hazine ve maliye bakanlığı bordro / Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti

Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bordro

hazine ve maliye bakanlığı bordro

e-Bordro hizmetinden, maaşları KBS&#;den hesaplanan  sayılı Kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli personel yararlanabilmektedir. Maliye Bakanlığının Genelgesi uyarınca bu kapsamdaki personel maaş bodrolarını yalnızca e-devletten alabilecektir. Genelge nedeniyle maaş mutemetliklerinden ıslak imzalı bordro verilememekte veya e-devletten alınmış çıktılar onaylanamamaktadır. 

e-devletten alınan bordroların, ilgili makamların imza ve mührünü taşıyan bordrolar ile aynı hukuki niteliğe sahip olması sağlandığından, kamu kurum ve kuruluşlarının veya bankaların, barkodlu bordo ibraz eden kamu görevlilerinden kaşeli, mühürlü veya ıslak imzalı bordro istememesi gerekmektedir.

e-devletten alınan bordrolarda maaşı oluşturan tüm gelir ve kesintiler görülebilmektedir. İsteyen kurum, kuruluş veya banka çalışanı e-devletten alınmış barkodlu bordroyu Belge Doğrulama sayfasından doğrulayabilir; icra, nafaka, kira, kefalet  gibi kesintiler varsa kesinti türünü ve tutarını görebilir. (Personelin maaşında icra varsa icra tutarı yazar, icra yoksa buna ilişkin herhangi bir ifade de bulunmaz.)

.E-DEVLET ÜZERİNDEN BARKODLU MAAŞ BORDROSU ALABİLMEK İÇİN;

  • monash.pw adresindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti sayfasına giriş yapınız.
  • Bordro almak istediğiniz yıl ve ayı seçip [Sorgula] butonuna tıklayınız.
  • Yeni gelen ekranda [Görüntüle] butonuna tıklayınız.
  • Yeni gelen ekranda [Bordro Görüntüle (Pdf)] butonuna tıklayınız.
  • Yeni gelen ekranda [Dosya İndir] butonuna tıklayınız.
  • Bilgisayarınıza indirdiğiniz barkodlu bordronuzu yazdırınız.

 
NOT: e-Devletten teknik arıza nedeniyle bordro alamayan personelin TC Kimlik numarası ve Ad Soyad belirtmek suretiyle [email protected] adresine mail göndermesi gerekmektedir.

e-Bordro logo

e-Bordro Nedir?

e-Bordro, e-devlet üzerinden alınan elektronik bordro dökümüdür. Resmi geçerliliği olan bu belge bir çalışanın ihtiyacı olan tüm maaş bilgilerini içermektedir. e-Bordro üzerinden şirket çalışanlarına ücret bordrolarının KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) mailleri ile yasal geçerli ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda iletilmekte ve bordroların mail ile gönderilmesi sağlanmaktadır.

NetBT danışmanlık tarafından sizlere sunulan e-Bordro sistemi sayesinde, personellerinize ait bordro (maaş yazısı) dökümlerini hızlı bir şekilde görüntüleme ve iletme şansına sahip olacaksınız.

e-Bordro Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Bordro alabilmek için öncelikle e-devlete giriş yapmanız gerekmektedir. e-devlet internet sitesine giriş yaparak T.C. kimlik numaranız ve PTT üzerinden alacağınız şifreniz ile e-devlet bordro hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Sisteme giriş sağladıktan sonraki adımınız ise maliye bakanlığı sayfasına girip e-bordro giriş seçeneğine tıklamaktır. Sonra açılan ekranda almak istediğiniz bordronun ay ve yıl bilgilerini doldurup “sorgula” seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Son adımda ise oluşturulan belgeyi indirip çıktısını alabilirsiniz. Ayrıca internete direkt olarak e-devlet bordro sorgulama yazdığınızda da aynı sayfaya erişir ve işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Kimler E-bordro Alabilir?

E-bordro sisteminden yaralanmak için kişinin mutlaka devlet memuru olması gerekmektedir. sayılı kanuna bağlı bir devlet memuru olmanız durumunda elektronik ortamdan, e-bordronuzu rahat bir şekilde alabilirsiniz. e-bordro ne zaman çıkar veya e-bordro neden açılmıyor gibi soruların cevabı tam da bu noktada verilmektedir. Eğer devlet memuru değilseniz e-Bordro işlemlerinden yararlanamazsınız.

4C sigorta dökümlü çalışanlar sözleşmeli personeller, e-bordro uygulamasından yararlanarak ücret bordrosu alabilir. Bunun yanı sıra özel firmalarda çalışan işçiler, özel firmanın personel e-bordro uygulaması yoksa, şirketin muhasebesine gitmeleri gerekir. Sonuç olarak özel sektör personelleri e-bordrodan yararlanamazlar.

e-Bordro KEP Kullanım Alanları

Kurumsal

  • Kurum içi yazışmalar, belge paylaşımları, maaş ödeme talimatları
  • Online bordro ve fatura gönderimleri, İhtar, İhbar
  • Hesap Mutabakatları
  • Sözleşme gönderimleri ve Alımları
  • İhale Teklifleri

Bireysel

  • Online alışveriş siparişleri
  • E-Fatura
  • Banka Talimatları
  • Başvuru,Dilekçe,Kredi Kartı Hesap Özeti Dökümleri
  • Sözleşme,Tebligat
  • E-Ticaret İşlemleri

e-Bordro Avantajları Nelerdir?

  • NetBT e-Bordro ile bu uygulamanın yarattığı işgücü kaybı ile sarf malzemesi, ekipman ve dağıtım giderlerindeki ilave maliyetler önlenir, zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.
  • İş hukukundan kaynaklanan sorumluluklar etkin şekilde yerine getirir.
  • Çalışan bağlılığına ve işveren markasına da katkı sağlar.
  • e-Bordro işçi haklarını gözeten ve koruyan bir sisteme sahiptir.
  • SAP/NON-SAP sistemler ile tam entegre çalışır.
  • Bordroların tek tek veya çoklu gönderilmesini sağlar.
  • Bordroları görüntüleme ve yazdırma seçeneğiyle sunar.
  • Maaş Bordrolarını KEP adreslerine gönderim yapar.
  • Bordroların şifrelenerek şahsi/şirket maillerine gönderimi ve SMS ile bilgilendirme yapar.
  • Maaş bordrosu sorgulama ve KEP Bordro sorgulama yapılabilir.
e-bordro nedir

e-Bordro Kapsamı Nelerdir?

e-Bordro, kişilerin ve kurumlarda çalışanların maaşlarının, işe başladıkları tarihleri ve bunun gibi bilgilerin belge olarak tutulmasını sağlar. e-Bordro üzerinden maaşınızı sorgulayabilir , personel bordro hizmetlerini gerçekleştirebilir ve mesai saatlerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte e-Bordro üzerinden ek mesailerinizi görüntüleyebilir ve fazladan çalıştığınız günleri görebilirsiniz. e-Bordro, banka değişiklikleri, tescil kayıt sorgulama, aile yardım bilgilerini sorgulama, aylık maaş tercihleri, SGK dökümanları olmak üzere toplam 5 bölümde aktif olarak hizmet vermektedir.

Ayrıca NetBT Danışmanlık tarafından hazırlanane-Bordro İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular isimli dosyayı da indirebilirsiniz (PDF)

Sizler için hazırladığımız e-Bordro hakkındaki yardımcı dökümana göz atmak için yukarıdaki PDF linkini indirebilirsiniz.

e-Bordro Nasıl Alınır?

e-Bordro almak için ilk yapmanız gereken işlem e-devlet kapısı sitesine girmektir. e-devlet e-bordro işlemleriniz için girmeniz gereken ilgili birimdir. Bir sonraki adımda T.C  kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerek. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT üzerinden kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. E-devleti açtığınızda ilgili arama kutucuğuna e-bordro hizmeti yazmalısınız. Karşınıza Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti yazan bir sayfa çıkmaktadır. Bu sayfa üzerinde yıl olarak e-bordro , ay olaraksa almak istediğiniz ayın işaretli olduğundan emin olmalısınız. Sonraki adımınızda karşınıza bordro listesi çıkacaktır. Son adımınızda ise e-bordro detayınızı kolay bir şekilde görüntülemiş olursunuz.

İş Ortaklarımızın E-Bordro Hakkında Düşünceleri

Yasemin Budak Penta Teknoloji
Yasemin Budak

CDO, CIO, Penta Teknoloji

NetBT, Bilgi Teknolojileri alanındaki deneyimini B2B - B2C uygulamalarına yansıtarak sipariş onayı, sevkiyat takibi, kredi kontrolü, teklif yönetimi, faturalama ödeme işlemleri gibi birçok fonksiyonun kusursuz çalışmasını sağlamıştır. Sağlıklı bir süreci birlikte geçirdik ve bu süreç için teşekkürler.

Hakan Karadelioğlu Tırsan
Hakan Karadelioğlu

Project And Technolojy Management, Tırsan

yılından günümüze e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter, e-İrsaliye ve e-Bordro uygulamalarında NetBT işbirliğini tercih ederek hem yasal mevzuatlara uygunluğu hem de süreçlerimizin verimliliğini sağladık. Süreçlerimizin kesintisiz hızla ilerlemesini sağlayan NetBT'ye teşekkürler.

e-Bordro Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

e-Bordro Ne İşe Yarar?

Maliye bakanlığı tarafından oluşturulan e-bordro sistemi sayesinde kamu kuruluşu çalışanları maaş bilgilerini, çalışma zamanlarını, fazladan günlerini ve mesai saatlerini kolay bir şekilde internet ortamında takip edebilmektedirler.

e-Bordro Kaç Bölümden OIuşur?

e-bordro sistemi aracılığı ile kamu kurumu çalışanlarına 5 farklı bölümde hizmet verilmektedir. Bu hizmetler başlıca; 4C banka değişimi, 4C bir aylık maaş seçeneği, SGK tescil ve hizmet dökümü, aile yardım bildirimi sorgulama ve 4c tescil kaydı sorgulama işlemleridir.

e-Bordro Hesabı Nasıl Açılır?

e-Bordro için gerekli olan şeyler ; e-Devlet şifresi ve T.C. Kimlik No’dur. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT’lerden ücreti ile alabilirsiniz. e-Devlet sisteminden “Maliye bakanlığı e-bordro Hizmeti” seçeneğine tıklayıp e-bordroyu kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

e-Bordro Özellikleri Nelerdir?

e-Bordro özellikleri; kep adreslerine gönderim sağlar, bordroların çoklu gönderim işlemlerini ve tekli gönderim işlemini sağlar. SAP/NON-SAP gibi sistemler ile tam uyumlu şekilde çalışır.

e-Bordro Yönetimi Hangi Süreçleri Kapsıyor?

e-Bordro yönetim süreçleri alt başlıkları; konsolide raporlama işlemi , şirkete özel ücret hesaplama işlemi , çoklu bordro modelleri yaratma ve tüm bordro bilgilerinin zamansal şekilde yönetilmesi işlemi mevcuttur.

e-Bordro Nasıl Sorgulanır?

e-Bordro sorgulamak için entegratör sistemlerden ya da e-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Güvenilir e-Bordro Yazılımları Nelerdir?

Güvenilir e-bordro yazılımları arasında NetBT danışmanlık tarafından sunulmakta olan e-bordro sistemi gösterilebilir.

Maaş Bordrosunda Hangi Bilgiler Bulunur?

Maaş bordrosunda ücret bilgisi, tarih, prim bilgileri yer almaktadır.

Sizi ileriye taşıyacak e-Bordo çözümler için teklif alın!

Size özel e-Bordro çözümleri ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi ve teklif almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır