pembe ciklet balığı / Şeker Pembe | Cichlids, Freshwater aquarium fish, Aquarium fish

Pembe Ciklet Balığı

pembe ciklet balığı

Giriş

Akvaryum balıkları dünyası çok büyüktür. Devler ve cüceler, yırtıcılar ve otçullar, barışseverler ve kavgacılar – bazen sayısız isim ve özellikten başınız dönmeye başlar. Bilmediğiniz bir balık hakkında hızlı bilgi edinmek istiyorsanız, aşağıdaki 50 popüler akvaryum balığının isimlerinin yer aldığı listeyi kullanabilirsiniz. Bir türe daha yakından bakmak için resme tıklamanız yeterlidir ve bu türün bakımı, yemlenmesi ve üremesiyle ilgili genişletilmiş makaleye yönlendirilirsiniz.

Popüler akvaryum balıkları

Beta Balığı

Beta balıkları

Betalara dünyanın dört bir yanındaki amatör akvaryumlarda rastlamak mümkündür. Bu muhteşem balık oksijen kaynağı olmadan hayatta kalabilir, çünkü özel bir solunum organına, nefes almak için atmosferik havayı kullanmasına izin veren bir labirente sahiptir. Betaların ilginç özellikleri arasında, erkeklerin birbirlerine karşı artan saldırganlığı belirtilebilir. Bu türün iki yetişkin temsilcisinin karşılaşması kesinlikle bir kavgayla sona erecektir. Bu nedenle, 2 veya daha fazla erkeğin birlikte beslenmesi önerilmez. Balıklar oldukça basit bir şekilde çoğalırlar: erkekler, yumurtaları koydukları ve yavrular ortaya çıkana kadar onlarla ilgilendikleri özel bir kabarcık yuvası oluştururlar.

Melek Balığı

Melek Balıkları

Melek Balıkları Güney Amerika nehirlerinden gelen sıra dışı balıklardır. Güçlü bir şekilde uzamış yüzgeçleri olan düzleşmiş, neredeyse üçgen şeklinde gövdeleriyle farklılık gösterirler. Münferit bireylerin büyüklüğü yüzgeçleri hariç olmak üzere 15 cm&#;ye ulaşabilir. Melek Balıkları uysal ve zarif bir şekilde yüzerler. Onlara bunun için &#;melek balıkları&#; denmiştir. Genç yaşta, olgunlaştıklarında, yetişkin Melek Balıkları daimi çiftler halinde yaşamayı tercih ederler ve diğer akrabalarını kolayca dövebilirler. Melek Balığı sürüsünün bakımı için litreden başlayan hacimde bir akvaryum önerilir.

Barbuslar

Barbus

Barbuslar, aralarında minyatür ve gerçek dev balıkların da bulunduğu geniş bir balık grubudur. Sürü halinde yaşam tarzları ve sürekli &#;telaşlı&#; oluşları onları ayrıştıran bir durumdur. Bazen birbirleriyle oynadıkları oyunların sadece akvaryumdaki ışıklar kapatıldığında durduğu izlenimi edinilir. Barbuslar bakım konusunda zahmetsizdirler ve istenirse evde kolaylıkla çoğalırlar. Bu grubun bazı temsilcilerinin aşırı aktiviteleriyle daha yavaş balıklar için bir stres kaynağı olabileceklerini belirtimekte fayda var. Bu nedenle, barbusları ortak bir akvaryumda beslemeyi düşünürseniz, uyumluluk konusuna özel dikkat gösterilmelidir.

Zebra Balığı

Zebra Balığı

Zebra Balıkları, akvaryumun üst kısmını mükemmel bir şekilde dolduracak olan kıpı kıpır, telaşlı balıklardır. Parlak ve iddiasızdırlar, en popüler akvaryum balıkları listesinde hak ettikleri yeri almışlardır. Zebra Balıklarını altı bireyden oluşan sürüler halinde beslemek gerekir. Bu türün temsilcileri en güçlü stresi yalnız kaldıklarında yaşarlar. Zebra Balığını beslemek için yüksek hacimli bir akvaryuma gerek yoktur. Zebra Balığı, değiştirilmiş bir genotip (GloFish) alan ilk balık olmuştur, su kirliliği göstergesi olarak yaratılmışlar ve sonuçta çekici akvaryum sakinleri haline gelmişlerdir.

Ancistrus (Cüce Vatoz – Boynuzlu Vatoz)

Ancistrus

Ancistruslar (Cüce Vatoz) veya yapışkan yayın balıkları, akvaristlerin en sevdiği balıklardan biridir. Hem sıra dışı vücut şekilleri hem de dışlarını kaplayan ve aynı zamanda diğer balıklara karşı güvenilir koruma sağlayan yoğun plakaları ile ilginçtirler. Ama en önemlisi, Ancistruslar akvaristlerin gerçek yardımcılarıdır. Akvaryum duvarlarından ve dekorasyonlardan yosunları (Ancistrusların doğadaki temel besini) sıyırmak için özel bir emici ağız uyarlanmıştır, böylelikle  bu balıklar akvaryumun temizliğinin korunması konusunda paha biçilmez bir hizmet sunmaktadırlar. Yayın balıkları bakımları konusunda zahmetsizdirler, çoğu balık türüyle iyi geçinirler. Özellikleri arasında, akvaryumda ağaç kütüklerinin bulunmasının gerekli olduğunu ve yüksek bitkisel gıda içeren kuru tabletlerle beslenmeleri gerektiğini belirtmekte fayda vardır.

Siyah Tetra

Siyah Tetra

Siyah Tetranın ayırt edici özelliği, çekici bir &#;etek&#; oluşturan iyi gelişmiş anal yüzgecidir. Bu sürü balıkları, bazen uzun yüzgeçleri ısırıp haylazlık yapmalarına rağmen diğer barışçıl türlerle birlikte beslemek için son derece uygundur. Çeşitli renk varyasyonlarına sahiptir, ayrıca parıltılı türleri oluşmuştur (GloFish). Bakımı için 60 litreden başlayan bir akvaryum önerilir, balıkların sadece gruplar halinde yerleştirilmesi gereklidir. Yeni başlayan akvaristler için mükemmel bir seçim olacaktır.

Moli

Moli

Molinezyalar barışsever, canlı doğuran balıklardır, yeni başlayan akvaristler için mükemmel bir seçim olacaktır. Uzun yıllar boyunca çok sayıda ırk elde edilmiştir, bu nedenle çeşitli renk tonlarında Molinezyaları bulabilirsiniz. Ancak, en popüler olanları tekdüze siyah renge sahip (Siyah Moliler) balıklardır. Bu hayvanları erkeklerin baskın olduğu gruplar halinde beslemek daha iyi olacaktır. Molinezyalar canlı doğuran balıklardır, bu nedenle onlardan yavru almak oldukça kolaydır. Örneğin, Kılıçlar veya Tetralar gibi küçük barışçıl türlerle iyi geçinirler. Diyetlerinde mutlaka bitkisel besinler bulunmalıdır, aksi takdirde bitkilerin hassas kısımları balıkları cezbedecektir.

Lepistesler

Lepistesler

Lepistesler şüphesiz yeni başlayan akvaristler için en uygun balıktır. Bakım konusunda iddiasızdırlar, dayanıklılığı hakkında efsaneler bile vardır, büyük hacimde akvaryum gerektirmez, birçok süs türüyle iyi geçinirler. Tüm bu özelliklerine büyük bir renk çeşitliliğini ve canlı doğumu da ekleyin; canlı doğurmaları sayesinde evde lepistes yavruları elde etmek son derece kolaydır.

Lepistesler dünya çapında oldukça yaygındır. Toplam sayıları o kadar fazladır ki, bu türe &#;milenyum balığı&#; unvanı bile verilmiştir. Ayrıca lepistesler, gezegenin tropikal bölgelerinde sıtmanın yayılmasına karşı mücadelede insanlığa paha biçilmez bir yardım sağlamışlardır; çünkü sivrisinek larvaları bu küçük hayvanların en sevdiği yiyeceklerdir.

Akaralar

Akara

Akaralar, Güney Amerika&#;nın en renkli cikletlerinden biridir. Ancak bunlar gerçek devlerdir, çünkü 30 cm uzunluğa kadar büyüyebilirler. Gövde rengi türlere bağlı olarak değişebilir, ancak gövdeye dağılmış mavimsi yeşil lekeler her zaman vardır ve ışığı etkili bir şekilde yansıtır. Beslemek için en az litrelik bir akvaryum gereklidir. Çoğu tür için, özellikle yumurtlama döneminde agresif davranışlar karakteristiktir. Beslenme türüne göre Akaralar yırtıcı balıklardır, yüksek proteinli kaliteli yemlere ihtiyaç duyarlar. Yavrularına bakmaları bu cikletler için karakteristiktir. Ebeveynler hem yumurtalara hem de ilk başlarda yavrulara bakarlar.

Papağan Balığı

Papağan balığı

Doğada papağan balıklarına rastlayamazsınız. Bu melez, çeşitli Amerika Ciklet türlerinin çaprazlanmasıyla türetilmiştir ama hangi türler olduğu hala ticari bir sırdır. Balıkların, komik, kısaltılmış fıçıya benzeyen bir gövdesi ve karakteristik bir gülümsemeye sahip ağızları vardır. İç organların sıkışması papağanların biraz hantal bir şekilde yüzmelerine yol açmıştır. Ama bütün bunlara rağmen, Papağan Balıklarının kendi hayran kitlesi vardır. Papağanların en yaygın rengi kırmızıdır, ancak satışta hem sarı hem de mavi ve yeşil bireyleri bulmak mümkündür. Papağan balıklarının atalarının, bu grubun temsilcilerinin bölgeci tutumlarını aldıkları Cikletler olduğunu, bu nedenle sadece orantılı komşularla bir araya getirilebileceklerini hatırlamakta fayda var. Papağanlar yumurta bırakabilir, ancak bu balık kısırdır ve bu yumurtalardan yavru çıkmaz.

Koridorlar (Çöpçü Balığı)

Koridorlar (Çöpçü Balığı)

Koridorlar barışçıl ve çok komik yayınlardır, bu grubun temsilcileri amatör akvaryumlarda oldukça yaygındır. Bu balıkların akvaryuma konmasının sebebi sadece bu değildir. Bu sualtı sakinleri akvaryumun gerçek temizlikçileridir, en sevdikleri şey, dibe düşen ve taşların arasına sıkışan yiyecek kalıntılarını yemektir. Böylelikle toprak her zaman temiz kalır ve çürüyen kalıntılar akvaryumdaki dengeyi bozmaz.

Yayınları gruplar halinde beslemek iyi olacaktır, çok sayıda barınak olması gerektiğini unutmamalıdır. Birçok süs balıklarıyla uyumu iyidir.

Poecilia maculata (Platy)

Poecilia maculata (Platy)

Poecilia maculatalar canlı doğum yapan yaygın şekilde bulunan balıklardır. Küçük boyutları ve sakin karakterleri ile farklılık gösterirler. Şu anda çok çeşitli renklerine rastlamak mümkündür. Basit üremesi sayesinde başarılı seleksiyon mümkündür, çünkü yavrular tamamen oluşmuş olarak doğarlar. Poecilia maculatalar Kılıç Balıklarıyla da çiftleşebilir. Birkaç balık için 15 litreden başlayan bir akvaryumun kurulması iyi olacaktır. Poecilia maculatalar, zahmetsiz oluşlarıyla yeni başlayan akvaristler için mükemmel bir seçim olacaktır.

Astronot

Astronot

Akvaryumunuzda karşılaştığınızda sizi tanıyacak bir balık bulundurmak istiyorsanız, aday olarak mutlaka Astronota bakın. Bu büyük cikletler olağanüstü zekalarıyla farklılık gösterir, sahiplerinin yüzünü hatırlarlar ve hatta bazen kendilerini okşamalarına izin verirler. Bakım konusunda başlıca zorluk, büyük bir balık olmasıdır. Akvaryumda cm uzunluğa kadar büyüyebilirler, bu da birkaç balık için en az litre suya ihtiyaç olduğu anlamına gelir. Ne yazık ki, diğer türlerle her zaman iyi geçinemezler, sadece orantılı Cikletlerle geçinirler ve bu durumda bile böyle bir komşuluk balıkların davranışlarını gözlemlemeyi gerektirir.

Neonlar

Neon

Neonların ayırt edici bir özelliği, gövdesinin yanlarında, yansıyan ışıkta yeşilimsi ve mavimsi tonlarla parıldayan parlak şeritlerinin olmasıdır. Bitkisel bir akvaryumdaki büyük bir neon sürüsü tek kelimeyle inanılmaz görünür. Bu yüzden su peyzajcıları genellikle kendi dekorasyonlarının popülasyonu olarak bu balığı seçerler. Neonları kesinlikle sürüler halinde beslemek gerekir, tek başlarına yerleştirilmeleri balıklarda strese ve hatta bazen komşulara karşı saldırganlığa yol açacaktır.

Palyaço Balığı

Palyaço balığı

Palyaço Balıkları veya Amphiprionlar, genellikle yeni başlayan deniz akvaristlerinin ilk sakinleri olan balıklardır. Parlak, akılda kalıcı bir görünüme sahipler. Bunlar, zengin turuncu veya kırmızı renkli ve gövdelerinde karakteristik beyaz çizgileri olan balıklardır.

Bu deniz sakinlerinin ve çeşitli deniz anemonlarının birleşimi çok ilginçtir. Anemonların zehri palyaçolara etki etmez, bu yüzden rahat bir şekilde yaşarlar ve dokunaçların arasında çoğalırlar. Ancak Amphiprionun tadını çıkarmak isteyen komşu tatsız anlar yaşayacaktır, Amphiprionlar yakıcı hücreleriyle onda ciddi yanıklar oluşturacaktır. Palyaçolar, sölenterlerin dokunaçlarını yiyecek artıklarından temizler, aralarındaki boşluğu havalandırırlar.

Besleme için 50 litreden başlayan hacimde akvaryum gereklidir. Diğer deniz sakinleriyle iyi geçinirler.

Çiklazomlar

Çiklazom

Çiklazomlar çoğunlukla Orta ve Güney Amerika&#;dan gelen Cikletgiller ailesinin büyük temsilcileridir. Çoğunlukla ilginç bir renge sahip büyük balıklardır, ancak aynı zamanda oldukça bölgecidirler, bu nedenle her komşuyla iyi geçinemezler. Yüksek zekaları ve yavrulara belirgin bir şekilde bakmaları ile ayırt edilirler. Hatta Çiklazom çiftleri ömür boyu birlikte yaşarlar. Birkaç balık için önerilen minimum akvaryum hacmi litredir.

Kılıçkuyruk Balığı

Kılıçkuyruk Balığı

Kılıçkuyruk Balığı, çoğu akvaryumda bulunabilen, bilinen bir akvaryum balığıdır. Bu türün klasik versiyondaki ayırt edici özelliği, kuyruk yüzgecinin alt kısmında uzun bir kılıç şeklindeki uzantının varlığıdır. Şu anda, kılıcın rengi, şekli, miktarı ve büyüklüğü bakımından farklılık gösteren çok çeşitli ırkları elde edilmiştir: yüzgeç uzantısı sadece bir tane olabilir, bazı ırklarda iki tane de olabilir ve bazı formlarda da hiç yoktur.

Balıklar bakım konusunda zahmetsizdirler, diğer birçok türle kolayca geçinirler ve aynı zamanda canlı doğum yaparlar, yani tam olarak oluşmuş yavruları dünyaya getirirler.

Japon balığı

Japon balığı

Japon Balıkları bin yıldan fazla bir süredir evcil hayvan olarak beslenmektedir. Bu süre zarfında çok sayıda ırk elde edilmiştir, bazıları hala sıra dışı oluşlarıyla şaşkınlık yaratmaktadır.

Japon Balıklarını beslemek için yüksek hacimli bir akvaryum zorunludur: bir birey için en az 50 litre su olmalıdır. Güçlü filtreleme ve havalandırmanın sağlanması önemlidir. Japon balıkları soğuk su türlerine dahildirler, çoğu tropikal tür en az 25°C gerektirirkenׄ, Japon Balıklarının rahat edecekleri sıcaklık °C&#;dir. Japon Balıklarını tür akvaryumunda beslemek en iyisi olacaktır. Bu, özellikle alışılmadık bir gövde formuna ve parçalarına sahip seleksiyon formları için geçerlidir. Canlı bitkilerle neredeyse tamamen uyumsuzdurlar.

Botialar

Botialar

Botialar, Cobitoidea ailesine ait balıklardır. Grupta orta büyüklükte ve büyük temsilciler bulunur. Örneğin; Botia Palyaço. Botialar çoğunlukla alacakaranlıkta bir yaşam tarzı sürdürürler, akvaryumun dibindeki sıhhiyecilerdir. Yabani salyangozlardan kurtulmaya yardımcı olurlar (Melanialar, Ramshornlar ve diğerleri). Bunları gruplar halinde beslemek gerekir. Minimum litre hacimden başlayan akvaryumlar önerilir. Agresif olmayan balıklardır, yine de bölgelerine tecavüz edenlere saldıracaklardır. Ne yazık ki, ev koşullarında üremesi son derece zordur.

Gurami

Gurami

Gurami, Labirentliler grubuna dâhildir. Bu, balıkların nefes almak için atmosferik havayı kullanabildikleri ve bunu özel bir organ olan labirentte depolayabildikleri anlamına gelir. Bu nedenle, Guramilerin bulunduğu bir akvaryumunun bir hava motoru bulunması zorunlu değildir, ancak evcil hayvanların düzenli olarak nefes almak için suyun yüzeyine sürekli erişimi olmalıdır. 

Guraminin ikinci ilginç özelliği, bir duyu organına dönüşmüş olan mutasyona uğramış olan göğüs yüzgeçleridir. Guramilerin dekorları ve hatta akvaryumdaki komşularını bu antenleri kullanarak keşfetmelerini izlemek oldukça ilginçtir. Türlerin çoğu ortalama büyüklüğe sahiptir, ama bununla birlikte diğer barışçıl balıklarla iyi geçinirler. Önerilen akvaryum hacmi en az 60 litredir. Guramiler canlı bitkilere zarar vermez.

Lyalius

Lyalius

Lyalius, labirentli balıklara, yani nefes almak için atmosferik havayı kullanabilen türlere dahildir. Birçok akrabada olduğu gibi, bu balıkların göğüs yüzgeçleri de hassas ipliklere dönüşmüştür. Ancak, ilk etapta dikkat çeken şey bu değil, Lyaliusun çarpıcı rengi &#; mavi ve kırmızı parlak çizgilerden oluşan gümüşi gövdesidir. Dişiler çok daha mütevazı renklerdedir. Lyaliusun boyutunun küçük olduğu göz önüne alındığında, bir çift balık için 20 litrelik bir akvaryum yeterli olacaktır, hava motoruna da gerek yoktur. Evcil hayvanlarınızın su yüzeyine sürekli erişimini sağlamayı unutmayın. Barışsever, ama oldukça yavaş bir balıktır, bu nedenle komşularının çok aktif olmamaları tavsiye edilir.

Tetraodon

Tetraodon

Kaplan renginde ve bunun için genellikle &#;top balık&#; olarak adlandırıldığı, neredeyse küresel bir gövdeye sahip olan alışılmadık bir balık grubudur. Balık tehlike durumunda şişer, boyutu kat kat artar. Tetraodonlarda sadece ileri değil aynı zamanda geriye ve yana doğru yüzmelerine imkan sağlayan iyi gelişmiş göğüs yüzgeçleri vardır. Çenelerin üzerinde kemik plakalar bulunur, bunlarla gastropodların kabuklarını gayet güzel kıraralar. Bu &#;yem&#;, tetraodonların beslenmesinde sürekli olmalıdır, çünkü bu, dişlerini bilemelerine imkan verir. Diğer balıklarla uyumu iyi değildir, bazı türler kendilerini sadece tuzlu suda rahat hissederler.

Teleskop

Teleskop

Teleskop, gövdesinin kenarlarında bulunan son derece gelişmiş gözlerle farlılık gösteren bir Japon Balığı seleksiyon formudur. Bu tür gözler istikrarlı bir işarettir ve diğer ırklarla çiftleşme durumunda bile diğer nesillere aktarılır. Gözlerinin büyüklüğüne rağmen, Teleskopların görüş mesafesi çok kısadır ve aynı zamanda çıkıntılı gözlerine zarar verme eğilimindedirler, bu nedenle akvaryumdaki dekoru doğru seçmek önemlidir; dekorda keskin kenar olmamalıdır. Aynı nedenle, Teleskopları, örneğin Barbuslar gibi çok aktif balıklarla birlikte beslememek gereklidir. Bunlar Teleskopların görme organlarına zarar verebilirler. Teleskopları tür akvaryumlarında beslemek en iyi seçenek olacaktır, birkaç balık için en az 60 litre su olması gerekir. Güçlü filtreleme ve iyi havalandırma gereklidir. Diğerleri gibi Japon Balıkları da soğuk su türleridir, bu nedenle °C&#;lik bir sıcaklıkta kendilerini rahat hissederler.

Apistogram

Apistogram

Apistogramlar cüce cikletlere dahildir, çünkü boyları genellikle 8 cm&#;yi geçmez. Bu grubun temsilcileri gerçek bir renk cümbüşüdür, aralarında sarı, kırmızı, mavi, siyah ve diğer tonlarda balıkları bulmak mümkündür.

Doğada, Apistogramlar Güney Amerika&#;nın tropikal sularında yaşarlar, bu nedenle yumuşak ve asidik suları severler. Bu durum ve aynı zamanda doğal duyarlılık, bu balıkları bakımı en kolay balıklar haline getirmez, ancak güzellikleri beslemeye çalışmaya değer. Apistogramların barışsever olduğunu ve birçok sakin balık türüyle uyumlu yaşadıklarını belirtmekte fayda var.

Siyam Yosun Yiyici

Siyam Yosun Yiyici

Bazen bir sebepten ötürü akvaryumumuza istenmeyen misafirler, yani yosunlar yerleşir. Bunlardan kurtulmak için akvaryumda bir denge kurmak gerekir ve ek olarak algisitleri kullanabilir veya canlı bir yardımcı olan Yosun Yiyen Siyam Balığının yardımına başvurulabilir. Bu balık sadece yararlı değildir, aynı zamanda güzeldir de: gümüşi rengi gövdesinin üzerinden siyah uzunlamasına bir şerit uzanır. Siyam Yosun Yiyicilerin altı veya daha fazla bireyden oluşan gruplar halinde beslenmesi tercih edilir.

Diskus

Diskus

Diskuslara &#;Akvaryumun Kralları&#;ndan başka bir şey denilemez. Bu balıkların bir özelliği, yanlarından kuvvetli bir şekilde sıkıştırılmış olağandışı neredeyse yuvarlak bir gövdedir. Diskusların renklerinin çeşitliliği de şaşırtıcıdır. Onlarca yıllık seleksiyon, çok sayıda ırkın oluşumuna yol açmıştır. Herhangi bir kraliyet mensubu gibi, Diskuslar da kendilerine gerçekten &#;kraliyete&#; yakışır şekilde davranılmasını gerektirirler. Her şeyden önce, yeterince büyük bir akvaryuma ihtiyaç olacaktır: litrelik akvaryumlar standart olarak kabul edilir. Balıklar altı veya daha fazla bireyden oluşan sürüler halinde beslenir. Diskuslar çok termofilik evcil hayvanlardır, yaşamları için uygun sıcaklık °C&#;dir. Her balık bu koşullarda hayatta kalamaz. Diskuslar sudaki organik içeriğine karşı çok hassastır. Onları rahat ettirmek için akvaristlerin güçlü filtreleme sistemleri kurmaları, sık sık su değişimleri yapmaları ve çoğu zaman akvaryumu her türlü dekorlarla doldurmaktan vazgeçmeleri gerekir.

Pterygoplichthys (Leopar Vatoz)

Pterygoplichthys (Leopar Vatoz)

Leopar Vatoz, büyük akvaryumlarda harika görünecek zırhlı büyük bir yayın balığıdır. İri boyutuna rağmen, balık ağırlıklı olarak bitkilerle beslenir ve böylece akvariste önemli ölçüde yardımcı olur. İlginç kaplan rengi ve gelişmiş sırt ve kuyruk yüzgeçleri, özellikle gevşemiş bir haldeyken, göze çarpmaktadır.

Yayın balıkları sadece büyük balık türlerinin bulunduğu büyük akvaryumlarda beslenebilir. Agresif cikletler bile Leopar Vatoza zarar veremez, çünkü vücudu yoğun plakalarla kaplıdır.

Severum Çiklazoma

Severum Çiklazoma

Severum Çiklazoma, Güney Amerika&#;ya özgü renkli bir ciklettir. Gövdesinin kenarlarından yuvarlatılmış ve hafifçe düzleştirilmiş olması nedeniyle, balığa genellikle &#;Sahte Diskus&#; adı altında rastlanabilir. Ancak böyle bir &#;Diskusu&#; beslemek kesinlikle çok daha kolaydır. Bu cikletlerin doğal rengi parlak değildir, ancak, renkler, seleksiyon sonucunda elde edilen formlarda son derece çeşitlidir: yeşil, mavi, sarı, turuncu. Gövdesinde mutlaka çok sayıda küçük leke mevcuttur. Bakımı için litreden başlayan hacimde bir akvaryum gereklidir. Orantılı Cikletlerle iyi geçinirler.

Peçeli Kuyruk

Peçeli Kuyruk

Peçeli Kuyruklar, iyi gelişmiş peçeli yüzgeçlere sahip popüler bir Japon Balığı çeşididir. Bu balıklar zarif ve iddiasızdır, ancak onları edinmek için bazı besleme kurallarına riayet etmek gerekir. Örneğin, Peçeli Kuyruklar çok sıcak suya yerleştirilemez, çünkü Japon Balıkları soğuk su balıklarıdır, bazen sıcak mevsimlerde süs havuzlarında bile yaşarlar. Japon Balıkları için geniş bir akvaryuma ihtiyaç olacaktır, ideal olarak bir birey için en az 50 litre su olmalıdır. Güçlü filtreleme gereklidir, çünkü Peçeli Kuyruklar pasaklıdırlar. Son olarak, balıkları bir tür akvaryumunda beslemek en iyisi olacaktır. Çok aktif komşular, örneğin, Barbuslar şık kuyruğu hızla mahvedeceklerdir.

Glofish (GloFish)

Glofish

Glofish, kelimenin tam anlamıyla parlayabilen bir grup süs balığı türünün genel adıdır. Böyle bir etki yaratmak için onları ultraviyole veya mavi bir lambanın altına yerleştirmek yeterlidir. Bu fenomene biyolüminesans denir. Glofish, bilim adamlarının deniz koelenteratlarının münferit genlerini belirli türlerin genomuna uyarlayarak gerçekleştirdiği genetik modifikasyonlar sayesinde bu yeteneği elde etmiştir. Bununla birlikte, endişe etmeye gerek yoktur: değiştirilmiş bir genotipe sahip balıklar, parıltı dışında, doğal kardeşlerinden farklı değildir ve dahası, sıra dışı işaretlerini gelecek nesillere aktarabilirler. Çoğunlukla, yalnızca deniz balıkları böyle parlak bir renkle övünebilirler. Şu anda en sıklıkla rastlanan Glofish balık türleri şunlardır: Zebra Balıkları, Barbuslar, Labeo, Ternetyalar.

Cennet Balığı

Cennet Balığı

Parlak renklere ve güzel yüzgeçlere sahip çok çekici bir labirentli balıktır. Bununla birlikte, oldukça kavgacı olan yetişkin erkekler hem akrabalarıyla hem de diğer komşularıyla çatışmaya girebilirler. Bu, meraklı akvaryumlarında ortaya çıkan ilk balıklardan biridir. Ancak Cennet Balıkları uzun süre Avrupa&#;ya gelemediler, çünkü akvaristler onların hava yutmaya ihtiyaçları olduğunu bilmiyorlardı ve balıkları boğuldukları kapalı fıçılarda taşımışlardı. Cennet Balıkları akvaryumlarda iyi bir şekilde ürerler, onları çok sayıda canlı bitkinin olduğu tropikal akvaryumlarda beslemek en iyisi olacaktır.

Torakatum (Benekli Hoplo)

Torakatum (Benekli Hoplo)

Torakatum (Benekli Hoplo), yaşamını dipte sürdüren ve dipteki yiyecek kalıntılarının temizlenmesine yardımcı olan popüler bir akvaryum sakinidir. Kabuklu yayın balıklarına dahildir, gövdesinde güçlü bir zırhı vardır. Akvaryumda maksimum boyu 15 cm&#;dir. Bağırsak solunumu vardır, bu nedenle bir sonraki havayı solumak için periyodik olarak yüzeye çıkar. Kafasının üzerinde iki çift hassas bıyık vardır. Balıkları sürüler halinde beslemek iyi olacaktır, canlı bitkilerin sabitlenmesi tavsiye edilir, çünkü yayın balığı toprağı kazmayı sever. Genel olarak barışçıl türlerdir, ancak sıkışık koşullarda, genellikle diğer balıklara saldırarak bölgelerini korurlar.

Labio

Labio

Labeilar, akvaryumun alt katmanları için mükemmel bir dekorasyon olacak büyük dip balıklardır. Ne yazık ki, yaşlandıkça oldukça bölgesel hale gelirler ve komşularına saldırabilirler. Bu özellikle akrabalar için zorlu olacaktır, bu nedenle balıkları yalnız beslemek uygundur. Çekici bir özelliği, gövde ve yüzgeçler arasındaki renk kontrastıdır. Beslenmesinin önemli bir kısmını bitkisel besinler oluşturur.

Rerio Zebra Balığı

Rerio Zebra Balığı

Rerio Zebra Balığı, tüm zebra balığı türlerinin en popüleridir. Gövdesi geniş koyu mavi çizgilerle kaplı olan cm uzunluğunda küçük bir balıktır ve bunun için genellikle &#;Zebra Balığı&#; olarak adlandırılır. Benekli olanlar da dahil olmak üzere çeşitli renk varyasyonları vardır.

Rerio Zebra Balığı sürü halinde bir yaşam tarzı sürdürür, minimum akvaryum hacmi 30 litredir. Esas olarak akvaryumun üst tabakasını işgal ederler. Çeşitli su parametrelerine iyi uyum sağlar. Rerio Zebra Balığı, yumurtlayan balıklar arasında üremesi en kolay olan balıklardan biridir.

Sumatra Barbusu

Sumatra Barbusu

Sumatran Barbusları, akvaryumdaki sürekli yaygarayı ve oyunları izlemeyi seven akvaristler için mükemmeldir. Barbuslardan daha hareketli bir balık bulmak zordur. Güzel çizgili renkleri de dikkat çekicidir. Tüm barbusların sürü balıkları olduğunu unutmamak gerekir, bunları altı veya daha fazla bireyden oluşan sürüler halinde beslemek gereklidir. Bu koşula riayet edilmezse, barbuslar akvaryumda gerçek anlamda &#;terör&#; yaratabilir ve sürekli olarak diğer komşulara saldırırlar. Sürü büyük olduğunda, bu aktif hayvanlar diğer türleri neredeyse hiç fark etmezler, ancak sürekli olarak birbirleriyle ilişkilerini çözmekle meşgul olurlar.

Mücevher Ciklet

Mücevher Ciklet

Mücevher Ciklet, Batı Afrika&#;nın birçok nehrinde yaşar. Rengi çok güzeldir: kırmızı gövdesinde ve yüzgeçlerinde ışıkta parıldayan mavimsi yeşil noktalar vardır. Bunun için Batı ülkelerinde bu balıklara &#;Mücevher Ciklet&#; denmektedir.

Birkaç Mücevher Ciklet beslemek için 60 litrelik bir akvaryuma ihtiyaç olacaktır. Ne yazık ki, çekici renginin altında, akrabalarıyla ve akvaryumdaki diğer komşularla her zaman iyi geçinemeyen agresif bir balığı gizlemektedir. Mücevher Ciklet çiftleri süreklidir, balıkların ebeveyn içgüdüleri iyi gelişmiştir.

Pelvicachromis pulcher (Kribensis)

Pelvicachromis Pulcher

Bu Afrika balığı genellikle &#;Kribensis&#; adıyla bulunabilir. Pelvicachromis Pulcher  Cüce Cikletlere dâhildir: Büyüklüğü 10 cm&#;yi geçmez, diğer süs balıklarıyla iyi geçinir ve canlı bitkileri bozmaz. Birkaç Pelvicachromis Pulcherin beslenmesi için önerilen hacim 40 litredir.

Turkuaz Akara

Turkuaz Akara

Turkuaz Akara, anavatanı Güney Amerika olan ve güzel bir ciklettir. Ancak, çoğu zaman olduğu gibi, çekici görünümü altında gerçek bir saldırganı gizlemektedir. Bunun için Batı ülkelerinde bu balıklara &#;Yeşil Terör&#; denmektedir. Birkaç balığın beslenmesi için önerilen hacim 40 litredir. Genç yaşlardan itibaren birlikte beslenmeleri ve akvaryum hacminin yeterli olması koşuluyla, orantılı Cikletlerle geçinebilirler. Turkuaz Akaralar, yavruları büyüyene kadar yuvalarını savunan ve yavrularını koruyan şefkatli ebeveynlerdir.

Gökkuşağı Balıkları

Gökkuşağı Balığı

Gökkuşağı Balıkları, her türlü orta boy akvaryumunların dekorasyonu olacak renkli tatlı su balıklarıdır. Gökkuşağının tüm renklerinin parıldadığı renk çeşitliliği ile ayırt edilirler. Özellikle sabah saatlerinde parıltıları görmek mümkündür.

Gökkuşağı Balıklarının sürüler halinde beslenmesi ve yüzmeleri için onlara daha fazla yer sağlaması gerekir, çünkü balıklar için artan aktivite karakterizedir. Birbirleriyle oyun oynamayı severler. Pek çok türle uyumları iyidir, bu nedenle Gökkuşağı Balıklarına komşu bulmak sorun olmayacaktır.

Comet (Kuyrukluyıldız Japon Balığı)

Comet (Kuyrukluyıldız Japon Balığı)

Comet, Japon Balığı seleksiyon formudur, uzatılmış bir gövdesi ve iyi gelişmiş tek bir kuyruk yüzgeci vardır. Çok hızlı yüzerler, açılmayı severler, isimlerini bu nedenle almışlardır. Gümüş, altın, kırmızı-beyaz, alacalı renklerde Kuyrukluyıldız Balıkları bulunabilir. Kuyruk rengi gövde renginden farklı olan bireyler özellikle değerlidir.

Comet Balığı 18 cm uzunluğa kadar büyüyebilir, bu nedenle geniş bir akvaryuma ihtiyaç vardır – birey başına en az 60 litre. Balıklar tek başlarına ve gruplar halinde beslenebilir. Su parametreleri konusunda iddiasızdırlar, ancak yüksek sıcaklığa tahammül edemezler,°C rahat bir değer olacaktır. Kaliteli filtreleme ve havalandırma gereklidir. Akvaryumdaki dekorlarda, balıkların şık kuyruğuna zarar verebilecek olan keskin kenarlar olmamalıdır.

Siyah Moli

Siyah Moli

Siyah Moli doğada bulunmaz. Yine de çok geniş bir şekilde yaygın olan yapay bir formdur. Balıklar ev koşullarında cm&#;ye kadar büyüyebilir. En değerlilerin, tek bir lekesi bile olmayan tamamen siyah renkli bireyler olduğu kabul edilmektedir.

Balıklar bakım konusunda zahmetsizdirler, bunları 50 litrelik akvaryumlarda erkeklerin baskın olduğu küçük gruplar halinde beslemek iyi olacaktır. Siyah Moli, her türlü orantılı türle çok iyi geçinen barışsever bir balıktır. Son olarak, Molinin büyük bir artısı üreme kolaylığıdır. Bu balıklar canlı doğum yaparlar, bu nedenle bağımsız beslenmeye hazır, tamamen oluşmuş yavruları dünyaya getirirler.

Mavi Yunus

Mavi yunus

Mavi Yunus  Afrika Malawi Gölü&#;nün en büyük Cikletlerinden biridir. Uygun bir hacimde balık 25 cm&#;ye kadar büyüyebilir. Ciklet adını, profili bir yunusu çok andıran, kafasında oluşan parlak mavi renk ve büyük yağ birikintisi nedeniyle almıştır. Bakımı için litre hacimden başlayan akvaryumlar önerilmektedir. Etkileyici boyutuna rağmen, oldukça barışçıl bir Ciklettir. Mavi Yunustan yavru almak hiç de zor değildir, çünkü bu cikletler yumurtalarını ağızlarında taşırlar ve yumurtadan çıktıktan sonra yavrulara bir süre ebeveynleri bakar.

Apistogram Ramirezi

Apistogram Ramirezi

Apistogram Ramirezi Cüce Cikletlerin en güzellerindendir. Bir yetişkinin büyüklüğü 7 cm&#;yi geçmez.  Apistogramın rengi gerçek bir renk cümbüşüdür, bir dizi tonu birleştirmektedir: sarı, parlak mavi, kırmızı, siyah, vb.

Balık Orinoco Nehrinin (Güney Amerika) yumuşak ve asidik sularında yaşar. Bu, balığın beslenmesine küçük zorluklara neden olur, çünkü akvaryumda benzer koşullar yaratılmalıdır. Hacim birkaç birey başına 40 litreden az olmamalıdır. Balık birçok küçük süs türüyle iyi uyum sağlar. Ev koşullarında yavru almak mümkündür.

Mermer Gurami

Mermer Gurami

Harika bir renk ile karakterize edilen çok güzel bir gurami seleksiyonudur: mermeri andıran çeşitli şekillerde koyu beneklere sahip açık gri veya gümüşi gövde. cm&#;ye kadar büyüyebilir.

Balık bakımı açısından zorluk yaratmaz, farklı su parametrelerine iyi uyum sağlar. Diğer labirentli balıklar gibi, Gurami de nefes almak için atmosferik havayı kullanmasına izin veren özel bir organa (labirent) sahiptir. Karın yüzgeçleri ince, hassas ipliklere dönüşmüştür. Bakımı için minimum akvaryum hacmi 60 litredir.

Synodontis

Synodontis

Synodontisler, anavatanı Afrika kıtası olan bir yayın balığı grubudur. Çekici renkleri ve ilginç özellikleri nedeniyle popüler hale gelmişlerdir – bu balıklar sırtüstü yüzebilirler. Münferit türlerde, üreme sırasında “parazitik yumurtlamaya” rastlanır. Yumurtalarını, daha sonra bunlara kendi yavrularıymış gibi bakacak olan Cikletlerin yuvalarına atarlar. Büyük Cikletlerle birlikte beslemek için çok uygundur.

İnci Gurami

İnci Gurami

İnci Guraminin başlıca özelliği rengidir. Gövde gümüşi-mor renktedir, üzerinde incilere çok benzeyen çok sayıda dağınık benek vardır. Akvaryumda olağan boyutu cm&#;dir.

Yetişkin balıklar için, çok sayıda su bitkisinin bulunduğu litreden başlayan akvaryumlar en uygunudur. Guramiler, daha sonra nefes almak için kullanabilecekleri atmosferik havanın bir sonraki bölümünü yutmak için suyun yüzeyine erişebilmelidir. Barışsever bir karaktere sahiptir, hem akrabalarıyla hem de diğer türlerle birlikte beslenebilir.

Çizgili Yılan Balığı

Çizgili Yılan Balığı

Çizgili Yılan Balıkları Cobitoidea ailesinin temsilcileridir ve oldukça sıra dışı akvaryum balıklarıdır. Çünkü gövdeleri yılana benzemektedir ve yüzgeçleri zayıf gelişmiştir. Çizgili Yılan Balıkları dipte bir yaşam tarzı sürdürürler, kuma gömülmeyi severler. Rengi kontrastlıdır – değişen koyu ve açık enine şeritlerden oluşur. 12 cm&#;ye kadar büyüyebilirler.

Balıkları 50 litre hacimden başlayan akvaryumlarda gruplar halinde beslemek iyi olacaktır. Minyatür balık türleriyle ve karideslerle iyi geçinirler

Endler Lepistesler

Endler Lepistesler

Bu tür bilinen tüm lepisteslerin yakın akrabasıdır, oldukça mütevazı boyutlarda farklılık gösterirler: erkekler 2,5 cm&#;yi, dişiler 3,5 cm&#;yi geçmez. Erkekler rengarenk bir kıyafetle gösteriş yaparlar: sarı, mor, kırmızı, turuncu, yeşil benekler gövdenin her tarafına düzensiz bir şekilde yayılmıştır. Aynı desene sahip iki birey yoktur.

Balıklar 6 veya daha fazla bireyden oluşan sürüler halinde (dişilerin baskın olduğu) beslenir. Bu sayıdaki balıklar için önerilen akvaryum hacmi 40 litredir. Endler Lepistesler küçük türlerle iyi geçinir. Sıradan Lepisteslerle birlikte beslenmemelidir, bu türler çiftleşebilir. Balıklar için canlı doğum karakteristiktir, embriyolar dişinin genital yolunda gelişirler ve tamamen oluşmuş yavrular dünyaya gelir.

Tetralar

Tetralar

Tetralar, Characidae ailesinden bir tür grubudur. Çoğu durumda, bunlar çeşitli ve parlak renkleri olan, küçük bir sürü balığı türdür. Bitkilerin ve diğer barışçıl balıkların bulunduğu ortak bir akvaryumda beslemek için çok uygundur.

Pseudotropheuslar

Pseudotropheus

Pseudotropheuslar Afrika Malawi Gölü&#;nde yaşarlar. &#;Mbuna&#; grubuna dahildirler &#; taşların üzerinde yaşarlar. Balıklar burada ana besinlerini bulur, yosunları kazırlar.

Pseudotropheuslar orta büyüklükte balıklardır, gövde uzunlukları cm&#;dir. Renkleri son derece çeşitlidir ve belirli türlere bağlıdır. En sık rastlanılan formlar şeritli olanlardır. En az litreden başlayan hacimde bir akvaryum önerilir. Dekorasyonda çok sayıda taş bulunması zorunludur. Kumlu ve çakıllı toprak en iyi seçim olacaktır. Canlı bitkilerle araları iyi değildir. Üreme basittir &#; tüm işleri ebeveynler üstlenirler: yumurtalar ve sonra da yavrular. Annenin ağzı yumurtaları koruyan bir barınak görevi görür.

This entry was posted in BALIK. Bookmark the permalink.

30 prensesle başladı şimdi 20 bin cikleti var

İlyas Aykaç beş kardeşiyle beraber, doğup büyüdüğü Çorum’dan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü kazanınca kalkıp İstanbul’a geldi. Her ne kadar bu koca şehir ona ürkütücü görünse de bunun hayatının şansı olduğunu biliyordu. ’te yurttaki oda arkadaşı Mustafa’nın bir akvaryum almasıyla Aykaç’ın hayatı farklı bir yönde ilerlemeye başladı.

Akvaryumda ciklet (cichlid) balığı familyasından sarı prensesler vardı. Ancak Mustafa’nın balık besleme hevesi kısa sürdü ve tüm iş İlyas Aykaç’ın üzerine kaldı. Bu dönemde yemekhanedeki ustalardan birinin akvaryumunu sattığını duydu ve hemen satın aldı. 60 santimlik bu akvaryumdaki japon balıklarını satıp yerine yine ciklet ailesinden 30 sarı prenses aldı. "Cikletler daha hareketli, daha dayanıklı ve daha renkliler. Sarı, mavi, beyaz, pembe ve siyahın tüm tonlarını taşıyorlar. Hatta bazı cinslerde pembe, mavi ve beyazı aynı balıkta bulabilirsiniz. En heyecan verici yanları da insana diğer balıklara göre daha fazla tepki vermeleri; örneğin yemlerken hemen camın kenarına gelip elinizi tırtıklamaya başlıyorlar. Bu çok hoş bir duygu."

İlyas Aykaç kalabalık görünmelerini sevdiğinden 30 sarı prenses aldı. Bir gün bir tanesinin hamile olduğunu şans eseri fark etti. Balığın ağzında garip bir şişlik vardı. Karşıdan baktığında, ağzındaki küçük balıkları gördü. İnternet sitelerinde, forumlarda araştırdı. 20 günlük hamilelik döneminde balığın farklı bir akvaryumda korunması şarttı.
/images//0x0/55ea2b2affbb8f86ff
Yurdun çalışanlarından biri, bir tanıdığına akvaryum yaptırttı. Böylece odada üç akvaryum oldu. Üçüncüsü en büyüğüydü, bir buçuk metre eninde ve litreydi. Bunun ilk sakini, hamile balıktı. İlyas Aykaç, forumlardan öğrendiği kusturma yöntemiyle balığın sağlıklı bir doğum yapmasını sağladı.

Balıklar sırayla hamile kalmaya başladı. Büyük yavrular küçüklerini yediğinden neredeyse her doğumda yeni bir akvaryum almak zorunda kaldı. ’in son aylarında odadaki akvaryum sayısı küçüğüyle büyüğüyle 22’yi buldu. Hepsi de cikletin farklı türleriyle doluydu. "Artık odada fazla yer kaplamaya başlamışlardı. Yurt müdürü de rahatsızdı. Akvaryumları yurdun kazan dairesine taşıdık. Bu arada akvaryum sayısı 30’a, balık sayısı da 5 bine çıktı."

AKVARYUMDA CİKLET AİLESİNİN 28 TÜRÜ VAR

İlyas Aykaç’ın balıkları arttıkça, masrafları da çoğaldı. Akvaryum motorları, içindeki malzemeler ve özellikle yemleri çok para tutuyordu. Bunun için akvaryumcularda balıklarla yemi takas ediyordu. Zamanla dükkan sahipleri ondan daha fazla balık getirmesini istediler. Bu dönemde bazı internet forumlarında da balık satması için teklifler alıyordu. Bu işi profesyonel bir hale getirebileceğine kafası yatan Aykaç, balık sayısını artırmaya karar verdi. Ancak bunu kazan dairesinde yapamazdı. Hem okula rahat gidebilmek, hem de balıklara yakın olabilmek için Boğaziçi Üniversitesi’nin karşı sokağında yer aradı. Tonlarca suyu taşıyabilmesi için zemin kat olması gerekiyordu. Bulabildiği tek boş mekan bir dükkan oldu. Dükkanın sahipleri küçük bir tadilattan sonra burayı ev gibi kullanmasına izin verdiler.

Aykaç eve çevirdiği dükkanın arka tarafını akvaryum ve balık cennetine dönüştürdü. Şu anda akvaryum sayısı ’ü buldu. Bunların yarısı litrelik, kalanlar litrelik. İçlerinde ciklet familyasının 28 türü yaşıyor. İlyas Aykaç Gültepe’de yeni bir dükkana geçip perakende balık satışına başlayacak.

ERKEK BALIKLAR KÖŞELERİ TUTUYOR

Bendeki ciklet balıkları Afrika’daki Malawi Gölü’nden geliyor. Yunus, ahli, sarı ve beyaz prenses, paslı, portakal, lazyo, niyasa ve avratus gibi türler var. Yunus ve prensesleri birbirinden ayrı akvaryumlarda yetiştirmek şart. Diğer türler birarada yaşayabiliyor. Örneğin bir cinsin erkeği akvaryumdaki bir köşeyi, diğer cinsinki de karşı köşeyi benimsiyor ve aralarında sorun çıkmıyor. Ancak hepsi çok hassas. Fazla yemlemede balıklar ölebilir. Az yemlemede ise iç hastalıklar oluşuyor. Oksijenin yeterli olması şart. Ayrıca akvaryuma nakledilecek su önceden dinlendirilmeli. Bunun için akvaryumun dışında bir de su dinlendirdiğim, içinde balık olmayan akvaryumlar var. günde bir suyun üçte birini değiştiriyorum.

&#;eker Pembe

Hobici Köşesi

Plaket ve ödüllü Yarışma'ya katılıp canlı veya akvaryumunuzu taçlandırabilir, geçmiş dereceleri ve katılımları görebilirsiniz.

Akvaryum kültürü bölümünde akvaryum hobisi ile ilgili dergilere, belgesellere, kitaplara ve web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Sitemizdeki Makaleler ve Üye Bloglarını gezerek istediğiniz konu hakkınca bilgi edinebilir, funduszeue.info adresine sahip olan kendi bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Canlı Veritabanı'nda bilgi ve canlı edinebilmek için kimde hangi balıkların olduğunu görebilir, kendi canlılarınızı da veritabanına ekleyebilirsiniz..

Üye akvaryumları bölümünden üyelerin akvaryumlarına bakıp yorum bırakabilir, siz de kendi akvaryumlarınızı da görebilirsiniz.

Akvaryumcular bölümünden akvaryumcuların adres telefon ve harita koordinatlarına ulaşabilir, akvaryumcular hakkındaki yorumları okuyup yorum yapabilirsiniz.

Tatlı Su, Bitki, Deniz ve Sürüngenler bölümünden toplam binden fazla türün detaylı bilgilerine, fotoğraflarına ve beseyenlerin yorumlarına ulaşabilir, sizler de yorum bırakabilirsiniz.

Ürünler bölümünde akvaryum piyasasında olan ürünlerin özelliklerine bakıp yorum yapıp, yorumları okuyabilirsiniz.

Şeker Pembe

Latince adı: Yok
Coğrafik Kökeni: Akvaryumda üretilmiştir, doğada bulunmamaktadır.
Beslenme biçimi: Etçil
Davranış biçimi: Orta derecede agresif
Kendi türlerine davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban
Üreme: Dişiler ortalama 25 adet yumurtayı ağızda kuluçka yaparlar
Sıcaklık: 25°C &#; 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: litre
Su Sertliği: Sert
pH: &#;
Zorluk Seviyesi: 2

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

» Malawi Cichlidleri » Şeker Pembe

funduszeue.info'da yer alan makaleler tecrübeli kedi sahipleri tarafından yazılırken, hayvan sağlığı grubuna ait makaleler uzman veteriner hekimler tarafından teyid almış yazıları içermektedir. Bu sitede yer alan içerikler hiçbir durumda tanı ya da tedavi önerisi niteliği taşımamaktadır. Siteyi kullananlar kullanım koşullarını okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle veteriner hekiminize başvurunuz ve tedavi yöntemleri için veteriner hekiminizden tavsiye alınız. Görsel kullanımları referans amaçlıdır, yazı içerikleri ile birebir ilişkili değildir.

Benzer Başlıklar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası