden elektrik elektronik bölümü mezunuyum. Kpss puanım 72 ne yapmam gerekiyor.
Rehber öğretmenin cevabı: Oğuz, veya nitelik kodları ile tercih yapabilirsin. Lakin, 72 puanla atama olmaz maalesef. Tahsin ACAR

idris durmaz( )
Mrb hocam öncelik le bilgileriniz için teşekürler ben tarım m Makinaları bölümü mezunuyum kpss 62 puan aldım atama şansım varmı veya bölüm olarak alımları olurmu
Rehber öğretmenin cevabı: Önlisans Tarım Makinaları bölümünden atam çok yo ama mezun da çok yok. Her atama döneminde kadroları takip edebilirsin. Genele olarak 80'in altına fazla inmiyor.

Murat aydemir( )
Hocam halkla ilişkiler önlisans mezunuyum puanım 87,2 sizce yada kendi bölümümden atanma şansım varmı
Rehber öğretmenin cevabı: 'e ihtiyaç duymayacaksın, Kendi bölümünden puanlar daha aşağıda olur.

Elvan adakale( )
Hocam önlisans pazarlama mezunuyum kpss puanım 72 şansım nedir
Rehber öğretmenin cevabı: Pazarlamadan 72'ye düşmez. Kurum içi alımları takip et Elvan.

Yusuf Arkan( )
Hocam önlisans tan atanmak için tavsiye ettiğiniz bölümler hangisi
Rehber öğretmenin cevabı: Örgün okuyacaksan Bitki, Toprak, Bahçe gibi bölümler, AÖF'ten okuyacaksan Emlak Yönetimi. Tüm bölümlerin ataması ve geçişleriyle ilgili yazımıza One Day AÖF sitemizden ulaşabilirsiniz.

Özgü özkan( )
Hocam değerli görüşlerinizle bizleri bilgilendirirseniz için çok teşekkür ederim puanim 85,32 guncel siralamam Kasım atamalarında bir şansım varmi cevaplarsaniz sevinirim kolay gelsin
Rehber öğretmenin cevabı: 'den ilk 2 atama gibi olursa Kasımda yine zor, Normal şartlarda 85'in altına düşmesi gereken kadrolarında 85,3 puanla son atamaya kalabilirsin. Yine de Ekimde kadrolar açıklanınca bölüm analizlerimizi kontrol edebilirsin.

hakan78 kara( )
hocam işletme bölümünden atanmak için ne kadar puan almak gerekir. uzmanlık için ayrı sınava girmek gerekirmi
Rehber öğretmenin cevabı:  İşletme niteliği için 84,5 puan ve üzerinde almanız lazım.

sevim ardc( )
Merhaba ben birşey öğrenmek istiyorum. Önlisans turizm otel işletmeciliği okuyorum kpssden kaç puan alırsam aşçı yada turizmci olarak atanma şansım olur ? Şimdiden teşekkür ederim .
Rehber öğretmenin cevabı: 86 puan

recep gökçe( )
Hocam tarım ekonomisi bölümü hakkınd abilgi verirseniz sevinirim
Rehber öğretmenin cevabı: KPSS tercih sonuçları açıklandı. Biraz sonra puanları robota yükleyeceğiz. funduszeue.info

Cüneyt Seyitvan( )
Sinan Hocam merabalar,kolay gelsin sizlere..Büyük bir özveriyle sunduğunuz çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok çok teşekküfunduszeue.info kadrolu şu atamada biz adayların deniz fenerisiniz. Hocam ben adalet bölümü funduszeue.infoım 88,Bu atamada ve önümüzdeki atamalarda atanma durumum ve özellikle herhangi bir kit kurumuna geçme şansım nedir hocam? Cevaplarsanız sevinirim.
Rehber öğretmenin cevabı: Son 3 yıla kadar Adalet bölümü mezunu az olduğu için taban puanlar düşük kalabiliyordu ama her yıl bu bölümün mezunu arttığı için taban puanları da yükselmeye başladı. Branş sıralamanıza bakarken Adalet ve Adalet MYO bölümlerinin ikisine de seçerek bakınız. Geçen 2 yılda KPSS puanıyla Adalet bölümü mezunları 'ten toplam kişilik kadroyu tercih etti, 'si tek nitelikli yani sadece şartı isteyen kadroydu ve taban puanlar 82'de kaldı. Puanı daha düşük olanlar Adalet Bakanlığının mülakatla alımlarına(mübaşirlik gibi) ve hızlı klavye kullanımı sınavıyla (katiplik) alımlarına yöneldi. Kasım tercihleri sırasında: "19 kişilik Kadro ile Bayburt ve Bingöl kadroları çok az bir puan farkıyla düşük kapatabilir ama 88'nin üzerinde kapatabilir." demiştik ve öyle de oldu taban puanlar 90,4'ün altına düşmedi. Haziranda kasro sayısı çok az geldi. 30 kişilik kadroda SGK İstanbul kadrosu 88 puan hatta 89 civarında diğer kadrolar daha yüksek puanla kapatabilir. İcra Memurluğu kadrolarında 30 yaş şartı var dikkat ediniz. AÖF Adalet bölümü mezunları; MEB onaylı bilgisayar sertifikası yoksa niteliği isteyen kadroları tercih edebilmek ve Zabıt katipliği sınavlarına girebilmek için "MEB. onaylı Bilgisayar işletmenlik sertifikası edinmeleri gerekir. Örgün eğitimde gördüğünüz (Lise de dahil) bilgisayar dersleri bilgisayar işletmenliği sertifikası yerine geçiyor. Bu bölümle ilgili önemli bir not: 83,4'ün üzerindeki Önlisans memur aday sayısı toplamda kişi iken bunların 'ü Adalet bölümü mezunu. puan aralığında Adalet bölümü mezunu var; büyük bir rakam. Şubat zabıt katibi alımlarında rakamın fazla olması önümüzdeki tercih döneminde avantaj gibi gözükse de Adalet Bakanlığına sadece Adalet bölümleri atanmadığı gibi puan arasında da çok kişi atanacak. Yani 'ün üzerinde 'ten atanacak kişi sayısı çok da fazla olmayacak. 86 puanın altındaki herkesin risk almayıp sözleşmeli kadrolara yerleşmeye çalışması gerekir. Önümüzdeki 2 merkezi atamada kadro sayısı geçen yıllardaki kadar olmazsa doğudaki illerin tercihlerinde bile taban puanlar 84'ün altına düşmeyebilir de.

ayşe gürsoy( )
slm hocam ben işletme lisans mezunuyum p3 puanım genel sıralamam haziran ataması olabilir mi acaba..
Rehber öğretmenin cevabı: Evet atanırsın ama tercih listesinde sadece bulunduğun Ege iline odaklanma.

Feleknaz( )
Hocam funduszeue.infooji ve programlama mezunuyum branş sıralamam puanım atanma şansım yüzde kaçtır
Rehber öğretmenin cevabı: Ege, Akdeniz, İç anadolu yazmazsan mümkündür atanman.

Fahriye yağmur( )
hocam ben matematik mezunuyum 72 puan aldim kpss bu memur atamalarinda atanma sansim var mi sizce tercih yapmalimiyim
Rehber öğretmenin cevabı: Mümkün değil Fahriye.

Toplam Kadro


Pozisyon sayısı


Üniver. kadrosu


Bakanlık kadr.


Belediye kadr.


Bayan kadrosu


Erkek kadrosu


Şoför kadrosu

KPSS tercih robotu , taban puanları ve kontenjan bilgisi

ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte tüm gözler KPSS tercih kılavuzuna çevrildi. KPSS tercih robotu yılında kısa bir süre içerisinde duyurulacak Devlet Personel Başkanlığının her yılın başında açıkladığı yerleştirme takvimine göre her yıl yapılan 2 atama dönemi dikkate alındığında , KPSS puanlarına göre toplam 4 atama yapılacaktır. 1. Atama : Kasım 2. Atama : Haziran (Kesin Tarih başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 3. Atama : Kasım ( Kesin Tarih başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 4. Atama : Haziran ( Kesin Tarih başında DPB tarafından açıklanacaktır.)   Bu atama takvimi, üzerinde bir değişiklik yapılmazsa yılda iki defa çift yıllarda yapılan Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınavları için aynı şekilde devam edecektir. KPSS A grubu kadroları ise (uzman yardımcısı, denetmen yardımcısı vs.) kurumların yaptığı sınavlarla seçildiği için merkezi atamaların dışında tutulmuştur. Bu kadrolar içinde puanları Lisans mezunları için yılında yapılacak olan KPSS Lisans sınavına kadar geçerli olacaktır. KPSS' de tercih yapabilmek için  70 taban puan  baraj puanı alma  şartı yılında kaldırılmıştır.  Ancak halen onbinlerce aday sınav sistemi hakkındaki yanlış ya da eksik bilgilerden dolayı 70 puan altında kalan puanlarla tercih yapılmayacağını ya da yapılsa bile yerleşme ihtimali olmadığını düşünmektedir. Oysaki KPSS de düşük puan ile de atanmak matematiksel olarak mümkündür ve bun binlerce örneği de vardır.  Bunun için adayların tercih ve yerleştirme esaslarını çok iyi bilmesi gerekmektedir. Öncelikle şu gerçeği kesin olarak bilmek gerekir; KPSS puanına göre, MERKEZi VE KURUMSAL olmak üzere iki ayrı tip alım süreci vardır.  

MERKEZi yerleştirmelerde 70 veya başka bir baraj ya da başvurma taban puanı yoktur. KURUMSAL yerleştirmelerde ise kurumlar kendilerinin belirleyecekleri bir taban puan kullanabilirler. Bu iki yerleştirme sistemini iyi tanımak ve bunlara göre hareket etmek gerekir. Ana hatlarıyla KPSS sistemi şöyledir. funduszeue.infoi ALIMLAR:  Bu alımlar sınavın geçerli olduğu iki yıl boyunca ortalama 4 ya da 5 kez yapılabilir. Tercihler belirtilen dönem içinde internet üzerinden yapılır. Yani sınava girip bir puan alan öğrenci basından sürekli olarak bu yerleştirme dönemlerini takip edip her defasında  bu alımlarda şansını deneyebilir.  Bu alımlar ihtiyaca göre yapılır dolaysıyla önceden belirlenmiş kesin bir atama takvimi funduszeue.info  genel itibari ile sistem şu şekilde yürümektedir: Kamu kurum ve kuruluşları personel ihtiyaçlarını, Devlet Personel Başkanlığı'na (DPB) bildirirler. DPB, yerleştirme yapılmak üzere kendisine yapılan bildirimleri, Yerleştirme yapılacak (B) grubu kadroların sınıf, unvan, derece ve sayısı ile bu kadrolar için aranacak nitelikleri kapsayan bilgiler, DPB adına ÖSYM tarafından ilan edilir. Bunun için ÖSYM bir tercih kılavuzu hazırlar. Daha sonra elektronik ortamda adayların tercihlerini alır ve adayları (B) grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutmak suretiyle bilgisayar ortamında yerleştirir.  Bilgisayar puan üstünlüğü esasına göre adayları tercihlerine yerleştir. ÇOK ÖNEMLi DETAY: KPSS merkezi yerleştirmelerine elinde geçerli puanı olan herkes başvurabilir belirli bir taban puan uygulaması bulunmamaktadır.  Baraj puanı olmadığı için 50 puan altı alan adaylar da başvurabilir.  Ancak yerleşebilmek için yüksek puanlı olmak avantaj sağlamaktadır. Ama matematiksel olarak 70 puan altı alanların da bir kadroya yerleşme ihtimali vardır. DÜŞÜK PUAN ALANLAR NASIL YERLEŞiYOR? KPSS tercih kılavuzunda binlerce kadro yer alır.  Ancak herkes her kadroya başvuramaz adaylar sadece koşulları kendisine uyan kadrolara başvurabilir. dolayısıyla her kadroya başvurabilecek adaylar farklı farklıdır. Örneğin kimya  mezunu olma şartını talep eden bir kadroya biyoloji bölümü mezunları başvuramaz. Yani bazı bölüm mezunlarına daha fazla kadro açılırken bazı bölüm mezunlarına ise daha az açılmakta veya hiç açılmamaktadır.  kamu kurumlarının özellikle teknik ve sağlık personeline ihtiyacı diğer kadrolara göre daha fazladır. Bu nedenle de bu bölüm mezunlarına yönelik kadrolar fazla olup, puanlar da haliyle düşebilmektedir. Bunun sonucunda bazen teknik bir kadroya bir aday 60 ile girebilirken bir başka kadroya diğer aday 85 ile giremeyebilir.  Öte yandan bazı bölüm mezunlarına yönelik olarak ise ya çok az kadro açılmakta ya da hiç açılmamaktadır. işte bu halde, yani mezun olduğu bölüme hiç kadro açılmaması halinde, aday 99 puan da alsa yapılabilecek bir şey yoktur. Başka bir etkende tercih meselesidir: Bazı adaylar çok ücra yerlerdeki kadrolar yerine daha büyük kentleri tercih edebilmektedir. Yüksek puan alan aday, taşradaki hiçbir kadroyu tercih etmez sadece merkezdeki bazı kadroları  tercih ederse açıkta kalma şansı oluşur  ÇOK ÖNEMLi DETAY: Düşük puan alan adayların tercihlerinde sadece kendi bölüm mezunlarını isteyen kadrolara ağırlık vermeleri durumunda yerleşme ihtimalleri artacaktır. Çünkü bu durumda aday tüm yüksek puanlılarla değil sadece kendi bölümündekilerle yarışacaktır. Tüm bölüm mezunlarının başvurabileceği ( kodlu kadrolar gibi )  yerlerde kazanma çok daha az olacaktır 2. KURUMSAL ALIMLAR: DPB adına yılda iki kez yapılan merkezi yerleştirmenin dışında bazı kurum ve kuruluşların KPSS puanını kullanarak ve adayları yazılı ve/veya sözlü başka sınavlara da tabi tutarak yaptığı yerleştirmelerdir. Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Diyanet işleri Başkanlığı, Merkez Bankası, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi bazı kurum ve kuruluşlar, belirli kadro veya pozisyonlar için kurumsal yerleştirme yapmaktadır.  Bu y koşularını başvurma tarih ve koşularını her kurum kendi yürütür.  Özel koşullar ve belli bir taban puan koyabildikleri gibi ek sınav veya mülakat da yapabilirler.  Bu alımlarda da ilan etme zorunluluğu vardır. (Bu ilan ve duyurulara funduszeue.info dan güncel olarak ulaşmak mümkündür) ÇOK ÖNEMLi DETAY: Yerleştirmenin ÖSYM tarafından yapılıyor olması, yerleştirmenin merkezi yerleştirme olduğu anlamına gelmez. ÖSYM tarafından ilan edilen yerleştirmelerden yalnızca DPB adına yapıldığı belirtilen ve KPSS-yerleştirme yılı/1 veya KPSS-yerleştirme yılı/2 şeklinde ilan edilenler merkezi yerleştirmedir.  Kurumların kendi başlarına  KPSS puanı esas alınarak yaptığı alımlara kurumsal alımlara kurumsal yerleştirme denir. Tüm adaylara başarılar. Kısa bilgi KPSS tercihleri gelmeden yeni askere gitme dönemi de geldi. Bir çok aday Kasım sonu ve Aralık başı gibi askere gidecek. Askerde olan veya askere gidecek olan erkek adaylar tercih yapıp yapamayacakları ve özellikle de yerleşirlerse kurumlar tarafından atanıp atanamayacakları konusunda tereddütteler. Konuya ilişkin resmi karar KPSS'ye ilişkin aksaklıklar ve uyuşmazlıklar konusunda görüş vermeye yetkili makam Devlet Personel Başkanlığıdır. Askerde iken tercih yapılmasına ilişkin olarak sorulan bir soruya DPB tarafından verilen resmi cevabın özeti şu şekildedir: " merkezi yerleştirme işlemi neticesinde herhangi bir kamu kurumuna yerleştirilen ancak bu tarihte askerde olması sebebiyle ataması yapılamayan adayların bu hususu süresi içerisinde atanmak üzere yerleştirildiği kurumlara bildirmesi ve askerliğini bitirmesini müteakip bu kurumlara başvurması halinde atamalarının yapılabileceği mütalaa edilmektedir." Konuya ilişkin mahkeme kararı İdari yargı düzeninin yüksek mahkemesi ve temyiz makamı olan Danıştay, askerde iken başvuru yapan adayların bu başvurularının kabul edilmemesini hukuka aykırı bulmuştur. Söz konusu kararın tam metni için tıklayınız. funduszeue.info Askerliğin kısa dönem ya da uzun dönem olması fark eder mi? Hayır, hiçbir fark yoktur. Her iki durumda da kurumlar vatani hizmet sonuna kadar adayların kadrolarını saklı tutarlar ve askerlik dönüşü atamalarını yaparlar. Kurumlar 1 yıldan fazla beklemez söylentileri doğru mudur? Hayır, böyle bir süre kotası yoktur. Askerlik süreniz ne kadar olursa olsun kurumlar kadronuzu bekletirler. 4/B sözleşmeli personel için özel bir durum var mıdır? Hayır, bu dosyamızda belirtilen tüm hususlar aynen 4/B veya diğer sözleşmeli tüm personel alımları için de aynen geçerlidir. KİT kontenjanları için özel bir durum var mıdır? Bu dosyada belirtilen tüm hususlar sayılı KHK'ye tabi KİT personel alımları için de geçerlidir. Askerde iken tercih Askerde olan adayların tercih yapması mümkündür. Zaten tercihler ÖSYM resmi sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Bu adaylar aday işlemleri şifreleri ile sisteme girerek tercih yapabilirler. Bu adaylar, yerleştikleri kuruma başvurarak aşağıdaki evrakları vereceklerdir: 1- Askerde olduklarını gösteren onaylı resmi bir belge 2- Yerleşmiş oldukları kontenjanın terhis tarihine kadar kendi lehlerine saklı tutulması talebi içeren bir dilekçe. Kurumlar bu adayları terhis oluncaya kadar beklerler ve terhis sonrasında başvurmaları durumunda atamalarını yaparlar. Tercih yaptıktan sonra yerleştirme sonuçları açıklanmadan askere giden adaylar ne yapmalıdır? Bu adaylar, yerleşmeleri durumunda bir önceki başlıkta belirtilen yolu izleyeceklerdir. Yerleşen ancak henüz atama evraklarını vermeden askere giden adaylar ne yapmalıdır? Bu adaylar, kurum atama evraklarını istediği sırada askerde olacaklardır ve üst başlıkta bahsettiğimiz yöntemi izleyeceklerdir. Yerleşmiş ve atama evraklarını vermiş ancak henüz ataması yapılmadan askere gidenler ne yapmalıdır? Bu durumda olan adaylar kurumlarına aşağıdaki belgeleri vermelidirler: 1- Askere gideceklerine dair belgelerin örneği 2- Atanacakları kontenjanın terhis tarihine kadar kendi lehlerine saklı tutulması talebi içeren bir dilekçe. Kurumlar bu adayları terhis oluncaya kadar beklerler ve terhis sonrasında başvurmaları durumunda atamalarını yaparlar. Göreve atanmış ancak göreve başlamadan önce askere gidenler ne yapmalıdır? Bu adaylarımız da bir üst başlıktaki yöntemi izlemelidirler. Göreve başladıktan sonra askere gidenler ne yapmalıdır? Bu durumda olanlar artık aday değildirler ve kurumlarınca belirtilen belgeleri kurumlarına teslim ederek askere gidebilirler. Bakaya olanlar tercih yapabilir mi? Hayır. KPSS tercih kılavuzunda da belirtildiği üzere bakaya olan adayların KPSS tercihi yapmaması gerekmektedir. Askerlik dönüşünde ne zaman göreve başlamak gerekiyor? sayılı Devlet Memurları Kanununa göre vatani hizmet görevi tamamlayan memur ve adaylar 30 gün içerisinde kurumlarına başvurarak göreve başlamak zorundadırlar. Askerlik dönüşünde göreve başlamayanlar için nasıl bir ceza var? Terhis sonrasında 30 gün içinde göreve başlamayanlar müstafi (çekilmiş sayılma) olurlar ve bu kişiler 1 yıl boyunca hiçbir kamu kurumunda Devlet memuru olamazlar. Ancak bu süre içinde sözleşmeli personel veya geçici personel olarak işe girmelerinde bir engel yoktur. Kurumsal alımlar için de yukarıdaki hususlar geçerli midir? Evet.

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası