paralı hacker / Simülasyon Oyunları arşivleri ANDROID OYUN CLUB

Paralı Hacker

paralı hacker

Simülasyon Oyunları

Ultimate Car Driving Simulator v PARA HİLELİ APK, araba sürme, yarış ve açık dünya oyunlarını seven hocalarım için güncel sürümünü ekleme gereği duyduğum yapımcılığını TopRacing Games stüdyosunun üstlendiği Android platformunun sevilen oyunlarından birisidir. Amacınız bulunduğunuz şehirde aracınızla sürüş yapmak, parkurların sonuna ulaşmak ve görevleri tamamlamaktır. Ultimate Car Driving Simulator içinde yaşanan maddi sorunlardan ve genel zorluklardan dolayı MOD APK yani sınırsız para hileli, sınırsız elmas hileli, premium hileli olarak sunuyorum bu sayede oyunun keyfini sonuna kadar çıkarabilir, tüm arabaları satın alıp, rahatça geliştirebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından oyuncular, geniş şehir haritası, farklı araç modelleri ve dahası sizleri bekliyor. Ultimate Car Driving Simulator v sürümünde hatalar için düzeltmeler yapılmıştır. Grafikleri 3D olup ses kalitesi iyi seviyededir. Kontroller çift parmak veya sensör ile sağlanabilmektedir. Ultimate Car Driving Simulator Play Store’da ’den fazla indirilmiştir.

«Oyuna Devam»

Beyaz hacker Can Yıldızlı anlattı: Sosyal medyada 'g&#;venli' diye bir şey yok

Güncelleme Tarihi:

Serkan OCAK [email protected]

Oluşturulma Tarihi: Mart 18,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Can Yıldızlı’yla ilk kez dört yıl önce, İstanbul’da bir pastanede buluşmuştuk. Saniyeler içinde mekânın internetini kullananları tespit etti ve Facebook hesaplarına girdi. Şok geçirmiştim. Bu kez, İsviçre’de olduğundan WhatsApp üzerinden konuştuk. Cep telefonum üzerinden evimin internetini çökertmesi bir dakikasını almadı bile. ‘Pentagon Hacker’ı diye tanınan Can Yıldızlı, sistemin açıklarını bulup sistem yöneticilerine bildiren ‘beyaz hacker’lardan. Kimlik fotokopileri, kredi kartı bilgileri, e-posta şifreleri çalınan kişileri tespit ediyor. Kurduğu ekiple ‘siyah hacker’lara karşı mücadele veriyor. Cebinde ise internete bağlanmayan, eski model, liralık bir mobil telefon taşıyor. Hiçbir sosyal medya hesabı yok. Çünkü biliyor ki internet varsa yüzde güvenlik hiçbir zaman yok.

Haberin Devamı

Can Yıldızlı’yı dört yıl önce, bir siber güvenlik konferansında tanımıştım. Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu. doğumlu. Pentagon’un açtığı yarışta, 25 sorudan 24’üne doğru yanıt verebilen dünyadaki tek ‘hacker’dı. 25’inci soruya yanıt bulabilen hâlâ yok. Google’dan, Apple’dan iş teklifleri aldı ama geri çevirdi.

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), geçen ocak ayında, ‘Türkiye siber yıldızlarını arıyor’ duyurusu yaptı. BTK’nın açtığı bu yarışmaya tam 26 bin kişi başvurdu. Can Yıldızlı’nın kurduğu üç ekip, 1’inci, 4’üncü ve 6’ncı oldu. Geçen hafta yarışmanın ödül töreni vardı, BTK’nın bazı yarışmacılara iş teklif edeceği söyleniyor.

Yıldızlı ve ekibi, Türkiye’deki bankaların yüzde 90’ı ile çalışıyor. Kurdukları USTA (Ulusal Siber Tehdit Ağı) sistemi ile hizmet veriyorlar. Firmaların başına gelebilecek riskleri belirleyip onlara önceden haber veriyorlar. Tespit ettikleri bilgilerden bazıları şunlar:

Haberin Devamı

Saatte 96 kredi kartının bilgisi çalınıyor
-- Türkiye’de şu ana kadar 25 bin kişinin kimlik fotokopi görüntüsü çalınmış durumda. Sadece geçen yıl çalınan kimlik fotokopisi görüntü sayısı Kimlik bilgisi ile kimlik fotokopisi arasında çok fark var. Yeraltı dünyasında fotokopilerin tanesi 25 TL’ye satılıyor. Boş nüfus cüzdanı şablonlarını doldurulup satıyorlar.
-- Hacker’lar, araçların kaza bilgilerinin yer aldığı TRAMER kayıtlarının tamamına ulaşabiliyor.
-- Her saat 96 kredi kartı bilgisi çalınıyor. Bugüne kadar yine hacker’ların eline geçen Türkiye vatandaşlarına ait kredi kartı bilgisi, 50 bin Dünyada 2 milyon kişinin kredi kartı bilgisi yeraltı dünyasında sürekli el değiştiriyor. Sahte kredi kartlarının nakde çevrilmesi için kullanılan 3 bin 32 farklı yöntem var. Kredi kartı bilgilerinin yüzde 40’ı, e-ticaret sitelerinin hack’lenmesiyle ele geçiriliyor.
-- ’da finans şirketlerinin adları kullanılarak sahte internet sitesi adresi tespit edildi.

Beyaz hacker Can Yıldızlı anlattı: Sosyal medyada güvenli diye bir şey yok
Haberin Devamı

İsviçre’den bağlanıp İstanbul’daki evimi hack’ledi!

Can Yıldızlı ile İsviçre’den WhatsApp aracılığıyla görüştük. Bir hacker saldırısı deneyimlemek istedim. Birkaç saniye sonra evimdeki tüm internet çöktü. dakika cep telefonu ve bilgisayarları kullanamadım. “İstersen bağlandığın WiFi üzerinden çalıştığın kurumun tüm internetini çökertebilirim, kısa süreliğine test edelim mi?” diye sorduysa da düşünmeden “Hayır” dedim. Yıldızlı, aynı yöntemle bir hastanenin acil servisini, askeriyeyi, elektrik santrallarını, diğer kritik kurumları hack’leyebileceğini, bu tip olayların önüne geçmek için çalıştıklarını söyledi. 

Diji-tele işbirliği

Yıldızlı, son dönemde dijital dolandırıcılarla telefon dolandırıcılarının işbirliği yaptığını belirtiyor. ‘Deep web’ denilen, internetin yeraltı dünyasını oluşturan ‘Tor’da yeni ses kayıtları ele geçirdiklerini, dolandırıcıların işlerini nasıl yaptığını göstermek için bu ses kaydını ‘Tor’da pazarlama aracı olarak kullandıklarını anlatıyor. Dijital dolandırıcılar, fiziksel olarak kredi kartı çalanlarla da ortak iş yapıyor. 

Haberin Devamı

Yenilmezler ekibi

Yıldızlı, Türkiye’de Invictus (Yenilmez) Bilişim Güvenlik, yurtdışında da  ‘Prodaft’ adlı şirketler kurdu. 25 kişilik bir ekiple çalışıyor. Ekip, Teknopark İstanbul’da faaliyetlerini sürdürüyor. Komşularından bazıları ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi savunma teknolojileri mühendislik şirketleri. Invictus ekibi, tespitlerini danışmanlık yaptıkları kurumlara bildiriyor. Saldırılara engel olmaya çalışıyor. Kimi zaman saldırganların server’larına müdahale ediyor. Fişi çekiyor. Eğer saldırı yurtdışı kaynaklı ise o ülkenin güvenlik birimlerine bildiriyor. Ekibin tüm üyeleri birer siber istihbarat analisti. Mehmet D. İnce, sızma testleri konusunda uzman. Önay M. Kıvılcım’ın görevi ‘sanal devriyelik’. Mazlum Ağar, güvenlik açıklarını tarıyor. Osman Erçelik’in işi ‘otomatizasyon’. Çalıntı hesapları takip eden teknolojiler geliştiriyor. Ozan Yıldırım, siber suç keşif biriminden. Grubun tek kadın üyesi Havva F. Mete ise derin ağ analisti. 

Haberin Devamı
Beyaz hacker Can Yıldızlı anlattı: Sosyal medyada güvenli diye bir şey yok

Silinen tweet’leri bile buluyorlar

Can Yıldızlı’nın ortağı Koryak Uzan (ortada), dijital iz bulma konusunda uzman. Birinin sildiği tweet’leri, bazı izleri takip ederek bulabiliyor. Tweet’lerini silip silmediğini de tespit edebiliyor. Suçlarını gizlemeye çalışan hacker’ları, insanların dijital ilişki ağlarını ortaya çıkarabiliyor. 

BUNLARI MUTLAKA YAPIN

-- İnternet bağlantısında ortak ağ kullanıyorsanız, önemli şifrelerinizi girmediğinizden emin olun.
-- Gizli olması gerektiğini düşündüğünüz belge, bilgi, fotoğraflarınızı, ücretsiz depolama hizmeti veren Dropbox gibi servisler yerine güvendiğiniz bir ortamda, örneğin çalıştığınız kurumun server’larında saklayın. Örneğin Can Yıldızlı’nın kurduğu şirketlerin server’ları Alp Dağları’nda eski bir askeri sığınakta. Sistemi kendileri kurdular ve 24 saat kamerayla izliyorlar.
-- Tüm e-postalar, sosyal medya hesapları için ‘SMS doğrulama’ gibi ikinci güvenlik yöntemlerini kullanın.
-- Cep telefonunuzu satarken geri dönüşümü olmayacak şekilde tüm bilgilerinizi silin.
-- Güvenli konuşma için ‘Threema‘ gibi özel şirketlerin paralı yazılımlarını kullanın. Cep telefonu numarası girmeden hesap yaratılabiliyor. Dinlemeler kolay yakalanmıyor.
-- Cep telefonu veya bilgisayarınıza, tüm yazılımların güncel versiyonlarını indirin. Ne kadar güncel, o kadar güvenli.
-- Bilgisayarlarınız arasında uzaktan erişim kullanıyorsanız, işiniz bittiğinde bilgisayar ve modeminizin uzaktan erişime kapalı olduğundan mutlaka emin olun.
-- Çok güçlü şifreler kullanın ve şifrelerinizi sık sık değiştirin. 

Haberin Devamı

BUNLARI ASLA YAPMAYIN

-- Kafelerde, restoranlarda, otellerde sunulan, ortak kullanıma açık internet hizmetinden bankacılık işlemi yapmayın. Önemli bilgilerinizi, şifrelerinizi girmeyin.
-- Telefonda birilerine kredi kartı bilgilerinizi veya başka bir şifrenizi vermeyin.
-- WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarının güvenliğinin yüzde olduğuna güvenmeyin.
-- WhatsApp web kullandıktan sonra güvenli çıkış yapmadan bilgisayarın başından ayrılmayın.
-- WhatsApp ve Telegram gibi programların grup konuşmaları, birebir yazışmalara oranla daha güvensiz. Önemli yazışmalarınızı gruptan yapmayın.
-- WhatsApp yazışmalarının uçtan uca şifrelenmesine güvenmeyin. Telefonun kendisi hack’lenebilir. Örneğin bir resimle gönderilen zararlı kod sayesinde yazışmalar okunabilir.
-- Otomatik onayları, gizlilik ayarlarından kaldırmadan sosyal medya hesaplarını kullanmayın. Neredeyse tamamında ‘bilgilerin reklam ve istatistik amaçlı kullanılması’ bölümü önceden onaylı oluyor.
-- Özellikle Instagram’da konum paylaşmayın. Avrupa’da son zamanlarda hırsızlıkların büyük kısmı bu şekilde yapılıyor. Hırsızlar sosyal medyayı takip ederek kimin ne zaman evde olmadığını tespit ediyor.
-- Amerika’daki en büyük ilişki sitelerinden ‘ashleymadison’
hack’lendi. Sitenin Türkiyeli kullanıcılarına şantaj yapıldı. Üye olmadan önce tekrar düşünün.
-- Antivirüs programlarına tamamen güvenmeyin. Bilgisayarlardaki antivirüs programları çok standart korumalar sağlıyor. En pahalı güvenlik antivirüs programları bile küçük bir yazılımla by-pass edilebiliyor.
-- Ücretsiz yazılımlar indirmeyin.

\n

Bugüne FreeWeb Turkey sitesinde yayınlanan bir veri sızıntısı haberi ile başladık. Türkiye’de ikamet eden herkesin tüm kişisel verilerinin bir internet sitesinde açıktan yayımlandığı haberi herkesi harekete geçirdi.

\n

E-Mail hesabı ile kaydolunan, \"Sorgu Paneli\" isimli bir sitede Türkiye’de yaşayan herkesin TC Kimlik bilgisi, açık adresleri, telefon numaraları, banka hesap bilgileri ve adresi ücretsiz üyelik ile, tapu ve diğer özel bilgiler ücretli üyelik karşılığında bulunabiliyor. Türkiye’de yasal olarak ikamet eden ve Devlet sistemine kayıtlı yabancı uyruklu kişilerin de kişisel bilgileri sitede yer alıyor.

\n

farklı adreste benzer paneller var

\n

Konuyu 4 farklı kaynaktan araştırdık. Görüştüğümüz bir siber istihbarat firması, bu verilerin yayınlandığı sitenin yeni olmadığını 19 Aralık 'den bu yana yayında olduğunu ve benzer verileri sunan adres daha olduğunu söyledi.

\n

Bu firmanın bir yorumu da şu oldu; “Bugün gördüğümüz sitedeki hizmetlerde eksik var. Darkweb'de aynı verileri satan birçok servis var. Bazıları ehliyetteki fotoğrafını dahi getiriyor. Bu eksik\". 

\n

Pazarlama yapmak için zaman zaman bu haberleri kendileri veriyor

\n

Bu arada not edelim, satış yapanların, zaman zaman gazetecileri arayarak, bu verilerin satılması, pazarlanması konusunda yol aradıkları görülüyor.

\n

Sonuçta \"hackleme\" olayı gayet ilgi çekici bir haber olabiliyor. Ancak bu haberler çift taraflı bıçak gibi. Bir yandan ilgi çekici haber olsa ve uyarı işlevi bulunsa da, diğer yandan bu verileri satın alabilecek gruplar için duyuru / pazarlama niteliği oluyor.

\n

Müşterisi kim?

\n

Bu veri tabanlarının müşterisi bir çok dikey sektörde olabiliyor. Daha önce yazdık, sigorta şirketleri özellikle kişisel sağlık verilerinin peşinde. Türk Tabipleri Birliği bu nedenle e-Nabız’a itiraz etmiş ve dava açmıştı.

\n

Ama neler yapıldığını göstermek için uç bir örnek aktaralım; Umreye kadın grubu şeklinde bir hac seyahati pazarlamak için yaş grubunda muhafazakâr zengin kadın listesi satın alan bir olaydan da bahsediliyor. Sonuçta Google'a umre reklamı verse kişide 2 kişi bulacakken, bu yolla 10 kişide kişi bulabiliyor.

\n

Özel firmaların verilerini hackleyenlerin önce firmaya gittiği biliniyor. Kamu kurumlarında bu olmuyor. Zaten verilerin bir kısmı hackleme değil, alınma (ya da sızdırma). Dolayısıyla kamu kurumlarından gelen veriler, bu gördüğünüz usulde panellerle satılıyor. Satanların verileri eline geçiren değil, panelleri hazırlayanlar ya da hazır panelleri alıp kullananlar.

\n

Ya da sürücü kurslarından bahsediliyor. Bugünkü verilerin içinde bu tür kişisel veriler de var.

\n

Araba, tapu verileri, banka, kredi kart verileri gibi son derece hassas veri olarak yorumlanıyor. Sonuçta doğum tarihleri benzeri kişisel verileri ele geçirenlerin, bunları şifre kombinasyonları şeklinde deneyecekleri çok açık.

\n

Ama bu verilerin en büyük müşterisi tabii ki telefon dolandırıcıları. Buradaki verileri, karşısındakini \"polis olduğuna\" inandırmak için kullanıyorlar. Bu dönemde açıkça sunulan verilerden hareketle, bugünlerde telefon dolandırıcılıklarının tetiklenmesi çok muhtemel. O nedenle herkesi uyarın.

\n

Veri tabanı neye benziyor?

\n

Daha önceki siber güvenlik yazılarımızda da hep belirttik; 50 milyon kullanıcı verisinin çalınmasından itibaren, veri tabanı oluşturulduğu ve çeşitli veri sızıntıları ile bu veri tabanlarının sürekli güncellendiği (zenginleştirme adı veriliyor) kaydediliyor. Olmayanların eklendiği, olanların değişen telefon ya da adres bilgilerinin güncellendiği ya da yeni bilgilerin eklendiği kaydediliyor.

\n

Bugün sunulan verinin de ağırlıklı olarak e-Nabız'dan geldiği yorumu yapılıyor. Yeni bir veri midir, siber istihbaratçılar henüz bakıyor, aynı etapta bir başka olay olduğunu da belirtelim. Dediğimiz gibi bir de ehliyet/trafik türü verilerden bahsediliyor. İkisi aynı olay mı, farklı mı, biz de yeni bir bilgi alınca yeniden haber yapacağız.

\n

Satış yapanlar kim?

\n

Bu arada şunu belirtelim. Bugünkü bahsedilen \"Sorgu paneli\" sitesindeki verilerin hackleyen ya da sızdıranlar olsa da şu anda gördüğünüz siteleri sunanlar aynı kişiler değil. Bir siber güvenlik uzmanı bu arkadaşların görüşmelerini takip etti. Kendisine şunları sorduk;

\n

\n

Siz bu olayı yarattığını söyleyen insanlarla karşılaştınız. Bunlar kim? Önemli hackerlar mıdır?

\n

Yayın yaptıkları mecrada edindiğim izlenimlerden karşımızda bir hackerdan ziyade bilgisayar ile arası iyi olan genç çocuklar var. Ortada herhangi bir hackleme vs olayı da yok.

\n

Bunlar hackleyen kişiler mi, ya da veri sızdıranlar mı, ya da sadece satanlar mıdır?

\n

Ortada yeni bir hackleme olayı yok. Yıllardır devletin hizmetlerinden çalınan veriler derlenip toplanmış bir tane panel sitesi” üzerinden yayına açılmış. Buna benzer yöntemler yıllardır yabancı sitelerde yapılıyordu ama biraz farklı yöntemler ile. Verileri çalan kişiler önden biraz örnek data paylaşıyordu, tüm veriye ulaşmak için para ile satın alabiliyordunuz. Bugün karşılaştığımız olayda ise tüm veriler herkese açık bir şekilde yayınlanmış, VIP hizmet diye sunduğu bazı özellikleri telegram üzerinden satıyor. Karşımızda bir hacker değil de bilgisayar bilen gençler var diyebiliriz.

\n

Bu veriler nerden geliyor gibi gözüküyor (devletten mi)?

\n

Farklı zamanlarda sızdırılmış kamu kurumları sitelerinden sızdırılan verileri toplayıp yayına açmışlar. Biraz güncel verileri kontrol ettiğimizde yeni verilere ulaşamıyoruz. Yayına gelen insanlar ile yaptığı sohbette tüm datayı 5 Bin Tlye verebileceğini söylüyor üstelik, ödeme için telegramdan iletişime geçip bilgi alabiliyoruz.

\n

18 yaşından küçük olma ihtimali var arkadaşın, o yüzden adını tam olarak yazamıyoruz, kendisinin beyanına göre Almanya’da yaşandığını söylüyor.

\n

Teknik konulara dair bazı soruları yapay zekaya soruyorlar, yayına katılan bazı kişiler de teknik konularda akıl vererek bu suça ortak oluyorlar. Yazılım bildiğini bilen birinden hemen destek isteyip tane kod yazdırmaya çalışıyor.

\n

Gün içinde tane domain açıp kapattılar, en son açtıkları domainden tüm veriler başkaları tarafından çekilmeye çalışıldığı için siteyi yine kapattılar. O yüzden teknik olarak çok yetkin birisi değil. Yazılımcı değil de \"kod operatö\" diyeceğimiz seviyede bir arkadaş ile karşı karşıyayız.

\n

Kişisel verileri koruma kurulu neden var?

\n

Kısa bir süre önce, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun ilk 3 ayda yayınladığı ihlallere bakmıştık. Bunların içinde nedense hiç devlet kurumu yoktu. Halbuki burada da gördüğünüz gibi, zaman zaman devletten sızan bilgiler görülüyor. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı sırasında yapılan bir Devlet Denetleme Kurulu (DDK) denetlemesinde, kişisel verilerin nasıl dikkatsizce monash.pw yazılım firmalarının, yetkisiz çalışanları ile paylaşıldığına dair uyarılar vardı. Şu anda yeni bir denetleme yapan olmadığından, durum nedir, bilemiyoruz.

\n

Diğer yandan bu veri sızıntılarını kaçıncı defa duyuyoruz ve siber istihbaratçıların belirttiği gibi DarkWeb'de bu konuda satış yapanlar var. Devlet bu konuya yine “o eski çalıntı\" diyerek mi yaklaşacak ve halkı uyutacak?

\n

Böylece bu hataları yapan ve/veya suçları işleyenler yine paçayı kurtaracak mı? Hatırlatalım, 50 milyon kullanıcı hesabını çalan ya da sızdıranlar değil, satmaya çalışan 2 kişi suçlandı ve tutuklandı. Ama olayın devamı yok. Bu sızdırmayı ya da çalmayı acaba kim/kimler yaptı?

\n

Bu nedenle de Medya ve Hukuk Derneği (aşağıda yazdık), bu listelerde ismi olan herkesi dava açmaya davet ediyor ve çok doğru yapıyorlar. Bunun sona ermesi için hukuk yolu kullanılmalı.

\n

Biz de bu kişisel zarar konusunu ve diğerlerini Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na sorduk (cevabı gelince yayınlarız):

\n
    \n
  1. Ortada hackerların çeşitli devlet kurumlarından sızdırdığı (ki siber güvenlikçiler sonuncusunu e-nabız olarak yorumladı) ve bu bilgilerle güncellediği bir veri tabanı olduğu görülüyor. KVKK olarak siz bu verilerin nasıl sızdığı konusunda bir inceleme başlattınız mı?
  2. \n
  3. kapsamında, bu verilerin sızdığı kamu servislerinin raporlanması lazım. İlgili kamu kurumu bu konuda bir raporlama yaptı mı?
  4. \n
  5. Verileri sızan kamu kurumları eğer raporlama yapıyorsa, siz özel sektör firmalarında olduğu gibi halkın kendi önlemlerini alması açısından-- aynı şekilde ihlal sayfanızda bu sızıntıları yayınlayacak mısınız?
  6. \n
  7. Bu verilerin sızması ile ilgili olarak halka açık bir uyarı yayınlayacak mısınız?
  8. \n
  9. Sızmış bu verilerin engellenmesi (sadece Türkiye değil, dünya çapında) herhangi bir çalışmanız olacak mı?
  10. \n
  11. Bağımsız bir kurum olarak, bu verilerin sızması nedeniyle zarara uğrayacak olan bireylerin zararının tazmini için bir çalışmanız olacak mı?
  12. \n
\n

Kamu kurumundan sızıntı, Türk idari hukuku açısından kamu hizmet kusurudur

\n

Olayın duyulması ile birlikte, Medya ve Hukuk Derneği, Twitter'dan dava açılması gerektiğini yazdı.

\n

\n

Konuyu bir de kişisel veriler konusunda çalışan bir hukukçuya danışalım dedik; Mehmet Ali Köksal şöyle cevapladı:

\n

“Bu veri sızıntıları için, öncelikle kapsamında 72 saat içinde ilgili kamu kurumu tarafından Kişisel verileri koruma kuruluna ve ilgili kişilere bildirilmesi gerekir. Sızıntının boyutu ve kapsamına ilişkin söylenenler dikkate alındığında KVKK'nın da mutlaka sızıntı ile halka açık bir duyuru yapması gerekir.

\n

Ayrıca sızıntı Türk idari hukuku açısından kamu hizmet kusurudur. Bu hizmet kusuru nedeniyle zarara uğrayan herhangi bir kişi olması durumunda, bu zararın sızıntıya sebebiyet veren kamu kurumu tarafından idari yargılama usulleri çerçevesinde giderilmesi gerekir. Medeni bir ülkede bu boyutta bir sızıntı --artık kaçıncı oldu bilemiyorum--, sonrasında sorumlunun ve o kurumun başındaki kişinin istifa etmesini gerekir.”

\n

Turkcell'den açıklama: \"Global IT ile ilişkimiz yok\"

\n

Son olarak, bugünkü kişisel verilerin sızması olayı ile ilgili olarak, \"Ocak ’te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün (NVİGM) yazılım işlerini yapan firmanın değişmiş olmasını\" dikkate getirmiş ve sormuştuk.  Yazılım firmasını devir alan Global IT konusunda Turkcell’in gönderdiği açıklama şu şekilde:

\n

E-Devlet veri sızıntısı hakkında açıklama 

\n

Bugün e-devlet platformundaki veri sızıntısı iddialarıyla ilgili olarak kurumumuzun adının geçtiği bazı yorumlar gündeme gelmiştir.

\n

Yazı ve yorumlarda bahsi geçen şirketin Turkcell ile ilgisi bulunmamaktadır.

\n

Konuyla ilgili bilginizi ve düzeltmenizi rica ederiz.

\n

Turkcell Kurumsal İletişim

\n

Pentagon'u &#;&#;kerten hacker'lar konuştu

Haberin Devamı

Hacker'lar üs olarak bir Çin adasındaki boş daireyi kullanıyorlar.
İşleri aralarında Pentagon'un da olduğu dünyanın en hassas sitelerini hack'lemek.
Zaman zaman Çin Hükümeti için para karşılığı iş yaptıklarını söyleseler de Pekin bu iddiayı yalanlıyor.

"Hiçbir internet sitesi yüzde yüz güvenli değildir" diyen grubun lideri Xiao Chen çok iddialı: "Çok güvenli olduğunu iddia eden siteler var ancak her zaman bir arka bulunur"

'Xiao Chen' internette kullanılan bir takma isim. Bu ismi üç kişilik grup ortak kullanıyor.
Batılı güvenlik uzmanları onları Çinli sivil gerillalar olarak tanımlıyor. Pentagon'a göre ise Çin Ordusu'nun paralı askerleri

Hacker'lardan biri eskiden Çin Ordusu'nda bilgisayar operatörü olduğunu söylüyor. Diğeri pazarlama öğrencisi olarak tanıyor kendisini. Grubun lideri ise ben alaylı bir programcıyım demekle yetiniyor.

Haberin Devamı

Önce hack'leyeceğiniz siteyi iyi tanımalısınız diyor Xiao Chen: "Hangi programlama dilinin kullanıldığı önemli. Bir söz vardır. 'Kendini tanıdığın kadar rakibini tanırsan yenilmez olursun'."

CNN muhabiri John Vause'un hacker'larla buluşması haftalar sürmüş.
Karşılıklı onlarca e-mail'in ardından Şangay'ın güneyindeki Zhousan Adası'nda buluşmuşlar.
Çalıştıkları dairede son model üç bilgisayardan fazlası yok.
"Pentagon'unsistemine girdik ve bazı bilgileri indirdik" iddasında ısrarlı Xiao Chen ve ekliyor:
"Ama bunu açıklamalarını tabii ki beklemiyoruz."



nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır